![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona siódma!
Dzien dobry, tu mowi moj truskawkowy blond
![]() Ale sie nabijacie z tego monikłaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Ja niby mam dużo czasu, bo urlop wychowawczy wzięłam do 31 sierpnia 2012r. Ale od jakiegoś czasu rozważam, czy nie wrócić wcześniej. Powodów jest kilka. Generalnie problem jest taki, że my możemy z TŻtem liczyć tylko na siebie tu w Łodzi. Co jest cholernie przykre, ale trudno, damy radę. No i jeśli bym chciała wrócić to zostaje nam albo szukanie opiekunki (z ulicy, bo polecanej dotąd nie znaleźliśmy) albo żłobek.
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Czy ktoś nas jeszcze pamięta?? Witamy w nowym wątku ![]() Przyznaję się bez bicia, że mam zaległości, których pewnie już nie nadrobię ( tak na oko ze 20 stron ![]() Żyjemy sobie, powoli. Dzięcię na szczęście zdrowe, my z tż trochę mniej ( niestety ). Tż męczą sprawy sercowe ( w zeszłą niedzielę miał kolejny zabieg, na szczęście zakończony sukcesem ). U mnie jeszcze brak owych, oko na razie tak se ( widzę lepiej, ale to jeszcze nie to ). Cały czas jestem na sterydach ( na szczęście dawka jest zmiejeszana ). Co do sm, to byłam wczoraj u super neurologa ( chyba dawno nie wydałam tak dobrze 100 zł ![]() ![]() Postaram się teraz częście zaglądać. Pochwalę się Wam, że załapałam się na testowanie kremu koloryzującego z Garniera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Paulizia, martika, MoniaK dzisiaj z kupkami spokój ale marudzenie zostało, więc mam nadzieję że to tylko (i aż) ząbki.
Spokój był tylko na spacerze, sanki i biegnące za nią psy to największa radość Lenki. Dzięki za wsparcie. U nas tak wszystko wolniej przychodzi, siedzenie, pełzanie, raczkowanie, ale widzę że w tej "ząbkowej" złości nadrabia zaległości. Dotarły do mnie rzeczy z alleg dla Lenki. W ażurkowym bereciku wygląda prześlicznie, nie chcę robić reklamy ale pewien sprzedawca ma prześliczne rzeczy. niedługo wiosna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Paulinko dużo zdrówka
![]() ![]() Monika numerki monikłak nas w klubie pytała o adresy ale Ty nie zaglądasz to nie wiesz - cebulo (czemu nie ma tu ikonki - sesesese ) ![]() LISTOPADOWA odezwij się co tam u WAS
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2012-02-18 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Mimbi, no tak ją przechrzciłaś że nie ma bata i zostanie Monikłak
![]() Anulinko, witaj kochana!!! ![]() ![]() Caffe, no to kurczę nie masz wyjścia albo żłobek albo opiekunka. Może uda Ci się znaleźć jakąś sensowną panią ![]() Weszłam na wagę i załamka ![]()
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
mimbi wiesz, że monikłak tak słodko brzmi ??
![]() została mi jeszcze tylko łazienka, ale nie mam juz siły zwyczajnie i poszłabym najchętniej na drzemkę ![]()
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Mial byc dzien lenia, ale stwierdzilam ze dzien bez tanca to dzien stracony... i mysl ze poszlo jakies 600 kalorii dodaje mi skrzydel do dzialania
![]() Nawet Antolek tanczyl po swojakiemu ![]() W nagrode dostal butelke i ma samodzielnie wypic mleczko ![]() Anulinko ja nie opuszczam kciukow. Dla Was byly, sa i beda zacisniete. Mocno wierze, ze zaswieci u Was sloneczko ![]() MoniaK napewno nie jest tak zle... wyobraz sobie, ze ja przezywam zalamke codziennie, bo marza mi sie pomaranczowe michalki i inne czekoladki sradki, a jedyne co to moge o nich zapomniec, bo 20 kilo do rzucenia jest... no moze raz na 3 miesiace to zbrodnia nie bedzie, ale metabolizm tak syzbko nie wraca do normy wiec jedyne co to... zapomniec ![]() ![]() Mimbi jak sie czujesz w tej truskawce? ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Gusia kochana na Ciebie zawsze można liczyć!
![]() Umknęło mi czy nie pokazałaś w końcu swoich pasemek? ;> Mimbi truskawkowy blond? ;> brzmi apetycznie. Caffelate ja póki co siedzę z Kubą w domu. Ale jeśli maiłabym wybierać opiekunka czy żłobek- wybrałabym opiekunkę. Tylko wiadomo, są to większe koszta niż żłobek ![]() Sama nie wiem co zrobię za parę miesięcy. Kurcze pasuje mi w końcu iśc do pracy (tzn.jeszcze nie w tej chwili). Co ja wtedy zrobie z Kubusiem? OMG nawet nie chcę o tym myśleć. Anulinka oczywiście,że pamiętamy i cały czas trzymamy kciuki za twoje zdrowie! ![]() ![]() ![]() Klaterina o tej porze drzemka? nie,nie. Musisz wytrzymać do wieczora! :P Dobry wieczór! Ale wysprzątałam dzisiaj,ufff. Teraz kroliczek mi się rozmraża dla Kubulki mojej, został mi tylko obiadek do ugotowania i koniec z tymi porządkami. Wiadomości ze wczoraj: - Kubuś waży trochę ponad 9 kg ![]() - w przychodni był przecudowny! Wszystkich zaczepiał, chłopczykowi który koło nas siedział chciał zabrać smoczka (dobrze,że nie miał włosów bo Kuba na pewno by się zająl jego fryzurą..) piszczał na cały ośrodek, wszyscy się do niego śmiali. Przy szczepieniu trochę zapłakał ale był dzielny! - niestety wieczorem najedliśmy się troche strachu bo przeokropnie zaczął nam płakać. teść oczywiscie że musimy jechać do szpitala ![]() - dziś ma już dobry humorek -Boże błagam żeby dzisiejsza noc była spokojna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Catia wiec pomodle sie z Toba o dzisiejsza spokojna noc, bo u nas tez przeboje byly... ciesze sie, ze Kubusiowi juz lepiej
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Paulizia hihi mój królik już w garnku więc raczej się nie rozmnaża
![]() Kuba zjadł kaszkę po czym ją.... zwymiotował ![]() Ile wasze dzieciaczki jedzą na noc? Tż się na mnie wydarł,że to przeze mnie bo za dużo ładuje w dziecko kaszki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Paulinka właśnie je kolację i pójdzie spać. Dzisiaj była grzeczna bo miała więcej towarzystwa ![]() A ja już zmykam. Dobrej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Dzięki Migotka
![]() Obiadek na jutro ugotowany. Wszystko ogarnięte, idę spać. Oby ta noc była lepsza od poprzedniej! ![]() Dobranoc i przespanych nocek życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Pepe je 210 bebilonu z 4 miarkami kaszki ( dzisiaj zjadł wszystko, wczoraj zostawił ok. 20 ml ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ech, nie pocytowało mi się...
Dobrze zapamiętałam, że Andziot świętuje?? Sto lat, sto lat ![]() Anulinko, witaj! Myślałam o tobie wczoraj! I ściągnęłam cię myślami. Zdrówka życzę całej rodzince. Nie lubię soboty, nie lubię weekendów. Ale wysłałam dziś pierwsze trzy teksty do akceptacji, więc trzymajcie kciuki, żeby się podobały. Ostatnio Wasze kciuki bardzo pomogły. Z najświeższych wieści od mojego dziecięcia to takie, że próbuje raczkować i powoli jej to wychodzi. Śliskie panele nie ułatwiają sprawy, ale może z tego coś będzie. Siada już też sama z leżenia na brzuszku i porusza się sprawnie sunąc na pupci. Rwie się do wstawania. Tyle. Idę za chwilę spać, więc wszystkim mamom i dzidziusiom życzę dobrej nocy. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Hej
Pobudkę dzisiaj mieliśmy o 6.30 ![]() Tymek je na noc 210 ml mleka bez kaszki. Kaszkę dostaje na podwieczorek z owocami.
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Śnieg powoli schodzi, 5 stopni na plusie. Miłego dnia mamuśki ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2012-02-19 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Wiesz, ona mleka pije mało, zazwyczaj 120ml z kleikiem ale daję dla niej coś jeszcze na kolację (za kaszkami nie przepada, przestały jej smakować
![]() Cytat:
![]() Witaj w klubie, ja też nie cierpię weekendów ![]() ![]() ![]() To fajnie, u mnie nadal na minusie ![]() Witam! Paulina wstała o 6. Zrobiła kupę i udało się ją jeszcze ululać na godzinkę. A teraz buszuje szafce w kuchni, robi sajgon, ale trudno ![]() Idę na śniadanko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa i
![]() ![]() Tak szybko nie poddam się chorobie ( zresztą wcale się nie poddam ), bo to nie leży w mojej naturze ![]() Weredka, piszesz coś nowego?? przepraszam, ale nie jestem na bieżąco... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wszystkie Was caluje truskawkowo!
Kolor jest jasny blond, ale pod swiatlo jak sie patrzy ma perlowe i jakby rozowe refleksy, ale nie wygladam jak pofarbowana na rozowo, tylko po prostu tak swiatlo pada. Anulinka wiadomo, ze sie nie poddasz, my Cie tu bedziemy kopac w tyleczek, jesli tylko bedziesz podupadac na duchu ![]() Gusia pytalas o korektor na pryszcze. Otoz z tymi korektorami to jest tak, ze jak sa antybakteryjne zielono/bezowe to zwykle ten bezowy jest jakis kompletnie nietrafiony, wiec proponuje po prostu uzywac zielonych koncowek i na to nakladac inny korektor. Najlepiej jakies specjalne antybakteryjne zielone, a nie zielone z palety korektorow, bo te zwykle z palety nie maja zadnych skladnikow zasuszajacych, tylko koloruja czerwone plamy czy pryszcze. Problem z tym, ze im wiecej nalozysz na pryszcza, tym mniej on ma powietrza, przez co trudniej sie goi i moze sie nieladnie zagoic z blizna. Dlatego jednak jestem zwolenniczka, zeby najpierw pryszczyka zaleczyc, a potem dopiero maskowac. Do zaleczania polecam Ci masci i pasty cynkowe, spirytus salicylowy, a z polskich to Papkę Jadwigi, niesamowity kosmetyk - wieczorem nakladam, rano prawie nie ma sladu po pryszczu. Tutaj recenzje papki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...adzikowej.html ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Odsluchalam wlasnie na Wyborczej rozmowe kobiety, ktorej dziecko przestalo oddychac z dyspozytorem strazy pozarnej, ktory tlumaczyl jej jak robic reanimacje i rycze. Chlopiec odzyskal oddech i mam nadzieje, ze to wszystko sie dobrze skonczylo, ale jak sobie wyobrazilam... Jezu nie wiem po co tego sluchalam, jakby mojej Misiuni cos sie stalo............ Ide ja ukochac mocno i ucalowac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Hejka, u nas nocka słaba, mala coś się budziła, to po tym szpitalu dziecko rozregulowane, mam nadzieję ze wróci szybko do normy.
Mimbi, ja mam taki sam odruch, jak slyszę czy oglądam takie rzeczy to zaraz malą całuję i przytulam. Migotka, co dajesz bardziej sycącego na noc Paulince? Moja też ostatnio mniej kaszki je ale dojada cycem. Ale się uśmiala z rozmnażającym sie królikiem, dobre ![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Jacie, już nie pamiętam kiedy tak późno meldowałam się w nowym wątku.. chyba nawet nigdy, bo zawsze starałam się być na bieżąco, a teraz mam takie tyły, że szok! Przyznaje się, nie nadrobiłam starej części i po łebkach tylko posty ogarnęłam ![]() Niemniej jednak odpisuję to co zapamiętałam ![]() Anulka81 widziałam na FB filmik! Jestem wzruszona dedykacją i ślicznie dziękuję za zrealizowanie mojej prośby, którą przecież już na zlocie próbowałam wymusić hihi Ja chyba nigdy norweskiego nie słyszałam, dlatego tak chciałam żebyś coś nam poopowiadała po ichniemu ![]() ![]() ![]() Daisuś a czy wiadomo kiedy domek "odbieracie"? po jakim czasie jak przydzielą wam kredyt? Ale ja dobrze rozumiem, że kupiliście już gotowy, wybudowany domek, tak?? Tak mi się wydaje, ale nie wiem czy coś nie pokręciłam.. Aha! Pytałaś o moje karmienie, a więc ja jestem na etapie odstawiana od piersi i pracuję nad zmniejszeniem laktacji.. taki to mój świadomy wybór, bo czuję że przyszedł mój czas na koniec cyckowania ![]() MoniaK a więc melduję, że u nas z nockami jest ta sama sytaucja co u was.. po odstawieniu, albo już nawet po początkach podawnai butli nocki znacznie nam się poprawiły. Wprawdzie Antuś nie budził się co godzinkę tak jak Tymuś, ale pobudek mieliśmy pięć razy w nocy w ostatnim czasie, więc też nie za wesoło. Butla nas uratowała hehe A tak właśnie liczyłam, że po odtsaieniu poprawi się tak jak u was i cieszę się, ze się udało, bo gdybym ograniczyła karmienie a noce dale byłyby takie ciężkie to trochę bym się wkurzyła ![]() Teraz jesteśmy na super etapie, bo nie karmię w nocy już nic, a nic ![]() Antropka a powiedz mi dlaczego mama robi Ci taki numer z dosalaniem zupy? Pytałaś się jej? Czy jej się wydaje, ze bez przypraw Pyzolek będzie miał niesmaczną zupkę, czy co? A może mama sama czestuje się zupką Piotrusia i dlatego dodaję sól, żeby była bardziej zjadliwa? Bo chyba, a raczej na pewno, nie robi tego złośliwie? No głowie sie i głowię, o co może mamie chodzić ![]() ![]() Nihgt25 a możesz coś więcje mi o użyciu baniek chińskich napisać? Czyżbym trafiła na specjalistkę od banieczek? Ja zakupiłąm sobie te cuda będąc w ciąży i nie umiem ich używać.. oliwkuję się, próbuję zassać skórę i przeciągać z góry na dół, ale jakoś mi nie wychodzi ![]() ![]() Długie posty mi dziś wychodzą, ale niestety wsyztskim nie odpiszę, bo po prostu wiele nie pamiętam, a też i czasu teraz mało ![]() Aaa.. jeszcze odnośnie tematu, że tylko ja zajmuję się moim dzieckiem najlpepiej to powiem wam, że mnie nikt nie przebije ![]() Otóż ja to już mam tak w głowie poprzestawiane, ze nawet jak w nocy Antonek cos zacznie pojękiwac i TŻ pierwszy się do niego zbierze z łóżka załagodzić sytuację, to ja i tak wstaję (nawet, gdy mężowi bezproblemowo udaje się Antusia poprawić, tak że zaspia dalej), bo musze sprawdzić, że dobrze mały jest kołderką przykryty! W końcu nikt tak dobrze jak ja nie potrafi okryć dziecka ![]() Całuje wasz wszytskei razem i każdą z osobna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Catia a dlaczego TŻ denerwuje się na Ciebie, że za dużo dajesz.. przeciez gydby Kuba nie chciał tyle jeść i rzeczywiście miał przygotowywane za duże porcje to po prostu w pewnym momencie odmówiłby jedzonka, więc niech ten twój meżul nie próbuje więcej na Ciebie krzyczeć ![]() Mój synuś na kolację zjada niewiele ponad 150 ml kaszki? A Ty ile Kubusiowi podajesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
helooo
przesyłam niedzielnego buziaka i uciekam coś porobić w chałupce, żeby w tygodniu mieć więcej czasu na zabawę z małym po pracy ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Jeden filmik w klubie, drugi sie laduje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
u nas dalej chorujemy, w nocy jakies straszliwe temperatury Zosienka miala , powyzej 39! dostawala na zmiane paracetamol i nurofen ale plakala i kaszlala przez sen, wyciagalysmy katarek, ukochiwalysmy, pilysmy wode, MASAKRA nie wiem co mam robic, nie chce jej ciagac po pogotowiach, rano temp spadla a o 12-stej juz znowu 39 w dupce ![]() ![]() w poniedzialek chyba jeszcze raz pojdziemy do lekarza, mialam nadzieje, ze dzis goraczka jej tak nie podskoczy kurcze. tak sie martwie.. przepraszam, ze wam nie odpisuje ale nie mam glowy. buziale |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzialam innej opcji. Nie chce zostawiac malej z obcymi ludzmi. Ale niestety cos za cos, musialam pozegnac sie z calym etatem i pracuje tylko na pol... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Anulinka, MoniaK, Lolka, Migotka dzięki za odp
![]() Gusia- również polecam papkę firmy Jadwiga. jest superowa! Lolka mnie też się wydaje,że jakby nie chciał to chyba by nie jadł... ![]() Wcześniej robiłam mu 240ml Bebilonu + 5 miarek kaszki i pił/jadł to z butelki. A od tygodnia mu robię 240ml kaszki na gęsto i wtedy je łyżeczką,bo wychodzi gęstsze niż wcześniejsza kaszka. Może faktycznie za duzo? :/ Sama nie wiem. Dziś mu chyba dam rzadszą. Anula współczuje choróbska i takiej wysokiej temp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
wspinamy się po czym się da ... jak Radek nie jest na kolanach to stoi oparty przy meblach
![]() popijam kawkę, deszcz pada, głowa mnie boli i mam lenia do wszystkiego. niech mnie ktoś przytuli albo poczęstuje czymś słodkim ![]() anula ![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Teksty się nie spodobały...
![]() ![]() ![]() Czyli ze zlecenia nici...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.