![]() |
#121 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 604
|
Dot.: Zielone w³osy
zielony kolor nie wyjdzie, ale zielono-bura po¶wiata mo¿e powstaæ
![]() szczególnie na tych z³ocistych pasmach (¿ó³ty+niebiesky(szary)=z ielony).Ale znika po kilku myciach. Mia³am tak przy malowaniu w³osów popielatym blondem z recitala loreala ![]() Po kilku myciach, po zielonkawej po¶wiacie nie by³o ¶ladu. Zosta³ fajny ch³odny blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
W³asnie wybieram sie do fryzjera, mam nadzieje ze cos pomoze (do takiego co pracuje na Lorealu i MOZNA przynie¶æ do niego w³asn± farbê...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 300
|
Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Rozmawialam z pania recepcjonistk±
![]() Powiedzialy mi ze zadbaja zeby nie wyszedl zielony kolor, (ide w pon) najwyzej cos tam bedzie trzeba od nich dodac - to rozumiem a nie (jak to bylo z wizyta w poprzednim salonie) - 250z³ za farbowanie, swoich farb nie mo¿na, za kazde kolejne zu¿ycie odrobiny farby (nie calej tubki) 50 z³:P chyba bym zaplacila z 500z³!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 300
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 417
|
Heh u mnie w mie¶cie w salonie L'oreala s± podobne ceny... Kiedy¶ za kilka (dos³ownie KILKA) pasemek i obciêcie w³osów da³am bodaj 160, czy 190z³. Masakra!
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ja tylko tak...
![]() kawa z mlekiem nie moze byc tym samym kolorem co popielaty blond sama nazwa to juz dwa inne odcienie...kawa z mlekiem to raczej cieplejszy kolorek moze tak cos pod bez...a popiel to popiel i raczej moze miec w mieszance pigmentow zielony lub niebieski ,wiec po nalozeniu na zloty odcien po splukiwaniu sie koloru moze..nie musi..wygladac z zielonym odcieniem..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Jak s³owo dajê to te same odcienie, paleta Majirela, sama sie zdziwilam
![]() Salon drogi, racja, ale tez chyba najgorszy w Lublinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
http://www.alhemia.com/majirel/majirel_palette.htm
Link do odcieni. Jest kawa z mlekiem, a na Allegro na aukcjach - ten sam odcien to popielaty blond Kupowa³am farby 2 dni temu wiec widzialam na w³asne oczy nazewnictwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
na jednej aukcji widze jest kawa z mlekiem, a na innej popielaty blond.
![]() ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Po prostu wkleje zdjecia jak juz zrobie
![]() ![]() Byly 2 podpisy, jeden kawa z mlekiem, inny popleiaty blond: na wizazu jest mnóstwo o tej farbie nawet jak sie wpisze kawa z mlekiem majirel lub loreal czy cos, chociazby w watku braz zimny czy popielaty.(mimo to nie znalazlam tam odpowiedzi na moje pytanie o zielen - dopiero na tym watku podjelam decyzje co zrobic ![]() cytat z innego watku(mam nadzije ze "w³ascicielka" sie nie obrazi): Najpiêkniejszy kolor to by³ jednak Majirel popielaty 7.1 - kawa z mlekiem Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2009-01-31 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
no dobrze wierze, ale dziwia mnie te dwie nazwy dla jednej farby.
![]() w takim razie powodzenia w farbowaniu i czekam na zdjecia ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Postaram sie wkrótce wkleic swoje zdjêcia po farbwaniu. By³am DZI¦ u fryzjerki (nota bene nie wiedzialam ze TEN salon w moim mie¶cie jest taki dobry i pani A rowniez okazala sie bardzo kompetentna osoba - a bylam juz u wielu fryzjerów).
Chcialam uzyskac jasny braz ciemny blond z rozja¶nianych zniszczonych w³osoiw, gdzie pol glowy byla zó³ta, pó³ bia³a - masakra:/ Pani uwa¿nie mnie wys³ucha³a ![]() Uzyska³am naprawdê ³adny zimny br±z, efekt przerós³ moje oczekiwania, szczegolnie ¿e: -spodziewam sie lekko rudej po¶wiaty (moze byc jej minimalnie przy spieraniu gdyz: ZOLTYCH pasm na mojej g³owie bylo duzo i mam mocno zniszczone wlosy, oraz wczesniej farbowalam czekolada i pralina castinga a to sa typowo rudawe brazy, pani azpewnila mnie ze juz na naturalnych wlosach rudosci nie bedzie wogole nawet przy spieraniu) - wiadomo ¿e biale pasma w miare czasu beda przebijaly Moje wlosy po Majirelu sa naprawde ¶wietne, mysle ze za jakis miesiac pojde utrwalic kolor ![]() TEN WATEK JUZ ZAMYKAM (dzikeuje za rady) udzielam sie teraz na BRAZ zimny czy popielaty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post10784896 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
![]() Cytat:
hmm tez mam zielony br±z - loreal 8.1 excelence jasny popielaty blond. wcze¶niej mia³am prawie bia³y blond. Mam proszek w domu i wode wiec zrobie sobie juto..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
BAN sta³y
|
Dot.: aaa! zielone w³osy :-P
boze ja jeszcze nigdy sie nie spotkalam z problemem zielonych wlosow,,,,mam teraz paskudny bialy blond a na czobku zolte, bo 2dni temu ufarbowalam odrosty,dobrze ze jestem chora i nie musze wychodzic z domu, ale i tak ..boje sie patrzec w lusterko,moj chlopak powiedzilal ze wygladam jak chora psychicznie z tymi wlosami,musze powtarzam MUSZE cos z tym zrobic, po przeczytaniu wielu postow na forach wpadlam w kompletna dezorientacje, wczesniej wydawalo mi sie ze kupie farbe ciemny blond i koniec ale teraz wiem ze to wcale nie tak , ze na tych bialo zoltych wlosach wyjdzie dziwny efekt a potem zacznie sie zmywac i bedzie jeszcze gorzej, chcialbym uzyskac efekt ladnego NATURALNEGO jasnego blondu,POMOCYYYY , wygladam jak jakis obrzydliwy kosmita z biala miotla na glowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
pomocy ;(
w grudniu zrobilam sobie pasemka rozjasniaczem , co bylo okropnym bledem , poniewaz kazde wyszlo w innym koloze . poszlam do jednego z najlepszych fryzjerow w moim miescie i tam pofarbowano mi wlosy na cappucino . wszystko bylo super , ale po jakis 2 tygodniach kolor zaczal sie splukiwac , teraz w miejscu gfdzie mialam robione pasamka mam zielone refleksy , co moge zrobic by je zniwelowac? czy pofarbowanie wlosow na braz pomoze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN sta³y
|
idz do drogerii i zapytaj kompetentnej sprzedwczyni jaka plukanka wybije zielony odcien ,wydaje mi sie ze rozowa ale nie jestem pewna .. sprobuj tego a jak nie pomoze zapytaj fryzjera co mozesz zrobic , niestey po zmieaszniu odcieni cieplych i zimnych , zazwyczaj po nalozeniu brazu na blond wychodza zielonakawe refleksy.chociaz fryzjer zaproponuje ci zapewne kolejne farbowanie , tylko ze problem predzej czy pozniej byc moze sie powtorzy ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
na zielonkawy odcieñ dobry jest l'oreala CASTING mro¼ny be¿.
przyciemni, potem siê zmyje trochê. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
Polecam na wyp³ukanie zieleni prof rzjasniacz w proszku z wod± w kremie 12% i odzywk±, koszt 10 z³ a efekt niesamowity! Mam tak naturalny kolor ze odrostów nie widaæ
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 243
|
![]()
wiatm
![]() jak uzyskac taki efekt ? nalezy pierw rozjasnic wlosy i pokryc zielona farba ? w ogole sa do kupienia zielone farby a nie tylko szamponetki? ? dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN sta³y
|
Zielone wlosy ! pomoc ! ;]
wiatm
![]() jak uzyskac taki efekt ? nalezy pierw rozjasnic wlosy i pokryc zielona farba ? w ogole sa do kupienia zielone farby a nie tylko szamponetki? ? dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Ona przychodzi noc± ;)
Wiadomo¶ci: 11 029
|
Dot.: Zielone wlosy ! pomoc ! ;]
Zajefajny irokez
![]() Chocia¿ kolor moim zdaniem nietrafiony. Preferujê czerwone, ró¿owe, granatowe albo niebieskie. W zieleni niestety wygl±da siê chorowicie ![]() Tutaj s± zielone farby: http://www.rockmetalshop.pl/product-...er-STAR18.html http://www.rockmetalshop.pl/product-...er-STAR17.html http://ebola.pl/index.php?id=sklep&s...ESC&pg=&shv=56 http://ebola.pl/index.php?id=sklep&s...ESC&pg=&shv=70 http://www.allegro.pl/item625465463_...r_zielony.html Najlepsze efekty na pewno wyjd± po wcze¶niejszym rozja¶nianiu w³osów ![]()
![]() |
#144 |
BAN sta³y
|
dzieki
![]() taaak ale kummpel sie uparl na zielony kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 161
|
Jaki piêkny irokezik.. Genialny!
![]() |
#146 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cytat:
Witam - tez mam problem z zielon± po¶wiata po zafarbowaniu b jasnego blondu blondem popielatym a pó¼niej blondem loreala excele - po pierwsze wyszed³ mi br±z - a chcia³am mieæ jasniejsze - po drugie jest zielona poswiata - jaki kolor ma ten mro¼ny be¿ - br±zy czy blondy to s±? ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Chocolate77 - dok³adnie odtworzy³as moja historiê - tez uzy³am blondu Loreala Excellence i mam zilona po¶wiatê - napisz - zrobi³as juz cos z tym? Bo ja bym jednak chcia³a miec jasniejsze te wlosy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
Heh - Garnier Blond ( pewnie numer 7) po prostu wychodzi zielonkawy jak sie go k³adzie na ciep³y odcieñ.
Kolor na zimny wyszed³by szarawy a na ciep³e wychodzi zielony wiêc nie wiem jakim cudem kolejna osoba nie mo¿e ego przy tej farbie ogarn±æ ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
Chcia³am przyciemniæ rozja¶nione w³osy vikingiem i wysz³y szaro fioletowe a za kilka dni na³o¿y³am szamponetkê ¶redni blond dobrze ¿e nie farbê bo wysz³y zielonkawe. Br±zy na blondzie te¿ zawsze wychodz± mi zielonkawe. Kiedy¶ fryzjerka umy³a mi w³osy szamponem oczyszczaj±cym i zszed³ odcieñ zielony. Postanowi³am nie farbowaæ w³osów i zapu¶ciæ naturalne a je¿eli kiedy¶ bêdê chcia³a farbowaæ to tylko u fryzjera
![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
Mi przez Garniera wysz³y kiedy¶ ciemnozielono, szarawe, br±zowe w³osy (wiem, trudno sobie to wyobraziæ). ¯adna szmponetka nic nie da³a. Po³o¿y³am na wszystko Jackie Brown z Palette (który potwornie zniszczy³ mi w³osy, ale...). Kolor wyszed³ mi jednolity, ciemnowi¶niowy, po tygodniu sp³uka³ siê do br±zu i muszê przyznaæ, ¿e by³ do br±z w jednolitym kolorze a po poprzednich "wariacjach" kolorystycznych nie by³o ani ¶ladu. Wyobra¼cie sobie mój szok, kiedy musia³am z jasnej blondynki staæ siê brunetk±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 180
|
od¶wie¿am dziewczyny...
bo mam ten sam problem po garnier 100% color - ciemny blond. nie farbowa³am nigdy tymi farbami, po prostu chcia³am powróciæ do moje go naturalnego koloru po jasnym, rozja¶nianym blondzie. A swój mam chyba ¶redni blond, choæ dobrze nie pamiêtam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.