![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malwina dzisiaj od 2 w nocy walczyła z kolkami, tak spokojnie zasnęła dopiero ok 6, do teraz śpi. Na kolki przetestowałam już chyba wszystko, bez większych efektów, nawet sławny sab simplex nie zdziałał cudów. Teraz został mi tylko bobotic, dzisiaj kupię i zobaczymy może to pomoże? Jeśli chodzi o antykoncepcję to jestem na cileście, ale nie chce brać tabsów dłużej niż pół roku, ostatnio dość dużo czytałam na temat krążka dopochwowego, używała któraś??? i właśnie nad nim się zastanawiam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Rozeznanie
|
Melduję się i ja
![]() Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Maksiu tak płakał i patrzył na mnie z takim żalem w oczach jak go szczepili żę resztką sił powstrzymałam się żeby się nie rozryczeć... Na usg stawów wszystko wyszło ok. ![]() Dziś od 4 nie śpimy, teraz udało mu się przespać pół godz ale już się obudził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Ja jutro ide do gina..boję się że bedzie bolało.
Kiedyś pry pomocy lusterka zajrzałam w tamte okolice i się przeraziłam tej wielkiej dziury ![]() My dziś kończymy 7 tygodni ![]() Mały przybrał już prawie 2kg, czy to nie za dużo?
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Od kilku dni namiętnie cwicze miesnie kegla, zobaczymy. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- do poczytania o problemach z laktacją i szarpaniem : http://www.laktacja.pun.pl/viewtopic.php?pid=32 http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,4875941.html http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...ia_piersi.html wiecie co, chyba zainwestuje w butelkę Medela Calma, no nie pozwolę temu dzieciakowi odstawić sie od piersi , uparłam się. Jeszcze zobacze czy można kupić sam smoczek z nakrętka i czy pasuje do butelki do laktatora, bo sama buelka droga, a tu głównie o smoczek chodzi przecież. Słyszałyście coś o tej butli ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Hania w nocy spała dobrze. Karmienie po 22, przed 3, po 5, a później przed 8. Dwa karmienia (przed 3 i przed 8) były z butli. Staram się robić podobnie jak wcześniej, prawa pierś i mleko odciągnięte z lewej na zmianę. W nocy też wstaję i odciągam mleko z tej bardziej chorej piersi. Z tej drugiej, czyli prawej, daję ssać Małej, bo jakoś mi tak bardzo źle, jak sobie pomyślę, że nie karmiłybyśmy się piersią w ogóle ![]() Ciemną kreskę mam i ja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę cierpliwa i czekała na poprawę. Bardzo chcę wrócić do karmienia obiema piersiami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam wizytę u ginki we wtorek...już się nie mogę doczekać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Aaaa i dziś kończymy 10 tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
fajna noc za nami, Tosia spała od 21 do 4, jedzonko, potem do 7 ( i przy tym karmieniu była jakaś dziwna akcja właśnie z szarpaniem się przy persi...pierwszy raz) ale zasnęła i śpi dalej, zaraz jednak pora kolejnego karmienia więc mam niewiele czasu co do krechy na brzuchu to mam... a pępek okropny- dalej taki brązowy wielki krater ma pyt: jak często dajecie Delicol? przy każdym karmieniu ? przed czy po? ![]() jeszcze muszę wytrzymać dzisiaj i jutro ... Cytat:
![]() na szczęście to był tylko stan podgorączkowy temp nie podwyższyła się, dzisiaj będę dalej obserwować małą a czy ta temperatura jest tylko w dniu szczepienia czy może się pjawić następnego i jeszcze następnego dnia? gratulacje ![]() Cytat:
ale jak już zatrudniam teściową ( a raczej ona sama się narzuca) to kombinuje tak, żeby nie być przy tym jak ona się zajmuje dzieckiem i wychodzę gdzieś żeby tego gadania nie słuchać ![]() tyle, że przez ostatnie dni cały czas padało i musiałam znosić męczarnie w domu Cytat:
![]() do Tosi nie trzeba tiutiać żeby się uśmiechnęła, wystarczy wyższym tonem coś powiedziec mój P. mówił mi że jego matka nie gadała tak kretynsko do jej 9letniej teraz córki dobrze, że moja mama normalnie mówi do dzieci Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ja już nie wiem, co mam dawać czego nie dawać ... i mnie się wydaje, że to co zastanie kiedyś mój mąż podczas kolejnego pierwszego razu nie będzie w ogóle przypominało mojej malutkiej ![]() w ogóle po porodzie nie czułam jak kurczy mi się macica, nic mnie nie bolało a teraz czasem coś mnie delikatnie zaboli trzymam kciuki Cytat:
![]() i widziałam wczoraj reakcję P na to jak Tosia się uśmiecha i mówi do niego, ależ był dumny i zadowolony ![]() moja córcia z dnia na dzień zaskakuje mnie czymś nowym, kocham moją kruszynkę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Może zrobimy na pierwszej stronie odnośnik do przepisów, które tutaj zamieszczacie? Ja nie zawsze zapisuję na bieżąco to, co podajecie, a później trudno znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
acha a jeszcze odnośnie TAMTYCH okolic to moja blizna jest wypukła i twarda a jak tam u Was?
niunia - kiedy idziemy na spacerro? i gdzie? ( jeśli masz ochotę oczywiście) dziś pogoda ssię chyba poprawiła ale jak to później będzie kto wie... |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie badanie nie bolało a bałam się niemiłosiernie mały o dziwo po tym szczepieniu w nocy budził się jak zwykle do karmienia, poranek ten sam co zawsze zauważyłam, że od paru dni nad ranem około 5 mały pręży się, stęka głośno ale nie płacze, tak jak na kupę, bierzemy go do siebie masujemy brzuszek, który jest twardszy i robi kupe luźną taką co zwykle. Co to może być? dodam, że daje 4 razy krople bobotik po 8 kropelek Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-07-19 o 08:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja to mialam chyba rozoraną tą pupę ![]() teraz rozumiem dlaczego warto walczyć o nienacinanie. no coź.. po pikusiu jak to mowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Od dzisiaj będę czarna w sensie włosów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ile odciągacie pokarmu z jednej piersi??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ng-device.html Cytat:
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie prawie zawsze po podmyciu się ( używam płynu z ziaji do hig int) jak idę się wysiusiać to piecze mnie... przed i w czasie ciąży tak nie było, ogólnie jak patrzę TAM to wszystko jest jakieś "rozwalone" a i nie mogę chodzić bez wkładki w majtach bo normalnie mam mokro jak nie wiem ![]() no tak mądry Polak po szkodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zdania ze dziecko musi nauczyc się życ z zarazkami,zresztą one są wszedzie,gdzie nie spojrzę.Dlatego nie wyparzam a myję je w płynie,dokładnie płukam goracą wodą.Szymonowi nic nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-07-19 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
A my spaliśmy od 21:30 do 9:30
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz mały leży i gada do sufitu, a ja wam mogę zadać 2 pytania: 1. Czy Delicol pomoże na ulewanie i cofanie się pokarmu do przełyku? Bo na wzdęcia świetnie działa nam Bobotic. 2. Jak rozpoznać śluz w kale niemowlaka? Bo ja zauważyłam takie małe świecące grudki, ale nie wiem czy tak było zawsze czy to się śluz pojawił ![]() Idę dokończyć śniadanie i zająć się gagadkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nowy wątek i tradycyjnie zasuwacie ![]() anulka, dobra robota ![]() Wiele z Was pisze o szarpaniu dziecka przy piersi. U nas ewidentnie oznacza to potrzebę odbicia. I od czasu do czasu któraś pisze, teraz już coraz częściej, jak to fajnie jak dziecko robi się bardziej kontaktowe. I teraz u nas też zapanowało szaleństwo uśmiechowe ![]() ![]() Dziś idziemy znowu spróbować się zaszczepić. Po kilku dniach podawania Dicofloru kupki znowu żółte na szczęście, ale nie ma jeszcze wyniku posiewu, więc nie wiem, czy będzie to szczepienie czy nie. Jak tam z butlą teraz? Już opanowaliście lepiej? Wczoraj zdaje się pisałaś, że dawałaś Hani butlę, jak była głodna. Moim zdaniem pierwsze podanie butli piersiowemu dziecku powinno być, jak jest spokojne, wypoczęte i zaspokoi pierwszy głód z piersi. W nerwach ciężko opanować taką sztukę. paracetamol można śmiało brać Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja Maksia jeszcze czasem przed ciążą podnosiłam tak po prostu, żeby go przytulić. W ciąży przestałam, po połogu spróbowałam i już nie daję rady po prostu go podnieść. Od kilku tyg. wspominasz o spotkaniu z doradcą laktacyjnym, więc już najwyższa pora, żeby się umówić. Tak więc do dzieła ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam kreskę, choć już ponad 2 mies. minęły. Ale jestem przekonana, że zejdzie. Raz zeszła, to i drugi chyba zejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, przed każdym karmieniem. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Tosia ma temp 36,9 st , czy mogę wyjść z nią na dwór???
na dworze 23 st raz chmury raz słonce lekki wiatr ja mam identyczną temp |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ja też mam receptę, ale się waham. Zwłaszcza, że niewiele znalazłam na ich temat - jakaś nowość Ovulan. A Ty jakie masz??
![]() |
#149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeny jak mój dziec piszczy i gada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- ![]() A przedwczoraj do mojej miesciny zawitał Leszek Miller-biuro otworzył u nas i przez miasto szedł pielgrzymką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też mam Ovulan. Dała mi go moja sprawdzona od kilku lat gin. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.