|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kropelek to chyba nic po za wodą morską nie bede mu wpuszczać, katar ma niewielki i jak dla mnie tylko dlatego że często płącze ostatnio dobra uciekam, bede potem
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Sounko ja różnicę w rozwoju widzę po swoich - jedna matka i ojciec - a inaczej się rozwijają
Iza w wieku Gzreśka gadała jak najęta, czytałyśmy dużo książek i nocnik bez problemu ale Grześ jest "lepszy" od niej w technice, bardziej go interesuje wszystko co można włączyć wyłączyć, co jeździ itp, Iza dopiero teraz nauczyła się i to dlatego że jej kazałam obsługi pilota - jej generalnie technika nie interesuje a z Grzesiem ostatnio często rozmawiam o nocniku bo on nie chce zakładać pieluchy ja - Grzesiu chcesz bez pieluchy Grześ - tak ja - to musisz zacząć robić na nocnik G - tak ja - to zaczniemy G - nie i tyle u niego w tym temacie
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-11-08 o 15:04 |
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u Pawełka wyskakuje kropelka a Aga ma to taki spray aerozol nie wiem jak to nazwać ale robi psik psik jak to Aga mówi
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
nasivin tez dobre - u nas sie sprawdzaja
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny my już po wizycie Kinia jest osłuchowo czysta ale jeszcze dziś i jutro dajemy antybiotyk. W okolice sromu mamy smarować alantanem i na zmiane z clotrimazolum.
Wasze dzieci dużo mówią niestety moja też nadal tyle co mówiła można policzyć na ręce ![]() Konspi napewno Staś wyszedł ślicznie na zdjęciu ![]() Karenina no zakupy widze że udane fajna paletka kolorów
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Pietrusiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję Ci bardzo
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Witam Ja sie przyznam że tak po łebkach Was przelatuję, jakoś nie mam weny na przesiadywanie przed kompem
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się w nowej części i ja
Po pierwsze troszke spóźnione ale jak najbardziej szczerze życzonka dla Naszych Kochanych Dwulatków U Nas wszystko ok, Wiktor od wczoraj bez gipsu. Wszystko się dobrze zrosło. Teraz musimy na niego uważać tylko jest to coraz trudniejsze. Biega po domu jak szalony, boimy się żeby znowu się nei przewrócił ale on absolutnie nie słucha. Siku na nocnik robi sporadycznie, mówi że sika jak już to zrobi. Nie mam normalnie na niego pomysłu ![]() Zrobił duże postępy w mowie, zawsze dużo gadał ale teraz to już szok. Nic nie można przy nim powiedzieć bo wszystko wypepla co jadł, co robił, gdzie jedzie. Nauczył sie nawet kilku wierszyków typu wlazł kotek. A i zapomniałam się pochwalić że jestem już w połowie licencjonowanym pośrednikiem bo egzamin i obronę zdałam. Jeszcze tylko 6 mies praktyki i już dostanę licencję. Postaram się trochę ponadrabiać. A i mam pytanko, czy jest już jakiś maluszek który nie spi w dzień??? |
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sandra w weekendy nie spi juz od dluzszego czasu. Z tego co wiem, to w zlobku spi pieknie, ale tam tez ma inna aktywnosc. jednak bedziemy musieli pogadac z wychowawczyniami, zeby troche jej te drzemki ukrocily, bo potem mamy sajgon z nia wieczorem ![]() A zglaszaniem siusiu po to sie nie martw. To jest juz duzy krok. teraz tylko nawet jak wam zglosi po fakcie, to zawsze go wysadzajcie i mowcie, ze trzeba zglaszac wczesniej... my tak wlasnie robilismy z Sandra. No i za egzamin i za praktyke
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Haj wtorkowy Lachony
![]() Konspi na wspólnozakupowym złapałam już parę odlewek mnie interesujących, a na targowisku nikt mi nie chce dać tego co chcę Ja na tym L-4 zaczynam się powoli nudzić, ale Pan Doktor kazał siedzieć, to siedzę ![]() Jeszcze w czwartek mam iść do kontroli, ale chrypka już mi przeszła Z tym to niejako choroba zawodowa, mimo że oddycham przeponą itd. to na kontroli wyszło, że mam wysuszone coś tam ( nie pamiętam co, ale laryngolożka wsadziła mi takie dziwadełko głęboko do gardła, łokropieństwo). I jeszcze z racji nowotworu układu pokarmowego w rodzinie, powinnam iść na gastroskopię, ale się boję ![]() Usg wyszło w porządku, ale i tak mi kazali iść. I jak ja mam, połykać jakąś kamerkę z kabelkiem ![]() ![]() Robiła któraś to badanie?? Kachulko mój też nie chce na nocnik, ani na podkładkę Co do gadania, to się rozkręca. Co dzień nowe słowo, dzisiaj: "stopa" i "Elmo" ![]() Kate witaj Super, że Wikiemu zdjęli już gips I gratuluję zdanego egzaminu
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
popieram nasivin jest super
Cytat:
![]() ![]() ![]() za egzaminCytat:
:brzydal : ja nie miec takiego badania i chyba tez bym oddała zawartosc żołądka
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawde mowiac Konspi, nie najlepiej. Ciezko sie zyje z depresja. Staram sie normalnie funkcjonowac, ale jest mi coraz ciezej i czasem mysle, ze nie potrafie sobie sama z tym poradzic, ale boje sie siegac po farmaceutyki. Mysle o psychologu, ale nie jestem przekonana, ze to by mi pomoglo. Czasem wszystko jest ok, a czasem, jak np. wczoraj i dzis, czuje taki obezwladniajacy ciezar, nie jestem w stanie wyjsc z domu. Ale jakos musze sie w sobie zebrac, zajac sie malym, zgotowac obiad, posprzatac, zrobic zakupy. I robie to wszystko, tylko, ze niekiedy bardzo ciezko mi to przychodzi.
|
|
#137 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A proszę:
-kuchnia -sklepik -teatrzyk drewniany -rowerek biegowy -zestaw klocków (wafle, drewniane, duplo) -laptopik -tramwaj przegubowy - no ale Was too raczej nie zainteresuje ![]() - no i wszekie gry, ukladanki, puzzle. Cytat:
![]() Cytat:
niemało, ale u mnie tak jak u Marty, nie zliczę bo gada wszystko... i wszystko słucha.... Ostatnio jak bylismy w sklepie i mierzyliśmy kurtkę i w całej akcji przechylił się nam wózek i upadł do tyłu to Stasio na cały głos wykrzyknął radośnie: "kuźwa mać!!!" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/kuchnia-mini-tefal...878953173.html o prawie połowę taniej już ją sprawdziliśmy super jest!Cytat:
mój królewicz zaczął dzień po swoich urodzinach![]() Cytat:
Mi się wydaje że to ma decydujący wpływ. Jak w tygodniu Staś teraz wstaje o 6, to nie ma bata, jeszcze przy takiej ilości wrażeń pada i w południe, i wieczorem sam już koło 19 szykuje sie do spania. O 20 to już śpi jak niebożątko... Cytat:
![]() A w ogóle to cześć Lachonie! Jak to nudzić się w domu? Ech, zazdroszczę ![]() GAstroskopii się nie bój, jak urodziłas Filusia to co to takie badanie? ![]() Będzie dobrze!
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ma poród do gastroskopii, przecież to inny otwór ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- A propos, jak się ostatnio bardzo zdenerwowałam i rzucałam kurami na lewo i prawo , to potem dwa razy Filuś zawołał "mać" jak się denerwował, tłumaczę sobie że wołał mamę, tylko po staropolsku
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Brombi-miałam kiedyś gastroskopię-mało przyjemne badanie ale jakos dałam rady tylko,że nie wiem kto by mnie namówił 2 raz hh
Co do tej kuchni tefala to fajna i cena w biedronce jest naprawde dobra w porównaniu do allegro i marketów ![]() Co do braku spania w dzień to u nas Oli przeważnie nie spi,ale zdarzają się wyjątki wczoraj usnęła ładnie na mleczku ok 13 ale przedwczoraj przy obiedzie o 16 ![]() Ale wolę takie drzemki niż wcale,bo wtedy jest nie do zniesienia. A mam jeszcze sprawę wiecie jeszcze trochę i mikołaj-my Oli kupimy czekoladki i git ![]() Ale mam tu córeczkę tej mojej koleżanki,co czasem podrzuca zabawki,albo jakiegoś ciuszka i chciałabym jej małej coś kupić(bo ona też Oli kupi coś na pewno) już jej zamówiłam szczoteczkę elektryczną zBarbie i kupiłam taka teczke z malowankami też z Barbie i powiedzcie mi co jeszcze?Mała ma 3 latka
|
#140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Booooska jest Cytat:
Ja robilam...dwa razy nawet... ![]() Cytat:
![]() Wiesz co...on nie jest w sumie do noszenia za bardzo, bo po 1. nie jest do poprawek w ciagu dnia z racji tego, ze ma inna funkcje, po 2. ta puderniczka jest cieeeezka, i po 3. noszenie jest troche ryzykowne - moja kumpela zgubila kiedys i jej rozpacz trwa do dzis... Cytat:
Upppssssss..... ![]() Mialam wczoraj "dzien wrazen" - po powrocie z przedszkola zadzwonilam do mamy i nasluchalam sie bardzo niemilych rzeczy na swoj temat...po raz kolejny w sumie, ale mimo wszystko moj nastroj osiagnal poziom podlogi , chwile pozniej zadzwonila kolezanka z pytaniem czy mam cos tam do latarni na swieto latarni na jutro. Oczywiscie nie mialam pojecia, ze to jutro wiec zadnej latarni nie mialam. No wiec pedem do sklepu po "skladniki" latarni. Jestem w sklepie i dzwoni inna znajoma, ze troche sie spozni do nas na kawe..."Jaka kawe?!" - mysle sobie, no ale faktycznie zapomnialam, ze ma przyjsc wiec heja z powrotem do domu, po drodze kupilam ciastka itp. Ufff...na koniec przypomnialam sobie, ze na wieczor mamy babski wieczor z dziewczynami...poszlam prawie na rzesach, ale bylo fajnie i kupilam w Mango pieeeekny sweter No i ta cholerna latarnie musze dzisiaj chyba zrobic...nie mam pojecia jeszcze co i jak... A i dostalam wczoraj zdjecia z profesjonalnej sesji zdjeciowej, ktora mial André niedawno. Wyszly naprawde super
|
|
#141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i dzien faktycznie pełen wrazen ![]() Bry Zaraz sie szykujemy i idziemy do na male zakupy,po dordze zaliczymy chociaz ktorki spacer bo pogoda jakos dzis nie nastraja do spacerow
|
|
#142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nawet nie wie że siku zrobił zero kontroli nad zwieraczami![]() za postępy w mowie za licencję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po drugie - dawaj fociaki!!!!!
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha a jak Wojciech ?chorobsko mineło ?
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
my też zawsze nasivin mamy i również się sprwdza
![]() Cytat:
![]() Karenina - pokaż fotki koniecznie! ![]() Co do spania w dzień to nie wyobrażam sobie, żeby Osi nie miał drzemki. Kilka razy nie spał i był nie do wytrzymania, marudził pół nocy. Teraz śpi akurat.
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj u nas bylby hyba hitem
, bo Sandra ma zamilowanie do wszelkich pociagow... po chrzestnym bo twoj krolesicz to zdolniacha ![]() Cytat:
a w ciagu tygodnia zazwyczaj przez to, ze tz sie krzata, to wstaje tez okolo 7 ![]() Cytat:
![]() powiem szczerze, ze nie do konca wiem na czym to polega, ale w DE dzieci przygotowuja latarnie w tym okresie przed adwentowym/gwoazdkowym... ale co to ma na celu i jakie znaczenie, to pojecia nie mam... my w sumie nic nie robimy, ale musimy podpytac znajomych o co w tym chodzi ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- a w ogole to jestem dzis nie do zycia... czuje sie polamana, na nic nie mam ochoty, glowa mnie boli i najchetniej zakopalabym sie w wyrku... mam tylko cicha nadzieje, ze nie dobieraja sie do mnie te chorobska, przez ktore przeszli Sandra i tz
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas kaszlemy - cały dom, ale osłuchowo jest czysto. WOjtkowi teraz jeszcze katar doszedł
ja też wolę jak śpi, bo jak ominie drzemkę to jest nie do życia :/ Teraz właśnie śpi już 2 h, padł wyjątkowo wcześnie bo o 11.
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja mam skleroze
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Nazywa sie to Swieto Latarni Sw. Martina i przy okazji robi sie krotkie teatrzyki, w ktorych chodzi o legende o Sw.Martinie, ktory rozdal swoje ubrania zebrakom...poza tym dzieci i dorosli ida za jezdzcem na koniu, ubranym w duuuugi plaszcz, trzymajac w rekach z wlasnorecznie przygotowanymi roznymi palacymi sie latarniami. Spiewa sie przy tym piosenki itp. Cytat:
![]() A to fotki ![]() Załącznik 4328183Załącznik 4328184Załącznik 4328185Załącznik 4328186Załącznik 4328187Załącznik 4328188Załącznik 4328189Załącznik 4328190Załącznik 4328191Załącznik 4328192
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-11-17 o 19:35 |
|
|
|
|
#149 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też i też sobie chwalę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojej zdarza się coraz częściej niespanie, ale później jest masakra, opóźniłam jej spanie ostatnio o godzinę i na razie jest ok. Gratki ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Lena uwielbia, zwłaszcza, że tory mamy nie daleko i ciągle chce na "fufki" chodzic patrzec![]() Cytat:
Moja w sklepie do kasjerki, która resztę miała wydac: Pani! Sibko!! (szybko) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak te nasze dzieciaczki szybko urosły,Kareninko ja pamietam jak wyszywałaś czapeczke z imieniem synka a to juz takie duzę dziecko ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

ale robi psik psik jak to Aga mówi 

za egzamin i
za praktyke
z kabelkiem