Nie umiem korzystać z googli - choroba XXI wieku - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 17:53   #121
Mother Hedgehog
BAN stały

Dot.: Nie umiem korzystać z googli - choroba XXI wieku

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Swoją szosą, przypomniało mi się, jak kiedyś na mistrzach.org był screen z działaniem "1+1*0". 3/4 komentarzy było na zasadzie <<2, bo "nie mnóż, cholero, przez zero">>

EDIT: LOL, pomyliłam "nie dziel" z "nie mnóż"
Przecież = 0

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ja widziałam coś podobnego, też było działanie, w którym było mnożenie razy "0" i był właśnie nawał komentarzy "nie mnoży się przez zero!!!"
O kiuffa
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 17:56   #122
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Przecież = 0
1+1*0=1+0=1 <-- o to chodzi?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 17:58   #123
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
1+1*0=1+0=1 <-- o to chodzi?
Sory, faktycznie pierw mnożenie ...a ja się śmiałam z koleżanki. Idzie się zamotać czasami ale mnie tłumaczy zmęczenie i ból głowy.
Stary 2012-09-28, 18:03   #124
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Sory, faktycznie pierw mnożenie ...a ja się śmiałam z koleżanki. Idzie się zamotać czasami ale mnie tłumaczy zmęczenie i ból głowy.
Było się nie przyznawać i udawać że to tak celowo

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 18:06   #125
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Faktycznie
ale serio, zamotałam się
przynajmniej pamiętałam, że mnożąc przez zero wychodzi nam zero. Zawsze coś do za☠☠☠istości
Stary 2012-09-28, 18:07   #126
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
I teraz nasza rewolucjonistka matematyczna będzie miała argument
Dobra, zostawmy te matematyczne łamigłówki
Stary 2012-09-28, 19:39   #127
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
I teraz nasza rewolucjonistka matematyczna będzie miała argument
Dobra, zostawmy te matematyczne łamigłówki
No sory nie chciałam

Stary 2012-09-28, 20:56   #128
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Spoko, ja z matmy jestem tak beznadziejna, że nawet się z rewolucji nie śmieję za bardzo
Stary 2012-09-29, 07:23   #129
eloi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Gratuluję, dostajesz ode mnie koronę małej księżniczki wizaż 2012 w dziedzinie mózgi matematyczne.
Korona super i dziękuję wszystkim za zwrócenie uwagi - kalkulator google ma rację, oczywiście będzie 6. Do podstawówki nie wracam, bo błąd, którego się uporczywie trzymałam i w wyniku którego to błędu obwieściłam świętą wojnę z g.k. wyglądał następująco: 2*2=4 i uporczywie dodawałam jeszcze 2*2=4 ( nie wiem czemu"widziałam" działanie jako 2*2+2*2). Czyli szkoła już mi nie pomoże

Stary 2012-09-29, 10:26   #130
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eloi Pokaż wiadomość
Korona super i dziękuję wszystkim za zwrócenie uwagi - kalkulator google ma rację, oczywiście będzie 6. Do podstawówki nie wracam, bo błąd, którego się uporczywie trzymałam i w wyniku którego to błędu obwieściłam świętą wojnę z g.k. wyglądał następująco: 2*2=4 i uporczywie dodawałam jeszcze 2*2=4 ( nie wiem czemu"widziałam" działanie jako 2*2+2*2). Czyli szkoła już mi nie pomoże

To z tobą, widzę gorzej niż ze mną... ja widzę same zera
Stary 2012-09-29, 14:44   #131
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eloi Pokaż wiadomość
Spoko, niedalej jak dwa dni temu dodawałam w pamięci 2+3 i za kazdym razem wychodziło mi 6 -.- Nie wiedziałam, czemu kolezanka się ze mnie śmieje, dopiero po chwili mnie olśniło
Stary 2012-09-29, 15:15   #132
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

A bo ludzie tepi, co poradzisz. Malolaty coraz glupsze z tych szkol wychodza.

Moim ulubionym akcentem ludzkiej glupoty sa pytanie na Wizazystce pod tytulem "jakie jest najlepszy tusz do rzes" badz "jaki najlepszy podklad dla cery mieszanej". Na odpowiedz "KWC" jest przewaznie foch i oburzenie, ze "jakie tu chamstwo, nikt odpowiedziec nie chce tylko odsyla".

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

A propos's matematyki to jako dziecko nigdy nie moglam zrozumiec czemu mnozenie to iloczyn a dzielenie iloraz. Nikt mi nie potrafil odpowiedziec na pytanie "a czemu tak". Nie moglam zatem zapamietac, ktore to ktore. W koncu sama odkrylam jak zapamietac dzieki magii drugiej i ostatniej literki .

iloczyn - mnozenie
iloraz - dzielenie.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 15:53   #133
viva91
na przekór do celu

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36823830]A bo ludzie tepi, co poradzisz. Malolaty coraz glupsze z tych szkol wychodza.

Moim ulubionym akcentem ludzkiej glupoty sa pytanie na Wizazystce pod tytulem "jakie jest najlepszy tusz do rzes" badz "jaki najlepszy podklad dla cery mieszanej". Na odpowiedz "KWC" jest przewaznie foch i oburzenie, ze "jakie tu chamstwo, nikt odpowiedziec nie chce tylko odsyla".

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

A propos's matematyki to jako dziecko nigdy nie moglam zrozumiec czemu mnozenie to iloczyn a dzielenie iloraz. Nikt mi nie potrafil odpowiedziec na pytanie "a czemu tak". Nie moglam zatem zapamietac, ktore to ktore. W koncu sama odkrylam jak zapamietac dzieki magii drugiej i ostatniej literki .

iloczyn - mnozenie
iloraz - dzielenie.[/QUOTE]
Mnie się też podobaja teksty w stylu: "kiedyś Wizaż był fajną stroną, teraz każdy jest niemiły" No kurcze, wejdzie takie raz, rzuci pytanie które było zadawane milion razy i na uwagę, że taki wątek już jest i tam było wszystko tłumaczone odpowiada o niemiłych osobach na Wizażu...

Iloraz - Ile razy w 10 zmieści się 5? 2 razy
Stary 2012-09-29, 16:06   #134
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:

Iloraz - Ile razy w 10 zmieści się 5? 2 razy
Tak tez mi probowano tlumaczyc w podstawowce. Na moje pytanie "a to wiec skad nazwa iloczyn" byla cisza .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 19:24   #135
saane
Zakorzenienie

Iloczyn? Ile czynów wykonano?

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 19:47   #136
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Iloczyn? Ile czynów wykonano?
Ile czynników trzeba dodać?

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 20:54   #137
DariaKom
Zakorzenienie

Mój brat l.20 potrafi do mnie pół godziny wydzwaniać, żeby zapytać co znaczy jakieś angielskie słowo, lub zdanie...siedząc przy kompie, przy którym spędza swoje życie... przecież ma masę słowników w necie..a 30cm od twarzy słownik "analogowy"... to dopiero mnie rozwala..
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 20:55   #138
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Mój brat l.20 potrafi do mnie pół godziny wydzwaniać, żeby zapytać co znaczy jakieś angielskie słowo, lub zdanie...siedząc przy kompie, przy którym spędza swoje życie... przecież ma masę słowników w necie..a 30cm od twarzy słownik "analogowy"... to dopiero mnie rozwala..
Pozdrów brata, zrobił mi wieczór
Stary 2012-09-29, 21:04   #139
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Może chce żebyś czuła się doceniona i mądra

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-29, 21:29   #140
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Może chce żebyś czuła się doceniona i mądra
Wierz mi...chciałabym, żeby taka była jego motywacja...
Ps. on zdawał maturę z angielskiego...jak ja, tylko ja w technikum (które podobno skupia ciemniactwo) a on w liceum...

Edytowane przez DariaKom
Czas edycji: 2012-09-29 o 21:31
Stary 2012-09-29, 22:35   #141
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Wierz mi...chciałabym, żeby taka była jego motywacja...
Ps. on zdawał maturę z angielskiego...jak ja, tylko ja w technikum (które podobno skupia ciemniactwo) a on w liceum...
Mam nadzieję, że chociaż podstawową
Stary 2012-09-30, 12:16   #142
DariaKom
Zakorzenienie

Tak, podstawową..
Stary 2012-10-02, 13:46   #143
Kiriko
Raczkowanie

Ooo viva91, ten wątek z nieba mi spada, bo jak czytam moją grupę studencką na fb, to można się za głowę złapać. Pytanie piętnaście razy o to samo: "kiedy zapisy na wf", "a gdzie jest lista dyscyplin?" i tak w kółko - i zawsze wystarczy wkleić odnośnik do strony systemu zapisów. Tu pojawia się inny informatyczny problem - gdy już odwiedzam jakąś stronę i wiem, że będę korzystać z niej często (jak strona wydziału, usos, zapisy czy strona instytutu), to przeglądam WSZYSTKIE jej podstrony, żeby wiedzieć na przyszłość, co gdzie jest. Potem koleżanki zszokowane "To jest na stronie naszego instytutu?". Owszem, jest. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać.

Ostatnio na Wizażu rozwalił mnie ten wątek, w którym dziewczyna zachowuje się jak typowa sierota i absolutnie nie ogarnia strony własnego (i mojego) instytutu, która bardziej intuicyjna już być nie może. Autorka nie ma zielonego pojęcia, gdzie będzie miała zajęcia! A wystarczy wejść w zakładkę KONTAKT i jest tam wklejona mapa z GoogleMaps z zaznaczonym budynkiem. Są numery telefonów do sekretariatu, jest mail. O wszystko można się zatem wypytać u źródła. Napisałam wręcz, gdzie są zajęcia i w co ma wsiąść i gdzie wysiąść, żeby trafić... ale to nie pomogło

Edytowane przez Kiriko
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:49
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 14:01   #144
viva91
na przekór do celu

Wow, niezły jest ten wątek Kiriko, twoje posty wyglądają jak wyniki wyszukiwania google, pełno w nich linków

Rozumiem, że ktoś może nie wiedzieć, że istnieje coś takiego jak "Instytut dziennikarstwa". Ale dam sobie głowę uciąć, że jest do niego link na stronie głównej uniwersytetu - dlaczego nikt nie potrafi klikać w odnośniki
Stary 2012-10-02, 14:45   #145
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Wow, niezły jest ten wątek Kiriko, twoje posty wyglądają jak wyniki wyszukiwania google, pełno w nich linków

Rozumiem, że ktoś może nie wiedzieć, że istnieje coś takiego jak "Instytut dziennikarstwa". Ale dam sobie głowę uciąć, że jest do niego link na stronie głównej uniwersytetu - dlaczego nikt nie potrafi klikać w odnośniki
Najlepsze jest to, że po wpisaniu w google "dziennikarswo uwr" pierwszym linkiem jest oficjalna strona instytutu I to jest kwintesencją poruszanego tu problemu: ludzie nie potrafią i/lub nie chce im się szukać.
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 16:52   #146
Aria93
Zakorzenienie

Świetny wątek! Przyznam, że weszłam w niego tylko dlatego, że nie byłam pewna czy ktoś naprawdę nie potrafi korzystać z Google czy to tylko prowokacyjny tytuł . Sama jednak złapałam się za głowę, gdy przeczytałam, że Google ma tyle funkcji .
Mnie najbardziej denerwuje jak na wątku któś pyta poraz n-ty o to samo, nawet jeśli 2 posty wyżej ktoś o tej rzeczy pisał .

A co do wyszukiwarki wizażu - naprawdę jej nie cierpię . Wolę wyszukiwać przez Google hasłem "XYZ wizaż"
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 11:22   #147
Veneeea
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Veneeea

Cytat:
Trudno było znaleźć odpowiedni dział na to, więc zdecydowałam się na społeczności, może znajdę osoby, które myślą podobnie jak ja

Nie wiem, czy wy też odnosicie wrażenie, że 1/3 wątków na Wizażu zakładana jest po to, żeby znaleźć odpowiedź na jedno, konkretne pytanie, z którym bez problemu poradziłby sobie "wujek Google" ?
Na "Szkolnej ławce" dominują takie typu: "Jakie przedmioty muszę zdawać na maturze, żeby dostać się na dietetykę?" - najbardziej sensowną odpowiedzią wydaje się podanie linka do strony uczelni i wymagań rekrutacyjnych ale kurcze, skoro ktoś to potrafił znaleźć to autor wątku też potrafi Inny przykład, całkiem świeży: "Jakie uczelnie w województwie X mają takie kierunki jak Y i Z?" Gdy napisałam, że wystarczy wejść na stronę i przeczytać, dostałam odpowiedź, że "nie można tam znaleźć takich szczegółowych informacji" - a Wizaż to baza uczelniana i te informacje tu są Zastanawiam się, jak będą wyglądać tacy studenci na studiach.

To tylko przykłady ze Szkolnej ławki, bo tam najczęściej przebywam spotkałam też inne ale nie mogę ich teraz dokładnie przytoczyć. Czy tylko ze mną jest coś nie tak, że gdy widzę takie pytania to się łapię za głowę? Niedługo dojdzie do zakładania wątków: "Kiedy mam autobus z Łodzi do Poznania?"
Hah racja jeśli chodzi o takie sprawy to popieram Twoje zdanie na ten temat. Ja raz sie natknęłam na wątek gdzie ktoś napisał że jego zwierzakowi nie rusza się oko. Doznałam szoku i pierwsze co pomyślałam to kurde zamiast lecieć biegiem do weterynarza to ktoś sobie wątek zakłada ;/
Ale z doświadczenia wiem że sa tematy że tak powiem " uczuciowe" na które ciężko znaleźć odpowiedz w google, ponieważ każdy człowiek jest inny i każda życiowa sytuacja może być inna..

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
podpisuję się rtękami i nogami pod pierwszym postem autorko szczerze mówiąc jak przeczytałam tytuł wątku to złapałam się za głowę i wybuchnełam smiechem - byłam pewna, ze to jakas 14latka ma kolejny swój problem

Hah ja jak to przeczytałam zaczełam się smiać, wiec otworzyłam...
Byłam Ciekawa cóż za stworzenie może nie potrafić korzystać z google ;D
Veneeea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 18:38   #148
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Veneeea Pokaż wiadomość
Ale z doświadczenia wiem że sa tematy że tak powiem " uczuciowe" na które ciężko znaleźć odpowiedz w google, ponieważ każdy człowiek jest inny i każda życiowa sytuacja może być inna..
dlatego nikt tu nie krytykuje wątków uczuciowych, problemowych - gdzie problemem jest pijący ojciec, a nie brak wiedzy na temat potrzebnych przedmiotów na maturze.
każdy człowiek jest inny i każdy może założyć swój indywidualny temat. ale jak ktoś traktuje Wizaż jako "przynieś, podaj, pozamiataj i podaj mi odpowiedź po raz pięćdziesiąty" to ja mówię dość
Stary 2012-10-05, 19:02   #149
saane
Zakorzenienie

A gdy ktoś się zwróci autorce uwagę, to od razu zacznie wszystkich oskarżać że nikt jej nie chce pomóc

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 19:07   #150
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
A gdy ktoś się zwróci autorce uwagę, to od razu zacznie wszystkich oskarżać że nikt jej nie chce pomóc
Bo ona chce tylko zapytać, bo od tego jest forum (?) i Wizaż zrobił się od pewnego czasu niemiły

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości