![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znaleźć pracę-wątek dla tych,którzy naprawdę CHCĄ PRACOWAĆ
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno dużo łatwiej zapamiętać taką osobę, z zainteresowaniami zwłaszcza, jeśli są prawdziwe ![]() Cytat:
Z pieniędzmi miałam tak samo. Dla mnie wstydem byłoby prosić rodziców o kasę na moje zachcianki typu kino, kosmetyki, jakiś wyjazd. Dlatego sama na takie rzeczy zarabiałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do cv, to niestety trzeba ich naroznosić/nawysyłać się żeby miało to pozytywny efekt i potrzeba również czasu. Nie wiem jak z Twoimi językami, ale może spróbuj zawyżyć poziom? Nie mówię tutaj o przeskoczeniu z podstawowego na biegły, ale np z B2 ma zaawansowany. Miałam większy odzew jak to zrobiłam a pytania dokładnie takie same. Też efekt na plus odnotowałam, gdy w Cv dopisałam swoje podstawowe obowiązki w danych pracach. a można wiedzieć gdzie mieszkasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie dziwie się niektorym młodym bezrobotnym, że mają takie podejście. PRzecież to jeszcze dzieciaki. Ale osoby bez pracy od kilku lat w wieku ok. 30stki ? Mogłyby się wziąć bardziej w garść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzeniona
|
Najbardziej mnie dziwi, kiedy ktoś w takich przypadkach pisze oczywistą oczywistość: że osoba 30-letnia bez doświadczenia zawodowego albo z kilkuletnią dziurą w CV zostaje przyjmowana na ogół gorzej, niż osoba 20-letnia w takiej samej sytuacji, a po tym następuje histeria, że no tak, w wieku 30-stu lat to tylko się powiesić. Ja się dziwię, jak można doprowadzić do stanu, w którym mamy powiedzmy 30 lat i zamiast doświadczenia zawodowego kilkuletnią dziurę w CV. Nie wierzę, że nie dało rady znaleźć NIC, żeby tę dziurę zapełnić. Ja wyjechałabym chociażby do pracy za granicę - zawsze wróciłabym ze znajomością języka. No tak, ale żeby to zrobić, to trzeba chcieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- No niestety to są wtedy może nie zerowe ale prawie zerowe szanse na rynku pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
O tak, z tym angielskim dobrze Pinkswan mówi. Warto zawyżyć. Nic się nie traci, a można tylko zyskać. Wypisanie obowiązków to wg mnie podstawa, w koncu key account manager key account managerowi nie równy
![]() Do tego myślę, że warto zapoznać się z lekturą kilku fajnych wątków na GoldenLine, gdzie naprawdę mądrzy i doświadczen rektuterzy się wypowiadają. Niestety rzeczywitość się brutalna i czasem trzeba wysłać setkę CV, żeby mieć jakikolwiek odzew. Ja do dziś mam folder z wysłanymi CV. Elementów w nim ponad 200 ![]() Warto też wysyłać aplikacje na stanowiska poniżej naszych kwalifikacji, bo niewiadomo, czy przypadkiem nie szukają również pracownika do innej pracy. Wiele razy tak miałam i do obecnej pracy dostałam się właśnie dlatego, że szukali jeszcze kogoś innego i ja się załapałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myslisz już o jakimś konkretnym miejscu? ooo na to nie wpadłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, a co myślicie o stronie www.wynagrodzenia.pl? Czy ona podaje prawdziwe stawki? Bo wydaje się, że rzeczowo piszą, a kiedyś spotkałam się z oburzeniem, że ktoś nigdy nie zarobił tyle, ile podaje ta strona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście stron:P Jak wyzdrowieje to będę miała do nadrabiania sporo
![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś subowałam wynagrodzenia, ale przestałam, bo wg mnie dane są przekłamane, choć życzyłabym sobie takich zarobków
![]() A co do angielskiego - jeśli Twoje zaproszenie na rozmowę ma zależeć od znajomości angielskiego, to wolałabym zawyzyć, a dopiero później się martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do języków, to czytałam kiedyś, że rekruterzy poziom zaawansowany odbierają jako "komunikatywny, można porozmawiać", średnio zaawansowany jako "podstawowy". Czyli, idąc tym tokiem rozumowania, jeśli ktoś szczerze, z ręką na sercu, wpisze swój prawdziwy poziom to i tak zostanie on zaklasyfikowany odpowiednio niżej. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
To i ja się melduję.
![]() Pisałyście,że każde CV powinno być pisane pod konkretną ofertę pracy. I tu chodzi mi o doświadczenie zawodowe. Załóżmy,że szukam pracy z dziećmi. Mam doświadczenie jako pomoc wychowawcy teraz w przedszkolu, jako wychowawca kolonijny, jako animator w centrum zabaw dla dzieci. Ale mam też inne, np. hostessa, koordynator festiwali tanecznych czy pracownik "Żabki". Jak mam to ująć w CV? Te związane z dziećmi dać jako pierwsze, czy jakoś rozdzielić na doświadczenie zawodowe i pozostałe prace? Pytam, ponieważ te prace nie następowały kolejno po sobie, tylko jedne przeplatały się z drugimi. I jeszcze jedno - zdjęcie umieszcza się w prawym górnym rogu. Ja jednak chcę je teraz przenieść w lewy górny róg, ponieważ według badań nasz pierwszy wzrok kierujemy właśnie na prawy górny róg i najlepiej zapamiętujemy treści i obrazy właśnie stamtąd, a ja wolę,żeby zapamiętali moje imię i nazwisko niż zdjęcie. Co o tym sądzicie?
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A później zrób w CV osobną sekcję "historia zatrudnienia / doświadczenie zawodowe", w której już nie będziesz się tak szczegółowo rozpisywać, a dasz jedynie daty, nazwę i krótki opis stanowiska. Ale nie jestem specjalistą, więc może moje rady nie są dobre. ![]() W ogóle to niektóre rady z tej stronki (http://www.cvnet.pl/wzory_cv/categor...-przyklady-cv/ ) wydają mi się ciekawe.
j. angielski ![]() j. niemiecki ![]() j. włoski ![]() j. szwedzki ![]() Edytowane przez inamata Czas edycji: 2012-01-08 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
języki uważam, ze znam nieźle, wpisałam dość zaawansowane angielski i niemiecki, jak konczyłam naukę znałam niemiecki na poziomie ok B2, teraz jak mam czas staram się to powtórzyć.
Wpisuję też konkretniejsze obowiązki, mam też referencje od ostatniego pracodawcy z wypisanymi moimi obowiązkami i projektami, którymi się zajmowałam. W CV nie wypisywałam wszystkiego, bo byłoby tego zdecydowanie za dużo Edytowane przez Muertil Czas edycji: 2012-01-08 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kursy - mówiła mi, że można sobie to wsadzić gdzieś, wielu ludzi po takich kursach najprostszych rzeczy podobno nie wiedziało ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dajecie świetne rady i pomysły - dzięki Wam za to ![]() ![]() Wiem, że w większych miejscowościach nikogo nie dziwi osoba, która przychodzi do danej instytucji z tekstem, że chce za darmo popracować/ popraktykować ![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.