![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Locacid - kto jeszcze ?
hejka!
Ja jeszcze nie zaczęłam tego drugiego retinoidu, bo ciągle mam jeszcze kilka pryszczy do wyleczenia po tym _ogromnym_ wysypie plus pojawiły się 2 świeże ( w tym jeden z nich to chyba najgorsza rzecz - bordowa gula na policzku). No cóż. Dalej kładę Papkę Jadwigi. Splinter, jak ona się u Ciebie spisuje? Nadal działa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Jutro zamierzam kupic krem na przebarwienia (z Flos-leku). Co sadzicie?
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Locacid różni się czymś od Atrederm czy jest to dosłownie to samo ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Ten drugi jest mocniejszy (większe stężenie) i w płynie
![]() A wiecie, co chyba jednak zużyje jeszcze troche Locacidu. Dzisiaj zauwazyłam swoją pierwszą zmarszczkę ;( Mam 22 lata i już się zaczęło. Zmarszczka jest pod okiem, podobno locacid świetnie wygładza zmarszczki. Mam nadzieje, że można tez stosować go pod oczy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję pod oczy na zmarszczki od początku kuracji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Też o tym myślałam, ale obawiałam się podrażnień. Chyba jednak spróbuję, bo mam straszne tendencje do mrużenia oczu, gdy wyciągam jakieś informacje
![]() Wiecie co? Ten odstęp między myciem a nałożeniem Locacidu faktycznie jest potrzebny. W niedzielę bardzo chciało mi się spać, wklepałam go chwilę po umyciu i teraz łuszczę się jak na początku kuracji ![]() Selavie, zapomniałam odpisać na Twoje pytanie o Jadwigę! Ogólnie mam problem z tymi maściami punktowymi. Mam wrażenie, że bardziej uspokajają sumienie niż rzeczywiście leczą. Smaruję, smaruje, a krosty nadal są. Za to mój chłopak, gdy coś mu wyskoczy, posmaruje się choćby moją jadwigą i na drugi dzień po kroście prawie nie ma śladu! Ciekawe od czego to zależy. Na mojej buzi papka świetnie się sprawdza, gdy coś cisnęłam (tak, wiem...nie powinam ![]() Selavie, czy Twoja nowa maść nie ma także działania przeciwzmarszczowego? Myślałam, że retinoid to retinoid
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie wszystkie fanki locacidu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
A właśnie. Jakie kremy najbardziej nadaja sie do cery mieszanej? tzn chodzi mi głownie o kremy z filtrami nadajace sie pod makijaz. Jaka marka i jaki nr filtru? A z make up'ow co polecacie? Uzywam fluidu antybakteryjnego Under 20 (choc w polowie kwietnia obchodze 21 ur. ;p) nie wymaga koniecznie kremu przed uzyciem nawet lepiej bez bo zaczyna sie ciut walkowac przy rozprowadzaniu, lekki, twarz rzadziej wymaga pudru jesli juz zaczne sie blyszczec. Spotkalam sie tez w sklepie z make up'em scenicznym soraya z spf 10 lub 15 ( to tez filtr?) juz dokladnie nie pamietam ale jakos balam sie z nim zaryzykowac, wydaje mi sie ze raczej kiepsko sie zda na mieszanej cerze i moze zapchac pory (?) a co do pudru to chyba dobrze sprawdzaja sie mineralne bez talku? Osobiscie na razie jeszcze uzywam antybakteryjnego synergen z rossman'a gdyz przyszalalam z zakupami i zostalo mi reszty tylko na taki
![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Moja obecna pielęgnacja:
- do mycia Cetaphil (jak już pisałam krem jest marny, ale emulsja do mycia bardzo mi odpowiada) - avene cicalfate, wg mojej aptekarki "cudotwórca". Muszę się z nią zgodzić, bardzo mi pomógł na podrażnioną locacidem skórę. Przez około 2 tygodnie stosowałam codziennie, teraz od czasu do czasu - zamiast kremu używam olejków lub masła ze skrzypem polnym z bu (jest suuuuuper, buzia niewiarygodnie miękka, uspokojona, mnie nie zapycha), ulubiony olej to tamanu z mazideł. Śmierdzi jak magi, ale jego działanie rekompensuje smrodek ![]() - filtr - ducray melascreen, spf 50 + jestem z niego zadowolona. Nie bieli, całkiem dobrze się wchłania, po zmatowieniu skrobią bez większych problemów można nakładać podkład mineralny Tym sposobem dochodzimy do kolorówki. Ja zupełnie przerzuciłam się na minerały i w najmniejszym stopniu nie żałuję. Minerałki są super ![]() ![]() Wspomniałaś o bakteriach na pędzlach... ja je po prostu myje po każdym użyciu. Wole zniszczyć pędzle niż buzie ![]() Do kosmetyków under 20 nie mam zaufania, ale tez nie jestem ekspertem, nie mogę się wypowiedzieć na ich temat. Uffff...to chyba tyle ![]() Co do locacidowej terapii - wczoraj posmarowałam się pod oczami ![]() ![]()
Julian Tuwim Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa. Edytowane przez Splinter Czas edycji: 2012-03-01 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
oraz wyjasnij "po zmatowieniu skrobią" tzn ? z gory dzieki Ci odp ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim, ponownie. Za mną już 6 tygodni kuracji i muszę powiedzieć, że widzę już efekty. Skóra jest oczyszczona, zniknęło mi wiele czarnych zaskórników a "dołeczki" po nich także znikają. Wysypu jak dotąd nie zauważyłam. Okazjonalnie wyskakują jakieś drobne, ropne pryszcze, ale gdy tylko je zauważam stosuje na nie Davercin i zazwyczaj już po jednym zastosowaniu znikają.
Przed kuracją miałam większość ropnych pryszczy na linii żuchwy, a teraz nie ma już po nich śladu, nawet zauważyłam że zaczerwienienie zniknęło. A co do zaczerwienienia po zastosowaniu Locacidu to zauważam je tylko w miejscach gdzie schodzi skóra. Ogólnego łuszczenia na całej skórze już nie widać, jedynie gdy potrę twarz, np. chusteczką. Dlatego stosuję raz w tygodniu peeling żeby pozbyć się naskórka. Zmarszczki - ja także zauważyłam że moja zmarszczka na czole nie zmniejszyła. No i skóra twarzy jest miękka, gładka. Zdecydowanie początki są najgorsze, a później gdy skóra się przyzwyczai widać ciągle jakąś poprawę, przynajmniej u mnie. Dlatego z pewnością nie wolno się poddawać podczas stosowania tego leku. Trzeba być wytrwałym a każdy zobaczy tego efekty ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Już odpowiadam
![]() - filtr, ze względu na porę roku, może być trudno dostępny. Poprosiłam w mojej aptece o jego sprowadzenie, już na drug i dzień czekał na mnie ![]() - kosmetyki pixie dostaniesz na allegro, polski przedstawiciel Lumiere też tam wystawia swoje produkty. Oczywiście jego oferta jest ograniczona, zawsze możesz wziąć udział w zamówieniach zbiorowych organizowanych na wizażu. Ja teraz czaję się na kolejne cudeńko - podkład mineralny firmy meow, który podobno świetnie kryje. Zamawiam go przez wizaż. W ogóle jeśli chcesz się więcej dowiedzieć o kosmetykach mineralnych do odsyłam na następujących wątków : https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397403 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305857 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304118 Oczywiście jest to tylko niewielka część tematów ![]() - zmatowienie skrobią - używam skrobi kukurydzianej dry-flo ze sklepu mazidła.pl. Na nasmarowaną filtrem buzię po chwili nakładam pędzlem skrobię. Dzięki temu podkład mineralny łatwiej się rozprowadza, buzia pozostaje matowa mimo kremu z filtrem. Aby nawiązać do głównego tematu ![]() ![]() Piszcie co u was!
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie po 4 miesiącach linia żuchwy dalej nie wygląda rewelacyjnie ... Trochę zaczęło mnie to denerwować bo pomimo że wysypu nie mam takiego jak na początku to syfki pojawiają się w ilości kilku sztuk. Więc możecie sobie wyobrazić że cały czas jakieś strupki widać ![]() ![]() ![]() Dermatolog pewnie zaleci mi coś innego do stosowania ale uważam że jeszcze ze dwa miesiące minimum powinnam stosować Locacid. Poza tym na pewno poproszę o receptę na niego chociażby dlatego, że dzięki niemu nie mam objawów ŁZS. W dodatku Locacid dość silnie mnie podrażnia więc nie chciałabym eksperymentować z czymś mocniejszym. Pozdrawiam i niech reszta dziewczyn pisze jak tam idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() Dziekuje Ci Splinter jeszcze raz za poswiecenie uwagi moim pytaniom. Tak sie zajelam pudrami, podkladami itp., ze zapomnialam w ogole o watku tytulowym. Jak juz na poczatku wspominalam Locacid stosuje naprzemiennie na noc z Davercinem od 22lutego tego roku. Czyli w porownaniu do niektorych tutaj krotko. I teraz co z twarza. Nie ma wysypu, rzadko kiedy male krostki. Skora troszeczke sie roluje. No takie skorki pojedyncze gdzie niegdzie raczej bo "roluje" troszke za mocne slowo. Tak wiec by makijaz wygladal lepiej- peeling. Troszke piecze na drugi dzien po nocy spedzonej z Locacidem. Obowiazkowe odstepy miedzy umyciem twarzy a nalozeniem Locacidu czy Davercinu. Zaczerwinienia: brak lub niewielkie na nosie i w jego okolicach. Ogolnie DOSC DOBRZE ZNOSNE ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- daj znac jak sie sprawdza ![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
No to ja mam 2 noce z locacidem za soba, jutro 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() więc dziewczyny, nie załamujcie się kuracją Locacidem bo na pewno po dłuższym stosowaniu zauważycie efekty, trzymam za to kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej, a ja odstawiłam narazie retinoidy, mam ciągle kupiony ten Artredem i czekam aż będę mogła go użyć. Narazie moja cera jest w bardzo kiepskim stanie, jestem w trakcie drugiego dużego wysypu w tym miesiącu. Wcześniej miałam wysypany cały lewy policzek, teraz prawy (jakieś 10 twardych pryszczy). Co noc smaruje sie pastą siarkową, którą przepisał mi dermatolog, ale to już 2 tydzień i nadal nic nie zeszło. Skóra jest przesuszona na wiór i czerwona w tym miejscu. Nie mogę się doczekać stanu ' bez wysypu', bo cały ostatni miesiąc miałam wysypaną twarz. Może to reakcja po odstawieniu retinoidu? Nie mam pojecia, ale przed tym jak zaczęłam smarować się retinoidami nie miałam nigdy aż tak dużych wysypów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Selavie,
spokojnie ![]() ![]() ![]() Zawsze będę zazdrościć dziewczyną które nie miały ani jednego zaskórnika - i prośba do tych dziewczyn - nie stosujcie podkładów, pudrów itd. bo jeśli trądzik was nie męczy, to nie macie czego ukrywać ! ![]() Ok, a teraz bardziej na temat ![]() Na wizycie mój dermatolog był zadowolony z efektu. Z resztą tak jak ja. Nie jest to jeszcze efekt końcowy, chodzi o to, że poprawa jest widoczna bez dwóch zdań. Szybszy efekt osiągnęłabym stosując terapię hormonalną - mój trądzik związany jest z hormonami - PCO. Nie będę wdawać się w szczegóły czemu się na to nie zdecydowałam, możliwe że kiedyś będę musiała ze względu na ową przypadłość. Pomijam kwestię efektów ubocznych bo tego się najmniej obawiam. Chodzi o to, że po odstawieniu takich tabletek problem trądziku najprawdopodobniej wróci (mówię o sobie). I to prawdopodobnie w wersji nieco mocniejszej. I to też mój dermatolog potwierdził. Nie jest to żadna reguła oczywiście. Ale faktem jest, że terapia hormonalna to nie jednorazowe-coś. W moim przypadku wymagałaby ciągłości. Dermatolog stwierdził, czego mam świadomość odkąd zdiagnozowano u mnie PCO (czyli dawno temu ![]() ![]() ![]() Dodatkowo dostałam receptę na Duac - do stosowania na pojedyncze zmiany (na szczęście są nieliczne ![]() A teraz krótkie podsumowanie ![]() Z Locacidem na pewno nie rozstanę się przez kolejne 4 miesiące. Skóra ma wyrównany koloryt i bardzo dobrze znosi smarowanie nim (co drugi dzień). Łuszczenie do zniesienia, zdecydowanie mniejsze niż chociażby miesiąc temu. Podbijam to co pisała tutaj jedna z wizażanek - przed nałożeniem najlepiej odczekać ok. 1h po oczyszczeniu twarzy. Locacid + mokra/wilgotna twarz = samobójstwo. Edytowane przez lilymb Czas edycji: 2012-03-10 o 05:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Lilymb, daj znać co myślisz o duacu
![]() U mnie nadal jest bardzo dobrze - pryszczy brak ![]()
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
![]()
Hejka
A ja w końcu zaczęłam Atrederm. Powiem wam , że Locacid przy nim to pikuś. Po jednym posmarowaniu zaczęła mi schodzić skóra jak po oparzeniu, a w nocy nie mogłam zasnąć tak mnie piekła ( po kontakcie z wodą). Także niezły hardkor, chciałoby się powiedzieć. Ale dermatolog mnie uprzedzał, że to już dużo mocniejszy lek. Narazie mam na tyle kiepską sytuację, że nie mogę posmarować nim całej twarzy ( niektóre rejony są bardzo podrażnione po zaleczaniu wysypów). Niestety wysypy męczą mnie dalej... najpierw jak pisałam miałam wysypany lewy policzek( zagoił sie w jakieś 10 dni całkowicie) , potem prawy (tu były gule i obecnie lecze nadal już 3 tydzień tą część). Teraz mam znowu wysypany lewy policzek, to się zaczęło robić naprawdę komiczne. Mam nadzieję, że zagoi się w przeciągu tygodnia, żebym od następnego mogła już w pełni używać nowego leku...Myślę, że te wszystkie wysypy są spowodowane własnie szaleństwem z retinoidami, których nigdy nie używałam , ale cóż , to narazie jedyna droga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam trzy dni te,u stosować Locacid codziennie. I szczerze powiem, nie wiem jak niektórzy od samego początku mogą go tak często stosować. Stosuje go już 1,5 miesiąca. Do tej pory nie było wysypu, skóra się lekko łuszczyła, ale nie piekła ani nie była zaczerwieniona. Jednak teraz, gdy posmarowałam trzy dni pod rząd mam ochotę się tylko zamknąć w jakimś ciemnym pomieszczeniu i płakać. Skóra piecze, a raczej aż pali i jest czerwona. Głownie na brodzie oraz nosie. Nie wiem czy nie wrócę znów do stosowania tego co drugi dzień, jednak jeśli ma mi to pomóc to myślę, że mogę się pomęczyć. Za dwa tygodnie idę do mojej pani dermatolog, więc mam nadzieję że coś mi na to poradzi. Czy stosować dalej czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Codziennie?
![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicalfate.html Zapomniałam dodać, że od czasu tego podrażnienia myję twarz cetaphilem, ale bez użycia wody. Selavie, życzę wytrwałości i daj znać jak zaczniesz kurację ![]()
Julian Tuwim Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa. Edytowane przez Splinter Czas edycji: 2012-03-19 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej, dziękuję
![]() Kurację zaczęłam 15tego, ale teraz mam kilka dni przerwy ze względu na wysyp do zaleczenia. Nie wyobrażam sobie przemyć skóry czymś tak mocnym , a później połozyć na to maść na noc. Dlatego jestem w błędnym kole- czekam aż zejdzie mi wysyp, żeby móc zacząć normalnie sie smarować. A jest co schodzić - dziś policzyłam , że na policzku wyskoczyło mi _13_ pryszczy w jakieś 3 dni, także działanie retinoidów na mnie jest nieprawdopodobne. Cieszę się tylko, że po Atredermie nie ma już żadnych innych retinoidów (ten jest najsilniejszy) i skończe nimi kurację przed wakacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Ja właśnie jestem na wykończeniu kuracji Locacidem i jestem bardzo zadowolona z efektów! Moim problemem był trądzik nie tylko na twarzy, ale też na dekolcie i plecach. Ponieważ mam dość wrażliwą skórę, stosowanie było rzadkie. Maść stosowałam wg zaleceń lekarza: - raz w tygodniu na całą twarz (Zineryt codziennie) - trzy razy w tygodniu na plecy i dekolt, codziennie Clindacne Z twarzą nadal walczę (teraz zmieniam na Epiduo), natomiast i plecy, i dekolt są nie do poznania! Pojawiło mi się ostatnio kilka małych krostek, postanowiłam więc znowu smarować przez kilka dni miejscowo i już widać poprawę. Jak dla mnie świetny lek, przy rzadkim stosowaniu nie podrażniający, przy częstym niestety mocno drażniący. Stosowałam go jakieś cztery miesiące, problem z wypryskami miałam straszny, teraz już nie muszę się wstydzić odsłoniętego dekoltu lub ramion (tekst jak z reklamy :P). Wcześniej używałam wielu innych środków: Atrederm (ogromnie mnie wysuszył i podrażnił), Davercin, Differin, mieszanki apteczne itp., ale dopiero teraz jestem zadowolona z efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]() Mija juz prawie miesiac odkad stosuje locacid naprzemiennie z davercinem na noc. oczywiscie pare nocy (liczac na palcach jednej reki) opuscilam z kuracji gdyz np popijalam ze znajomymi do 5nad ranem i tak padlam spac w makijazu. ![]() ![]()
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z soraya i under twenty daj sobie spokój, zapychają jesli stosujesz kurację jakimkolwiek specyfikiem na trądzik filtr musi mieć faktor 50+ polecam krem tonujący ruboril 50+ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-spf-50-.html nie jest tłusty, nie zostawia białej poświaty, nie tłuści się po nim cera nie zapycha, można spokojnie nałożyć na niego podkład podkład dobrze by było gdyby był naturalny np. firmy Lavera, ale jeśli masz coś do przykrycia to polecam Vichy aera teint, ne zapycha, buzia się nie tłusci https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ieszanej-.html puder tylko naturalny z Lavery ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() na przebarwienia najlepszy jest krem z kwasem glikolowym glyco-a lub sebium serum z biodermy (rowniez leczą zaskórniki) ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() do punktowego stosowania wątpię czy się nadaje bo on potrzebuje czasu żeby zadziałać
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Jak na razie na mojej twarzy znajdują się dwa może trzy pryszcze z ropą, po reszcie nie ma ani śladu. Gdzieniegdzie widzę pojedyncze takie malutkie, które jeszcze się nie pokazały dobrze, ale wtedy od razy traktuje je Davercinem i rano nie ma po nich ani śladu. Więc jeśli chodzi o trądzik to myślę, że prawie się go pozbyłam. Jednak nie on był moim największym problemem gdy zaczynałam tą kurację, były nimi ślady potrądzikowe, blizny, przebarwienia.
Od tygodnia stosuję Locacid, jak na niego patrzę to mam łzy w oczach, tak go znienawidziłam. Jednak widzę że moja skóra się do niego przyzwyczaiła. Nie jest już taką twardą skorupą, która pęka przy każdym zmarszczeniu twarzy. Nadal jest bardziej czerwona niż zwykle, jednak nie piecze już prawie w ogóle. Myślę, że to była kwestia przyzwyczajenia się do takiego częstego stosowania. A tak przepisała mi pani dermatolog, więc tego się trzymam. Obiecałam sobie, że pozbędę się tego wszystkiego z twarzy i mam zamiar w tym wytrwać ![]() Podobno ten lek najpierw się nienawidzi, a potem kocha. Zdecydowanie nienawidzę go tak bardzo jak niczego innego na świecie. Chcę już czas kiedy go pokocham! ; D |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
czym nawilżacie cerę po tym leku??? ja na razie stosuję isotrexin i też mam taką skorupę jakby i dyskomfort straszny czuję
locacid leży na półce może się doczeka swojej kolei jak iso nie pomoże
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Ja jeszcze przed tą terapią używałam krem antybakteryjny z Ziaji. Nie dawało super efektów, ale też się nie pogarszało, więc używałam. Jak zaczęłam kurację Locacidem to miałam zakupić jakiś lepszy krem, ale uznałam że skoro wiem że po tym nic mi się nie dzieje to nie zmieniłam go. Na jakiś czas nawilża skórę, jak dobrze posmaruję to nie czuję tej "skorupy". Ogólnie wolę nie eksperymentować, im mniej tym lepiej, więc nie nawilżam skóry na siłę. Czasami nałożę też zwykły krem typu Nivea i moim zdaniem to mi wystarcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie wszystkie walczace ze soba, pryszczami i Locacidem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.