Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 21:37   #121
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
A ja mam kreskę pod i nad pępiekiem
a to nad pepkiem tez sie robi? nie wiedzialam myslalam ze od pepka w dol tylko

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
fajnie
Ja nie mialam krechy
czytalam wlasnie ze nie kazda kobieta ma

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
kreseczki tez mi sie podobaja, to takie slodkie
no juz sie nie moge doczekac wizyty
zobaczysz tak bedziesz odliczala dni do kazdej wizyty dobrze ze pod koniec ciazy sa czesciej niz co 4 tyg

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:18   #122
tynkusia
Rozeznanie

Tynkusia sie melduje!! ;D
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:39   #123
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Tynkusia sie melduje!! ;D

witaj

p.s powodzenia jutro na wizytach dziewczyny

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 06:14   #124
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31389957]Jak Wy się czujecie staro, to co ja mam powiedzieć? W maju 31 A nie jestem najstarsza w tym wątku.

Przecież nie trzeba mieć domu, żeby starać się o dziecko, ani nawet dużego mieszkania

To macie dobrych teściów Ja zaczęłam dokładać się rodzicom do rachunków, jak tylko poszłam do pracy, a teraz to już w ogóle za wszystko płacę.[/QUOTE]wiesz, moi teściowie to temat rzeka...z teściową jest super, ale z teściem....masakra, żremy się non stop nie trawimy siebie nawzajem, on nie akceptuje mojej pracy, tego, że uczę w szkole, nie moze przeżyć, że mam wakacje, ferie...dużo by pisać:/ Różowo nie jest mieszkając z nimi, ale w inny sposób nie mamy możliwości, aby odkładać na własny kąt, a tak to zęby zagryzamy i odkładamy całą wypłatę tż i czasem jeszcze z połowę mojej - wydajemy tyle tylko co na dziecko i paliwo.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Nie oceniem..... nie wiem jak to jest..... żona nie pracuje, mąż co robi nie wiem, a dyr powiedziała..... "no bo wiesz, ludzie im pomogli".....

Zresztą sporo jest osób na wsi typu - laska pracuje na kasie w markecie, mąż "a coś tam kombinuje" i chata jak się patrzy..... no to nieźle musi kombionwać :P bo my oboje po studiach a na dom nas nie stać... to chyba kiepsko "kombinujemy"

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No pewnie tak, tylko skąd kasę na kredyty mają - przecież to często zadłużanie się na 30 lat!

3 z moich kuzynów wybudowało domy bez kredytów.... pewnie im rodziny pomogły, nie wiem.

Siostra ma kredyt, ale oni z 10x więcej zarabiają od nas więc akurat w tym przypadku się nie dziwie

Ogólnie dołuje mnie to, że takie kiepskie perspektywy ma się w tym kraju i tyle
masz rację, u nas jest dokłądnie to samo! plus większość na kredytach jedzie 30 letnich....
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Któraś pisało, że tż jest antykredytowy (umknęło mi która) to my z moim tż też jesteśmy anty... i w sumie podobnie jak Wy żyjemy u rodziców, mamy swój pokój + w sumie wykorzystujemy drugi pokój... no i za nic nie płacimy i się budujemy...
mój to widzę, ze mamy identyczną sytuację my na razie jeszcze bijemy sie z myślami czy mieszkanie czy dom jeśli mieszkanie, to w 2013 już moglibyśmy kupić, a jeśli dom, to nie wiem ile lat bo najpierw działkę trzeba kupić, a ta niestety u nas kosztuje tyle co połowa mieszkania 3 pokojowego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 06:37   #125
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Czy ja wiem, czy mi się udało chyba fryzjerka bardziej się ucieszyła
nie jesteś zadowolona?
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mój to widzę, ze mamy identyczną sytuację my na razie jeszcze bijemy sie z myślami czy mieszkanie czy dom jeśli mieszkanie, to w 2013 już moglibyśmy kupić, a jeśli dom, to nie wiem ile lat bo najpierw działkę trzeba kupić, a ta niestety u nas kosztuje tyle co połowa mieszkania 3 pokojowego
mieszkałam w domu z ogrodem, teraz mieszkam w bloku. Wszytsko ma plusy i minusy dla mnie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:11   #126
agnusek22
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki!
Próbuję się dobudzić kawą, a pode mną stos dokumentów...

Idę nadrabiać...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:11   #127
emigra
Zakorzenienie

Ja mam kreske pod pepkiem, ale najpierw byla od wzgorka do polowy odleglosci do pepka a teraz jest ciut wyzej ale nie dochodzi do samego pepka i nie jest az taka ciemna

dziewczyny trzymam kciukasy za wizyty
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 07:35   #128
agnusek22
Wtajemniczenie

Dziękuję raz jeszcze za miłe przywitanie

Widzę, że rozmawiałyście o naciskach ze strony najbliższych...u nas rok temu na święta wszyscy nam życzyli bobasa, teraz już nikt i bardzo mnie to cieszyło powiem szczerze, bo wkurza mnie takie wyczekiwanie, wypytywanie i namawianie!!! Oboje jeszcze przed ślubem zdecydowaliśmy się na dziecko 2-3 lata po ślubie i specjalnie się nie kryliśmy z tym. Chcemy się sobą nacieszyć, pozwiedzać i pobyć tylko we dwoje. Niestety nie wszyscy to rozumieją i szanują, no ale ja nikogo kosztem siebie zadowalać nie będę Nasze dziecko nasza sprawa. Swoją drogą ludzie nie mają nawet za grosz taktu czasem, bo nie pomyślą, że ktoś może bardzo chcieć dziecka, a sie nie udaje i wtedy dopiero musi być przykro...takie dołowanie. Choć ja w wakacje usłyszałam od swojej ciotki, że pewnie nie możemy skoro jeszcze nie mamy... Eh...

Co do mieszkania, to zaraz po ślubie zamieszkaliśmy w domu teściów. Co prawda łazienka i kuchnia wspólne, ale dobrze nam było. Dokładaliśmy się mimo sprzeciwu i robiliśmy zakupy i naprawdę super kasę zaoszczędziliśmy. Ale wszystko co dobre szybko się kończy, bo nawet w takiej sielance zdarzają się słabe momenty i w dużej mierze one przyspieszyły naszą decyzję. Teściowie są kochani, ale - no właśnie zawsze jest "ale" W kwietniu minie rok odkąd mieszkami sami i na swoim. Oczywiście kredyt nam będzie towarzyszyć przez 20 lat (zaraz 19 ), ale mamy plany spłacić go wcześniej. Oby się udało.
A mieszkanie na swoim to prawie jak raj na ziemi

Dobra, bo znów się rozgadałam, a praca czeka. Będę zaglądać co jakiś czas.

Dziewczynki, które mają dziś badania - powodzenia i trzymam kciuki!

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-04, 07:57   #129
onyks
Zakorzenienie

Witam od rana
Musiałam nadrobić czytanie
Bika też się zastanawiałam nad tym farbowaniem...jak to będzie w ciąży, ale jak patrzę na inne dziewczyny to się farbują więc chyba jakieś specjalnie szkodliwe to nie jest. Ja dodatkowo mam chemicznie wyprostowane włosy i raz w roku robię odrosty, gdzieś tak w kwietniu, bliżej maja...i z tym mam problem Czy zrobić na początku marca przed rozpoczęciem starań chociaż wolałabym poźniej ale nie wiem czy w ciąży można...

Dziewczyny my jesteśmy prawie 3 lata po ślubie i od niecałego roku na swoim mieszkanku, co prawda małe 38m ale zawsze to własne. Wcześniej mieszkaliśmy z moją mamą i chociaż mama kochana to jednak zgrzyty się zdarzały... więc baaardzo doceniam swoje Ten kredyt na 20 lat już mniej doceniam..

Baobabku a czego uczysz? Ja z wykształcenia jestem nauczycielem ang ale nie pracuję w zawodzie. Chociaż nie powiem bo obecną pracę bardzo sobie chwalę
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:11   #130
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ale czad

mozna podobno najlepiej po pierwszym trymescie ale jesli nie ma amoniaku to spokojnie
można farbować włosy w ciąży. Nawet z amoniakiem, jeśli tylko nie macie mdłości. Bo jeśli zapach Was drażni, to bez sensu się męczyć. Jak to mówi gin mojej koleżanki, "przecież pani tej farby nie będzie jadła!!! To co niby ma zaszkodzić dziecku"

Cytat:
Chodziło mi bardziej o to, że ja to bym tak bardziej chciała jak to wszyscy młodzi w mojej rodzinie - każdy dom, dziecko przed 30.

A nasze mieszkanie jest małe, przy drugim dziecku będziemy musieli myśleć o czymś większym - dla mnie to taka niepewność nie lubię tego.... wolałabym to trochę inaczej zorganizować, ale no niestety nie mam możliwości
Bika na razie skup się na pierwszym dziecku. Nie myśl o tym za ile lat bądź kiedy mieszkanie będzie dla Was za małe. To zupełnie bez sensu. Najważniejsze, że jesteście u siebie, macie swój kąt, swoje miejsce na ziemi. I tego trzeba się trzymać.

Ja całe życie mieszkałam w domu, cała moja najbliższa rodzina mieszka w domach, nikt w bloku. Ale wyprowadziłam się z domu od razu po maturze. Mieszkam 60km od rodziców, kiedy związałam się z TŻ, wzięliśmy ślub celem stało się zamieszkanie we własnym M. Bo po co płacić za wynajem. Oceniliśmy, że nie stać nas na dom w tych okolicach, więc kupiliśmy mieszkanie. przestaliśmy też myśleć, że w naszych rodzinnych okolicach za te pieniądze kupilibyśmy dom, bo w życiu nie ruszlibyśmy do przodu. A tak, mamy kredyt, ale mamy też mieszkanie, z którego jesteśmy dumni, do którego lubimy wracać.

I wiesz co - bardzo mnie cieszy to, że poradziliśmy sobie ze wszystkim sami, że nie angażowaliśmy rodziców finansowo w nasze mieszkanie, ponieważ to nasze życie i to my jestesmy za nie odpowiedzialni - pobraliśmy się z pełną świadomością dlatego teraz rodzice niech cieszą się sobą, a nie myślą ile jeszcze mogą nam pomóc itp itd

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Zjadlam wlasnie Michaszka w bialej czekoladzie i dzidzia sie wierci chyba jej smakowalo
czad!!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
My nie chcieliśmy mieszkać z rodzicami, nawet nad teściową nie (choc było oddzielne wejście, oddzielne mieszkanie). Bardzo cenimy naszą intymność i dlatego zdecydowaliśmy się na kredyt i zakup mieszkania jak najszybciej. To była nasza najlepsza decyzja.
u nas nawet to nie było możliwe, bo rodzice mieszkają 60km od nas, ale też uważam, że wzięcie kredytu to była jedna z najlepszych decyzji w naszym wspólnym życiu

Witajcie!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:23   #131
emigra
Zakorzenienie

Onyks zeby farba zaszkodzila to musialabys w nosem w miesce z farba siedziec caly dzien ja farbowalam tez w pierwszym trymestrze - a rozjasniam wlosy na jasny blond co prawda robie to rzadziej nizeli przed ciaza, ale wlosy nie rosna mi teraz az tak szybko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:26   #132
agnusek22
Wtajemniczenie

Moja przyjaciółka, która była w ciąży rozjaśniała włosy od początku ciąży i problemów nie było. Inne dziewczyny też farbują, na ciemno, na rudo. U żadnej nic się nie działo. Czasem tylko zapach może drażnić

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-04, 08:28   #133
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Onyks zeby farba zaszkodzila to musialabys w nosem w miesce z farba siedziec caly dzien ja farbowalam tez w pierwszym trymestrze - a rozjasniam wlosy na jasny blond co prawda robie to rzadziej nizeli przed ciaza, ale wlosy nie rosna mi teraz az tak szybko
Ha ha numeru z miską nie zamierzam robić To na zdrowy rozum to chemiczne prostowanie (w sumie to jak trwała) też nie powinno być szkodliwe...
Stary 2012-01-04, 08:33   #134
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ha ha numeru z miską nie zamierzam robić To na zdrowy rozum to chemiczne prostowanie (w sumie to jak trwała) też nie powinno być szkodliwe...
a co to jest chemiczne prostowanie? Pierwsze słyszę ale to musi być genialne!!!

Stary 2012-01-04, 08:43   #135
onyks
Zakorzenienie

To jakby trwała ale prostująca. Zabieg nazywa się Straight'n'Shine firmy Goldwell. Fakt, że wyk trwa 5 godz przez dwóch fryzjerów ale warto! Tym bardziej w moim przypadku, ponieważ po dawnym, groźnym wypadku mam w zasadzie jedną rękę do "dyspozycji" więc trochę problemów z czesaniem było. A tak... z mojej kudłatej nijakiej szopy zrobiły się normalne proste włosy, które tylko przesuszę i nie martwię się o uczesanie Chociaż czasem mąż wkracza do akcji i mnie czesze hi hi
Stary 2012-01-04, 08:47   #136
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
To jakby trwała ale prostująca. Zabieg nazywa się Straight'n'Shine firmy Goldwell. Fakt, że wyk trwa 5 godz przez dwóch fryzjerów ale warto! Tym bardziej w moim przypadku, ponieważ po dawnym, groźnym wypadku mam w zasadzie jedną rękę do "dyspozycji" więc trochę problemów z czesaniem było. A tak... z mojej kudłatej nijakiej szopy zrobiły się normalne proste włosy, które tylko przesuszę i nie martwię się o uczesanie Chociaż czasem mąż wkracza do akcji i mnie czesze hi hi
ale czad! Wow! Muszę o tym więcej poczytać
To teraz kilka pytań: co jaki czas trzeb powtarzać? Jak się włosy zachowują jak odrastają? I czy można je jakkolwiek układać, np na szczotce, czy po prostu są prościutkie.

p.s. współczuję wypadku i problemów z ręką

Stary 2012-01-04, 09:01   #137
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Też kiedyś myślałam nad tym, ale ponoć nie powinno się na rozjaśnianych włosach stosować, bo zabieg jednak niszczy... a jak się zachowują włosy jak odrastają, no i najważniejsze (jeśli mogę spytać) ile ta przyjemność kosztuje?

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-04, 09:05   #138
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Witam od rana
Musiałam nadrobić czytanie
Bika też się zastanawiałam nad tym farbowaniem...jak to będzie w ciąży, ale jak patrzę na inne dziewczyny to się farbują więc chyba jakieś specjalnie szkodliwe to nie jest. Ja dodatkowo mam chemicznie wyprostowane włosy i raz w roku robię odrosty, gdzieś tak w kwietniu, bliżej maja...i z tym mam problem Czy zrobić na początku marca przed rozpoczęciem starań chociaż wolałabym poźniej ale nie wiem czy w ciąży można...

Dziewczyny my jesteśmy prawie 3 lata po ślubie i od niecałego roku na swoim mieszkanku, co prawda małe 38m ale zawsze to własne. Wcześniej mieszkaliśmy z moją mamą i chociaż mama kochana to jednak zgrzyty się zdarzały... więc baaardzo doceniam swoje Ten kredyt na 20 lat już mniej doceniam..

Baobabku a czego uczysz? Ja z wykształcenia jestem nauczycielem ang ale nie pracuję w zawodzie. Chociaż nie powiem bo obecną pracę bardzo sobie chwalę
ja też jestem nauczycielem ang Studia skończyłam ze specjalnością tłumaczenia, ale dodatkowo pół roku robiłam specjalizację z pedagogiki. Tak sie złożyło, że poszłam do szkoły ale mam nadzieję, że kiedyś otworzę własną działalność i będę prowadzić kursy po firmach i robić jakieś tłumaczonka.
My musimy się obejść bez kredytu...nie wyobrażam sobie 20 lat czy 30 żyć ze świadomością, że jak stracę pracę to mi mogą mieszkanie zabrać bo na ratę nie będę miała

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:42   #139
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ale czad! Wow! Muszę o tym więcej poczytać
To teraz kilka pytań: co jaki czas trzeb powtarzać? Jak się włosy zachowują jak odrastają? I czy można je jakkolwiek układać, np na szczotce, czy po prostu są prościutkie.

p.s. współczuję wypadku i problemów z ręką
Są proste, prawie jak po prostownicy. Można je nakręcić na szczotkę lub na wałki ale długo nie potrzymają, rozprostują się. Tu link do wątku. Ja i Sorina robiłyśmy w tym samym salonie.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24884&page=157

Faktycznie nie można na rozjaśnianych, a przyjemność na długie włosy 700 zł a odrosty...ostatnio chyba 400 płaciłam. Jest to sporo, ale w moim przypadku nie żałuję ani złotówki wydanej na to prostowanie.

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-01-04 o 09:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 09:43   #140
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie jesteś zadowolona?

mieszkałam w domu z ogrodem, teraz mieszkam w bloku. Wszytsko ma plusy i minusy dla mnie
Jeszcze nie wiem

Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!
Próbuję się dobudzić kawą, a pode mną stos dokumentów...

Idę nadrabiać...
W pracy jesteś? Można zapytać gdzie pracujesz?
Kawa..... hmmmm...... chyba też sobie zrobię, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio piłam - chyba początkiem grudnia

Cytat:

Dobra to juz już nie narzekam - mamy 36mk, ale TŻ ma jeszcze kawalerkę (w której mieszka ciocia TŻ) wcześniej mieszkaliśmy z rodzicami w połowie domu i mimo iż wszystko mieliśmy swoje (3pokoje, kuchnia, łazienka) i do wszystkiego się dokładaliśmy, to i tak ciągle było mało.... i o milion innych rzeczy ciągle był problem.... więc się wyprowadziliśmy..... i mam o to żal, bo gdyby oni dotrzymali swoich obietnic to nadal byśmy z nimi mieszkali, zainwestowalibyśmy w dom, a w kawalerce w której mieszka ciocia moglibyśmy wynająć (bo wetdy ciocia tam nie mieszkała) a potem zagospodarować na moj gabinet, a tak to dupa no, miałam nie narzekać i znów narzekam

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Bika na razie skup się na pierwszym dziecku. Nie myśl o tym za ile lat bądź kiedy mieszkanie będzie dla Was za małe. To zupełnie bez sensu. Najważniejsze, że jesteście u siebie, macie swój kąt, swoje miejsce na ziemi. I tego trzeba się trzymać.

Ja całe życie mieszkałam w domu, cała moja najbliższa rodzina mieszka w domach, nikt w bloku. Ale wyprowadziłam się z domu od razu po maturze. Mieszkam 60km od rodziców, kiedy związałam się z TŻ, wzięliśmy ślub celem stało się zamieszkanie we własnym M. Bo po co płacić za wynajem. Oceniliśmy, że nie stać nas na dom w tych okolicach, więc kupiliśmy mieszkanie. przestaliśmy też myśleć, że w naszych rodzinnych okolicach za te pieniądze kupilibyśmy dom, bo w życiu nie ruszlibyśmy do przodu. A tak, mamy kredyt, ale mamy też mieszkanie, z którego jesteśmy dumni, do którego lubimy wracać.

I wiesz co - bardzo mnie cieszy to, że poradziliśmy sobie ze wszystkim sami, że nie angażowaliśmy rodziców finansowo w nasze mieszkanie, ponieważ to nasze życie i to my jestesmy za nie odpowiedzialni - pobraliśmy się z pełną świadomością dlatego teraz rodzice niech cieszą się sobą, a nie myślą ile jeszcze mogą nam pomóc itp itd
Ono już jest za małe

O to święta prawda i zgadzam się z każdym słowem - też możemy być z siebie dumni, że z wszystkim sami sobie poradziliśmy
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:59   #141
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Są proste, prawie jak po prostownicy. Można je nakręcić na szczotkę lub na wałki ale długo nie potrzymają, rozprostują się. Tu link do wątku. Ja i Sorina robiłyśmy w tym samym salonie.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24884&page=157

Faktycznie nie można na rozjaśnianych, a przyjemność na długie włosy 700 zł a odrosty...ostatnio chyba 400 płaciłam. Jest to sporo, ale w moim przypadku nie żałuję ani złotówki wydanej na to prostowanie.
Jednak Z chęcią bym sobie wyprostowała włosy, bo swoich fal nie lubię, a bawienie się z suszarką + czasem prostownica mnie męczy, no ale wolę już to niż stracić włosy

Cytat:

W pracy jesteś? Można zapytać gdzie pracujesz?
Kawa..... hmmmm...... chyba też sobie zrobię, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio piłam - chyba początkiem grudnia
Tak, w pracy. Pracuje w branży energetycznej
Ja kiedyś nie lubiłam kawy, a teraz dzień bez rozpoczęcia nią pracy jest dniem prawdziwej męki Choć myślę, że to już bardziej w psychice siedzi, bo szczerze nigdy mnie ta kawa nie pobudza jakoś specjalnie

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-04, 10:07   #142
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Jednak Z chęcią bym sobie wyprostowała włosy, bo swoich fal nie lubię, a bawienie się z suszarką + czasem prostownica mnie męczy, no ale wolę już to niż stracić włosy

Tak, w pracy. Pracuje w branży energetycznej
Ja kiedyś nie lubiłam kawy, a teraz dzień bez rozpoczęcia nią pracy jest dniem prawdziwej męki Choć myślę, że to już bardziej w psychice siedzi, bo szczerze nigdy mnie ta kawa nie pobudza jakoś specjalnie
No to ja właśnie piję kawe - czyli poł na pół kawa i mleko ale pewnie i tak dostane po niej kopa

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Czy ja wczoraj pisałam, że umyłam okna? No, to właśnie mi je deszcz zalał
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-04, 10:14   #143
gochaa_p
Zakorzenienie

o Matko! 5 str od wczoraj ?!?!?!? Czy Wy oby nie przesadzacie ? :P
i kiedy ja mam Was nadrobić?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:14   #144
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
No to ja właśnie piję kawe - czyli poł na pół kawa i mleko ale pewnie i tak dostane po niej kopa

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Czy ja wczoraj pisałam, że umyłam okna? No, to właśnie mi je deszcz zalał
Ja też taką pijam

Nie cierpię deszczu, szczególnie po myciu okien

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-04, 10:21   #145
gochaa_p
Zakorzenienie

nie nadrobie wszstkiego, to pewne, ale widze ze o teściach i mieszkaniach mowa. No więc ja mieszkam u teściów już ponad 2 lata :/ Niby nie jest źle ale różowo tez nie :/ tym bardziej że większość czasu jestem tutaj sama z Wojtkiem :/
Budujemy dom, już ponad 3 lata, niby bliżej końca niż dalej, ale wiadomo - kaski nie mamtyle ile by się chiało a kredytom mówimy nIE więc nie weim kiedy skończymy :/
Stary 2012-01-04, 10:22   #146
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
o Matko! 5 str od wczoraj ?!?!?!? Czy Wy oby nie przesadzacie ? :P
i kiedy ja mam Was nadrobić?
W przyszłym tygodniu będę miała ten sam problem.......

Cytat:
Ja też taką pijam

Nie cierpię deszczu, szczególnie po myciu okien
A zawsze pada po umyciu
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-04, 10:22   #147
00anulka00
Zadomowienie

też pije kawę, ciśnienie mam mega niskie i tylko ona albo yerba daje mi kopa
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 10:33   #148
gochaa_p
Zakorzenienie

ja też lecę kawkę sobie zrobić, narobiłyście mi smaka :P

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

uwaga, zaczynam nadrabianie :P ciekawe czy mie sie uda zanim mnie syn od kompa odciagnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie czuj się staro, bo ja kalendarzowo 28 też mam, ale skończę w lipcu, więc do ostatniego dnia 27

:
ja mam 30 :/

Cytat:
Hej dziewczyny. Witam Was wszystkie i włączam się do wątku. Mam na imę Ania, 28 l, od 11 lat na anty(z przerwami oczywiście), przez ostatnie lata stosuję nuvaring. Przygodę z krążkiem kończę 15 stycznia ponieważ od marca chcemy z mężem rozpocząć starania o dzidzusia. Przedwczoraj dodałam sobie do ulubionych 4 część i miałam zabrać się za czytanie, a tu patrzę.....już 5 powstała Wogóle jak się Was czyta to się jakoś weselej robi hi hi. Pozdrawiam wszystkie i próbuję poczytać trochę "w tył"
witaj
Stary 2012-01-04, 10:34   #149
Amani
Zakorzenienie

Cześć, mogę się przyłączyć?
Przeczytałam Wasz wątek obecny i widziałam, że poruszałyście dużo tematów bliskich mojemu sercu
Z TŻem po cichu marzymy o Dzidziusiu, ale na razie nie ma warunków - mieszkamy w 2 pokojach z kuchnią u dziadków i prababci TŻa a obok teściowie. Pomimo, że wszyscy są kochani, to łatwo nie jest Mamy naszego kochanego psiaka i już przy nim są małe zgrzyty (wiem, że do dziecka nie ma co porównywać, ale już ta sytuacja dała nam do myślenia...).
No ale nie będę się dłużej rozgadywać, mam nadzieję, że mnie przygarniecie do wątku

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:37   #150
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

To może zrobię Wam smaka na prasowanie, hihihi, właśnie się za nie zabieram

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

ja mam 30 :/

witaj
Ale Dzieciątko też juz masz
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości