![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black list - jeśli zostałaś oszukana, opisz to tutaj...
Nikt jasnowidzem nie jest,kiedy wysylam list na poczcie a Pani sie pyta czy priorytet to..idzie priorytet ale..logiczne ze jest to zwykly list
![]() Wysylajac przesylki polecone zawsze daje dowod nadania w pierwszej kolejnosci i dodaje jedynie,ze priorytet-proste,prawda?
#122 |
Zakorzenienie
Przekupka: 102 pkt / 100% pozyt.
|
nawet jeśli owa stażystka nie wiedziała, to dlaczego jej nie upomniano, że nalezy sie dowód nadania?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli ktos nie potrafi tego przyswoic to moge tylko nazwac aktem bezmyslnosci.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem krotko, nie mozna dostac dowodu nadania, jesli sie go wpierw nie wypelnilo, czyli wyslalo zwyklym listem a nie poleconym.
PS. W ciagu 3 miesiecy bytnosci na tym targowisku nadalam: 50 listow poleconych zwyklych i priorytetowych oraz 6 listów poleconych priorytetowych z podana wartoscia i posiadam wszystkie dowody nadania. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Nic sie w naszej sprawie nie wyjasnilo. Pani na poczcie powiedziala ze od nich napewno paczka wyszla w calosci.... ale jak tu teraz wierzyc innym. Pierwszy raz na targowisku i juz odrazu takie zdarzenie. Kurcze nawet nie pomyslalam ze ludzie na poczcie moga byc tacy "cenzura" i przegladaja paczki, wynagrodzenia chyba az tak zle tam nie sa zeby kogos rzeczy zabierac. Smerfeto a twoja paczka nadal nie dotarla do mnie i dzis juz pewnie nei dojdzie bo listonosz juz chodzil. Nie wiem w jakim oni systemie pracuja skoro moja doszla juz na drugi dzien a twoja od tygodnia dojsc nie moze
aha i jeszcze jedno mala niescislosc: "ja swoją przesyłkę wysłałam we wtorek popołudniu, więc nie wiem czemu jej jeszcze nie dostałaś...być może dlatego że mają tam taki burdel..." przeciez we wtorek pisalas ze przepraszasz ale jesczez nie wyslalas bo ci kopert zabraklo.... co mi sie tu niezgadza. Sory ze sie czepiam szczegolow ale taka juz jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
ech dziewczyny, dziewczyny, same jestescie sobie winne i teraz to mozecie jedynie pluc sobie w brode i obwiniac wyłącznie siebie nawzajem, bo z pocztą nic nie wskóracie. Skoro żadna z Was nie wysłała poleconym to niestety ale jestescie same sobie winne. Jedna paczka okradziona z połowy zawartosci, drugiej wcale nie ma - to powinno byc dla Was nauczka na przyszłosc.
A co Smerfety to dziwi mnie ze po tylu transakcjach na targowisku nie wiesz jak sie polecony wysyła? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziewczyny takie sprawy najpierw sie wyjasnia na PW, a dopiero potem smaruje na ogolny, troche Wam sie pomylila wg. mnie oczywista kolejnosc rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
co do tego ze na pw sie to zalatwia to sie zgadzam ale skoro smerfeta zaczela to komentowac bez wczesniejszego wyjanienia ze mna no to ja nie pozostawilam tego besz odzewu i wyrazilam swoje zdanie, a co do etgo ze zrobilam zle nie wysylajac poleconym to ja juz tez sama wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Swoją drogą, rzeczywiście dla uniknięcia takich sytuacji wszyscy powinni dodać te dwa złote za polecony-szkoda, że Smerfeta twierdzi, że wysłała poleconym a nie dostała po prostu dowodu nadania [ co już wszytskie chyba wiemy - jest niemożliwe ] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Niestety z przykroscia na czarna liste wpisuje Tereskaa Teresa A. z Torunia, dostalam od niej przeterminowany balsam (termin waznosci 09.2004r.), nie wiem czy smiac sie czy plakac.Ja jej wyslalam calutka nowiutka wode toaletowa.ŻAŁOSNE!Jestem wsciekla!
Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2006-01-30 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Podróżniczka
|
Hmmm Papiszynko, uspokuj się
![]() Sama się z nią wymianiłam niedsawno na CAŁY mój kramik, bo go zamykałam - wysłałąm jej prawie 13 kosmetyków, więc teraz chyba zacznę trzymać kciuki, żebym dostała wszytsko od Tereski tak jak się umawiałyśmy ![]() ![]() EDIT : A czy z balsamami YR nie jest tak jak w Avonie, ze liczy się ileś tam lat od daty produkcji, podanej na zgrzewie ? Wysuwam tylko taką supozycję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze gdyby to byla data produkcji to na opakowaniu bylaby jakakolwiek informacja o okresie przydatnosci do zuzycia (tak jak na avonie otwarty pojemniczek z liczba miesiecy).Mialam stycznosc z tym balsamem wczesniej i nie smierdzial on tak jak ten...Trzeba patrzec co sie wysyla, gdyby to bylo kilka miesiecy po przydatnosci to jeszcze przymknelabym oko... ale nie 2 lata!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() No na razie proponuję, żebyś spróbowala jakoś zagadać do Tereski. Myślę, że najlepiej dla was obu byłoby, żebyście odesłały sobie wasze rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Jakos mi sie nie widzi wydawac lacznie 10zl za przesylke i nie miec z tego nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię się wtrącać, ale strasznie to denerwujące-nie dość ze wizażanka ucierpiała, tracąc czas, to jeszcze musi podwójnie ponosić koszt wysyłki! Uważam ze osoba, ktora oszukała, powinna te koszta wysyłki zwrócić-w obie strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Podróżniczka
|
To też jest jakieś rozeiązanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A watek swoj usunelam, poniewaz juz wymienilam wszystekie rzeczy, ktore mialam na wymiane. Do magdziS: Mozesz byc spokojna, wybrane przez Ciebie kosmetyki powinny dotrzec do Ciebie lada dzien.
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie z czystej ciekawosci dzwonilam do Yves Rocher - ten konkretnie balsam ma wybitą datę WAŻNOŚCI. (czyli nie ileś tam lat od tej daty...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
..oczywiscie polecam zadzwonienie w razie niedowierzania -
http://www.yves-rocher.com.pl/ -świetna baza telefonow oraz salonów. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Osobiscie uwazam,ze...zanim wystapimy z wyciaganiem takich spraw na forum to nalezy dogadac sie na privie.
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Teresko coz - przepraszam Cie za ta idiotke, ale bylam bardzo zdenerwowana.Bo nie da sie ukryc ze wyslalam Ci kosmetyki o wyzszej wartosci,bo bardzo zalezalo mi na tym balsamie, a tu taki klops w postaci przeterminowanego smierdziucha.Poza tym woda ktora Ci wyslalam wyszla na rynek w 2005 roku wiec Twoje argumenty sa troszke slabe.Nie slyszalam tez o przeterminowanej wodzie toaletowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro juz rzostrzasamy ten temat na forum publicznym (co wydaje mi sie nieco przesadzone) to chcialabym publicznie wyjasnic co sie stalo i jaki jest tego final: Otoz rok temu kupilam ten feralny balsam i bylam swiecie przekonana, ze wszystko z nim jest jak nalezy, ze skoro kupilam go w sklepie to nie musze sprawdzac daty waznosci. Napisalam Papiszynce na prv, ze i ja rowniez zosatlam oszukana (bo sprzedano mi juz przeterminowany balsam!!!), ale pomimo tego chce jej zrekompensowac ta strate (chociaz nikt mi nie odda straconych pieniedzy za balsam i koszty przesylki). Zaproponowalam Papiszynce, ze dosle jej oryginalny zel pod prysznic Cosmetic Beauty (ktory kosztowal mnie ponad 20 zlotych) lub kredke do powiek Rival de Loop - wybrala zel pod prysznic, ktory oczywiscie w najblizszych dniach jej wysle, aby chociaz troche zrekompensowac poniesione krzywdy. Dziewczyny, mam prosbe!!! Nie oczerniajcie sie tu na Black list tak odrazu, zawsze mozna sie dogadac, wyjasnic..... a tak, teraz mam piekny wpis na black list i negatywa ![]() Pozdrawiam wszystkich
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Teresko ok, przyslalas mi wode tylko porownaj sobie jej wartosc (ok 13ml) z wartoscia 50ml raz uzytej wody Treselle ( z tego co mi wiadomo wartosc obu wod w tej samej pojemnosci jest bardzo zblizona).Mi glownie zalezalo na balsamie o czym dobrze wiesz.Poza tym dostalas tez ode mnie podklad,i smiem twierdzic ze nawet przy tym zelu bede stratna.Ale juz sie na to zgodze bo nie lubie sie klocic.
Teraz wychodzi na to ze ja jestem wstretna, okropna aferzystka i w ogole a Ty biedna i pokrzywdzona... Takie jest zycie, jak sie cos zrobi zle trzeba za to beknac... |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Poza tym jeszcze dodam ze na pierwszy rzut oka widac ze z balsamem jest cos nie tak (odsylam do zdjecia powyzej), stoi on u mnie bez ruchu od 11 i wyglada identycznie jak na zdjeciu, a przydatny balsam bylby gladko opadniety.Jak moglas tego nie zuwazyc? :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, daj sobie juz spokoj!!! Zastanawia mnie tylko skad w tak mlodej osobie tyle zawzietosci i braku zrozumienia??????
Ten balsam wygladal tak od samego poczatku, zreszta tak zachowuja sie wszystki balsamy, tylko, ze ten ma przezroczysta tube, dlatego widac. Nie bede tego wiecej komentowala, bo to bezsensowna przepychanka......... prosze tylko o nieroztrzasanie takich spraw w tym miejscu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.