![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Witam się z rana i pochwalę się , że zaczynamy dziś 23 tydzień
![]() Ja zaraz zmykam do pracy i zajrzę dopiero wieczorkiem, bo masę roboty dzisiaj sobie zaplanowałam.
#122 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamuśki !!!
![]() Ja już w pracy po śniadanku ![]() ![]() Zasypiam przy biurku..na dodatek jeszcze dupowata pogoda.. Kasia- fajnie, że już jesteś ! Brawo za plany odnośnie domku i porodu ![]() ![]() Peperonik- oby te leki pomogły.. ![]() Aerien- ale zrobiłaś zakupki ! Mam nadzieję, że pochwalisz się jak wszystko przyjdzie ! Gratuluje wszystkim nowych tygodni ciąży !!!!!!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-20 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak byłam na zajęciach szkoły rodzenia to położna mówiła o tych mitach.. ................... Zrobiłam sobie słabą kawę..mam nadzieje, ze trochę pomoże.. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Rodzice wczoraj sie poklucili oczywiscie przez matkę a tata wlasnie przed chwila pojechal bo dzisiaj leci do Danii , pozegnal sie ze mna i moja siostra i smutny wyszedl .. Ehh ![]() Cytat:
![]() ![]() O kurcze . tez bym chciala rodzic w takich warunkach .. czuje ze bedziemy Ci zazdroscic .. No i gratulacje 30 tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Karolka- współczuje sytuacji z rodzicami
![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale juz mi troszke humor poprawilas bo uwielbiam jak ktos mowi mowi do mnie Karolka . ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() a ja się z Wami nie zgodzę w kwestii piwa i bawarki. Moja siostra dzięki bawarce dotrwała z karmieniem do sześciu miesięcy. Gdyby jej nie piła, pewnie mały byłby cały czas głodny. A co do piwa - bardzo wiele osób to poleca, i to nawet nie karmi tylko normalne piwo. Ale sączone w małych ilościach przez cały dzień - czyli po prostu jedna butelka piwa pita przez cały dzień. Znajoma jak pierwszy raz to zastosowała, to miała taki nawał pokarmu że nie wiedziała już co z tym robić ![]() na każdego działa coś innego, ja osobiście uważam że niektóre stare metody warto wypróbować, nawet jeśli położna stara się obalić taki mit. Na własne oczy widziałam, że pomogło, więc jeśli u mnie będą problemy z laktacją to będę próbować wszystkiego ![]() ___________ A ja się nie wyspałam, miałam sobie jeszcze pospać jak M o 5 wyszedł do pracy, a tu lipa, nie mogłam zasnąć. No i tak tylko leżałam sobie, a zaraz muszę jechać na miasto oczywiście nie w celach rekreacyjnych tylko muszę zapłacić rachunki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Położna na szkole rodzenia mówiła, ze dużą miarę w karmieniu piersią odgrywa psychika i tylko ona działa cuda laktacyjne.. No, ale oczywiście jeżeli chcemy to możemy stosować różne metody ![]() Ja jestem dzisiaj zadowolona, bo mąż zostawił mi auto tak więc po pracy pojadę na miasto, bo muszę kupić prezent dla koleżanki, bo dzisiaj ma urodziny ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Od rana mam nerwa, bo niestety dzisiejsze ważne spotkanie mam przełożone na "być może środę" i będę jak głupia jeździć do tego miasta w tą i z powrotem ![]() A myślałam, że dziś wszystko załatwię i nast. raz to przyjadę na wizytę ![]() Jak zwykle jak sobie człowiek coś zaplanuje to wychodzi ![]() Zaraz się zbieram do miasta pozałatwiać resztę spraw i wracam do domu, do męża, który dziś zaczyna urlop ![]() Dziś przy śniadaniu obgadywałyśmy z mamą Bartusia i chyba wyczuł to skubaniec mały, bo zaczął się wypinać to w jedną to w druga stronę, chyba żeby przypomnieć mamie i babci, że on wszystko słyszy ![]() Miłego dnia Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
dziewczynku uciekam p;osanowilam sobie pojechac na usg dzisiaj bo mam skierowane i gin napisalam ze od 20 do 23 mam zrobic wiec zaczne poniedz od ogladania Olusia
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Kamila - nawet jeśli to psychika głównie działa, to takie dopalacze też przecież oddziałują na psychikę
![]() ![]() To jest kwestia indywidualna, każdy ma swoje zdanie na ten temat ![]() A ja jestem uziemiona... M mi wziął telefon do pracy, zostawił swój gdzie nie ma środków na koncie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki witam się z Wami w nowej części.
Gratuluje kolejnych tygodni ![]() TŻ sciągneli do pracy z urlopu w związku ze zmianą stanowiska pracy ![]()
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pokrzywka- znam to.. mojego męża nawet w nocy potrafili ściągać na służbę..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-20 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
czesc kochane.
GRATULUJĘ ROZPOCZETYCH TYGODNI ![]() ![]() Ja wczoraj miałam straszny wieczór;/ tak sie pokłociłam z moim ze naprawde, urycząłam sie i mam dosc, o jakies bzdury po prostu a juz tak dawno sie nie kłocilismy nawet tu wam pisałam ze u nas kłotnia to rzadka sprawa a wczoraj to juz przegiął, a wszystko przez co? a własciwie przez kogo - przez "KOCHANĄ" teściową;/ , tak mnie osttanio ta kobieta irytuje ze,pisałam wam wczoraj ze musiała wtrącic swoje 3grosze do mojego kupowania ubranek dla małej.i powiedziałam głosno przy niej ze ja nie bede dziecku dwóch spiochów zakładac, i kto mi kupi to wszystko jak nie ja sama, to podobno potem jak posżłam do Rossmana a maz juz poszedłz tesciowa do auta to gadała mu ze wiecej znami nie pojedzie bo ja cos tam mówiłam. Nosz kur... rusyzłam sie na chwiel do sklepu a ta mi juz dupe obrabia do meza ijeszcze on oczywiscie trzyma jej strone ze zaduzo ubran dziecku kupuje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części, pędzicie jak szalone
![]() Nie wyspałam się dziś, mały dawał popalić, jakieś harce/akrobacje ćwiczył i wogóle się matki nie słuchał, że jest noc i trzeba spać ![]() ![]() ![]() weronika23 owocnej wizyty ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-08-20 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Morning..
ale ja pospałam.. w weekend jak skowronek o 5 czy 6:00 wstawałam - dziś w dzień roboczy przed 8:00 - mam tylko półtorej godziny dla siebie ![]() Pocieszam się myślą, że jeszcze tylko 14 dni tyrki i mam rok urlopu ![]() Co do laktacji to kupiłam sobie herbatki specjalne w aptece - piwo Karmi też ze sobą przywiozłam - ale bardziej z myślą o tym, by mieć co pić gdy idziemy na imprezę. Tutaj zabawiałam się bezalkoholowym winem (ohydne), bezalkoholowym Mojito (mniam). Czytam sobie na wyrywki książkę Kaz Cook Pregnancy & Birth (wiem, że jest polskie wydanie tej książki 'Ciężarówką przez 9 miesięcy) by trochę przygotować się na to co mnie czeka - autorka jest szczera do bólu i cieszę się, że pisze tak uczciwie - wczoraj przerobiłam jej opis przebiegu porodu naturalnego i porodu przez cc, bo inne poradniki jakoś tak bardziej technicznie i 'czysto' to przedstawiają ![]()
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze macie perspektywę wyprowadzki..w przeciwnym razie bym zwariowała ! Pomyśl Kochana, ze jeszcze troszkę i będziecie na swoim !!! Cytat:
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja przez weekend miałam wesele, i powiem Wam że trochę się bałam żeby maluszkowi głośna muzyka nie przeszkadzała, ale sala była na tyle fajna że nie było zbyt hałaśliwie i ten dzwięk się fajnie rozniósł. Po 23 zebraliśmy się do domku, Maluszek potańczył w brzuszku. Przy stole oczywiście same młode mamy i streszczały mi jak to poród wygląda, jak skurcze, ile przytyły. Mąż śmiał się że w pewnym momencie czuł się jak na porodówce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nie denerwujcie sie, chociaż wiem wiem ja tez jestem nerwowa i czasami ciezko jak sie cos dzieje. Tule na odleglosc w myślach
![]() Ja sobie sprzątam od rana, dzisiaj na obiad będę robic kurczaka w pomaranczach ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Iza - łowca zabawek Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha ![]() Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-08-20 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Halwaya- rok urlopu..zazdroszczę ![]() Pokrzywka- mój mąż jest strażakiem, ale to podobna specyfika służby ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do postawy tż to się nie wypowiadam, ale szkoda twoich nerwów.. wiem, że emocje i kłótnia, ale może warto uspokoić emocje by atmosfera się poprawiła..
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Aha nie wiedziałam no ale fakt masz rację co służba to służba
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No widzisz, szkoda że wcześniej nie napisałam o tej głośnej muzyce. Przynajmniej wiedziałabym że maluszka to nie drażni. Chociaż powiem Wam, że ja były takie kawałki dyskotekowe to zaczął się mocniej kręcić i wyszłam z sali. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja jak włączę muzyczkę dla bobaska to moje małe się przeciąga, smyra mnie i wiem, ze to lubi !
Jeżeli chodzi o głośniejszą muzyczkę to sprawdzę na weselu w sobotę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Moja uwielbia muzykę - gdy jedziemy samochodem i włączymy muzykę mała tańcuje
![]() Lonia89 - pewnie teściowa myślała, że ją wzieliście na zakupy jako doradce i dlatego tak się zachowywała i może nawet czuła się w obowiązku tak 'dowodzić' - ja tu nie trzymam jej strony, ale próbuje Ci wytłumaczyć jak ona mogła się czuć ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.