Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 10:24   #121
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Pytasz sie która, ja sie pisze na dzis
Ja też chciałam dziś, ale po pierwsze nic się nie dzieje, a po drugie tż w dalszej trasie, no więc ja nie mogę dziś
tato by się ucieszył

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:26   #122
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Sailormarry,dopisać Cię na pierwszej stronie? kiedy masz tp?i jak chcesz możesz podać swoje imię i wiek no i imię bebe
spoko Sailormarry TP 26 czerwca (Dorota) 24l. bejbe będzie prawdopodobnie Nina albo Joanna
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:27   #123
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Powiedzcie mi, jak bym pojechała do szpitala z RMUA z kwiecien, bo za maj jeszcze nie mam, to nie bedzie problemu nie? U mnie to róznie z RMUA jest, szefowa jedzie do ksiegowej wtedy kiedy jej sie zechce, choc juz dawno czeka na odbiór.
Hmm, no właśnie jak to jest. Bo ja ostatnie RMUA dostałam też chyba za kwiecień, ale ja mam tam wszędzie zera wpisane...dlaczego?? dlatego że teraz opłaca mnie ZUS?? I takie zerowe RMUA mam wziąć do szpitala?? Mam podbitą legitymację ubezpieczeniową, to może wystarczy w szpitalu??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-05, 10:29   #124
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
O kurcze, musisz uważać, teraz już brzuch duży to i ciężar inaczej się rozkłada. Poobserwuj czy normalnie się rusza bobas, jak coś Cię zaniepokoi to jedź na IP.
Póki co się rusza, ale mam wrażenie, że właśnie bardziej gwałtownie no i kłucie się pogorszyło, ale na razie nic poza tym I tak jutro mam wizytę u gin to jej powiem, gorzej jak by to przyspieszyło poród, ale chyba nie aż tak, żeby dzisiaj urodzić??
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:30   #125
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Już 3 zwolnienie z rzędu podaję przez koleżankę, bo nie na moje nerwy te wszystkie komentarze i oglądanie mnie jak małpy w zoo.

Liczę na Ciebie albo Mayę. Tyle, że nic nie zapowiada żebym pozbyła się nadbagażu.
Jakoś przetrwałam... Oczywiście zbiegowisko, baby z łapskami do brzucha, nawet dyrektor i kierownik mnie zaszczycili...

U mnie to już sama nie wiem. W nocy wstawałam z bólem brzucha i mega naprężęniem brzucha, rano bóle w dole, ale względny spokój. Teraz znowu bóle w dole. Babki w pracy stwierdziły, że brzuch już nisko, ale co z tego...
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idę jak się ogarnę i mama przyjdzie do Szymona.Ciagle mam nadzieje że to jednak nie ropień i się obejdzie bez nacinania.Bo idę do chirurga żeby stwierdził czy to ropień czy nie i wtedy będą nacinać ale ginekolog powiedziała że raczej ropieńtaki na 5cm

Boziu jak Szymon już się do mnie usmiecha jak do niego gadamKochany mój
No i dzisiaj idę odebrać paczki z pracy na dzień dziecka dla dzieciaczków moich.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

AAAA Dzisiaj Szymon ma 3 tygodnie
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze i obeszło się bez nacinania...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć Kochane! Wpadłam na kilka szybkich zdań... U nas w domu choróbska i ciężki weekend był Maks pokaszliwał mi już wcześniej, a teraz rozkaszlał się na całego i jeszcze w pt wieczorem dopadło mnie i Kaja Ja temp ponad 38, Kaj na szczęście tylko 37,3 miał najwięcej i paskudny katar mieliśmy obydwoje. Do tego tż miał jakąś awarię w pracy i całą sb i nd przesiedział w pracy, choć w końcu jest na tym urlopie tacierzyńskim. Porażka! Na szczęście przynajmniej Kajowi już wszystko przeszło (ach, ta moc piersi ).

Zaglądałam do Was raz dziennie wieczorami i widziałam, że wątek wolno posuwa się do przodu, więc myślałam, że zdążę na zakończenie, a tu wczoraj wystrzeliłyście - no przecież, zapomniałam, że końcówka wątku tak magicznie przyspieszająco działa
andzya, super, że założyłaś wątek i fajnie zmieniłaś mój tytuł Mi coś gdzieś dzwoniło, ale jakoś nie mogłam składnie tego złożyć
Ja niestety też nie miałabym teraz czasu na dopieszczanie pierwszego postu więc się nie przejmuj, dobrze że w ogóle jest i najważniejsze, że możemy dalej razem pisać!

Jak dojdziemy z Maksiem do siebie, to może coś więcej popiszę.
Buziaki!
Zdrowiejcie szybciutko!
Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość

Mnie dziś obudziły pobolewania w dole brzucha ale już z niczym tego nie łącze.
Podobnie jak ladybird mam wrażenie że nigdy nie urodzę. A fajnie by było dzisiaj bo od 7 rano na dyżurze jest moja położna i mój lekarz.
Można zgłupieć od tych wszystkich objawów... I w sumie i tak nie wiadomo co się dzieje...
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dzień dobry w nowym wątku

ja, ja!!!
termin mam na 17go, ale mam też pewność, że nie donoszę do terminu - a może to bardziej nadzieja niż pewność ale Mały tak szaleje i macha nogami w brzuchu, że niemal mogę go za nie złapać, jak którąś wysadza mi pod żołądkiem

też chciałabym aby pobyt trwał jak najkrócej, i mój, i syna.
Spędziłam jakiś czas temu w szpitalu prawie półtora tygodnia - to była moja pierwsza hospitalizacja i pierwszy właściwie kontakt ze szpitalem. Było ok, personel uprzejmy, nawet żarcie dobre - ale po tamtym pobycie uważam, że już wyczerpałam limit na pobyt w szpitalu i w ogóle najchętniej widziałabym poród tak, że rodzę dziecko, biorę je do nosidełka i jedziemy do domu
O, widzę, że tak jak ja. Rodzimy, zabieramy dzieci i w nogi...
Rozmawiałam dziś z koleżanką, rodziła w tym samym szpitalu co ja będę i mówiła, że wypisali ją w 4 dobie po porodzie. W 4 bo mała miała żółtaczkę... Więc jakby się Piotruś ładnie spisał, to może w 3 byśmy wyszli... Na 2 dobę jakoś wielkiej nadziei nie mam...
Stary 2012-06-05, 10:32   #126
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A nie za wcześnie jeszcze na Espumisan?
Nie wiem czy na kolki też... poczekaj spokojnie jeszcze kilka dni, może to taki jednorazowy wybryk
Niby na ulotce pisze, żeby nie dawać w pierwszym miesiącu życia, ale położna powiedziała, że można dawać po 3 kropelki 3x dziennie (dawkowanie wg ulotki jest o wiele większe). Na razie jeszcze nie dawałam, chciałabym się powstrzymać, ale z drugiej strony jak Seba płacze to mi się serce kraje i chciałabym mu ulżyć, więc nie wiem czy nie wymięknę. Na razie śpi ładnie, ale rano też trochę popłakał i pomarudził...

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Rinco moj jest na Espumisanie od pierwszego tygodnia zycia. Na ulotce jest napisane,ze dopiero od miesiaca,ale tam jest wskazana dawka. Polozna powiedziala,zebym dawala mu dwie,trzy krople tak trzy razy dziennie - mial problemy brzuszkowe, napinal sie,nie mogl puscic baka,ani zrobic kupki,do tego zmiana mleka na sztuczne tez pewnie mu nie pomagala. teraz dostaje tak 7-8 kropelek i jest ok, do tego masowalam mu brzuszek i przytykalam kolanka do brzuszka,zeby nauczyl sie napinac. W espumisanie jest substancja calkowicie bezpieczna wiec nie przejmuj sie, po co maly ma cierpiec.
Slysze odglosy ...maly chyba robi kupe
No właśnie mi położna też zaleciła taką małą dawkę. Masować brzuszka za bardzo nie mam jak, bo jeszcze mu pępek nie odpadł i nie chcę oderwać. No nic, zobaczymy jeszcze

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
urodziłem się o godz. 6.02 4czerwca. Waze 3790 i mam 51 cm
Gratulacje!!!

Cytat:
Ja się dzisiaj wyspałamSpałam razem 8 godzin,normalnie walnełam rekordDzieci spały juz przed 21 to i ja sie połozyłam Szymon obudził się o 2 i o 5 najadł sie i spał.Teraz szykuję Filipka do przedszkola.No i nie miałam tak wysokiej gorączki w nocyAle mój cyc jest w opłakanym stanie
Ja też spałam jakieś 8 godzin, ale z dwiema przerwami. Wykańczają mnie te pobudki, mam okropny problem ze wstawaniem w nocy na karmienie... Czasem to wręcz nie mogę się dobudzić.

Cytat:
Wykończy mnie kiedyś ta czkawka Szymona,prawie po każdym karmieniu go dopada.
Sebę też ostatnio codziennie dopada. Nie wiesz czy i jak można ją złagodzić? Bo przeważnie męczy go wtedy jak zasypia i nie może zasnąć jak nim tak rzuca, robi się niespokojny

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć Kochane! Wpadłam na kilka szybkich zdań... U nas w domu choróbska i ciężki weekend był Maks pokaszliwał mi już wcześniej, a teraz rozkaszlał się na całego i jeszcze w pt wieczorem dopadło mnie i Kaja Ja temp ponad 38, Kaj na szczęście tylko 37,3 miał najwięcej i paskudny katar mieliśmy obydwoje. Do tego tż miał jakąś awarię w pracy i całą sb i nd przesiedział w pracy, choć w końcu jest na tym urlopie tacierzyńskim. Porażka! Na szczęście przynajmniej Kajowi już wszystko przeszło (ach, ta moc piersi ).
Wracajcie szybko do zdrowia!
A przy okazji mam pytanie: jak mierzyć temperaturę takiemu malutkiemu dziecku? Mam termometr rtęciowy i elektroniczny taki pod pachę - to normalnie się wkłada jak dorosłemu?

Cytat:
Mnie też każdy mówi, że to ostatnie chwile kiedy się wyspać mogę i takie tam a ja właśnie nie mogę. pobudka przy każdym przekręcaniu się z boku na bok, po pójsciu do toalety to już w ogole wybudzona jestem i potrafię nie spać do rana.
Mam wrażenie, że jak mały będzie to przynajmniej będę szybko zasypiać ze zmęczenia.
Będziesz będziesz Ja jak tylko przykładam głowę do poduszki to nie wiem nawet kiedy odpływam.

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
u nas na szczęście na stresie się skończyło, bo bilirubina była wysoka, ale nie na tyle, żeby małą naświetlać. W każdym razie ja już miałam w głowie wizję powrotu do szpitala
aaa...i mnie nikt nie pytał czy chcę wyjść, po prostu mnie wykopali ze szpitala :P
U nas był "ślad żółtaczki" na buźce, na reszcie ciała nie. Nie trzymali nas z tego powodu w szpitalu, tylko kazali dobrze dokarmiać. Położna jeszcze kazała wystawiać do okna na słońce, ale zrobiłam tak tylko raz, bo ostatnio za bardzo nie ma słońca. Zresztą już mu prawie przeszło samo
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:33   #127
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Hmm, no właśnie jak to jest. Bo ja ostatnie RMUA dostałam też chyba za kwiecień, ale ja mam tam wszędzie zera wpisane...dlaczego?? dlatego że teraz opłaca mnie ZUS?? I takie zerowe RMUA mam wziąć do szpitala?? Mam podbitą legitymację ubezpieczeniową, to może wystarczy w szpitalu??
Tez mam zera wszedzie, bo na zwolnienie jestem, ono jest ważne to RMUA. I takie trzeba wziąść, bo to jest potwierdzenie ubezp.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:35   #128
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Jakoś przetrwałam... Oczywiście zbiegowisko, baby z łapskami do brzucha, nawet dyrektor i kierownik mnie zaszczycili...
czym??? macaniem brzucha ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 10:37   #129
niunia32
Zakorzenienie

andzya tu masz wiadomość od karozki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4641

możesz ją przerzucić do rozpakowanych

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:38   #130
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tez mam zera wszedzie, bo na zwolnienie jestem, ono jest ważne to RMUA. I takie trzeba wziąść, bo to jest potwierdzenie ubezp.
Aha, ale podbita legitymacja ubezpieczeniowa też chyba jest dokumentem potwierdzającym ubezpieczenie? Ja też dostaje RMUA z duużym opóźnieniem.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 10:39   #131
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi, jak bym pojechała do szpitala z RMUA z kwiecien, bo za maj jeszcze nie mam, to nie bedzie problemu nie? U mnie to róznie z RMUA jest, szefowa jedzie do ksiegowej wtedy kiedy jej sie zechce, choc juz dawno czeka na odbiór.
Cytat:
Ja pojechałam rodzić z książeczką ubezpieczeniową. Na IP okazało się, że mam nieaktulną pieczątkę pracodwawcy, bo data była sprzed ponad miesiąca (zapomniałam podbić), ale nie robili problemów, uwierzyli na słowo, że nadal jestem zatrudniona. Na drugi dzień mąż mi podbił, ale nie chcieli już. Zresztą kobiety w ciąży i tak są "z góry" ubezpieczone.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:40   #132
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
czym??? macaniem brzucha ??
Nie faceci głaskania mi oszczędzili.... A le przyszli pogadać. Kierownik oczywiście z pytaniem kiedy do pracy wracam...
Stary 2012-06-05, 10:42   #133
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Nie faceci głaskania mi oszczędzili.... A le przyszli pogadać. Kierownik oczywiście z pytaniem kiedy do pracy wracam...
Na szczęście u mnie nie padło to pytanie...choć byłam pewna że padnie : )

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 10:42   #134
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja pojechałam rodzić z książeczką ubezpieczeniową. Na IP okazało się, że mam nieaktulną pieczątkę pracodwawcy, bo data była sprzed ponad miesiąca (zapomniałam podbić), ale nie robili problemów, uwierzyli na słowo, że nadal jestem zatrudniona. Na drugi dzień mąż mi podbił, ale nie chcieli już. Zresztą kobiety w ciąży i tak są "z góry" ubezpieczone.
a ja nawet nie brałam ze sobą RMUA. nawet nie mam aktuallnego. nikt nic nie chcial.

Cytat:
moja koleżanka z pracy (jeszcze jak w ciąży chodziłam) to mówiła, to co, wyjdziesz ze szpitala i prosto do pracy?

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:44   #135
centipede
Zadomowienie

Melduję się
Współczuję wszystkim, które z wytęsknieniem czekają na poród:głasiu: ja też tak czekałam i wyszukiwałam objawów i wiem jak to już męczy Obyście niedługo się rozpakowały!

Anulka to z Filipkiem też tak miałaś z karmieniem? Oby nie trzeba było nic ciąć Tak jak któraś tutaj napisała wielki szacun dla Ciebie, że z dwójką szkrabów tak świetnie sobie radzisz

Ciekawe jak Maloka, czy ma już dziewczynki przy sobie

Co do mleczka, to my karmimy NAN 1, zobaczcie w Rosmanie, bo u nas jest za 27 zł podwójne opakowanie! Ale fakt, że karmienie mlekiem modyfikowanym wychodzi drogo My zaczęliśmy od razu od Nan, bo w szpitalu takie było i nie chcieliśmy malutkiej zmieniać

Super tytuł wątku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:44   #136
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Rinco - naprawdę Espumisan czy Esputicon (to to samo) możesz podawać od początku praktycznie, bo on się NIE WCHŁANIA w żaden sposób z układu pokarmowego!!! więc podajesz, on robi swoje i wychodzi z kupą, mówiąc obrazowo w żaden sposób nie zaszkodzi maluchowi, a tylko pomoże, po co dziecko ma cierpieć!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:45   #137
libretka
Raczkowanie

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !!!

nie będę opisywała porodu, ponieważ to był koszmar i chcę jak najszybciej zapomnieć, powtórzę jeszcze raz, że nie rozumiem kobiet które płacą ciężkie pieniądze za cc. Po porodzie dostałam krwotoku, ale obyło się bez podania krwi, ale ze szpitala wyszłam ze skrajną anemią. Przez trzy tygodnie po porodzie brałam zastrzyki w brzuch, no i końskie dawki żelaza. No ale było i minęło, teraz już będzie tylko lepiej.

Tydzień po porodzie przyszła do domu położna zdjąć mi szwy, stwierdziła że za mocno krwawię i że nie podoba jej się zapach wydzieliny, zasugerowała, że może źle mnie wyczyścili, że mam jechać do szpitala żeby to sprawdzić, wieczorem pojechałam na IP, zbadano mnie dokładnie i okazało się że to rana się nie zamyka i zaczyna się sączyć śmierdząca ropa, dostałam antybiotyk. Stres z tym związany spowodował całkowity zanik pokarmu, no i przeszłam na sztuczne mleko.
Mała je co 2,5-3 godziny w nocy tylko robi przerwy 4 godzinne, jak na razie nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem, pięknie robi po 4-5 kupek na dobę i sadzi takie bączki jak stara. Nie lubi leżeć ani w łóżeczku, ani w leżaczku ani w wózku, najlepiej jej na rękach, a ja nie mam siły jej nosić bo boli mnie kręgosłup.
Muszę Wam powiedzieć że na pierwszą wizytę lekarz pediatra przyjechała do domu, wiem że w miastach tego się nie praktykuje, my mieszkamy na wsi i może dlatego lekarz przychodzi do domu.
W piątek Malwinka skończy 4 tygodnie i awansuje na niemowlaka

Póki co trzymam kciuki za wszystkie mamy, które jeszcze w dwupaku
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:46   #138
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Ja też spałam jakieś 8 godzin, ale z dwiema przerwami. Wykańczają mnie te pobudki, mam okropny problem ze wstawaniem w nocy na karmienie... Czasem to wręcz nie mogę się dobudzić.

Sebę też ostatnio codziennie dopada. Nie wiesz czy i jak można ją złagodzić? Bo przeważnie męczy go wtedy jak zasypia i nie może zasnąć jak nim tak rzuca, robi się niespokojny
Ja już w nocy idę z zamkniętymi oczami robić butlęi karmie na pół spiąco
Co do czkawki nie wiem jak temu zaradzić,ja daję trochę wody i przechodzi.Niestety mojego Szymka też dopada jak juz zasypia i drze się wtedy nie miłosiernie.

Co do cycka to jutro jadę do szpitala na nacięcie i założenie drenu pod znieczuleniemBo u mnie mi nic nie zrobią,oni nie mają odpowiedniego sprzętuPojechałabym dzisiaj ale muszę być na czczo 6 godzin a jutro pojadę na głodnego z samego rańca.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:51   #139
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście u mnie nie padło to pytanie...choć byłam pewna że padnie : )
Ja się trochę nie spodziewałam... Może jakbym już urodziła, to tak, ale jeszcze nawet nie urodziłam a już pytania o powrót.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a ja nawet nie brałam ze sobą RMUA. nawet nie mam aktuallnego. nikt nic nie chcial.

moja koleżanka z pracy (jeszcze jak w ciąży chodziłam) to mówiła, to co, wyjdziesz ze szpitala i prosto do pracy?
Wzięłam dziś RMUA za ostatni miesiąc, na wszelki wypadek, bo babka w rejestracji z polikliniki mi kazała przynieść.
Niektórzy to myślą, że tylko dziecko się urodzi i już można do żłobka oddać i wracać do roboty...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość

nie będę opisywała porodu, ponieważ to był koszmar i chcę jak najszybciej zapomnieć, powtórzę jeszcze raz, że nie rozumiem kobiet które płacą ciężkie pieniądze za cc. Po porodzie dostałam krwotoku, ale obyło się bez podania krwi, ale ze szpitala wyszłam ze skrajną anemią. Przez trzy tygodnie po porodzie brałam zastrzyki w brzuch, no i końskie dawki żelaza. No ale było i minęło, teraz już będzie tylko lepiej.

Tydzień po porodzie przyszła do domu położna zdjąć mi szwy, stwierdziła że za mocno krwawię i że nie podoba jej się zapach wydzieliny, zasugerowała, że może źle mnie wyczyścili, że mam jechać do szpitala żeby to sprawdzić, wieczorem pojechałam na IP, zbadano mnie dokładnie i okazało się że to rana się nie zamyka i zaczyna się sączyć śmierdząca ropa, dostałam antybiotyk. Stres z tym związany spowodował całkowity zanik pokarmu, no i przeszłam na sztuczne mleko.
Mała je co 2,5-3 godziny w nocy tylko robi przerwy 4 godzinne, jak na razie nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem, pięknie robi po 4-5 kupek na dobę i sadzi takie bączki jak stara. Nie lubi leżeć ani w łóżeczku, ani w leżaczku ani w wózku, najlepiej jej na rękach, a ja nie mam siły jej nosić bo boli mnie kręgosłup.
Muszę Wam powiedzieć że na pierwszą wizytę lekarz pediatra przyjechała do domu, wiem że w miastach tego się nie praktykuje, my mieszkamy na wsi i może dlatego lekarz przychodzi do domu.

Koszmarne przejścia... Ale to już 4 tygodnie minęły??? O rety...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:58   #140
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
O rany :/
Mi się udało u teściowej uzyskać przyzwolenie na umycie okien, chociaż najpierw był stanowczy sprzeciw ale wytłumaczyłam, że to bądź co bądź tylko machanie ręką na stojąco

i wiecie co? teraz wcale mi się tych okien nie chce myć
Dla mnie to też machanie ręką, a wszyscy dookoła robią z tego mycia okien nie wiadomo co. Jak się stanie na odpowiedniej wysokości (wystarczy niski stołeczek) to wiele wysiłku się w to nie wkłada.

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ja trochę miałam odmienne zdanie. Też nie przepadam za szpitalami, aleee....wypuścili nas w drugiej dobie, a w trzeciej mała zrobiła się mega żółta, więc niecały tydzień po porodzie musiałam się bujać do laboratorium, które znajduje się w przychodni (a jak wiadomo tam masa chorych ludzi), z małym dzieckiem, żeby zbadać bilirubinę. Pogoda była pod psem - zimno i wietrznie, a ja byłam obolała i zmęczona. To było dla mnie bardzo stresujące, zwłaszcza, że pani w labo nie potrafiła szybko pobrać krwi z takich cienkich żyłek. To było pół godziny płaczu mojego i Kalinki. Byłam wtedy wściekła, jakby potrzymali nas w szpitalu jeszcze ze dwie doby, to oszczędziliby nam trochę stresu
I tylko dlatego cieszę się, że siedzieliśmy w szpitalu 7 dni po cięciu. Bo wiem, że dostałam zdrowe dziecko, że wyeliminowali wszystkie niepokojące objawy, jakie mogą u noworodka wystąpić. Przebadali Maćkowi 2 razy mocz, zrobili badania pod kątem ewentualnego zakażenia wewnątrzmacicznego jak nie przybrał jeden dzień na wadze, żółtaczka już zanikała...
No, to tyle plusów pobytu w szpitalu

Cytat:
Pytasz sie która, ja sie pisze na dzis

Za maj jeszcze nie ma, bo ZUS-y jeszcze nie popłacone Więc to co masz wystarczy

Cytat:
Wystarczy legitymacja

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Co do czkawki nie wiem jak temu zaradzić,ja daję trochę wody i przechodzi.Niestety mojego Szymka też dopada jak juz zasypia i drze się wtedy nie miłosiernie.

Co do cycka to jutro jadę do szpitala na nacięcie i założenie drenu pod znieczuleniemBo u mnie mi nic nie zrobią,oni nie mają odpowiedniego sprzętuPojechałabym dzisiaj ale muszę być na czczo 6 godzin a jutro pojadę na głodnego z samego rańca.
Anulka, strasznie Ci współczuję tego nacinania. Koleżanka miała, koszmar. Ale już nie straszę. Będę trzymać kciuki.

W nocy karmię w półśnie... i też czkawki nienawidzę. Dziecko już prawie śpi, a jak go dopadnie to szału można dostać...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:00   #141
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Wystarczy legitymacja
Moja koleżanka twierdzi że ona nie ma legitymacji ubezpieczeniowej i nigdy jej nie miała bo nie miała o czymś takim pojęcia. A ja ją mam od podjęcia pierwszej pracy, potem w tej (druga praca) już nie zmieniałam nic, tylko tą samą się posługuję. Jest obowiązek posiadania takiej legitymacji??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 11:01   #142
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Melduję się
Współczuję wszystkim, które z wytęsknieniem czekają na poród:głasiu: ja też tak czekałam i wyszukiwałam objawów i wiem jak to już męczy Obyście niedługo się rozpakowały!

Anulka to z Filipkiem też tak miałaś z karmieniem? Oby nie trzeba było nic ciąć Tak jak któraś tutaj napisała wielki szacun dla Ciebie, że z dwójką szkrabów tak świetnie sobie radzisz

Ciekawe jak Maloka, czy ma już dziewczynki przy sobie

Co do mleczka, to my karmimy NAN 1, zobaczcie w Rosmanie, bo u nas jest za 27 zł podwójne opakowanie! Ale fakt, że karmienie mlekiem modyfikowanym wychodzi drogo My zaczęliśmy od razu od Nan, bo w szpitalu takie było i nie chcieliśmy malutkiej zmieniać

Super tytuł wątku
NAN też planuję kupić. Koleżanka mi dziś kazała przemycić na Oddział puszkę mleka na wszelki wypadek i smoka - bardzo źle na to patrzą, ale to czasem ratuje, bo terror laktacyjny jest wdrażany a nie zawsze jest czym karmić...
Stary 2012-06-05, 11:02   #143
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość

Współczuje przeżyć związanych z porodem teraz już będzie tylko lepiej
Może to zależy od przychodni, ale my mieszkamy w dużym mieście i też pierwsza wizyta pediatry była w domu

Cytat:

Biedna jesteś z tymi piersiami....
My też przechodziliśmy etap czkawek. Mała potrafiła mieć je kilka razy na dzień, może to wynikać z niedojrzałości układu pokarmowego. W każdym razie teraz już coraz rzadziej ją męczy

A ja zrobiłam eksperyment. Ostawiłam witaminę D na dwa dni. Dziecka jakby nie było, zero histerii, bólów brzuszka itp. Muszę iść do pediatry i pogadać na ten temat.

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:02   #144
anulka4771
Wtajemniczenie

Najgorsze jest to że ja nie wiem czy po tym znieczuleniu będę mogła wsiąść do auta i wrócić sama do domu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-05, 11:02   #145
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka twierdzi że ona nie ma legitymacji ubezpieczeniowej i nigdy jej nie miała bo nie miała o czymś takim pojęcia. A ja ją mam od podjęcia pierwszej pracy, potem w tej (druga praca) już nie zmieniałam nic, tylko tą samą się posługuję. Jest obowiązek posiadania takiej legitymacji??
Nie ma takiego obowiązku. Druk ZUS RMUA jest wystarczającym dowodem ubezpieczenia.
Stary 2012-06-05, 11:03   #146
libretka
Raczkowanie

Jeszcze Wam napiszę, że w ciąży przytyłam 18 kg, teraz minęło 3 tyg i 4 dni od porodu, a ja nie karmiąc piersią mam już na minusie 13 kg, zostało jeszcze 5 kg, ale mam jeszcze spory brzuszek (taki jak w 5-6 mcu), czasami myślę że już mi tak zostanie mam nadzieję, że te 5 kg to w tym brzuchu siedzi
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:04   #147
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Najgorsze jest to że ja nie wiem czy po tym znieczuleniu będę mogła wsiąść do auta i wrócić sama do domu
Kurcze dowiedz się wcześniej. Ja raz przy usuwaniu zęba dostałam chyba za dużą dawkę znieczulenia, i dostałam jakiegoś takiego szoku, czy czegoś, pamiętam, że wsiadłam wtedy do samochodu i wróciłam sama do domu. I ja nie pamiętam tej powrotnej drogi !!! Pamiętam tylko że wstąpiłam do M1 do apteki po tabletki przeciwbólowe, i dopiero tam na pasażu zorientowałam się że mam na butach foliowe kapcie Byłam jak na haju jakimś.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 11:10   #148
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
NAN też planuję kupić. Koleżanka mi dziś kazała przemycić na Oddział puszkę mleka na wszelki wypadek i smoka - bardzo źle na to patrzą, ale to czasem ratuje, bo terror laktacyjny jest wdrażany a nie zawsze jest czym karmić...
Ten terror, jak to nazwałaś, mnie przeraża. Na ostatniej wizycie położnej prawie zostałam zlinczowana za to, że przeszłam na karmienie mieszane Może część dziewczyn się ze mną nie zgodzi, ale jestem kobietą, a nie tylko matką. A karmienie samą piersią, oprócz tego, że jest dla mnie nadal bolesne (mimo już prawie 4 tygodnie karmię), to jeszcze ograniczające, bo musiałabym siedzieć cały dzień w domu z dzieckiem przy piersi. Przez pierwsze 3 tygodnie to akceptowałam, teraz chcę się trochę ruszyć z domu, dlatego model najpierw cyc max 30 min ssania, a potem jak dziecko głodne to jeszcze sztuczne mleko, jest dla mnie optymalny

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:11   #149
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma takiego obowiązku. Druk ZUS RMUA jest wystarczającym dowodem ubezpieczenia.
Potwierdzam
Cytat:
Kurcze dowiedz się wcześniej. Ja raz przy usuwaniu zęba dostałam chyba za dużą dawkę znieczulenia, i dostałam jakiegoś takiego szoku, czy czegoś, pamiętam, że wsiadłam wtedy do samochodu i wróciłam sama do domu. I ja nie pamiętam tej powrotnej drogi !!! Pamiętam tylko że wstąpiłam do M1 do apteki po tabletki przeciwbólowe, i dopiero tam na pasażu zorientowałam się że mam na butach foliowe kapcie Byłam jak na haju jakimś.
niezle musiało to wyglądać
Mnie się raz przytrafiło z takimi kapciami wyjść z przedszkola,bo tam trzeba założyć jak sie wchodzi do sal dzieci.

Filip będzie zadowolony bo przytuli paczkę na dzień dziecka Szymona,bo przecież słodyczy mu nie dam do jedzenia.No i paczkę na euro też dostaliśmy,bardzo fają najbardziej spodoba mu sie piła do grania w nogę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-05, 11:12   #150
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma. Teraz już legitymacji się nie wydaje. Wystarczy RMUA.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości