![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamy 2010 cz. V :)
Natala widzisz coś mi świtało, ale chciałam się upewnić
![]() ![]() Gabi mały jest cudny!!!! gratulacje! Ja małej wczoraj kupiłam majtki z biedronce, nie były tanie bo za 3szt. 13zł, ale były z Dorą ![]() ![]() wcześniej kupowałam jej w tesco z f&f bardzo fajne są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
KW
nic sie koffana nie martw ![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
Ale dziś pochmurno i zimno ![]() Gabisun u nas też mały nieraz ogląda Dorę ale zdecydowanie woli Super Auta lub Teletubisie. KW trzymam kciuki aby złość szybko uciekła ![]() ![]() Kotek, Ty się już kobieto może nie łam jak masz tak wrażliwe ciało ![]() My odpieluchowywanie mamy dopiero przed sobą i wiem że nie będzie łatwo ale jak już rozpoczniemy to mam nadzieję, że dotrwamy do końca. W poniedziałek też będziemy umawiać się na bilans. Młody już zdrowy więc nie ma co zwlekać.
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja tez zrobila 2 razy i raz kupe ale to sama widzialam ze robi i w trakcie robienia ja posadzilam ze kupa cale szczescie wpadla do nocnika ![]() Ale cale przedpoludnie lala w majty..zabraklo mi az spodni i majtek,wiec zalozylam jej rajstopki... Tez bym kupila te majtki bo u nas szybko sie mocza ![]() Cytat:
![]() Tez mam czasem takie kryzysy..ale ty przy dwojce to masz chyba czad..nie wiem czy dalabym rade...jeszcze pare miesiecy temu mialam jakies parcie na dziecko ale teraz mi przeszlo...chyba jestem samolubem.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
taki mam wlasnie plan
![]() humor mam dzis kiepskawy bo bylam na kontroli u ortopedy.....14.12 do kontroli i wtedy moooze zdejma mi gips ![]() ![]() i z tej okazji pocieszam sie goracym kakao z piankami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
![]() U nas z nocnikiem różnie. Są chwile zwątpienia. Ale też co rano nowe nadzieje ![]() Przypomniałam też sobie o pieluchach wielorazowych i teraz te zakładam - te z materiału bambusowego co by czuł mokro. Zaczyna już mówić - robię kupę - ale to już jest za późno. mam nadzieję, że zacznie sygnalizować wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- KW tulę Cię kochana. Z jednej strony przydałoby się kilka dni wolnego od dzieci, a z drugiej nie wiem czy mamy dałyby radę z tęsknotą ![]() Ja nie znam Dory ![]() Dziękujemy za komplementy torcika ![]() Weronika poród ekspresowy - nic tylko dzieci rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
hej dzis tez udalo sie raz zrobic siku do nocnika...tylko przed drzemka jak juz lezy w lozeczku i ma pampersa to wstaje i chce siku do nocnika a i tak nic nie zrobi
![]()
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
katiem to bajka o dziewczynce Dora i jej przyjacielach. Jest zrobiona tak ,że zachęca oglądające ją dzieci do współzabawy. Są też wstawki po angielsku więc dziecko sobie przyswaja proste zwroty w tym języku. Kiedyś leciała rano w jakiś dzień w weekend chyba. Można kupić natomiast płyty Dvd z jej przygodami.
u nas pod mieszkaniem nadal remont banku i nadal o 7.30 wiercenie nas budzi. Są lepsi niż budzik, zrywasz się od razu na proste nogi ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
kaska dobrze ze nie o 6 rano..
![]() ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() KW, ja się wcale nie dziwię, że Ci nerwy puszczają... przy jednym bywa ciężko a Ty masz dwójkę, więc to całkowicie zrozumiałe ![]() Czy tylko moje dziecie ma jeszcze smoka? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Katiem super torcik, moja mala uwielbia Shreka. Ostatnio bylysmy w Lidlu i tam jedna ze swiateczych dekoracji jest takie ciasteczko co bylo w tym filmie.I moje dziecko zaczelo krzyczec na caly glos"ciastko gada, ciastko gada" ![]() My mialysmy tort z Elmo. Weronika sliczny maluszek i gratuluje szybkiego porodu U nas pieluchy wciaz na pupie, mala czasem na nocnik zawola sama ale bardzo rzadko, ja narazie do zlobka ani przedszkola nie posylam a i na pamki jeszcze mnie stac wiec nie naciskam. Sprobuje za jakis czas znowu. Sluchajcie czy Wasze dzieciaki juz odmieniaja slowa, bo moja juz dawno i tak sie zastanawiam kiedy sie tego nauczyla ? ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za wytłumaczenie kto to jest Dora ![]() ![]() ![]() Natala na pół etatu a resztę jest z twoją mamą tak? moja bez smoka od 7mż. ![]() ![]() My dzisiaj wstałyśmy przed 10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy, przynajmniej wiem że nie ja jedna przez to przechodzę, trzeba się zebrać i czekać, czekać do wiosny
![]() ![]() gabisun o jaa jak ja Ci zazdroszczę spania do 10, a o której mała chodzi spać? Mój nawet jak ostatnio usnął o 22.30 to i tak na nogach był już o 7.00. Armada mój Kuba dopiero po drugich urodzinach rozgadał się na całego, mówimy do niego poprawnie więc i on coraz częściej mówi poprawnie, mówi w liczbie pojedynczej i mnogiej, odmienia przez osoby, czasem powtarzając za mną zdarza mu się powiedzieć o sobie w rodzaju żeńskim, ale to u chłopaków normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
hej
Kw ja malej kupie jakas kuchnie...duzy i fajny prezent..choc pomyslow brak czasem ![]() moja mowi np.: 'tata dała' ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pogięło ich z tym remontem. A za niedzielne zakłocanie spokoju chyba bym zabiła. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój różnie z ta odmianą. I lubił mówić do męża "tatusia" w formie żeńskiej ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- :d |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Abz
nie wpadłabym ![]() Natala moja ma tylko pieluszke i lekarka stwierdziła ze bym jej zostawiła bo jest jeszcze mała ![]() My juz drugi dzien spimy do 10 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Lisica cierpliwosci i na pewno sie nauczy wiem ze meczace ale dacie rade
moja miala bunt jak bylam w szpitalu i na jedzenie i na sikanie i schudla mi pol kg kw ja ci sie wcale nie dziwie bo normalnie malego mam juz tydz i tez czasem padam siedzimy caly czas sami tz po pracy jedzie na budowe wraca o 22 akurat jak karmie mlodego i tyle sie widzimy rano wstaje i biegnie do pracy tesciowa ehhhh jej pomoc ogranicza sie do tego gabi pojdziesz na dol nie to nie lubisz babci nie i wychodzi albo ooo jaki on sliczny malutki jak urosnie to go babcia bedzie nosic ja zyje tylko przeprowadzka na swieta i mam nadzieje ze sie wyrobimy bo inaczej ![]() ![]() ![]() jedyna pomic to moja mam jezdzila pierwszy tydz dzien w dzien mi kapac ale teraz juz radzimy sobie sami najwazniejsze ze pempowinka odapdla ![]() ojjj ekspresss ale 2 wystarczyyy lisica my wstajemy przed 7 ![]() Natala moja tez jeszcze ma do spania ale mysle w nowym domku sie za to wziasc bo bedzie krzyk jak .....u sieie bedziemy sami wiec moze sie drzec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
gabi wiesz juz jakiego lokatora masz w środku?
Dziewczyny czy dla chłopców macie nocniki z nakładką, żeby do góry nie sikał? jeżli tak to podajcie jakiegoś linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja sobie od piątku siedzę w domu na L4 i odpoczywam ![]() ![]() niestety nic się nie wyjaśnilo po piątkowej wizycie, dalej nie wiem co będzie ![]() ![]() Natala moja też ma smoka jeszcze do spania i też nie myslałam że wcześniej się pieluchy pozbędziemy. Wogóle to już sama zje, sama pije ze szklanki i wogóle samodzielna bardzo jest i mądra, tylko ten nieszczęsny smoczek nam został ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Weronika a tż nie brał urlopu tacierzyńskiego? by wam pomógł trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Czesc
a robi duza awanture jak nie dalabys jej smoczka??robilas taki "test"?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy nakładke na wc, tam troche lepiej, na podłogę się nie leje. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
nie bral i nie bedzie mial pracuje u rodzicow wiec.........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
KW84 nie sądzę, byś miała jakiś kryzys rodzicielski; po prostu niewyspanie, zmęczenie, brak czasu na relaks, konieczność łączenia roli matki (i to w dodatku x2) i opieka nad domem powoduje brak cierpliwości i rozdrażnienie. To chyba dość częsta konsekwencja zbytniego zmęczenia. Zaproszenie mamy na tydzień to chyba dobry pomysł. We dwie zawsze raźniej Wam będzie, babcia będzie mogła się wykazać, a Ty choć trochę odpocząć
![]() ArmadaV Krzysiu nie odmienia wyrazów, niestety w ogóle niewiele mówi. Ciesz się z tego, bo jak widzisz niektóre dzieci w tym wieku nadal mają problem z mową ![]() Weronika23 no tak to niestety często jest kiedy pracuje się u rodziców. Mam koleżankę, której mąż pracuje u rodziców i też ma problem z urlopami, nie wspominając że również finansowo go wykorzystują. A co do smoczka, to może nawet w nowym miejscu będzie łatwiej pozbyć się go ![]() U nas nadal trwa nocnikowanie... niestety z marnym skutkiem. Krzysiu cały dzień chodzi w majtkach, oczywiście z wyjątkiem spacerów, drzemek i nocnego spania, i niestety nie potrafię zaobserwować jakiś postępów. Nadal robi w majtki, co więcej - nie chce siadać już na nocnik, ba! nawet nie przyznaje się jeżeli coś zrobił. Chyba muszę coś źle robić... tylko co... nie zmuszam go do sadzania na nocnik... czasami namawiam ale nie robię niczego na siłe... więc? może to jakiś kolejny etap... no nic, jakoś to przetrwamy ![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() A u nas co???????oczywiście chory ![]() Katar, kaszel, temperatura. Byleby tylko młodszy się nie zaraził... A jeśli chodzi o nocnik to różnie. Zaczyna już wołać "siusiu" po czym siada na nocnik i ...nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nawet próbowalam sposobu koleżanki: powiedzialam że smok zabrał smoka i przyniesie jej klocki, wszystko rozumiała, powiedziała że dobrze, ale w nocy jak się obudziła to już klocki nie były ważne. może zrobię drugie podejście z okazji Mikołaja ![]() Edytowane przez gabi1985 Czas edycji: 2012-11-21 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja smoczka obcielam i powiedzialam ze piesek odgryzl...fakt ze dluzej zasypiala ale dobrze ze go nie ma...teraz pieluchy sa w natarciu ![]() katiem zdrowka..a moja kupke robi w pampersa,kiedys przed snem zrobila,wydaje mi sie ze w majtki jej ciezko..a jak chce ja posadzic na nocnik to potem nie zrobi a wiem ze jej sie chce...
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja sie ciesze ze u nas przeszlo bezbolesnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.