Fanki spódnic i sukienek - łączmy się! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 13:27   #121
Naomi21
Zakorzenienie

Dot.: Fanki spódnic i sukienek - łączmy się!

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Naomi21, pochwal się małą czerwoną, bo też bym chętnie taką widziała w swojej garderobie.
Kupiłam na tej aukcji, napisałam jaką chcę dokładnie sukienkę - moja akurat nie przypomina tej ze zdjęcia. Jestem bardzo zadowolona
http://allegro.pl/catalina-sukienka-...053812019.html
Stary 2012-02-07, 13:48   #122
luciasabogal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Wpadła mi spora ilość gotówki. A że jeszcze trwa zimowa wyprzedaż postanowiłam wczoraj pojechać na zakupy. Tak się składa że mam tylko dwie spódnice na ten okres. Oczywiście zakup przynajmniej dwóch był moim celem. Zamiast tego wyszłam z centrum handlowego z butami i torebką. Jestem zła Już pewnie nic nie znajdę. Trzeba będzie powoli szykować się do okresu wiosennego. Też tak macie, że gdy szukacie czegoś konkretnego to wtedy nic nie ma? Mnie się zazwyczaj najwięcej rzeczy podoba w momencie gdy nie mam pieniędzy.
tez tak mamyale zawsze sie ciesze z zakupow czy to planowane czy nie.

Ja czasami wiosenne spodniczki i sukienki nosze w zimie tez, z cieplymi rajstopami i ciepla gora, daje to nawet fajny efekt, oczywiscie jak nie jest przesadnie zimno
luciasabogal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:24   #123
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
A skąd się uczyłaś? Kupiłaś po prostu Burdę i kombinowałaś, czy ktoś ci pokazał co i jak?
Sama się uczyłam. Byłam parę miesięcy bezrobotna i żeby nie marnować czasu na siedzenie przed tv postanowiłam nauczyć się szyć. Kupiłam Burdę i kombinowałam Teraz zimą nie mam weny na szycie ale niedługo znów siąde do maszyny bo już mam ochotę na wiosenne kiecki.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:35   #124
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Kupiłam na tej aukcji, napisałam jaką chcę dokładnie sukienkę - moja akurat nie przypomina tej ze zdjęcia. Jestem bardzo zadowolona
http://allegro.pl/catalina-sukienka-...053812019.html
Sukienki na wymiar z allegro, fajne! Nie wiedziałam, że robią coś takiego. U mnie akurat czerwona sukienka nie jest ciuchem pierwszej potrzeby, dlatego stwierdziłam, że chyba zamówię na którejś z tych aukcji: http://moda.allegro.pl/sukienka-bluz...095542806.html lub http://moda.allegro.pl/gladka-sukien...095542813.html
Taki wielofunkcyjny ciuszek. Tylko wciąż się zastanawiam którą: na ramiączkach czy z długim rękawem...

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 17:41   #125
Naomi21
Zakorzenienie

To akurat sukienki nie są Ja brałabym tę z długim rękawem.
Stary 2012-02-07, 17:59   #126
RiverOfDirt
Rozeznanie

Wiem, wiem, ale myślę że o ile materiał nie będzie badziewny, to u mnie i jako sukienka przejdzie bo ja kurdupel jestem

Edytowane przez RiverOfDirt
Czas edycji: 2012-02-07 o 18:05
Stary 2012-02-07, 19:12   #127
Naomi21
Zakorzenienie

Ja niby też jestem niska, ale jak raz poszłam w takiej tunice do klubu, to czułam się niefajnie, faceci mnie obsiedli jak muchy Dla większości chyba krótka kiecka = łatwa panienka

A ile masz wzrostu?
Stary 2012-02-07, 20:22   #128
RiverOfDirt
Rozeznanie

Mam 162 cm, w dodatku jestem dosyć chuda, generalnie stanowię raczej słaby materiał na "obsadzanie" Zazwyczaj noszę rozkloszowane sukienki i spódnice, ale obecnie marzy mi się obcisła sukienka w jakimś fajnym, wyrazistym kolorze. Jak się ją połączy z odpowiednimi dodatkami to myślę, że może z tego wyjść coś fajnego. Zresztą facetów kierujących się TAKIMI stereotypami z zasady olewam sikiem prostym.

Stary 2012-02-08, 11:25   #129
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Mam 162 cm, w dodatku jestem dosyć chuda, generalnie stanowię raczej słaby materiał na "obsadzanie" Zazwyczaj noszę rozkloszowane sukienki i spódnice, ale obecnie marzy mi się obcisła sukienka w jakimś fajnym, wyrazistym kolorze. Jak się ją połączy z odpowiednimi dodatkami to myślę, że może z tego wyjść coś fajnego. Zresztą facetów kierujących się TAKIMI stereotypami z zasady olewam sikiem prostym.
I tak jesteś sporo wyższa ode mnie, bo ja mam tylko 156 cm i też jestem bardzo szczupła Wierz mi, mnie też oni i ich zdanie mało obchodziło, tyle że byłam w szoku, normalnie jak zwierzęta Na szczęście byłam z TŻ, bo inaczej naprawdę mogło mi sie coś złego przydarzyć. Dodam tylko, że to nie był klub w Polsce, pewnie to też ma jakieś znaczenie

U mnie podobnie - królują rozkloszowane spódnice i sukienki, ale takie obcisłe też mają swój urok
Stary 2012-02-08, 15:03   #130
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Sama się uczyłam. Byłam parę miesięcy bezrobotna i żeby nie marnować czasu na siedzenie przed tv postanowiłam nauczyć się szyć. Kupiłam Burdę i kombinowałam Teraz zimą nie mam weny na szycie ale niedługo znów siąde do maszyny bo już mam ochotę na wiosenne kiecki.

A to była taka zwykła Burda, czy jakaś dla początkujących? Możesz jakieś materiały do nauki polecić?

ja jutro śmignę do galerii i zobaczę może jakąś sukienkę kupię. Ale na oku mam fajne baleriny skórzane na wiosnę, więc może jednak w nie zainwestuje.
Stary 2012-02-08, 19:04   #131
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
A to była taka zwykła Burda, czy jakaś dla początkujących? Możesz jakieś materiały do nauki polecić?

ja jutro śmignę do galerii i zobaczę może jakąś sukienkę kupię. Ale na oku mam fajne baleriny skórzane na wiosnę, więc może jednak w nie zainwestuje.
Zwykła Burda, pierwszy numer jaki znalazłam w kiosku Niestety nie mam żadnych książek ani innych pomocy naukowych więc nic nie polecę.

Powodzenia na zakupach!
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 10:47   #132
ama
Wtajemniczenie

Dziewczyny, którą wybrać? Obie z HM. Pytałam na wątku haemowym, w której mi lepiej, ale dziewczyny mają inne zdanie niż moja siostra i przyjaciółka i mam problem. Normalnie wzięłabym obie, ale w tym miesiącu i tak wydałam już masę kasy, więc chcę się ograniczyć do jednej. Ta czarna jest też w wersji pepitkowej, a różowa jest też w ciemnoniebieskim, czarnym, zielonym kolorze. I co sądzicie o tej koronkowej? Nie widziałam jej jeszcze w sklepie: http://www.hm.com/pl/product/99059?article=99059-B
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie085.jpg (82,0 KB, 207 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie087.jpg (63,2 KB, 245 załadowań)
Stary 2012-02-21, 11:09   #133
_czarny_kot
Zakorzenienie

w oczekiwaniu na wiosnę dołączyły do mnie dwie sukienki

zdjęcia z internetu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2158093504.jpg (47,3 KB, 198 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rozkloszowana czarna.jpg (54,2 KB, 101 załadowań)
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 11:17   #134
ama
Wtajemniczenie

Czarny kot, obie cudowne! Chociaż w tej niebieskiej dół jest moim zdaniem trochę 'szmaciany' na żywo. Widziałam ja w HM na wieszaku i nie zachwyciła mnie. Na osobie za to wygląda świetnie.
Stary 2012-02-21, 11:21   #135
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Czarny kot, obie cudowne! Chociaż w tej niebieskiej dół jest moim zdaniem trochę 'szmaciany' na żywo. Widziałam ja w HM na wieszaku i nie zachwyciła mnie. Na osobie za to wygląda świetnie.
też wolałabym, aby ten dół był sztywniejszy, no ale trudno, za to nadrabia ładną górą udało mi się ją kupić nową za 45zł (już z przesyłką), cena sklepowa to 129zł, moim zdaniem nie jest aż tyle warta

a drugą znalazłam w house () na przecenie za 39,99 identyczna jak na zdjęciu
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 11:30   #136
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, którą wybrać? Obie z HM. Pytałam na wątku haemowym, w której mi lepiej, ale dziewczyny mają inne zdanie niż moja siostra i przyjaciółka i mam problem. Normalnie wzięłabym obie, ale w tym miesiącu i tak wydałam już masę kasy, więc chcę się ograniczyć do jednej. Ta czarna jest też w wersji pepitkowej, a różowa jest też w ciemnoniebieskim, czarnym, zielonym kolorze. I co sądzicie o tej koronkowej? Nie widziałam jej jeszcze w sklepie: http://www.hm.com/pl/product/99059?article=99059-B
Mi się podoba krój tej różowej. Czarna jest jakaś niewymiarowa i brzydko leży u góry.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 11:45   #137
sylvietta86
Raczkowanie

Witam wszystkie kobietki!!!
Dołączam do fanek spódnic i sukienek Tak sobie Was czytam i podzielam zdanie wielu z Was Nie mogę doczekać się wiosny i lata. Ten rok zapowiada się bardzo ciekawie Te wszystkie wzory i kolory już mi się śnią po nocach!!!
Nie dysponuję dużą kolekcją, właściwie dopiero początkuję... W każdym razie moja figura (typowa chłopczyca-szerokie ramiona i brak talii) wymusza na mnie kupowanie właśnie bombek i spódnic z zakładkami optycznie powiększających biodra. Muszę nadrabiać szpilkami, wtedy sylwetka się wydłuża i chcąc nie chcąc zmienia się styl chodzenia-porusza się wtedy mocniej biodrami. Wtedy już nie wyglądam jak facet W spodniach nie prezentuję się zbyt dobrze, dlatego marzę o całej szafie sukienek i spódnic, tylko tak jak piszecie, drogi to interes... Ostatnio spodobała mi się spódniczka http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/10/0/21 ale za taki kawałek materiału, to jednak przesadna cena, a ciężko znaleźć coś tańszego:/. Sukienki są za to mało praktyczne... Do spódnicy codziennie można dobrać inną bluzeczkę/lekki sweterek, marynarkę, zmienić dodatki (pasek, biżuteria) lub buty i nikt nie zauważy, że miałyśmy ją poprzedniego dnia... Z sukienką nie ma już tyle możliwości.
Muszę liczyć każdy grosz i nad kupnem sukienki zawsze długo się zastanawiam, bo wolę jednak mieć tą spódnicę z którą jest tyle możliwości
Życzę Wam udanych wiosennych zakupów i będę śledzić Wasze nowe sukienki i spódniczki, jeśli tylko się nimi pochwalicie Pozdrawiam!!!
sylvietta86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 11:45   #138
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem bardziej pasuje Ci czarna chociaż na wiosnę lepsza kolorowa hmmm.
A ta koronkowa cudna też jej jeszcze nie widziałam. A myślicie, że ten trzeci kolor to jaki? B pokazuje się dwa razy naturalna biel... Ciekawe jaki tył ma ta sukienka

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
w oczekiwaniu na wiosnę dołączyły do mnie dwie sukienki

zdjęcia z internetu
Obydwie są śliczne!

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 13:07   #139
prokrastynacja
Zadomowienie

ja wybrałabym łososiową. Czarna nie układa się ładnie jak ktoś wyżej napisał. Zwisa jak worek . Poza tym na łososiową zawsze można zarzucić marynarkę/sweterek i będzie i na wiosnę i na lato, a w czarnej w lecie będzie Ci zbyt gorąco bo jest dłuższy rękaw. Daj znać jaką decyzję podjęłaś
prokrastynacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 13:52   #140
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
Czarna dobra na pogrzeb. Wyglądasz w niej... grobowo i w ogóle nie leży. Ja bym wzięła różową, ale w innym kolorze.

sylvietta86 byłam ostatnio na zakupach, chciałam kupić jakąś sukienkę albo spódnicę, w życiu tylu spódnic nie mierzyłam Gdybym tylko miała kasę, to była taka świetna długa sukienka (taka plażowa bardziej), no ale... luty dopiero Kupiłam czarną bandażową i aż zacieram ręce, ile rzeczy mi do niej pasuje Tylko... tyle ostatnio tych spódnic nakupiłam, a butów do nich nie mam żadnych i jak na złość we wszystkich odzieżowych są nowe kolekcje, a w obuwniczych nie ma...
Stary 2012-02-21, 14:22   #141
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Ta koronkowa z linka jest cudna Ciekawe kiedy będzie można ją kupić? A na koralową poluję, po wypłacie idę ją kupić

Ja na Twoim miejscu kupiłabym właśnie tę koralową, bo jest w sam raz na wiosnę, czarna trochę taka smutna Poza tym koralowa leży lepiej.

Dziewczyny, ja chciałabym kupić taką luźną, hawajską sukienkę do ziemi, ale niestety mam tylko 160cm i w tamtym roku wszystkie były na mnie za długie Myślicie że jakby skrócić taką sukienkę to zachowa fason?
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 14:24   #142
sylvietta86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Czarna dobra na pogrzeb. Wyglądasz w niej... grobowo i w ogóle nie leży. Ja bym wzięła różową, ale w innym kolorze.

sylvietta86 byłam ostatnio na zakupach, chciałam kupić jakąś sukienkę albo spódnicę, w życiu tylu spódnic nie mierzyłam Gdybym tylko miała kasę, to była taka świetna długa sukienka (taka plażowa bardziej), no ale... luty dopiero Kupiłam czarną bandażową i aż zacieram ręce, ile rzeczy mi do niej pasuje Tylko... tyle ostatnio tych spódnic nakupiłam, a butów do nich nie mam żadnych i jak na złość we wszystkich odzieżowych są nowe kolekcje, a w obuwniczych nie ma...
Hihihih Miałam w planie w przyszłym tygodniu po wypłacie właśnie jakieś buty sobie kupić, ale stwierdziłam, że odłożę to na przyszły miesiąc, bo wolę właśnie teraz jakąś kieckę i parę pasujących do niej rzeczy kupić Poczekamy w takim razie na dostawy butów, w moim przypadku na pewno jakichś szpilek, ale na rozsądnej wysokości obcasie
sylvietta86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:15   #143
Karolina :-)
Zadomowienie

Ten wątek jest idealny dla mnie, nie wiem czemu ja go wcześniej nie zauważyłam Uwielbiam chodzić w spódnicach i sukienkach, czasem też noszę legisnsy i jakieś kobiece tuniki, w spodniach czuje się tak brzydko

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Ostatnio mam jakiegoś pecha do rajstop, kupiłam sobie czarne rajstopy w Biedronce i po jednym założeniu tak mi się rozciągneły w pasie, że zsuneły się i mało co całkiem nie spadły, dobrze, że wtedy nie miałam krótkiej spódnicy a dzisiaj siedziałam na ławce na uczelni w dość krótkiej sukience, ruszyłam nogą i rajstopy zaczepiły o kawałek drewna i się podarły
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:36   #144
ama
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny! Chyba kupię w takim razie różową (bo to róż, wściekły róż, a nie żaden tam koral czy łososiowy Wszystkie moje ciuchy to beże, szarości, czernie i czasem ciemny granat, więc mam ochotę poszaleć. Myślałam żeby do tej sukienki dać granatowy krótki kardigan i np. ciemnogranatowe rajstopy.

Moja przyjaciółka powiedziała mi, że w czarnej wyglądam jak w worku na zwłoki, ale jej chłopakowi już się bardziej czarna podobała. Na wątku haemowym wizażanki też radziły mi czarną. Ona faktycznie jest bardzo luźna, ale przez to i wygodna. problemem jest tylko skład bo jest cała z poliestru i wiskozy, a ta różowa jest bawełniana. W środę albo czwartek pojadę i zmierzę je jeszcze raz.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

A co do butów to ja mam te pary w planach:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-szpilki

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-baleriny

Pasują do wszystkiego i są bardzo wygodne (obie już mierzyłam).
Stary 2012-02-21, 15:38   #145
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Chyba kupię w takim razie różową (bo to róż, wściekły róż, a nie żaden tam koral czy łososiowy Wszystkie moje ciuchy to beże, szarości, czernie i czasem ciemny granat, więc mam ochotę poszaleć. Myślałam żeby do tej sukienki dać granatowy krótki kardigan i np. ciemnogranatowe rajstopy.

Moja przyjaciółka powiedziała mi, że w czarnej wyglądam jak w worku na zwłoki, ale jej chłopakowi już się bardziej czarna podobała. Na wątku haemowym wizażanki też radziły mi czarną. Ona faktycznie jest bardzo luźna, ale przez to i wygodna. problemem jest tylko skład bo jest cała z poliestru i wiskozy, a ta różowa jest bawełniana. W środę albo czwartek pojadę i zmierzę je jeszcze raz.
Idzie wiosna, trzeba szaleć z kolorami Czarną kupisz sobie na jesień
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:41   #146
201605020943
Konto usunięte

Ja chcę te balerinki :
http://www.czasnabuty.pl/product-pol-2343-BALERINKI-Z-KOKARDA-HY1315BE-14.html
Stwierdziłam że muszę w końcu jakieś kupić, na razie mam same szpilki
Stary 2012-02-21, 15:47   #147
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Ja chcę te balerinki :
Ładne, ale kupujesz tak bez mierzenia? Nie boisz się, że nie będą pasować? I szkoda, że nie są ze skórki, bo latem bardzo noga się będzie pocić.
Stary 2012-02-21, 15:49   #148
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Ładne, ale kupujesz tak bez mierzenia? Nie boisz się, że nie będą pasować? I szkoda, że nie są ze skórki, bo latem bardzo noga się będzie pocić.
Tak, bo wiem jaki mam rozmiar wkładki A balerinek w lato nie noszę, zawsze jakieś płaskie sandałki albo koturny/sandały na obcasie.

W ogóle nie cierpię balerinek, ale stwierdziłam że jakieś wypadałoby mieć, bo z płaskich butów oprocz sandałów mam tylko trampki
Stary 2012-02-21, 16:00   #149
ama
Wtajemniczenie

To spokojnie te kupuj. Są na tyle eleganckie, że do spódnic moim zdaniem też będą pasować. A do rurek to już na bank. Swoja drogą: uwielbiam typ takiej płaskiej kokardy.
Stary 2012-02-25, 19:46   #150
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Super wątek
Też baardzo lubię sunkienki, spódnice nieco mniej. W zimę niestety chodzę w nich razdko, bo o tej porze roku najczęściej chodzę w jedynych ciepłych i nieprzemakalnych butach jakie mam, mianowicie w wielkich różowych butach trekingowych Oby do wiosny. I oby lato było mniej deszczowe i cieplejsze niż poprzednie, bo znów moja letnia przygoda z sukienkami skończy się na ich kupowaniu
W ogóle mam problem z wiosennymi butami do sukienek. Latem chodzę w koturnach, ewentualnie w balerinkach, ale na wiosnę nie mam co na nogi włożyć:/

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Ja chcę te balerinki :
Bardzo ładne
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości