![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: bez stanika
Ja też żyłam w przeświadczeniu, że mam 75B
![]() A co do tematu wątku: uwielbiam chodzić bez stanika! Mam bardzo kształtny i jędrny biust i lubię go eksponować, nawet wolę niż np. nogi, bo one już tak idealne nie są. Oczywiście, gdy bluzka jest nieco bardziej prześwitująca, to przyklejam cieliste osłonki na sutki. I szczerze mówiąc nie zauważyłam szczególnego przyglądania się ze strony kobiet, bardziej ze strony facetów. Ale nie zakładam stanika nie dlatego, żeby kogokolwiek prowokować, tylko dlatego, że tak czuję się swobodniej i bardziej kobieco, seksownie, więc niespecjalnie zwracam uwagę na reakcje otoczenia. I Tobie też to radzę ![]()
![]() |
#122 |
astro-loszka
|
Bez stanika chodzę po domu, ogródku, działce, czasem do pobliskiego sklepu, na wakacjach nad morzem. Na rower się zdarzało (ale szybko odkryłam, że to niezbyt wygodne - cycki się obijają
![]() ![]()
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że nosić ciuchy bez stanika mogą tylko kobiety z biustem w stronę małego i "twardego (zbudowanego w większości z tkanki gruczołowej, nie tłuszczowej)". Mało jest kobiet które mają ten układ klatki piersiowej. Większość kobiet ma biust co najmniej średni, który podczas chodzenia faluje na tyle, że wzbudza zainteresowanie każdego przechodzącego obok człowieka (mężczyzn!)
![]() Osobiście nie noszę bluzek bez stanika, ponieważ nie mieści się to w mojej definicji dbania o biust. Prowadzę intensywny tryb życia, biegam (także do autobusu ![]() Bez stanika chodzę po domu przy znajomych i rodzinie, czyli wśród samych swoich. I to też tylko gdy jest upał lub wieczorem przed snem. mój biust jest z tych małych - rozmiar 65 D. Kiedy upał na dworze jest nie do zniesienia, zakładam samą górę od stroju kąpielowego. Jeśli jestem w mieście (mieszkam nad morzem) to po prostu na strój kąpielowy kładę mocno wyciętą, luźną bokserke/tunike . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Chodzenie bez majtek a chodzenie bez stanika to jest duza roznica i nie mozna w ogole tego porywnywac
![]() Na plazy pelno kobitek opala sie topless, ale jakos zawsze w majtkach i nie jest to bynajmniej jakies zgorszenie czy bog wie co. No chyba ze mowa o nudystach, ale nie mowimy o nich.. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
ale mimo że nic ci nie wisi ani nie prześwituje przez material to może sterczą ci sutki? co jak dla mnie osobiście jest obleśne oglądać coś takiego pod bluzkami przechodzących kobiet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam mały biust i lubię czasem w upały wyjść bez stanika na miasto, ale zawsze mam na sutkach te naklejki. Uważam, że wystający paskudny stanik lub silikonowe ramiączka, to niezbyt estetyczny widok. Wystający stanik uznaję jedynie, kiedy jest bardzo ładny i nietypowy albo jak ktoś założy górę od kostiumu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
A ja tam lubię chodzić bez stanika, kiedyś może miałam z problem ale teraz, zupełnie mi to nie przeszkadza. Wiadomo że są sytuacje kiedy trzeba założyć stanik, także nie świece biustem w kościele, czy na uczelni czy gdzie tam jeszcze.
![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
nigdy, przenigdy nie wychodzę bez stanika, czuję się jak naga, straszny to dyskomfort dla mnie. I powiem szczerze, na ulicach, mało która kobieta bez stanika wygląda wg mnie ładnie. Są takie przypadki ale w większości mnie osobiście bardzo nie podoba się kształt gołych piersi pod bluzką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
ma zielone pojęcie
|
Ja często chodzę bez stanika. A jak mam już stanik, to taki materiałowy sportowy. Tak mi najwygodniej
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja do bluzek/sukienek bez ramiączek, które trzymają się na biuście, nie zakładam stanika, bo nie lubię i generalnie mi to nie pasuje, ale zazwyczaj chodzę w staniku bo tak jest wygodniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozatym przeciez nikt tu nie mowi o ubieraniu bialej muslinowej bluzki, totalnie przezroczystej bez stanika, gdzie wszystko faktycznie przeswituje. Ja rowniez mimo iz nie jestem pruderyjna, nie zalozylabym takiej bluzki na gole cialo bo nie chce aby moje sutki byly widoczne. Nie pisalam ogolnie o chodzeniu na codzien do pracy bez stanika bo sama nie chodze. Pisalam o pewnego rodzaju rzeczach, ciuchach, ktore tak jakby przystosowane sa do noszenia ich bez stanika, bo ze stanikiem wyglada to poprostu zle, czy tego chcemy czy tez nie. Na ulicach widze pelno mlodych dziewczyn jakies 17-18 lat, ktore ubieraja bluzki a`la gorset i pod to stanik, ktory malo co sie nie nadaje bo wystaje, to jeszcze te ramiaczka widac. O wiele lepiej byloby gdyby byla bez stanika..albo nie wiem jakis obnizany stanik zalozylaby. To mnie bardziej razi, niz kobieta w takim ciuchu bez stanika. Wiekszosc mlodych dziewczyn- pisze to na podstawie mojej siostrzenicy i jej kolezanek 16-17 lat normalnie wstydzi sie ubrac bluzke zwyczajna, zadna tam przezroczysta bez stanika, bo uwazaja ze maja male piersi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Mnie stanik nie ogranicza pod względem doboru ubrań - gładki, cielisty strapless o kroju plunge jest niewidoczny praktycznie pod każdą bluzką. Uważam również, że stanik może być też uzupełnieniem stroju (np. o kroju bandau do bluzki z mega dekoltem).
Mimo, że sama staniki uwielbiam, to nie mam złych spostrzeżeń odnośnie kobiet, które chodzą bez nich w letnie dni. Zgadzam się również, że niektóre stroje w połączeniu ze stanikiem wyglądają źle (mimo, że w większości zmiana stanika na odpowiedni rozwiązałaby problem). Odniosę się do wypowiedzi części z was, że na chodzenie saute mogą sobie pozwolić jedynie posiadaczki małego biustu. Tutaj nie do końca rozmiar ma znaczenie, wystarczy spojrzeć na reklamę Play z panią w fioletowej sukience: http://www.youtube.com/watch?v=pWi9VW-eQKY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja mam 75B i gdy mam sukienki albo topy bez pleców to nigdy nie zakładam stanika. Uważam, że to nic złego o ile nic człowiekowi nie wystaje, nie prześwituje i niczego nie widać.
Ale jak kto lubie, rozumiem, że są dziewczyny które nie wyobrażają sobie wyjść z domu bez stanika. ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam 73 i wcale bym nie pomyślała, że to szeroka klata ;p
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Noszę 65D (powinnam 60F, ale ciężko kupić) i nigdy, przenigdy nie wyszłabym bez stanika. Zdejmuję wyłącznie do spania i jestem dumna, że wygląda jak wygląda i mogłabym chodzić nawet bez
![]() ![]() ![]() ![]() Za to mam staniki na każdą okazję - gładkie białe i cieliste bez ramiączek (trzymają się świetnie na obwodzie), wiązane na szyję, a nawet z przezroczystym tyłem (zapinany z przodu). Nigdy nikt nie dojrzał u mnie nic wystającego ![]()
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomijając wyjście na zewnątrz, bo to nie zdarza się aż tak często, to w domu chodzę bez stanika od momentu wejścia do niego i przebrania się, do przebudzenia się rano. I szczerze mówiąc nic mi nie 'dynda' podczas normalnego chodzenia po domu czy sprzątania, pomijam ćwiczenia fizyczne. Myślę, że to w dużej mierze kwestia kształtu piersi. Moja przyjaciółka ma nieduże, wręcz małe piersi, a takie dość stożkowate, kierujące się ku dołowi i gdy kiedyś widziałam ją bez stanika, to nie wygląda to zbyt dobrze. Ja mam jak jabłka, w kształcie kuli i nie zauważyłam by grawitacja im cokolwiek złego robiła, są jędrne i trzymają się na miejscu.
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba dbać, naprawdę? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ale czy ja gdzieś napisałam że mówię o sobie? Nie musisz na mnie tak naskakiwać od razu! Było zadane pytanie czemu niektórzy sie dziwnie patrzą to podałam swoją propozycję dlaczego tak może być i tyle! Nie rozumiem o co Ci teraz chodzi..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i owszem- moze niektorzy sie patrza, bo moze niektorym co nieco stoi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Nie chodzę bez stanika, bo jestem płaska jak deska do prasowania
![]() Gdybym miała ładny, kształtny biust to czemu nie? Oczywiście odpowiedni strój, odpowiednie miejsce. W mieście raczej nie, ale na wakacjach, w jakimś nadmorskim kurorcie - czemu nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja mam żałosny "rozmiar" 65AA, stanik w ogóle mi nie jest potrzebny, bo nie ma czego podtrzymywać a jedynie może zasłonić, obwód boleśnie wpija mi się w żebra a puste miseczki odstają od ciała. Gorąco, niewygodnie. Moje cycuszki jak u dwunastolatki mają bardzo brzydki stożkowaty kształt, a stanik z usztywnianymi miseczkami kamufluje to. Ostatnio jednak zakładam luźniejsze ubrania i rezygnuję ze stanika. Biegam, skaczę, ćwiczę i nic mi nie podskakuje ani się nie przemieszcza. Już nie mogę patrzeć na staniki, takie są dla mnie niewygodne, uch. Strasznie jest być płaską.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A dbać o biust można na różne sposoby, można chociażby smarować go kremami ujędrniającymi i wykonywać odpowiednie ćwiczenia podnoszące biust ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
W przypadku malutkiego biusta cwiczenia i krem wystarczą zapewne, w przypadku wiekszego raczej nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() małe cycki mam, to co je będę trzymać w zamknięciu, zwłaszcza w taki upał często chodzę bez stanika, wygodniej i mniej się pocę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Do typowych letnich sukienek (jak ta zolta w ktoryms poscie) nie nosze stanika. Moge zalozyc letni ciuch na goly biust pod warunkiem, ze sutki mi nie przeswituja i nie stercza. W domu jak nigdzie nie ide tez chodze bez stanika bo tak mniej goraco. Jak zar leje sie z nieba, kazda dodatkowa warstwa ubran moze powodowac dyskomfort.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.