|
|
#121 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Nie umiem korzystać z googli - choroba XXI wieku
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
na przekór do celu
|
I teraz nasza rewolucjonistka matematyczna będzie miała argument
![]() Dobra, zostawmy te matematyczne łamigłówki
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
A bo ludzie tepi, co poradzisz. Malolaty coraz glupsze z tych szkol wychodza.
Moim ulubionym akcentem ludzkiej glupoty sa pytanie na Wizazystce pod tytulem "jakie jest najlepszy tusz do rzes" badz "jaki najlepszy podklad dla cery mieszanej". Na odpowiedz "KWC" jest przewaznie foch i oburzenie, ze "jakie tu chamstwo, nikt odpowiedziec nie chce tylko odsyla". ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- A propos's matematyki to jako dziecko nigdy nie moglam zrozumiec czemu mnozenie to iloczyn a dzielenie iloraz. Nikt mi nie potrafil odpowiedziec na pytanie "a czemu tak". Nie moglam zatem zapamietac, ktore to ktore. W koncu sama odkrylam jak zapamietac dzieki magii drugiej i ostatniej literki .iloczyn - mnozenie iloraz - dzielenie. |
|
|
|
|
#133 |
|
na przekór do celu
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36823830]A bo ludzie tepi, co poradzisz. Malolaty coraz glupsze z tych szkol wychodza.
Moim ulubionym akcentem ludzkiej glupoty sa pytanie na Wizazystce pod tytulem "jakie jest najlepszy tusz do rzes" badz "jaki najlepszy podklad dla cery mieszanej". Na odpowiedz "KWC" jest przewaznie foch i oburzenie, ze "jakie tu chamstwo, nikt odpowiedziec nie chce tylko odsyla". ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- A propos's matematyki to jako dziecko nigdy nie moglam zrozumiec czemu mnozenie to iloczyn a dzielenie iloraz. Nikt mi nie potrafil odpowiedziec na pytanie "a czemu tak". Nie moglam zatem zapamietac, ktore to ktore. W koncu sama odkrylam jak zapamietac dzieki magii drugiej i ostatniej literki .iloczyn - mnozenie iloraz - dzielenie.[/QUOTE] Mnie się też podobaja teksty w stylu: "kiedyś Wizaż był fajną stroną, teraz każdy jest niemiły" No kurcze, wejdzie takie raz, rzuci pytanie które było zadawane milion razy i na uwagę, że taki wątek już jest i tam było wszystko tłumaczone odpowiada o niemiłych osobach na Wizażu...![]() Iloraz - Ile razy w 10 zmieści się 5? 2 razy
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Iloczyn? Ile czynów wykonano?
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat l.20 potrafi do mnie pół godziny wydzwaniać, żeby zapytać co znaczy jakieś angielskie słowo, lub zdanie...siedząc przy kompie, przy którym spędza swoje życie... przecież ma masę słowników w necie..a 30cm od twarzy słownik "analogowy"... to dopiero mnie rozwala..
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Wierz mi...chciałabym, żeby taka była jego motywacja...
Ps. on zdawał maturę z angielskiego...jak ja, tylko ja w technikum (które podobno skupia ciemniactwo) a on w liceum... Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2012-09-29 o 21:31 |
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, podstawową..
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Ooo viva91, ten wątek z nieba mi spada, bo jak czytam moją grupę studencką na fb, to można się za głowę złapać. Pytanie piętnaście razy o to samo: "kiedy zapisy na wf", "a gdzie jest lista dyscyplin?" i tak w kółko - i zawsze wystarczy wkleić odnośnik do strony systemu zapisów. Tu pojawia się inny informatyczny problem - gdy już odwiedzam jakąś stronę i wiem, że będę korzystać z niej często (jak strona wydziału, usos, zapisy czy strona instytutu), to przeglądam WSZYSTKIE jej podstrony, żeby wiedzieć na przyszłość, co gdzie jest. Potem koleżanki zszokowane "To jest na stronie naszego instytutu?". Owszem, jest. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać.
Ostatnio na Wizażu rozwalił mnie ten wątek, w którym dziewczyna zachowuje się jak typowa sierota i absolutnie nie ogarnia strony własnego (i mojego) instytutu, która bardziej intuicyjna już być nie może. Autorka nie ma zielonego pojęcia, gdzie będzie miała zajęcia! A wystarczy wejść w zakładkę KONTAKT i jest tam wklejona mapa z GoogleMaps z zaznaczonym budynkiem. Są numery telefonów do sekretariatu, jest mail. O wszystko można się zatem wypytać u źródła. Napisałam wręcz, gdzie są zajęcia i w co ma wsiąść i gdzie wysiąść, żeby trafić... ale to nie pomogło Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2012-10-02 o 13:49 |
|
|
|
|
#144 |
|
na przekór do celu
|
Wow, niezły jest ten wątek Kiriko, twoje posty wyglądają jak wyniki wyszukiwania google, pełno w nich linków
![]() Rozumiem, że ktoś może nie wiedzieć, że istnieje coś takiego jak "Instytut dziennikarstwa". Ale dam sobie głowę uciąć, że jest do niego link na stronie głównej uniwersytetu - dlaczego nikt nie potrafi klikać w odnośniki
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to jest kwintesencją poruszanego tu problemu: ludzie nie potrafią i/lub nie chce im się szukać.
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny wątek! Przyznam, że weszłam w niego tylko dlatego, że nie byłam pewna czy ktoś naprawdę nie potrafi korzystać z Google czy to tylko prowokacyjny tytuł
. Sama jednak złapałam się za głowę, gdy przeczytałam, że Google ma tyle funkcji . Mnie najbardziej denerwuje jak na wątku któś pyta poraz n-ty o to samo, nawet jeśli 2 posty wyżej ktoś o tej rzeczy pisał .A co do wyszukiwarki wizażu - naprawdę jej nie cierpię . Wolę wyszukiwać przez Google hasłem "XYZ wizaż"
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z doświadczenia wiem że sa tematy że tak powiem " uczuciowe" na które ciężko znaleźć odpowiedz w google, ponieważ każdy człowiek jest inny i każda życiowa sytuacja może być inna.. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Hah ja jak to przeczytałam zaczełam się smiać, wiec otworzyłam... Byłam Ciekawa cóż za stworzenie może nie potrafić korzystać z google ;D |
||
|
|
|
|
#148 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
każdy człowiek jest inny i każdy może założyć swój indywidualny temat. ale jak ktoś traktuje Wizaż jako "przynieś, podaj, pozamiataj i podaj mi odpowiedź po raz pięćdziesiąty" to ja mówię dość
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
A gdy ktoś się zwróci autorce uwagę, to od razu zacznie wszystkich oskarżać że nikt jej nie chce pomóc
|
|
#150 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

pierw mnożenie ...a ja się śmiałam z koleżanki. Idzie się zamotać czasami ale mnie tłumaczy zmęczenie i ból głowy. 

.
.
Inny przykład, całkiem świeży: "Jakie uczelnie w województwie X mają takie kierunki jak Y i Z?" Gdy napisałam, że wystarczy wejść na stronę i przeczytać, dostałam odpowiedź, że "nie można tam znaleźć takich szczegółowych informacji" - a Wizaż to baza uczelniana i te informacje tu są
Zastanawiam się, jak będą wyglądać tacy studenci na studiach.