![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reakcje tych, którzy zostali w Polsce na emigrantów.
Cytat:
![]() to jako pomyslodawczyni zaczynaj ! ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=rxUm-2x-2dM
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Crema hahah , ja co prawda jakies tak tylko slowka rozumie po angielsku, ale niemiecki to mieli idealny, nawet akcent, ale nie oni nie mowia po niemiecku, tak samo po angielsku ;o)
To zakladajcie ten nowy watek, bo jestem bardzo ciekawa waszych opowiesci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyna zadufana, bufoniasta i nadeta osoba, ktora zdarzylo mi sie tam spotkac, okazala sie francuskojezyczna Belgijka. ![]() PS. I jeszcze dwie nadete Polki w Clermond Ferrand. W jakims sklepie z ciuchami, bo akurat styczniowa wyprzedaz byla. Gadaly po polsku wiec sie zapytalam o droge, bo nie wiedzialam, gdzie dalej isc. Popatrzyly sie na mnie jak na tredowata. No coz. W kawiarni po drugiej stronie ulicy pani mi pomogla, nawet corke zawolala, zeby mnie zaprowadzila gdzie trzeba.
Na wsi w Japonii czyli moj blog Edytowane przez DwaKoty Czas edycji: 2012-06-04 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Co do ang to malo, ktory z nich zna ang, a zapytanie o droge jest tak zaskakujaca sytuacja, ze wiesz tak bez przygotowania to eee. Poza tym we francuskim Eldorado wszystko jest blisko, latwe do znalezienia, a to wszystko dlatego, ze uklad ulic wymyslili sami Francuzi, wiec to troche dziwne, ze ktos musi pytac, ale skoro juz, to czemu nie powie na poczatku dzien dobry, nie pozyczy milego dnia i nie uzyje 10 innych formulek grzecznosciowych? eh ci obcokrajowcy to sa chamy i witac sie nie umieja z tubylcami tylko od razu tak do pytania przechodza... to co sie dziwic, ze szanujacy Francuz sie obraza i idzie w swoja strone? A jeszcze jak ktos posilek Francuzowi przerywa, to juz naprawde...
![]() A jak juz sie zdecyduje odpowiedziec, to turysty juz nie ma, ale bedzie jeszcze 3 dni przezywac zdarzenie.Wiem koloryzuje - ale naprawde sa tu ludzie tak funkcjonujacy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.