Może by tak jakiś Silveksik? ;)))) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 06:49   #121
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella
Dot.: Może by tak jakiś Silveksik? ;))))

Dziewczęta, ja pędzę do lekarza, więc póki co po tabelce możecie sobie jeszcze hasać - zajmę się nią jak wrócę, pewno koło południa

Mirellaj - wpisz sobie te ogniwka, bo jeśli chcesz to ja Ci te bigle wpiszę jak wrócę Myślałam, że już wcześniej ktoś to zrobił
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 15:04   #122
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Za nie ma co
Co do tych z pierwszego linka, to nie wypowiem się, też pierwszy raz je zamawiam
Te BA 5 mam w kolczykach od Extrano i bardzo je lubię Są ładne i delikatniejsze od BA 1, a do tego ładnie chodzą, nie rozsprężynowały się jeszcze, choć kolczyki zakładam często

Cytat:
Napisane przez viktorej Pokaż wiadomość
Mozecie mi powiedziec, czy moge wziac swary wing i tylko dodac ilosc? Cos nie moge dojsc, jak to jest z paczkami. Z tego, co zrozumialam, to mozna na sztuki.

Czy ktos uzywal silvexowego Magic-Glos? Jest on wydajny? I czy to bardzo jest skomplikowane?
Wingi jeśli można na sztuki, to znaczy, że sztuka jest w paczce, to tak, możesz tylko dodać ilość paczek

Magic Glossa używałam Czy wydajny to nie wiem, nie wiem jak to liczyć Zalezy jak duże elementy zalewasz Ja dopiero kończę pierwszą buteleczkę, chociaż trochę eksperymentów już robiłam
A skomplikowane nie jest, teraz nawet lampy nie będziesz potrzebować, bo słonko odwali robotę Trzeba tylko trochę wprawy przy zalewaniu grafiki, bo może się zdarzyć, że gdy góra jest już zastygnięta, od dołu wyjdzie bąbelek i trzeba ściągać cały kożuszek żywicy z góry, żeby go usunąć
U mnie najtrudniejszą częścią jest pilnowanie, żeby do zastygającej żywicy przez kwadrans żaden z kotów czegoś nie wtranżolił i nie przewrócił tego, na czym biżut leży

Cytat:
Napisane przez mirellaj Pokaż wiadomość
Wpisałam nick i ogniwka a jeszcze potrzebuję bigle(2paczki) o , takie :http://silvexcraft.eu/pl/13248-bo-2-29519.html . Jeśli możesz to bardzo proszę o dopisanie mi ich i podsumowanie tego wszystkiego . Ciemna masa jestem , nie potrafię i już !!!
Nie wiem, czemu miałaś problem, ale już Ci dopisałam. Przepraszam, że dopiero teraz - wczesniej jakoś nie miałam czasu, żeby przysiąść do tabelki...

Cytat:
Napisane przez April_May Pokaż wiadomość
Marisello, dziękuję, dopisałam się do tabeli
Zmieniłam cenę bigli BA5 i BA18, bo dziś były lepsze ceny niż widoczne w tabeli. Mam nadzieję, że nic nie zepsułam
Te ceny i tak codziennie się zmieniają, więc nie ma sensu codziennie ich aktualizować, no chyba, że Ci się chce
Ja je przeliczam na końcu z faktycznie oplaconych faktur, gdy już wiadomo, po jakiej cenie zostały policzone i ile czego jest (czasem się zdarza, że coś jest lżejsze lub cięższe niż waga podana na stronie Silveksu i ceny wychodzą przez to ciut wyższe lub niższe; zdarza sie też, że przychodzi pół pary bigla albo któryś element jest wadliwy - wtedy się ustala co z fantem począć - czasem ktoś takiego nieparzystego chce, a czasem nie, a to też ciut ciut wpływa na cenę).

Ogólnie to, co jest w tabelce, nalezy traktować orientacyjnie, bo wszystkie koszty będą podliczone szczegółowo na koniec i wtedy też będę się z Wami dokładnie rozliczać, zwracając nadpłaty i czekając na dopłaty

Cytat:
Napisane przez weraph Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatni dzien wybieractwa a tutaj tak cicho?
No właśnie ja nie wiem gdzie się podziały zwyczajowe targi i przekupstwa To chyba mozliwość zamawiania małych paczek tak wpływa na lud albo po prostu zabrakło największych przekup Hmmm... pomyślmy zatem, kto nimi był

Cytat:
Teraz przyznam się, że grzebię w Miyukowej częsci (pomijając Tila) i nawet jak zerujecie stan to zaraz dokładam paczki - miejsca niewyzerowane po zamknięciu wybierania ogarnę i wywalę niewybrane paczki, moze czasem kosztem gorszej ceny, ale po prostu chciałabym by zostawiono to mnie
OK, to ja na razie działu z Miyuki nie ruszam, a wieczorem zajmij się porządkami tam, dobra? A ja będę sprzątać resztę tabelki

Cytat:
Napisane przez mirellaj Pokaż wiadomość
Przepraszam , jeśli namieszałam ale wycofałam swój nick i wpisane w tabelkę ogniwka a ponieważ nie potrafiłam dopisać bigli
Dopisałam już te bigle, więc jeśli jednak będziesz chciała, to do wieczora możesz się dopisać z powrotem
Stary 2012-03-27, 15:05   #123
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

A teraz ORGANIZACYJNIE

Wpisałam przed chwilą do tabelki to, co ja chciałam brać. Rychło w czas, więc pewnie chętnych nie będzie, ale moooooże jednak ktoś się skusi Te rzeczy, któe wpisałam (łącznie z biglami mirellaj) oznaczyłam w ramach reklamy na brzoskwiniowo, czy jaki to tam kolor jest )
Dodam jeszcze, że są to same bicony i roundy w kolorach ślubnych (crystal, crystal AB, golden shadow), więc na teraz jak znalazł, nie ma się co zastanawiać Roundy są w rozmiarach, które normalnie dość trudno kupić, a jak są, to dwa razy droższe, więc tym bardziej trzeba chwytać okazję

Bicony crystal 6 mm będę brać na pewno, choćbym miała sama paczke brać, więc w razie czego one są pewne i można się śmiało dopisywać

Ogarnęłam też trochę tabelkę ogólnie - posegregowałam Swary rodzajami, żeby łatwiej się było zorientować co i jak i wprowadziłam oznaczenia kolorystyczne:

- na ciemnoszaro zaznaczyłam nazwy i ilości rzeczy, które bierzemy na pewno, bo rozdrapałysmy całe paczki
- na średnioszaro zaznaczyłam ilości w rzeczach, które się jeszcze nie uzbierały do zera, żeby je wziąć, ale brakuje stosunkowo mało - zwróćcie na nie szczególną uwagę, bo szkoda je przepuścić
- bez zmian kolorystycznych zostały rzeczy, którym jeszcze dużo brakuje do zamówienia. Przemyślcie, czy chcecie je brać w mniejszych paczkach, jeśli cena przez to podskoczy do góry. No albo zgarniajcie, żeby zostało zero

W biconach widać, że jest wzięte na przykład po trochę z każdego koloru i pewnie ostatecznie żadnego nie kupimy Trza by się więc może zdecydować na jeden (najlepiej na golden shadow )

Ja podobierałam parę rzeczy, którym niedużo brakowało - jakieś rivoli i bicony moonlight plus coś tam ze srebra, ale wszystkiego nie dam rady, już i tak (jak zwykle) znacząco przekroczyłam budżet

Ja wieczorem zerknę jeszcze do tabelki i będziemy dumać co i jak
Wieczorem dostaniecie też dane do przelewów, więc na jutro szykujcie karty kodów czy co to tam macie

I co to ja jeszcze chciałam? A nie wiem... ale jak sobie przypomnę, to jeszcze napiszę
Stary 2012-03-27, 15:14   #124
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość

OK, to ja na razie działu z Miyuki nie ruszam, a wieczorem zajmij się porządkami tam, dobra? A ja będę sprzątać resztę tabelki

Jasna sprawa szefie zrobię to po 23 ok?

Moj wąteczek wizazowy

http://koralikowaweraph.blogspot.com/

Moja koralikowa strona

weraph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 15:35   #125
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Ok
Stary 2012-03-27, 15:39   #126
Bilq
Rozeznanie

Rivoli i większość magatam sama wpisywałam więc wezmę na pewno nawet po wyższych cenach Jeszcze muszę ogarnąć nowości biconowe więc możliwe że coś dobiorę, na pewno golden shadow :P
Stary 2012-03-27, 15:51   #127
zanna4
Rozeznanie

Dopisałam się w ostatniej chwileczce i parę koralików wzięłam, ok?
zanna4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 16:00   #128
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Bilq Pokaż wiadomość
Jeszcze muszę ogarnąć nowości biconowe więc możliwe że coś dobiorę, na pewno golden shadow :P
No, no! Nie krępuj się

Cytat:
Napisane przez zanna4 Pokaż wiadomość
Dopisałam się w ostatniej chwileczce i parę koralików wzięłam, ok?
Pewnie, do wieczora jest spokojnie czas na dopisywanie się i zmiany
Stary 2012-03-27, 18:53   #129
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Oki, znalazłam chwilę zeby to ogarnąc na już. Czy osoby które brały miyuki, a nie zebrała się tak zwana "niższa cena" mają coś przeciwko zmianie ceny na wyższą? Zwykle to jest rożnica około 60-80 groszy na paczce, (tila podrożeją wiecej, ok 2-3zł).

Dotyczy to: Bilq, Silverka, shachownica, Rusa48, magdalenstwo, zanna4.

Niższą cenę mają produkty oznaczone w miyukach na ciemnoszaro.

Moj wąteczek wizazowy

Moja koralikowa strona

Stary 2012-03-27, 19:12   #130
Ainom
Raczkowanie

A ja mam pytanie, do kiedy będzie można rezygnować z rzeczy jeżeli cena nie będzie satysfakcjonująca? Czy po zamknięciu tabeli? Bo ja chyba zrezygnuję z kilku rzeczy jeżeli nie uzbierają się osoby na nie. A tak w ogóle... zresztą pewnie wiecie... a jak nie wiecie to Wam powiem, że w Hopei też teraz jest grupowe zamówienie

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Jeżeli się nikt jeszcze nie zdecyduje to ja chyba zrezygnuję z tych sztyftów podwieszanych z talerzykiem (poz. 8 w tab), no i z bigli "lira" (poz. 6 tab). To może w Hopei zamówię jak nie ma chętnych.

No i nie wiem... może z ogniwek jeszcze tam gdzie dużo brakuje - ale ogniwka bym chciała, także proszę się poważnie zastanowić nad ogniwkami i przepatrzeć swoje zapasy, bo na pewno takich Wam brakuje, a jak nie brakuje to kiedyś na pewno będzie
Ainom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 19:23   #131
E_W
Wtajemniczenie

to ja tez zapytam Czy na ogniwa ozdobne są chętne jeśli będą w wyższej cenie? Bo wychodzi, że wzięłyśmy 34 szt. - czyli albo dobrane zostaną do pełnej trzeciej paczki (ja już nie dam rady bo kryzys dopadł mój portfel ), albo ktoś zrezygnuje z 4 szt. - mogę oddać 2 A one takie ładne som
E_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 19:26   #132
tolinka83
Zadomowienie

A ja namawiam na ogniwka KC-0,80x3,50 9 gram zostało do lepszej ceny
tolinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 19:27   #133
Bilq
Rozeznanie

Cytat:
Oki, znalazłam chwilę zeby to ogarnąc na już. Czy osoby które brały miyuki, a nie zebrała się tak zwana "niższa cena" mają coś przeciwko zmianie ceny na wyższą? Zwykle to jest rożnica około 60-80 groszy na paczce, (tila podrożeją wiecej, ok 2-3zł).

Ja nie mam nic przeciwko, zależy mi na nich
Stary 2012-03-27, 19:44   #134
Ainom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez E_W Pokaż wiadomość
to ja tez zapytam Czy na ogniwa ozdobne są chętne jeśli będą w wyższej cenie? Bo wychodzi, że wzięłyśmy 34 szt. - czyli albo dobrane zostaną do pełnej trzeciej paczki (ja już nie dam rady bo kryzys dopadł mój portfel ), albo ktoś zrezygnuje z 4 szt. - mogę oddać 2 A one takie ładne som
Pomniejszyłam ilość na 3 paczki i zmieniłam cenę, żeby było mniej (ale drożej) i .... jest mniej do wzięcia teraz.... może jednak ktoś się jeszcze skusi?
Stary 2012-03-27, 21:39   #135
E_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ainom Pokaż wiadomość
Pomniejszyłam ilość na 3 paczki i zmieniłam cenę, żeby było mniej (ale drożej) i .... jest mniej do wzięcia teraz.... może jednak ktoś się jeszcze skusi?
Szkoda ceny ale i tak wezmę
A teraz namawiam na rurki proste - tylko 20 zostało - może się kto skusi?
Stary 2012-03-28, 05:28   #136
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Ainom Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, do kiedy będzie można rezygnować z rzeczy jeżeli cena nie będzie satysfakcjonująca? Czy po zamknięciu tabeli?
Zwyczajowo po zamknięciu tabelki, ale na razie nikt tam nie bałagani więc jeszcze nie zamykam, żebyście mogły same powypisywać się swobodnie z rzeczy, z których rezygnujecie, gdy ceny skoczą (myślę, że teraz już widać, co się nie zbierze czarno na białym). Ja jak wrócę od lekarza (mam ostatnio tydzień pielgrzymek ku niemu) to pozmieniam ceny na wyższe, chyba, że ktoś ma za dużo wolnego czasu i mnie uprzedzi
Stary 2012-03-28, 06:51   #137
magdalenstwo
Raczkowanie

Szkoda, ze sie nie zebraly po 4 paczuszki, ale trudno.. wykasowalam sie z drozszych magatamek a dobralam za to jeszcze jedna paczuszke 8/0 crystal silverlined, ktore w ten sposob wskakuja w nizsza cene. 11/0 crystal silverlined biore nawet jak sa drozsze.

Cytat:

magdalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 08:11   #138
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Poz. 61 - była wybrana do wczoraj, teraz zostało 5 sztuksów - skusi się ktoś? Bicony z dziurką do góry, top drilled, mają wiele zastosowań

Moj wąteczek wizazowy

Moja koralikowa strona

Stary 2012-03-28, 08:35   #139
Rusa48
Wtajemniczenie

Werka wzięłam Wyzerowałam jeszcze kilka pozycji i chyba z torbami pójdę
Czy April może wziąć parzystą liczbę sztyftów z talerzykiem 4 mm bo został 1 do jaj pary? Ja wzięłam 12, żeby wyzerować.

Edytowane przez Rusa48
Czas edycji: 2012-03-28 o 08:37
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 08:40   #140
Ainom
Raczkowanie

Ja zrezygnowałam z zakończeń do rzemieni 3,9 mm będę zamawiać w Hopei.
Stary 2012-03-28, 08:40   #141
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
Werka wzięłam
Dziękuje!!!

Moj wąteczek wizazowy

Moja koralikowa strona

Stary 2012-03-28, 09:11   #142
E_W
Wtajemniczenie

A co z rurkami 1 cm? Ja za tę cenę zrezygnuję, bo można znaleźć taniej

A tak poza tym to się na siebie pożalę, może mi ulży - coś namieszałam i skasowałam sobie kółka ozdobne moja wina, bo się nie grzebie na śpiącego
Stary 2012-03-28, 09:42   #143
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
Werka wzięłam Wyzerowałam jeszcze kilka pozycji i chyba z torbami pójdę
Czy April może wziąć parzystą liczbę sztyftów z talerzykiem 4 mm bo został 1 do jaj pary? Ja wzięłam 12, żeby wyzerować.
A czy one nie są właśnie w parach [w opisie - cena za parę]?

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:46   #144
April_May
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
A czy one nie są właśnie w parach [w opisie - cena za parę]?
W opisie sztyftów jest mowa o parze, wpisałam 5 par. Zaglądałam przed chwilą do tabelki sztyfty są wyzerowane, ale gdyby brakowało jednej sztuki/pary to przygarnę
April_May jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 13:43   #145
Rusa48
Wtajemniczenie

To może mi się coś pokrochmaliło, bo gdzieś była połówka Sorki. C hodziłam po tej tabelce tam i nazad i zerowałam, więc mogłam oczopląsu dostać w pewnym momencie i coś pomylić

Już wiem- tam bigli jest 1,5 pary, a te sztyfty były po 1,5 zł ale rubrykę obok I ślepocie się pomieszało Jakby ktos chciał to mogę trochę tych steckerów odstąpić, bo aż tyle to mi chyba nie potrzeba
Wyzerowałam jeszcze rivioli olivin. Będę korzonki jadła

Edytowane przez Rusa48
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:50
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 14:27   #146
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dziewczyny, przeleciałam się po tabelce i tak:

- te rzeczy, które widać było, że ewidentnie się nie zbiorą bo wzięte było bardzo mało, wyzerwoałam tym, którzy brali (żeby się kwotowo nie liczyło) i ukryłam wersy. Jesli jednak będziecie je chciały i zbierze się ludzi choć na najmniejszą paczkę, to potem dopiszę, mam spisane, kto ile chciał zanim usunęłam. Ogólnie w razie jakichkolwiek sprzeciwów w związku z tym, co zaszło, proszę krzyczeć

- dokolorowałam na ciemnoszaro to, co weźmiemy, bo się zebrało. Są tam jakieś bigle, których zostało 1,5 pary - to jest drobiazg, bo ile bigli będzie to się okaże jak przyjdą i wtedy będziemy dumać Gdzieniegdzie są ilości ujemne bo trzeba było zmniejszyć ilość paczek - tam albo ktoś sam się zrzecze, albo jak zwykle będę losować kogo pozbawię fantów

- zostawiłam jeszcze trochę rzeczy, w których nie tak wiele brakuje, albo trochę brakuje, ale mogłabym jeszcze ciut dobrać może i wtedy brakowałoby mniej - rzućcie na nie okiem, może ktoś jeszcze stwierdzi, że nie może bez nich żyć Jeśli nie - wieczorem albo zmniejszę ilości paczek, albo je usunę, zależnie co się będzie dało
Te rzeczy są zaznaczone na różowawo-malinowo czy jakoś tak

- pozmieniałam ceny tego, co w mniejszych paczkach wyjdzie drożej. I teraz BARDZO PROSZĘ, żeby każdy zerknął na swoją kolumnę i sprawdził, czy tak jak jest mu pasuje. Jeśli nie, niech się wypisze, jeśli ok, niechaj robi wpłatę

Dane do wpłaty wyśle Wam w PW Kasia - Skidblandir, bo ona pomaga mi w ogarnięciu tego od tej strony, ja jestem słaba w odznaczniu takich dyrdymałów Pamiętajcie, żeby sprawdzić, czy adresatem PW do Was jest na pewno ona - tylko skidblandir będzie pisać w tej sprawie, nikt inny, i ona też, jak już wyśle PW, zamelduje tu, że poszło

I teraz WAŻNE
- kto się już sprawdził, niech się zaznaczy na żółto w tabelce, tak jak jestem zaznaczona ja Albo po prostu niech tu napisze, żebym wiedziała, że jest sprawdzone

- kto się sprawdził, jest ok i zrobił już wpłatę - niech się odznaczy na zielono, tak jak jest Kasia - Skidi. Albo też niech tu napisze, jeśli inaczej nie umie, to ja go odznaczę
To drobiazg, ale bardzo nam ułatwi ogarnięcie tematu Z góry dzięki

A teraz znikam, zostawiam Wam tabelkę i będę z wieczorka
Stary 2012-03-28, 15:38   #147
klejnotki
Rozeznanie

Zżółkłam
co do karabińczyków i perełek to więcej nie przełknę, więc dostosuję się do decyzji ogółu - jeśli wypadną to trudno, ale maleńko zostało więc może jeszcze ktoś się skusi
Stary 2012-03-28, 15:42   #148
nagaLy
Zakorzenienie

Jak dla mnie - 74 się nie zbierze
Karabińczyki wybrałam

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-03-28 o 15:44
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 16:41   #149
Wirella
Rozeznanie

U mnie wszystko OK, zaznaczyłam się na żółto - poproszę dane do przelewu
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 16:47   #150
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Bry. Zaczynam właśnie rozsyłać dane do przelewu. Zapomło mi się do pw dopisać drugiej prośby - nie piszcie mi proszę wiadomości z informacją, że poszło, bo mi się skrzynka zapycha

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości