Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 14:58   #121
suonko2
Rozeznanie

Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

w sumie na tym Herbapect też pisze powyżej 3 lat ;/ kurde sama już nie wiem
Ale jeśli chodzi o syrop to pewnie masz mniejszą dawkę niż na ulotce??? Ja tak miałam pare razy, że syrop był dla ciut starszych, ale dawkę miałam mniejszą...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:02   #122
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Ale jeśli chodzi o syrop to pewnie masz mniejszą dawkę niż na ulotce??? Ja tak miałam pare razy, że syrop był dla ciut starszych, ale dawkę miałam mniejszą...
no fakt na pudełku pisze żeby dawać 5 razy po 5 ml a ja mam dawać 3 razy po 5 ml

a co do kropelek to chyba nic po za wodą morską nie bede mu wpuszczać, katar ma niewielki i jak dla mnie tylko dlatego że często płącze ostatnio

dobra uciekam, bede potem
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:03   #123
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sounko ja różnicę w rozwoju widzę po swoich - jedna matka i ojciec - a inaczej się rozwijają
Iza w wieku Gzreśka gadała jak najęta, czytałyśmy dużo książek i nocnik bez problemu
ale Grześ jest "lepszy" od niej w technice, bardziej go interesuje wszystko co można włączyć wyłączyć, co jeździ itp, Iza dopiero teraz nauczyła się i to dlatego że jej kazałam obsługi pilota - jej generalnie technika nie interesuje

a z Grzesiem ostatnio często rozmawiam o nocniku bo on nie chce zakładać pieluchy
ja - Grzesiu chcesz bez pieluchy
Grześ - tak
ja - to musisz zacząć robić na nocnik
G - tak
ja - to zaczniemy
G - nie

i tyle u niego w tym temacie

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2011-11-08 o 15:04
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:08   #124
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co wczytałam się w ulotkę i faktycznie pisze o dzieciach powyżej 6 lat!!!

nie bede go podawac, tym bardziej że katarek ma niewielki.

w sumie na tym Herbapect też pisze powyżej 3 lat ;/ kurde sama już nie wiem
my do noska na katar mamy NASIVIN dla Agi to pisze że dla dzieci powyżej roku do 6lat i dla małego też NASIVIN SOFT tylko że dla dzieci powyżej 3miesięcy i powiem szczerze że u Agi jak i u Pawełka sie sprawdzają kosztują 22 złote chyba
u Pawełka wyskakuje kropelka a Aga ma to taki spray aerozol nie wiem jak to nazwać ale robi psik psik jak to Aga mówi
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:10   #125
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

nasivin tez dobre - u nas sie sprawdzaja
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:26   #126
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Hej dziewczyny my już po wizycie Kinia jest osłuchowo czysta ale jeszcze dziś i jutro dajemy antybiotyk. W okolice sromu mamy smarować alantanem i na zmiane z clotrimazolum.

Wasze dzieci dużo mówią niestety moja też nadal tyle co mówiła można policzyć na ręce

Konspi napewno Staś wyszedł ślicznie na zdjęciu

Karenina no zakupy widze że udane fajna paletka kolorów
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:13   #127
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
a jednak już policzyłam dwa więcej czyli 42 słowa plus różne inne

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

no wydaje mi się że czemu nie wpisać Izuni, mimo iż starsza ale jednak masz dwójke dzieciaczków, myśle że dziewczyny podzielają nasze zdanie

czyli nie jest źle z tą moją Agą, takie słowa też liczę jak :
mama, tata, baba ciocia, daj, pij, nie chce, banan, halo, huśtu, dom, but, pies, sok-to u niej hok masz, nos, szyja, cicho, zejść, śpi, już, dziekuje, dość, kawa, misio i zaraz wypisze chyba wszystko co gada
No to ślicznie mowi,moj Mati kilka słow i to tez powie jak mu sie chce,jak mowie zeby cos powtorzył to zaraz jest NIEEEEEE a kiedys mowil duzo wiecej słowek

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Sounko ja różnicę w rozwoju widzę po swoich - jedna matka i ojciec - a inaczej się rozwijają
Iza w wieku Gzreśka gadała jak najęta, czytałyśmy dużo książek i nocnik bez problemu
ale Grześ jest "lepszy" od niej w technice, bardziej go interesuje wszystko co można włączyć wyłączyć, co jeździ itp, Iza dopiero teraz nauczyła się i to dlatego że jej kazałam obsługi pilota - jej generalnie technika nie interesuje

a z Grzesiem ostatnio często rozmawiam o nocniku bo on nie chce zakładać pieluchy
Grześ - tak
G - tak
ja - to zaczniemy
G - nie

i tyle u niego w tym temacie
u mnie to samo na nocnik ma siadac sobie misiu ale nie Mati

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Pietrusiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:roz a:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:40   #128
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie ma się czym przejmowac z tym gadaniem - niby banalne, ale jakże prawdziwe jest stwierdzenie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie... Moja Lena zawsze na szarym końcu była z rozwojem ruchowym w porównaniu z waszymi maluszkami, późno się obracała, późno podnosiła na wyprostowanych rączkach, późno raczkowała. Dopiero z chodzeniem troszkę tempo podgoniła, ale 13 m-cy to też nie był w porównaniu z waszymi jakiś super wynik... A teraz proszę: od dawna woła siku, gada jak najęta, słów nie zlicze Także dziewczyny - doczekacie się i wy
jesli z tym chodzeniem i mowa to regula, to Sandra przeciez zaczela chodzic w wieku 15 mies
Stary 2011-11-08, 17:50   #129
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Pietrusiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:roz a:
Dziekuję Ci bardzo

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Witam

Ja sie przyznam że tak po łebkach Was przelatuję, jakoś nie mam weny na przesiadywanie przed kompem

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:03   #130
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
my do noska na katar mamy NASIVIN dla Agi to pisze że dla dzieci powyżej roku do 6lat i dla małego też NASIVIN SOFT tylko że dla dzieci powyżej 3miesięcy i powiem szczerze że u Agi jak i u Pawełka sie sprawdzają kosztują 22 złote chyba
u Pawełka wyskakuje kropelka a Aga ma to taki spray aerozol nie wiem jak to nazwać ale robi psik psik jak to Aga mówi
mam Nasivin, mówiłam jej ale powiedziała że nie, że mam wkrapiać tamte
Stary 2011-11-08, 18:59   #131
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
mam Nasivin, mówiłam jej ale powiedziała że nie, że mam wkrapiać tamte
Ja też używam NASIVIN i u nas tez sie super sprawdza

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 21:08   #132
katekatee
Zadomowienie

Melduję się w nowej części i ja
Po pierwsze troszke spóźnione ale jak najbardziej szczerze życzonka dla Naszych Kochanych Dwulatków:roz a:
U Nas wszystko ok, Wiktor od wczoraj bez gipsu. Wszystko się dobrze zrosło. Teraz musimy na niego uważać tylko jest to coraz trudniejsze. Biega po domu jak szalony, boimy się żeby znowu się nei przewrócił ale on absolutnie nie słucha. Siku na nocnik robi sporadycznie, mówi że sika jak już to zrobi. Nie mam normalnie na niego pomysłu
Zrobił duże postępy w mowie, zawsze dużo gadał ale teraz to już szok. Nic nie można przy nim powiedzieć bo wszystko wypepla co jadł, co robił, gdzie jedzie. Nauczył sie nawet kilku wierszyków typu wlazł kotek.
A i zapomniałam się pochwalić że jestem już w połowie licencjonowanym pośrednikiem bo egzamin i obronę zdałam. Jeszcze tylko 6 mies praktyki i już dostanę licencję.

Postaram się trochę ponadrabiać.

A i mam pytanko, czy jest już jakiś maluszek który nie spi w dzień???

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:20   #133
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaak

Sandra w weekendy nie spi juz od dluzszego czasu.
Z tego co wiem, to w zlobku spi pieknie, ale tam tez ma inna aktywnosc. jednak bedziemy musieli pogadac z wychowawczyniami, zeby troche jej te drzemki ukrocily, bo potem mamy sajgon z nia wieczorem

A zglaszaniem siusiu po to sie nie martw. To jest juz duzy krok. teraz tylko nawet jak wam zglosi po fakcie, to zawsze go wysadzajcie i mowcie, ze trzeba zglaszac wczesniej... my tak wlasnie robilismy z Sandra.

No i za egzamin i za praktyke
Stary 2011-11-08, 21:32   #134
brombusia
Zakorzenienie

Haj wtorkowy Lachony

Konspi
na wspólnozakupowym złapałam już parę odlewek mnie interesujących, a na targowisku nikt mi nie chce dać tego co chcę

Ja na tym L-4 zaczynam się powoli nudzić, ale Pan Doktor kazał siedzieć, to siedzę
Jeszcze w czwartek mam iść do kontroli, ale chrypka już mi przeszła
Z tym to niejako choroba zawodowa, mimo że oddycham przeponą itd. to na kontroli wyszło, że mam wysuszone coś tam ( nie pamiętam co, ale laryngolożka wsadziła mi takie dziwadełko głęboko do gardła, łokropieństwo).
I jeszcze z racji nowotworu układu pokarmowego w rodzinie, powinnam iść na gastroskopię, ale się boję
Usg wyszło w porządku, ale i tak mi kazali iść. I jak ja mam, połykać jakąś kamerkę z kabelkiem
Robiła któraś to badanie??

Kachulko mój też nie chce na nocnik, ani na podkładkę

Co do gadania, to się rozkręca. Co dzień nowe słowo, dzisiaj: "stopa" i "Elmo"

Kate witaj
Super, że Wikiemu zdjęli już gips
I gratuluję zdanego egzaminu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:42   #135
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
popieram nasivin jest super

Cytat:
Melduję się w nowej części i ja
Po pierwsze troszke spóźnione ale jak najbardziej szczerze życzonka dla Naszych Kochanych Dwulatków:roz a:
U Nas wszystko ok, Wiktor od wczoraj bez gipsu. Wszystko się dobrze zrosło. Teraz musimy na niego uważać tylko jest to coraz trudniejsze. Biega po domu jak szalony, boimy się żeby znowu się nei przewrócił ale on absolutnie nie słucha. Siku na nocnik robi sporadycznie, mówi że sika jak już to zrobi. Nie mam normalnie na niego pomysłu
Zrobił duże postępy w mowie, zawsze dużo gadał ale teraz to już szok. Nic nie można przy nim powiedzieć bo wszystko wypepla co jadł, co robił, gdzie jedzie. Nauczył sie nawet kilku wierszyków typu wlazł kotek.
A i zapomniałam się pochwalić że jestem już w połowie licencjonowanym pośrednikiem bo egzamin i obronę zdałam. Jeszcze tylko 6 mies praktyki i już dostanę licencję.

Postaram się trochę ponadrabiać.

Moj juz w dzien nie spi czego oczywiscie bardzo załuje bo zawsze cos mogłam w to miejsce zrobic a teraz tylko oczy dookoła głowy zeby zbój czegos nie zbroił
za egzamin
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj wtorkowy Lachony

Konspi
na wspólnozakupowym złapałam już parę odlewek mnie interesujących, a na targowisku nikt mi nie chce dać tego co chcę

Ja na tym L-4 zaczynam się powoli nudzić, ale Pan Doktor kazał siedzieć, to siedzę
Jeszcze w czwartek mam iść do kontroli, ale chrypka już mi przeszła
Z tym to niejako choroba zawodowa, mimo że oddycham przeponą itd. to na kontroli wyszło, że mam wysuszone coś tam ( nie pamiętam co, ale laryngolożka wsadziła mi takie dziwadełko głęboko do gardła, łokropieństwo).
I jeszcze z racji nowotworu układu pokarmowego w rodzinie, powinnam iść na gastroskopię, ale się boję
Usg wyszło w porządku, ale i tak mi kazali iść. I jak ja mam, połykać jakąś kamerkę z kabelkiem

Kachulko mój też nie chce na nocnik, ani na podkładkę

Kate witaj
Super, że Wikiemu zdjęli już gips
I gratuluję zdanego egzaminu
Haj lachonie:brzydal : ja nie miec takiego badania i chyba tez bym oddała zawartosc żołądka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-11-08, 22:52   #136
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Fajnie że u Was lepiej. A jak Twoja odmiana? Dalej się trzymasz? I życzę żebyście z tą nową znajomą nadawały na tych samych falach,na pewno tam przyda Ci się ktoś bliski.
No i oczywiście my tu też cały czas jesteśmy

Prawde mowiac Konspi, nie najlepiej. Ciezko sie zyje z depresja. Staram sie normalnie funkcjonowac, ale jest mi coraz ciezej i czasem mysle, ze nie potrafie sobie sama z tym poradzic, ale boje sie siegac po farmaceutyki. Mysle o psychologu, ale nie jestem przekonana, ze to by mi pomoglo. Czasem wszystko jest ok, a czasem, jak np. wczoraj i dzis, czuje taki obezwladniajacy ciezar, nie jestem w stanie wyjsc z domu. Ale jakos musze sie w sobie zebrac, zajac sie malym, zgotowac obiad, posprzatac, zrobic zakupy. I robie to wszystko, tylko, ze niekiedy bardzo ciezko mi to przychodzi.

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 23:06   #137
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
podrzućcie jakieś pomysły na prezenty urodzinowe
A proszę:
-kuchnia
-sklepik
-teatrzyk drewniany
-rowerek biegowy
-zestaw klocków (wafle, drewniane, duplo)
-laptopik
-tramwaj przegubowy - no ale Was too raczej nie zainteresuje
- no i wszekie gry, ukladanki, puzzle.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wiesz, tego prasowanca mozna kupic tylko sam wklad i on kosztuje 1/3 ceny - kolo 160 zl, bo puderniczka sama w sobie jest najdrozsza...

No i jak go niby będę nosić

Cytat:
dziewczyny a liczyłyście już ile dzieciaczki wasze mają słów?? wydaje mi sie że na bilansie dwulatka będą pytać, ja tak liczyłam że Aga ma 40 słów pojedyńczych dodatkowo jakieś takie jak zamiast kot to mówi miju czyli miał tak jak robi kotek
niemało, ale u mnie tak jak u Marty, nie zliczę bo gada wszystko...
i wszystko słucha.... Ostatnio jak bylismy w sklepie i mierzyliśmy kurtkę i w całej akcji przechylił się nam wózek i upadł do tyłu to Stasio na cały głos wykrzyknął radośnie: "kuźwa mać!!!"
Cytat:

no wydaje mi się że czemu nie wpisać Izuni, mimo iż starsza ale jednak masz dwójke dzieciaczków, myśle że dziewczyny podzielają nasze zdanie
Pewnie

Cytat:
Dzięki za info w sprawie kuchni Smoby w biedronce
Ja patrzyłam na allegro na kuchnie i te które mi się podobały były niziutkie, albo kosztowały 400zł Na te co w biedronce nie zwracałam uwagi na allegro, bo też mi się wydawały małe, a one całkiem całkiem. Tylko teraz nie wiem którą, bo jedna ma te odgłosy fajne, a druga wizualnie mi się dla dziewczynki bardziej podoba
My kupiliśmy tą:
http://allegro.pl/kuchnia-mini-tefal...878953173.html
o prawie połowę taniej już ją sprawdziliśmy super jest!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Konspi napewno Staś wyszedł ślicznie na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jesli z tym chodzeniem i mowa to regula, to Sandra przeciez zaczela chodzic w wieku 15 mies
Niee mój królewicz zaczął dzień po swoich urodzinach

Cytat:
Sandra w weekendy nie spi juz od dluzszego czasu.
Z tego co wiem, to w zlobku spi pieknie, ale tam tez ma inna aktywnosc. jednak bedziemy musieli pogadac z wychowawczyniami, zeby troche jej te drzemki ukrocily, bo potem mamy sajgon z nia wieczorem
Guciu, a u Was też chyba Sandra i rano dłużej sobie podsypia? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś ze stasznie wcześnie zaczynaliście dzień...
Mi się wydaje że to ma decydujący wpływ. Jak w tygodniu Staś teraz wstaje o 6, to nie ma bata, jeszcze przy takiej ilości wrażeń pada i w południe, i wieczorem sam już koło 19 szykuje sie do spania. O 20 to już śpi jak niebożątko...

Cytat:
Elmo? A jak tam kot Fiolon? U nas jutro teatr z Krakowa przyjeżdża - przedstawienie "bocian i Żaba"
A w ogóle to cześć Lachonie! Jak to nudzić się w domu? Ech, zazdroszczę
GAstroskopii się nie bój, jak urodziłas Filusia to co to takie badanie?
Będzie dobrze!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 23:29   #138
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Elmo? A jak tam kot Fiolon? U nas jutro teatr z Krakowa przyjeżdża - przedstawienie "bocian i Żaba"
A w ogóle to cześć Lachonie! Jak to nudzić się w domu? Ech, zazdroszczę
GAstroskopii się nie bój, jak urodziłas Filusia to co to takie badanie?
Będzie dobrze!
Kot Filon się podobał, tylko u Pani na kolanach siedział bo inaczej nie chciał siedzieć tylko chodzić

A co ma poród do gastroskopii, przecież to inny otwór

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

A propos, jak się ostatnio bardzo zdenerwowałam i rzucałam kurami na lewo i prawo , to potem dwa razy Filuś zawołał "mać" jak się denerwował, tłumaczę sobie że wołał mamę, tylko po staropolsku

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:55   #139
martaN23
Zadomowienie

Brombi-miałam kiedyś gastroskopię-mało przyjemne badanie ale jakos dałam rady tylko,że nie wiem kto by mnie namówił 2 raz hh
Co do tej kuchni tefala to fajna i cena w biedronce jest naprawde dobra w porównaniu do allegro i marketów
Co do braku spania w dzień to u nas Oli przeważnie nie spi,ale zdarzają się wyjątki wczoraj usnęła ładnie na mleczku ok 13 ale przedwczoraj przy obiedzie o 16
Ale wolę takie drzemki niż wcale,bo wtedy jest nie do zniesienia.
A mam jeszcze sprawę wiecie jeszcze trochę i mikołaj-my Oli kupimy czekoladki i git
Ale mam tu córeczkę tej mojej koleżanki,co czasem podrzuca zabawki,albo jakiegoś ciuszka i chciałabym jej małej coś kupić(bo ona też Oli kupi coś na pewno) już jej zamówiłam szczoteczkę elektryczną zBarbie i kupiłam taka teczke z malowankami też z Barbie i powiedzcie mi co jeszcze?Mała ma 3 latka
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:01   #140
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Grześ - tak
G - tak
ja - to zaczniemy
G - nie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Karenina no zakupy widze że udane fajna paletka kolorów

Booooska jest

Cytat:

Ja robilam...dwa razy nawet...

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Prawde mowiac Konspi, nie najlepiej. Ciezko sie zyje z depresja. Staram sie normalnie funkcjonowac, ale jest mi coraz ciezej i czasem mysle, ze nie potrafie sobie sama z tym poradzic, ale boje sie siegac po farmaceutyki. Mysle o psychologu, ale nie jestem przekonana, ze to by mi pomoglo. Czasem wszystko jest ok, a czasem, jak np. wczoraj i dzis, czuje taki obezwladniajacy ciezar, nie jestem w stanie wyjsc z domu. Ale jakos musze sie w sobie zebrac, zajac sie malym, zgotowac obiad, posprzatac, zrobic zakupy. I robie to wszystko, tylko, ze niekiedy bardzo ciezko mi to przychodzi.

Cytat:
No i jak go niby będę nosić

Wiesz co...on nie jest w sumie do noszenia za bardzo, bo po 1. nie jest do poprawek w ciagu dnia z racji tego, ze ma inna funkcje, po 2. ta puderniczka jest cieeeezka, i po 3. noszenie jest troche ryzykowne - moja kumpela zgubila kiedys i jej rozpacz trwa do dzis...

Cytat:
Ostatnio jak bylismy w sklepie i mierzyliśmy kurtkę i w całej akcji przechylił się nam wózek i upadł do tyłu to Stasio na cały głos wykrzyknął radośnie: "kuźwa mać!!!"

Upppssssss.....

Cytat:

Mialam wczoraj "dzien wrazen" - po powrocie z przedszkola zadzwonilam do mamy i nasluchalam sie bardzo niemilych rzeczy na swoj temat...po raz kolejny w sumie, ale mimo wszystko moj nastroj osiagnal poziom podlogi , chwile pozniej zadzwonila kolezanka z pytaniem czy mam cos tam do latarni na swieto latarni na jutro. Oczywiscie nie mialam pojecia, ze to jutro wiec zadnej latarni nie mialam. No wiec pedem do sklepu po "skladniki" latarni. Jestem w sklepie i dzwoni inna znajoma, ze troche sie spozni do nas na kawe..."Jaka kawe?!" - mysle sobie, no ale faktycznie zapomnialam, ze ma przyjsc wiec heja z powrotem do domu, po drodze kupilam ciastka itp. Ufff...na koniec przypomnialam sobie, ze na wieczor mamy babski wieczor z dziewczynami...poszlam prawie na rzesach, ale bylo fajnie i kupilam w Mango pieeeekny sweter

No i ta cholerna latarnie musze dzisiaj chyba zrobic...nie mam pojecia jeszcze co i jak...

A i dostalam wczoraj zdjecia z profesjonalnej sesji zdjeciowej, ktora mial André niedawno. Wyszly naprawde super

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:52   #141
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kot Filon się podobał, tylko u Pani na kolanach siedział bo inaczej nie chciał siedzieć tylko chodzić

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Brombi-miałam kiedyś gastroskopię-mało przyjemne badanie ale jakos dałam rady tylko,że nie wiem kto by mnie namówił 2 raz hh
Co do tej kuchni tefala to fajna i cena w biedronce jest naprawde dobra w porównaniu do allegro i marketów
Co do braku spania w dzień to u nas Oli przeważnie nie spi,ale zdarzają się wyjątki wczoraj usnęła ładnie na mleczku ok 13 ale przedwczoraj przy obiedzie o 16
Ale wolę takie drzemki niż wcale,bo wtedy jest nie do zniesienia.
A mam jeszcze sprawę wiecie jeszcze trochę i mikołaj-my Oli kupimy czekoladki i git
Ale mam tu córeczkę tej mojej koleżanki,co czasem podrzuca zabawki,albo jakiegoś ciuszka i chciałabym jej małej coś kupić(bo ona też Oli kupi coś na pewno) już jej zamówiłam szczoteczkę elektryczną zBarbie i kupiłam taka teczke z malowankami też z Barbie i powiedzcie mi co jeszcze?Mała ma 3 latka
Martus mysle ze w zupełnosci wystarczy
Cytat:
Napisane przez karenina19;3040
[FONT=Comic Sans MS

Mialam wczoraj "dzien wrazen" - po powrocie z przedszkola zadzwonilam do mamy i nasluchalam sie bardzo niemilych rzeczy na swoj temat...po raz kolejny w sumie, ale mimo wszystko moj nastroj osiagnal poziom podlogi , chwile pozniej zadzwonila kolezanka z pytaniem czy mam cos tam do latarni na swieto latarni na jutro. Oczywiscie nie mialam pojecia, ze to jutro wiec zadnej latarni nie mialam. No wiec pedem do sklepu po "skladniki" latarni. Jestem w sklepie i dzwoni inna znajoma, ze troche sie spozni do nas na kawe..."Jaka kawe?!" - mysle sobie, no ale faktycznie zapomnialam, ze ma przyjsc wiec heja z powrotem do domu, po drodze kupilam ciastka itp. Ufff...na koniec przypomnialam sobie, ze na wieczor mamy babski wieczor z dziewczynami...poszlam prawie na rzesach, ale bylo fajnie i kupilam w Mango pieeeekny sweter

No i ta cholerna latarnie musze dzisiaj chyba zrobic...nie mam pojecia jeszcze co i jak...

A i dostalam wczoraj zdjecia z profesjonalnej sesji zdjeciowej, ktora mial André niedawno. Wyszly naprawde super

[/FONT]
A pokazesz nam kilka fotek?
No i dzien faktycznie pełen wrazen

Bry

Zaraz sie szykujemy i idziemy do na male zakupy,po dordze zaliczymy chociaz ktorki spacer bo pogoda jakos dzis nie nastraja do spacerow

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-11-09, 10:02   #142
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
U Nas wszystko ok, Wiktor od wczoraj bez gipsu.
Siku na nocnik robi sporadycznie, mówi że sika jak już to zrobi. Nie mam normalnie na niego pomysłu
Zrobił duże postępy w mowie, zawsze dużo gadał ale teraz to już szok.

no to dobrze że już się zrosło
u nas nawet nie wie że siku zrobił zero kontroli nad zwieraczami
za postępy w mowie
za licencję
Cytat:

ja co prawda badanie nie robiłam, ale moja mama je wykonywała, oj nie wyglądało to fajnie ale skoro mus - to musisz się przemóc!
Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Boguś - zaglądaj częściej do NAS , mnie forum zawsze poprawia humor
Cytat:
p
Ostatnio jak bylismy w sklepie i mierzyliśmy kurtkę i w całej akcji przechylił się nam wózek i upadł do tyłu to Stasio na cały głos wykrzyknął radośnie: "kuźwa mać!!!"

Cytat:

po pierwsze - co to jest święto latarni???
a po drugie - dawaj fociaki!!!!!
Stary 2011-11-09, 10:10   #143
kachula27
Zakorzenienie

Gocha a jak Wojciech ?chorobsko mineło ?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-11-09, 12:38   #144
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
my też zawsze nasivin mamy i również się sprwdza

Cytat:
Ja nie robiłam, ale mam na to skierowanie, bo u mnie przypuszczają wrzody żołądka, ale w życiu na to się nie zgodzę! Boję się tego strasznie!

Karenina - pokaż fotki koniecznie!

Co do spania w dzień to nie wyobrażam sobie, żeby Osi nie miał drzemki. Kilka razy nie spał i był nie do wytrzymania, marudził pół nocy. Teraz śpi akurat.
Stary 2011-11-09, 12:52   #145
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
oj u nas bylby hyba hitem , bo Sandra ma zamilowanie do wszelkich pociagow... po chrzestnym
Cytat:
Niee mój królewicz zaczął dzień po swoich urodzinach
bo twoj krolesicz to zdolniacha
Cytat:
Guciu, a u Was też chyba Sandra i rano dłużej sobie podsypia? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś ze stasznie wcześnie zaczynaliście dzień...
Mi się wydaje że to ma decydujący wpływ. Jak w tygodniu Staś teraz wstaje o 6, to nie ma bata, jeszcze przy takiej ilości wrażeń pada i w południe, i wieczorem sam już koło 19 szykuje sie do spania. O 20 to już śpi jak niebożątko...
ostatnio w weekendy zrywa sie o 7.30-8... zadko sie zdarza, zeby pospala dluzej
a w ciagu tygodnia zazwyczaj przez to, ze tz sie krzata, to wstaje tez okolo 7

Cytat:

to przynajmniej wieczor byl zbalansowany... z tym co najlepsze na koncu

Cytat:
powiem szczerze, ze nie do konca wiem na czym to polega, ale w DE dzieci przygotowuja latarnie w tym okresie przed adwentowym/gwoazdkowym...
ale co to ma na celu i jakie znaczenie, to pojecia nie mam... my w sumie nic nie robimy, ale musimy podpytac znajomych o co w tym chodzi

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

a w ogole to jestem dzis nie do zycia... czuje sie polamana, na nic nie mam ochoty, glowa mnie boli i najchetniej zakopalabym sie w wyrku... mam tylko cicha nadzieje, ze nie dobieraja sie do mnie te chorobska, przez ktore przeszli Sandra i tz
Stary 2011-11-09, 12:57   #146
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gocha a jak Wojciech ?chorobsko mineło ?
cały czas kaszlemy - cały dom, ale osłuchowo jest czysto. WOjtkowi teraz jeszcze katar doszedł
Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

Co do spania w dzień to nie wyobrażam sobie, żeby Osi nie miał drzemki. Kilka razy nie spał i był nie do wytrzymania, marudził pół nocy. Teraz śpi akurat.
ja też wolę jak śpi, bo jak ominie drzemkę to jest nie do życia :/ Teraz właśnie śpi już 2 h, padł wyjątkowo wcześnie bo o 11.
Stary 2011-11-09, 13:11   #147
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas kaszlemy - cały dom, ale osłuchowo jest czysto. WOjtkowi teraz jeszcze katar doszedł

ja też wolę jak śpi, bo jak ominie drzemkę to jest nie do życia :/ Teraz właśnie śpi już 2 h, padł wyjątkowo wcześnie bo o 11.
u nas tez cos katarzyc zaczyna mi maly wiec dzialam od rana i podaje specyfiki zeby tylko na dobre sie nie przyplatał

Cytat:
oj u nas bylby hyba hitem , bo Sandra ma zamilowanie do wszelkich pociagow... po chrzestnym

bo twoj krolesicz to zdolniacha

ostatnio w weekendy zrywa sie o 7.30-8... zadko sie zdarza, zeby pospala dluzej
a w ciagu tygodnia zazwyczaj przez to, ze tz sie krzata, to wstaje tez okolo 7

to przynajmniej wieczor byl zbalansowany... z tym co najlepsze na koncu

powiem szczerze, ze nie do konca wiem na czym to polega, ale w DE dzieci przygotowuja latarnie w tym okresie przed adwentowym/gwoazdkowym...
ale co to ma na celu i jakie znaczenie, to pojecia nie mam... my w sumie nic nie robimy, ale musimy podpytac znajomych o co w tym chodzi

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

a w ogole to jestem dzis nie do zycia... czuje sie polamana, na nic nie mam ochoty, glowa mnie boli i najchetniej zakopalabym sie w wyrku... mam tylko cicha nadzieje, ze nie dobieraja sie do mnie te chorobska, przez ktore przeszli Sandra i tz
To zdrówka w takim razie zeby choróbsko Cie omineło

Ale ja mam sklerozepo szlam specjalnie z Matim zeby oddac telefon do reklamacji i co???zapomnialam go zabrac z domu:ha haha:wrocilam wsciekła i tym razem nie bedziemy juz sie ciagnąć z wózkiem tylko wsiadam w auto i podjade mimo ze mam tylko kawałeczek

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-11-09, 13:21   #148
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Nazywa sie to Swieto Latarni Sw. Martina i przy okazji robi sie krotkie teatrzyki, w ktorych chodzi o legende o Sw.Martinie, ktory rozdal swoje ubrania zebrakom...poza tym dzieci i dorosli ida za jezdzcem na koniu, ubranym w duuuugi plaszcz, trzymajac w rekach z wlasnorecznie przygotowanymi roznymi palacymi sie latarniami. Spiewa sie przy tym piosenki itp.

Cytat:

Ja tez dzisiaj umieram...jak wstalam to czulam, ze cos mnie bierze a teraz juz calkiem sie rozlozylam...

A to fotki
Załącznik 4328183Załącznik 4328184Załącznik 4328185Załącznik 4328186Załącznik 4328187Załącznik 4328188Załącznik 4328189Załącznik 4328190Załącznik 4328191Załącznik 4328192

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:35
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:26   #149
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
no fakt na pudełku pisze żeby dawać 5 razy po 5 ml a ja mam dawać 3 razy po 5 ml

a co do kropelek to chyba nic po za wodą morską nie bede mu wpuszczać, katar ma niewielki i jak dla mnie tylko dlatego że często płącze ostatnio
Tak samo bym zrobiła

Cytat:
my do noska na katar mamy NASIVIN
My też i też sobie chwalę

Cytat:
Reguła może nie, ale z tego co pamiętam to Sandra też za szybko nie rwała się do pewnych rzeczy, a teraz proszę

Cytat:
[B]
Mój tż robił i przeżył więc uwierz jeśli on dał radę to Ty tym bardziej

Mojej zdarza się coraz częściej niespanie, ale później jest masakra, opóźniłam jej spanie ostatnio o godzinę i na razie jest ok. Gratki

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
A proszę:
-kuchnia
-sklepik
-teatrzyk drewniany
-rowerek biegowy
-zestaw klocków (wafle, drewniane, duplo)
-laptopik
- no i wszekie gry, ukladanki, puzzle.
U nas pociągi są zaawsze mile widziane Lena uwielbia, zwłaszcza, że tory mamy nie daleko i ciągle chce na "fufki" chodzic patrzec

Cytat:

Moja w sklepie do kasjerki, która resztę miała wydac: Pani! Sibko!! (szybko)

Cytat:
My kupiliśmy tą:
http://allegro.pl/kuchnia-mini-tefal...878953173.html
o prawie połowę taniej już ją sprawdziliśmy super jest!
No my też ostatecznie tę kupiliśmy, ale jeszcze nie rozpakowałam, a muszę sprawdzic czy wszystko działa i jest. Byliśmy wieczorem i było kilka szt, a Pani mówiła, że mieli dwie palety

Cytat:

[/COLOR]A propos, jak się ostatnio bardzo zdenerwowałam i rzucałam kurami na lewo i prawo , to potem dwa razy Filuś zawołał "mać" jak się denerwował, tłumaczę sobie że wołał mamę, tylko po staropolsku

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Myślę, że starczy

Cytat:

[/SIZE][/FONT]
No to koniecznie nam pokaż

Cytat:

Zaraz sie szykujemy i idziemy do na male zakupy,po dordze zaliczymy chociaz ktorki spacer bo pogoda jakos dzis nie nastraja do spacerow
U nas za to pogoda super, słoneczko i ciepło
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:33   #150
kachula27
Zakorzenienie

Śliczny chłopczyk i jaki juz duzy
Jak te nasze dzieciaczki szybko urosły,Kareninko ja pamietam jak wyszywałaś czapeczke z imieniem synka a to juz takie duzę dziecko
Cytat:

Moja w sklepie do kasjerki, która resztę miała wydac: Pani! Sibko!! (szybko)

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości