Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 17:39   #121
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Muminku ogladalam kiedys o tym program jak dziewczynce wlasnie taki cewnik wkladali w glowke bo byla wczesniaczkiem-wyrosla na zdrowa dziewczynke wiec glowka do gory

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:39   #122
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części

Kochane nic mi nie jest, byłam u mamy, kupiłam wózek
A to krwawienie co raczej można nazwać minimalnym plamieniem to pewnie jakaś mała żyłka musiała pęknąć od kremu, w końcu tam jest delikatnie teraz i bardzo łatwo o otarcia. Ale dziękuję za pamięć
no to całe szczęście, że wszystko ok ale jakby się to powtórzyło to na bank bym jechała na IP albo chociaż do gin zadzwoniła.
Pochwal sie wózkiem
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlania,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml płynu,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy jednak...
Kochana cały czas wszystkie tu trzymamy kciuki za Laurkę z całych sił
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:42   #123
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlania,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml płynu,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy jednak...
Boże, takie maleństwo a tyle już przeszło Cały czas trzymamy kciuki
Stary 2012-09-17, 17:42   #124
Dojotka1987
Zakorzenienie

ehh...
Stary 2012-09-17, 17:42   #125
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
padnieta i załamana,jakos sie trzymałam ale wciaz na nowo,nie wiem ile jeszcze dam rade walczyc i z jakim wynikiem wygramy.Wieczne jezdzenie nie jest latwe,zostac tam tez nie moge a jest jeszcze dom,chlopcy i wszystko inne do ogarniecia

nie wiem jak sie to u was w pl nazywa...oni musza jej zrobic takie sztuczne odprowadzenie tych wod z przestrzeni okolomózgowej bo to naturalne a powodu wylewow jest zatkane i powoduje wodoglowie pokrwotoczne
Nie znam się za bardzo na tym, ale brzmi rzeczywiście poważnie. Na dodatek jeszcze to jeżdżenie pomiędzy domem a szpitalem musi być dla Ciebie wyczerpujące. Ale ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:43   #126
natallkaa
Wtajemniczenie

Marti no przystojniaczek jak się patrzy

Lonia jaka Ty jesteś śliczna
Stary 2012-09-17, 17:45   #127
marti86
Zakorzenienie

Mysti dobrze ze juz wszytsko ok!! napedzilas stracha!!!!!

Stary 2012-09-17, 17:47   #128
weronika23
Zakorzenienie

muminku ja wierze ze dasz rade a lurka bedzie zdrowa
mad jedz na ip skoro nie chce cie przyjac albo jedz do gin i sie wepchaj
martus super ze wszytsko w porzadku

zostawic was na chwile t od razu czlowiek musi nadrabiac ehhhhh
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:50   #129
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
witam się w kolejnej części

podczytuję Was od czasu do czasu,a le przy tym tempie wątek mnie...przytłacza. Także jeśli mnie wykreślicie no to trudno:-(

U nas wszystko dobrze, leci 31tc. Powoli się ogarniamy z zakupami, pokój umalowany. Mebelki przyjadą ok 15 października. W sumie brakują nam jakieś drobiazgi. Jedynie wielkie porządki przede mną jeszcze. Ale liczę że mały pojawi się terminowo więc zacznę pewnie w ostatnim tygodniu października.
Bebzol wielki 10 kg na plusieMały wariuje na potęgę. A ja pozamykana na cztery spusty.
Witaj Miło że się odezwałaś Super że u Ciebie wszystko ok Masz już imię dla maluszka wybrane?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:54   #130
marti86
Zakorzenienie

Weronika nie rzyzwyczailas sie jeszcze??ja jak mnie nie ma 3/4 dnia to nawe sie nie biore za nadrabianie bo zanim nadrobie kolejne tyle przybywa i tym samym nicbym si nie odzywala:/

Stary 2012-09-17, 17:59   #131
weronika23
Zakorzenienie

ojjj Martus przyzwyczialam ale dzielnie nadrabiam wszytsko grysik ugotowalam mlodej ide zebrac i pranie rzwiesic pozniej ja wykapac siebie i do lozeczka noi na tz czekamy
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 18:04   #132
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A wózek kupiłam taki: Mutsy 4Rider kolor niebieski
(gondola, spacerówka, kosz na zakupy ten dodatkowy, moskitiera, pokrowiec, torba, parasolka, śpiworek, folia przeciwdeszczowa)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a69e7b7450b26e920f2370a24f714a2d,800,600,0,0.jpg (39,0 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-09-17, 18:15   #133
marti86
Zakorzenienie

Mysti fajowy

Ide zrobic kakao i zjem marchewke-to tak w ramach 1 kolacji a potem jakas mini kanapeczka i moze danio sprobuje zapomnialam gina poprosic o paski do glukometru i jutro musze kupic placac 100%

Stary 2012-09-17, 18:16   #134
justa86
Zadomowienie

Ciesze sie z wszystkich szczesliwych powrotow do domku i nadal trzymam kciuki za Laurke muminka i za Natanielka kamilki

Ja odpoczywam....na dzis dosyc pracy
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:16   #135
MiciaKicia
Zakorzenienie

Fak ;] Wyjść na chwilkę nie można

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:21   #136
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Fak ;] Wyjść na chwilkę nie można
Nie wiedzialam ze sa jeszcze zwolenniczki simsow ja tez kocham niestety zostaly na kompie stacjonarnym w domu...eh
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:33   #137
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Nie wiedzialam ze sa jeszcze zwolenniczki simsow ja tez kocham niestety zostaly na kompie stacjonarnym w domu...eh
uwieeeeeelbiam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Ide. Coś mi sie spać chce, obejrze seriale i nyny
Do jutra ;*

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:35   #138
natallkaa
Wtajemniczenie

idę chwilę poprasować - mam taką wieeeeeeelką górę do prasowania ubranek a tej czynności akurat nie lubię - no i kręgosłup zaraz boli dlatego muszę zrobić na raty - pól godzinki a potem seriale
Stary 2012-09-17, 18:38   #139
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
idę chwilę poprasować - mam taką wieeeeeeelką górę do prasowania ubranek a tej czynności akurat nie lubię - no i kręgosłup zaraz boli dlatego muszę zrobić na raty - pól godzinki a potem seriale
Ja się właśnie nad tym zastanawiałam przed chwilą, ale stwierdziłam, że mi się jeszcze nie chce prasować. Jedynie wyprałam dziś kolorowe bodziaki w 90 stopniach
Składam właśnie te maluśkie ubranka i marze już żeby mój syn już był na świecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 18:44   #140
musso4
Zakorzenienie

Marti jaki przystojniak
mnie dzisiaj przed wyjściem ze szpitala też wybadali, to mi się brzuch stawia, ale wziełam już tablety i leżę, mm nadzieję że do rana się uspokoji
Cytat:
Stary 2012-09-17, 18:47   #141
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Musso jakie to uczucie stawiania się brzucha?
Stary 2012-09-17, 18:51   #142
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Musso jakie to uczucie stawiania się brzucha?
to inaczej skurcze, tak sie mówi też, nawet lekarze tak mówią, macica sie napina i robi twarda jak kamień, wszystko "ciągnie"
Stary 2012-09-17, 18:53   #143
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość

W każdym razie: byłam na wizycie, wyniki mam dobre, ale pani dr zmartiwla się tym, że mam za mały brzuch i kazała mi przyjechać do swojego prywatnego gabinetu, bo tam ma lepsze usg i będzie mogła dokładniej zważyć Dzidzię. Szczerze mówiąc myślałam że chodzi o kasę... ale tutaj spotkała mnie duża niespodzianka. Nie zapłaciłam za prywatną wizytę. Po zapytaniu o zapłatę Pani dr odpowiedziała "absolutnie nic Pani nie płaci". Jakież było moje zdziwienie Ale najważniejsze, że nasza Milka ma prawidłową wagę: dokładnie 1570g i rozwija się prawidłowo. Nerka, która wcześniej wyglądała podejrzanie teraz prawidłowo się rozwija więc jesteśmy z mężem od kilku dni uradowani W dodatku ginka najechala na buźkę i malutka tak pięęęęęęknie mrugała do nas! zakochałam się, dziewczyny o niczym innym nie myślę tylko o tej ślicznej buźce!

Acha i jeszcze jeden news moja siostra po 4/5 latach starań o dzidziola, w tym po próbie in vitro, zaszła w ciąże droga naturalną! Wszyscy kwitniemy z radości, a ona bidna tak się przejęła, że w 3 tyg ciąży (tak wynika z badań) już chce spodnie ciążowe nosić no ale nie dziwie się że jest przewrażliwiona oby wszytsko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
tak wiec przedstawiam Wam mojego prawie 2kg przystajniaka (1918) waga na 31i5d wiec super
jak zwykle sie zalanial i laalismy go do zdjecia z dobre 5 min a co tam.no i znow sie rozlozyl ze ptaka widzialam
lece czytac co tam u Was....

ja już się żegnam na dziś
a rano jutro pewnie nie zajrzę bo wybieram się na rynek
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:58   #144
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
to inaczej skurcze, tak sie mówi też, nawet lekarze tak mówią, macica sie napina i robi twarda jak kamień, wszystko "ciągnie"
Jeśli to takie uczucie to mam wrażenie, że ja też takie coś mam jak za szybko chodzę, albo dużo w ciągu dnia się narobiłam chodząc.
Potem brzuch się taki twardy robi, taki jakby coś w środku ciągło?
Stary 2012-09-17, 19:02   #145
emylka86
Zakorzenienie

witam się i ja w nowej cześci!!!
pocytowałam więcej ale widzę ucieła mi się część ; /

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Gratuluję
Ja swoją Studniówkę przeoczyłam
ja swoją też niestety przegapiłam

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, melduję się w nowym wątku już z domku! Wypuścili nas, wszystko jest porządku...idę się trochę ogarnąć, a dopiero później będę nadrabiać i napiszę coś więcej, co w tym szpitalu powychodziło

Ale się stęskniłam ogromnie!
super że już w domku!

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Dziewczynki.. ja się nie znam, ale pomyślałam, że może zamówię karuzelę na łóżeczko.. wpadło mi w oko coś takiego..
http://www.amazon.co.uk/VTech-Sing-a...7892894&sr=1-5
Co myślicie? Czy lepsze jakieś prostsze? Doradźcie mi plizz
jest śliczna!

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Kobietki, zrobiłam listę poszukiwanych mamuś na pierwszej stronie. Zobaczcie czy może być coś takiego. To są dziewczyny które nie odzywały się od 3 części. Jak kogoś przeoczyłam to dajcie znać
jak dla mnie wygląda to dobrze : )

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny poradzcie mi bo nie wiem co sie dzieje. Czuje straszne parcie na pecherz ide siku i jak sie podcieram to mam troche krwi, wprawdzie nie na wkładce ale taka mała ilosc na papierze. No i w dole brzucha czuje taki dyskomfort juz od wczoraj, tyle sie naczytałam na tym watku ze juz nie wiem co robic. Dzwonic do lekarza czy jak? W razie czego ja nawet koszuli i szlafroka nie mam!
jedz na ip

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Dawno się nie odzywałam - chcę skończyć pisać pracę magisterską w tym tyg i nie mam czasu.

W każdym razie: byłam na wizycie, wyniki mam dobre, ale pani dr zmartiwla się tym, że mam za mały brzuch i kazała mi przyjechać do swojego prywatnego gabinetu, bo tam ma lepsze usg i będzie mogła dokładniej zważyć Dzidzię. Szczerze mówiąc myślałam że chodzi o kasę... ale tutaj spotkała mnie duża niespodzianka. Nie zapłaciłam za prywatną wizytę. Po zapytaniu o zapłatę Pani dr odpowiedziała "absolutnie nic Pani nie płaci". Jakież było moje zdziwienie Ale najważniejsze, że nasza Milka ma prawidłową wagę: dokładnie 1570g i rozwija się prawidłowo. Nerka, która wcześniej wyglądała podejrzanie teraz prawidłowo się rozwija więc jesteśmy z mężem od kilku dni uradowani W dodatku ginka najechala na buźkę i malutka tak pięęęęęęknie mrugała do nas! zakochałam się, dziewczyny o niczym innym nie myślę tylko o tej ślicznej buźce!

Napisze mi ktoś w telegraficznym skrócie co u Was słychać? Widzialam na fb, że Kamila miala cc. Oby wszystko było dobrze z jej synkiem

Pozdrawiam Was wszystkie mega gorąco no i tęsknię niebawem do Was wracam na stałe.

Acha i jeszcze jeden news moja siostra po 4/5 latach starań o dzidziola, w tym po próbie in vitro, zaszła w ciąże droga naturalną! Wszyscy kwitniemy z radości, a ona bidna tak się przejęła, że w 3 tyg ciąży (tak wynika z badań) już chce spodnie ciążowe nosić no ale nie dziwie się że jest przewrażliwiona oby wszytsko było dobrze!
brawa za wizytę i brawa dla siostry!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
MElduje sie i ja W DOMU

A wiec.... na dzien dobry uslyszalam-dzien dobry P M doniesli mi ze lezala P w szpitalu- skrocona szyjka, cukrzyca, przedwczesne skurcze - co jeszcze tam P wymysli w tej ciazy-chyba juz starczy??
na widok mojej wagi powiedzial oslupial...i pow mu ze jesc nie moge smazonego nic itd a on do mnie-a musi tam P wszytsko zapisywac??nie o wszytskim musza wiedziec bo grubo przesadzamy z ta cukrzyca(oni jako lekarze) no wiec mowie ze chce zobaczyc jaka waga malego zeby zobaczyc czy prawidlowa na co on mi ze nawet nie ma zamiaru mnie badac ze tydzien temu bylam badana i bylo ok i ze oni by chcieli najlepiej co tydzien do kontroli teraz ale on nie jest z tych "nadgorliwych poloznikow" i w zwiazku z tym ze za tydzien mam wizyte to teraz nie bedzie paluchow pchac zeby nie prowokowac infekcji-ktora w tym wypadku moglaby sie przyczynic do przedwczesnego porodu i czynnosci skurczowej-tlumaczyl mi ze kazdy taki masaz szyjki ja "prowokuje" wiec badanie sobie odpuscimy zrobimy usg.
co do lekow rozkurczowych to tak jak w szpitalu potwierdzil-nic nie moge jedyne lekarstwo w moim przyadku to lenistwo
tak wiec przedstawiam Wam mojego prawie 2kg przystajniaka (1918) waga na 31i5d wiec super
jak zwykle sie zalanial i laalismy go do zdjecia z dobre 5 min a co tam.no i znow sie rozlozyl ze ptaka widzialam
lece czytac co tam u Was....
Cytat:
jak dobrze że wszystko ok. a z maluszka przystojniacha : )

Cytat:
Melduje się w nowej części

Kochane nic mi nie jest, byłam u mamy, kupiłam wózek
A to krwawienie co raczej można nazwać minimalnym plamieniem to pewnie jakaś mała żyłka musiała pęknąć od kremu, w końcu tam jest delikatnie teraz i bardzo łatwo o otarcia. Ale dziękuję za pamięć

Syn mój szaleje jakbym mu się kawy dała napić

Lonia wyglądasz cudnie
uważaj na siebie i w razie czego jedz na ta ip

Lonia! wyglądasz zjawiskowo!!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Jeśli to takie uczucie to mam wrażenie, że ja też takie coś mam jak za szybko chodzę, albo dużo w ciągu dnia się narobiłam chodząc.
Potem brzuch się taki twardy robi, taki jakby coś w środku ciągło?
mi lekarz mówił, że macica to tylko mięsień, który teraz intensywnie dostaje w kość, więc może się napinać nawet podczas spacerku. Przy częstych takich napięciach mam brać nospę, ale jak są sporadyczne mam po prostu usiąść i odpocząć. nie wolno się teraz przemęczać.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:15   #146
mad85
Raczkowanie

Wracam od lekarza, na szczescie oddzwonil i pozwolił przyjechac. Now wiec wszystko okazalo sie ok, podmyłam sie przed wizyta i nie zauwazyl zadnej krwi ale z mała wszystko ok, lezy wysoko, szyjka zamknieta akrwawienie musialo byc z wysilku. Nosilam dzis troche zakupow i jechalam autem bez wspomagania a cholernie ciezko kierownica tam chodzi wiec to pewnie z tego. Wiec ide teraz odpoczywac bez skrupółów. Trzymajcie sie dziewczyny
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:23   #147
marti86
Zakorzenienie

Mad uffffffffffffffffffffffff fffffffff odpoczywaj teraz duzo!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 19:28   #148
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
Wracam od lekarza, na szczescie oddzwonil i pozwolił przyjechac. Now wiec wszystko okazalo sie ok, podmyłam sie przed wizyta i nie zauwazyl zadnej krwi ale z mała wszystko ok, lezy wysoko, szyjka zamknieta akrwawienie musialo byc z wysilku. Nosilam dzis troche zakupow i jechalam autem bez wspomagania a cholernie ciezko kierownica tam chodzi wiec to pewnie z tego. Wiec ide teraz odpoczywac bez skrupółów. Trzymajcie sie dziewczyny
no to super wiesci. Odpoczywaj duzo i bedzie dobrze kurcze juz nie dlugo ale trzeba jeszcze wytrzymac.
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:32   #149
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no to kamień z serca leż teraz i odpoczywaj
Stary 2012-09-17, 19:39   #150
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, że to nic poważnego! odpoczywaj kochana...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości