Kto odchudza się ze mną?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 16:07   #121
aako
Zakorzenienie

Dot.: Kto odchudza się ze mną??

dzięki, mój największy problem to dieta nie umiem gotować (umiem tylko podstawowe rzeczy takie jak schabowy, piersc z kurczaka w jakiejs przyprawie, spaghetti itp) a na samą myśl o jakiś serkach wiejskich robi mi się niedobrze. Próbowałam się przemóc ale to na nic.

Ruszam się dość dużo, bo mam kartę multisport więc chodzę na rózne zajęcia fitness i basen. Mimo to waga wciąż stoi, być może to wina tabletek anty bo odkąd je biorę (2 lata) przytyłam 10 kg. Myślę nad jakąś zmianą, być może po innych nie będę tyć.

aako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 16:11   #122
Jerzyczka
Wtajemniczenie

a jakieś surówki z sałaty lodowej i pomidorem? wiem, ze to na dłuższą metę nie wydaje się smaczne, ale przecież można spróbować

a tabletki może rzeczywiście warto zmienić, na bank ginekolog Ci doradzi w tej sprawie
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 16:15   #123
aako
Zakorzenienie

może spróbuje całkiem zrezygnować z chleba i zamiast tego np. na kolacje bede jeść własnie takie sałatki warzywne albo owocow.
A co jecie na śniadania? Wiem że musi być obfite, moje śniadanie czyli zwykle kanapki jak zjem o 9 to o 12 juz znow jestem głodna.
Na pewno chce zrezygnować z chipsów (mojej niestety słabości). Z napojów gazowanych i innych juz mi sie udało zrezygnować i piję tylko wodę.

Stary 2011-08-31, 16:17   #124
Truskawka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
oczywiście, że przygarniemy

dzisiejszy dzień zaliczam do tych "najleniwszych z najleniwszych".. nic absolutnie nie zrobilam, a moje sprzatanie ograniczyło się do leniwego ogarnięcia mieszkania ^^ ehh ;D

A jak Wam mija dzień dziewczynki?
Ja również zaliczam mój dzień do jednych z leniwychJak przyszłam od lekarza kompletnie nic nie robiłam .Miałam ochotę zjeść wszystko co było w lodówce ale nie tego chce.Chcę wyglądać zgrabnie i czuć się w swoim ciele dobrze.
Mam takiego doła,że szkoda słów.
Dziś zjadłam 1 kromke chleba ciemnego z pomidorem na śniadanie a potem 3 jabłka i 1 nektaryne .
Cały dzień przed laptopem
Truskawka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 16:19   #125
eweliinek
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, rzuciłam okiem szybko na wpisy i idę myć okna

Ja dziś cały dzień w rozjazdach więc dziś tylko na śniadanie pół słodkiej bułki, a na późny obiad mała lazania. No cóż... idę czerwoną herbatę zaparzyć.
Miłego wieczorku!

Truskawka19 nie martw się w rodzinie mam 3 kuzynki chore na tarczyce. Odpowiednie leki i wszystko będzie grało

Edytowane przez eweliinek
Czas edycji: 2011-08-31 o 16:22
eweliinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 16:22   #126
Nickita55
Raczkowanie

ja też dołączam do leniwców niestety - zupełnie do niczego się zabrać nie mogę i tak czas sobie leci...

Ja na śniadanie jadam przeróżne płatki z dodatkami, albo kanapki z pełnoziarnistego chleba + jakiś owoc. Dawniej codziennie jadłam owsiankę do której dodawałam co się tylko dało-było pysznie, zdrowo i syciło na dość długo ale później mi się znudziła w końcu tak że nie mogłam na nią patrzeć. I jakoś dalej nie potrafię wrócić do tej formy śniadania.
Nickita55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 16:27   #127
darisabelly
Przyczajenie

W końcu dostałam się do komputera : ) Wymęczona po ciężkim dniu.
Truskawka19, współczuję, ale wytrwasz z odpowiednimi lekarstwami
Zrzucimy wszystkie to co chcemy!

Dzisiaj mam taki apetyt, że szkoda słów. Ciągle mam ochotę na coś nowego. Znalazłam świetne przepisy, które pochodzą od diety dukana, ale naprawdę są wspaniałe i smaczne ! http://dietadukanaprzepisy.blogspot.com
tutaj znajdziecie wiele pyszności przerobionych na dietetyczne ; )
dziś zrobiłam sobie naleśniki z jajecznicą ! Pycha!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 16:28   #128
Jerzyczka
Wtajemniczenie

czyli generalnie wszystkie się lenimy, tylko ewelinek okna myje
normalnie aż się wstydzę tak się lenię..

ja na śniadanko:
płatki z mlekiem
pół bułki z czym chcę
jedno jajko z kawałkiem chleba
a nawet parówka!

ze śniadaniem nie wariuje jem mniej, ale to co zawsze
Stary 2011-08-31, 16:29   #129
Nickita55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka19 Pokaż wiadomość
Ja również zaliczam mój dzień do jednych z leniwychJak przyszłam od lekarza kompletnie nic nie robiłam .Miałam ochotę zjeść wszystko co było w lodówce ale nie tego chce.Chcę wyglądać zgrabnie i czuć się w swoim ciele dobrze.
Mam takiego doła,że szkoda słów.
Dziś zjadłam 1 kromke chleba ciemnego z pomidorem na śniadanie a potem 3 jabłka i 1 nektaryne .
Cały dzień przed laptopem

Przykro mi, ale będziemy Cię wspierać, do tego leki na pewno pomogą.
Głowa do góry
Stary 2011-08-31, 16:59   #130
Truskawka19
Raczkowanie

Dzięki wszystkim za wsparcie: )
Stary 2011-08-31, 19:07   #131
satie
Raczkowanie

mój bilans dnia:
sniadanie: 2 parówki drobiowe cieniutki + połowa pomidora +2 kromki pieczywa chrupkiego+ herbata
2sniadanie: 3 suchary bezcukrowe + kawa rozpuszczalna
obiad: pierś kurczaka bez panierki usmażona na łyżeczce oliwy z oliwek + sałata z pomidorem ( tak na szybko zrobiłam z sosem winiary)
podwieczorek: jabłko + szklanka wody z cytryną i miodem ( zrobiłam dzbanek bo woda mi sie kończy a pije dużo więc bałam się ze zabraknie a taka woda też dobra przecież )
kolacja: 2 kromki pieczywa chrupkiego + 2 liście sałaty i szynka z indyka + szklanka wody z cytryną
do tego woda mineralna oczywiście w miedzy czasie

co do ruchu:
8minut ABS na brzuch - w sumie nie całe 8 bo głowa mnie bolała przy podnoszeniu i nie nadążałam robić razem z instruktorem
8min na pupe
8min na ramiona
75 minut jazdy na rowerze w terenie
do tego sprzątanie - też ruch w sumie

no i co jak oceniacie mój dzień?

satie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 19:17   #132
Nickita55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez satie Pokaż wiadomość
mój bilans dnia:
sniadanie: 2 parówki drobiowe cieniutki + połowa pomidora +2 kromki pieczywa chrupkiego+ herbata
obiad: pierś kurczaka bez panierki usmażona na łyżeczce oliwy z oliwek + sałata z pomidorem ( tak na szybko zrobiłam z sosem winiary)
podwieczorek: jabłko + szklanka wody z cytryną i miodem ( zrobiłam dzbanek bo woda mi sie kończy a pije dużo więc bałam się ze zabraknie a taka woda też dobra przecież )
kolacja: 2 kromki pieczywa chrupkiego + 2 liście sałaty i szynka z indyka + szklanka wody z cytryną

co do ruchu:
8minut ABS na brzuch - w sumie nie całe 8 bo głowa mnie bolała przy podnoszeniu i nie nadążałam robić razem z instruktorem
8min na pupe
8min na ramiona

tyle w temacie

też uwielbiam wodę z cytryną i miodem

ja wieczorkiem zaliczyłam hula hop, twister i sobie potańczyłam trochę

a teraz do 3 nad ranem siedzę przed telewizorem i będę się musiała bronić przed ciągłym chodzeniem do lodówki...
Stary 2011-08-31, 19:25   #133
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez satie Pokaż wiadomość
mój bilans dnia:

co do ruchu:
8min na pupe
8min na ramiona

brawo

ale radykalnie dość, co nie?
ja wolę "mniej żreć", bo jak przejdę na dietę, owszem, chudnę w zastraszającym tempie,ale w takim samym przybywa mi kg ^^
Stary 2011-08-31, 19:38   #134
Truskawka19
Raczkowanie

Dziewczyny ja niestety jutro zaczynam ostatni rok nauki w technikum czyli klasa maturalna...... może trochę stresu pomoże mi na schudnięcie (wiem ,że to nie zdrowe jak się chudnie ze stresu).Jak będę miała sporo nauki to może nie będę myśleć o jedzeniu??
Na ćwiczenia z rana nie będe miała za bardzo czasu ale popołudniu na rowerek znajdę czasDo tego dojdzie wf 3 razy w tygodniu po 45 min zawsze coś
Stary 2011-08-31, 19:44   #135
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja niestety jutro zaczynam ostatni rok nauki w technikum czyli klasa maturalna...... może trochę stresu pomoże mi na schudnięcie (wiem ,że to nie zdrowe jak się chudnie ze stresu).Jak będę miała sporo nauki to może nie będę myśleć o jedzeniu??
Na ćwiczenia z rana nie będe miała za bardzo czasu ale popołudniu na rowerek znajdę czasDo tego dojdzie wf 3 razy w tygodniu po 45 min zawsze coś
to zależy jak działa na Ciebie stres. nie chcę Cię zniechęcać, ale ja w czasie sesji jem TONAMI. ot, bo zawsze do książki milej jak się coś przegryzie. zrób zapas marchewek do lodówki, dobrze Ci radzę. bo przyjdzie Ci ochota na przegryzanie
Stary 2011-08-31, 19:46   #136
satie
Raczkowanie

ja wiem czy radykalnie.. głodna nie chodziłam ale na początku chciałabym trochę ograniczyć jedzenie żeby żołądek się przyzwyczaił do mniejszej ilości jedzenia
zaczęłam te 8min robić, ale nie wiem czy będę je kontynuować, bo jeżdżę na rowerze a jak nie rower to chodzę na siłownie

Stary 2011-08-31, 19:46   #137
Nickita55
Raczkowanie

Cytat:

Zależy jak reagujesz na stres czy takie sprawy. Ja jak się stresuje, jestem zła, czy mam doła niestety pochłaniam wszystko co mam na swojej drodze, dlatego nawet nie chcę myśleć co zrobię od października na studiach...

Ale jednak jak dzień jest wypełniony i ma się pełno zajęć to nie masz czasu na podjadanie, myślenie o tym "co bym zjadła..."

Jerzyczka widzę że się rozumiemy

Edytowane przez Nickita55
Czas edycji: 2011-08-31 o 19:49
Stary 2011-08-31, 19:54   #138
Truskawka19
Raczkowanie

Mam nadzieję,że jednak nie będę podjadaćA marchewki ,jabłka,nektaryny juz mam w zapasie więc oto sie nie martwie

Ja lecę wziąć prysznic i kładę się spaćJutro muszę wcześnie wstać:/
Dobrej nocy życzę
Stary 2011-08-31, 19:57   #139
Jerzyczka
Wtajemniczenie

ja również mówię dobranoc
Stary 2011-08-31, 19:59   #140
Nickita55
Raczkowanie

i zostanę sama...?

Trzymajcie się dziewczyny, dobranoc
Stary 2011-08-31, 20:19   #141
aako
Zakorzenienie

właśnie wrociłam z aqua parku, troszke popływałam i zjam sobie na kolacje jajko.
Jesli chodzi o stres to ja najbardziej przytyłam właśnie w klasie maturalnej Jeszcze na dodatek wyprowadziłam sie z domu i nie mial kto mi gotować w zwiazku z czym jadłam za duzo fast foodów albo jakis smieci i tak to sie skonczylo wlasine. Rozpaczą sie skończyło :P

Stary 2011-08-31, 21:24   #142
jabluuuszko
Rozeznanie

ja nie śpie

A mój dzień? Masakra! Do południa byłam w pracy, a wieczorem z byłym chłopakiem u chińczyka na kurczaku w sosie słodko-kwaśnym. Tak własnie wygląda moje dietowanie

Ja najwięcej przytyłam końcem klasy maturalnej, jak sie skończyły stresy i zaczeły studia. A pózniej w marcu schudłam i teraz znowu walcze z tłuszczem
Stary 2011-08-31, 21:47   #143
satie
Raczkowanie

zrobiłam jeszcze 8 min legs wieczorkiem i chciałam 8 min abs ale cos jest nie tak z moją głową i karkiem bo mnie abrdzo boli jak unoszę i nie mogę zrobić tych ćwiczeń

Stary 2011-09-01, 07:06   #144
eweliinek
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim

Popijam zwykłą herbatkę. Idę jakieś śniadanie zaaplikować. Pewnie bułka z nasionami albo pieczywo wasa z plasterkiem szynki. A później czerwona herbata.

Ja najwięcej przytyłam w I kl liceum, kiedy to przeprowadziłam się do ciotki. A tam nie ma, że nie zjesz 2 dań na obiad i wszystko pływa w tłuszczu. Więc wyprowadzając się po 3 latach miałam 10 kg więcej. Na studiach udało mi się zgubić 3- 4 kilo. W zeszłym roku przez stres w ciągu miesiąca doszłam do wagi 60 kg, ale oprócz obiadu niewiele jadłam. A włosy wypadały garściami. Po 2- 3 miesiącach powoli wracałam do swoich 63-64 kg.

Po śniadaniu kontynuuje moje sprzątania Miłego dnia kobitki
Stary 2011-09-01, 07:43   #145
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
idę zjeść śniadanko, a potem sprzątanie

Miłego dnia
Stary 2011-09-01, 09:50   #146
Asisianka
Raczkowanie

Witam,

Chciałabym przyłączyć się do odchudzających się. Sprawa u mnie jest trochę pokręcona bo nie ważę dużo - 52 kg przy wzroście 164 cm. Jednak urodziłam dwie córki i pozostał mi po tym brzuszek, którego chciałabym się pozbyć. Ale głównym powodem jest chęć towarzyszenia w odchudzeniu mężowi. Zawsze to we dwoje łatwiej.
Póki co ma problem z ułożeniu jadłospisu. Kompletnie gubię się w tym co jest zdrowe/niezdrowe, co się z czym powinno jeść i ile....
Codziennie ćwiczymy ale z umiarem.
Asisianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 10:03   #147
zonahytrego
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Czy przygarniecie i mnie ?

170 cm wzrostu - 75 kg żywej wagi - do zrzucenia 10 kg

Borykam się z wagą odkąd pamiętam. Wszelkie próby osiągnięcia celu kończyły się niepowodzeniem. Dukan nie dla mnie, owszem zrzuciłam z 4 kg, ale wytrzymałam 2 tygodnie i do tej pory mam wstręt do jogurtu naturalnego i wszelkich produktów " 0% ". Postanowiłam więc zmienić moje nawyki żywieniowe i jeść zdrowo.

Mój plan jest taki: 3 większe posiłki dziennie (8:00, 13:00 - 14:00, kolacja o 18:00), a między posiłkami jakaś nektarynka lub inny owoc. KONIEC z podjadaniem (różnie mi wychodzi niestety), dużo wody i ruch.

Z radością zapisuję się na Wasz plan -5kg do listopada , zainspirowałyście mnie nawet do wyciągnięcia mojej skakanki. Kiedyś skacząc wyrobiłam sobie suuper figurkę, skakałam seriami po 100.

To jak? Do dzieła!
zonahytrego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 10:06   #148
Asisianka
Raczkowanie

A to nie tak że zamiast 3 głównych posiłków lepiej jeść kilka mniejszych? No i czy owoce nie są tuczące? Pełno w nich cukrów - prostych co prawda ale mimo wszystko. Czy nie lepiej zagryzać warzywem? Marchewką moze? Nie wiem jestem zagubiona.... Próbuje też coś zaplanować ale jeszcze wchodzi w to fakt, że nie jestem super-bogata i moja dieta nie może kosztować majątku...
Asisianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 10:17   #149
zonahytrego
Przyczajenie

Asisianka, może i lepiej. W moim przypadku jednak było tak, że mniejsze posiłki, które miały być uzupełnieniem tych głównych były w rezultacie takie same - no nie mogłam się powstrzymać po prostu. Zresztą, nie mam potrzeby jeść pięciu posilków, a poza tym nie mam po prostu na to fizycznie czasu.
Co do owoców - owszem, mają mnóstwo cukrów, ale są zdrowe i na pewno nie zaszkodzą. Ale z marchewą - racja, obiorę sobie kilka jutro do pracy.
zonahytrego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 10:38   #150
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asisianka Pokaż wiadomość
A to nie tak że zamiast 3 głównych posiłków lepiej jeść kilka mniejszych? No i czy owoce nie są tuczące? Pełno w nich cukrów - prostych co prawda ale mimo wszystko. Czy nie lepiej zagryzać warzywem? Marchewką moze? Nie wiem jestem zagubiona.... Próbuje też coś zaplanować ale jeszcze wchodzi w to fakt, że nie jestem super-bogata i moja dieta nie może kosztować majątku...
ja wychodzę z założenia, że lepszy owoc niż kawałek chleba do przegryzienia owszem, ma cukier, ale przecież wszystko z umiarem a jeśli bardzo się przejmujesz cukrami, to może arbuz? kupa wody i zapycha

ja jem śniadanie, na drugie akurat teraz jem kefir z konfiturą, a obiad to naleśniki. Wiem, powiecie na tłuszczu itd itd.. ale moja dieta to mniej żreć ijuż udało mi się 5 msc temu schudnąć na niej 4kg tylko przybrałam jakiś miesiąć temu znowu(ale obżerałam się na potęge!). Ja jem wszystko z umiarem Kiedyś mi ktoś powiedział "To co jesz zwykle na pół". Oby się udało

No i witam was dziewczyny
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości