|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chcę czuć się dobrze w swoim ciele! Ktoś jeszcze?
Ja potrafie sie wazyć kilka razy dziennie co jest wielkim błędem. Najlepiej to wogole wyrzuciłabym tę wagę
W sumie od tego zaczyna sie moj dzien.. rano sie waze i jesli jest dobrze to mam piekny dzien a jesli juz zle to humor do kitu ;<
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiejszy jadłospis był kiepski dostałam @ i umieram... Po 3 ibupromie postanowiłam się nie męczyć i wzięłam ketonal, przynajmniej będę spała jak dziecko ![]() zjadłam: 2 mielone, sałata zielona, kromka pełnoziarnistego chleba, 2 plastry szynki + żółtego sera kilka ciasteczek kruchych (@!$%!) bagietkę czosnkową mam nadzieję, że jutro już mi przejdą te smaki na słodkie...
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nadzieję że wreszcie dostanę@...spuchłam jak balon dziś więc coś jest na rzeczy
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez ostatnie 3 dni czuję się jak przed @, ale do niego jeszcze daleko.. A biust mam jakoś dziwnie powiększony i okropną ochotę na słodkie Ale dzielnie się trzymam ![]() Dziewczyny, czy mogłbyście napisać coś na temat jak i kiedy ćwiczycie? Mam pewne wątpliwości co do kolejności wykonywania ćwiczeń i najlepszej pory.. |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze spalanie jest podobno rano, na czczo, i nie powinno się ćwiczyć zbyt późno (organiszm jest za bardzo pobudzony i mogą być kłopoty z zaśnięciem).
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
na czczo nie wolno ćwiczyć - spalasz mięśnie a nie tłuszcz wtedy. najlepiej ćwiczyć rano po śniadaniu przy otwartym oknie. a najlepsze możliwości organizm ma koło 17. ja ćwiczę koło południa 30 min, 0 18 kręcę twisterem i wieczorem około 1,5 godz. a @ dziś przyszła jak się spodziewałam
więc się nie ważę bo na bank będzie ze 3 kilo więcej a nie chcę się dołować.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się!
Chcę ważyć 55kg póki co,a później zobaczymy. Dieta nawet mi wychodzi tylko za cholerę nie mogę zmobilizować się do ćwiczeń śmiać mi się chce, taki ze mnie leń
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Witam
ja już po śniadaniu i ćwiczeniach, staram się ćwiczyć rano właśnie na czczo a potem dopiero jem, no chyba że ciężko mi wstać to ćwiczę wieczorem ale to rzadko, wieczorem jestem na basenie (3-4 x) Dzastino8 przepis: 1. naczynie smarujesz olejem, tak tylko liźnij i posyp bułką tartą też tak odrobinkę 2. 2 łyżki kaszy wsyp na wrzątek wody(odpowiednia odbiętość) i poczekaj jak si wchłonie- wyłącz 3. wyłóż kaszę, mięso(mała kulka) ale tą kulkę rozpłaszcz na kaszy, i 7 średnich pieczarek pokrojonych oraz cebulę (pół) dopraw do smaku i zalej sosem pomidorowym- przykryj i do piekarnika 180* na 30-40 min sos: 250 ml wody + garstka jarzyny mrożonej + 2 łyżeczki(lub w/g uznania) koncentratu pomidorowego lecę się uczyć, sesją w toku
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
do trzech razy sztuka;/
ja już po śniadaniu i ćwiczeniach, staram się ćwiczyć zawsze rano a potem dopiero jem, no chyba że ciężko wstać to ćwiczę wieczorem ale to rzadko, wieczorem jestem na basenie (3- 4 X) Dzastino8 przepis 1. naczynie smarujesz olejem tak tylko liźnij i posyp bułką tartą też tak odrobinę 2. 2 łyżki kaszy wsyp na wrzątek(odpowiednia objętość)- jak się wchłonie wyłącz 3. kaszę, mięso(kulka) rozpłaszcz na kaszy, 7 średnich pieczarek-pokrojonych i pół cebuli zalej sosem pomidorowym, dopraw do smaku i do piekarnika 180* 30-40 min sos: 250 ml wody+ garstka jarzyny mrożonej + 2 łyżeczki(lub w/g uznania) koncentratu pomidorowego miłego dnia wszystkim oraz nie ulegamy pokusom!
Edytowane przez ronja_krk Czas edycji: 2012-01-30 o 10:18 |
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja czytałam, ze najlepszą wydolność organizm ma koło godz. 18.00. I zdecydowanie popieram, nie można ćwiczyć na głodny żołądek! |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
hym z tymi ćwiczeniami na czczo to różnie mówią, np ćwiczenie aerobowe tak ale już siłowe nie, ja tam po sobie nie widzę żeby mi szkodziły
a z rana się lepiej czuję taki power na cały dzień
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
owszem tylko ze na czczo spalasz glikogen z wątroby co na dłuższą metę jest dla niej niekorzystne
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Bez przesady, żeby zaczać spalać glikogen z wątroby to trzeba by było mocno silowo ćwiczyć, a zakładam że mówimy raczej o aerobach i delikatnej rzeźbie.
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam fitness 3 razy w tygodniu, zawsze o godzinie 19. Dzisiaj Fat burning :P
![]() |
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno wypróbuję![]() A co do ćwiczeń to planuje biegać co 2 dzień,skakanka i brzuszki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-01-30 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
ja po ćwiczeniach i po 8 dniu
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja dzisiaj po 11 dniu i pierwszym oficjalnym ważeniu i.. ubyło mi -3kg i po 2 cm z talii, brzucha i bioder Zdaję sobie sprawę, że to głównie woda, ale i tak się cieszę. Zawsze to dodatkowa motywacja, żeby dalej walczyć Dziękuję za rady odnośnie ćwiczeń Właśnie dlatego dobrze Was mieć dziewczyny, bo można się spotkać z tak różnymi opiniami, że gdyby nie możliwość poradzenia się jeszcze kogoś, to by człowiek momentami zwariował Mnie osobiście najlepiej ćwiczy się chyba tak popołudniu/wieczorem czyli między obiadem a kolacją koło godziny 17. I tego będę się chyba trzymać Mam jeszcze tylko wątpliwości, czy lepszy jest jeden dłuższy trening powiedzmy 60-80 min czy dwa po 30-40 min np. jeden rano po śniadaniu i drugi właśnie tak po obiedzie? Jak myślicie? I co wtedy byście ćwiczyły najpierw? Rano aeroby, a popołudniu siłowe? |
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już po śniadaniu, zaraz ćwiczenia,kąpiel,przygotu ję mały obiad i do pracy.... Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie ok 1h ćwiczeń, biegi a później skakanka.. wszystko na świeżym, mroźnym powietrzu... ![]() Ważyć się chcę 2 razy w tygodniu (pon i czw) chyba że będą małe efekty to tylko 1 raz w tygodniu,zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
a jak reszta dziewczyn jak z spadkami?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
oto mój wczorajszy jadłospis 3 małe kotlety mielone ok 600 cal 1 jogurt naturalny + 3 kromki pieczywa chrupkiego = 150 cal Wczoraj byłam na fitnessie i mam nadzieję, że te mielone spaliłam chociaż troszkę ![]() Dzisiejszy dzień zaczęłam od: Serek wiejski light 3 % tłuszczu 120 cal + 3 kromki pieczywa po 21 cal= 183 cal Resztę dopiszę wieczorkiem ![]() Dziewczyny u mnie problem z ważeniem jest dość trywialny... Nie mam wagi, jednakże jest ona priorytetem na mojej liście zakupów, gdy tylko dostanę $ , w sumie i tak teraz przechodzę @, wiec ciężko by było o dokładną wagę. Jak tylko zakupie wagę, podzielę się z wami moimi wynikami, ważyłam ok. 70 kg... a zważę się po 2 tygodniach od rozpoczęcia diety. , sądzę, że będzie to dla mnie niezła niespodzianka, i motywacja do dalszego zrzucania wagi. Jestem z siebie również dumna, ponieważ te 5-6 dni przeżyłam, bez żadnego grzeszku, trzymając się ściśle moich postanowień
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
ja zamiast spadku mam 2 kg dodane! ;/ ale to dlatego ze jestem przed @ albo to niedzielna pizza z kremówką się dołożyły <świnie> ![]() ![]() dzisiejsze menu: I ś: 3 kromki razowego + 3 liscie sałaty + 3 plasterki chudej wędliny + średni pomidor z cebulą, herbata owocowa II ś: płatki kukurydziane (zwykłe) pół szklanki mleka , kiwi oczywiście 3 kawałeczki piszingera - ja nie wiem macie tak, że jak duży wysiłek umysłowy to mega ochotę na słodkie?? wczoraj ćwiczenie i basen dziś tylko ćwiczenia wieczorem 1,5 tego co zwykle wieczorem napisze dalsze posiłki III ś i obiad |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie mam odwrotnie, kiedy się uczę nie mogę jeść słodkiego po tym mi nie dobrze
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
dzień 9 zakończony ćwiczenia wykonane w zwiększonej ilości
![]() dziewczyny jak macie ochotę na słodkie to może suszone owoce?? gratuluję spadku ja dopiero jutro się dowiem ile ważę bo mi wagę mają oddać
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że dziś tu bardzo cicho.
Mój jadłospis: serek wiejski 2x śniadanie i kolacja 320 cal obiad 2 jajka gotowane 270 cal chrupkie pieczywo 5 kromeczek = 100 cal W między czasie porcja mussli 137 cal |
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
nom cicho
![]() moje jedzonko dzisiaj to Sniadanie musli + mleczko1,5% 2 Śniadanie jabłko, jogurt obiad: mielone +ziemniaczki+kapusta kiszona kolacja serek wiejski(akurat był w lodówce)
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogłam się powstrzymać, i mimo że @ jeszcze się nie skończyła, to wlazlam dziś na wagę... pokazała 60,2
Także powolutku ale spada!!
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Gratuluję spadków Ja jutro wskoczę na wagę,zobaczymy co pokaże..nie nastawiam się na super spadek po dziś dopiero III dzień diety.Niedługo robię obiad:wątróbka+ cebulka ![]() A wieczorem ćwiczenia:skakanka+ bieganie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczynki
Mam nadzieję, że jeszcze mogę się podłączyć? Chciałabym zrzucić jakieś 4 - 5 kg, bo niestety należę do niskich osób, a wiadomo, że u nas krasnali widać zawsze tych kilka zbędnych kilosów Mam tylko problem z jedzeniem 5 posiłków dziennie, bo dla mnie to za dużo i żeby nie było nie obżeram się, tylko nie jestem przyzwyczajona do 5 posiłków, bo dziennie zazwyczaj jadałam ok 2 - 3.. Pomocy!
|
|
|
|
|
#149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Strasznie coś się zimnooo zrobiło.. U Was też? Ja dzisiaj dosyć leniwie spędzam dzień, czekają mnie tylko porządki w mieszkaniu i zrobienie prania A póki co zastanawiam się, co by tu dzisiaj na obiad zjeść ![]() Cytat:
ale w miarę możliwości postaram się przerzucać na jeden, ale za to dłuższy trening ![]() Cytat:
I to nie tylko na słodkie, ale ogólenie na podjadanie U mnie zawsze do nauki szła kawka, coś słodkiego, jakieś orzeszki, paluszki.. Ale od czasu, kiedy postanowiłam przejść na dietę, staram się pilnować i nic nie podjadać. Na początku nie było łatwo, ale na szczęście jakoś się udaje ![]() Cytat:
Oby tak dalej!Cytat:
Witamy serdecznie ![]() Ja niestety też do wysokich osób nie należę więc znam Twój ból No ale nie ma co narzekać, trzeba brać się do pracy, a do wakacji będziemy miały swoje wymarzone figury ![]() Co do 5 posiłków dziennie, to rzeczywiście na początku może być ciężko się przestawić, ale trzeba jeść po prostu mniej i regularnie, nawet jeśli nie czujemy głodu, to coś białkowego i jakiś owoc czy warzywa na pewno nam się zaszkodzą, gdy przychodzi pora posiłku, a mogą tylko przyśpieszyć metabolizm, o co nam przecież chodzi
|
||||
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
Ehh.. najgorsze jest to, że dzień rozpoczynam od kawy i nie ma innej opcji, bo jestem kawoszką i traktuję to jako pierwszy posiłek, a raczej nie powinnam, bo przecież kawa nie ma kalorii, a ja po niej czuję się nasycona na jakieś 2 godziny. Chyba postaram się jeść ok. godziny po wypiciu kawy i wtedy jakoś zmieszczę to 5 posiłków
No cóż chyba czas wziąć się za ćwiczenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

W sumie od tego zaczyna sie moj dzien.. rano sie waze i jesli jest dobrze to mam piekny dzien a jesli juz zle to humor do kitu ;<

Ale dzielnie się trzymam
śmiać mi się chce, taki ze mnie leń 

Mam tylko problem z jedzeniem 5 posiłków dziennie, bo dla mnie to za dużo
i żeby nie było nie obżeram się, tylko nie jestem przyzwyczajona do 5 posiłków, bo dziennie zazwyczaj jadałam ok 2 - 3.. Pomocy!
ale w miarę możliwości postaram się przerzucać na jeden, ale za to dłuższy trening