Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 10:17   #121
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ajka to super że się wybawiłaś

Ale ja sobie swojego bez alkoholu i szalenstw nie wyobrażam
Przywykłam do trzeźwości Ale goście dopisali, więc naprawdę miałam kupę śmiechu, zabawy i tańca. Ważne, że czułam się na siłach

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Hej Gaduły
Witam się w nowej części!

Wszystkim Kobietkom, tym obchodzącym i tym z Walentynkami na bakier życzę UDANEGO DNIA

My mamy dzisiaj okazji do świętowania bez liku Po pierwsze primo, moja kochana babcia obchodzi 70 urodziny, po drugie razem z dziadkiem mają dzisiaj rocznicę ślubu...no i po trzecie- Walentynki. Będę się upijać dziś...Picolo!

Pumas, gratuluję córeczki, teeeeż kceeeeeem!

Ja pojutrze idę na USG genetyczne! Nie mogę się doczekać! Strasznie się cieszę, że zobaczę dzidziolka, ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać reakcji Tż na pierwsze spotkanie z naszym Skarbkiem
Moja babcia obchodziła w sobotę 81 urodziny, więc młoda masz babcie
Ja ostatnio wypiłam całe pikolo truskawkowe, tak mi smakowało
Mój tż nie mógł być na genetycznym mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie mógł być.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:18   #122
ivoncia16
Wtajemniczenie

ajka89

dziekuje

a ja w sobote ide na 25-lecie slubu rodzicow Tż
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !

Edytowane przez ivoncia16
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:21
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:19   #123
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuchy!
Mój weekend był pełen wrażeń i braku czasu dla siebie. Poprawiny trwały trzy dni...już miałam dość, ale wszystko się udało. Wracam do Was i w ogóle do świata żywych. Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo nie dam rady.
U mnie awaria i nie ma zimnej wody...a ciepła leci tak gorąca, że nie da się nawet rąk umyć. Ciekawe ile to potrwa...
Poza tym czuję się dobrze, nawet sporo sobie potańczyłam na weselu Nogi to mi spuchły od butów i na następny dzień chodziłam na piętach rano, taka masakra była. Ale swoje wesele ma się raz w życiu
gratuluje ślubu i faktycznie swoje wesele ma się raz w życiu

Ja dziś dołączam do osób bez nastroju ogólnie źle się czuje od wczoraj mi niedobrze i mnie głowa boli, a muszę ogarnąć jeszcze parę rzeczy bo popołudniu chłopaki ruszają z remontem dużego pokoju

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:21   #124
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:

Ja ostatnio wypiłam całe pikolo truskawkowe, tak mi smakowało
Mniam Już czuję te bąbelki uderzające do głowy
No i oczywiście życzę szczęścia i spełnienia na nowej drodze życia dla naszej Panny Młodej :-*

01.02.2011 inż

Edytowane przez mrowka88
Czas edycji: 2012-02-14 o 10:25
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:33   #125
nel_a
Zakorzenienie

a ja już tyle alko wypiłam przez ost. kilka lat że w ogóle mi nie tęskno do %

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:36   #126
mrowka88
Raczkowanie

odwyk czasami się przydaje

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:38   #127
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
odwyk czasami się przydaje
ooo tak , moja wątroba jest mi wdzięczna

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:39   #128
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
KarolinaPW
wiem ze nie powinnam marudzic ale nie moge
taki ogromny , ciezki a ja jeszcze jak mam wyjscie z domu na chodnik to jest takie wielkie podwyzszenie i bede sie musiala szarpac z tym kolosem
wogole jak patrze na ten wozek to az mi sie smiac chce wyglada jak taki wielgachny mutant heheh
Pamiętam, że Twój wózek może był duży, ale wyglądał dobrze. Przynajmniej dziecku będzie wygodnie. Jeśli jedynym problemem jest podwyższenie, to dasz radę. Ja mieszkam na III piętrze bez windy i też zastanawiam się, jak ten problem rozwiązać. Mam jeden plan, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My właśnie zamierzamy kupić używany, ale taki jak nam się podoba
Też bym wolała nowy, ale dużo wydatków się szykuje, dlatego będzie używany.
Przyznam, że nawet mogłabym kupić używany, ale trochę się obawiam, że trafię na taki, który dość szybko się rozsypie. To samo dotyczy nowych wózków zupełnie nieznanych firm. Poza tym jak przeczytałam, że w niektórych stosuje się wykończenia z materiałów rakotwórczych, to pewnie jednak wybiorę coś nowego i sprawdzonego. Zwłaszcza, że przecież to jedyny taki zakup w życiu, bo zamierzam kupić coś w neutralnym kolorze.
Oczywiście plan upadnie, gdybym za drugim razem miała bliźnięta, co w moim przypadku jest możliwe, jednak najpierw muszę przetrwać bezpiecznie jedną ciążę i wytrzymać z tż. O drugim dziecku on nie chce nawet rozmawiać, bo jest rozwodnikiem i ma już dwoje, więc lękiem napawa go nawet wizja jednego. Ostatnio zapowiedziałam mu, że zgodnie z jego życzeniem rozmawiać nie będziemy.

O zakupach też jeszcze nie rozmawialiśmy. Jak wieczorem wspomniałam o wczorajszych, to spytał tylko, czy nie za wcześne.
Z jednej strony tak, a z drugiej co, jeśli nagle trafię do szpitala i będę leżeć do końca? Wiem, że sam też by wszystko kupił, ale ja wolę kompletować wyprawkę po trochu i szukać czegoś taniego, a przed użyciem jeszcze muszę wszystko wyprać i wyprasować.
Cytat:
MAM WÓZEK Tzn jest kupiony, będę go miała za jakiś czas jak przyślą i go dostanęMoja mama postawiła na używany po konsultacji ze mną i za reszte pieniążków kupi reszte gadzetów i bardzo się cieszę Używany kosztował 1000zł Cieszę się że ma tyle części i jest nawet fotelikiem do karmienia http://allegro.pl/bertini-x4-wozek-gleboki-spacerowka-fotelik-samo-i2117705927.html
A jak do porodu znajde lepszy to go sprzedam, ale wątpie bo wlasnie taki tylko nowy chcialysmy
Świetny!
Kolor dość mocny, ale to pewnie ja muszę się przestawić.

Ajka -
Gratuluję wytrwałości. Ja nie wyobrażam sobie przetrwania nawet wesela, a poprawiny mogłyby trwać 3 dni, ale chyba beze mnie. Uciekłabym dość szybko. I wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:49   #129
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
To mój 1 kissbox więc naprawdę się cieszę, 25zł to mało jak za taką ilość rzeczy

MAM WÓZEK Tzn jest kupiony, będę go miała za jakiś czas jak przyślą i go dostanęMoja mama postawiła na używany po konsultacji ze mną i za reszte pieniążków kupi reszte gadzetów i bardzo się cieszę Używany kosztował 1000zł Cieszę się że ma tyle części i jest nawet fotelikiem do karmienia http://allegro.pl/bertini-x4-wozek-g...117705927.html
A jak do porodu znajde lepszy to go sprzedam, ale wątpie bo wlasnie taki tylko nowy chcialysmy
Bardzo fajny, super, że można nawet z niego krzesełko do karmienia zrobić. I można dokupić pompowane koła, dla mnie rewelacja!

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
szukalam ale nic fajnego taniego nie znalazlam ;/
wogole wszyscy mowia ze po co wydawac pieniadze jak jest ten wozek
(ale on jest okropny, tak mi sie nie podoba
wielki , ciezki wrrrrr)
nawet Tż mowi tak jak oni

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

KarolinaPW

wiem ze nie powinnam marudzic ale nie moge
taki ogromny , ciezki a ja jeszcze jak mam wyjscie z domu na chodnik to jest takie wielkie podwyzszenie i bede sie musiala szarpac z tym kolosem
wogole jak patrze na ten wozek to az mi sie smiac chce wyglada jak taki wielgachny mutant heheh
Może jeszcze sie uda jakiś inny znaleźć, ale jakby co to chyba nie będzie z tym tak źle, tż Ci pomoże go tachać
W każdym razie ja bym przyjęła nawet "mutanta" z miłą chęcią,ale nikt się jakoś nie pali, zeby nam dać
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello
A ja jakoś nie mam dziś weny na pisanie... jakaś taka z humorem nie w ciapę się obudziłam
Pójdę się przewietrzyć to może mi przejdzie
Miłego spacerku, a ja idę odsniezyć przed domem

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Lekarz powtarzał, żebym im tam nie padła i zaproponował, że odprowadzi mnie do drzwi gabinetu.

Jak to dobrze, że nie farbuję włosów. Krótko przed ciążą miałam nawet takie buntownicze pomysły, żeby coś zmienić, ale na szczęście nie zdążyłam.
To nie wykazał sie szczególną troską, myslałam, że Ci coś zaleci a nie będzie się chciał pozbyć, cobys zemdlała juz poza przychodnią

Naturalne włosy są piekne, ale mój naturalny kolor -szaro mysi blond robi ze mnie stara, zaniedbaną babę i nie mam wyjścia, trzeba naturze pomóc
Cytat:
Cześć dziewuchy!
Mój weekend był pełen wrażeń i braku czasu dla siebie. Poprawiny trwały trzy dni...już miałam dość, ale wszystko się udało. Wracam do Was i w ogóle do świata żywych. Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo nie dam rady.
U mnie awaria i nie ma zimnej wody...a ciepła leci tak gorąca, że nie da się nawet rąk umyć. Ciekawe ile to potrwa...
Poza tym czuję się dobrze, nawet sporo sobie potańczyłam na weselu Nogi to mi spuchły od butów i na następny dzień chodziłam na piętach rano, taka masakra była. Ale swoje wesele ma się raz w życiu
Fajnie, że impreza była udana

Cytat:
Hej Gaduły
Witam się w nowej części!

Wszystkim Kobietkom, tym obchodzącym i tym z Walentynkami na bakier życzę UDANEGO DNIA

My mamy dzisiaj okazji do świętowania bez liku Po pierwsze primo, moja kochana babcia obchodzi 70 urodziny, po drugie razem z dziadkiem mają dzisiaj rocznicę ślubu...no i po trzecie- Walentynki. Będę się upijać dziś...Picolo!

Pumas, gratuluję córeczki, teeeeż kceeeeeem!

Ja pojutrze idę na USG genetyczne! Nie mogę się doczekać! Strasznie się cieszę, że zobaczę dzidziolka, ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać reakcji Tż na pierwsze spotkanie z naszym Skarbkiem
Nabrałam ochoty na Picolo przez Ciebie
Najlepsze życzenia dla babci i dziadka i trzymam kciuki za wizytę!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:50   #130
muminek82
Wtajemniczenie

Witam się w nowym watku
narazie nie jestem w stanie nadrobić,idziecie jak burza
trzymam kciuki za wszystkie wizyty,i gratuluje tych które były!
Mamusiom chorowitkom zyczę zdrówka
jestem jeszcze troche na starym troche na nowym i u teściów
cięzko to ogarnąć wiec nie moge być z Wami na bieżąco
buziaki i pozdrowienia
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:54   #131
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja kocham takie mocne kolory Ewentualnie moglabym jeszcze tolerować seledynowy
Stary 2012-02-14, 11:02   #132
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
MAM WÓZEK Tzn jest kupiony, będę go miała za jakiś czas jak przyślą i go dostanęMoja mama postawiła na używany po konsultacji ze mną i za reszte pieniążków kupi reszte gadzetów i bardzo się cieszę Używany kosztował 1000zł Cieszę się że ma tyle części i jest nawet fotelikiem do karmienia http://allegro.pl/bertini-x4-wozek-g...117705927.html
Fajnie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przyznam, że nawet mogłabym kupić używany, ale trochę się obawiam, że trafię na taki, który dość szybko się rozsypie. To samo dotyczy nowych wózków zupełnie nieznanych firm. Poza tym jak przeczytałam, że w niektórych stosuje się wykończenia z materiałów rakotwórczych, to pewnie jednak wybiorę coś nowego i sprawdzonego. Zwłaszcza, że przecież to jedyny taki zakup w życiu, bo zamierzam kupić coś w neutralnym kolorze.
Ale my kupimy wózek znanej firmy. Już teraz przeglądam ogłoszenia w okolicy Krakowa, Wadowic, Chrzanowa, bo chcemy go osobiście obejrzeć i podjąć decezję. Gdybym chciała kupić coś nieznanej firmy to na pewno byłby to nowy wózek, bo takie zwykle mało kosztują. My chcemy Tako Jumpera, a za 500-600 zł można kupić używany zestawik (używany np rok) w bardzo dobrym stanie. I tym sposobem jakieś 500 zł zostaje w kieszeni. W sam raz na fotelik Maxi Cosi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:11   #133
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale my kupimy wózek znanej firmy. Już teraz przeglądam ogłoszenia w okolicy Krakowa, Wadowic, Chrzanowa, bo chcemy go osobiście obejrzeć i podjąć decezję. Gdybym chciała kupić coś nieznanej firmy to na pewno byłby to nowy wózek, bo takie zwykle mało kosztują. My chcemy Tako Jumpera, a za 500-600 zł można kupić używany zestawik (używany np rok) w bardzo dobrym stanie. I tym sposobem jakieś 500 zł zostaje w kieszeni. W sam raz na fotelik Maxi Cosi
Dobry plan dla kogoś, kto wie, na co zwrócić uwagę. Tylko ja zupełnie nie znam się na wozkach. Ciągle jestem na etapie czytania Waszych porad.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:19   #134
prince_polo
Zakorzenienie

ja juz doczłapałam sie do domu, gin sie dzis spoznił bo robił cesarskie cięcie ........ godzine sie spoznił, dobrze z ebyłąm pierwsza

no wiec tak:
przytyłam przez te 2 tyg 1 kg wyniki mam dobere, mojegu wymazu dalej niema
gin na badaniu powiedział ze w środku wszytsko pięknie na bóle brzucha kazał duzo lezec (to nie nowosc )

a ja ublagałam gina na usg ale na piatek mnie wcisnął na 10.15
mowie do niego ze chce dzidziola podgladnac a on ze co taka cikeawaska jestem z eniema takiej potrzeby,a ja mowie ze bym bardzo chciała no i mnie wcisnął moze poznam płec?

a tak na marginesie, wchodze do niego rozbieram sie a tu bach luteina mi pociekła po nogach mowie luteina mi wyleciała a on to nic dał papier i sie usmiechnał

a na wstepie mówi o ładnie pani wyglada wiec dobrze ze jest pani zdrowa i nic nie dolega

lubie tego gina taki smieszny jest, mówi bym nie była taka roztrzepana i zwolniła tępo i wiecej lezała a ja mwoie ze chyba wiecej sie lezec ju nie da a on mówi ze nie wygladam na spokojną (chyba dlatego ze duzo gadam i ciagle i szybko i zawsze go zasypuje pytaniami itp )

zjadam pączka

dzis robie pizze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:22   #135
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

słońce, nie odstawiaj antybiotyku bo tylko sobie krzywdę zrobisz! Jeśli bakterie nie zostały wybite do końca, mogą zacząć się namnażać i skończy się to jeszcze gorszą chorobą niż teraz (nie mówiąc o tym, że mogą zaatakować serce i nerki). Antybiotyk trzeba ZAWSZE wybrać do końca!
Kup sobie coś osłonowego i wybierz ten antybiotyk
Popieram!!! ( polać jej, bo dobrze prawi... )
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
W czwartek jadę do fryzjera, w końcu zrobię odrosty
Ja idę dzisiaj, już nie mogę się doczekać, żeby wyglądać jak ludź
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A ja zupełnie dzisiaj nie mam humoru więc raczej dzisiaj cicho będę siedzieć, wybaczcie
Przerabiałam to w zeszłym tygodniu, ale na szczęście już mi lepiej. Mam nadzieję że Tobie też szybko przejdzie zły nastrój
Cytat:
Cześć dziewuchy!
Super że się wybawiłaś! No i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życia
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello
A ja jakoś nie mam dziś weny na pisanie... jakaś taka z humorem nie w ciapę się obudziłam
Pójdę się przewietrzyć to może mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
gratuluje ślubu i faktycznie swoje wesele ma się raz w życiu

Ja dziś dołączam do osób bez nastroju ogólnie źle się czuje od wczoraj mi niedobrze i mnie głowa boli, a muszę ogarnąć jeszcze parę rzeczy bo popołudniu chłopaki ruszają z remontem dużego pokoju

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ooo tak , moja wątroba jest mi wdzięczna
To tak jak moja, ale nie powiem, bo często mam ochotę na jakieś piwko albo likier...

Witam w dzień walenia tynków Jakie plany na dzisiaj? Ja mam wizytę u położnej, potem fryzjera, a wieczorkiem pewnie posiedzimy sobie z małżowiną, więc w razie jakbym się już dziś nie udzielała, życzę wszystkim udanego dnia i żeby dla każdej z Nas Walentynki były codziennie

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:22   #136
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja juz doczłapałam sie do domu, gin sie dzis spoznił bo robił cesarskie cięcie ........ godzine sie spoznił, dobrze z ebyłąm pierwsza

no wiec tak:
gin na badaniu powiedział ze w środku wszytsko pięknie na bóle brzucha kazał duzo lezec (to nie nowosc )

mowie do niego ze chce dzidziola podgladnac a on ze co taka cikeawaska jestem z eniema takiej potrzeby,a ja mowie ze bym bardzo chciała no i mnie wcisnął moze poznam płec?

a tak na marginesie, wchodze do niego rozbieram sie a tu bach luteina mi pociekła po nogach mowie luteina mi wyleciała a on to nic dał papier i sie usmiechnał

a na wstepie mówi o ładnie pani wyglada wiec dobrze ze jest pani zdrowa i nic nie dolega

lubie tego gina taki smieszny jest, mówi bym nie była taka roztrzepana i zwolniła tępo i wiecej lezała a ja mwoie ze chyba wiecej sie lezec ju nie da a on mówi ze nie wygladam na spokojną (chyba dlatego ze duzo gadam i ciagle i szybko i zawsze go zasypuje pytaniami itp )
No to super wieści! Fajnie, że będziesz miała usg
Nieźle z tą luteiną Jak mam rano jakieś badanie albo wizytę, to biorę lutkę dopiero po, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji
Stary 2012-02-14, 11:23   #137
kejtigda
Wtajemniczenie

No ja na początku chciałam nowy, ale wydawać ponad 3tys mimo że to nie ja płacę mi się srednio widziało, a tak za tysiaka mam fajny sprzęt w wymarzonym kolorze A na wózkach się kompletnie nie znam
Stary 2012-02-14, 11:25   #138
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No to super wieści! Fajnie, że będziesz miała usg
Nieźle z tą luteiną Jak mam rano jakieś badanie albo wizytę, to biorę lutkę dopiero po, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji
to nie trzeba luteiny tak o tcyh samych porach miejwiecej? ja zawsze o 6 rano (albo w granicach 6 ) a wieczorem zawsze meidzy 19 a 20.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:25   #139
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

no wiec tak:

zjadam pączka

dzis robie pizze
Gratulacje za dobre wieści i... za akcję z luteiną

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-02-14, 11:31   #140
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
Duzo MIŁOŚCI w Walnetynki
ja dzis w miare sie wyspalam i wstalam o 11.40 a co raz na jakis czas moge, zaraz zbieram sie do uchni zrobic tzowi placek na walentynki
Cytat:

Witam w WALENTYNKI przy kubku kawy
maluch mnie szturchał leciutko juz kilka razy Jestem ciekawa reakcji gina

no i ogóle jestem ciekawa moich wyników i mojej wagi

musze isc ogolic jeżyka dlatego wstałam wczesniej

macie cos ode mnie na walentynki gaduły kochane
3mam kciuki kochana

Cytat:
Cieszę się że nie tylko ja mam takie humory

A oto co mi wyszło z piekarnika
sweet
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ooo nowa część
Cześć dziewczyny

Udanego dnia Wam wszystkim życzę
mało mnie dziś będzie na forum bo męża mam w domu a później wychodzimy parę rzeczy pozałatwiać i do lekarza zobaczyć dzidziola
3mać kciuki!!
udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

No to ladnie
Moj mi dzisiaj z okazji walentynek ma upiec ciasteczka czekoladowe (jego pierwsze podejscie, nigdy nie piekl, nie gotowal, zupelnie nic, on nawet ziemniakow nie umie ugotowac ani kotleta zrobic. W zyciu zrobil tylko jajecznice )
Mam nadzieje, ze jakos mu wyjda Wazne ze z sercem

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Trzymamy kciuki
3mam kciuki za tza

Cytat:

Ooo to tanio jak na 3d/4d

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

tanio i jest fajny lekarz dokladnie wszystko bada w 2 d, potem w 3 d i 4 d..badanie trwa ok 30-40 min wszystko wyjasnia, drukuje wyniki itp, daje zdjecia i plyte z filmem

nio i dupa..tz przyszedl do domu, dobrze ze nie zaczelam robic ciasta...na szczescie za godzine ma isc spowrotem oczywiscie niczym mnie nie zaskoczyl ehhh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:38   #141
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej!
Prince super że będziesz miała usg w piątek, a zrobił Ci to ktg czy za wcześnie jeszcze?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:41   #142
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

no wiec tak:

zjadam pączka

dzis robie pizze
A mój zawsze mówi : oj cos kiepsko pani dziś wygląda, jakas pani niewyspana, czy przemęczona, nigdy nie usłyszałam tam, że wyglądam dobrze...
Cieszę się że wszystko oki, akcja z luteiną niezła

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Ja idę dzisiaj, już nie mogę się doczekać, żeby wyglądać jak ludź

Witam w dzień walenia tynków Jakie plany na dzisiaj? Ja mam wizytę u położnej, potem fryzjera, a wieczorkiem pewnie posiedzimy sobie z małżowiną, więc w razie jakbym się już dziś nie udzielała, życzę wszystkim udanego dnia i żeby dla każdej z Nas Walentynki były codziennie
Ja też nie mogę, juz czekam jak na zbawienie na ta wizytę

Dziękuję za życzenia my nic nie robimy, ale Mrówka mi narobiła smaka na Picolo, wiec poproszę by mi kupił i obalimy wieczorem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:44   #143
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej
Chcialam Was przywitac z kubkiem kawy i talerzem nalesnikow ale zanim Was nadrobilam to juz wszystko zdazylam zjesc
taka bylam wyglodniala po tych wczorajszych ekscesach..
Moja maruda zostala dzis w domu. Spi, rano wstal, przyniosl mi soczku i dostalam kwiatuszka i czekoladki takie ze sa w podloznym opakowaniu i na kazdym w kazde jest w ksztalcie serduszka ale w innych kolorach, na kazdym jest jedna literka i wychodzi I Love You i taka piekna kartke
Szczerze to sie kompletnie nei spodziewalam ze mnie z ranca tak zaskoczy

Gratki za udane wizyty
I przytulanki dla tych bez humoru

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:46   #144
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Moja maruda zostala dzis w domu. Spi, rano wstal, przyniosl mi soczku i dostalam kwiatuszka i czekoladki takie ze sa w podloznym opakowaniu i na kazdym w kazde jest w ksztalcie serduszka ale w innych kolorach, na kazdym jest jedna literka i wychodzi I Love You i taka piekna kartke
o jaaa jaka słodka niespodzianka
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:52   #145
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o jaaa jaka słodka niespodzianka
zaskoczyl mnie kompletnie
a kwiatuszka roze jedna

ale zawsze mi sie chce smiac bo jak dostaje od niego kwiaty to zawsze razem z wazonem
i juz mam tyle wazonow ze masakra :P
ta pojedyncza roza tez byla w taakim waskim szklanym lekko klepsydrowatym wazoniku ale pieknie to wyglada i taki czerwony piasek na samym dnie
ale to sie przydaje :P

jak na urodziny dostalam taki ogromny bukiet i od razu w wielkim szklanym wazonie

Amelcia
Stary 2012-02-14, 11:59   #146
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to nie trzeba luteiny tak o tcyh samych porach miejwiecej? ja zawsze o 6 rano (albo w granicach 6 ) a wieczorem zawsze meidzy 19 a 20.
Mniej więcej trzeba. Ale przecież wymaz czy badanie ginekologiczne masz raz na jakiś czas. Mi się już kilka razy zdarzyło brać lutkę dopiero o 12-tej i nic się nie wydarzyło.
A teraz mam mieć cytologię w czwartek i gin mi powiedziała, żebym jutro i w czwartek nie brała wcale luteiny, bo inaczej szyjka będzie zaklejona i nici z badania. Trochę się boję tak nie brać 2 dni, ale skoro lekarz tak każe, to chyba wie, co robi

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
tanio i jest fajny lekarz dokladnie wszystko bada w 2 d, potem w 3 d i 4 d..badanie trwa ok 30-40 min wszystko wyjasnia, drukuje wyniki itp, daje zdjecia i plyte z filmem
No to bardzo fajnie

Cytat:
hej
Chcialam Was przywitac z kubkiem kawy i talerzem nalesnikow ale zanim Was nadrobilam to juz wszystko zdazylam zjesc
Miła niespodzianka

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
ale zawsze mi sie chce smiac bo jak dostaje od niego kwiaty to zawsze razem z wazonem
Hehe Może on lubi wazony
Stary 2012-02-14, 12:00   #147
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
hej

Gratki za udane wizyty
I przytulanki dla tych bez humoru
Super!!! Kochany ten Twój tż A ja pierwszy Walentynkowy prezent dostałam od listonosza, który przyniósł mi detektor tętna płodu, a drugi od maleństwa, które dało mi posłuchać swojego serduszka

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-02-14, 12:06   #148
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Super!!! Kochany ten Twój tż A ja pierwszy Walentynkowy prezent dostałam od listonosza, który przyniósł mi detektor tętna płodu, a drugi od maleństwa, które dało mi posłuchać swojego serduszka
ohh jakie to slodkie
najlepszy prezent
ja serduszka sluchalam w zeszlym tyg jak bylam u poloznej

Amelcia
Stary 2012-02-14, 12:06   #149
depoison
Zadomowienie

hej, dziewczyny.

Ech, cholera, smutno mi Był u nas przed chwilą jakiś fachman z administracji i zarządził gruntowne zmiany wyglądu przedpokoju.
O co chodzi:
mieszkamy w starej, XIX-wiecznej kamienicy. Przedpokój duży, długi, wysoki - z charakterystycznymi łukowatymi wnękami o szerokości 1,5m i wysokości 3m każda (są dwie). Niestety - zawsze zimą wnęki były nienormalnie zimne, w dole wilgotne, ze skłonnościami do zarastania grzybem. Zgłaszaliśmy to do administracji, już w zeszłym roku przysłane zostały dwie ekipy, osuszały ściany, przemalowywały jakąś specjalną izolującą farbą - pomagało na krótko. W tym roku problem się powtórzył, znów zgłaszaliśmy, znów przyszło dwóch majstrów. I co? i nic, dupa, jedyne wyjście to.. zabudowanie tych wnęk.
Niby pierdoła, niby to dla zdrowia, ale i tak mi smutno Tak lubiłam te wnęki! Dodawały charakteru całemu pomieszczeniu, lustro i komody tak się nie elegancko wpasowywały.. Ech
/w dodatku będę teraz miała robotników od świtu, przez kilka dni, bo przecież Niemcy wszystko robią jak w zwolnionym tempie/

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:07   #150
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
haha mój mąż też jest zdolny... raz poprosiłam go jak byłam w pracy żeby zrobił kotlety mielone. Wszystko mu wcześniej naszykowałam tzn namoczoną bułkę, jajko, mięso, przyprawy itd. oczywiście wszystko wytłumaczyłam jak ma zrobić, a on dzwoni do mnie do pracy i mówi że kotlety mu sie rozleciały, pytam czy zrobił tak jak go prosiłam, a on że nie dawał bułki i jajka bo jakoś mu to do surowego mięsa nie pasowało

Prince, dobrze, że wizyta pomyślnie - no i doprosiłaś się o USG!

Witam wszystkie w Dzień Świętego Walentego!
A mi "spuchły" dziąsła... Zaraz będę szukać co mogę z tym zrobić. Działo mi się tak już wcześniej chyba z braku witamin - ale teraz nie powinnam mieć braków
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości