Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 13:55   #91
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

na targach były te http://test.melcom.pl/fikimaterace/pl/produkty/materace-dzieciece.html
No i jeszcze inne ale tą firmę najbardziej zapamiętałam bo osobno się wystawiali

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:08   #92
natallkaa
Wtajemniczenie

oglądam właśnie różne koszule do szpitala - jak Wam się podoba coś w tym stylu?
http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:20   #93
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Bardzo ładna nie taka "babcina"

Stary 2012-08-19, 14:41   #94
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Bardzo ładna nie taka "babcina"
też mi się tak wydaję - taka w miarę dziewczęca jest, bo niektóre jak oglądam to katastrofa

wszytkie nad jeziorami czy jak? spokój tu straszny
Stary 2012-08-19, 14:45   #95
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się tak wydaję - taka w miarę dziewczęca jest, bo niektóre jak oglądam to katastrofa

wszytkie nad jeziorami czy jak? spokój tu straszny
niedziela ;]

Stary 2012-08-19, 14:49   #96
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
u nas materacyk kosztowal prawie tyle co lozeczko.. ponad 200 zl, ale z tego co wiem to zaszalwlismy i spokojnie sa tansze.
Cytat:
co do materacyka... ja kupuję za 84zł. Gryczano kokosowy
No ja az tak szalec nie bede zeby 200 dac .. liczylam na to ze wlasnie od 50 do 100zl bedzie kosztowal..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 14:54   #97
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też się bardzo podoba - mam w podobnym stylu (szara i w komplecie z szlafrokiem), ale myślę, że do samego porodu włożę jakąś starą, albo po prostu jakiś t-shirt

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No ja az tak szalec nie bede zeby 200 dac .. liczylam na to ze wlasnie od 50 do 100zl bedzie kosztowal..
No ja Ci powiem, że my łóżeczko i materacyk kupowaliśmy w biegu: ostatni dzień urlopu. Łóżeczko wybieraliśmy dość długo - a materacyk wzięłam pierwszy z brzegu, bo pojęcia w tym temacie nie miałam - i nawet na cenę nie spojrzałam bo zaraz za przewijakiem poleciałam się rozglądać

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 15:27   #98
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Mam dwie takie koszule i powiem szczerze że są rewelacyjne - bardzo wygodnie się w tym śpi i dobrze trzymają mój wielgachny biust - a koszul po prostu nie trawiłam i spałam tylko w piżamkach.

Mam też i mogę polecić taki komplet http://allegro.pl/okazja-komplet-kos...551365871.html

i takie mega mięciuchne kapcie http://allegro.pl/madeleine-milutkie...547385859.html

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-08-19 o 15:34
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 17:16   #99
madzius90
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie

Jestem u rodziców
Jutro czeka mnie troszkę zabiegany dzień- muszę odebrać wyniki z laboratorium, przedłużyć ubezpieczenie samochodu i przy okazji zabrać swoje rzeczy z pracy no i jeszcze załatwić parę rzeczy. Przy okazji wybiorę się na maraton po lumpkach o ile mi siły i samopoczucie na to pozwolą
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 17:37   #100
19claudia91
Rozeznanie

Jako że jest NAS tu kobiet najwięcej na wizażu to zgłaszam się z prośbą a mianowicie, Dziewczyny bardzo mi pomożecie jak zagłosujecie na Fabianka każdy glos się dla nas liczy ) walczymy o zapas 10 kaszek dla mojego maleństwa http://www.bobovita.pl/galeria/80023 Codziennie można oddać jeden głos z jednego komputera.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 18:15   #101
Lonia89
Raczkowanie

czesc dziewczyny melduję sie w kolejnej czesci, wczoraj i dzis nie miałam jak do was zajrzec, komp mi padł i dopiero teraz wziełam sie za formata bo cąły dzisiejszy dzien spedziłam na zakupach, wyciągnełam meza do gelrii handlowej i upolowałam kilka fajnych ubranek dla mojeje niuni , stałam sie szczesliwa posiadaczka tego pieknego kompletu z króliczkiem z h&m co wam wstawiałam tylko wziełam na 56;/ a mogłam moze na 62 sama nie wiem, wydawał mi sie spory ten 56 dlatego go wziełam ale teraz mysle ze chyba lepiej by było wziac 62, chyba wymienie, tylko nie wiem kiedy;/
wstawiam zdjecia moich dzisiejszych zakupów
komplecik h&m , skarpetusie h&m , butki +opaska ROSSMAN i bodziaki z długim rekawkiem TESCO, z których jestem baaaardzo zadowolona , bo polowałam na nie juz dłuuugo bo były w h&m ale 2pak za 30 zł i dzis nawet ich szukałam ale nie widziałam, a tu niepsodzianak posłżma do TESCO i a kupiłam 3pak za 27 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (144,3 KB, 55 załadowań)

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 18:53   #102
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki
Witam się w kolejnej części Nie pojechaliśmy w końcu na te targi bo tak mnie mój Stary wk***** że brak słów Ale już jest ok, pokajał się Przypuszczam że i tam byśmy się nie wybrali bo gorąc u nas okrutny, a jutro ma być 35 st!!! Szok!!! A mam parę spraw do załatwienia

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Mam dwie takie koszule i powiem szczerze że są rewelacyjne - bardzo wygodnie się w tym śpi i dobrze trzymają mój wielgachny biust - a koszul po prostu nie trawiłam i spałam tylko w piżamkach.

Mam też i mogę polecić taki komplet http://allegro.pl/okazja-komplet-kos...551365871.html

i takie mega mięciuchne kapcie http://allegro.pl/madeleine-milutkie...547385859.html
Koszulka ładna, ale przy moim wzroście to do kostek by była
A kapciuchy mam bardzo podobne
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 19:05   #103
musso4
Zakorzenienie

tu jesteście
Stary 2012-08-19, 19:09   #104
madzius90
Zakorzenienie

Oglądam ciążę z zaskoczenia. Masakra jak dla mnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 19:15   #105
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami po miesiecznej nieobecności. Zagladam -a tu az trzy watki pękły
Z braku czasu i netu na mojej wiosce nie dawałam rady sie kontaktowac. Gratuluje wszystkim noworozpoczetych tygodni i trzymam kciuki za wizyty
U mnie wszystko ok. Mamy juz 27 tygodni czujemy sie dobrze.

W miare mozliwosci nadrobie zaległosci- choc to bedzie cięzkie.

Myśle że od tego tygodnia bedę sie pojawiac czesciej.

Buziole
OOOoooo, kogo moje piękne oczy widzą A dopiero się zastanawiałyśmy gdzie przepadłaś! Proszę więcej nie znikać na tak długo

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczynki gratuluję rozpoczętych tygodni
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 19:23   #106
kaaamila1
Zakorzenienie

Wróciłam już od rodziców

Jakoś przeszłam te 2,5 km.. szczerze to mój pies bardziej się zmęczył niż ja i musiałam go pół drogi nieśc..

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dzien dobry gaduly
ale mnie rozlozylo na lopatki ... znowu sie rozchorowalam... masakra jakas;/ nigdy nie chorowalam a tu w ciagu ostatniego miesiaca 2 raz mnie wzielo;/ masakra jaks
Współczuje Kochana

Cytat:
nie jeszcze. M nie wie co mu się podoba
ja stawiam na: Lena, Milena, Laura, Nikola, Nina,
Z imieniem to muszę uważać żeby nie wybrać takiego co by się źle łaczyło z nazwiskiem bo po pierwsze będzie za długie a po drugie źle się wymówi bo nazwisko mamy trudne :P
Wybór imienia to poważna sprawa tak wiec rozumiem zwłokę Mi również podoba się kilka imion tak wiec zobaczymy jakie do maluszka będzie pasowac..

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hej...
ogolnie mam dola, nie potrfaie sie otrzasnac z ostatnich przezyc i cieszyc sie z dziecka.......
Biedna jesteś z tymi przeżyciami.. Oby wszystko Ci się poukładało Kochana

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wydawalo mi sie, ze ktoras pisala o tych targach, ze w listopadzie beda w Gdansku.. no szukam i nie moge znalezc. Jak ktoras cos wie to prosze o info, bo mam osobe zainteresowana tymi targami. Moze byc info na priv Dziekuje.

Ja wlasnie w kuchni walcze robie langosze na obiad
Ja widziałam ale to nie te same co była Micia.. Tylko pod hasłem Gra i zabawa...
http://www.branzadziecieca.pl/targi-dzieciece/

Cytat:
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny melduję sie w kolejnej czesci, wczoraj i dzis nie miałam jak do was zajrzec, komp mi padł i dopiero teraz wziełam sie za formata bo cąły dzisiejszy dzien spedziłam na zakupach, wyciągnełam meza do gelrii handlowej i upolowałam kilka fajnych ubranek dla mojeje niuni , stałam sie szczesliwa posiadaczka tego pieknego kompletu z króliczkiem z h&m co wam wstawiałam tylko wziełam na 56;/ a mogłam moze na 62 sama nie wiem, wydawał mi sie spory ten 56 dlatego go wziełam ale teraz mysle ze chyba lepiej by było wziac 62, chyba wymienie, tylko nie wiem kiedy;/
komplecik h&m , skarpetusie h&m , butki +opaska ROSSMAN i bodziaki z długim rekawkiem TESCO, z których jestem baaaardzo zadowolona , bo polowałam na nie juz dłuuugo bo były w h&m ale 2pak za 30 zł i dzis nawet ich szukałam ale nie widziałam, a tu niepsodzianak posłżma do TESCO i a kupiłam 3pak za 27 zł

Świetne zakupki

Na stronie H&M widziałam te ciuszki i jakbym znała już płec to ten komplecik byłby mój STrasznie mi sie podoba. WIdziałam jeszcze żabkę i chyba reniferka

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-08-19 o 19:28
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:03   #107
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
przepiękne te ciuszki, komplecik i skarpetki po prostu bardzo mi się podobają ubranka z h&m w ogóle
Stary 2012-08-19, 20:32   #108
dyltharra
Raczkowanie

Dobry wieczor, Dziewczynki!
Jeny, jaka fatalna pogoda - dopiero teraz da sie jakos oddychac. Zaliczylismy wczoraj to wesele i byloby naprawde genialnie, gdyby nie brzuch. Pod wieczor zaczal mnie okropnie bolec i do hotelu wrocilismy juz o 22. Moj chlopina zapomnial z domu swoich lekow, wiec rano czekala mnie pobudka i szybka rundka powrotna do Wroclawia... Ale ogolnie bylo faaajnie Dzis za to prawie caly dzien przespalam, ale nie ma tego zlego - M. jak narzekal, ze jest niewyspany i w ogole nie do zycia, tak pol dnia latal ze szmata po mieszkaniu - wyczyscil nawet wszystkie szafki w kuchni Glupek jakis Az mi bylo glupio, jak doprowadzilam sie juz do stanu uzytecznosci publicznej Rozmawialismy odnosnie mojej przeprowadzki do niego, ale zdecydowalam, ze na razie zostane w domu - chlopina leci w pazdzierniku na dwa tyg do Tokio i po jego powrocie przeniesiemy moje bety... Swoja droga zaczynam sie troche bac - jak sama naciskalam, zeby lecial, poki moze sie jeszcze tam wybrac, tak teraz troszke sie obawiam... Pazdziernik to prawie listopad i w ogole... Czemu ciaza nie trwa 12 miesiecy
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 20:47   #109
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

fajny ten komplecik
no ja też jeszcze nigdy nie spałam w koszulach, żadnej jeszcze nigdy nie miałam dlatego szukam jakiejś odpowiedniej na ten mój pierwszy raz
a miałaś właśnie taką z tej firmy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-19, 21:00   #110
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
fajny ten komplecik
no ja też jeszcze nigdy nie spałam w koszulach, żadnej jeszcze nigdy nie miałam dlatego szukam jakiejś odpowiedniej na ten mój pierwszy raz
a miałaś właśnie taką z tej firmy?

Kupiłam dokładnie dwie takie same jak wkleilaś - jedną różową a drugą niebieską - tylko kupowałam je przez allegro u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=8845668

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:01   #111
Lonia89
Raczkowanie

Była zabka własnie jeszcze i lamparcik i reniferek i jeszcze taki w paski, nie mogłam sie zdecydowac miedzy króliczkiem i zabka ale wkoncu wziełam króliczka chociaz zabcia byla naprawde słodka i tez własnie do niej były skarpetki i jeszcze sliniaczki. moze jeszcze kupie ta zabcie;0 jak zaoszczedze, bo teraz juz postanowiłam troche sie wstrzymac z ubrankami, teraz czas na remont pokoju,firanki chce jakies nowe ładne kupic, rolety na okna bo nie mamy i strasznie mnei to wkurza;/ , kosz wiklinowy musze zakupic na ubranka brudne zeby stał obok łozeczka i bede wrzucac. farby kupilismy dzisiaj i bedziemy malowac pokoj, wybralismy dwie ze śniezki lateksowe, malowąła któras tymi? fajne sa? bo my wczesniej z duluksa malowalismy ale to były te akrylowe a nie wiem jak sie te lateksowe sprawdzaja wporzadku? moze któras malowała ostatnio mieszkanko>?

A tak poza jak mnie tesciówka dzis w☠☠☠☠iła to;/ , bo pojechała z nami na zakupy i oczywiscie do mnie z tekstem ze - :"nie kupuj takich małych ubranek bo sie nie opłaca" no jak mnie w☠☠☠☠iła z dzieckiem małym nie miałą stycznosci 25 lat od kad urodziła osttanie i bedze mi złote rady dawac, kiedys to moze faktycznie dla dziecka sie miało dwie pary spiochów i tyle, ale ja nie zmaierzma dziecka ubierac w dwie pary spiochów poza tym kto mi kupi jak nie ja sama,no moja mmauska jak zobaczy cos fajnego to kupuje dla malutkiej i siostra a tak to przeciez nie bede sie od nikogo spodziewac ubranek sama musze zadbac o to zeby moje dziecko było ubrane. poza tym dokładnie wiem czego ile mam i co jeszcze potrzebuje i nie kupuje na skład tylko dokupuje to czego mi brakuje.Jaka ona jest lewa to masakra

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:03   #112
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny, słoneczny dzień

gk7 - moglabys zrobic zdjecie na zywo tej koszulki i szlafroka?? bo sie czaje na niego i nie wiem czy kupic
Zrobię Ci fotki jutro, bo wróciłam dopiero do domku. Pewnie wieczorkiem je wrzucę.

Ausene, szkoda, że musisz się męczyć szczególnie teraz z "problemami" TŻ. Przypomniał mi się dzisiaj mój były, który gdy coś przeskrobał, to nastęnego dnia wymyślił taki problem, że ja zamiast czekać na przeprosiny, to zaprzątałam sobie głową jego wymyślonym kłopotem. Miarka się przebrała i poczułam się w końcu oszukiwana. Wiem, że gdyby nie mój Aktualny, to ciężko byłoby mi się od niego uwolnić, bo byłam z nim bardzo emocjonalnie związana i przyciągał mnie jak magnes. Życzę Ci Skarbie, abyś spotkała kogoś mniej kłopotliwego, bo życie z człowiekiem, który wymyśla problemy, aby wzbudzić litość, nie jest łatwe
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:41   #113
peperonik
Zadomowienie

hej dziewczynki, nie zagladalam dzis,bo nadal cierpie,az pojechalismy do szpitala,zeby mi leki nowe dali. Pani dr nazywala sie jakos w stylu "zawracaszmidupe",ale przepisala mi nowe leki (90zł ) i mam nadzieje,ze wreszcie mi pomoga. Jak tylko przestane wariowac z bolu to szybciutko do was wroce.
Gratuluje nowych tygodni i milo ,ze Marta do nas wrocila
Dojotka duzo zdrowka
Ausente przykro mi,ze masz takie problemy. Trudna sprawa,ciezko cos Ci radzic,bo tylko sama wiesz najlepiej co czujesz. Wybierz madrze kochana
dobrej nocki
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:54   #114
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
nei nadrobie bo widze nowy watek...ja caly weekend spedzilam pracowicie na robieniu zapraw w gorach u tesciow ale bylo fajnie i pogoda fajna, bylismy tez w czechACH i nad jeziorkiem..miodzio

pojawie sie jutro buuuźka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 06:30   #115
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładne te koszule, ale ja raczej nie brałabym ich do szpitala tylko kupiła do domu. Ostatnio usłyszałam, że najlepiej kupić najtańsze koszule, takie których nie będzie szkoda potem wyrzucić, bo potem może być trudno je doprać. Poza tym można zużyć nawet kilka koszul w ciągu dnia - to pewnie kwestia indywidualna. Najlepiej jak ma się szpitalne - tylko to chyba zależy od szpitala czy je zapewniają.

------

Mam pytanie czy słyszałyście o czymś takim, że podobno niektóre szpitale zalecają picie piwa karmi po porodzie na laktację jak ktoś ma problem?

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-08-20 o 06:32
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 06:39   #116
niteczka83
Zadomowienie

Witam się porannie
i zaraz mykam do pracy bo coś czuję ze się spóźnię

Wczoraj było tak gorąco że nie dałam rady już tu wrócić, poza tym mąż okupował komputer A ja usnęłam i przespałam cały wieczór...

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Ausente, szkoda, że musisz się męczyć szczególnie teraz z "problemami" TŻ. Przypomniał mi się dzisiaj mój były, który gdy coś przeskrobał, to nastęnego dnia wymyślił taki problem, że ja zamiast czekać na przeprosiny, to zaprzątałam sobie głową jego wymyślonym kłopotem. Miarka się przebrała i poczułam się w końcu oszukiwana. Wiem, że gdyby nie mój Aktualny, to ciężko byłoby mi się od niego uwolnić, bo byłam z nim bardzo emocjonalnie związana i przyciągał mnie jak magnes. Życzę Ci Skarbie, abyś spotkała kogoś mniej kłopotliwego, bo życie z człowiekiem, który wymyśla problemy, aby wzbudzić litość, nie jest łatwe
Ausente - ja też bardzo współczuję. Byłam w podobnym związku przez wiele lat jak opisała Gk i dokładnie gdybym nie spotkała Mojego Męża do dziś... ech nawet nie chcę o tym myśleć. Najgorsze było to że nie byłam w stanie mu pomóc w jego rozchwianiu emocjonalnym. Ale tak jak napisała Peperonik ciężko jest coś poradzić. Każdy przypadek jest inny i na pewno dasz radę jeszcze z maleństwem w środku to podwójnie

Natalka i Kamalika - właśnie o podobnych koszulkach myślałam.

Lonia
- prześliczny króliczek

Sola - nie słyszałam o szpitalach, ale za to kiedyś mojej przyjaciółce jej lekarz zalecił picie karmi (właśnie jak miała problem z laktacją - jakiś czas po wyjściu ze szpitala)

Miłego dnia dziewczyny
(dobra, już się na pewno spóźniłam )

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-20 o 06:41
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 06:54   #117
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey dziewczynki
Wróciłam i od razu przepraszam za moje nagłe zniknięcie
Pojechałam z mężem do rodziców, a w sumie do siostry, bo teraz ona mieszka w ich domu Tam nie mam internetu, więc nawet nie mogłam zobaczyć co u was.

U mnie OK. Pisałam do Madzius90 (pewnie wam przekazała), że byłam na wizycie - dokładnie tydzień temu.
Nela ważyła już 1350 gram, wg USG jest o tydzień starsza i termin przesunął mi się na 28 października. Wszystkie narządy i serduszko OK, tylko mam wskazania do kontroli prawej nerki (Neli oczywiście), bo ma powiększony układ kielichowy-miednicowy (ma 0,59mm, norma jest do 10, ale mają mi to zmierzyć jeszcze na następnym USG). Na razie staram się nie stresować i myśleć pozytywnie
Poza tym jest bardzo podobna do męża. Mam zdjęcie - niestety jedno, bo miała ułożenie miednicowe, czyli nóżkami zakrywała głowę i jeszcze cały czas trzymała rączki na twarzy. Jak wrócę z pracy to wstawię

Na wizycie byłam w prywatnej klinice, gdzie odbywają się też porody i powiem wam, że chcę tam rodzić Koszt to 1500zł za sn i 2000zł za cc + 4 tygodniowa opieka nad maleństwem. Jeżeli pewne sprawy ułożą się po naszej myśli to może niedługo czeka nas przeprowadzka, zamieszkamy na rok w domu rodziców (mieszka tam moja siostra, a rodzice są za granicą), a w następne wakacje już we własnym domku Jeżeli te plany dojdą do skutku to umawiam się na cesarkę (bo mam tam taką możliwość) i będę rodziła jak księżniczka w marmurach A tak serio to standard jest bardzo wysoki, opieka perfekt, więc chyba podaruję sobie taki komfort psychiczny, bez wkurzonych położnych i znudzonych lekarzy.. Mam nadzieje, że to wypali

Na koniec napiszę tylko, że tęskniłam za wami, mam nadzieje, że u was wszystko w porządku, że maluszki siedzą grzecznie w brzuszkach i czekają na swoje terminy
Ja z Nelcią zaczynam dziś 30 tydzień ciąży

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 07:01   #118
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane

kamilka ja po takiej nocy normalnie funkconuje organizm sie przyzwyczail gabrysia miala kolki pozniej zabki wszystko zle znosila spalam po 3-4 godz wiec juz przywyklam myslalam ze w ciazy nie da rady ale leci jedynia 1 slaba kawka dziennie mzoe za 3 lata sie wyspie

landi co do innej parafi to musisz miec zgode swojego proboszcza chyba ze to parafia tz wtedy nie potzerba

pozniej odp reszcie bo dziecie mi nie daje
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 07:01   #119
aerien83
Zadomowienie

Heeej kochane

ja na chwileczkę, bo mama nadal u nas , teraz Kubusia zabawia więc mam chwilę na kompa.

martaj9 miło Cie znów czytać

Lonia89 super ciuszki, ja wczoraj w h&m kupiłam tylko różową cieplejszą czapusię wiązaną na wyjście ze szpitala, ale te kompleciki oglądałam i potwierdzam, że są przeurocze

MiciaKicia super relacja z targów i gratuluję łupów

W chińczyku nabyłam wreszcie koszule do szpitala - dwie , po 25 zł każda Nie jest to może szyk mody ale jestem już spokojniejsza, bo brak koszul spędzał mi sen z powiek poza tym nie będzie mi ich szkoda, gdy się zniszczą, co jest niestety bardzo prawdopodobne. A szlfarok w domu mam, więc kupować nie będę.

Złożyliśmy też kilka zamówień na allegro, wielką pakę różnych "przydasiów" (podkłady poporodowe, butelki, smoczki, tetra itp.), łóżeczko , album dziecka (Kubusiowi prowadzę i Iza też swój mieć będzie ), kołyskę . No super jestem przeszczęśliwa, już tylko wózka nam będzie brakować i kilku drobiazgów: proszku do prania i pieluch i kosmetyków. I konika fisher price .Ale to już w next miesiącu a dzisiaj po południu na łowy do lumpka, może wyhaczę jakąś kurtkę na jesień dla siebie

Miłego dnia wszystkim życzę
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 07:05   #120
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Kasia te koszty co napisalas to w całe nie kosmiczne, jak ja podliczylam w normalnym szpitalu wszystko co chciałabym czyli znieczulenie, położna, sale, rodzinny itd to wyszło cos ponad 2 tys...Dlatego jak masz możliwość i tam Ci sie podoba to bez wahania
To juz widac ze podobna do męża gratuluje nowego tygodnia, ja dzisiaj zaczynam 25

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Cytat:

Cytat:

Kupiłam dokładnie dwie takie same jak wkleilaś - jedną różową a drugą niebieską - tylko kupowałam je przez allegro u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=8845668
A jak rozmiarowka, jakaś normalna?bo te chińskie allegrowe są okropnie wielkie..

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości