![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30tki - nasze style i ulubione sklepy z ciuchami
Ano.
![]() Ubrania są fajne gatunkowo, a ceny mniej więcej adekwatne do rodzaju danej rzeczy.
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
ostatni moje zakupy ograniczały się do hasła szkoła ale niedawno przeszłam się po sklepach i odkryłam zarówno w mohito jaki kilku innych sklepach ,że bordowy wraca do łask
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Zakupy szkoła jeszcze u mnie trwają :/ ku ogromnemu zaskoczeniu mojego portfela, który to wciąż nie potrafi się z nich otrząsnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wzornictwo to moje ulubione sklepu to:
Reserved - fajne wzory, przeważnie dobre tkaniny, rozmiary w miarę na mnie pasują, noszę M., przystępne ceny Camaieu - wzornictwo, ceny fajne ale na wyprzedażach, Polecam swetry , ale trzeba patrzeć żeby miały wełne w składzie. Taranko, Taeboo, Mango - okazjonalnie jak sa wyprzedaże
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
A czemu welne w skladzie, bez welny sa zle? ja welny nosic nie moge gryzie mnie, chodz skusilam sie rok temu na kardigan z welna z merinosow czy czegos tam i w zimie na grubsza bluzke jeszcze idzie, ale na jesien przy rekawie 3/4 to nie, za duzy kontakt ze skora i przez cienka bluzke zre jak nie wiem co
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() z wielu bluzek zrobiły się szmatki, swetry się szybko mechacą! tracą fason... kiedyś u nich sporo kupowałam, teraz od czasu do czasu, jak mi na prawdę coś się spodoba Cytat:
![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pozwolicie, że się przyłączę? Ubrania to jest to co Tygrysice lubią najbardziej ![]() ![]() ![]() Staram się regularnie oddawać ciuchy innym, ale cóż kiedy przyroda nie cierpi próżni i od razu mam na to miejsce coś nowego. A najlepiej dwie nowe rzeczy ![]() I tak: -ze spodni jeansowych lubię Wranglera choć ostatnio na wyprzedaży kupiłam Calvina Kleina i chyba mam nowego faworyta ![]() - spodnie materiałowe: Zara, mnóstwo kolorów i jako jedne z nielicznych nie odstają mi w pasie ![]() - sweterki tez Zara, mnóstwo kolorów i jeszcze w rozsądnych cenach -sukienki ![]() ![]() Podkoszulki głównie w Reserved choć ostatnio mam wrażenie, że jakość spadła na łeb i szyję, zaglądam do Promodu i Stradivariusa, no i rzecz jasna Unisono. Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-09-12 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
magnolia moj kardigan ma chyba gora 15% i na teraz to mnie pogryzie hehehe
a kiedys to nosilam recznie dziergane swetry z 50% welny owczej i zylam. niestety te czasy sie skonczyly. moja skora sie wydelikacila, jak kiedys jeszcze to czy tamto szlo( moheru nigdy nie trawilam i nadal tak jest), tak sweter z wloczki z 50% owczej welny umialam nosic na gola skore, tylko stanik... teraz to by mnie zagryzlo, teraz to ja moge kaszmir nosic ale ze mi taka przyjemnosc za droga( reklamuja wlasnie swetry z C&A ale 70€ to mi tez duzo, chodz jak na dlugosc swetra -tunika i cene to oczywiscie jest taniej niz w innych sklepach), to nie posiadam, ten jeden kardigan mi wystarczy, a trafil mi sie kupowalam online na przecenie wiec te 19€ to bylo jak zadarmo. Mam nadzieje ze w tym roku bede umiala ten kardigan zalozyc na bluzke z dlugim rekawem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci tej garderoby cholernie, ale w sumie może to dobrze, ze szafa jest mniejsza -z braku miejsca, czasem rezygnuję z zakupów ![]() A co do jeansów CK - miałam kiedyś też , bardzo dobra rzecz - warto nieco więcej zapłacić i mieć naprawdę dobry produkt. Sklepy nr 1 dla mnie to H&M, Mango, Zara - mango raczej kiedy sa wyprz, Reserved lubię, ale kiedy zwykle wychodzę z czymś dla TŻ czy Młodego, damskie ciuchy są kiepskiej jakości jak na te ceny. Orsay, też ok, ale kiedyś zdecydowanie więcej ciuchów mi się tam podobało. Poza tym wszelkie SH, kiedy mam więcej czasu na zakupy wybieram się tylko tam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dziewczyny mam nadzieję ,że nie będziecie krzyczeć jeśli tu zadam pytanie? Szukam fajnych blogów dziewczyn po 30 macie coś fajnego? Bardzo lubię sklep Mango chociaż nie mam go blisko ![]()
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze są mieszanki, bo sama wełna właśnie gryzie czasem. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- No własnie zapomniałam o MANGO, mają świetne wzory i jakośc też dobra, ale mam daleko bo Silesia City. Oczywiście najlepiej jak są wyprzedaże, bo normalne ceny dośc wysokie, ale zależy co bo np. podkoszulek jest za 79zł, ale żakiet jest za 129zł. Jak za żakiet to cena ok, ale za podkoszulek nie dam tyle, może dlatego że wiem ile kosztuje produkcja. Nawet jakby to było z ekobawełny. Niestety ciuchy mają różne marże i czasem można się nabrać. Czasem da sie znaleźc coś z jedwabiu (oczywiście tego na miarę naszych czasów ![]() Ja czytam metki, nabyłam ten nawyk ze szkoły odzieżowej do której przyszło mi chodzić jak za marzeniem mojej mamy miałam przejąć i prowadzić firmę kaletniczo-kuśnierską. Z tamtych czasów zostało mi właśnie dotykanie tkanin i pamiętam sporo nazw. Zgodzę sie że w reserved także buble znajdzie się - każda sieciówka ma to do siebie, że buble z acrylem są jako tania zachęta.
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
a ja lubie akryl.
Ja to nawet czesto mieszanki z welna nie moge zalozyc. Uwielbiam bawelne, wiskoze, albo mieszanki bawelny z wiskoza, a jak zalozylam cos co mialo chodz troche domieszki welny to wyskakiwalam z tego jak oparzona. Trudno, moja skora jest za delikatusna ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje ulubione sklepy/marki: - Gatta - w sklepie są nie tylko rajstopy/pończochy, ale także moje ulubione bluzki, legginsy, spódnice i sukienki. Po praniu nic się nie dzieje z ubraniami, nie wycierają się, nie wyciągają, nie niszczą. Osobiście od kilku lat kupuję u nich bluzki jednokolorowe oraz sukienki i spódnice. Ich materiały są oddychające i elastyczne przez co świetnie dopasowują się do figury ![]() - Cubus - kupuję jedynie spodnie jeansowe-rurki. - Orsay - jedynie wybrane sweterki, ale bardzo uważam na skład materiału. - generalnie bardzo uważam na sklepy sieciówki (reserved, H&M itp.) mają wysokie ceny, a jakość ubrań jest niewspółmierna. Często oferują ubrania, które po kilku praniach będę bezkształtnymi szmatami niestety za wysoką (jak dla mnie) cenę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Arkanoidą, niestety sieciówki w większości oferują ubrania za niewspółmierną do jakości cenę. Moim skromnym zdaniem celuje w tym zara.
Dzięki Arkanoida, że mi przypomniałaś o gatta, potrzebuję kilku bluzek jednokolorowych, szkoda mi wydać nawet tych 20 zł za szmatkę, co się zaraz wyciągnie w praniu..
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Ja to mam inny problem. Mnie sie nic nie rozciaga( raz tylko trafila mi sier bluska z wiskozy ktora sie szmata zrobila), mnie sie bawelna lubi kurczyc odrobinke, wiec nie kupuje juz bluzek na styk, tylko taki ktore sprawiaja wrazenie jak by ciutke za duzych. Po kilku praniach jak bawelna sie zbiegnie sa idealne i juz nie ma wrazenie ze trzeba by bylo po bokach odrobinke wszyc.
Oczywiscie patrze na ubrania jakie kupuje, dlatego w H&M nie biore wszystkiego z wieszaka tak jak leci i mam swoja zasade cenowa, ktora zadko naginam, wiec drogich rzeczy z H&M nie posiadam. Z Zara nic nie posiadam bo ta to ma ceny... jakiedys dosralam bluzka za 15€. Patrze z daleka i widze bluzeczke w moim stylu, patrze na cene cena tez w moim stylu, az mi szczena opadla ze Zara moze miec cos w tej cenie, ale jak przyjrzalam sie wykonczeniom... to mi jeszcze bardzij szczena opadla jak z tego szmata byla. to ja taka bluzke w H&M dostane tez w tej cenie, ale jakosciowo duzo lepsza. Dlugie spodnice z bawelny to min 59-69€ trzeba dac, a ja w H&M; Orsay czy Tchibo place za tego typu letnie spodnice 19,99-29€ wiecej nie dam, wiec z Zary zawsze wychodzilam z niczym. Jak cos w rozsadnej cenie to szmata, a jak cos fajnego to cena 2-3 razy taka jak w innych sklepach, wiec juz tam nawet nie wchodze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio zagustowałam w ubraniach z reportera sweterki niczego sobie spodobały mi się te koszulki z Czarnoksiężnika z krainy Oz i z Przeminęło z Wiatrem ale nie wiem czy jest sens kupować bluzki z krótkim rękawem o tej porze roku może poczekam dom wyprzedaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do Gatty, najlepiej iść do sklepu w centrum handolowym przymierzyć, a potem kupić przez Allegro. Ja tak robię, nawet z kosztami wysyłki ceny bluzek czy sukienek są o wiele niższe. Towar jest oczywiście nowy i zapakowany jak w sklepie. Na sukience można zaoszczędzić nawet 50zł! ;-) W poprzednim poście zapomnialam jeszcze wspomnieć o marce Grey Wolf. Kupiłam od nich kilka sukienek i są świetne. Nic się z nimi nie dzieje po praniu i są przystępne cenowo. Na dodatek prowadzą programy lojalnościowe, można otrzymać kartę stałego klienta. Sklepy mają w Gdyni i Gdańsku. CENY Polecam śledzić okazje czyli np. noce wyprzedaży (galeria bałtyca w Gdańsku) czy urodziny centrum handlowego (np. Klif Gdynia czy Port Rumia). Wtedy każdy sklep ustala jakieś % zniżki. To sa dobre okazje, aby kupić coś taniej. Edytowane przez arkanoida Czas edycji: 2012-09-15 o 22:19 Powód: roztargnienie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
A mnie najbardziej odpowiadają zakupy w Echo. Mam na miejscu, Panie w sklepie nie marudzą jak godzinę przymierzam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lenka1000 Czas edycji: 2012-09-21 o 14:14 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Hmm ja już chyba się uzależniłam od Zary
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
a ja od Tchibo hihihi.
wczoraj poczynilam zamowienie z nowej jesiennej kolekcji https://www.tchibo.de/Longshirt-mit-...400025077.html https://www.tchibo.de/Treggings-p400019251.html https://www.tchibo.de/Rippshirt-mit-...400025058.html i z przecenionych rzeczy czialam sie na ta jedwabna tunika i skoro teraz sporo przecenili moj rozmiar jeszcze byl to kliknelam https://www.tchibo.de/Seidentunika-p400009709.html wszystko poza ostatnia rzeczy w dwoch rozmiarach. Jak paczka przyjdzie zobaczymy ktory rozmiar zatrzymam i co zatrzymam a co odesle spowrotem. dla dziecka allwetterstiefel ktore beda w przyszlym tygodniu http://www.tchibo.pl/Kozaki-na-kazda...400019197.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Kobietka ja chyba juz 2 pary mam takich treginsow jedne wlasnie z Tchibo. Bardzo sobie chwale tego typu dzinsy. Nic nie uciska, bo gumka w pasie. Poszukaj moze w innych firmach, bo od przynajmniej roku takie spodnie robia szal. Draugie mam z H&M , a oni tam chyba i male rozmiary maja, albo? Poszukaj, powinnas cos znalesc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Moje rzeczy przyszly i jestem w 7 niebie. Przymierzylam wiekszy rozmiar tregginsow i leza idealnie, nawet tych mniejszych juz nie wyciagalam, byly by ciasne w tylku, Co mi sie spodobalo to to ze na mnie nie obciskuja lydek, sa ciutke luzniejsze, wiec ladnie rownowaza proporcje sylwetki. Mam za chude lydki i w typowych leginsach wygladam jak bym chodzila na szczudlach, dlatego jak rurki to wole nie takie calkiem dopasowane, wole jak dola czesc mocno nie przylega do lydki.
Tunika a´la lata 80-te swietnie lezy i ta dopasowana bluzka siega do bioder, a nie konczy sie centymentr ponizej pasa. niestety ta jedwabna tunike moglam wziasc w mniejszym rozmiarze, Myslalam ze ten rozmiar co normalnie nosze bedzie ok, a tu sie okazalo, ze jednak wygladalam jak w worku na kartofle. Ciutke mniejsza i wygladala bym jak ta modelka, a tak... ale nie szkodzi. Jedwab wygladajacy na polyester wiec tym bardzij mi nie szkoda. W poniedzialek reszte paczki idzie nazad. Buty dla dziecka jak zwykle super. Zastanawialam sie nad ta karta, ale nie skusilam sie i gazety nie kupilam. Ja bym wolala zeby i u nas dodawali do babskich gazet miniaturki selektywnych kosmetykow jak w UK. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2012-09-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj kupiłam w sklepie Gatta sukienkę o nazwie Wool Golf Dress .. prosta, klasyczna, super przylega i jest cieplutka (w składzie 64% wełny merino, ale nie gryzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Nabyłam dzisiaj ciemnoszare ponczo w grey wolf przecenione z 79 zł na 39,90.
![]()
![]() |
#149 |
Irenosława Pierwsza
|
A ja długi czekoladowy sweter z wykładanym kołnierzem z F&F ze zniżką 30% z 89, na 62
![]()
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
W weekend w 3mieście były urodzinki 2 centrów handlowych i dzięki temu było dużo przecen. Kupiłam legginsy ocieplane z meszkiem firmy Gatta... czarne takie 300DEN (rajstopowe do tuniki). Ten sam model kupiłam na początku roku i chodziłam w nich zimą, są super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.