![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Eh nigdy nie miałam ED i nie węszę wszędzie ED. Stwierdzm tylko, że jeżeli ktos tyle waży to jak najszybciej powinien udać się do specjalisty! jezeli ma jakies zaburzenia hormonalne to jak mogła dopuscic do takiego stanu - takiej wagi. Do lekarza idzie się od razu jak dostrzega się problem , umówmy się, takiej wagi nie osiąga się nagle w pare tygodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Szczerze powiedziawszy to nie wiem . Ważyłam się w wigilię rano . Od tej pory nie stawałam na wagę . W święta jadłam dużo więcej. Były sałatki z majonezem , śledzie w oleju , smażony karp, pierogi - nie odmawiałam sobie. Mam nadzieję , że choć trochę przytyłam. Mam problemy z wypróżnianiem , więc staram się ważyć wtedy kiedy wiem , że nic nie zalega mi w jelitach. Po ważeniu na pewno dam znać : )
Dzięki za ocenę i rady. : )Idę właśnie do kuchni po kilka trufli albo michałków : ) Przełamałam się .
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-28 o 17:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuję jeszcze z tymi jabłkami ![]() ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli się mylę, to przepraszam, ale mnie bardziej poruszył fakt, że koleżanka zjadła śniadanko i pyta się na forum, kiedy powinna znowu coś zjeść.
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Moje U
IŚ: ćwiartka grejpfruta, kawałek ciasta, 4placuszki owsiane (smażone na teflonie) z połową Activii IIŚ: gruszka, kawałek pomelo, cukierek i piernik O: pół domowej pizzy hawajskiej na cieniutkim pełnoziarnistym spodzie P: mandarynka i pół pomarańczy K: kromka razowca ze świątecznym domowym pasztetem, kawałek kiełbasy, chudy twaróg z pomidorem i cebulą + 30minut pedałowania może być? ![]()
Edytowane przez anpapi Czas edycji: 2011-12-28 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Hej
![]() Ja przed świętami jadłam ok. 1800 kcal i chudłam. ćwiczę też turbo fire codziennie. W święta jadłam ok. 2600 kcal i na wadze jest 2 kg więcej. Dlatego zaznaczyłam U/R, choć jadłospis nie jest erkowy chyba, ale liczę trochę że jak dzisiaj pozostanę na ok. 2100 kcal + trening to waga może się zmniejszy. Jakoś nie mogę się opędzić od tych słodkości i tłustości. Ale skoro liczę na R to zznaczyłam U/R ![]() U/R I - makowiec (100 g) , 2 banany II - kromka chleba chleba tostowego ziarnistego z salami, pod dużą poduszką chrzanu. Kilka suszonych bananów. Kawa ze śmietanką. III - 2 rurki canneloni z warzywami, migdałami i mięsem wołowym zapiekane w sosie pieczarkowym, z dużą porcją sera, oliwa z oliwek. Pieczona papryka, ananas, pieczone banany z bitą śmietaną. Czekolada na gorąco. Pół pomarańczy. IV - lody z ananasem, mandarynkami, figami, kiwi i bitą śmietaną. Kefir z owocami i bakaliami. V - 1,5 kromki chleba tostowego ziarnistego z masłem, salami i chrzanem, 2 surimi, posypanego startym oscypkiem i smażonego na oliwie z oliwek Trochę bigosu świątecznego z orzechami i suszonymi owocami. Kieliszek advokata. Zjadłam już ok. 2100 kcal i mam nadzieję, że nic już nie zjem. ![]() Może powinnam planować mniej więcej co zjem w ciągu dnia? Chociaż ja i tak zawsze zmieniam swoje plany i jak mam wszystko zaplanowane to się czuję źle. Z kolei liczyć kalorie lubię, bo w ogóle lubię liczyć ![]() Edit. Zjadłam jeszcze trochę migdałów i 3 paluszki surimi. Edytowane przez Dosiaczek 7 Czas edycji: 2011-12-28 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Dosiaczek 7;31270043]Hej
![]() Ja przed świętami jadłam ok. 1800 kcal i chudłam. ćwiczę też turbo fire codziennie. W święta jadłam ok. 2600 kcal i na wadze jest 2 kg więcej. Dlatego zaznaczyłam U/R, choć jadłospis nie jest erkowy chyba, ale liczę trochę że jak dzisiaj pozostanę na ok. 2100 kcal + trening to waga może się zmniejszy. Jakoś nie mogę się opędzić od tych słodkości i tłustości. Ale skoro liczę na R to zznaczyłam U/R ![]() U/R I - makowiec (100 g) , 2 banany II - kromka chleba chleba tostowego Edytowane przez the cherry blossom girl Czas edycji: 2011-12-28 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Podbijam z wczoraj i wrzucam dzisiejsze, totalnie rozwalone...
Cytat:
No i : 1. dwie kromki mieszanego ( bardziej jasnego niż ciemnego chleba-innego nie miałam) posmarowane grubo masłem, dwa jajka sadzone i trochę podsmażonych warzyw z mrożonki <-- to jedyne warzywa jakie miałam ( byłam przed zakupami i pustki w lodówce) /jabłko, inka z mlekiem/ 2. owsianka 6łyż. górskich owsianych na mleku z łyżeczką kakao gorzkiego, po: grejfrut czerwony 3. pół wędzonej makreli z warzywami: pomidor, sałata lodowa, marchewka byłam głodna więc po godzinie: 4. serek wiejski 200g i 1/2 czerwonej papryki i na spróbowanie dosłownie dwa kęsy kurczaka w panierce /kawa z mlekiem/ 5. teraz kończę jeść : pół kostki twarogu półtłustego, trochę lodowej sałaty, marchewka i garść orzechów (laskowe i ziemne) herbaty, woda..i chyba wszystko, spojrzy ktoś ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
nieidealna
![]() śniadanie: 2 tosty - 1 z chleba pszenno-żytniego obsypanego ziarnami z sałatą lodową, plastrem schabu faszerowanego jajkiem z chrzanem, 2 z chleba pszenno-żytniego z domowym pasztetem II: jabłko obiad: nieudane... 'naleśniki' ![]() deser: orzechy laskowe kolacja: 4 lu go |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Odwiedza ten wątek ktoś kto też chce przytyć ? : ) Dziewczyny dodawajcie proszę jadłospisy na P. Może razem będzie raźniej , weselej i smaczniej
![]() poprzednie wątki nadal przeglądam i codziennie czytam . to dużo daje . jednak chciałabym pogadać z kimś kto ma zamiar przybrać troszkę ciałka . ![]() Jestem dzisiaj pozytywnie nastawiona na nowe kilogramy. Czuję, że jutro będę z siebie dumna ![]()
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zroobcie juz nowy rok, potrzebuje nowej motywacji do powrotu na r ![]()
![]() |
#135 | |
Przyczajenie
|
A propo twojego jadło :
1.Do kawy dodaj cukier,miód-co lubisz 2.Na ciastko możesz sobie spokojnie dać bitą śmietanę. 3.Do śniadania mogłabyś : dorzucić gęsty sok przecierowy typu Pysio,Kubuś Poza tym. 1.W diecie na przytycie NIE JADA SIĘ NA WYZNACZONE GODZINY 2.W diecie na przytycie JE SIĘ CO CHCE. 3.W diecie na przytycie POWINNO BYĆ białko (0dbudowuje mięśnie) (mięso różnego rodzaju-co ci mama ugotuje na obiad) 4.W diecie na przytycie NIE UNIKAJ węglowodanów (to one dają ci energię)-jedz więc makarony,kasze itd-co chcesz Może jesteś niejadkiem-nie wiem. Ale trzymam kciuki,aby udało ci się przytyć ![]() ![]() [/COLOR] Cytat:
W sumie przyznaję Ci rację. Edytowane przez DreamsComeTrue Czas edycji: 2011-12-29 o 11:58 Powód: ;) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale najfajniejsze w tym wszytkim jest to, że spadło mi 2cm w okolicach pępka i 1cm w talii! no cóż, długa droga przede mną, ale widzę jakieś efekty... Aha. Mam pytanie, czy możecie mi doradzić, co robić w sprawie... zwalczenia cellulitu, chodzi o sprawdzone metody, a nie jakieś rady z du** których pełno w necie, no, chyba że żada z Was nie ma/miała takiego problemu, to wybaczcie.... ![]()
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi bardzo na cellulit pomogło picie dużej ilości zielonej herbaty i wody oraz bieganie i rower. Wiem, że to może jakieś takie żadne szałowe sposoby ale po pół roku / rok regularnego biegania zauważysz efekty, naprawdę. I rower też jest genialny. Moja mama chodzi na endermologię i bardzo sobie chwali ( w końcu jest starsza ![]()
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
U (ale chyba konieczne jest P- brak @ ;( )
śniad; grahamka na pół z jajecznicą z 1 jajka na mleku i papryką/domowej roboty konfiturą z białych śliwek,kawa z mlekiem 2śniad; spory kawałek sernika, kawa z mlekiem obiad; porcja razowego makaronu świderki z sosem tzatziki, grillowana pierś z indyka, ćwikła z chrzanem podw; serek wiejski z kiwi, jabłko kolacja; 3 kromki pełnoziarnistego z twarogiem i papryką, szynką i ogórkiem kiszonym/ roladą ustrzycką i pomidorem prosze o ocenke i ewentualne zmiany |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i postanowiłam zmienić swój sposób odżywiania
![]() Mój wczorajszy jadłospis, raczej U ale gdybym przez przypadek zrzuciła parę kilo to też bym się nie obraziła ![]() U 9.oo 3 kromki razowe, jedna z pasztetem domowej, druga z białym serem, trzecia (mała) biały ser+dżem domowej roboty, pół papryki, pół pomidora, ogórek 12.00 3 łyżki owsianki na wodzie, 100 g jogurtu naturalnego(wiem, że lepszy byłby serek homogenizowany, ale akurat nie było w domu), pomarańcza, pół jabłka, cynamon 15.00 100 g gulaszu, 3/4 szklanki kaszy gryczanej (ugotowanej), tak na oko 1,5 szklanki sałatki (kapusta pekińska, ogórek kiszony, papryka, oliwa z oliwek 18.00 2 kromki razowe z białym serem, ogórek, pół papryki 21.00 2 jajka, 2 kromki razowe, pomidor+oliwa z oliwek Strasznie dużo tego wyszło.. kolacja dość późno bo chodzę o 12 spać więc chyba ujdzie ![]() Jeszcze nie wszystko ogarniam, więc proszę o oceny i rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanie :
śniadanie :bułka(55 g) z masłem i serkiem cebulowym,3 mandarynki,herbata z cytryną II śniadanie : jogurt winogronowy z musli, kostka czekolady miętowej obiad: 2 nalesniki z serem podwieczorek : KitKat chunky caramel, kawa z chudym mlekiem kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem+ marchewka i plasterki ogórka woda
#142 |
Raczkowanie
|
Mój 1 dzień lekkiego odchudzania. mam 25 lat, 176cm, 66kg, dążę do 61. Nie wiem od czego zacząć. Od wczoraj trochę czytam forum, zainspirowałam się i póki co dzień mija mi tak:
6.00 - jogurt 150g + banan + 2 łyżki otrębów ows. + wiórki kokosowe, rodzynki kawa z mlekiem 2% 9.00 - 2 jabłka, pół grahamki z grubym plastem chudej szynki, bez masła 12.00 - sałatka: pół woreczka ryżu brązowego, puszka tuńczyka, 3 łyżki fasoki czerwonej, 3 lyżki kukurydzy, kawałek pomidora 15.00 - 2 jajka na miękko, pomidor teraz żuję ogromną marchewkę, a zaraz planuję 30min energicznego tańca 18.00 - prawdopodobnie jakiś serek wiejski albo.. mam straszną ochotę na kluski na mleku (trochę mleka 2%, jajko rozmieszane z odrobiną mąki) Chodzę spać o 21. Schudnę na tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I powodzenia w odzyskiwaniu okresu. ![]()
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
moja REDUKCJA
śniadanie: 2 tosty z chleba pszenno - żytniego z ziarnami, jeden ze schabem faszerowanym jajkiem i posmarowanym chrzanem, drugi z serem żółtym z plasterkami papryki II: jabłko obiad: tradycyjna zupa grzybowa z łazankami deser: orzechy laskowe, 2 marchewki kolacja: serek wiejski lekki z cynamonem Proszę o ocenę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
z założenia U.
1. Owsianka (3 łyżki płatków, szklanka mleka) z bananem, mielonymi migdałami i odrobiną aromatu waniliowego. 2. Porcja zapiekanki makaronowej z tuńczykiem, kukurydzą, żółtym serem i sosem beszamelowym. 3. Kilka małych (3, 4?) domowych wafelków przekładanych masą krówkową, cukierek czekoladowy, mandarynka. 4. Kromka razowca z masłem, szynką drobiową, rzodkiewkami, pieprzem i solą, porcja ogórków po rzydowsku. gdzieś w międzyczasie wpadła kawa z mlekiem i szklankasoku pomarańczowego. schudłam trochę na swoim utrzymaniu ostatnio, zupełnie nie wiem, jak zabrać się za zwiększanie jedzenia, bo w ogóle nie mam apetytu od dłuższego czasu i jem z rozsądku. mam mało ruchu, może to przez to? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Moje UUUUUUUU
![]() śniadanie: 5 łyżek pł.owsianych, szklanka mleka, jabłko, pomarańcza, 2 łyżki wiórek kokosowych, łyżka orzechów laskowych II śniadanie: pomarańcza, jogurt owocowy - Bakoma Polskie Smaki truskawkowy ![]() Obiad: talerz zupy ogórkowej, kromka razowca Deser : cappucino, miiiini jabłko, pierniczek ,,by me" Podwieczorek: 20 paluszków ( wiem.... ![]() Kolacja: 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pl. szynki dziadkowej, kawa z mlekiem Teraz wcinam : 2 pl. surowego ananasa i 2 marchewki ![]() I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
W ogóle mało konkretów moim zdaniem, dużo owoców i warzyw. Należy jeść warzywa i owoce ale z pełnowartościowymi posiłkami.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.