Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 11:27   #121
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Zuzia pytanie do Ciebie bo też zamawiałaś fotelik Maxi Cosi Cabrio...

babka mi dzisiaj strasznie zachwalała to Tario i nie wiem czy nie lepiej? Maxi Cosi ma 3-punktowe pasy bezpieczeństwa a Tario 5 - punktowe i jest taki hmm większy trochę..
zamówiłam Maxi Cosi ale męczy mnie to co ta babka mówiła
ja uważam, że Maxi Cosi są ok, czytałam jakie mają punkty na tej stronce, sprawdź sobie swoje połaczenie dla easyFix, głównie oceny 4 czy 5 więc chyba spoko:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html

poza tym Tario ze względu na mocowanie na pasach odpadł u mnie - skoro mam IsoFixa to na pasach montować nie będę a on nie ma połaczenia do IsoFixa bo się wypytałam w innym sklepie.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ale...ale... kupiliśmy wózek dla juniora pojechaliśmy tylko zobaczyć jak ceny i wybór, bo mieliśmy po drodze, ale akurat był ostatni powóz z kolekcji przeceniony z 930 na 549 złgondola + spacerówka
Kolor jak na zdjęciu

Fotelik dokupimy przy okazji taki do kompletu wyjdzie nas 119 zł
gratuluję

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

No i skończyłam listę wyprawkową. Z 59 pozycji(jak bym rozszerzyła to pewnie doszło by jeszcze 10) mam 29 pozycji czyli nie tak tragicznie. Z Z tym ze wózek i łóżeczko jest w tej niezakupionej części ....ale i tak do przodu
gratuluję

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
skoro mnie od spamerek wyzywacie to strzelam focha i się nie będę odzywac ;p
oj tam oj tam

Cytat:
po świętach będzie wielka akcja kupowanie chyba jestem jedyna na wątku która jeszcze nic nie ma
po świętach znaczy się tych listopadowych najbliższych, nie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
n1kotynka no właśnie widzę, że troszkę się obijasz z zakupami! Datę masz na ostatnie dni grudnia a Ty o! Ale spoko znam lepsze od Ciebie... np. pearl
zobaczysz jak się zdziwisz i dziewczyny cię przegonią w jeden dzień
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

Ah humor tylko stracilam przez to

Najwazniejsze ze z dzidzia ok wazy juz 1198 gram Moja mala PYZA
ale duży dzidziol - kciukasy, żebyś w szpitalu nie siedziała za długo

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No i ominelo mnie otwarcie nowej czesci . No nic melduje sie na 4. stronie .
dopiero ale wstyd

Cytat:
Dziewczyny mam skurcze od kilku dni, czasem mnie tak zlapie, ze brzuch jak kamien i bol w dole. Wizyte mam za tydzien i powiem o tym poloznej ale pewnie nic mi nie powie ciekawego .

DOBRANOC
bieresz jakąś nospę na twardnienie póki nie skontaktujesz się z położną?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:29   #122
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Spałam u TŻ ta, tz oglądałam dzisiaj sufit w nocy u TŻta , nie umiałam zasnąć, ciągle myśli mi krążą wokół tego chrztu. Chyba dla minimalnego uciszenia księdza weźmiemy ślub cywilny w marcu, chociaż te pieniądze możemy dać też jemu byle by dziecko ochrzcił, eh daremne.

Chyba uciekam do łóżka, bo ja to się nigdy nie wyśpię jak należy, a w ogóle pada teraz deszcz u mnie i nic mi sie już nie chce.
Kochana, Twój suwaczek coś śmiesznie chodzi, bo termin porodu masz mniej wiecej taki jak ja (ja według miesiączki mam 2 luty), a tygodniami jesteś tydzień do przodu

http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-25 o 11:34
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:34   #123
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamusie
meldujemy się razem z Sebastiankiem, mały chyba cos przeczuwal że tu takie zmiany bo od wczoraj strasznie sie wiercil a jak weszłam dzis na wizaz to od razu zasnął

Cytat:
Hi
Najpierw nadrabianie ze starego wątku:

Taka śliczniusia jest granatowa polarkowa z podszewką pikowaną

Ale zbiór

Mi było szkoda, ale przeszukałam lumpeksy i mam w sumie 5 par takich ciążowych spodni za w sumie mniej niż 100 zł

Buziaki dla niej
u mnie w lumpkach strasznie cieżko o spodnie , niby kupiłam sobie 2 pary za 30 zł ale są materiałowe i troche w nich zimno, przydałyby sie pod nie rajstopy a na nie to mi jeszcze za ciepło jest

dziekuje którejs Mamusi za rade co do plam z marchewki, niestety nie zapisałam sobie jej nicku

Uska u mnie od rana wody nie ma, wiec jak cos to za kapiel oddaje działajacą suszarke
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:34   #124
renata:)
Zadomowienie

zosia serio chcesz wziąc slub z nim? księdzu to raczej różnicy nie zroi jak po cywilnym bedziecie a dla ciebie to już duże zoowiązanie...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:41   #125
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Kochana, Twój suwaczek coś śmiesznie chodzi, bo termin porodu masz mniej wiecej taki jak ja (ja według miesiączki mam 2 luty), a tygodniami jesteś tydzień do przodu

http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu
Hmm, nie wiem jak to mogło się stać, a może Ty masz tydzień za mało?

Potem to zobaczę co i jak

Haha teraz patrze i poważnie tydzien do przodu, nie wiem jak to sie stało, bo jeszcze wczoraj sprawdzałam to był 25 tydzien, potem przerobie to, ale z innej strony wezme suwaka Dzięki

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
zosia serio chcesz wziąc slub z nim? księdzu to raczej różnicy nie zroi jak po cywilnym bedziecie a dla ciebie to już duże zoowiązanie...
Ah wczoraj sie nasłuchałam takich historii co wyczyniał nasz ksiądz jak ludzie przychodzili bez ślubu nawet i cywilnego do niego prosić o chrzest , że głowa boli.

Nie chce żeby to czy rodzice maja slub czy nie decydowało czy ksiadz ochrzci dziecko, ale niestety takie są realia.

Ah mówie Ci całą noc myślałam cały czas o tym i nawet nie wiem czy w obecnej sytuacji jest sens iść do spowiedzi. Tak jak wcześniej mnie to nie ruszało tak teraz strasznie męczy..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-25 o 11:43
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:46   #126
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja właśnie dzwoniłam do przychodni żeby dowiedzieć się jakie wyniki mi wyszły wczoraj, na papierku odbiorę w czwartek. Glukoza dobrze wyszła, tylko ciągle spada mi hemoglobina, a tak ją próbowałam nadrabiać. :/ Mam 11,5.

Stary 2011-10-25, 11:46   #127
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hihihi, właśnie się tego obawiam!

Zoskasamoska jestem w szoku! Tak się zapierałaś, że nie wyjdziesz za niego za mąż, a teraz taka zmiana, bo co- chrzest? I masz brać tylko po to ślub? Po co? Żeby żałować potem? On się nie zmieni... Daj se siana! I poszukaj innego kościoła jak nie będą chcieli ochrzcić

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-25 o 11:54
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:06   #128
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
j
dziewczyny jak boli przy skurczach to to nic normalnegolepiej skonsultować. same twardnienia ok ale nie może boleć, mi ginka mówiła że od razu do niej dzwonić albo przyjśc jak zacznie boleć

śniły mi się dzisiaj wózki całą noc że wybrałam wreszcie graco symbio a nie murę 4 bo ta pierwsza lżejsza i mi się kot do niej zmieści
mała aktywna całą noc była a mi było niedobrze coś. ale śniadanko musli i kawka zbożowa i od razu lepiej pewnie głodomorra była głodna
macie już takie wyprawki że jadę w ten weekend do kuzynek po te pudła z rzeczami będę sobie segregować i zrobię listę wreszcie bo wam po prostu zazdroszczę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

a no i wstawiam zaraz zdjecia nowe do klubiku bo to już 7miesiąc!
wiesz mnie boli brzuch jak nie wezmę leków.. chciałam brać no-spe fortę doraźnie ale musze brać 2 -3 razy dziennie.
A na mocniejsze bóle to mam jeszcze silniejsze tabletki może tez taka moja uroda, że brzuch mnie będzie bolał, większość ciąży mnie boli a od 20 tygodnia mi twardnieje regularnie
jeszcze potrafi się tak dziwnie opuszczać, że jak ide to aż go trzymam bo mam wrażenie ze odpadnie

Renatko sprawdziłam wczoraj i mufka pasuje do każdego typu wózka bo jest na zatrzaski
Cytat:
Hej

Obudził mnie dzwonek kuriera przyszła wanienka z pierdółkami- ale to końcówka zakupów była teraz apteka została

jak szaleć to na całego!

uff jak dobrze, że wymyślili te allegro... rak cak cak i do domu dostawa, normalnie, żyć, nie umierać dobrze, że sobie zapisałaś, no ale na początku grudnia to już mus! tak jak lekarz mówił

o jaaa bidula nie martw się, ja rzygałam 2 razy! Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę (połowę cytryny można)
no własnie allegro siup i po bólu
i reszte sobie dokupię spokojnie bo mam 2 duże galerie handlowe 10 min od domu
a zakupy zacznę robić nie od początku grudnia tylko listopada!! po wszystkich świętych bo wyjeżdżamy wtedy do krk

a ja wypiłam bez cytryny
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko wózek i łóżeczko

Mi tez brzuch twardnieje a jak poloże sie na boku to jest najgorzej ale na szczęscie w czwartek do ginki idę

Dzień dobry mamusie
mam dobry humor bo nie musiałam dziś w nocy kilka razy na siku wstawac i wyspałam sie jak nigdy :
Czubasku ale ja jestem już w 30 tygodniu czas się szykować
oo to dobrze, że ci przechodzi bo mi leżenie nie pomaga ide do gina się skonsultować w tym tygodniu też
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
przełamuje sie mówie DZIEŃ DOBRY
Dzień dobry

ależ miałam mdłości rano, normalnie jak w pierwszym trymestrze
Cytat:
ja uważam, że Maxi Cosi są ok, czytałam jakie mają punkty na tej stronce, sprawdź sobie swoje połaczenie dla easyFix, głównie oceny 4 czy 5 więc chyba spoko:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html

poza tym Tario ze względu na mocowanie na pasach odpadł u mnie - skoro mam IsoFixa to na pasach montować nie będę a on nie ma połaczenia do IsoFixa bo się wypytałam w innym sklepie.

po świętach znaczy się tych listopadowych najbliższych, nie

nooo ocena 5 wypada
a sobie wkręciłam bo mi babka mówi, że baza Isofix jest nieelastyczna, że na pasy lepsza, bo tamta jest sztywna, że foteliki Maxi Cosi są płytkie ( to akurat gdzieś czytałam i to prawda) i że są lepsze od MC i w ogóle. Ale tez mąż mówi, że pewnie ma większą prowizję na Tario i dlatego tak zachwala więc zostaliśmy przy Maxi Cosi tylko niech mi kolor znajdzie bo się uparłam na Purple Bloosom

a o święta listopadowe chodzi tak tak
już potem będziemy na miejscu a ja będę szaleć
a jak się rozpędzę to huh

Cytat:
a tu się zgadzam, ślub to jest poważna sprawa i musi być przemyślaną decyzją a nie podjętą tylko po to żeby dziecko ochrzcic
nawet zaręczeni nie jesteście...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Ja właśnie dzwoniłam do przychodni żeby dowiedzieć się jakie wyniki mi wyszły wczoraj, na papierku odbiorę w czwartek. Glukoza dobrze wyszła, tylko ciągle spada mi hemoglobina, a tak ją próbowałam nadrabiać. :/ Mam 11,5.
łaadną masz hemoglobinę

to ja zadzwonię po swoje wyniki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:07   #129
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

Spałam u TŻ ta, tz oglądałam dzisiaj sufit w nocy u TŻta , nie umiałam zasnąć, ciągle myśli mi krążą wokół tego chrztu. Chyba dla minimalnego uciszenia księdza weźmiemy ślub cywilny w marcu, chociaż te pieniądze możemy dać też jemu byle by dziecko ochrzcił, eh daremne.

Chyba uciekam do łóżka, bo ja to się nigdy nie wyśpię jak należy, a w ogóle pada teraz deszcz u mnie i nic mi sie już nie chce.
Cytat:
hihihi, właśnie się tego obawiam!

Zoskasamoska jestem w szoku! Tak się zapierałaś, że nie wyjdziesz za niego za mąż, a teraz taka zmiana, bo co- chrzest? I masz brać tylko po to ślub? Po co? Żeby żałować potem? On się nie zmieni... Daj se siana! I poszukaj innego kościoła jak nie będą chcieli ochrzcić
zgadzam się

Zośka nie pakuj się w małżeństwo!!!!! nawet cywilne, tylko dlatego żeby mieć święty spokój z księdzem, nie warto naprawdę

kupilam dzisiaj 6 kiwi i już 4 opyliłam.... i mam ochotę na więcej tak mi smakują
a co tam zjem wszystkie i dokupie później jak pojade po Igulca do przedszkola
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:08   #130
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dodałam zdjęcie brzuszka do galerii

Stary 2011-10-25, 12:08   #131
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Zoska ja na Twoim miejscu, jesli ksiądz nie chciał by udzielić chrztu dziecka to bym mu walnęła takie kazanie że w pięty by mu poszło. KSIĄDZ NIE MA PRAWA ODMÓWIĆ CHRZTU DZIECKU KTÓRE NICZEMU NIE JEST WINNE. To że wy żyjecie bez ślubu to księdza powinno mało obchodzić(może ewentualnie pierdzielnąć wam gadkę ze to niemoralne itp itp), ważne że chcecie dziecko wychować w wierze chrześcijańskiej.

ja jak byłam dać z M na zapowiedzi to sam ksiądz pytał czy na pewno nie chcemy wstrzymać sie jeszcze ze ślubem a wiedział że jestem w ciąży i powinno mu zależec żeby dziecko narodziło sie w związku małżeńskim .

Jejku jak mnie ten kler irytuję to głowa mała, jestem wierząca ale jak słucham ostatnio co księża wyczyniają to odechciewa mi się wszystkiego. tak naprawdę teraz trzeba by było wierzyć w Chrystusa a tych księży materialistów kopnąć w zady. Czy normalne jest to że ksiądz nie chcę udzielić pogrzebu, mimo że ktoś naprawdę na niego nie ma pieniędzy albo, że opierdziela człowieka bo nie chodzi na mszę do swojej parafii tylko do innej i z góry zakłada że do kościoła nie chodzi a ,, szatan zbierze swoje żniwo ''

ufff ide pisać dalej wypracowanie i zjeść kabanosika

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:09   #132
n1kotynka
Zadomowienie

nie powiedzą mi wyników moich badań przez telefon
Stary 2011-10-25, 12:17   #133
pearpearl
Wtajemniczenie

A kuku panie kruku!
Cytat:
eno eno byś mnie pałowała tylko na okrągło
a tak !
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ale bym sobie wypiła takie picolo!!!!!!!!! w ogóle mam parcie na gazowane- daaawno nie piłam!
dobre jest - smak wisniowy
mniam mniam
ja wasnie tez nie pamietalam,kiedy ostatnio pilam i mialam teraz z tego niezla przyjemnosc
Cytat:
skoro mnie od spamerek wyzywacie to strzelam focha i się nie będę odzywac ;p
zobaczymy, ile wytrzymasz
Cytat:
hmm ja z wyprawki to mam
wózek
2 koszulki z długim rękawkiem
sukienunię z body różowym
kółko do siedzenia po porodzie

duzo nie?

po świętach będzie wielka akcja kupowanie chyba jestem jedyna na wątku która jeszcze nic nie ma
oj, mylisz sie i to grubo, moja droga
ja z wyprawki mam skarpetki i dwie pary body

aaaa, zapomnialam o foteliku maxi cosi i bazie easy base II
ale i tak jestem "lepsza"
Cytat:
n1kotynka no właśnie widzę, że troszkę się obijasz z zakupami! Datę masz na ostatnie dni grudnia a Ty o! Ale spoko znam lepsze od Ciebie... np. pearl
Nie ma co się spieszyć- jestem zdania, że jeśli jest czas i pieniądz to można pozamawiać
u mnie na razie ani czasu,ani pieniedzy
tzn jestem na razie skazana na rodzicow, a ci caly czas powtarzaja, ze "jeszcze duzo czasu"
zeby sie nie zdziwili...

Sandra
, faktycznie najwazniejsze,ze z dzidzia ok, a wyniki moze jakies zawyzone wyszly,bo jadlas wczesniej duzo slodkiego?
Cytat:
No no no ale sie szykuje
sie bedzie dzialo
Cytat:
Napisane przez AgaMili
Dziewczyny mam skurcze od kilku dni, czasem mnie tak zlapie, ze brzuch jak kamien i bol w dole. Wizyte mam za tydzien i powiem o tym poloznej ale pewnie nic mi nie powie ciekawego .
hm...ja mam tak,ze jak tylko pochodze kilka minut, to zaraz mi brzuch twardneje
a czasami do tego dochodzi bol i musze wracac do domu i sie polozyc
jak siedze przed kompem i sie probuje uczyc - to samo i nie wiem, co z tym robic
wizyte u swojego mam 3-go listopada, ale chyba bede musiala sie przejsc do kogos w wawie...
w sumie i tak pomalu musze wybrac nowego prowadzacego
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Pearpearl nie zamartwiaj się tak tą obroną bedzie dobrze

a Ty, Malutka, sie za bardzo nie przemeczaj ta przeprowadzka
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
No w brzuchu nie ma za wiele ja wzięłam XL bo miał mieć do 120cm ale w zasadzie jest teraz w sam raz, tylko jakoś tak jest uszyty, że jak go odciągnę od brzucha to ma spory zapas. Pewnie dlatego, że ma elastyczne przeszycia i w dół jest coraz szerszy. Ale ogólnie nie jest źle ja wzięłam ten kolor co w aukcji wygląda na stalowy ale naprawdę jest stalowo-brązowy (taki cieply odcień). Uparlam sie żeby nie mieć czarnej kurtki, chociaż ja zawsze w czarnych :
teraz juz chyba nie ma tych brazowych, a szkoda, bo tez wolalabym miec inny klo, a nie czarna
a jaki rozmiar nosilas przed ciaza,ze teraz wzielas xl?
ja sie zastanawalam nad m, ale tam obwod brzuszka jest do 110 i nie wiem,czy mi wystarczy,skoro teraz mam 95
Cytat:
Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę (połowę cytryny można)
potwierdzam i polecam
w ten sposob mozna wypic kazde swinstwo!!!
Cytat:
bieresz jakąś nospę na twardnienie póki nie skontaktujesz się z położną?
dolaczam sie do pytania Zuzi

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
wiesz mnie boli brzuch jak nie wezmę leków.. chciałam brać no-spe fortę doraźnie ale musze brać 2 -3 razy dziennie.
A na mocniejsze bóle to mam jeszcze silniejsze tabletki może tez taka moja uroda, że brzuch mnie będzie bolał, większość ciąży mnie boli a od 20 tygodnia mi twardnieje regularnie
jeszcze potrafi się tak dziwnie opuszczać, że jak ide to aż go trzymam bo mam wrażenie ze odpadnie
o, o, o!
od jakiegos czasu mam dokladnie to samo i nie wiem, co z tym zrobic
lekarz?
do tej pory nie bralam ani zadnej nospy, ani nic innego oprocz magne b6 i witaminek

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

mala_stopka, jak tak dalej pojdzie, to niedlugo nie bedziesz juz mala_stopka tylko kiwi_stopka

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:17   #134
Zadomowienie

n1kotynka ja tez biorę nospe forte 3razy po pół tablety i 6magnezów dziennie na twardnienia i jakos poprawy wielkiej nie zauważyłam...no ale nie boli mnie brzuś może taką masz zrezcywiście urodę ważne że lekarz wie on ma jakąś wiedzę nt bo ja to zielona jestem -słucham tylko co mi ginka powie
oj to sobie fundnę taką mufkę!!! tylko wózek najpierw muszę wybrać...
który wam się bardziej podoba:
http://ekowozki.blox.pl/tagi_b/20979...-promocja.html
czy
http://www.quinny-shop.ru/?m=c&c=20

z mutsy rezygnujemy bo nam się spacerówka nie podoba.
kurcze mura ma świetne koła na nasze tereny ale jest ciężki strasznie a ja mieszkam na1piętrze... a symbio graco jest lżejszy ale kółka ma takie malutkie te z przodu i nie da się zmienić ich na większe

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:18   #135
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
hehe u mnie 19

dziewczynki
kupowała któras jakies grubalaśne legginsy na all?? mozecie polecic jakies?
Na all nie kupowałam ,ale kiedyś sobie kupiłam na bazarze ,takie fajne w środku cieplutkie milutkie,mam rozmiar XXL i moge sobie nawet na brzuszek je podciagnąć,tylko są trochę za długie,a dałam za nie jakieś 15 zł

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Niechwaliłam sie ale dzis przyszla moja kurtka zamówiona na allegro, napewno ktos juz kupowal u tego sprzedawcy ale wybaczcie nie pamietam
http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...882291454.html

ogólnie fajna, tylko bardzo ciężka, ale ciepła i ma fajny kolor (taki stalowo-brązowy). Dobrze, że wzięłam większą bo nie wiem jak kobita ja mierzyła - mam nadzieję, że mi wystarczy, jakoś w brzuszku ma sporo mniej

I jeszcze w lumpku+ outlet kupiłam kilka rzeczy dla małej ale zdjątko zrobię jutro
Kurteczka super ,będę musiała sobie kupić tego typu
Cytat:
Poczytałam nowy wątek

Agatek - fajny powóz

Ale...ale... kupiliśmy wózek dla juniora pojechaliśmy tylko zobaczyć jak ceny i wybór, bo mieliśmy po drodze, ale akurat był ostatni powóz z kolekcji przeceniony z 930 na 549 zł gondola + spacerówka
Kolor jak na zdjęciu

Fotelik dokupimy przy okazji taki do kompletu wyjdzie nas 119 zł
Super ,ale wam sie trafiłą okazja,teraz jak będe chodziła za wózkami to będe szukała ostatnich sztuk
Cytat:
Chciałam Wam powiedzieć, że jak macie obok siebie gdzieś aptekę DOZ (Dbam o Zdrowie) to możecie zamówić produkty przez internet i odebrać na drugi dzień w aptece w cenach prawie hurtowych.
Np. Sprawdziłam gaziki jałowe 3 szt. w aptece 1,40 zł, a przez internet 0,56 zł. Witaminki Vitaminer prenatal ok.7 zł tańsze. Wystarczy zamówić za minimum 20 zł. Przesyłka i odbiór nic nie kosztuje
ja jeszcze mam kartę zniżkową do tej apteki dla mamy i maleństwa i niektóre rzeczy dla dzidzi są taniej o 10%.Mam zamiar kupic trochę rzeczy w ten sposób.Ostatnio chciałam kupić smoczek ,ale kolor daja losowo,więc boję sie ryzykować ,ze wysla mi jakiś blee

Agatek
dziękuję za wyjaśnie nie, później poprubuje,a teraz chyba się połozę bo zaczyna mnie cos brać znowu.Gardło boli ,głowa też ,katar zaczyna sie pojawiać i chyba bola mnnie mięśnie Nie chce być chora
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:25   #136
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A kuku panie kruku!

oj, mylisz sie i to grubo, moja droga
ja z wyprawki mam skarpetki i dwie pary body

aaaa, zapomnialam o foteliku maxi cosi i bazie easy base II
ale i tak jestem "lepsza"

u mnie na razie ani czasu,ani pieniedzy
tzn jestem na razie skazana na rodzicow, a ci caly czas powtarzaja, ze "jeszcze duzo czasu"
zeby sie nie zdziwili...

Sandra
, faktycznie najwazniejsze,ze z dzidzia ok, a wyniki moze jakies zawyzone wyszly,bo jadlas wczesniej duzo slodkiego?
sie bedzie dzialo

jak siedze przed kompem i sie probuje uczyc - to samo i nie wiem, co z tym robic
wizyte u swojego mam 3-go listopada, ale chyba bede musiala sie przejsc do kogos w wawie...

a Ty, Malutka, sie za bardzo nie przemeczaj ta przeprowadzka

teraz juz chyba nie ma tych brazowych, a szkoda, bo tez wolalabym miec inny klo, a nie czarna
ja sie zastanawalam nad m, ale tam obwod brzuszka jest do 110 i nie wiem,czy mi wystarczy,skoro teraz mam 95

potwierdzam i polecam
w ten sposob mozna wypic kazde swinstwo!!!

dolaczam sie do pytania Zuzi
ooo nie jestem sama

mi też mówią, że jeszcze jest trochę czasu z wózkiem wczoraj zaszalałam bo będzie i tak na 10 grudnia a tak to jeszcze jak wpadniemy w wir zakupowy to je wszystkie przegonimy a co

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
o, o, o!
od jakiegos czasu mam dokladnie to samo i nie wiem, co z tym zrobic
lekarz?
do tej pory nie bralam ani zadnej nospy, ani nic innego oprocz magne b6 i witaminek

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

mala_stopka, jak tak dalej pojdzie, to niedlugo nie bedziesz juz mala_stopka tylko kiwi_stopka
ja się zapytam też jak będę, ale śmieszne to jest bo wtedy chodzę i trzymam brzuch bo mam takie wrażenie, że leci w dół
ja mam leków całą furę:
magne
luteina
pimafucin
chelaferr forte
cordafen
no spa forte
kwasy omega
maalox
lactulosum
i witaminki
prawdziwy lekoman ze mnie
Cytat:
n1kotynka ja tez biorę nospe forte 3razy po pół tablety i 6magnezów dziennie na twardnienia i jakos poprawy wielkiej nie zauważyłam...no ale nie boli mnie brzuś może taką masz zrezcywiście urodę ważne że lekarz wie on ma jakąś wiedzę nt bo ja to zielona jestem -słucham tylko co mi ginka powie
czy

kurcze mura ma świetne koła na nasze tereny ale jest ciężki strasznie a ja mieszkam na1piętrze... a symbio graco jest lżejszy ale kółka ma takie malutkie te z przodu i nie da się zmienić ich na większe
idę w tym tygodniu się drugiego lekarza skonsultowac, ale generalnie cały czas coś się dzieje ( jestem chyba taka jedyna w rodzinie, wszystkie babki bezproblemowo a mi cały czas coś )

mi się drugi wózek bardziej podoba na początku też chciałam Graco Symbio ale on ma strasznie małą gondolę i jakis mi się średnio solidny wydawał jak go ogladałam i nim jeździłam
Stary 2011-10-25, 12:26   #137
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Agatek[/FONT] dziękuję za wyjaśnie nie, później poprubuje,a teraz chyba się połozę bo zaczyna mnie cos brać znowu.Gardło boli ,głowa też ,katar zaczyna sie pojawiać i chyba bola mnnie mięśnie Nie chce być chora
weź sobie ząbek czosnku , pomaga na wszystko. Ja przez dwa tygodnie nie mogłam się pozbyć sie suchego kaszlu, wczoraj zjadłam trzy zabki dzis juz dwa i kaszel się odrywa ! No i lepiej sie czuje

Cytat:

Czubasku ale ja jestem już w 30 tygodniu czas się szykować
oo to dobrze, że ci przechodzi bo mi leżenie nie pomaga ide do gina się skonsultować w tym tygodniu też
Ja w 24 ale mam lenia i tak na prawdę kupowanie rzeczy dla małej nie sprawia mi wielkiej frajdy może dlatego że jestem osłabiona ???

właśnie jak leże na boku to jest jeszcze gorzej :/ ginka powiedziała że po części taki mój urok bo jestem strasznie szczupłą wręcz chudą osobą a raczej byłam i mam macice prawoskrętną czy coś takiego. No ale nigdy nie ryczałam z bolu jak to było ostatnio jak mnie skurcz złapał.

Stary 2011-10-25, 12:28   #138
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dostałam dzisiaj kolejne próbki z Johnsona

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-25 o 12:49
Stary 2011-10-25, 12:29   #139
sandra1892
Zadomowienie

Eh laski, od soboty jestem opuchnieta tak ze szok, nie widze swoich kostek , a palce od rak wygladaja jak serdelki. Lekarz mowi , ze to poczatki zatrucia ciazowego jestem zalamana. Boje sie ze urodze za wczesnie Po za tym okropnie mnie bola rece i stopy Moze lepiej ze ide do szpitala tam odpoczne, bo w domu to zawsze cos do zrobienia i ciezko wylezec . A co do cukru to podejrzewam, ze bede miala cukrzyce bo wczoraj po obiedzie bylam u cioci zmierzylam cukier i byl znow 160 wiec to chyba nie pomylka w wyniku Chce mi sie RYCZEC
Stary 2011-10-25, 12:33   #140
Anabellita
Zadomowienie

Jeden dzionek mnie nie było a tu już nowy wątek
Chciałam się tylko szybciutko przywitać bo mój psiur nóżkami przebiera, muszę z nim na spacerek wyjść

aaa... skończyłam wyszywać, kolejne krzyżykowe dzieła dla córci, później się pochwalę

Miłego dzionka!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:35   #141
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
weź sobie ząbek czosnku , pomaga na wszystko. Ja przez dwa tygodnie nie mogłam się pozbyć sie suchego kaszlu, wczoraj zjadłam trzy zabki dzis juz dwa i kaszel się odrywa ! No i lepiej sie czuje

Ja w 24 ale mam lenia i tak na prawdę kupowanie rzeczy dla małej nie sprawia mi wielkiej frajdy może dlatego że jestem osłabiona ???
właśnie jak leże na boku to jest jeszcze gorzej :/ ginka powiedziała że po części taki mój urok bo jestem strasznie szczupłą wręcz chudą osobą a raczej byłam i mam macice prawoskrętną czy coś takiego. No ale nigdy nie ryczałam z bolu jak to było ostatnio jak mnie skurcz złapał.
Z tym czosnkiem to ciężko bo jakos nie bardzo mi podchodzi w ciaży ,ale jak mąż będzie wracał z pracy to powiem żeby kupił mi prenalen bo ostatnio mi pomógł

Cytat:
Dostałam dzisiaj kolejne próbki z Johnsona W sumie wysyłają tylko raz na rok, ale ja poprzednio miałam na stare nazwisko i zmieniłam numer mieszkania na sąsiada, ale i tak trafiło do mnie ale ja jestem oszustka hoho
Ja zamówiłam sobie ,siostrze i jej przyjaciółce i tylko do mnie nie doszło,pewnie listonosz sie nie bał i za.......ł

Cytat:
Eh laski, od soboty jestem opuchnieta tak ze szok, nie widze swoich kostek , a palce od rak wygladaja jak serdelki. Lekarz mowi , ze to poczatki zatrucia ciazowego jestem zalamana. Boje sie ze urodze za wczesnie Po za tym okropnie mnie bola rece i stopy Moze lepiej ze ide do szpitala tam odpoczne, bo w domu to zawsze cos do zrobienia i ciezko wylezec . A co do cukru to podejrzewam, ze bede miala cukrzyce bo wczoraj po obiedzie bylam u cioci zmierzylam cukier i byl znow 160 wiec to chyba nie pomylka w wyniku Chce mi sie RYCZEC
Kochana pomyśl ,ze jeszcze trochę i sie to skończy ,a kiedy idziesz do szpitala?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:36   #142
uska000
Zadomowienie

Tzcik dzwonil ze kupil Igorowi kombinezon tylko ze na 56 moze byc ciasno;/
ale bedzie mial na poczatek

za suszarke dziekuje prad juz mam prysznica moge uzyczyc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:41   #143
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Z tym czosnkiem to ciężko bo jakos nie bardzo mi podchodzi w ciaży ,ale jak mąż będzie wracał z pracy to powiem żeby kupił mi prenalen bo ostatnio mi pomógł
Mi mąż kupił prenalen, ale sam zapach doprowadza do potwornych mdłości, brałam trzy dni i zrezygnowałam bo nie pomogł ;/ No ale jeśli Tobie pomógł to lepiej wziąc ten syropek bo czosnek w sumie ciężko strawny

Stary 2011-10-25, 12:41   #144
Mijus
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Chciałam się tylko przywitać i życzyć miłego dnia
Nie długo koniec "mamusiowej" laby, zaraz wyjeżdżam --> teraz do teściów, nie wiem jak ja to przeżyję W sobotę dostaniemy klucze od mieszkania, więc tylko szybkie odmalowanie i "na swoje" bo już mi brak swojego kąta
Trzymajcie się cieplutko
Stary 2011-10-25, 12:43   #145
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

ja się zapytam też jak będę, ale śmieszne to jest bo wtedy chodzę i trzymam brzuch bo mam takie wrażenie, że leci w dół
ja mam leków całą furę:
magne
luteina
pimafucin
chelaferr forte
cordafen
no spa forte
kwasy omega
maalox
lactulosum
i witaminki

idę w tym tygodniu się drugiego lekarza skonsultowac, ale generalnie cały czas coś się dzieje ( jestem chyba taka jedyna w rodzinie, wszystkie babki bezproblemowo a mi cały czas coś )

mi się drugi wózek bardziej podoba na początku też chciałam Graco Symbio ale on ma strasznie małą gondolę i jakis mi się średnio solidny wydawał jak go ogladałam i nim jeździłam
łoooo więcej niż moja babcia masz leków!
a myślałam że to ja mam dużo...
kurcze mi się tak strasznie podoba graco..-to pierwszy wózio jaki mi wpadł w oko i się w nim zakochałam.a gondolka jak urodze pod koniec stycznia to powinna wystarczyć...ehhh musze to przemyśleć...a jaki wybraliście wy?
Cytat:
Dostałam dzisiaj kolejne próbki z Johnsona W sumie wysyłają tylko raz na rok, ale ja poprzednio miałam na stare nazwisko i zmieniłam numer mieszkania na sąsiada, ale i tak trafiło do mnie ale ja jestem oszustka hoho
no pieknie! i jeszcze się przyznajesz!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

sandra

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:45   #146
specialle
Rozeznanie

Cytat:
współczuje, bo to obleśne...

------------------------------------------
Witajcie dziewczyny! Mi się dzisiaj troszkę lepiej w nocy spało, wstałam o dziwo tylko dwa razy siku. I o 9 pobudka dopiero.
Ale coś mnie głowa boli.

miłego dnia
Ojj bardzo

Cytat:
Hej

Obudził mnie dzwonek kuriera przyszła wanienka z pierdółkami- ale to końcówka zakupów była teraz apteka została

jak szaleć to na całego!

A komentarzami się nie przejmuj widać chyba się nie znają... myślą, że hop siup i gotowy domek nie lubię jak ktoś w tak bezczelny sposób wtrynia swój nos tam gdzie nie trzeba

uff jak dobrze, że wymyślili te allegro... rak cak cak i do domu dostawa, normalnie, żyć, nie umierać dobrze, że sobie zapisałaś, no ale na początku grudnia to już mus! tak jak lekarz mówił

o jaaa bidula nie martw się, ja rzygałam 2 razy! Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę (połowę cytryny można)
Ale mialam rok temu robiona w poprzedniej ciazy i bylo ok. Wiec pani stwierdzila ze cos sie tam podnioslo we krwi wiec nie musze powtarzac

Cytat:
na razie jeszcze nie rozpakowałam, bo się ino jeszcze byczę w łóżku

Co do leków w aptece:

- paracetamol w czopkach (dla zbicia gorączki w razie co)

- herbatka koperkowa na kolki - tak jak pisała Lucy, że lepiej kupić coś ziołowego właśnie tam
- herbatka rumiankowa (wg. uznania- ja nie kupuję )
- maść nagietkowa (nie pamiętam na co )
- rumianek (do przemywania oczek)

Aspirator zamówiłam oraz wkłady do aspiratora i od razu spray do noska na katarek u gapa_kids GAZIKI ma również! 3 zł=10 szt! Czyli wychodzi za 0,30 gr za jednego gaziczka

A przez DOZ zamawiałam raz femibion natal 2- było po niecałe 55 zł, a teraz (jeśli ktoś ma kartę na punkty to jest taniej- jeśli nie, to można ją założyć po wydaniu min. 50 zł) kupiłam w aptece (za 50 zł)- Euro Apteka/Apteka Polonez z zielonym krzyżykiem i zielonym napisem o takim :
Kupilam paracetamol synkowi i nie uzylam ani rau. lepiej dac syropek my podajemy nurofen. Czopki dziecko zaraz wydala. Rada mojej mamy a wychowala 6-cioro dzieci
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:50   #147
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]mala_stopka, jak tak dalej pojdzie, to niedlugo nie bedziesz juz mala_stopka tylko kiwi_stopka
ha ha ha dobre...

jeśli chodzi o te twardnienia to niestety też tak mam... tylko chwile połaże i do razu twardziel, mam Mg i luteine i eurespal na niedoczynność tarczycy i doraźnie no-spe forte
ponoć taka moja "uroda" bo z Igą też tak miałam

Cytat:
ja mam leków całą furę:
magne
luteina
pimafucin
chelaferr forte
cordafen
no spa forte
kwasy omega
maalox
lactulosum
i witaminki
widzę, ze masz pimafucin, a maść czy globulki? bo od wczoraj coś mnie dziwnie swędzi wiadomo gdzie, a akurat mam to w domu, a ginka coś na razie nie odbiera....

Cytat:
trzymaj się kochana , w szpitalu cię przebadają i będzie dobrze
Stary 2011-10-25, 12:51   #148
likas
Raczkowanie

Cytat:
czy

w tym pierwszym nie podoba mi się ta rączka w gondoli, drugi fajny ale ja bym się zastanowiła nad jakimś z budka nad spacerówka

Cytat:
A kuku panie kruku!

a tak !

dobre jest - smak wisniowy
mniam mniam
ja wasnie tez nie pamietalam,kiedy ostatnio pilam i mialam teraz z tego niezla przyjemnosc

Ja zrobiłam inaczej rozłożyłam swoja największą kurtkę na dywanie i ja pomierzyła + dodałam coś na brzuch - nigdy nie kieruje się rozmiarem jak kupuje na all, ale nosiłam L. Co do koloru to jak ja sie namyśliłam to tez był tylko czarne, ale wysłałam maila i kobitka wystawiła mi jedna taką, ogólnie maja dwa razy w tygodniu dostawy, ostatnio widzialnym jeszcze inne modele

Co do wiśniowego szaleństwa z bąbelkami to piłam w zeszły czwartek pycha

Właśnie zdycham wyprałam 5 rzeczy ręcznie - cykl barwimy wszystko na niebiesko i muszę poleżeć

Próbki tez zamówiłam chyba w piątek, ciekawe kiedy przyjdą

WRR dlaczego piszę na szaro i nie mogę tego zmienić
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:54   #149
mala_stopka
Zadomowienie

aha Renata mi się bardziej podoba ten Quinny
Stary 2011-10-25, 12:58   #150
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze Ci będzie sprawiało

no ja do szczupłych nie należę a też mnie boli ;]

ja nie ryczę z bólu ale zdarzało mi się b. głośne ałłłłłł

Cytat:
o kurcze
nie załamuj się, bo w szpitalu się toba zajmą i cie wyprowadzą na prostą
Cytat:
łoooo więcej niż moja babcia masz leków!
a myślałam że to ja mam dużo...
kurcze mi się tak strasznie podoba graco..-to pierwszy wózio jaki mi wpadł w oko i się w nim zakochałam.a gondolka jak urodze pod koniec stycznia to powinna wystarczyć...ehhh musze to przemyśleć...a jaki wybraliście wy?

no pieknie! i jeszcze się przyznajesz!!
heh pół apteki mam w domu

mówię Ci, że mi się Graco mało stabilny wydawał niestety ;/
u nas stanęło na Teutoni Cosmo
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ha ha ha dobre...

jeśli chodzi o te twardnienia to niestety też tak mam... tylko chwile połaże i do razu twardziel, mam Mg i luteine i eurespal na niedoczynność tarczycy i doraźnie no-spe forte
ponoć taka moja "uroda" bo z Igą też tak miałam

widzę, ze masz pimafucin, a maść czy globulki? bo od wczoraj coś mnie dziwnie swędzi wiadomo gdzie, a akurat mam to w domu, a ginka coś na razie nie odbiera....

trzymaj się kochana , w szpitalu cię przebadają i będzie dobrze
mam globulki to wszystko przez pessar i mam brac profilaktycznie zeby mi się tam nic nie działo ale ładnie mi profilaktycznie jak mam 4 opakowania na miesiąc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości