Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 21:58   #121
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie ceny Potrójnego błyszczyka w kat.16
Na skanach widzę 9,90 ale coś mi się nie chce wierzyć - zbyt piekne aby było prawdziwe
Może smerfetka mi odpowie , bo czytałam ,że ma pod ręką 16 -tkę

I jeszcze upewnijcie mnie co do koloru Prasowanego Pudru
Odcień Fair jest jaśniejszy a Leight Medium ciemniejszy ? Dobrze kumam ?
Odpowiem ale jutro ( o ile ktoś inny mnie nie uprzedzi) bo katalog do pracy zaniosłam.
Tak Fair zawsze jest jasniejszy.
Stary 2011-10-12, 22:01   #122
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Na skanach widzę 9,90 ale coś mi się nie chce wierzyć - zbyt piekne aby było prawdziwe

I jeszcze upewnijcie mnie co do koloru Prasowanego Pudru
Odcień Fair jest jaśniejszy a Leight Medium ciemniejszy ? Dobrze kumam ?
Podpinam sie pod pytanie o cenę blyszczyka. Mam wrażenie, ze sie walneli i miało byc 19,90 a jak 9,90 to biorę dwie sztuki

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:03   #123
smerfetka25
Zakorzenienie

Dzisiaj jedna z moich klientek doprowadziła mnie do szału, zamówiła zestaw kosmetyków za 30zł i teraz nie ma czym za nie zapłacić Eh, nie lubię takich sytuacji
Stary 2011-10-12, 22:10   #124
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Melduję się w nowym wątku.
W 14 u mnie było kiepsko, wręcz gdyby nie dwa maluśkie zamówienia to nawet bym nie składała. I tak łącznie z moim miałam zamówienie poniżej 150zł
Zamówiłam sobie lakier z color trend Surf bo kolor mi się spodobał. Rozczarowałam się, w sumie mogłam zapytać Was jakie są te lakiery, ale na szybkości zamówienie składałam więc nie było kiedy. Tak czy inaczej lakier mega wodnisty, jak pomalowałam jedną warstwę to pasowałoby lupę odpalić bo nawet jej nie było widać. No nic, będę malować paznokcie u stóp przez zimę
Zamówiłam jeszcze podwójne cienie do powiek ze strony 41, kolor Black Pearl . Narazie malowałam raz dla próby w domu, fajne są, ale zobaczymy jak będą się trzymały przy jakimś dłuższym wyjściu

To chyba tyle.

Z 15 kat. to z demo wezmę ten zestaw zimowy Solutions, wodę toalet. Secret Fantasy Star, i najprawodopodbniej zestawy Outspoken i Herve Leger-będą jak coś na prezenty gwiazdkowe dla rodziny
zastanawiam się nad tym podkładem 24k?!
Z katalogu na razie te słodkie balsamy do ust z color trend mi wpadły w oko,ten naszyjnik Samson ze strony 153.
A tak to czekam czy spłynie jakieś zamówienie od klientek, chociaż najbardziej to się spodziewam w 16 jakiegoś większego "ruchu"-jak co roku

A tak z innej beczki mam pytanie o zwrot... wybaczcie jeśli pytanie było nie jednokrotnie wałkowane.
Jeśli nadaję przesyłkę, to jaką kwotę mam dać zaznaczjąc opcję "przesyłka wartościowa" ? kwotę z katalogu? czy tą co miałam na fakturze? Z góry dziekuję za odpowiedzi
Nigdy nie zaznaczam "przesyłka wartosciowa" wystarczy, ze nadasz ja jako zwyczajna paczkę, ja daje priorytet. Najważniejsze, ze masz dowód nadania, bo możesz tez nadać kosmetyki w kopercie babelkowej gdy masz małe kosmetyki i nadać jako list polecony. Zawsze mi zwrot przyjęli.

Stary 2011-10-12, 22:10   #125
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedna z moich klientek doprowadziła mnie do szału, zamówiła zestaw kosmetyków za 30zł i teraz nie ma czym za nie zapłacić Eh, nie lubię takich sytuacji
Jest to denerwujące...
Ja miałam w szkole średniej koleżankę, w sumie w tedy nawet przyjaciółkę, która potrafiła zamówić u mnie kosmetyki średnio tak na ok50zł, a jak przyszło płacić, to dawała mi w jeden dzień 10zł, w drugi 5 zł, w kolejny 8zł. tak wiec opłatę zbierałam czasem nawet 2 tyg

Na szczęście teraz nie mam takich klientek, żeby mi nie płaciły w umówionym terminie.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:15   #126
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Potrójny błyszczyk, 6ml kosztuje 9,90zł w K16
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:16   #127
meggykotka
Rozeznanie

Jeśli poczta zgubi paczkę to wypłacają ci ośmiokrotność opłaty za przsyłkę. Czyli jak nadasz paczką za 9,5zł to możesz liczyć na zwrot gotówki w kwocie ok 80zł. Dlatego jeśli nie ma tam nic drogiego to nie warto wysyłać jako przesylka wartościowa bo jest to dodatkowo płatne po złotówce od każdej zadeklarowanej kwoty 50zł. Jednym słowem jak zadeklarujesz że kosmetyki są warte 150zł to jeszcze doplacisz 3zł.
Ja zawsze wysyłam męża na Słowiczą bo ma blisko z pracy
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 22:18   #128
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Podpinam sie pod pytanie o cenę blyszczyka. Mam wrażenie, ze sie walneli i miało byc 19,90 a jak 9,90 to biorę dwie sztuki
W katalogu widnieje 9,90zł
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:22   #129
kraska12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałaś mnie koleżanko a tak przemądrzały post napisałaś. System skoro liczy dobrze to znaczy, że powinnam mieć 30% Tak właśnie policzył. 30%!

No to teraz to już w ogóle jestem pewna, że ja mam rację i że oni są mi winni rozpatrzyć reklamację. system policzył 30% a ja na fakturze mam 25%. Dziękuje przemądrzała smerfetko. Dzięki temu, że Ty nic nie zrozumiałaś, ja się upewniłam, że system zawsze ma racje! <jupi>

Aha smerfeto dodaję, że na końcu kliknęłam na wartość zamówienia i tam było 30% upustu!
Cześć. Również miałam taką sytuację. Niestety nie dostaniesz 30% opustu. Po prostu system się pomylił. Od 500 zł przyznają 30% opustu. Tak więc żadna reklamacja nie pomoże. Błąd systemu i tyle. Pozdrawiam

kraska12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:23   #130
Karo89
Zakorzenienie

Dziękować za info

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:34   #131
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
W katalogu widnieje 9,90zł
Tylko czy to nie jest błąd grafika, który robił skład i nie pojawi sie wiadomość na strefie, ze błędna cena? pamietam akcje z netto gdzie na początku cena szminki, konturowki i blyszczyka w jednym była śmiesznie niska, a potem przy zamawianiu okazało sie ze nie dopisali na początku 1 i kilka drukowanych netto miało błąd jak wersja PDF na początku. Jedna konsultanka opowiadała jak przez to zrobiła sie w konia.

Stary 2011-10-12, 22:34   #132
melisska
Rozeznanie

smerfetka i taka jedna dziekuję za odpowiedź
Zawsze można na Was liczyć dziewczyny

W takim razie rzucę się teraz na błyszczyki Anew bo cena atrakcyjna 18 zł , a tak musso i inne avonomaniaczki zachwalają , że grzech nie wziąść .
Dopiero jutro zamawiam z 14 i mam na razie ok.100 zł bez swojego zamówienia - cóś wszyscy bez kasy są.
Ale co tam ważne żeby 16- stka obrodziła. Liczę na tę czerwoną torebkę kuferkową . Może uda się ją zdobyć
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:35   #133
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraska12345 Pokaż wiadomość
Cześć. Również miałam taką sytuację. Niestety nie dostaniesz 30% opustu. Po prostu system się pomylił. Od 500 zł przyznają 30% opustu. Tak więc żadna reklamacja nie pomoże. Błąd systemu i tyle. Pozdrawiam
Hej. Mogliby sobie ten system poprawić. Chyba to nie jest jakiś skomplikowany system w dzisiejszych czasach Pozdrawiam również
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:35   #134
kamcia2306
Raczkowanie

Cytat:
Dziękować za info
Widziałyscie ze znikneła czwartkowa oferta ze strony ?
kamcia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:40   #135
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Tylko czy to nie jest błąd grafika, który robił skład i nie pojawi sie wiadomość na strefie, ze błędna cena? pamietam akcje z netto gdzie na początku cena szminki, konturowki i blyszczyka w jednym była śmiesznie niska, a potem przy zamawianiu okazało sie ze nie dopisali na początku 1 i kilka drukowanych netto miało błąd jak wersja PDF na początku. Jedna konsultanka opowiadała jak przez to zrobiła sie w konia.
Nie strasz
Oby to nie była prawda , bo już się cieszyłam , że taka super cena i poszaleję z różnymi kolorami

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kamcia2306 Pokaż wiadomość
Widziałyscie ze znikneła czwartkowa oferta ze strony ?
Widziałam Po południu juz nie było jak wchodziłam na Strefę
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:01   #136
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam sobie lakier z color trend Surf bo kolor mi się spodobał. Rozczarowałam się, w sumie mogłam zapytać Was jakie są te lakiery, ale na szybkości zamówienie składałam więc nie było kiedy. Tak czy inaczej lakier mega wodnisty, jak pomalowałam jedną warstwę to pasowałoby lupę odpalić bo nawet jej nie było widać. No nic, będę malować paznokcie u stóp przez zimę

A tak z innej beczki mam pytanie o zwrot... wybaczcie jeśli pytanie było nie jednokrotnie wałkowane.
Jeśli nadaję przesyłkę, to jaką kwotę mam dać zaznaczjąc opcję "przesyłka wartościowa" ? kwotę z katalogu? czy tą co miałam na fakturze? Z góry dziekuję za odpowiedzi
A to chyba zalezy od koloru lakieru. Sama zamwialam sobie Party Girl i bardzo lubie ten lakier - pelne krycie po 2 warstwach, ladny kolor i dlugo trzyma. Wstawialam zdjecia na katalogowy.

A zwrot wystarczy ze wyslesz jako list polecony ekonomiczny. Chyba ze to cos duzego i musi isc jako paczka. Nigny nie deklarowalam wartosci i nie bylo problemu. Nawet panie na poczcie raz mi powiedzialy, ze do Avonu to starczy polecony
Stary 2011-10-12, 23:07   #137
xmajtajx
Rozeznanie

3 minuty po północy, myślałam, że może będzie już na strefie czwartkowa oferta a jak na razie nie ma żadnej

Moje pytanie pewnie będzie dla was banalne ale dla mnie będzie bardzo pomocne
Odkąd pamiętam, zawsze za avon płaciłam w banku, po prostu brałam druczek, pieniądze i wsio Tym razem chciałam zrobić przelew bo nie chce mi się specjalnie pieniędzy wypłacać żeby iść z nimi do banku czy na pocztę A moje pytanie brzmi: Co wpisujecie w tytule? Na blankiecie dołączanym do paczki jest kod kreskowy a co ja mam wpisać w przelewie internetowym żeby mi czasem gdzieś pieniążki nie zaginęły? Nr personalny i nr faktury, za którą płacę? Czy co?
xmajtajx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:11   #138
Nanola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xmajtajx Pokaż wiadomość
3 minuty po północy, myślałam, że może będzie już na strefie czwartkowa oferta a jak na razie nie ma żadnej

Odkąd pamiętam, zawsze za avon płaciłam w banku, po prostu brałam druczek, pieniądze i wsio Tym razem chciałam zrobić przelew bo nie chce mi się specjalnie pieniędzy wypłacać żeby iść z nimi do banku czy na pocztę A moje pytanie brzmi: Co wpisujecie w tytule? Na blankiecie dołączanym do paczki jest kod kreskowy a co ja mam wpisać w przelewie internetowym żeby mi czasem gdzieś pieniążki nie zaginęły? Nr personalny i nr faktury, za którą płacę? Czy co?
ja poprostu piszę za co ta wpłata ma być czyli ogólnie kosmetyki i tyle
Stary 2011-10-12, 23:12   #139
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 23:16   #140
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

dostałam zwrot pieniędzy za czerwoną kosmetyczkę

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 23:21   #141
punk666girl
Zadomowienie

Cytat:

Z tego co pamiętam, to wpisywałam tylko nr faktury - to co jest na blankiecie Każda konsultantka ma własne konto, na końcu jest jej nr personalny, więc pieniądze nie zginą
Stary 2011-10-12, 23:34   #142
xmajtajx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
dostałam zwrot pieniędzy za czerwoną kosmetyczkę
Ja też, całe 8zł

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez punk666girl Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, to wpisywałam tylko nr faktury - to co jest na blankiecie Każda konsultantka ma własne konto, na końcu jest jej nr personalny, więc pieniądze nie zginą
A to płacicie rachunki jakoś przez strefę, czy jak? Ja chciałam po prostu wejść na stronę mojego banku i zrobić przelew na numer rachunku avon, ten co jest na blankiecie ale skąd będą wiedzieli, że to akurat ode mnie?

Z góry przepraszam za "niekumatość" :P
xmajtajx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 00:26   #143
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 06:06   #144
dodocia
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Ja też, całe 8zł

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

A to płacicie rachunki jakoś przez strefę, czy jak? Ja chciałam po prostu wejść na stronę mojego banku i zrobić przelew na numer rachunku avon, ten co jest na blankiecie ale skąd będą wiedzieli, że to akurat ode mnie?

Z góry przepraszam za "niekumatość" :P
weźcie do ręki ten druczek którym się płaci w banku lub na poczcie i popatrzcie na numer konta ostatnie cyfry to Wasz numer personalny, więc nie ważne co wpiszecie w tytule, bo pieniądze trafią na Wasze subkonto avonowe
a ja zawsze wklejam numerek faktury
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 06:35   #145
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez kufereczkowiaczka Pokaż wiadomość
ja wezmę jeden, a jak mi się nie spodoba w takiej formie?
ja mam doświadczenie z żelowymi eyelinerami, więc akurat tego się nie obawiam ... jak będzie bardzo oporny to po prostu zwrócę
to mi się podoba w avonie - kupię bubel to zwrócę
w drogerii nie ma takie możliwości ...

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:27   #146
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dina025 Pokaż wiadomość
A gdzieś wcześniej czytałam ,że są jakieś ograniczenia dla nowych konsultantek ,że niby zamówinie do max 650 zł? Do ilu katalogów to obowiązuje?
lub do limitu salda 3000,00/przy poręczeniu OMS/-do chyba 5 katalogów.
Cytat:
Widziałyście reklamę na naszej klasie, avon zaszalał
tak, avon jest wszędzie

Cytat:
A u mnie OMSka sama do nas przyjeżdza bo od nas nikt na te spotkania nie chce jeździć
bo nudne są to nikt nie jeżdzi

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
to mi się podoba w avonie - kupię bubel to zwrócę
w drogerii nie ma takie możliwości ...
mi tak samo, dlatego kupuję najwięcej w avonie.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 07:42   #147
emsik123
Raczkowanie

Ja na temat faktur: papierowych i elektronicznych. Miesiąc temu zaznaczyłam opcję "faktura elektroniczna" ( ekologia itd., ale głównie chodziło mi o wcześniejszy podgląd faktury). I przez dwa zamówienia faktycznie: w paczce miałam tylko listę produktów a faktury ( jak radziłyście) zapisywałam na dysku. A wczoraj niespodzianka: w paczce była faktura papierowa. Chyba im się pomyliło...Na szczęście podgląd miałam, więc to było dodatkowe.
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:02   #148
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Ja też, całe 8zł
a ja 5 zł

co do tytułu wpłaty to ja imię i nazwisko i adres wpisuję

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:11   #149
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Temat: Niewłaściwy opis mleczka do twrazy 3w1.

Droga Konsultantko, Drogi Konsultancie,
W katalogu 14/2011 na stronie 86, zaprezentowano niewłaściwy opis Mleczka do twarzy 3w1 z wyciągiem z aloesu i imbiru.(06676)
W rzeczywistości konsystencja tego produktu jest żelowo- mleczna.
Właściwości produktu, czyli oczyszczanie, tonizowanie i nawilżanie pozostają bez zmian.
Prosimy o przekazanie tej informacji zainteresowanym Klientom.
Pozdrawiamy
Dział Obsługi Konsultantek
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:18   #150
kufereczkowiaczka
Raczkowanie

mi 5 zl zwrócili za kosmetyczkę,
a ten bubel mam im wysłać?
kufereczkowiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości