Praca jako hostessa - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 12:00   #121
starletteee
Przyczajenie

Dot.: Bella Hostessa - ktoś coś wie ?

z taksówkarzem szukałam z jakieś 40 min;p no i jeszcze musiałam wcześniej sama dojechać, więc ta cała 'wycieczka' zajęła mi jakieś 2-3 godz.
starletteee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 12:28   #122
Lenqaa20
Przyczajenie

Dla mnie ten temat to jakaś ściema i jej autor.

Nic złego o tej agencji nikt nie napisał z własnych doświadczeń tylko same domniemania.

Osoby, które udzielają się w tym poście to "świeże nowe konta, loginy"

Jak by ktoś chciał ukraść wasze dane osobowe to po otrzymaniu ich nie bawiłby się w wysyłanie umów. Mam dane osobowe to idę dalej a nie jakieś jeszcze męczenie się z wypełnianiem i wysyłaniem umów.

Koleżanka, która pisze że pojechała samochodem a później taksówką to jakaś ściema.

Wy tu więcej ściem piszecie niż by miała ściemniać ta agencja.

Ktoś tu celowo sieje niepokój i propagandę.

KONKURENCJA ?????? Czy niezatrudniona hostessa się mści???
Lenqaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 12:31   #123
Lenqaa20
Przyczajenie

Ten tema to jakaś ściema.

Po co ktoś kto miał mieć za zadanie ukraść wasze dane osobowe fatygował się i marnował swój czas po to by jeszcze wysyłać wam umowy, które na pewno zajmują czas by je sporządzić.
Lenqaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:25   #124
Nyappy
Rozeznanie

Trzeba było słuchać taty. Niepotrzebnie straciłaś czas, ale i tak dobrze, że tylko tyle.
Nyappy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:40   #125
Laterne
Przyczajenie

mogło być gorzej. Naprawde cieszę się, że wróciłaś!!!
Stary 2012-11-04, 10:33   #126
ewjab
Przyczajenie

W taim razie wszystko jasne. Ja po wysłaniu formularza nie dostałam i dalej nie dostaje już odpowiedzi zwrotnej (w postaci umowy), także już nie liczyłam nawet na jakąkoliek romowe z tą Wanessa.

Tak czy siak, super, że powstał ten wątek, bo wiele osób mogłoby się naciąc na coś takiego. Ja na pewno będę już ostrożniejsza następnym razem i jeżeli będę miałą jakiekolwiek wątpliości to sprawdze na forum.... nawet jeżeli ktoś uzna to za reklame hehe
ewjab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 17:38   #127
starletteee
Przyczajenie

Laterne bardzo mi miłożałuję, że wcześniej nie trafiłam na ten wątek, tylko po powrocie z tej feralnej przygody. Cała ta firma to jedno wielkie oszustwo.

Edytowane przez starletteee
Czas edycji: 2012-11-04 o 17:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 22:42   #128
starletteee
Przyczajenie

Lenqaa20 okej, pojedźmy więc jutro do Konstancina i pokaż mi gdzie niby jest ul. wschodnia 50 oraz wytłumacz mi dlaczego "pani Wanessa" nie odpisuje na maile? jesli wczesniej tak to przeciez chetnie robiła

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenqaa20 Pokaż wiadomość
Dla mnie ten temat to jakaś ściema i jej autor.

Nic złego o tej agencji nikt nie napisał z własnych doświadczeń tylko same domniemania.

Osoby, które udzielają się w tym poście to "świeże nowe konta, loginy"

Jak by ktoś chciał ukraść wasze dane osobowe to po otrzymaniu ich nie bawiłby się w wysyłanie umów. Mam dane osobowe to idę dalej a nie jakieś jeszcze męczenie się z wypełnianiem i wysyłaniem umów.

Koleżanka, która pisze że pojechała samochodem a później taksówką to jakaś ściema.

Wy tu więcej ściem piszecie niż by miała ściemniać ta agencja.

Ktoś tu celowo sieje niepokój i propagandę.

KONKURENCJA ?????? Czy niezatrudniona hostessa się mści???
i powiedz mi dlaczego nie ma nic o tych targach biżuterii w internecie? przecież firma Svarowski jest ogólnie znana w kraju i na świecie, więc na pewno by rozgłośili takie wydarzenie. Owszem, jestem nowa na wizażu, ale pisałam wcześniej, że założyłam konto specjalnie po to by się tutaj wypowiedzieć. A forum wyświetliło mi się po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwę "firmy".

Edytowane przez starletteee
Czas edycji: 2012-11-05 o 22:38
Stary 2012-11-06, 15:34   #129
Ariella
Przyczajenie

a może to Lenqaa20 jest jedną wielką ściemą ? Bo tak jak wiekszośćc dziewczyn też sobie założyła niedawno konto . Nie da się psuć reputacji firmie która nie istnieje. Po prostu jest to nie możliwe . Wpisując agencje Bella Hostess nie wyskakuje nic. Nawet ich strona internetowa którą Wanessa podawała. A przecież powinna prawda ? Ale da się utworzyć stronę na którą mogą wejść tylko osoby znające jej dokładny adres. A jeśli wszystko byłoby wporządku to można byłoby ją normalnie opublikować prawda ? Ale na dole strony są firmy dla których rzekoma bella hostessa pracowała. Między nimi avon. A tak sie składa , że jestem konsultantką w avonie i nigdy bella hostessa nie pracowała dla nich . Dodatkowo jakaś dziewczyna powyżej sprawdzała nip firmy i też się nie zgadzał . Dla mnie to wystarczające argumenty.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Dodatkowo gdy normalna firma spisuje dane to zawsze chce adres urzędu skarbowego , w tej firmie nie było to potrzebne . A dlaczego ? Jeśli płacą 1000 zł brutto to muszą potem oddesłać tą zabrana cześc na podatek do urzedu
Ariella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 15:42   #130
Nyappy
Rozeznanie

Myślę, że zostało w tym wątku wymienione już wystarczająco dużo dowodów na to, że firma nie istnieje, więc lepiej olać takie komentarze i dać już sobie z tym spokój.
Stary 2012-11-06, 19:23   #131
aliss00
Przyczajenie

Tak więc właśnie wróciłam z mojej wycieczki w celu spr tej agencji, adres podany w umowie Polna 56 niestety nie istnieje, ulica kończy się na nr 54, byłam też w Magdalence- sytuacja podobna, ul Słoneczna jest, ale nr 98 już jest w innej miejscowości- w Starej Iglicznej, a nawet jeśli, zaszła by pomyłka miejscowości (co jest z resztą absurdalne), to pod tym adresem nie kryje się nic, szary mały domek- nic. Więc jedno wiemy, tej agencji odgórnie chodziło o nasze dane, nawet nie to, żeby nas gdzieś wywieść, wykorzystać itp, tylko po prostu nasze dane i teraz pytanie- po co? Rozczarowałam się bardzo, bo miałam nadzieję, że jednak to legalna firma, która potrzebuje hostess- jednak człowiek uczy się na błędach przez całe życie. Pozdrawiam i nie radzę tam jechać, bo tak na prawdę wysiadając z autobusu/samochodu/ taxówki nie będziecie miały nawet dokąd pójść, bo adresy są wyssane z palca.
aliss00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 19:41   #132
Nyappy
Rozeznanie

Krótko mówiąc- jeżeli ktoś podaje dane takiej niesprawdzonej firmie - to ma problem. Najpierw trzeba trochę pomyśleć.
Stary 2012-11-06, 21:00   #133
starletteee
Przyczajenie

no tak, tylko ja akurat wykazałam się nieostrożnością i podałam swoje dane. widzę, że jest tu historia podobna do mojej, żadne targi nie odbywały się ani w Konstancinie ani w Magdalence i podane adresy były fałszywe. Pytanie co teraz???

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Nyappy Pokaż wiadomość
Krótko mówiąc- jeżeli ktoś podaje dane takiej niesprawdzonej firmie - to ma problem. Najpierw trzeba trochę pomyśleć.
tylko teraz to już jest po fakcie, więc co teraz?
Stary 2012-11-06, 21:19   #134
Nyappy
Rozeznanie

Nie mam pojęcia po co ktoś miałby chcieć Wasze dane. Ale jeśli Cię to martwi, to idź na policję i tyle.
Stary 2012-11-07, 09:29   #135
karolina9234159
Przyczajenie

Też zastanawiam się nad pójściem na policje...
karolina9234159 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 10:23   #136
starletteee
Przyczajenie

ja także, tylko problem jest w tym czy w ogóle będą chcieli przyjąć zgłoszenie w takiej sprawie. Często nie chcą przyjmować błahych spraw, ponieważ jest z tym dużo papierkowej roboty, nie bardzo wiedzą co z taką sprawą zrobić i obniża im to statystyki. Wiem, że powiecie, że jest to ich obowiązek i jak mogą nie przyjąć zgłoszenia i zgadzam się z tym, bo jestem tego samego zdania, tylko rzeczywistość jest niestety inna. Zastanawiam się czy chcę tracić kilka godzin upierając się aby to zgłosić, bo pewnie będą to odradzać.
Stary 2012-11-07, 15:44   #137
Nyappy
Rozeznanie

Nie rozumiem.
Przecież skoro Was tak martwi, że udostępniłyście dane, to tak naprawdę jedyny sposób na dowiedzenie się czegoś to pójście na policję.
A jak Wam to wisi - nie idziecie. Proste.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Zresztą nie musicie też od razu zgłaszać, tak naprawdę wystarczy iść na policję i zwyczajnie zapytać - po co komuś mogą być Twoje dane. Jeśli oni nie będą wiedzieć, to kto?
Stary 2012-11-07, 17:28   #138
ewjab
Przyczajenie

Po co szukacie dziury w całym? Dziewczyny... ten wątek miał nam pomóc, jeżeli macie z tym jakiś problem to nie czytajcie.
Kto chciał ten czytał i z tego co widze pojawiło się kilka dziewczyn, ktore dostały taką samą ofertę pracy.
Po to jest to forum, a to, ze wiekszosc z nas nie mialo konta to chyba NIE KONIEC ŚWIATA?! boże, potrzebowałysmy pomocy i sie zglosilysmy, a tutaj prosze połowa z osób, które się udzialają to nagle wielcy detektywi haha śmieszne
Stary 2012-11-07, 18:05   #139
Nyappy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewjab Pokaż wiadomość
Po co szukacie dziury w całym? Dziewczyny... ten wątek miał nam pomóc, jeżeli macie z tym jakiś problem to nie czytajcie.
Kto chciał ten czytał i z tego co widze pojawiło się kilka dziewczyn, ktore dostały taką samą ofertę pracy.
Po to jest to forum, a to, ze wiekszosc z nas nie mialo konta to chyba NIE KONIEC ŚWIATA?! boże, potrzebowałysmy pomocy i sie zglosilysmy, a tutaj prosze połowa z osób, które się udzialają to nagle wielcy detektywi haha śmieszne
Śmieszny to jest ten Twój post. Jacy detektywi? Jaki koniec świata? Dziewczyny nie pomyślały i podały swoje dane i teraz po prostu zastanawiają się czy iść na policję, czy odpuścić.
Jeśli chcesz im powiedzieć coś pomocnego, to dajesz. Ale przestań się tutaj naśmiewać z ludzi, bo to nic nie wnosi do aktualnej dyskusji.

Edytowane przez Nyappy
Czas edycji: 2012-11-07 o 18:06
Stary 2012-11-11, 14:42   #140
aliss00
Przyczajenie

To jak dziewczyny, któraś już to zgłaszała na policję, albo coś konkretnego się jeszcze dowiedziała, albo coś się stało dziwnego- typu kredyt na Wasze dane itp?
Stary 2012-11-15, 20:44   #141
ewjab
Przyczajenie

mysle,ze bez spiny ja tez podalam dane i w sumie juz o tym zapomnialam..malo swoich danych podaje sie w necie, na luzie mysle. chociaz jak kto tam woli, ja juz o tym zapomnialam...i o swoich 1000zł brutto też:p
Stary 2012-11-16, 06:01   #142
201704210903
Konto usunięte

a jakie dane podawalyscie? pesel i nr dowodu tez? moze ktos chce na was wziac pozyczke?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 20:38   #143
aliss00
Przyczajenie

Imię nazwisko
nazwisko panieńskie matki
adres zameldowania
adres do korespondencji
nr tel
mail
Nip
pesel
nr dowodu
datę wyrobienia dowodu
organ wydający dowód osobisty
nr konta
nazwę banku
datę urodzin
adresy i dane firm dla których pracowałam
zaświadczenie o bezrobociu
co robię- nazwa uczelni kierunek itp
w sumie wszystkie dane jakie są możliwe..
Stary 2012-11-17, 09:53   #144
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliss00 Pokaż wiadomość
Imię nazwisko
nazwisko panieńskie matki
adres zameldowania
adres do korespondencji
nr tel
mail
Nip
pesel
nr dowodu

datę wyrobienia dowodu
organ wydający dowód osobisty
nr konta
nazwę banku
adresy i dane firm dla których pracowałam
zaświadczenie o bezrobociu
co robię- nazwa uczelni kierunek itp
w sumie wszystkie dane jakie są możliwe..
Dziewczyny, lepiej przejdźcie się na Policję. Mając tego rodzaju dane ktoś można je wykorzystać wziąć pożyczkę, kredyt na Wasze konto. Lepiej się ubezpieczyć i zgłosić sprawę do właściwego organu.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2012-11-17 o 09:56
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 13:49   #145
Nyappy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, lepiej przejdźcie się na Policję. Mając tego rodzaju dane ktoś można je wykorzystać wziąć pożyczkę, kredyt na Wasze konto. Lepiej się ubezpieczyć i zgłosić sprawę do właściwego organu.

Stary 2012-11-17, 18:12   #146
201704210903
Konto usunięte

ja bym zgłosiła zaginiecie dowodu na policje!!! i szybko wyrobiła nowy!
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 14:02   #147
schoocky
Przyczajenie

Arrow praca hostessa łódź - jakie agencje pracy znacie?

Cześć,

Jestem hostessą pracującą w Łodzi dla jednego z biur, który płaci najniższą z możliwych stawek - 7 zł. Chciałabym to zmienić, dlatego piszę do Was.
Znacie i polecacie jakieś biura, które poszukują hostess na promocje/degustacje (nie sesje zdjęciowe itp.) , które płacą więcej?
W grę wchodzi tylko Łódź.
schoocky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 15:19   #148
Kreciola
Raczkowanie

Hostessa w Hannspree

Mam do Was pytanie: czy któraś z Was pracuje/pracowała jako hostessa w tej firmie? Czy możecie podzielić się informacją na temat pracy w tym miejscu i na takim stanowisku? Z góry dziękuję
Kreciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 07:49   #149
NDW94
Przyczajenie

HOSTESSA W COCOMO-JAK TO WYGLADA? czy warto?

czy pracuje kktoras z was....jak to wygląda Czy wyplata w terminie czy faktycznie tylko sie siedzi i rozmawia Prosze bo dzis musze sie zdecydowac i nie wiem czy warto a szybko potrzebuje pieniędzy Moja sytuacja jest cieżka dlatego O tym mysle ...
NDW94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 16:33   #150
chwast
Zakorzenienie

Dot.: HOSTESSA W COCOMO-JAK TO WYGLADA? czy warto?

Idź to się przekonasz, nikt ci nie odpisze w tej sprawie ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości