|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż co rano? jak jest u was, drogie Wizażanki :)?
Cytat:
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieni do powiek, kredek, szminek, błyszczyków etc. nie posiadam ![]() Maluję się codziennie, chyba, że nie wychodzę z domu.
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię makijaż bardzo rzadko. Można to pewnie liczyć na palcach
. Choć moja znajoma mówi, że do makijażu trzeba dojrzeć, najwidoczniej jeszcze nie dojrzałam do tego . A lat 20. A jak się czuje bez? Własnie dobrze, pomalowana czuję się zazwyczaj jak choinka, dlatego robię to tak rzadko. I git . Oczywiście, jak znajdę pracę, gdzie makijaż wręcz będzie niezbędny, to na pewno delikatnie się podkreślę, no cóż, jak mus to mus. Jeżeli jednak zaczęłabym pracę w osiedlowym sklepie, to wątpię. Na razie nie pracuję. Jest wiele rzeczy, które mogłabym zamaskować, nie jestem zbyt ładna, że się nie maluję, ale po prostu tego nie lubię, najwyżej straszę . Jedyna zaleta to taka, że nie miałam nigdy ogromnego trądziku. Ale trochę miałam, a i tak rzadko to zasłaniałam. Po prostu nie przeszkadzało to w moim komforcie.Choć co najlepsze zdarzały mi się akcje, że mój facet twierdził, że jestem umalowana . A ja nic, ani błyszczyka, ani tuszu nic kompletnie nie nakładałam. Zresztą on wie,że nie lubię się malować i nigdy nie narzekał . Jak się widzimy i jestem umalowana to jest "święto", taka odmiana :P. Myślę, że ogólnie kwestia malowania się czy niemalowania się to kwestia indywidualna .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-15 o 23:35 |
|
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam na przykład się nie kąpię w tym syfiastym zimnym morzu albo jeszcze bardziej syfiastej zatoce więc jak pojawiam się na plaży albo nad jeziorem to w celach czysto towarzyskich, ewentualnie się opalam. Jakoś nie uważam żeby dyskretny makijaż był jakimś faux pas... Zależy co kto na tej plaży robi tak naprawdę no na basen się nie maluję bo to akurat jasne że przyszłam popływać.
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
ja tak samo
![]() do wody wchodze, ale niewiele ponad pas, juz pomijajac to, co napisałas o morzu, to ja jeszcze plywac nie umiem wiec tez nie uwazam ze tusz czy brazer dla podkreslenia opalenizny na buzi jest czyms zlym .Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja maluje sie codziennie. Oczywiscie jesli siedze caly dzien w domu to nie:P. Jak nie mam czasu to tylko tusz, podklad i puder... ale staram sie znalezc czas i maluje oczy, usta, roz, brazer, rozswietlacz i te sprawy
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
ja maluję się codziennie przed pracą, nie mam ładnej cery i używam podkładu, korektora, pudru
do tego odrobina cieni w naturalnych barwach (beże i brązy), eyeliner i tusz ![]() po pracy zmywam całe to maziajstwo, w wolne dni praktycznie się nie maluję
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że zmarszczek szybciej można się nabawić od słońca i nadmiernego wysuszenia skóry, pomijam kwestie dziedziczne, niektórzy będą miec skórę gładką jak u niemowlaka niemal przez całe zycie, inni mogą miec zmarszczki już nawet w wieku nastoletnim ![]() w kazdym razie, mam choc jeden obszar na twarzy wolny od pudru, nie pacykuję czoła ![]()
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak, ja tez muszę umysc buzię przed połozeniem się, nawet zebym byla nie wiem jak nieprzytomna czy zmęczona po imprezie czy czymkolwiek innym, kiedys za to potrafilam nie myc oczu, rano czulam się niewyspana przez to
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może tak jest jak używa się ciężkich, kryjących podkładów w sporej ilości, albo dotyczy to dawnych kosmetyków które jednak bardzo odbiegały jakością od tych dzisiejszych. Jak wspomnę czym się malowała moja mam a co ja jej podbierałam , to faktycznie była to szpachla nieziemska. No ale innych nie było.Używam lekkiego podkładu żelowego w niewielkiej ilości- byle wyrównać koloryt skóry i mam wrażenie że on wręcz pielęgnuje i chroni skórę a nie że ją męczy. Trzeba tez poszukać kosmetyków które naszej skórze odpowiadają- mnie wiele podkładów zwyczajnie nie odpowiada - zapychają mnie, warzą się, rolują, obciążają skórę lub ją wysuszają. A mam 3 pewniaki które spisują się świetnie i jak pisałam- mam wrażenie że wręcz pomagają utrzymać skórę w dobrej formie i nawilżeniu.
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
Słyszałam ale to bujdy na resorach; w tej chwili używam ochronnego i nawilżającego kremu tonującego który po prostu równoważy koloryt skóry.
Z pewnością gdybym myła twarz szarym mydłem a peeling robiła solą, twarz zniszczyłaby się szybciej |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
wolę się paćkać podkładem niż opalać twarz czy palić papierochy, wybieram mniejsze zło, czyli kosmetyk
podkład się nie wchłonie do głębszych warstw skóry ![]() kremy też przecież są chemiczne, a gdybym z nich zrezygnowała, to miałabym papier ścierny zamiast cery
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-02-16 o 17:42 |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się na tym tak nie znam i jak pisałam naprawdę rzadko się maluję, a podkładu to już w ogóle nigdy nie stosowałam, bardziej korektor jak coś wyskoczyło, ale słyszałam, że podkłady nowej generacji nie niszczą cery. A więc na pewno jeżeli ktoś woli zakryć to i tamto, to jak wybierze dobry pokład, odpowiedni do cery to strachu nie ma. Niefajnie jest tylko z cenami, te lepsze są podobno droższe.
Ja dbam o cerę przede wszystkim dobrym żelem do mycia twarzy, gdy miałam krostki to jakiś krem na trądzik i tyle ;-) Opalać to się nie opalam, bo nie lubię, a jak już, to mam krem z filtrem, bo tu chodzi o zdrowie, papierosów ngidy nie paliłam, ostatnio staram się zdrowiej odżywiać, jem więcej owoców, warzyw, do solarium nigdy nie chodziłam. |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak swoją drogą, możecie mi polecić jakis dobry korektor? Kupilam dermacol ale nie lubię go uzywac, nie bardzo wiem do czego go zuzyję. Po nalozeniu jest w miarę ok, ale po jakims czasie bardzo podkresla wszelkie suche skórki i ogolnie kiepsko się prezentuje. A pilnie potrzebuję takiego specyfiku bo nie wyleczylam jeszcze plam po uczuleniu..
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz przyznam ze jak po raz pierwszy go uzylam to sie przerazilam poroponuje Ci dac mu szanse albo rozmieszac troszeczke z podkladem i wtedy nakladac![]() a co do tematu - ja maluje sie codziennie rano lub pozniej (zalezy kiedy wychodze), moj staly zestaw to: podklad, dosyc czesto baza, dermacol jako korektor, puder w kamieniu, bronzer, roz, brwi maluje cieniem , eyeliner , tym samym cieniem co brwi maluje zalamanie powieki zajmuje mi to hm.. z 10 min moze oczywiscie zdarza mi sie wyjsc bez makijazu i nie robie z tego jakiejs tragedi ale uwielbiam sie malowac
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
A propos Dermacolu... Mam znajomą która spędza z nim na twarzy 24h na dobę. Wyobrażacie to sobie?
Najlepsze jest to, że ma piękną cerę, ale uparcie twierdzi, że nie może na siebie patrzeć. Wystarczy, że zauważy malutką kropkę na twarzy i od razu bach Dermacol na całą facjatę. Rozumiem punktowo, ale żeby szpachlowac tym całą twarz i to całodobowo
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja maluję się zawsze kiedy wychodzę do ludzi
jak siedzę w domu daję skórze odpocząć. W zależności od nastroju i kaprysów mojej cery nakładam więcej lub mnie kosmetyków kolorowych. Lubię się malować i traktuję to bardziej jako przyjemność niż przykrą konieczność, poza tym makijaż sprawia, że czuję się atrakcyjniej, dodaje mi on pewności siebie. A co do tego czy makijaż szkodzi cerze to nie sądzę żeby tak było. Przecież podkład, puder nie wsiąkają w cerę tylko zostają na jej powierzchni więc żadnej krzywdy nie powinny zrobić. Nawet mam wrażenie, że chronią skórę przed czynnikami zewnętrznymi np. przed zanieczyszczonym powietrzem, słońcem (jak mają filtry) także myślę, że chodzenie bez i pozwalanie żeby wszystkie spaliny i brudy oddziaływały na skórę jest gorsze.
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie kupujecie dermacol? przez neta? nigdy nie spotkałam się z nim w drogeriach (albo nie zauważyłam;]).
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczesniej czailam sie na allegro ale pamietam ze koszty przesylki byly jakos strasznie wysokie co do ceny produktu (co mnie wkurzalo) jest gdzies watek dermacolowy i tak sa zdjecia kolorow i opisy dziewczyn wiecc mysle ze przez internet tez da rade zamowic. jak mi sie skonczy(o ile to kiedykolwiek nastapi:P) to kupie go ponownie. nie wiem skad jestes ale podobno w krk na dlugiej mozna go dostac
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez katty77 Czas edycji: 2012-07-26 o 21:30 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na allegro jest taniej, ale jak doliczy się przesyłkę to wychodzi na to samo, a w sklepie przynajmniej mają testery i można lepiej wybrac kolor.
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam na allegro najjaśniejszy odcień, który jest dla mnie za jasny, ale wystarczy kapka wielkości łebka od szpilki by skutecznie rozjaśnić za ciemny podkład i dobrać idealny kolor
I jako korektor stosuję to tylko w sytuacjach tragicznych, nie wyobrażam nakładać sobie tego na twarz o_o to jest jak gips, gładź szpachla czy co tam
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na codzien makijau nie robie, chyba ze wychodze wieczorem, czy gdzies jade to tak.
No i jak chodzilam do pracy to robiłam prawie zawsze (no chyba ze zaspałam i nie zdąrzyłam )
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie, to ewentualnie można rozmieszać z czymś i to w ilości minimalnej (prędzej mi się przeterminuje niż skończy:P) bo tak sam dermacol na twarz, oj słabo bardzo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

bez makijażu jestem nijaka, blada (mam rude włosy), więc muszę cokolwiek 'zarysować' na twarzy
ale jeśli tylko mam okazję, to rezygnuję z makijażu, chcę, żeby skóra trochę odpoczęła. na pewno w makijażu nie wybrałabym się na plażę, basen, fitness itp. nigdy też nie położyłabym się umalowana spać, choćbym byłam niewiadomo jak nieprzytomna, muszę go zmyć.

?
no na basen się nie maluję bo to akurat jasne że przyszłam popływać.

(co mnie wkurzalo)