|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html poza tym Tario ze względu na mocowanie na pasach odpadł u mnie - skoro mam IsoFixa to na pasach montować nie będę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wstyd bieresz jakąś nospę na twardnienie póki nie skontaktujesz się z położną?
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-10-25 o 11:34 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() meldujemy się razem z Sebastiankiem, mały chyba cos przeczuwal że tu takie zmiany bo od wczoraj strasznie sie wiercil a jak weszłam dzis na wizaz to od razu zasnął ![]() Cytat:
dziekuje którejs Mamusi za rade co do plam z marchewki, niestety nie zapisałam sobie jej nicku ![]() Uska u mnie od rana wody nie ma, wiec jak cos to za kapiel oddaje działajacą suszarke
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
zosia serio chcesz wziąc slub z nim? księdzu to raczej różnicy nie zroi jak po cywilnym bedziecie a dla ciebie to już duże zoowiązanie...
|
#125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem to zobaczę co i jak ![]() Haha teraz patrze i poważnie tydzien do przodu, nie wiem jak to sie stało, bo jeszcze wczoraj sprawdzałam to był 25 tydzien, potem przerobie to, ale z innej strony wezme suwaka Dzięki ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Nie chce żeby to czy rodzice maja slub czy nie decydowało czy ksiadz ochrzci dziecko, ale niestety takie są realia. Ah mówie Ci całą noc myślałam cały czas o tym i nawet nie wiem czy w obecnej sytuacji jest sens iść do spowiedzi. Tak jak wcześniej mnie to nie ruszało tak teraz strasznie męczy.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-25 o 11:43 |
||
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie dzwoniłam do przychodni żeby dowiedzieć się jakie wyniki mi wyszły wczoraj, na papierku odbiorę w czwartek. Glukoza dobrze wyszła, tylko ciągle spada mi hemoglobina, a tak ją próbowałam nadrabiać. :/ Mam 11,5.
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi, właśnie się tego obawiam!
Zoskasamoska jestem w szoku! Tak się zapierałaś, że nie wyjdziesz za niego za mąż, a teraz taka zmiana, bo co- chrzest? I masz brać tylko po to ślub? Po co? Żeby żałować potem? On się nie zmieni... Daj se siana! I poszukaj innego kościoła jak nie będą chcieli ochrzcić
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 11:54 |
|
|
|
#128 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na mocniejsze bóle to mam jeszcze silniejsze tabletki może tez taka moja uroda, że brzuch mnie będzie bolał, większość ciąży mnie boli a od 20 tygodnia mi twardnieje regularnie ![]() jeszcze potrafi się tak dziwnie opuszczać, że jak ide to aż go trzymam bo mam wrażenie ze odpadnie Renatko sprawdziłam wczoraj i mufka pasuje do każdego typu wózka bo jest na zatrzaski Cytat:
![]() i reszte sobie dokupię spokojnie bo mam 2 duże galerie handlowe 10 min od domu ![]() a zakupy zacznę robić nie od początku grudnia tylko listopada!! po wszystkich świętych bo wyjeżdżamy wtedy do krk ![]() a ja wypiłam bez cytryny Cytat:
czas się szykować ![]() oo to dobrze, że ci przechodzi bo mi leżenie nie pomaga ide do gina się skonsultować w tym tygodniu też Dzień dobry ależ miałam mdłości rano, normalnie jak w pierwszym trymestrze ![]() Cytat:
a sobie wkręciłam bo mi babka mówi, że baza Isofix jest nieelastyczna, że na pasy lepsza, bo tamta jest sztywna, że foteliki Maxi Cosi są płytkie ( to akurat gdzieś czytałam i to prawda) i że są lepsze od MC i w ogóle. Ale tez mąż mówi, że pewnie ma większą prowizję na Tario i dlatego tak zachwala więc zostaliśmy przy Maxi Cosi tylko niech mi kolor znajdzie bo się uparłam na Purple Bloosom a o święta listopadowe chodzi tak tak już potem będziemy na miejscu a ja będę szaleć ![]() a jak się rozpędzę to huh Cytat:
![]() nawet zaręczeni nie jesteście... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() to ja zadzwonię po swoje wyniki
|
||||||
|
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zośka nie pakuj się w małżeństwo!!!!! nawet cywilne, tylko dlatego żeby mieć święty spokój z księdzem, nie warto naprawdę kupilam dzisiaj 6 kiwi i już 4 opyliłam.... i mam ochotę na więcej tak mi smakują a co tam zjem wszystkie i dokupie później jak pojade po Igulca do przedszkola
|
||
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Dodałam zdjęcie brzuszka do galerii
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak byłam dać z M na zapowiedzi to sam ksiądz pytał czy na pewno nie chcemy wstrzymać sie jeszcze ze ślubem a wiedział że jestem w ciąży i powinno mu zależec żeby dziecko narodziło sie w związku małżeńskim . Jejku jak mnie ten kler irytuję to głowa mała, jestem wierząca ale jak słucham ostatnio co księża wyczyniają to odechciewa mi się wszystkiego. tak naprawdę teraz trzeba by było wierzyć w Chrystusa a tych księży materialistów kopnąć w zady. Czy normalne jest to że ksiądz nie chcę udzielić pogrzebu, mimo że ktoś naprawdę na niego nie ma pieniędzy ufff ide pisać dalej wypracowanie i zjeść kabanosika
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
nie powiedzą mi wyników moich badań przez telefon
|
|
|
|
#133 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A kuku panie kruku!
![]() a tak ! Cytat:
mniam mniam ja wasnie tez nie pamietalam,kiedy ostatnio pilam i mialam teraz z tego niezla przyjemnosc Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z wyprawki mam skarpetki i dwie pary body ![]() aaaa, zapomnialam o foteliku maxi cosi i bazie easy base II ale i tak jestem "lepsza" Cytat:
tzn jestem na razie skazana na rodzicow, a ci caly czas powtarzaja, ze "jeszcze duzo czasu" zeby sie nie zdziwili... ![]() Sandra, faktycznie najwazniejsze,ze z dzidzia ok, a wyniki moze jakies zawyzone wyszly,bo jadlas wczesniej duzo slodkiego? sie bedzie dzialo ![]() Cytat:
a czasami do tego dochodzi bol i musze wracac do domu i sie polozyc jak siedze przed kompem i sie probuje uczyc - to samo i nie wiem, co z tym robic wizyte u swojego mam 3-go listopada, ale chyba bede musiala sie przejsc do kogos w wawie... w sumie i tak pomalu musze wybrac nowego prowadzacego a Ty, Malutka, sie za bardzo nie przemeczaj ta przeprowadzka ![]() Cytat:
a jaki rozmiar nosilas przed ciaza,ze teraz wzielas xl? ja sie zastanawalam nad m, ale tam obwod brzuszka jest do 110 i nie wiem,czy mi wystarczy,skoro teraz mam 95 ![]() Cytat:
w ten sposob mozna wypic kazde swinstwo!!! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
od jakiegos czasu mam dokladnie to samo i nie wiem, co z tym zrobic lekarz? do tej pory nie bralam ani zadnej nospy, ani nic innego oprocz magne b6 i witaminek ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- mala_stopka, jak tak dalej pojdzie, to niedlugo nie bedziesz juz mala_stopka tylko kiwi_stopka
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
n1kotynka ja tez biorę nospe forte 3razy po pół tablety i 6magnezów dziennie na twardnienia i jakos poprawy wielkiej nie zauważyłam...no ale nie boli mnie brzuś może taką masz zrezcywiście urodę
ważne że lekarz wie on ma jakąś wiedzę nt bo ja to zielona jestem -słucham tylko co mi ginka powie![]() oj to sobie fundnę taką mufkę!!! tylko wózek najpierw muszę wybrać... który wam się bardziej podoba: http://ekowozki.blox.pl/tagi_b/20979...-promocja.html czy http://www.quinny-shop.ru/?m=c&c=20 z mutsy rezygnujemy bo nam się spacerówka nie podoba. kurcze mura ma świetne koła na nasze tereny ale jest ciężki strasznie a ja mieszkam na1piętrze... a symbio graco jest lżejszy ale kółka ma takie malutkie te z przodu i nie da się zmienić ich na większe
|
#135 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i moge sobie nawet na brzuszek je podciagnąć,tylko są trochę za długie,a dałam za nie jakieś 15 złCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agatek dziękuję za wyjaśnie nie, później poprubuje,a teraz chyba się połozę bo zaczyna mnie cos brać znowu.Gardło boli ,głowa też ,katar zaczyna sie pojawiać i chyba bola mnnie mięśnie
|
|
#136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też mówią, że jeszcze jest trochę czasu z wózkiem wczoraj zaszalałam bo będzie i tak na 10 grudnia a tak to jeszcze jak wpadniemy w wir zakupowy to je wszystkie przegonimy a co ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
ja mam leków całą furę: magne luteina pimafucin chelaferr forte cordafen no spa forte kwasy omega maalox lactulosum i witaminki ![]() prawdziwy lekoman ze mnie Cytat:
mi się drugi wózek bardziej podoba |
|||
|
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! No i lepiej sie czujeCytat:
właśnie jak leże na boku to jest jeszcze gorzej :/ ginka powiedziała że po części taki mój urok bo jestem strasznie szczupłą wręcz chudą osobą a raczej byłam i mam macice prawoskrętną czy coś takiego. No ale nigdy nie ryczałam z bolu jak to było ostatnio jak mnie skurcz złapał.
|
||
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam dzisiaj kolejne próbki z Johnsona
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-10-25 o 12:49 |
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Eh laski, od soboty jestem opuchnieta tak ze szok, nie widze swoich kostek , a palce od rak wygladaja jak serdelki. Lekarz mowi , ze to poczatki zatrucia ciazowego
![]() Po za tym okropnie mnie bola rece i stopy Moze lepiej ze ide do szpitala tam odpoczne, bo w domu to zawsze cos do zrobienia i ciezko wylezec . A co do cukru to podejrzewam, ze bede miala cukrzyce bo wczoraj po obiedzie bylam u cioci zmierzylam cukier i byl znow 160 wiec to chyba nie pomylka w wyniku ![]() ![]() Chce mi sie RYCZEC
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Jeden dzionek mnie nie było a tu już nowy wątek
![]() Chciałam się tylko szybciutko przywitać bo mój psiur nóżkami przebiera, muszę z nim na spacerek wyjść aaa... skończyłam wyszywać, kolejne krzyżykowe dzieła dla córci, później się pochwalę ![]() Miłego dzionka!
|
#141 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Tzcik dzwonil ze kupil Igorowi kombinezon tylko ze na 56 moze byc ciasno;/
ale bedzie mial na poczatek ![]() za suszarke dziekuje prad juz mam prysznica moge uzyczyc
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Chciałam się tylko przywitać i życzyć miłego dnia Nie długo koniec "mamusiowej" laby, zaraz wyjeżdżam --> teraz do teściów, nie wiem jak ja to przeżyję Trzymajcie się cieplutko
|
#145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a myślałam że to ja mam dużo... kurcze mi się tak strasznie podoba graco..-to pierwszy wózio jaki mi wpadł w oko i się w nim zakochałam.a gondolka jak urodze pod koniec stycznia to powinna wystarczyć...ehhh musze to przemyśleć...a jaki wybraliście wy? Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- sandra
|
|
#146 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o te twardnienia to niestety też tak mam... tylko chwile połaże i do razu twardziel, mam Mg i luteine i eurespal na niedoczynność tarczycy i doraźnie no-spe forte ponoć taka moja "uroda" bo z Igą też tak miałam Cytat:
wiadomo gdzie, a akurat mam to w domu, a ginka coś na razie nie odbiera....Cytat:
|
|||
|
|
|
#148 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wiśniowego szaleństwa z bąbelkami to piłam w zeszły czwartek pychaWłaśnie zdycham wyprałam 5 rzeczy ręcznie - cykl barwimy wszystko na niebiesko i muszę poleżeć ![]() Próbki tez zamówiłam chyba w piątek, ciekawe kiedy przyjdą ![]() WRR dlaczego piszę na szaro i nie mogę tego zmienić |
||
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
aha Renata mi się bardziej podoba ten Quinny
|
|
|
|
#150 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja do szczupłych nie należę a też mnie boli ;] ja nie ryczę z bólu ale zdarzało mi się b. głośne ałłłłłł Cytat:
nie załamuj się, bo w szpitalu się toba zajmą i cie wyprowadzą na prostą Cytat:
mówię Ci, że mi się Graco mało stabilny wydawał niestety ;/ u nas stanęło na Teutoni Cosmo Cytat:
to wszystko przez pessar i mam brac profilaktycznie zeby mi się tam nic nie działo
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

gondola + spacerówka
chyba jestem jedyna na wątku która jeszcze nic nie ma 
. 

czas się szykować

w ogóle mam parcie na gazowane- daaawno nie piłam! 

Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę

Gabrysia - 09.02.2012