Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 16:50   #121
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Kamilka prześliczna
taka drobniutka, nóżki takie maleńkie... Już zapomniałam jaka była moja Amelka

Ella minka nieziemska!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:04   #122
archinta
Zakorzenienie

Nie mam sił już
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:09   #123
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia;30414566
Nie po to pochwaliłam się osiągnięciem swojej córci, żebyście porównywały swoje dzieci ([I
co robicie niestety notorycznie, pod wieloma względami np. ten więcej przytył, a czemu mój nie, na pewno coś jest nie tak? totalne przewrażliwienie![/I]) ani nie po to żebyście się nabijały. Każde dziecko jest inne.
Gosiu - nie pamiętam, żeby któraś z nas pisała coś w stylu: "o jej! Twoje dziecko zrobiło przed chwilą kupe a moje nie! Czy to źle?" A nawet gdyby tak się zdarzyło to większość z nas jest pierwszy raz matkami i "totalne przewrażliwienie" wpisane jest w rolę niedoświadczonej matki. Takie moje zdanie. Sama wielokrotnie pytałaś jak np. ubieramy nasze dzieci na spacer - to chyba też jest porównywanie (z tym co ty ubierasz) a nam zarzucasz "notoryczne porównywanie".

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Archi

Stary 2011-11-09, 17:16   #124
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja podziwiam te które tak walczą o to karmienie, ja bym dawno odpuściła zapewne. A karmić jak mleko jest w takiej ilości jak potrzeba jak np. u mnie to żadna sztuka

Musze Wam pokazac jak Nati spała przedwczoraj w leżaczku, padłam jak ją zobaczyłam
Widac ze dzieciatko zdrowiutkie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Kellysku witaj to widze,ze Kiara podobnie jak Sara w tym okresie spi.super,ze grzeczna
a karmisz z kapturkami?

e
Karmilam z kapturkiem kilka dni ale teraz znowu bez..
z kapturkiem niby troszke lepiej bylo i zaczelam normalnie
ale teraz chyba znowu kapturki pojda w ruch...

No i te nasze cory podobne juz od kiedy nie chcialy z brzuchow wyjsc

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
boszzz chyba mamy apogeum skoku Szymon non stop marudzi, w dzień nie śpi wacle, uspokaja się tylko na rękach no i przestał gugać Od wczoraj tak mamy Oby to się szybko skończyło

Na pewno niedlugo sie skonczy

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja szybciutko melduje się w odchowalni

i przedstawiam Kamilkę Madzi

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

slicznosci

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
ja sie dzis w nocy cieszylam jak glupia, ze mi sie udalo 65 ml odciagnac z jednej piersi bez karmienia. I tak szybko poszlo, jak nigdy. A piers mi prawie eksplodowala (nie chcialam Majci budzic). w dzien, kiedy czesciej karmie, nie byloby nawet na to szans
Ale wlasciwie nie mam powodu do radosci jak tak na to popatrzec

ano chyba ze tak

Dziewczyny, dzis przyjezdza moja mamcia na 3 tygodnie
ciesze sie przeogromnie, ale martwie sie troche, ze mi dziecko rozpiesci a jakie sa wasze (waszych Maluszkow) doswiadczenia z babciami?

...a tu fotka mojego Sloneczka pt." odczep sie"
hihi....cudne dzieciatko ;*

Stary 2011-11-09, 17:19   #125
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie mam sił już

witam na odchowalni
nie nadrobie wszystkiego bo mała ma marudny dzien dzisiaj chyba zaczyna sie skok rozwojowy u nas cały ranek marudzila popołudniu zasnela na spacerku i teraz tez spi wiec odpoczywam i zagladam co u was

mala Kamilka jest śliczna i faktycznie taka kruszynka jeszcze

cotka ty z jednej piersi 70ml sciagnełas?? ja teraz mała odstawiłam ze wzgledu na moj antybiotyk przez ktory biegunki dostała i ja z 2 piersi gdzies kolo 90ml teraz sciagam miałam juz fajnie unormowana laktacje i przez te odstawienie znowu sie zawaliło bo niestety ciezko jest odciagac jak mala marudna

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:26   #126
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia- tak pocieszasz mnie Chociaż ja ostatnio więcej nawet ręcznie na wyjeździe ściągnęłam- nie do końca opróżniając...
Nigdy więcej nie udało mi się ściągnąć.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. Moim zdaniem jak masz kryzys to unikałabym herbatek, lepiej przystawiać małego żeby ssał nawet z pustej piersi
Nie zamierzam dawac, zastanawiałam się, czy to mogło mieć wpływ na laktację.. A Franek nie chce ssać pustej piersi. Wypluwa.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Nie mam sił już

Ja pomału też.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:27   #127
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie przeogromnie, ale martwie sie troche, ze mi dziecko rozpiesci a jakie sa wasze (waszych Maluszkow) doswiadczenia z babciami?

moja mama była tylko po porodzie u nas troszkę pomóc ale jakby miała bliżej bła by pewnie częściej i ja bym się nie martwiła rozpieszczaniem tylko cieszyła, że mi pomoże i odciąży troszkę

a minka córci genialna

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
jak pisała mooonik każde dziecko rozwija się w swoim tempie
jedne mogą jakąś czynność wykonać wcześniej, a innych czynności mogą nie chcieć wykonywać nawet po "terminie" (mój mąż np. raczkować nauczył się dopiero w przedszkolu, a chodził bardzo wcześnie)

Nie po to pochwaliłam się osiągnięciem swojej córci, żebyście porównywały swoje dzieci (co robicie niestety notorycznie, pod wieloma względami np. ten więcej przytył, a czemu mój nie, na pewno coś jest nie tak? totalne przewrażliwienie!) ani nie po to żebyście się nabijały. Każde dziecko jest inne.

Wasze nabijanie się nie jest przyjemne ale szczerze to ani mnie to ziębi ani parzy
serio, trudno jest uwierzyć, ze 3tyg dziecko robi to, co powinno zacząć dopiero mając ok 7m(a skądś to się musiało wziąć, bo podejrzewam pediatrzy nie wyssali sobie tego z palca) więc się nie dziw ze mamy zastrzeżenia . co do przewrażliwienia - ciekawe czy Ty jesteś zawsze pewna, że wszystko dobrze robisz i nie masz żadnych wątpliwości?
I sorry ale to nie 1szy Twój post gdzie można wywnioskować, że Ty wiesz najlepiej i nigdy się nie mylisz

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Gosiu - nie pamiętam, żeby któraś z nas pisała coś w stylu: "o jej! Twoje dziecko zrobiło przed chwilą kupe a moje nie! Czy to źle?" A nawet gdyby tak się zdarzyło to większość z nas jest pierwszy raz matkami i "totalne przewrażliwienie" wpisane jest w rolę niedoświadczonej matki. Takie moje zdanie. Sama wielokrotnie pytałaś jak np. ubieramy nasze dzieci na spacer - to chyba też jest porównywanie (z tym co ty ubierasz) a nam zarzucasz "notoryczne porównywanie".
otóż to

Archinta :przytu:

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:28   #128
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Najpierw nadrobię a potem Wam coś Maminki opowiem

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
ze za mna tesknisz
Toż to oczywiste

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Musze Wam pokazac jak Nati spała przedwczoraj w leżaczku, padłam jak ją zobaczyłam
Hehehhe boska

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

a alt (lewy) +shift ?
u nas dziś jeszcze złota jesień i 15st
ja mam zamiar wychodzić jak tylko nie będzie lać i wiać, że łby urywa

a na noc albo body z dł i półśpiochy, albo sam pajac, w pokoju ok 22st, przykrywam lekką kołderką ale mała się rozkopuje tak czy siak

uwielbiamy przewijak jak się robi mleko a gwiazda ryczy bo głodna wystarczy ją położyć na przewijaku od razu się uspokaja
Już obczaiłam, na dole jest taka ikonka ze zmianą języka..na HAmerykński mi się zmieniło
U nas też pięknie . Było
Ubieram tak samo.
Przewijak też lubi i najlepiej bez pieluszki żeby było co sprzątac

Cytat:
Dzieki Monik ze pytasz wysypki czy krostek juz nie ma praktycznie w ogole ale to raczej zasluga tego plynu do kapieli niz mleka bo od dzisiaj juz jestesmy na 3 miarkach, pojutrze juz calkowicie przejdziemy na pepti; katarzy jeszcze bardzo ale jak widze gdy sobie guga albo sie smieje to mysle sobie ze gdyby cos go bolalo to by sie zachowywal zupelnie inaczej. A jeszcze mialam zapytac o temperature bo bylo w tamtym watku a jak odpisywalam to mi zamkneli przed nosem od poczatku praktycznie jak mierzymy Mikiemu temp to ma 37,1 i nic sie nie zmienia, nie no raz tylko mial 37,2 czy wy tez tak macie?

Mój też ma taką temp. To podobno normlane.

Cytat:

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

Ale maleńka

Cytat:

Moja mama super. Radzi kiedy ja pytam, nie wtrąca się i wogóle jest okej. Teściowa to temat tabu

Cytat:
Nie mam sił już

Gosia i mnie trochę uraziłas tym tekstem o przewrazliwieniu. Nie mamy doświadczenia w byciu matkami i każda kupa, jej brak, krostka, wyspka i inne "dolegliwości" są dla nas ogromnym przeżyciem - przynajmniej dla mnie. Jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i wymianieć opiniami. Masz racje każde dziecko jest inne, ale czy to znaczy że mamy nie wymianiać się obserwacjami, doświadczeniem? A może to komuś pomoże? A porównywanie czasem jest dobre bo można wychwycić jakąś nieprawidłowość albo zostać poprostu uspokojonym.
Fajnie że Twoja Dominika się przekręciła...też bym się cieszyła. Fajnie jakby jej tak zostało i nie była to kwestia przypadku.
Stary 2011-11-09, 17:30   #129
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:

Piękna dziewczynka i szybkiego powrotu do domku dla Dziewczyn

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Witam w odchowalni

Kochana nie przejmuj się. Ja w szpitalu naoglądałam się biegunkowej kupy i Młody wręcz strzelał tą kupą i za każdym razem było słychać jakby zrobił 3 pod rząd. I była naprawdę prawie sama woda i śluz. Ja też karmię piersią i dokarmiam i lekarze mówili, że kupa ma prawo mieć śluz i być luźniejsza Jeśli Mały nie robi dużo więcej kupek niż zwykle to nie ma się czym przejmować

Mój synek dzisiaj prawie cały dzień nie śpi, w łóżeczku budzi się i płacze, ale za to chętnie usypia na rękach Jak narazie każde jego inne niż zwykle zachowanie odbieram jako znak, że coś się dzieje niedobrego, mam nadzieję, że mi przejdzie...

Wuwka kochana dobrze Cię rozumiem, Lenka też się biedna nacierpiała. Okropnie patrzeć jak męczy się Twoje dziecko i nawet nie wiesz kiedy minie i co jest dobrym znakiem, a co złym.. ta cała niepewność i to jeszcze na chwilę po porodzie, gdzie sama ze sobą musisz dojść do ładu. Mój Tymon też ma prolemy z brzuszkiem po antybiotyku i niestety rotawirus zniszczył mu śluzówke w jelitkach, też dostawał w szpitalu Debridat - moim zdaniem rewelacja A teraz musi już być dobrze Trzymajcie się Kochane.
No strach był na początku po szpitalu ogromny i wszędzie dopatrywałam się katarku i szybkiego oddechu ale na szczęście nic takiego się nie stało. Mimo wszystko cały czas jestem czujna.
Mała była najmłodsza na oddziale, wszystkie pielęgniarki się nią zachwycały. Tak się o nią troszczyli, że dostałyśmy swój własny pokój, żeby nie złapała czegoś dodatkowo.
Najgorszy był dla mnie moment jak wenflon miała z rączki wyjęty ale za to założony w główce... potem się przyzwyczaiłam i nawet żartowałam, że Lenka miała antenkę (wiem, jestem okropna, że tak mówiłam, ale to pomagało mi przetrwać ten okres).
Życzymy dla Ciebie i Tymka samych pogodnych dni! starczy cierpienia

Cytat:

Zdjęcie super
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:34   #130
anciaahk
kosmitka

Bo z tym karmieniem piersią to mi zależy z kilku powodów. Ze względu na swoje zdrowie, m.in, o czym pisałam. Ale jest jeszcze taki głupi powód- rodzina M atakuje mnie za karmienie piersią, że powinnam butlą, bo nie wiadomo czy się najada, bo to dla kobiety uwiązanie itd itp. A ja się twardo stawiam i karmię. I teraz jakbym przeszła na mm to by było - "a nie mówiłam". Wiem, że to głupie, ale po prostu nie chcę, by mieli rację. Bo nie mają.

Stary 2011-11-09, 17:36   #131
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Nie wiem teraz od czego zacząć.
Od początku.
Był u nas rano w domu pediatra żeby obejrzeć berbecia.
Powiedzialam mu o tym ciśnieciu. Zbadal go i oto co orzekł: brzuszek napięty, gazy mu przeszkadzają w jelitkach i to od tego. Wszystko wina mm. Dostawiac do piersi ile się da! (to mnie wkurzylo i az lzy mi sie pojawiły bo powiedział że popełniłam błąd że go dokarmiam).... Masować brzuszek. I to najważniejsze dla mnie jesli nie uda się karmić tylko piersią - a wiemy że u nas to niemożliwe - to mamy zmienić mleko na HA bo ono ma jakieś tam białko lepiej przyswajalne i to możliwe że pomoże.
Pediatra wyszedł. Dostawiłam go do cycka i tak na nim wisiał od 9 do 13. W końcu nie wytrzymałam dałam 120 mm zjadl jakby tydzien nie jadl. W między czasie zrobil kupsko z mega bączkami i UWAGA śpi do tej pory....
I w między czasie przyszly kropleki sab simplex i dałam do tej porcji mleka o 13.
Nie wiem teraz co pomogło na tą kupę i bączki.
Wydawało mi się że HA to typowo dla alergików a on nie alergik..ciekawe czy to pomoże. Kupiłam Hipp HA i będę mu domieszywać po miarce...

Ciekawe kto to teraz przeczyta.
Stary 2011-11-09, 17:38   #132
anciaahk
kosmitka

Ja czytam Małgosiu. Z tym karmieniem to niemożliwe ze względu na apetyt Stefka?
A HA nie jest dla ulewających? Aha i dla alergików chyba też. Ja kupiłam przez przypadek NAN HA i Franek je olał. Dopiero zwykły Hipp mu posmakował.
A na gazy nie lepsza herbatka, kropelki, jakiś lek???

Stary 2011-11-09, 17:53   #133
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

toż to oczywista oczywistość

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Bo z tym karmieniem piersią to mi zależy z kilku powodów. Ze względu na swoje zdrowie, m.in, o czym pisałam. Ale jest jeszcze taki głupi powód- rodzina M atakuje mnie za karmienie piersią, że powinnam butlą, bo nie wiadomo czy się najada, bo to dla kobiety uwiązanie itd itp. A ja się twardo stawiam i karmię. I teraz jakbym przeszła na mm to by było - "a nie mówiłam". Wiem, że to głupie, ale po prostu nie chcę, by mieli rację. Bo nie mają.
Anciu nie daj się, to tylko Twoja sprawa jak i dlaczego chcesz karmić i nikomu nic do tego

Cytat:
Od początku.
Powiedzialam mu o tym ciśnieciu. Zbadal go i oto co orzekł: brzuszek napięty, gazy mu przeszkadzają w jelitkach i to od tego. Wszystko wina mm. Dostawiac do piersi ile się da! (to mnie wkurzylo i az lzy mi sie pojawiły bo powiedział że popełniłam błąd że go dokarmiam).... Masować brzuszek. I to najważniejsze dla mnie jesli nie uda się karmić tylko piersią - a wiemy że u nas to niemożliwe - to mamy zmienić mleko na HA bo ono ma jakieś tam białko lepiej przyswajalne i to możliwe że pomoże.
Pediatra wyszedł. Dostawiłam go do cycka i tak na nim wisiał od 9 do 13. W końcu nie wytrzymałam dałam 120 mm zjadl jakby tydzien nie jadl. W między czasie zrobil kupsko z mega bączkami i UWAGA śpi do tej pory....
I w między czasie przyszly kropleki sab simplex i dałam do tej porcji mleka o 13.
Wydawało mi się że HA to typowo dla alergików a on nie alergik..ciekawe czy to pomoże. Kupiłam Hipp HA i będę mu domieszywać po miarce...

ja przeczytałam - medal chcę
moze wizyta lekarza tak podziałała na Stefka? albo dzień dziś taki bo moja śpi odkąd wróciliśmy ze spaceru czyli też ok 13.
może faktycznie to mleko pomoże a że dla alergików to nie wiem czy to ma aż takie znaczenie, bo nam w szpitalu dawali Nan HA- wszystkim zresztą

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:03   #134
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jak pisała mooonik każde dziecko rozwija się w swoim tempie
jedne mogą jakąś czynność wykonać wcześniej, a innych czynności mogą nie chcieć wykonywać nawet po "terminie" (mój mąż np. raczkować nauczył się dopiero w przedszkolu, a chodził bardzo wcześnie)

Nie po to pochwaliłam się osiągnięciem swojej córci, żebyście porównywały swoje dzieci (co robicie niestety notorycznie, pod wieloma względami np. ten więcej przytył, a czemu mój nie, na pewno coś jest nie tak? totalne przewrażliwienie!) ani nie po to żebyście się nabijały. Każde dziecko jest inne.

Wasze nabijanie się nie jest przyjemne ale szczerze to ani mnie to ziębi ani parzy
Totalne przewrazliwienie mowisz? To w takim razie co robisz tu, na tym watku? Zazwyczaj czlowiek gdy cos porownuje to po to zeby sie albo upewnic, albo pocieszyc, nie rozumiem dlaczego to dla Ciebie taka abstrakcja? Malo razy Ty o cos pytalas? Albo wbijalas sie na forum jak gdyby nigdy nic po dluzszej nieobecnosci i pisalas TYLKO o sobie? Bez hipokryzji Gosiu.
Co do nabijania sie, nie wiem czy wychwycilas, ale czasami z dziewczynami potrafimy sie z siebie nabijac, nawet podam Ci przyklad-kiedy to cotus stwierdzila ze Aga i ja kapiemy sie w odchodach porodowych, nikt sie na nikogo nie obrazil wtedy, wiec wyluzuj troche.

Cytat:
Nie mam sił już

Cytat:
Najpierw nadrobię a potem Wam coś Maminki opowiem

Toż to oczywiste

Hehehhe boska

Już obczaiłam, na dole jest taka ikonka ze zmianą języka..na HAmerykński mi się zmieniło
U nas też pięknie . Było
Ubieram tak samo.

Mój też ma taką temp. To podobno normlane.

Ale maleńka

Moja mama super. Radzi kiedy ja pytam, nie wtrąca się i wogóle jest okej. Teściowa to temat tabu

Gosia i mnie trochę uraziłas tym tekstem o przewrazliwieniu. Nie mamy doświadczenia w byciu matkami i każda kupa, jej brak, krostka, wyspka i inne "dolegliwości" są dla nas ogromnym przeżyciem - przynajmniej dla mnie. Jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i wymianieć opiniami. Masz racje każde dziecko jest inne, ale czy to znaczy że mamy nie wymianiać się obserwacjami, doświadczeniem? A może to komuś pomoże? A porównywanie czasem jest dobre bo można wychwycić jakąś nieprawidłowość albo zostać poprostu uspokojonym.
Fajnie że Twoja Dominika się przekręciła...też bym się cieszyła. Fajnie jakby jej tak zostało i nie była to kwestia przypadku.
No ja mysle ze oczywiste
Stary 2011-11-09, 18:11   #135
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Było z brzucha na plecki i na pewno nie leżała na boczku i nie była na miękkim, tylko na twardym płaskim materacu - właśnie dla tego pisałam, że zrobiła to 3 razy, że za pierwszym sama nie dowierzałam, czy dobrze widziałam i jeszcze 2 razy ją układałam na brzuch i za każdym razem to samo.
A z plecków na brzuszek jest na pewno jest trudniej niż z brzucha na plecki, ale 5-6m to i tak wydaje mi się strasznie późno, po tym jak widziałam jak synek koleżanki, niespełna 4 miesiące, wyczaił że jak się łapkami złapie za swoje kolanka to można się podnosić do przodu.

Co do siły, to faktycznie pediatra w 2 tygodniu mówiła, że ona jest niesamowicie silna, że tak ładnie trzyma główkę sama. a z kolei w szpitalu w 1 dniu już ssała swój kciuk, co też podobno nie za często się zdarza.
Co do pogrubionego - mój ssał jak go dali tż po porodzie - kiedy mnie szyli. Więc chyba nie jest to jakieś nadzwczajne- biorąc pod uwagę fak,że często robią to dzieci jeszcze w brzuszku.

A co do obracania, mój to robi na zasadzie , mam dość i przechylam się na bok - i jakimś cudem jestem na pleckach, ale wydaje mi sie,że to jedynie przypadek
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

witam na odchowalni
nie nadrobie wszystkiego bo mała ma marudny dzien dzisiaj chyba zaczyna sie skok rozwojowy u nas cały ranek marudzila popołudniu zasnela na spacerku i teraz tez spi wiec odpoczywam i zagladam co u was

mala Kamilka jest śliczna i faktycznie taka kruszynka jeszcze

cotka ty z jednej piersi 70ml sciagnełas?? ja teraz mała odstawiłam ze wzgledu na moj antybiotyk przez ktory biegunki dostała i ja z 2 piersi gdzies kolo 90ml teraz sciagam miałam juz fajnie unormowana laktacje i przez te odstawienie znowu sie zawaliło bo niestety ciezko jest odciagac jak mala marudna
Co ty ! Z dwóch 70ml! Więcej to marzenie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:17   #136
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Co do nabijania sie, nie wiem czy wychwycilas, ale czasami z dziewczynami potrafimy sie z siebie nabijac, nawet podam Ci przyklad-kiedy to cotus stwierdzila ze Aga i ja kapiemy sie w odchodach porodowych, nikt sie na nikogo nie obrazil wtedy, wiec wyluzuj troche.
otóż to

Stary 2011-11-09, 18:21   #137
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
A My po wizycie u lekarza i Czarek waży 5700 (w ciągu miesiąca przybrał 1200)
Mam Go nie karmić za każdym razem, tylko poić wodą
Witam nową mamusię =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:27   #138
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja czytam Małgosiu. Z tym karmieniem to niemożliwe ze względu na apetyt Stefka?
A HA nie jest dla ulewających? Aha i dla alergików chyba też. Ja kupiłam przez przypadek NAN HA i Franek je olał. Dopiero zwykły Hipp mu posmakował.
A na gazy nie lepsza herbatka, kropelki, jakiś lek???
Franek ładnie przybiera, to czemu oni się tak czepiają...Szkoda gadać...A Twój upór Frankowi na dobre wyjdzie
Tak apetyt. Dokarmiam od urodzenia bo tak kazali w szpitalu. Sama pierś mu nie wystarczyła. Próbowalam wielokrotnie dawać mu tylko cyca i był głodny.
Daje mu Kochana rumianek, koperek, kropelki...Dziś ten sab przyszedł...
to zobaczymy.

Właśnie opróżnił pierś i wypił 120ml mm....I jak mam go nie dokarmiać?
Domieszałam 1 miarkę hipp ha + sab - zobaczymy czy zadziała..
Stary 2011-11-09, 18:30   #139
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie opróżnił pierś i wypił 120ml mm....I jak mam go nie dokarmiać?
Domieszałam 1 miarkę hipp ha + sab - zobaczymy czy zadziała..
niezły z niego głodomór =)

Stary 2011-11-09, 18:38   #140
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Albo wbijalas sie na forum jak gdyby nigdy nic po dluzszej nieobecnosci i pisalas TYLKO o sobie?
a to już jest bezczelność z Twojej strony

różnie się życie plecie i nie każdy ma potem czas nadrobić 20-30 stron - rozckliwiając się potem nad każdą kupką

w tym momencie powinno się poczuć urażonych kilka innych dziewczyn, bo nie tylko ja piszę czasem po dłuższej nieobecności i tylko o sobie, bo nie nadrobiłam czytania.

Właśnie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to forum faktycznie nie jest dla mnie. Dzięki za otworzenie oczu.
Żegnam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:43   #141
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
toż to oczywista oczywistość

ja przeczytałam - medal chcę
moze wizyta lekarza tak podziałała na Stefka? albo dzień dziś taki bo moja śpi odkąd wróciliśmy ze spaceru czyli też ok 13.
może faktycznie to mleko pomoże a że dla alergików to nie wiem czy to ma aż takie znaczenie, bo nam w szpitalu dawali Nan HA- wszystkim zresztą
Medal w zalączeniu.
No może go mu tak brzuch wymasowal że byłam w szoku. Ten mój masaż to zwykle głaskanie było A ja pewna, że dziecku dobrze robie
Nie wiem Monis, czy pomoże. On mówiło tym białku. Że przy zwykłym mm fermentuje w jelitach i stąd gazy, a że jeszcze jelitka "świeże" to sobie nie radzą z trawieniem. Pomimo tego, że zawsze robimy przerwy 3h. I, że w tym HA to białko jest jakieś tam "lżejsze"... Spróbuje jeśli ma mu pomóc. Myślę, że nie zaszkodzi. Dam znać, czy pomogło.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
niezły z niego głodomór =)
No mówię Wam trzy światy z tym Kwilonkiem
Stary 2011-11-09, 18:44   #142
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

różnie się życie plecie i nie każdy ma potem czas nadrobić 20-30 stron - rozckliwiając się potem nad każdą kupką

w tym momencie powinno się poczuć urażonych kilka innych dziewczyn, bo nie tylko ja piszę czasem po dłuższej nieobecności i tylko o sobie, bo nie nadrobiłam czytania.

Właśnie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to forum faktycznie nie jest dla mnie. Dzięki za otworzenie oczu.
Żegnam.
Chyba teraz sobie kpisz? Bezczelna to Ty jestes i rzeczywiscie, widocznie to forum faktycznie nie jest dla Cebie skoro tak twierdzisz.
Stary 2011-11-09, 18:46   #143
Malgosia1983
Wtajemniczenie

O medalu zapomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg default.jpg (8,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-11-09, 18:48   #144
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

.
taaaa.... Ty i dr. B

Lula luuzzzzzz

Stary 2011-11-09, 18:50   #145
agnyska81
Zakorzenienie

Heja
Fajnie, że Miss Hot założyła nowy wątek Nie wiem, czemu wczoraj nie wpadłam na to, żeby przed snem założyć nowy, w końcu tylko 50 postów do pełności brakowalo

Ale miałam dziś noc - więcej czuwałam niż spałam, a jak tylko zasypiałam to śnił mi się koszmar za koszmarem. Za to dziecko moje spało jak aniołek
Miałam dziś małą załamkę, aż się popłakałam, ale teraz chyba mi troszkę lepiej. Archi, Ancia, przesyłam dużo siły

Widzę, że dużo u nas chorowitków. M. też kicha i kaszle, nie wiem co robić, żeby Benka nie zaraził Chyba muszę liczyć na szczęście, bo chłopcy jakoś nie chcą ograniczać swoich kontaktów.

Mój kot od wczoraj ma nowe ulubione legowisko - na szafie w foteliku samochodowym

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:56   #146
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Żegnam.
A dla mnie każda kupa jest na wagę złota.
I będę się rozczulać.
W takim razie przyznaję Ci racje, faktycznie możesz się źle czuć w towarzystwie przewrażliwonych mamusiek.
Chyba nie trzeba nic więcej dodawać.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Heja
Fajnie, że Miss Hot założyła nowy wątek Nie wiem, czemu wczoraj nie wpadłam na to, żeby przed snem założyć nowy, w końcu tylko 50 postów do pełności brakowalo

Ale miałam dziś noc - więcej czuwałam niż spałam, a jak tylko zasypiałam to śnił mi się koszmar za koszmarem. Za to dziecko moje spało jak aniołek
Miałam dziś małą załamkę, aż się popłakałam, ale teraz chyba mi troszkę lepiej. Archi, Ancia, przesyłam dużo siły

Widzę, że dużo u nas chorowitków. M. też kicha i kaszle, nie wiem co robić, żeby Benka nie zaraził Chyba muszę liczyć na szczęście, bo chłopcy jakoś nie chcą ograniczać swoich kontaktów.

Mój kot od wczoraj ma nowe ulubione legowisko - na szafie w foteliku samochodowym
Agnyś
Może niech M. maseczke zakłada? Tylko żeby Benitek się nie wystraszył
Koty lubią takie miejsca: wózki, foteliki, itp.

Jestem w szoku.
Nakarmiłam teraz Kwilonka, odbiło mu się pięknie, wycałowalam go, położyłam do łóżeczka, trochę z nim pogadałam, włączyłam tropiki i zasnął!
Możliwie, że te krople tak działają? Naprawiły mi dziecko?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Tusia jak Kamilka? Jak Twoje zdrowie?
Stary 2011-11-09, 18:57   #147
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
nie przejmuj sie głupim gadaniem jakby sie nie najadał to by marudził i nie przybierał tak ładnie na wadze
Cytat:
Od początku.

łatwo mu mowic zeby nie dokarmiac jak dziecko głodne a piersi puste
Małgosia skad ci sie biara takie pieszczotliwe nazwy dla synka

Cytat:
Totalne przewrazliwienie mowisz? To w takim razie co robisz tu, na tym watku? Zazwyczaj czlowiek gdy cos porownuje to po to zeby sie albo upewnic, albo pocieszyc, nie rozumiem dlaczego to dla Ciebie taka abstrakcja? Malo razy Ty o cos pytalas? Albo wbijalas sie na forum jak gdyby nigdy nic po dluzszej nieobecnosci i pisalas TYLKO o sobie? Bez hipokryzji Gosiu.
podpisuje sie pod tym
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego - mój ssał jak go dali tż po porodzie - kiedy mnie szyli. Więc chyba nie jest to jakieś nadzwczajne- biorąc pod uwagę fak,że często robią to dzieci jeszcze w brzuszku.

A co do obracania, mój to robi na zasadzie , mam dość i przechylam się na bok - i jakimś cudem jestem na pleckach, ale wydaje mi sie,że to jedynie przypadek

Co ty ! Z dwóch 70ml! Więcej to marzenie
myslałam ze z jednej tyle sciagasz i juz chcialam pytac jak ty tak zwiekszyłasz laktacje
powiem ci ze ja sciagałam wieczorami ta metoda 7-5-3 czasami w dzien jak mi sie chciało pije herbatki na laktacje 3 razy dziennie pewnego dnia sie zaprałam zeby mała tylko na cycu byla i dostawiałam ja caly czas a jak byla jeszcze głodna to dawalam te mleko sciagniete jednak zapasy w lodówce szybko sie skonczyly ale ja nie odpusciłam caly czas myslałam ze dam rade ja wykarmic i 3 dnia cyce jej wystarczyły(dzien predzej wieczorem pilam karmi wiec moze tez zadzialalo) tak sie cieszyłam to znowu z tym antybiotykiem sie tak porobiło ze znowu puszka z mm zostala otwarta a moja laktacja znowu osłabła
Cytat:
Witam Was =)
A My po wizycie u lekarza i Czarek waży 5700 (w ciągu miesiąca przybrał 1200)
Mam Go nie karmić za każdym razem, tylko poić wodą
Witam nową mamusię =)))
gratulacje wizyty

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-11-09, 18:59   #148
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983;30416974
Jestem w szoku.
Nakarmiłam teraz Kwilonka, odbiło mu się pięknie, wycałowalam go, położyłam do łóżeczka, trochę z nim pogadałam, włączyłam tropiki i zasnął!
Możliwie, że te krople tak działają? Naprawiły mi dziecko?[COLOR="Silver"
podziel się nimi, bo Mój zaczął się robić marudny =) he he
Widać że dobrze zadziałały, oby tak zawsze działały =)

Stary 2011-11-09, 19:02   #149
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
podziel się nimi, bo Mój zaczął się robić marudny =) he he
Widać że dobrze zadziałały, oby tak zawsze działały =)
fluidkiem Ci wysyłam.

Tusia noo berbeć, czyli brzdąc
Stary 2011-11-09, 19:02   #150
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w szoku.
Możliwie, że te krople tak działają? Naprawiły mi dziecko?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Tusia jak Kamilka? Jak Twoje zdrowie?
znowu twoje zdrobnienie
gratulacje moze faktycznie kropelki pomogły

Kamilka dobrze na butli cały czas biegunka ustała wiec jest dobrze ja dzis rano ostatnia dawke antybiotyku wziełam mocz oddałam do badania i zobaczymy jak to jutro wyjdzie mam nadzieje ze wyniki juz beda dobre i ze nic innego nie bede musiała brac bo brakuje mi małej przy cycku
trzymajcie kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości