![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może by tak jakiś Silveksik? ;))))
Dziewczęta, ja pędzę do lekarza, więc póki co po tabelce możecie sobie jeszcze hasać - zajmę się nią jak wrócę, pewno koło południa
![]() Mirellaj - wpisz sobie te ogniwka, bo jeśli chcesz to ja Ci te bigle wpiszę jak wrócę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Magic Glossa używałam ![]() ![]() ![]() ![]() A skomplikowane nie jest, teraz nawet lampy nie będziesz potrzebować, bo słonko odwali robotę ![]() ![]() U mnie najtrudniejszą częścią jest pilnowanie, żeby do zastygającej żywicy przez kwadrans żaden z kotów czegoś nie wtranżolił i nie przewrócił tego, na czym biżut leży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja je przeliczam na końcu z faktycznie oplaconych faktur, gdy już wiadomo, po jakiej cenie zostały policzone i ile czego jest (czasem się zdarza, że coś jest lżejsze lub cięższe niż waga podana na stronie Silveksu i ceny wychodzą przez to ciut wyższe lub niższe; zdarza sie też, że przychodzi pół pary bigla albo któryś element jest wadliwy - wtedy się ustala co z fantem począć - czasem ktoś takiego nieparzystego chce, a czasem nie, a to też ciut ciut wpływa na cenę). Ogólnie to, co jest w tabelce, nalezy traktować orientacyjnie, bo wszystkie koszty będą podliczone szczegółowo na koniec i wtedy też będę się z Wami dokładnie rozliczać, zwracając nadpłaty i czekając na dopłaty ![]() No właśnie ja nie wiem gdzie się podziały zwyczajowe targi i przekupstwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
A teraz ORGANIZACYJNIE
![]() Wpisałam przed chwilą do tabelki to, co ja chciałam brać. Rychło w czas, więc pewnie chętnych nie będzie, ale moooooże jednak ktoś się skusi ![]() ![]() Dodam jeszcze, że są to same bicony i roundy w kolorach ślubnych (crystal, crystal AB, golden shadow), więc na teraz jak znalazł, nie ma się co zastanawiać ![]() ![]() ![]() Bicony crystal 6 mm będę brać na pewno, choćbym miała sama paczke brać, więc w razie czego one są pewne i można się śmiało dopisywać ![]() Ogarnęłam też trochę tabelkę ogólnie - posegregowałam Swary rodzajami, żeby łatwiej się było zorientować co i jak i wprowadziłam oznaczenia kolorystyczne: - na ciemnoszaro zaznaczyłam nazwy i ilości rzeczy, które bierzemy na pewno, bo rozdrapałysmy całe paczki ![]() - na średnioszaro zaznaczyłam ilości w rzeczach, które się jeszcze nie uzbierały do zera, żeby je wziąć, ale brakuje stosunkowo mało - zwróćcie na nie szczególną uwagę, bo szkoda je przepuścić ![]() - bez zmian kolorystycznych zostały rzeczy, którym jeszcze dużo brakuje do zamówienia. Przemyślcie, czy chcecie je brać w mniejszych paczkach, jeśli cena przez to podskoczy do góry. No albo zgarniajcie, żeby zostało zero ![]() W biconach widać, że jest wzięte na przykład po trochę z każdego koloru i pewnie ostatecznie żadnego nie kupimy ![]() ![]() ![]() Ja podobierałam parę rzeczy, którym niedużo brakowało - jakieś rivoli i bicony moonlight plus coś tam ze srebra, ale wszystkiego nie dam rady, już i tak (jak zwykle) znacząco przekroczyłam budżet ![]() ![]() Ja wieczorem zerknę jeszcze do tabelki i będziemy dumać co i jak ![]() Wieczorem dostaniecie też dane do przelewów, więc na jutro szykujcie karty kodów czy co to tam macie ![]() ![]() I co to ja jeszcze chciałam? A nie wiem... ale jak sobie przypomnę, to jeszcze napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Rivoli i większość magatam sama wpisywałam więc wezmę na pewno nawet po wyższych cenach
![]()
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Dopisałam się w ostatniej chwileczce i parę koralików wzięłam, ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, do wieczora jest spokojnie czas na dopisywanie się i zmiany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Oki, znalazłam chwilę zeby to ogarnąc na już. Czy osoby które brały miyuki, a nie zebrała się tak zwana "niższa cena" mają coś przeciwko zmianie ceny na wyższą? Zwykle to jest rożnica około 60-80 groszy na paczce, (tila podrożeją wiecej, ok 2-3zł).
Dotyczy to: Bilq, Silverka, shachownica, Rusa48, magdalenstwo, zanna4. Niższą cenę mają produkty oznaczone w miyukach na ciemnoszaro.
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie, do kiedy będzie można rezygnować z rzeczy jeżeli cena nie będzie satysfakcjonująca? Czy po zamknięciu tabeli? Bo ja chyba zrezygnuję z kilku rzeczy jeżeli nie uzbierają się osoby na nie. A tak w ogóle... zresztą pewnie wiecie... a jak nie wiecie to Wam powiem, że w Hopei też teraz jest grupowe zamówienie
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Jeżeli się nikt jeszcze nie zdecyduje to ja chyba zrezygnuję z tych sztyftów podwieszanych z talerzykiem (poz. 8 w tab), no i z bigli "lira" (poz. 6 tab). To może w Hopei zamówię jak nie ma chętnych. No i nie wiem... może z ogniwek jeszcze tam gdzie dużo brakuje - ale ogniwka bym chciała, także proszę się poważnie zastanowić nad ogniwkami i przepatrzeć swoje zapasy, bo na pewno takich Wam brakuje, a jak nie brakuje to kiedyś na pewno będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
to ja tez zapytam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
A ja namawiam na ogniwka KC-0,80x3,50 9 gram zostało do lepszej ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz namawiam na rurki proste - tylko 20 zostało - może się kto skusi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Szkoda, ze sie nie zebraly po 4 paczuszki, ale trudno.. wykasowalam sie z drozszych magatamek a dobralam za to jeszcze jedna paczuszke 8/0 crystal silverlined, ktore w ten sposob wskakuja w nizsza cene. 11/0 crystal silverlined biore nawet jak sa drozsze.
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Poz. 61 - była wybrana do wczoraj, teraz zostało 5 sztuksów - skusi się ktoś? Bicony z dziurką do góry, top drilled, mają wiele zastosowań
![]()
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Werka wzięłam
![]() ![]() Czy April może wziąć parzystą liczbę sztyftów z talerzykiem 4 mm bo został 1 do jaj pary? Ja wzięłam 12, żeby wyzerować. Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-03-28 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja zrezygnowałam z zakończeń do rzemieni 3,9 mm będę zamawiać w Hopei.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
A co z rurkami 1 cm? Ja za tę cenę zrezygnuję, bo można znaleźć taniej
![]() A tak poza tym to się na siebie pożalę, może mi ulży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A czy one nie są właśnie w parach [w opisie - cena za parę]?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
To może mi się coś pokrochmaliło, bo gdzieś była połówka
![]() ![]() Już wiem- tam bigli jest 1,5 pary, a te sztyfty były po 1,5 zł ale rubrykę obok ![]() ![]() ![]() Wyzerowałam jeszcze rivioli olivin. ![]() ![]() Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-03-28 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przeleciałam się po tabelce i tak:
- te rzeczy, które widać było, że ewidentnie się nie zbiorą bo wzięte było bardzo mało, wyzerwoałam tym, którzy brali (żeby się kwotowo nie liczyło) i ukryłam wersy. Jesli jednak będziecie je chciały i zbierze się ludzi choć na najmniejszą paczkę, to potem dopiszę, mam spisane, kto ile chciał zanim usunęłam. Ogólnie w razie jakichkolwiek sprzeciwów w związku z tym, co zaszło, proszę krzyczeć ![]() - dokolorowałam na ciemnoszaro to, co weźmiemy, bo się zebrało. Są tam jakieś bigle, których zostało 1,5 pary - to jest drobiazg, bo ile bigli będzie to się okaże jak przyjdą i wtedy będziemy dumać ![]() ![]() - zostawiłam jeszcze trochę rzeczy, w których nie tak wiele brakuje, albo trochę brakuje, ale mogłabym jeszcze ciut dobrać może i wtedy brakowałoby mniej - rzućcie na nie okiem, może ktoś jeszcze stwierdzi, że nie może bez nich żyć ![]() ![]() Te rzeczy są zaznaczone na różowawo-malinowo czy jakoś tak ![]() - pozmieniałam ceny tego, co w mniejszych paczkach wyjdzie drożej. I teraz BARDZO PROSZĘ, żeby każdy zerknął na swoją kolumnę i sprawdził, czy tak jak jest mu pasuje. Jeśli nie, niech się wypisze, jeśli ok, niechaj robi wpłatę ![]() Dane do wpłaty wyśle Wam w PW Kasia - Skidblandir, bo ona pomaga mi w ogarnięciu tego od tej strony, ja jestem słaba w odznaczniu takich dyrdymałów ![]() ![]() I teraz WAŻNE - kto się już sprawdził, niech się zaznaczy na żółto w tabelce, tak jak jestem zaznaczona ja ![]() ![]() - kto się sprawdził, jest ok i zrobił już wpłatę - niech się odznaczy na zielono, tak jak jest Kasia - Skidi. Albo też niech tu napisze, jeśli inaczej nie umie, to ja go odznaczę ![]() To drobiazg, ale bardzo nam ułatwi ogarnięcie tematu ![]() ![]() A teraz znikam, zostawiam Wam tabelkę i będę z wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Zżółkłam
![]() co do karabińczyków i perełek to więcej nie przełknę, więc dostosuję się do decyzji ogółu - jeśli wypadną to trudno, ale maleńko zostało więc może jeszcze ktoś się skusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie - 74 się nie zbierze
Karabińczyki wybrałam
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-03-28 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
U mnie wszystko OK, zaznaczyłam się na żółto - poproszę dane do przelewu
![]()
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Bry. Zaczynam właśnie rozsyłać dane do przelewu. Zapomło mi się do pw dopisać drugiej prośby - nie piszcie mi proszę wiadomości z informacją, że poszło, bo mi się skrzynka zapycha
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.