Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 11:57   #121
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Iwonka zakupy śliczne, mam nadzieję, że bardzo się nie obraziłaś na nas, że nie komentujemy A jak ten post wstawiłaś to nas już tam nie było. Ten biały strój to już na chrzest chyba, bo taki dostojny, a rożek kolorki ma śliczniutkie

mała mysz mam nadzieję, że te Twoje plamienia w końcu ustąpią. Tak bym chciała, żebyś miała spokojniejszą głowę.

To róbcie dziewczynki porządki na liście, ja ile wiedziałam to pomogłam, każda najlepiej nich sprawdzi, czy jest na liście, czy termin i płeć się zgadzają, bo gda była, ale jednak jej nie było

Mnie Colds możesz jeszcze wpisać imię: BARTOSZ, mam nadzieję, że już zmian nie będzie w tej kwesti

Życze udanego weekendu, odezwę się w poniedziałek, buźka kobitki moje słodkie

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-05-19 o 12:00
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:01   #122
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cześć. Ja dzisiaj w pracy siedze
Wczoraj się Wam nie pochwaliłam, ale kupiłam pierwsze ubranko dla dzidzi - body z Kubusiem Puchatkiem. Jutro wrzuce zdjęcie.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Piszecie o arbuzie - uwielbiam, mogłabym jesć tonami, ale w ciąży niestety za każdym razem ląduje w łazience

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Przepraszam, że pisze tak na 3 razy, ale w pracy komp nie przyjmuje mi dłuższych niż 3-4 linijki postów.
Sojka ja też nie dostałam hasła
Bardzo się ciesze, że Dzidzia nadrobiła. Ma jeszcze troche czasu i pewnie sie wyrówna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:03   #123
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
colds super ciuszki
obym ja też w poniedziałek coś znalazła.

A co do wanienki to ja mam tummy tub. Kąpałam w niej synka i drugiego też mam zamiar.

Spokojnej nocy mamusie
to jest to wiaderko?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Z wstępnych oględzin:
alfabia napisała 3 posty na cały wątek
Pirania 1 post
vitali60 - 3 posty
jagoda - 0 postów
Miss Monika - 0 postów
Grosi0603 - 4 posty
anotherdreams7 - 0 postów
emylkaZ - 0 postów
Malinka_gosiaczek - 0 postów
Moim zdaniem osoby z 0 ilościa postów do bezwzględnego usunięcia. pozostałe PW i albo odzew albo usunięcie.
Decydujcie
jestem za ale widze ze juz colds dziala.

gda: a moze zupe krem z brokulow? z grzankami.

u nas dzisiaj 24 stopnie zapowiadaja. musze poszukac takiego koca na trawe co ma pod spodem taka izolacje bo chetnie bym poszla nad rzeczke ale mysle ze ziemia jeszcze zimna, ciekawe gdzie ja znajde takie cos.

ten leżaczek jest super! mi sie tez takie podobaja ale drogie to cholerstwo jak nie wiem.

sojka: super ze wszytsko sie unormowalo! oby tak dalej.

mialam w planach dzisiaj male pierwsze zakupy ale tak mi sie niechce ze szok. a tu jeszcze sprzatnie mnie czeka...blee.

milego weekendu mamusie!

a i fajniuchna nazwa

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

uwielbiam arbuza! i bardzo mnie cieszy ze jest na niego sezon! moge jesc na kilkogramy!

m y niestety nie bedziemy mieli osobnego pokoiku dla dzidzi tak wiec jakies motywy odpadaja. moze kiedys indziej.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

acha i poprosze jeszcze o nowe haslo na maila.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:07   #124
Orchid_87
Raczkowanie

Melduję się i ja!

No ja już dziś porządki zaliczyłam. Udało mi się też Was nadrobić i co najważniejsze zacytować na raz kilka postów (ależ jestem z siebie dumna ) Zaraz idę coś wszamać bo mi kiszki marsza grają a potem na leżaczek do altanki się edukować bo jutro egzamin

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
pojechaliśmy po moją zdobycz dla naszej Niuni ... i mamy taram
podoba się
Piękny leżaczek, też taki chcę! Już się w nim zakochałam

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy za 24zł. .
Kolory przekłamane, jakoś niefajna, bo wszystko z telefonu
Fajne zakupki, podziwiam Was za wytrwałość w chodzeniu po lumpkach, ja byłam raz i wyszłam bez niczego, nie mam chyba we krwi grzebania i szukania i to pewnie dlatego...

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a to moje wczorajsze łupy

- misiek z biedrony, pierwsza zabawka dla malutkiej (choć przyda jej się dopiero za jakiś czas) z bajerami, szeleszczącymi stópkami i lustereczkiem na brzuszku

- rożek z pepco, dopiero w domu przyjrzałam mu się dokładniej i raczej drugiego tam nie kupię,jakiś dziwny materiał...

- naklejki na ścianę do pokoju malutkiej. umyśliłam sobie, że głównym motywem będą bohaterowie z kubusia puchatka

uwaga, chwalę się
Po miśka do Biedronki wyślę dziś Mężula, a co niech kupi synowi pierwszą zabawkę! Naklejki śliczne, też myślałam o naklejkach na ścianę. A co do rożka, to się zastanawiam czy jest potrzebny?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dopiero dotarłam do domu. zjem coś i wezme się za wstawianie listy z kontaktami.

Napisała do mnie WERONIKA91 miała dzisiaj tylko USG- Jasio zdrowy, wszystko jest ok. Jutro ma mieć mocz cewnikowany brany na posiew, więc czekają ją niezbyt przyjemne chwile. Jutro da znać co z wynikami.

Dziękuje wszystkim tym, które trzymały za Zośke kciuki- chyba podziałały
Mała nadrobiła- różnica się zmniejszyła o cały tydzień, waży i tak niewiele bo tylko nie całe 600gram, więc jak na ten tydzień słabo, ale lekarz chwalił bo bał się że może być mniej. Opowiedział mi też o swojej kuzynce która miała tak jak ja- podejrzenie hipotrofii a potem dziecko tak zaczeło rosnąć że był problem z porodem naturalnym
No właśnie co do porodu naturalnego- jeśli dalej wyniki będą się poprawiać to mam coraz wiekszą szanse na sn

Dostałam w gratisie i w spisku z pielęgniarką która siedzi zawsze z nami na USG i opisuje co mówi lekarz 2 zdjęcia 4D buźki Zośki- jak to gin powiedział "dla tej samotności za drzwiami co go pani zostawiła, bo więź trzeba wzmacniać " (tż siedział za drzwiami bo miałam też i dowcipne)
No i szyjka- nie zmieniło się nic!!! nie skraca się!! jest zamknięta, taka jak trza !
Jestem jakaś taka pozytywnie naładowana! aż chce mi się śpiewać, tańczyć i nie wiem co jeszcze

aaaa!!!!!!!! i po tym co dzis mi lekarz pokazał nie mamy zadnych wątpliwości że to dziewczynka Tak się Zośka rozkraczyła że wszystko na wierzch wystawiła :P i to tak że nawet ja- kompletny laik jeśli chodzi o odczyty USG widziałam jak na dłoni bobra
Może nie napisałam, ale też trzymałam kciuki Zawsze jestem z Wami sercem Mamuśki Cieszę się, że Zosia nadrabia

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

My dziś zaczynamy wg suwaczka 23 tydzien, a wg waszych wyliczen 24 6 miesiąc świetowałam tydzien temu, więc teraz będzie 6 miesięcy i tydzień, chyba Wczoraj przyjechała do mnie koleżanka, która jest w 18/19 tc i przegadałyśmy 7 godzin, aż mnie gęba od trejkotania bolała
przez weekend znów będę miała zaległości, bo dzisiaj jedziemy na 18 stkę kuzynki męża i tam nocujemy. Będziemy dopiero w niedzielę po południu. Także w poniedziałek biorę się za nadrabianie Was
wczorajsze łowy w lumpku udane, foty dam w też poniedzialłek
martwię się troche wynikami, które wczoraj odebrałam tsh i ft4 ale w normach dla kobiet w ciąży. Tsh w normie 0,37, ale gorzej z ft4 miałam w normie wcześniej, a teraz podwyższone - norma do 1,3, ja mam 1,47 w poniedziałek mam wizyte u endokrynologa, więc zobaczymy co powie. Mam nadzieję, że nei wpłynie to na dzidzie, bo tyle się dziś naczytałam w necie

Życzę Wam udanego weekendu i buziaki

Gratuluję rozpoczętego tygodnia A co do wyników badań to trzeba być dobrej myśli. Ja też się wybieram na badania TSH, ft3, ft4 pod koniec tygodnia, a potem początkiem czerwca do endokrynologa i na usg tarczycy. Zobaczymy co to będzie...

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Hejka,
ja od rana smutna bo znowu pojawily mi się plamienia zabarwione krwią... a miałam juz nadzieje że będzie tylko lepiej...
martwie się ale leże bez ruchu i czekam, tydzien temu jak tez tak miałam to leciałam od razu do ginka (i to do trzech) i w sumie zaleceń nowych nie dostałam więc dzisiaj już przeczekam, mam nadzieję ze do jutra plamienie zniknie... poprzednio gin mi powiedzial ze jak w ciągu trzech dni nie zniknie to zeby sie kontaktowac o teraz tez poczekam.
ale co sie nastracham to moje...
Odpoczywaj Kochana a jak nie to dla świętego spokoju idź do lekarza, po co masz się zamartwiać. Trzymam kciuki, żeby było lepiej

No, a teraz już uciekam, bo mi tak burczy już w brzuchu, że normalnie aż strach

Zajrzę do Was pewnie dopiero w poniedziałek, więc miłego weekendu i nie piszcie za dużo, co by mnie nie ominęły ważne rzeczy

Jeszcze tylko coś z tym suwaczkiem muszę zrobić bo jakiś taki niewyraźny
Stary 2012-05-19, 12:09   #125
colds
Zakorzenienie

anusia - Bartosz dopisany

kraven - Gratuluję pierwszych zakupów

axxxa - My też na razie nie będziemy mieć pokoiku dla maluszka.. Więc żadnych motywów ściennych nie przewidujemy
Stary 2012-05-19, 12:15   #126
gda
Zakorzenienie

Tamlin a mogłabyś jeszcze raz wrzucić linka do tych fajnych ręczników z Ikei, które masz już wypróbowane?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:36   #127
LadyBeatta
Zadomowienie

witam i ja w kolejnej czesci postaram sie zmobilizowac i udzielac od jakiegos tygodnia czuje wyraznie ruchy! najwyzsza pora, to juz 21 tydz we wtorek albo srode ide do gina, moze sie dowiem co junior ma miedzy nogami prosze o dopisanie na liste- Beata, l. 24. tp 26.09^^ ide ponadrabiac, chociaz ta czesc
Stary 2012-05-19, 12:40   #128
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tamlin a mogłabyś jeszcze raz wrzucić linka do tych fajnych ręczników z Ikei, które masz już wypróbowane?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
taki teraz kupiłam, dla Paulinki miałam biały. Jakość super i duże są, choć ten Pauli większy.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam i ja w kolejnej czesci postaram sie zmobilizowac i udzielac od jakiegos tygodnia czuje wyraznie ruchy! najwyzsza pora, to juz 21 tydz we wtorek albo srode ide do gina, moze sie dowiem co junior ma miedzy nogami prosze o dopisanie na liste- Beata, l. 24. tp 26.09^^ ide ponadrabiac, chociaz ta czesc
Na liście są osoby udzielające się. Pobądź z nami trochę a wtedy nie ma sprawy. Po co Cię w razie czego po raz kolejny usuwać? Już raz byłaś.
Stary 2012-05-19, 12:41   #129
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Orchid_87 Pokaż wiadomość
A co do rożka, to się zastanawiam czy jest potrzebny?
orchid, wydaje mi się, że rożek jest bardzo potrzebny, m.in przy karmieniu czy noszeniu maleństwa. chyba zresztą noworodki lubią być tak ciasno opatulone by czuć się jak u mamy w brzuszku no chyba, że głupoty klepię to mnie zaraz dziewczyny wyprowadzą z błędu

Cytat:
ja też poproszę bo właśnie siedzę na stronie ikei

gda, mam do Ciebie pytanko. wspominałaś ostatnio, że kiedyś kupiliście dla kotki ocieplaną budę na zimę, jak ona wygląda, drewniana czy z innego materiału? pytam bo sama mam na działce przybłędę i dokarmiam go. teraz jest ciepło i sobie radzi na dworze ale jak przyjdzie zima biedaczysko zamarznie... przez kilka miesięcy próbowałam go udomowić ale niestety nic z tego
jeszcze takiego szkodnika nie widziałam, chociaż z kotami mam do czynienia od dziecka złodziej, jakich mało nie mogłam wyjść z kuchni nawet na 5 minut bo już buszował po garnkach a jadł 5 minut temu. worka za śmieciami też nie mogłam wystawić na podłogę bo chwila nieuwagi i połowę zawartości porozciągał po kątach... w dodatku lał, gdzie popadnie teraz siedzi na dworze ale nie wiem, jak przezimuje...

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-05-19 o 12:44
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:45   #130
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
podoba się
Piękny leżaczek,właśnie wczoraj taki licytowałam,ale ktoś mnie ubiegł i poszedł za 97zł.Chyba mi umknęło,bo nie wiem,kupowałaś na tablicy,czy od kogoś poleconego?

A w ogóle witam się z Wami w nowej IVczęści!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:47   #131
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Hej.
Liczymy na to, że tym razem pobędziesz z Nami troszkę dłużej .

Miałyśmy aktualne poszukiwane usunąć z listy poszukiwanych, ale myślę, że w takim razie zostawimy Cię tam jeszcze . I jak będziesz z Nami jednak to wtedy przeniesiemy Cię na listę wrześniowych Mamć . No, ale to trzeba sobie zasłużyć
Stary 2012-05-19, 12:51   #132
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
podoba się
Śliczny ten leżaczek Ja czekam na kołyskę, którą mam dostać od kuzynki po jej Córeczce i już nie mogę się doczekać

Cytat:
Mała nadrobiła- różnica się zmniejszyła o cały tydzień, waży i tak niewiele bo tylko nie całe 600gram, więc jak na ten tydzień słabo, ale lekarz chwalił bo bał się że może być mniej. Opowiedział mi też o swojej kuzynce która miała tak jak ja- podejrzenie hipotrofii a potem dziecko tak zaczeło rosnąć że był problem z porodem naturalnym
Gratulacje, cieszę się, że wszystko dobrze.

Dziewczyny witam w kolejnej części.
W poniedziałek chyba będę mogła do listy dodać płeć mojego Dzieciaczka bo jedziemy na USG do Katowic i myślę, że nie będzie wątpliwości co do tego co noszę w brzuszku.
Tymczasem zaczęłam 6 miesiąc, czuję się dobrze i cały czas pracuję co mnie bardzo cieszy.
Robiłam w tym tygodniu glukozę z obciążeniem i wiecie, że mnie to smakuje :P ja to w ogóle dziwna jestem. Wyniki w normie co mnie bardzo cieszy bo genetycznie jestem obciążona cukrzycą.
Poza tym kompletnie nic nie mam jeszcze dla Dzidziusia, ale mama powiedziała, że jak już będziemy znali płeć to ona zaczyna kupować.
Miłego weekendu Wam życzę
Stary 2012-05-19, 13:00   #133
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Śliczny ten leżaczek Ja czekam na kołyskę, którą mam dostać od kuzynki po jej Córeczce i już nie mogę się doczekać

Gratulacje, cieszę się, że wszystko dobrze.

Dziewczyny witam w kolejnej części.
W poniedziałek chyba będę mogła do listy dodać płeć mojego Dzieciaczka bo jedziemy na USG do Katowic i myślę, że nie będzie wątpliwości co do tego co noszę w brzuszku.
Tymczasem zaczęłam 6 miesiąc, czuję się dobrze i cały czas pracuję co mnie bardzo cieszy.
Robiłam w tym tygodniu glukozę z obciążeniem i wiecie, że mnie to smakuje :P ja to w ogóle dziwna jestem. Wyniki w normie co mnie bardzo cieszy bo genetycznie jestem obciążona cukrzycą.
Poza tym kompletnie nic nie mam jeszcze dla Dzidziusia, ale mama powiedziała, że jak już będziemy znali płeć to ona zaczyna kupować.
Miłego weekendu Wam życzę
o takim przypadku jeszcze nie słyszałam

niusia, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. trzymam kciuki za wizytę
Stary 2012-05-19, 13:03   #134
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
cześć dziewczyny

mąż od rana na rybach więc dłużej sobie pospałam. ja tego chłopa nie zrozumiem, staw za domem a ten pozapierdzielał 60 km nad rzekę, wstał o 3 nad ranem mnie by się nie chciało

zrobiłam już pranko, słonko świeci więc można na dwór wynieść, bo na tej mojej suszarce niewiele się zmieści a teraz się lenię

Iwoncia, bo zdjęcia pewnie wstawiłaś w poprzedniej części wątku a my tu niecierpliwie czekałyśmy na nową zaraz obejrzę zdobycze

angel nie stresuj się i nie czytaj głupot. wyniki masz niewiele ponad normę więc dużego powodu do zmartwień nie ma też mam problemy z tarczycą i lekarz tłumaczył mi, że dla rozwoju dziecka lepiej jest gdy ma się więcej hormonów niż by miało ich brakować. także głowa do góry. u mnie tsh wynosi 0,09 i zarówno endokrynolog, jak i ginekolog nie widzi powodu do zmartwień. gorzej jakbym miała niedoczynność, wtedy byłoby to niekorzystne dla malucha.

w razie czego dostaniesz leki, które uregulują hormony a nie zaszkodzą dziecku. będzie dobrze

widzę, że nie tylko u mojej małej będzie królował kubuś puchatek a reszta dziewczyn, jakie ma pomysły na pokój malucha?

to ja czekam, bo rówież nie dostałam
ja teraz dla synka mam żółty pokoik i Kubuś puchatek na ścianach wielkie naklejki na dwóch ścianach mamy, ale za jakieś3-4 tygdonie się przeprowadzamy na swoje mieszkanko, więc tam już Kubusia nie będzie póki co będzie pokój seledynowo - lila - ściany lila będą dla córci, a zielone dla Kubusia póki co chyba naklejki z carsów mu dam, a mała sobie później sama wybierze, jak będzie miałą ze 2 latka Narazie będzie z nami w sypialni, więc tam kącika typowo dla niej robiła nie będę

Cytat:
mała mysz, nie smutaj się, będzie dobrze

zielona, w CP również są takie cyrki (ja kiedyś nie dopłaciłam 2 zł...), chociaż żeby Ci wyłączyli trzeba nie płacić dłuższy czas. ale gdy uregulujesz rachunek, wyślesz im faks z dowodem wpłaty to sygnał puszczają w kilkanaście minut. CP mam ponad 5 lat i dla mnie super

i dlatego kupię nowy, bo z używanymi to nigdy nie wiadomo, w jakim są naprawdę stanie

widzę, że miałyśmy podobne odczucia co do materiału rożka, też mi się nie spodobał. drugiego tam nie kupię

jestem za. porządek musi być
ja też zawsze wszystkie "sprzęty" kupuję nowe, ale potem sprzedaję i spora część mi sie zwraca z tym leżaczkiem, to ja napisałam, że rozklekotał się, ale jak wysyłałam to całkiem go rozkręciliśmy, może jak od nowa był złożony to się nie chlebotał komentarz pozytywny miałam

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

ja was ciagle czytam i jestem na biezaco tyle ze mam problem z wbiciem sie niestety. ale razem z wami wszystko przezywam i 3mam kciuki za wszystkie wizyty wczoraj tez czekalam co Sojka napisze i super ze wszystko okej,

Ja tez pewnie nie potrafie sie wbic przez moje humory, jednak malo co mnie cieszy, mamy male problemy w rodzinie.. troche sie naklada na siebie i daje mi odczuc do tego wyszlo mi bialko w moczu i jestem na furaginie i niestety mojego lekarza nie ma caly tydzien i n ie mogl mnie zbadac co przyczynilo do jeszcze wiekszego stresu. na szczescie juz w poniedzialek z rana lece do niego i mam nadzieje ze wsio ok.

Corka chora, inhalujemy sie. wiec nie za ciekawie,.

Przepraszam ze pisze tak hop siup raz po raz ale taka jestem. 3majcie sie

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

krem ze szparagow zdrowo smacznie i prosto
mam nadzieję, ze problemy niezbyt poważne....i że szybko sie rozwiążą/skończą...co do braku czasu to ja Cie doskonale rozumiem...dziewczyny pędzą, a my z naszymi 2 latkami nie nadążamy, a później cieżko sie wbić

Cytat:
gda - racuszki z jablkiem

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

anusia - Właśnie cały czas czekałam za arbuzami, a jak już się pojawiły to później cały wieczór i noc je czułam Więc mam nadzieję, że jak pojawią się takie te prawdziwe, wakacyjne słodziutkie, to takich przebojów mieć nie będę
ja arbuza kupowałam już kilka razy w tym roku w biedronce i są pyyyyszne, soczyste, mięsiste i słodkie

Byłam na mieście, chciałam kupić płatki mydlane do wyprania nowych ciuszków dla małej, ale wyobraźcie sobie, ze we wszystkich sklepach nie ma płatków! Ani w rosmannie,ani w naturze, ani w innych drobnym prywatnych sklepach dzieciowych i kosmetycznych w końcu kupiłam płyn do prania dzidziuś mam stertę ciuszków nakupionych i muszę je wyprać przed przeprowadzką, kilka pralek się uzbiera z małym w ciąży jak była prałam w 8 mcu - strasznie się męczyłam przy prasowaniu...teraz póki jeszcze jestem ruchawa to muszę się za to wziąć
Mój wózek jednak dzisiaj nie dojechał....pewnie w poniedziałek będzie - kolejny dzień stracę na czatowanie na kuriera a tak po cichu liczę, ze teściowa jak wózek zobaczy to sypnie miedzią Synkowi zasponsorowała, wiec może i wyczekanej wnusi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:05   #135
aga_ton
Wtajemniczenie

colds, a może na listę mamuś poszukiwanych wpisać jeszcze dziewczyny, które mają mniej niż 5 postów a usunąć je z listy głównej. jak się pojawią i trochę z nami popiszą (więcej niż 1 posta) to się je znowu wpisze.

to tylko taka luźna propozycja, nie wiem co Wy na to
Stary 2012-05-19, 13:09   #136
gda
Zakorzenienie

Cytat:
gda, mam do Ciebie pytanko. wspominałaś ostatnio, że kiedyś kupiliście dla kotki ocieplaną budę na zimę, jak ona wygląda, drewniana czy z innego materiału? pytam bo sama mam na działce przybłędę i dokarmiam go. teraz jest ciepło i sobie radzi na dworze ale jak przyjdzie zima biedaczysko zamarznie... przez kilka miesięcy próbowałam go udomowić ale niestety nic z tego
jeszcze takiego szkodnika nie widziałam, chociaż z kotami mam do czynienia od dziecka złodziej, jakich mało nie mogłam wyjść z kuchni nawet na 5 minut bo już buszował po garnkach a jadł 5 minut temu. worka za śmieciami też nie mogłam wystawić na podłogę bo chwila nieuwagi i połowę zawartości porozciągał po kątach... w dodatku lał, gdzie popadnie teraz siedzi na dworze ale nie wiem, jak przezimuje...
Tak, to jest drewniana budka, ocieplana styropianem albo innym materiałem. Kupiliśmy ją na allegro. Ja jeszcze włożyłam tam taki polarowy kocyk z ikei i pocięłam drugi taki sam na kawałeczki, żeby kotki mogły się w to zakopać.
Dodatkowo ta buda stała w miejscu, gdzie przebiegają rury, więc grzało je od dołu. Nasz dozorca z kamienicy obłożył też tę budę od tyłu kartonami i przysypał liśćmi i gałęziami, także miały swoja prawdziwą norę

Tylko trzeba uważać, bo bardzo często takie budki "przejmują" dla siebie JEŻE! A potem koty nie chcą już wchodzić do takiej "skażonej" budki
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:09   #137
colds
Zakorzenienie

Cytat:
colds, a może na listę mamuś poszukiwanych wpisać jeszcze dziewczyny, które mają mniej niż 5 postów a usunąć je z listy głównej. jak się pojawią i trochę z nami popiszą (więcej niż 1 posta) to się je znowu wpisze.

to tylko taka luźna propozycja, nie wiem co Wy na to
Chciałam właśnie tak zrobić, pisałam o tym, ale czekałam jeszcze na jakąś reakcję Bo żadna w tym temacie się nie wypowiedziała
Stary 2012-05-19, 13:16   #138
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wczoraj farbowałam włosy Castingiem Loreal, bo miałam takie odrosty, że szok. Pędzą te włosy w tej ciąży jak szalone, a takie gęste się zrobiły
No właśnie kuźwa a mi wypadają a przecież w II trymestrze ma się podobno najpiękniejsze na świecie. Jeszcze jak po ciązy zaczna wypadac to łysa zostanę

Cytat:
Poprzednie poszukiwane nas olały, więc ja bym w sumie już kolejnych nie szukała No może Filusie, bo tyle była, wyjechała na urlop i ślad po niej zaginął. Aż się martwię o nią. No i alfabię bo ją pamiętam i też naraz zamilkła. Reszty nawet nie kojarzę.
No właśnie gdzie Filusia, bo ja nadal nie mam dostępu do maila

Cytat:
orchid, wydaje mi się, że rożek jest bardzo potrzebny, m.in przy karmieniu czy noszeniu maleństwa. chyba zresztą noworodki lubią być tak ciasno opatulone by czuć się jak u mamy w brzuszku no chyba, że głupoty klepię to mnie zaraz dziewczyny wyprowadzą z błędu
Aga ma rację. noworodki lubią mieć ciaśniutko jak w brzusiu mamy. Ja myślę że jeden to na pewno się przyda. Rozważam natomiast czy nie kupić dwóch. zależy czy trafię na fajne za rozsądną cenę.

Cytat:
Chciałam właśnie tak zrobić, pisałam o tym, ale czekałam jeszcze na jakąś reakcję Bo żadna w tym temacie się nie wypowiedziała
Ja jestem za usunięciem tych osób z listy głównej.
Stary 2012-05-19, 13:17   #139
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ależ mam burdel w pokoju. Ciuchy na wszystkich możliwych krzesłach, segregatory na podłodze a na środku króluje rozłożony od 2 tygodni odkurzacz Chyba muszę zacząć sprzątanie
To nieźle.Miałam podobnie,tyle że w sypialni wszędzie ciuchy porozkładane.Dziś się w końcu wzięłam i jaki tam porządek!
Jestem z siebie taka dumna

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja jestem wsciekla wylaczyli mi tv N! a dlaczego? bo dzwonilam do BOK ile mam zaplacic powiedziano mi 68zl wiec zaplacilam a wczoraj mi N wylaczyli.Dzwonie tam co jest grane a okazalo sie ze mialam zaplacic 69zl i przez pieprzona zlotowke zostalam bez tv na kilka dni!!!!
Jestem wsciekla i niewiem czy nie walic ich na łeb i przejsc sobie na cyfrowy polsat
co za sukinkoty
Nie denerwuj się,bo dzidziuś też się niepokoi.Szkoda słów...My też z "n" mieliśmy problemy,teraz mamy cyfre+ i polsat.

Sojko super,że przyniosłaś dobre wieści,bo trochę się martwiłam,długo nie pisałaś od wizyty...

angelpo co tam czytasz!!!Tylko nakładasz sobie durnot do głowy,ja już nie czytam.Staram się myśleć pozytywnieW piątek dokładne usg 3/4D

Idę jeszcze nadrabiać

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 13:18   #140
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja teraz dla synka mam żółty pokoik i Kubuś puchatek na ścianach wielkie naklejki na dwóch ścianach mamy, ale za jakieś3-4 tygdonie się przeprowadzamy na swoje mieszkanko, więc tam już Kubusia nie będzie póki co będzie pokój seledynowo - lila - ściany lila będą dla córci, a zielone dla Kubusia póki co chyba naklejki z carsów mu dam, a mała sobie później sama wybierze, jak będzie miałą ze 2 latka Narazie będzie z nami w sypialni, więc tam kącika typowo dla niej robiła nie będę

ja też zawsze wszystkie "sprzęty" kupuję nowe, ale potem sprzedaję i spora część mi sie zwraca z tym leżaczkiem, to ja napisałam, że rozklekotał się, ale jak wysyłałam to całkiem go rozkręciliśmy, może jak od nowa był złożony to się nie chlebotał komentarz pozytywny miałam

Byłam na mieście, chciałam kupić płatki mydlane do wyprania nowych ciuszków dla małej, ale wyobraźcie sobie, ze we wszystkich sklepach nie ma płatków! Ani w rosmannie,ani w naturze, ani w innych drobnym prywatnych sklepach dzieciowych i kosmetycznych w końcu kupiłam płyn do prania dzidziuś mam stertę ciuszków nakupionych i muszę je wyprać przed przeprowadzką, kilka pralek się uzbiera z małym w ciąży jak była prałam w 8 mcu - strasznie się męczyłam przy prasowaniu...teraz póki jeszcze jestem ruchawa to muszę się za to wziąć
Mój wózek jednak dzisiaj nie dojechał....pewnie w poniedziałek będzie - kolejny dzień stracę na czatowanie na kuriera a tak po cichu liczę, ze teściowa jak wózek zobaczy to sypnie miedzią Synkowi zasponsorowała, wiec może i wyczekanej wnusi
w takim razie czekamy na fotkę wózka ja cały czas jestem niezdecydowana i chyba to będzie ostatni zakup z mojej listy wyprawkowej

u nas podobnie jak u Ciebie, maleństwo przez pewien czas będzie z nami w sypialni. wstawimy mu łóżeczko bym miała na niego cały czas oko

a pokój i tak szykujemy, tam będą komody, zabawki i inne pierdółki. kolor na ścianach już jest, (ciemne cappucino) bo malowaliśmy w zimę, gdy jeszcze nie było wiadomo, że dzieciątko w drodze nie chce go znów przemalowywać, więc trzeba dobrać dodatki pod to, co już jest. zresztą jak mała podrośnie to może zażyczy sobie landrynkowy róż i znów farba i pędzel pójdą w ruch

na podłodze mamy panele ale chyba położymy na nie wykładzinę, przynajmniej na jakiś czas, dopóki mała nie zacznie bawić się plasteliną
Stary 2012-05-19, 13:22   #141
colds
Zakorzenienie

Te z jakąś ilością postów usunęłam z list głównych, a dałam do poszukiwanych.
Stary 2012-05-19, 13:25   #142
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]
Na liście są osoby udzielające się. Pobądź z nami trochę a wtedy nie ma sprawy. Po co Cię w razie czego po raz kolejny usuwać? Już raz byłaś.
Cytat:
Hej.
Liczymy na to, że tym razem pobędziesz z Nami troszkę dłużej .

Miałyśmy aktualne poszukiwane usunąć z listy poszukiwanych, ale myślę, że w takim razie zostawimy Cię tam jeszcze . I jak będziesz z Nami jednak to wtedy przeniesiemy Cię na listę wrześniowych Mamć . No, ale to trzeba sobie zasłużyć
yes, sir

powinnam ogarniac moja szkole i prace zaliczeniowe, ale wszystko sie wydaje bardziej interesujace od tego, nawet sprzatac zaczelam:P
Stary 2012-05-19, 13:31   #143
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, to jest drewniana budka, ocieplana styropianem albo innym materiałem. Kupiliśmy ją na allegro. Ja jeszcze włożyłam tam taki polarowy kocyk z ikei i pocięłam drugi taki sam na kawałeczki, żeby kotki mogły się w to zakopać.
Dodatkowo ta buda stała w miejscu, gdzie przebiegają rury, więc grzało je od dołu. Nasz dozorca z kamienicy obłożył też tę budę od tyłu kartonami i przysypał liśćmi i gałęziami, także miały swoja prawdziwą norę

Tylko trzeba uważać, bo bardzo często takie budki "przejmują" dla siebie JEŻE! A potem koty nie chcą już wchodzić do takiej "skażonej" budki
gda, dzięki za informacje

w takim razie zacznę rozglądać się za taką budką już teraz. jeszcze sporo czasu do zimy ale po porodzie będę miała inne rzeczy na głowie

będę musiała uważać na jeże, bo u nas ich pełno

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Te z jakąś ilością postów usunęłam z list głównych, a dałam do poszukiwanych.
i super
Stary 2012-05-19, 13:35   #144
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

jeny dziewczyny padam na pysk
umylam wszedzie podlogi , okna i serio nie mam sily juz na nic

powiem wam ze teraz ta 1 strona lepiej wyglada bo bylo tam mnostwo osob ktorych wogole nie kojarzylam, albo faktycznie napisaly 1 posta
wiec dobra robota
i tez uwazam ze jakby ktos chcial sie udzielac to by sie udzielal a nie poszukiwac ich no ale jak tam chcecie

ide polezakowac troche bo maz wraca wczesniej z Poznania, a potem idziemy do kina tak dawno w kinie nie bylam ze sie ciesze jak dziecko idziemy na ten film "nad zycie" pewnie bede ryczala bo mnie wzruszaja takie filmy..tymbardziej w tym stanie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:44   #145
colds
Zakorzenienie

niegrzeczna - Oprócz tego, że są w poszukiwanych, to w sumie taki akcent, że były niedawno, coś napisały i zniknęły, to nic więcej nie jest robione w kierunku nawrócenia tych osób

Daj znać jak film, bo też bym się z chęcią na niego wybrała
Stary 2012-05-19, 13:57   #146
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
niegrzeczna - Oprócz tego, że są w poszukiwanych, to w sumie taki akcent, że były niedawno, coś napisały i zniknęły, to nic więcej nie jest robione w kierunku nawrócenia tych osób

Daj znać jak film, bo też bym się z chęcią na niego wybrała

oki dam znac napewno uciekam odpoczac, milego dnia zycze wszystkim wam
aa no i Iga chyba mi w brzuchu fikolki robi albo stoi na glowie bo jeszcze tak mi nie falowal brzuch

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 14:01   #147
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
o takim przypadku jeszcze nie słyszałam

niusia, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. trzymam kciuki za wizytę
Już w tamtej części pisałam, że polecam sobie wziąć cytrynę do badania, to taka lemoniada wyjdzie :P

Jak już wspominałam ja na pierwsze miesiące będę miała kołyskę, taką jak na zdjęciu, chociaż zaczynam się zastanawiać czy to dobrze, że dziecko najpierw będzie w kołysce a później w łóżeczku.
A co do wózka to oglądałam ostatnio i bardzo mi się spodobał ten:
http://allegro.pl/roan-marita-spacer...333055381.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolyska-coneco-simply-citi3w1-bialo-brazowa.jpg (96,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-05-19, 14:12   #148
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Już w tamtej części pisałam, że polecam sobie wziąć cytrynę do badania, to taka lemoniada wyjdzie :P

Jak już wspominałam ja na pierwsze miesiące będę miała kołyskę, taką jak na zdjęciu, chociaż zaczynam się zastanawiać czy to dobrze, że dziecko najpierw będzie w kołysce a później w łóżeczku.
A co do wózka to oglądałam ostatnio i bardzo mi się spodobał ten:
http://allegro.pl/roan-marita-spacer...333055381.html
a czy dodanie cytryny nie da później zafałszowanych wyników badań, bo skoro dostaje się gotowy płyn do wypicia to raczej nic nie powinno się do niego dodawać? jak to z tym jest
a kołyska jest prześliczna

lidka, mam zapytanie do Ciebie pamiętam, że ostatnio składałaś zamówienie na allegro u sprzedawcy rodzyneczki czy jakoś tak co dokładnie zamawiałaś i ile czekałaś na paczkę?
muszę wreszcie się na coś zdecydować
Stary 2012-05-19, 14:24   #149
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
a czy dodanie cytryny nie da później zafałszowanych wyników badań, bo skoro dostaje się gotowy płyn do wypicia to raczej nic nie powinno się do niego dodawać? jak to z tym jest
a kołyska jest prześliczna
Zarówno za pierwszym jak i za drugim razem miałam z cytryną, za pierwszym razem same laborantki mówiły, że można, a i ja słyszałam gdzieś, że to nie przeszkadza, cytryna ma niskie IG więc chyba nie ma wpływu na wynik.
Stary 2012-05-19, 14:33   #150
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

dziewczynki dziękuje z gratulacje
zdjęcia ze ślubu wstawię jak będe miec

QUOTE=aga_ton;34207860]a to moje wczorajsze łupy

- misiek z biedrony, pierwsza zabawka dla malutkiej (choć przyda jej się dopiero za jakiś czas) z bajerami, szeleszczącymi stópkami i lustereczkiem na brzuszku

- rożek z pepco, dopiero w domu przyjrzałam mu się dokładniej i raczej drugiego tam nie kupię,jakiś dziwny materiał...

- naklejki na ścianę do pokoju malutkiej. umyśliłam sobie, że głównym motywem będą bohaterowie z kubusia puchatka

uwaga, chwalę się[/QUOTE]

u nas też !!!! z tz uwielbiamy kubusia i zpuchatkujemy mała też mamy już przrózne naklejki na sciane, nawet pierwsze ciuszki małej też z kubusiem są

Cytat:
Hej dziewczyny dopiero dotarłam do domu. zjem coś i wezme się za wstawianie listy z kontaktami.

Napisała do mnie WERONIKA91 miała dzisiaj tylko USG- Jasio zdrowy, wszystko jest ok. Jutro ma mieć mocz cewnikowany brany na posiew, więc czekają ją niezbyt przyjemne chwile. Jutro da znać co z wynikami.

No właśnie co do porodu naturalnego- jeśli dalej wyniki będą się poprawiać to mam coraz wiekszą szanse na sn

Dostałam w gratisie i w spisku z pielęgniarką która siedzi zawsze z nami na USG i opisuje co mówi lekarz 2 zdjęcia 4D buźki Zośki- jak to gin powiedział "dla tej samotności za drzwiami co go pani zostawiła, bo więź trzeba wzmacniać " (tż siedział za drzwiami bo miałam też i dowcipne)
No i szyjka- nie zmieniło się nic!!! nie skraca się!! jest zamknięta, taka jak trza !
Jestem jakaś taka pozytywnie naładowana! aż chce mi się śpiewać, tańczyć i nie wiem co jeszcze

aaaa!!!!!!!! i po tym co dzis mi lekarz pokazał nie mamy zadnych wątpliwości że to dziewczynka Tak się Zośka rozkraczyła że wszystko na wierzch wystawiła :P i to tak że nawet ja- kompletny laik jeśli chodzi o odczyty USG widziałam jak na dłoni bobra
super, że z Zosią wszystko w porządku

Weronika trzymamy kciuki, będzie dobrze
Konczi super leżaczek !!!! my w prezencie od tz z pracy mamy 250 zl dla malej cos kupic i chyba wlasnie bedzie to leżaczek, bardzo mi sie ten co podałas podoba

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości