![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
No to było już chwile temu mam nadzieję że teraz będzie inaczej ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Kwitka13 nie bądź zazdrosna,bo to budzi złe uczucia i Ci nie służy w staraniu się o dziecko.Wiem,że może to dość trudne dla Was dziewczyny,ale wyluzujcie trochę.Naprawdę,intensywn e myślenie nie pomaga a bardziej stresuje.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
zazdrosna nie jestem, przynajmniej w nie negatywnym znaczeniu. Dziecko to zawsze szczęście czy trafia się osobie mi bliższej czy nie. Ze szwagrem mamy bardzo dobre układy i cieszę się jego szczęściem. W moim poście chodziło raczej o to, że kolejna znana mi osoba zaszła w ciążę zupełnie jej nie planując, wręcz nie chcąc a jak ktoś się stara to nic nie wychodzi. Ot taka ironia losu
#125 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie starające się
![]() ![]() ![]() Jednak nasze starania, aby do tego doszło też były dość długie, przynajmniej dla nas:P zaszłam w ciąże dopiero po około roku od ślubu, pomimo tego, że nigdy się nie zabezpieczaliśmy i oboje bardzo chcieliśmy dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Jeszcze dodam jeśli Was to zainteresuje moje objawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny,
Dla mnie każda wiadomość o nowej ciąży jest krzepiąca i daje nadzieję, że i mnie się w końcu uda! justka3107 Ogromne gratulacje!!! ![]() Moje cycki nadal bolą, w brzuchu cały czas uczucie pełna i co chwile kłuje mnie raz lewy a raz prawy jajnik. Do @ jeszcze 8 dni. W sumie nie byłyby to dziwne objawy (chodź przedwczesne) ale w zeszły wtorek miałam jednorazowo wypływ dużej ilości śluzu z niteczkami krwi - termin owu - a w niedzielę (przewidywany termin implantacji) to jednorazowe plamienie i od tego momentu ww objawy. Pewnie znów się wkręcam niepotrzebnie ale ja chyba nawet wolę przez kilka dni mieć nadzieję a potem się rozczarować niż z góry zakładać, że i tak się pewnie nie udało.
#128 |
Raczkowanie
|
Kwitka ja też miałam plamienie implantacyjne, tzn tak przypuszczam, miałam małą plamkę krwi na bieliźnie, a potem okazało się że jestem w ciąży.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
U mnie najgorsze jest to że nie wiem kiedy mam mieć okres
![]() Nie widzę teraz żadnych objawów u siebie poza kilkoma bólami jajników ![]() Wiem że trochę nas na dziecko nie stać ale z drugiej strony wcale by mnie to strasznie nie zmartwiło i mojego też raczej nie tyle że było by nam ciężko po prostu. Podpowiedzcie coś dziewczyny bo już tyle czasu minęło niby nic sobie nie wkręcam ale jakoś tak dziwnie się czuję psychicznie
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie masz innego wyjścia jak tylko czekać...do 12 już niedługo ![]() ps. ja postanowiłam testować w niedzielę... trochę za wcześnie ale to takie moje małe hobby ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() dodatkowo trochę mnie mdli ale tak bardzo słabo (czasami tak miałam jak byłam głodna) i cały czas ziewam - pogoda?
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Widzę, że wątek is dead...
![]() ![]() ANTERIA testowałaś ponownie???
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nie. Ale chyb a nie ma sensu. Od jakiegoś tygodnia codziennie bolą mnie jajniki i dzisiaj znowu. Nie jest to intensywne są to krótkotrwałe bóle ale raczej dostanę okres. Teoretycznie ma to wypaść w niedziele więc już nie długo się przekonam i raczej nie liczę na nic tylko że dostanę. Nie wiem czy mnie to cieszy czy nie no ale zobaczymy...
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Teraz i ja dołączam do czekających (a raczej nie czekających
![]() Jeden tylko problem jest - tempka mi nie rośnie. Ale podobno do 4 dni po owu może, więc czekam ![]() Poza tym, mierzę takim zwykłym termometrem, i dziś stwierdziłam, że chyba za mało dokładne te pomiary są :/ ale mimo wszyskto, zwykle skok był dość wyraźny. No chyba, że od Castagnusa mi się poprzestawiał cykl .. no ale i kłucie było, i "kurze jajo" było, więc cholera, gubię się. p.s. Kwitka, od kiedy Cię mdli? ![]() ![]()
#135 |
Zadomowienie
|
Hej, można się dołączyc? tak tu spokonie na tym wateczku ze musialam zapytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam, że pilnujesz tempki, ja nie mam tyle samozaparcia. Najbardziej się obawiam, że Castagnus powalił mi cykle, bo 1c wydłużył o 2 dni, złagodził PMS ale też i wydłużył. Samą @ przechodziłam łagodniej. Teraz też mam obawy, że te wszystkie moje "niespodzianki" są raczej wynikiem jego działania. Więcej go nie biorę, zwłaszcza, że od następnego cyklu gin przepisał mi tabsy i nie chcę namieszać. Dziś mam 18dc i takie brązowe plamienia z krwią. Sama nie wiem co mam o tym sądzić, bo wygłąda to na @ ALE W 18DC???? ![]() ![]() Trzymam kciuki za wasze NIEprzyjście @! ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że przerywasz kurację, tym bardziej, że to właśnie dobrze,że Ci wydłużył cykle (tzn zależy jak długą miałaś 2 fazę, bo jeśli masz 12-14 dni to w porządku). A plamienia to może być niedobór progesteronu ![]() a4sq - witaj ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny . Pisze bo nie wiem juz co mam myslec .Zaczne od tego ze moje cykle to jedna bardzo wielka niewiadoma wypadaly roznie co miesiac . Okazalo sie ze mam za duzo meskich hormonow i owulacje nie sa takie jak powinny dostalam tabletki ktore mialy hormony wyrownac i drugie ziolowe ktore mialy uregolowac cykl.To wszystko bylo rok temu . Wczoraj bylam bardzo szczesliwa bo test ciazowy ktory zrobilam wyszedl pozytywnie i od razu umowilam wizyte u ginekologa na dzisiaj . Lekarz powiedzial ze nie moze powiedziec mi czy z ciaza jest wszystko dobrze bo z obliczen to 8 tydzien a wyglada na 6 . Za tydzien mam wizyte ale bardzo sie denerwuje. Moze slyszalyscie o takim czyms i czy to jest normalne czy mam sie martwic .Bardzo prosze o pomoc .
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraliśmy się ponad rok, postanowiliśmy wybrać się do lekarza; później okazało się, że już będąc u lekarza byłam w bardzo wczesnej ciąży, lekarz nic nie zauważył, kazał czekać na @ by zrobić badania; @ się nie doczekałam ![]() Miałam zawsze długie cykle - około 32-33 dni, dni płodne od 18 dnia cyklu . Ostatnia @ 20 października, około 20 listopada czekałam spokojnie na @ od jakiegoś 15 list. bolały mnie mocno piersi (mocniej niż przed okresem). Około 28 list miałam dosłownie krople jedną kroplę plamienia - przypuszczam, ze to była właśnie implementacja. Czytałam że implementacja może być nawet do 14 dni po zapłodnieniu, ale żeby aż z takim opóźnieniem?? (moje dni płodne wypadały na okolo 5 listopada) ciekawi mnie to... co sądzicie? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-10 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na co dostałaś tą Dianę? Jeśli pisałaś już przepraszam, nie pamiętam .. A może, jeśli cykle były nieregularne to po prostu ciąża faktycznie jest młodsza? Owu mogła być później i stąd rozjazd? Wiele dziewczyn przecież ma taką sytuację, że wyliczony termin jest potem korektowany po USG?
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Mój organizm zaczyna doprowadzać mnie do szewskiej pasji...
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [QUOTE=MarudexuS;32219108]A to prawda, nie jest zalecane branie Castagnusa z tabsami .. ale ja bym jednak chyba się wstrzymała z Diane, spróbowałabym pociągnąć całą kurację Castagnusa. A na co dostałaś tą Dianę? Jeśli pisałaś już przepraszam, nie pamiętam .. Diane35 mam na 'reset hormonów', problemy z cerą i pojawiające się w różnych miejscach pojedyńcze wloski.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-02-11 o 11:14 Powód: lit |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 dzień cyklu i tak liczy się od pierwszego dnia mocnego krwawienia, więc poczekaj ![]() Ja zwykle plamię przed, ale tego konkretnego dnia nie da się przegapić ![]()
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Bardzo tu u was przyjemnie ![]() ![]() Staramy się z mężem tak konkretnie od miesiąca , chociaż od dawna się nie zabezpieczamy. Czuję już po bólach ,że @ jednak przyjdzie , póki co jakoś się nie spinam. Ale chyba mam początki obsesji ... Zazdroszczę tym , które podchodzą do tego na luzie - ja nie potrafię , sprawdzam kiedy będzie owulacja (na kalkulatorze dni płodnych- nie mierzę temperatury a juz tym bardziej nie sprawdzam śluzu czy szyjki ), staramy się kochać co 2 dni ... Uwielbiam oglądać zdjęcia wózków , kołysek itd. --> to co prawda od zawsze , ale jednak. Nie wspomnę już o imionach dla dziecka (hahahah to , to uwielbiam ). Staram się nie nakręcać , nie chcę żeby to był mój jedyny cel ,dlatego czekam na wiosnę - kwiatki,warzywka , owoce - coś mnie porwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie,
U mnie wczoraj był sex, po którym wystąpiło lekkie nasilenie krwawienia - w ruch poszedł tampon, potem było disco i lekki ból brzucha. Po powrocie z disco tampon prawie suchy, na resztę nocy wkładka i dziś od rana też tylko wkładka. Zrobiłam dzisiaj nawet test ale wyszedł negatywny. Jeśli liczyć wcześniejsze plamienia (ale tylko te z czystą krwią) to @ wypadła w 18/19 dc. Spodziewałam się @ najwcześniej we wtorek...Co do innych 'dziwnych' objawów tego cyklu : brzuch mnie nie boli (normalnie to chodzę po ścianach z bólu i 2 lub 3 razy dziennie biorę po dwie tabl ibupromu) i nie mam pryszczy ![]() aaa i wczoraj się rozpłakałam, bo mój połówek słuchał muzyki a ja uważałam, że za głośno ![]() Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze cykle ten jest baaardzo dziwny. Co do diane 35 zdecydowałam się jeszcze wstrzymać, bo sama nie wiem czy to co teraz mam to już @ czy jeszcze nie. I chyba będę nadal brać Castagnus (miałam kilka dni przerwy i nie wiem czy to nie jest jakiś mega problem ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wcześniej obserwowałam tylko śluz , tak 'pi razy oko' teraz kupię testy owulacyjne i mam nadz, że w połączeniu z Castagnusem, wiesiołkiem i maznezem z witB jakoś się uda ![]() Wózek, imię, meble, kolory do pokoju a nawet szpital mam już wybrane od pół roku ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Oto co dziś znalazłam: Gdy mamy wrażenie, że śluz jest zbyt gęsty można go rozrzedzić za pomocą syropów przeciwkaszlowych - popularnego Guajazylu lub Flegaminy. Ilości raczej spore - spotkaliśmy się nawet z opinią, że należy wypić 2 butelki w ciągu 4 dni (oczywiście w okresie okołoowulacyjnym gdy zauważymy już występowanie śluzu). W mniejszych ilościach można popijać Mucosolwan. wiele materiałów już czytałam ale żeby syropy ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Witajcie ja mam 28 dc i na razie nic. Owszem odczuwam bóle jajników niby takie jak przed okresem ale zamiast się wzmagać to one jakby z dnia na dzień były coraz mniejsze i słabsze. Sama nie wiem heh. Ogólnie teraz jakby samopoczucie mi spadło i jestem zdołowana nie wiem czym
![]() ![]()
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. jak w pracy? Dziwne te objawy, bo u mnie też jakby z dnia na dzień wszelkie bóle i uciski mniej uciążliwe. Powolutku ze mnie kapie a ja czekam na owu... MarudexuS trafiłam na wątek o przeroście endometrium i tak mi się przypomniało, że mój gin na wizycie też o tym wspominał i nie wiem, czy diane35 nie było przepisane też na to... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.