|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Hello!
Udało mi się drugi dzień z rzędu siąść, żeby do Was coś popisać ![]() Faktycznie nie ma obowiązku kończenia wątku więc w zasadzie to możemy się już przenieść do ochowalni, bo nic tu po nas ![]() miss, ja jeszcze nie zdążyłam, więc też gratuluję serdecznie Życzę wyprowadzenia zdrowia na prostą. Zaglądaj do nas dalej chociaż czasami ![]() Cytat:
Mnie też trochę dziwi taka ilość na raz, nie wiem, co o tym myśleć Tak jak pisałam spróbuj dać jej następnym najpierw trochę piersi, potem trochę mniej z butli (np. nie więcej niż 100 ml) i jakby były jeszcze niespokojna, wyglądała na głodną, to jeszcze pierś na dokładkę i obserwuj, jak po tym będzie się zachowywać. A może to jej zachowanie to był przypadek i nie miał związku z butlą ![]() Kaj jak już nie chce butli (wody, bo mleko pił raz dopiero, ale tak samo się zachowywał, jak pojadł), to odsysa się trochę, czasem zasysa z powrotem i znowu puszcza, więc wyciągam smoka z buzi i czekam moment. Jak zaraz się krzywi i zaczyna płacz, to znaczy, że jeszcze chce, więc daję z powrotem, a jak jest spokojny, to odbijamy się i to koniec picia. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4682 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
my już mamy do odebrania 3 sierpnia - nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no i jeszcze zależy to od pory dnia, zmęczenia Twojego, czasu po karmieniu i wielu innych czynników Cytat:
a jeśli chodzi o szczepienie - to Adamowi po nim nic nie było, tylko przespal cały dzień, dla nas to była ulga po strasznie męczących dniach z kolką Cytat:
to powinnaś być szczęśliwa - możesz sobie ustalać plan dnia, bo wiesz kiedy ryknie ![]() dzisiaj była u nas położna, Adam waży - 7620 i mierzy 65 cm, czyli od wyjścia ze szpitla przybyło mu 15 cm i aż strach pomyśleć ile kg![]() zapytałam o jego paluszki to jej odpowiedź mnie powaliła - powiedziała że to dotyk nożyczek, nie ukucie, czy rana, ale sam fakt ze metal dotyka ciała bo takiemu dziecku uwaga uwaga PAZNOKCIE POWINNO SIĘ OBGRYZAĆ ALBO OBRYWAĆ ALE NIGDY NIE ODBCINAĆ - zbaraniałam |
||||||
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Noc zapowiadała się strasznie. Hania pod wieczór bardzo marudziła i sprawiała wrażenie bardzo głodnej. Wyszłam z założenia, że moja prawa pierś jest już tak wyeksploatowana, że nie nadąża robić wystarczającej ilości mleka, bo Hania krzyczy "jeść" co godzinę Około godziny 23 stwierdziłam, że najwyższy czas dać Dziecku butlę z odciągniętym pokarmem. I tu moje obawy się sprawdziły, bo Hania kompletnie nie chce doić butelki, tylko krzyczy jeszcze bardziej z nerwów ![]() Nastawiłam się, że noc mam z głowy, bo głodne dziecko pewnie będzie się budziło co godzinę na jedzonko. Zostałam jednak mile zaskoczona, bo Hania przespała ponad 4h bez szemrania Problem jednak pozostał z butlą Jak nauczyć Małą pić z butelki????
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj tez spal od 20tej do 0.40 chyba od tego ze wypilam sobie sok Kubus....pilam go juz kilka razy i młody si e meczył w nocy ....ale obstawialam wtedy lody albo chałwę czy jakieś inne cuda. A to chyba kurna chata Kubuś.. ale czemu?? to nie wiem. Zobaczymy dzisiaj jak sie bedzie zachowywał bez Kubusia. Moja rada Gabi - nie ucz jeszcze Hani jesc z butli. Moze naucz jesc z kubeczka do karmienia albo z tych sprzetow ze strzykawką, tak zebys w razie co mogla gdzies wyjsc a z Ją zeby mial kto nakarmić. mój Borys odstawia sie chyba od piersi przez butle własnie
|
|
|
|
|
#4685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O mamo, jeden post na godzine?! Ale mamy srednia Bo mnie nie było Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a globulki wylatywały mi nawet normalnie także to nie przez poród![]() ![]() dawac tytuł wierszokletki bo bez tytułu mamy miec wątek???Synio mój wczoraj przyjechał-matko ależ się stęskniłam Szymon wstał dwa razy o 1 i 5 u nas to sukces.
|
||
|
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Druga sprawa to rodzaj butelki. Testowalam wszystkie i jak sie okazalo to mleko ciagnie tylko z madeli calma, a jak podaje herbate to z butli z Aventu. Te z aventu sa chyba najlepsze bo moja kolezanka tez nie ma problemow przy tej butli |
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie karmienie było ok 24, później Hania obudziła się po 4, a następnie przed 8- SUKCES!
Cytat:
Bardzo bym nie chciała, żeby odzwyczaiła się od cycusia, bo lubimy się karmić Hania jednak ma odmienne zdanie na ten temat Chciałam sobie trochę ułatwić życie i np. jechać bez strachu na zakupy, albo przespać jedno karmienie w nocy, a P wtedy nakarmiłby Małą butelką...se ne da Cytat:
Myślałam, że jak tyle wizażowych Mam karmi i cycem, i butlą, to i nam się uda
|
||
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4689 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez pomyslalam ze moze to zachowanie z butla nie mialo nic wspolnego. w nast tyg sprobuje jeszcze raz - jakmaz bedzie z nami- i zobaczymy zrobie tak jak radzisz, oby bylo dobrze ![]() Cytat:
moze masz racje i moze chcieli tylko od 2008 roku ja mam martusie na glowie non stop wiec juz mi sie klepki w glowie przewracaja od tego wszystkiego... on jeszcze moze trzezwo myslec ![]() z tym laktatorem to szok!!! nie przypuszczalabym ... co do paznokci to slyszalam o tym ale myslalam ze to jakies zabobony!!! ludzie, obgryzac dziecku paznokcie??!! te u stop tez??!! ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
myslisz ze to przez butle Borys odstawia sie od piersi? my tez zaczynamy nauke picia z butli i mam nadzieje ze tak sie to nie skonczy.. a moze on wcale sie nie odstawia? wiem ze pisalas kiedys ze ciagnie sutek, szarpie go itd... moja marta tez tak robi ale nie mysle ze sie odstawia. zreszta robila juz tak wczesniej zanim probowalam podac butelke chyba po prostu cos jej dokuczalo. moze kupe probowala zrobic bo mleko 1 fazy pobudza persytaltyke jelit
|
||||
|
|
|
#4690 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chłopak rośnie!Ja obcinam paznokcie, jak raz oberwałam, to za bardzo paznokieć zszedł i mała miała rankę, więc powiedziałam nigdy więcej. Jezusiee, ja na medeli elektrycznej ściągnęłam 60ml z obu piersi i to w czasach, kiedy małą starałam się tylko piersią karmić. Zazdroszczę takiej ilości mleka ![]() Cytat:
a picie dostaje z butli Aventu.
|
||||
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam tytuł:
Z odchowalinią się witamy-to my majowo-czerwcowe Mamy! |
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko od urodzenia je z butli wiec nie wiem jak sie uczy dzieci pic z butelki.... ale jakbym mogla cofnac czas to bym zabronila go w szpitalu karmic jak lezalam ledwie przytomna i nie moglam sama go przystawic. gdybym byla madrzejsza zabralabym ze sobą swoje sprzety do karmienia, zakupilabym kubeczek ( specjalne kubeczki są do tego celu Gabi i ponoc noworodki bardzo chętnie z tego piją
Hania co prawda już niemowlę, ale ja np podaję Borysowi łyżeczką witaminy i krople i że tak powiem kumie baze, wiec pewnie z kubeczka też by pił ) . Sama bym przestawiła Borysa na kubek, ale skoro odstawia mi sie już od piersi to boje sie ze butlę też zapomni i co wtedy zrobię Jest to mega wygodne jak dziecko potrafi jesc z butelki, ale jesli ty nie musisz dokarmiać, a chcesz tylko nauczyć Hanię jedzenia okazjonalnie z czegoś innego niż cyc, to spróbowałabym czegoś innego niż butla. Chociaż... są dzieci które jedzą i z butli i cyca, jak sama pewnie zauwazylas, bo jest takich brzdąców kilkoro na naszym wątku. Spróbuj inne butelki, a w zasadadzie to podoktoryzuj sie w smoczkach. Mój Borys już ssie smoka nr 2 z aventu, za jedynkę nawet nie chwyci, może za mało leci Hani? za mała dziurka? Ona już duża panna przecież. |
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno się nie odzywałam ale to dlatego, że czasu mało przy dwójce dzieciaczków więc jak mam chwilę to szybciej mi na fb coś naskrobać niż tutaj. Widzę problemy butelkowe u niektórych z Was, ja niestety doradzić nic nie potrafię bo moja Oliwka przy przejściu na mm bez problemu załapała butlę a Dawid na razie na samym cycku jedzie ![]() Co do nocek to naprawdę nie mogę narzekać bo np dzisiaj młody zasnął po 20 i spał do 4.40, zjadł i pospał do 8. Gdyby Oliwka nie zrywała się o 6 to byłabym wyspana jak tralala. Co do kolek to u nas też problemy brzuszkowe ale podaję delicol i bobotic i jest dużo lepiej. Jeden dzień zabrakło nam delicolu i była masakra. Co do cen tego leku to jakaś masakra jak piszecie, że płacicie prawie 40zł a to dziadostwo ledwo starcza na tydzień, u nas w aptece kosztuje 18zł to nawet taniej niż w tej Ale leki. Dzisiaj chyba w końcu wyzioniemy z domu bo przez ostatnie dni byliśmy uziemieni przez temperaturę młodej. Oby tylko się nie rozpadało. A z tymi pzanokciami to mi przy Oliwce położna powiedziała, że przez 6 tyg nie obcinać tylko obrywać ale nie spytałam dlaczego.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1: Borysowi sie nie chce ssać i po 10 minutach meczy sie i ma w D. Chociaz jak naciskam piers albo zaczynam odciagać laktatorem to leci tego mleka jeszcze trochę.... wiec nie wiem czemu gówniarz nie chce pić. Może to mleko 3 fazy ciezej uciagnać i ma w nosie już. 2. ponieważ Borys zawsze jadł krótko obstawiam jeszcze, że moje piersi przestały wytwarzać mleko 3ciej fazy i po prostu nie mam po 10 minutach mleka w cyckach, a to co widze to jakies zlewki..... ostatnio polozna mi powiedziala ze moze moje mleko mu nie smakuje i ze moze bym zaczela jesc cos slodkiego. ale to sie nie sprawdza mam numer do doradcy laktacyjnego, jak juz bede wiedziec ile zostaje w krakowie to zadzwonie do babki i poprosze zeby przyszla, zalezy mi na tym zeby byl na piersi. |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie znowu leje
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka super tytuł
![]() Bry maz ma dzisiaj uro podpisaliśmy do 9 z przerwami na karmienie
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
moge poprosic linka z wersja elektroniczna język niemowląt bo nie moge go odszukać dziękuje z góry
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Mam do nadrobiena 20 stron ![]() Przyjechaliśmy na urlop do Polski, 3 dnia Alex chory, 40 st. gorączki, co drugi dzień wizyta w szpitalu lub u pediatry Maxowi się pogorszyło, coraz większe miał bóle brzuszka więc na początek dałam Sab Simpex, nie pomogło, więc ziana mleka i Delicol. I tu pytanie, jak czesto je podajecie??
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też kiepska pogoda, już drugi dzień wczoraj byłam z małą tylko na rynku po warzywa... ale dziś chyba walę pogodę, zakładam kalosze i idę na spacer. Szkoda, że wszystkie kurtki przeciwdeszczowe zostawiłam u rodziców, nie wiem gdzie ja mam głowęMała coś dzisiaj ma problemy z brzuszkiem, zrobiła kupę po 3 dniach, ale jeszcze coś pojękuje przez sen ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja czytam!
|
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzisiaj chyba pójdę Filipa ubiorę przeciwdeszczowo,Szymonow i folię na wózek ja parasol bo zarosne.
|
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zanim zasnął to była 5:00, ale później do 8:00 spaliśmy, więc chyba nie ma co narzekać. A co do paznokci to znam przypadki mam, które obgryzały noworodkom pazurki, ale nie pytałam, czy u nóg też ![]() Ja czytam a tytuł mi się podoba. Jak masz czas, to zakładaj wątek na odchowalni! Tylko wiesz anulka, ma być full wypas ![]() Cytat:
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
23.00 to jest całkiem wcześnie,daj mi to twoje dziecko na trochę
|
|
|
|
|
#4705 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, USG bioderek. Coś przegapiłam?Cytat:
![]() Cytat:
Dotyk nożyczek... jasne...a dzieci w szpitalu dostają zapalenia pępowiny od jej obcięcia i zapalenia kończyn od wkłucia igły przy szczepieniu i nadają się do amputacji w czasie badań metalowymi przyrządami... przerażające, że takie zabobony głoszą osoby w środowisku medycznym... Ile lat ma ta położna? 97?![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
baa, pewnie będą szły jak tralala
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam do odchowalni
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post35367202 |
|
|
|
#4708 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
hej
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dawno mnie nie było niestety córka bardzo mnie absorbuje,,,
Ostatnio już całkiem ładnie w nocy spała nawet 6h a teraz od dwóch dni jest jakaś masakra, budzi się co godzinę i marudzi... nawet nie wiem czy to z głodu czy coś innego bo pociamka chwile i wypluwa cyca... ale spać mimo wszystko nie chce... nie wiem co jest... w dzień uspokaja się tylko jak ktoś ma ją na rękach albo jedzie na spacer w wózku lub samochodem. Nie można nawet zjeść w spokoju obiadu czy innego posiłku... wszyscy w koło osądzają mnie, że jestem złą matką i tylko krytykują, rzucając dobre rady które w niczym mi nie pomagają bo przecież nie wiem co jej jest a tych rad jest tyle, że jak by ich wszystkich słuchać to by można było zwariować (( Najbardziej mąż mnie rozczarował, bo on nawet ani razu nie podtarł tyłka dziecku a nazwał mnie złą matką i że ryczy bo ja coś robie źle... no tylko co!... Może coś pomożecie?
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-08-01 o 14:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

więc w zasadzie to możemy się już przenieść do ochowalni, bo nic tu po nas 

może to był szok dla niej? nie wiem...wypiła ladnie ale minkę miała zdziwioną jak zaczeło samo lecieć. na szczęście ciągle chce cyca
Mnie też trochę dziwi taka ilość na raz, nie wiem, co o tym myśleć
Tak jak pisałam spróbuj dać jej następnym najpierw trochę piersi, potem trochę mniej z butli (np. nie więcej niż 100 ml) i jakby były jeszcze niespokojna, wyglądała na głodną, to jeszcze pierś na dokładkę i obserwuj, jak po tym będzie się zachowywać. A może to jej zachowanie to był przypadek i nie miał związku z butlą 

do tej pory jestem nieprzytomna, miałam ochotę sobie wczoraj strzelić w łeb 

chyba od tego ze wypilam sobie sok Kubus....pilam go juz kilka razy i młody si e meczył w nocy ....ale obstawialam wtedy lody albo chałwę czy jakieś inne cuda. A to chyba kurna chata Kubuś.. ale czemu?? to nie wiem. 

JAKIE JA MAM TAM LUZYYYYYY...

wczoraj byłam z małą tylko na rynku po warzywa... ale dziś chyba walę pogodę, zakładam kalosze i idę na spacer. Szkoda, że wszystkie kurtki przeciwdeszczowe zostawiłam u rodziców, nie wiem gdzie ja mam głowę
klask i: