![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Upalne wakacje i zwierzaki
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Z psem na wakacje !
Jeśli chodzi o jedzenie to ja zawsze zabieram w podróż suchą karmę...
Edytowane przez Maalaagaa Czas edycji: 2008-12-13 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Dot.: zwierzęta i upały :(
podnoszę wątek, bo przynajmniej u mnie w regionie jest bardzo aktualny-chociaż kociszcze całkiem nieźle sobie radzi, po prostu cały czas śpi w głębokim cieniu
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
moje koty od 11.00 do 15.00 nie wychodzą na dwór - boję się żeby nie dostały udaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mój szczeniak jest obecnie po szczepieniu, wet zakazała mu wychodzić na dwór - chorowitek mały.
Znaczną część dnia spędza śpiąc na płytkach zamiast na swoim posłaniu, kiedy robi się chłodniej szaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
w ciągu ostatnich dni nawet mojemu psu- nadaktywny Jack Russell- nie chce się biegać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
a moja foksia szorstkowłosa jest aktywna jak zawsze! ogoliliśmy jej kudełki żeby było jej chłodniej do tego spędzamy dużo czasu nad wodą a że lubi wodę i pływanie wiec prawie z niej nie wychodzi, przynosi patyczka bo aportuję w wodzie! po powrocie ze spaceru tylko śpi na kafelkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Mój mieszaniec owczarka niemieckiego spędzał noce na balkonie lub na kafelkach w kuchni, albo pod drzwiami wejsciwoymi. Wychodziłam z nim wczesnie rano i potem ok. 18 pilnując, zeby miał jak najwięcej cienia. Nie męczyłam długimi popołudniowymi spacerami. Tyle, żeby załatwił potrzeby. Dłuższy spacer był rano lub wieczorem w zależności od ilości wolnego czasu. Też chłodziłam go mokrym ręcznikiem i zabierałam najczęściej jak się dało nad jezioro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Moje znosza dobrze upały , tyle ze dłużej odpoczywają po lataniu.
staram sie nie wychodzić w poludniowe godziny co grozi udarem lub przegrzaniem. najlepiej z rana psa wylatać lub pod wieczór w micha wody ze sobą- pozniej odpoczynek i do domku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Sorlimhal witam kolejną dogomaniaczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
A witam witam , również serdecznie- ale z dogo nie kojarze - wybaczyc mi trzeba, spoźniony zapłon po pifku mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=35617 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
kurde a mi dogo nie chodzi - ale juz kojarze
![]() witam w takim razie całuśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
![]()
no więc, od tygodnia jestem na wsi u mojej rodziny. Jest tu kociak, a raczej kotka, Basia - ma ok. 2 miesięcy.
Codziennie się bawił, biegał. ale wiadomo jak to na wsi. mnóstwo dzieci, każdy się z nim bawi, ściska. Wczoraj w nocy chyba z całej wsi zleciały się koty do naszej dorosłej kocicy.. i dawały koncert ze 2 godziny. Babcia je przeganiała, ale ktoś musiałby cały czas tam siedzieć, żeby znowu nie przyszły. A dziś wzięłam Baśke na ręce, zasnęła. Mogłam z nią chodzić po całym podwórku i nawet się nie obudziła, myslałam że po prostu tak mocno śpi, no i potem ją wypuściłam i spacerowała sobie przed domem. Po południu wychodze, a ona leży pod studnią i się nie rusza.. postawiłam ją na nogi, ale ugieły się pod nią i leżała... oddychała normalnie, serce też biło jej szybko, jak to u kotów. Zaniosłam ją do jej mamy, do pudełka i chyba tam śpi. Nie chce narazie niczego osądzać, nie wiem czy jest chora, czy to może od tych ostatnich upałów. ale boje się o tego kota, na wsi to na wsi. Nikt się kotem nie przejmuje.. a ja miastowe serce to się martwie o kocine i nie wiem co robić.. ![]() ![]() pomóżcie Dziewczynki.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dot.: ospały kociak - upał czy choroba?
Możliwe że to poprostu upał ale ja radze wybrać się do weta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
nieszczepiony kociak może bardzo szybko złapac jakąś chorobę. Rozumiem, że martwisz sie o kota, ale to za mało- kociaka musi zobaczyć lekarz, jeśli kot nie je, nie pije (albo mało) to długo nie pociągnie. To nie jest normalne, żeby kociak 2 mies. nie miał siły się ruszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
moze choroba, moze nie ale wizyta u weta nie zaszkodzi...
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
jak mówiły dziewczyny - zabierz ja do lekarza.
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Czy ta dorosła kotka do której zlatują sie kocury to mama tej małej 2-mies. kici? Nie dałoby się jej wysterylizować? Nie byłoby problemów ze zlatującymi się kocurami z oklicy bo wysterylizowana kotka nie ma ruji, spróbuj namówić rodzinę, ja wiem ze na wsi się o tym nie myśli, albo ze to zbędny koszt, ... co do łowności to zaręczam że sterylizowana kotka łapie gryzonie równie skutecznie jak niestrylizowana (bo i takie mity słyszałam, że to ma jedno z drugim związek).
Czy ta 2 mies. kicia to tylko jedna jedna sie urodziła czy ma/miała rodzeństwo? Co do jej stanu, czy ona je?, czy ma teraz w upały dostęp do czystej wody do picia? czy są jeszcze jakieś objawy oprócz tego osłabienia i spania na rękach? to ze mały kociak zaśnie i nie budzi się noszony na rękach moze być normalne, zobacz jutro czy kicia je, czy pije, czy oczka ma czyste czy zaropiałe, w takie upały z dużą wilgotnością jak sa ostatnio sie szybciej wirusy i bakterie mnożą i częstsze są infekcje, ale z tego co opisałaś to trudno powiedzieć czy to objawy choroby, może tylko zmęczona była. Zaobserwuj jutro co się dzieje i w razie gdyby były niepokojące objawy to najlepiej jaknajszybciej do weta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.