|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tatuaż część II- wątek zbiorczy
Po pierwsze - cześć, bo to mój pierwszy post na Wizażu.
![]() Po drugie, jutro robię tatuaż na dekolcie i nie wiem czego się spodziewać ;p Czy to miejsce bardzo boli? ;/ Ma któraś doświadczenie z tym miejscem? |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tatuażu w tym miejscu, ale podobno na dekolcie boli bardzo.
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chciałabym sobie zrobić tatuaż ale taki który utrzyma się przez pewien czas ( np. 5lat)
![]() Czy możecie mi powiedzieć coś o tego typu tatuażach ? Czy boli wykonanie takiego czegoś na nadgarstku ? Czy znika on całkowicie? |
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Taki tatuaż może wchłonąć się nierównomiernie, lub nie do końca. Poza tym żaden szanujący się tatuator nie będzie chciał go wykonać, bo zaprzecza idei tatuażu.
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu ta Twoja kobitka taka niefotogeniczna jak moja "wróżka" na wewnętrznej stronie przedramienia Moja na zdjęciu wydaje się koślawa, widać jakieś krzywe kontury (chociaż krzywe nie są) i tragiczne cieniowanie, w ogóle jakaś porażka patrząc na zdjęciu, burak jak ta lala W sumie to wkleję zdjęcie mojego wybitnie NIEfotogenicznego tatuażu, patrzę na zdjęcie i na rękę i śmiać mi się chce z tego, jak na zdjęciu niektóre rzeczy mogą wyjść Zdjęcie robione po powrocie do domu w dzień robienia Drugie z dzisiaj trochę niewyraźne. Patrząc na zdjęcie w pierwszy dzień po zrobieniu się przeraziłam, że mam TO na ręce
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Ja taka w gorącej wodzie kąpana...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Chciałbym się dowiedzieć co Wam kobietkom, podoba się w tatuażach trwałych? nie potrafię tego zrozumieć. Dla mnie to troszkę szpecenie ciała - widziałem do tychczas może 4,5 dziewczyn w polsce które miały ładny tatuaż. I zazwyczaj był nie większy niż 5x5 cm. Co Wam się w tym podoba? Najczęściej można zobaczyć tribale na odcinku krzyżowym, coś co mnie bardzo przeraża i odrzuca. Jakie tatuaże u mężczyzn wg Was są fajne?
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie zrobiłam ostatnio tatuaż na dekolcie, a dokładniej pod obojczykiem od ramienia prawie do szyi i powiem tak, na ramieniu nie bolał, ale już czym bliżej szyi tym ból był gorszy. Jeśli miałabym porównać ból przy tatuowaniu żeber a dekoltu to dekolt boli dużo bardziej. Tak więc to co napisała Benek23 to prawda - boli i to bardzo.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np czemu komuś podoba się ciemny kolor włosów i na taki farbuje swoje blond? bo mu się podoba i tyle![]() Co do tatuaży u facetów mniejsza o to jakie ważne gdzie Łydka, żebra, wnętrze przedramienia, kark/szyja
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Uwielbiam tatuaże u facetów, ale też nie wszystkie. Wielkie HWDP czy "Jezu ufam Tobie" mnie wręcz odstrasza. |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Zdarzają się wyjątki) Nie wiem czemu... A jakie tatuaże u facetów? "Męskie" Tzn, żadne hallo kitty czy coś w tym stylu Jeśli chodzi o miejsce, to ręce, plecy, tors... obojętnie W każdym bądź razie jak widzę faceta z dziarą, to ma u mnie "plusa" Mam nadzieję, że mój przyszły tż też będzie miał lub będzie chciał sobie zrobić
Edytowane przez Perfekcj0nistka Czas edycji: 2012-03-14 o 17:39 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
u faceta rękawki
nie lubie jak jest jeden mały,jak łydka to cała jak plecy to coś dużego u kobiet lubie też raczej duże,ładnie zrobione nie lubie małych głoszących treści love live life itd napisów,kwiatków,ptaszków ,nutek itp lubie ogólnie motywy czaszek,czerwonej róży,pistoletów,karciane, gwiazdki,clowny,połączeni a czerni z czerwienią ja ładnych tatuaży widziałam sporo o dziwo każdy był znacznie większy niż 5x5 ( takiej wielkości to mało co może byc ładne )
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Nie straszę, tak mi powiedział mój tatuator, że to jest bolesne miejsce.
Hehe, spoko, jeszcze trochę
|
#137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się w tatuażach trwałych przypuszczalnie podoba to, co Tobie się nie podoba - to, że ciężko się ich pozbyć? ![]() Szpecenie ciała - kwestia gustu, na twarzy sobie tatuażu nie planuję ![]() Dla mnie większość powyżej 5x5 jest ładna, takie małe mi się po prostu okropnie nie podobają. Na lędźwiach tatuażem bym nie pogardziła, ale akurat na to miejsce brak pomysłu ![]() U mężczyzn fajne są wg mnie wszystkie przemyślane tatuaże, a nie zrobione "bo kolega ma". Czyli zanim tatuaż mi się spodoba, muszę poznać faceta Byleby nie był w wybitnie widocznym miejscu (twarz/szyja...).Cytat:
No i pomijam, że on naprawdę na zdjęciu jest... dziwny Ale Ej no, planuję ![]() Cytat:
O, to to to
|
|||
|
|
|
#138 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myslicie o takim tatuazu na nadgarstku z wewnetrznej strony ?
To imie córki
|
#140 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale moim zdaniem to fajnie, że nie każdemu się podoba to samo, bo wtedy byłoby nudno i wszyscy mieliby wytatuowane te same wzory ![]() Ja dzisiaj idę robić kolejny. Boję się
|
||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszta rzeczy które wymieniałam to dla mnie obeca lub już troche miniona moda która za kilka lat będzie jak tribale na lędźwiach teraz zauważyłam właśnie największą mode na napisy (małe po angielsku cos o love troche o life i tym jak live ) jakiś czas temu były ptaszki i dmuchawce wcześniej napisy na nadgarstku ( jakiś wysyp u mnie tego był,ładne nie ładne byle były) nutki i gwiazki jak Rihanna ale moda na tribale nad pupą to był szał,u mnie ostatia klasa LO to była,dziewczyny takie wielkie te tribale robiły ![]() wtedy ja tam słoneczko zrobiłam i czesto słyszałam "łeee szkoda że nie tribal "
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Tribal nad tyłkiem to według mnie kicz. Zwłaszcza jak jeszcze kobitka jest strzaskana na brązowo No ale to tylko moje skromne zdanie i każdy robi to co lubi (lub w niektórych przypadkach to co modne i to co mają inni |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie kierowanie się modą w jakimkolwiek aspekcie życia jest dziwne, a co dopiero w przypadku tatuaży... Ogólnie wśród moich znajomych mało kto ma tatuaże. Z bliższych koleżanek nie ma żadna, w rodzinie też jestem tylko ja, więc ogólnie ja mody na jakiekolwiek wzory tatuaży nie widzę
Tyle się słyszy, że jaskółki czy gwiazdki takie popularne, a ja w życiu nikogo nie spotkałam z takim tatuażem. Ale to na pewno od środowiska zależy - jak ktoś ma znajomych z tatuażami, to jednak ma styczność z różnymi wzorami. Mnie się marzy, żeby mój TŻ zrobił sobie tatuaż, ale on uparcie nie chce ![]() Ale tribale to dla mnie masakra. Niedługo jadę do studia, jestem przerażona Ostatnio w dzień tatuowania też panikowałam i chciałam być już po Boję się bólu, jestem dość szczupła przy ramionach, mam dość wystające obojczyki, a właśnie pod obojczykiem chcę tatuaż... Pocieszcie mnie
|
|
|
|
#145 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
invisible - a nie chcesz kupić tej maści znieczulającej?
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponakręcaj się pozytywnie, zamiast myśleć o bólu pomyśl jak o tym marzyłaś, jak Cię to kręci itd Siła autosugestii jest olbrzymia ![]() Ja w trakcie, jak zaczynam czuć rzeczywisty ból to "medytuję", wyłączam się totalnie, zaczynam myśleć o czymś przyjemnym, miłym, błogim, dzięki czemu totalnie odpływam i nie czuję bólu, tylko gdzieś w kąciku świadomości lekki bzykanie słyszę
|
|
#148 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Opisywała części ciała i tak dalej A mnie to pomagało, bo nie znałam tematu i skupiałam się na tym, co mówi.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#150 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

Moja na zdjęciu wydaje się koślawa, widać jakieś krzywe kontury (chociaż krzywe nie są) i tragiczne cieniowanie, w ogóle jakaś porażka patrząc na zdjęciu, burak jak ta lala 

)