Bierzemy tabletki antykoncepcyjne, więc NA PEWNO nie będziemy w ciąży :) część V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 22:26   #121
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne, więc NA PEWNO nie będziemy w ciąży :) część

smaczki jak kobiety w ciąży ja za to nienawidzę jajecznicy

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez goszzi Pokaż wiadomość
jestem odmieńcem, nie cierpię jajecznicy
przybij 5
Stary 2012-11-19, 22:34   #122
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne, więc NA PEWNO nie będziemy w ciąży :) część

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
jak pomyślę o jajecznicy na masełku z cebulką, którą TŻ robi to mi ślinka cieknie do tego pomidorek, ciemne pieczywo... pycha!
Mój TŻ nie robi takiej jak ja lubię (lekko pływająca, nie do końca ścięta ), tylko mocno wysmażoną. Ale zawsze ze szczypiorkiem, tudzież szyneczką. No i on na ostro lubi, czyli super dużo pieprzu. Akurat mi to nie przeszkadza.

Ja wolę jak Ty - pomidorki, ciemne pieczywko... Jako dziecko z tatą miałam cały rytuał - ja mieszałam, on wrzucał do michy. Czego to tam nie było... Na patelni papryka, pomidory, wędlina, zielsko... W jajkach trochę keczupu, mnóstwo koperku, z przypraw: pieprz, sól, czerwona papryka... Aż nie mogę sobie przypomnieć co tam jeszcze było. NIEBO W GĘBIE!
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:34   #123
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Ja lubię jajecznicę i zawsze mi się z nią kojarzy tekst zdziwionego TŻ:
To ty nie jesz jajecznicy z 10 jajek? - to odp na fakt że jem z 2 ^^
Carillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:37   #124
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Mój TŻ nie robi takiej jak ja lubię (lekko pływająca, nie do końca ścięta ), tylko mocno wysmażoną. Ale zawsze ze szczypiorkiem, tudzież szyneczką. No i on na ostro lubi, czyli super dużo pieprzu. Akurat mi to nie przeszkadza.
i to, to! taka nie do końca ścięta jest najlepsza TŻ tez taką lubi więc tu nie ma u nas zgrzytu. moge mu spokojnie powierzyć przygotowywanie śniadania
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:38   #125
Serenely
Zakorzenienie

Carillon, haha, no właśnie! Przypomniałaś mi! Nasza jajówka zawsze była z 6-8 jajek. A jak TŻ robi to się najadamy z 4/5, no ale to na 2 osoby.

Nie wiem jak Wy, ale ja idę spać. Prędzej będzie rano i prędzej pyszne śniadanie!
Stary 2012-11-19, 22:41   #126
heart_shaped_box
Zadomowienie

jak jajecznica to tylko mocno scieta. szczypiorek obowiazkowo. szynka lub kielbasa. albo bekon
amerykanie robia oblesna jajecznice.
heart_shaped_box jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:59   #127
Niqsiaaa
Zadomowienie

Też od paru dni za mną 'chodzi" jajecznica, zwłaszcza jak moja mama w niedzielę zrobiła, ale mnie na nią nie obudzili bo uznali że powinnam sie wyspać po imprezie
Lubię różne warianty, byleby kiełbaski/ szynki nie było za dużo. Z TŻtowej produkcji jednak bardziej kocham twarożek ze szczypiorem Takiej całkiem zgluciałej niet, była moją zmorą w dzieciństwie Ale sucha jest jeszcze gorsza. Najlepsza jednak jest na pomidorkach z puszki, mmm.
Ja i tato mieliśmy rytuał bardziej kanapkowy, ale jajo też obowiązkowo na nich było. I koniecznie do tego kakao, cudowne czasy
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 06:57   #128
krtek_
Zadomowienie

W poprzedniej części więcej mnie nie było niż byłam, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem

Jakoś mam ostatnio niefajny czas, od miesiąca chodzę z bolącym gardłem, nie wiem, ki diabeł, bo lekarz stwierdził, że 'taki urok jesieni' Na uczelni też jakoś nieciekawie, niby wszystko zaliczam, ale mam poczucie, że już niedługo ta dobra passa potrwa, a mnie się stypendium marzy

I tylko z TŻ wszystko bez zarzutu. Znaleźliśmy mega tanie miejsce na nocleg w Krakowie i pojedziemy tam sobie na 6 dni po świętach i tam spędzimy też Sylwestra

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 06:59   #129
Frutti
Zakorzenienie

kciuki, kciuki, próbny polski
Stary 2012-11-20, 07:36   #130
Azalia1992
Raczkowanie

I ja się melduję Dość późno, bo uczelnia to taaaki pochłaniacz czasu :/ Ale ostatnio zauważyłam u siebie, że mi się jakby zegar biologiczny przestawił. Zwykle po 22 byłam padnięta i tylko chciałam iść spać, a teraz, po prawie 2 miesiącach nauki spokojnie ze skupieniem i po 24 mogę siedzieć. Tylko poźniej gorzej ze wstawaniem na 8 ...
Azalia1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:21   #131
wioleta20
Zakorzenienie

Kurcze już 5 stron...
Ja jako jedyna chyba chodziłam do technikum...;p
Mi się wydaje że próbna matura była trudniejsza niż normlana..
A teraz jestem na administracji...
Też uwielbiam jajecznice;p
A co do tabletek to kurde tabletki mam za słabe i już mam pół miesiąca plamienia, a jest to moje 4 opakowanie, mam już wykupione 5 opakowanie więc jeszcze je wezmę a potem też musze iść do gin;/

Juz nie długo świeta;p
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:40   #132
fioleciasto
Zakorzenienie

ja miałam plamienia przez jakieś dwa tygodnie pierwszego opakowania.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:44   #133
wioleta20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
ja miałam plamienia przez jakieś dwa tygodnie pierwszego opakowania.
Ja miałam przez 1 całe opakowanie, ale to normlanie, potem 2 opakowana spokój a teraz znowu, ale jestem zabezpieczona mimo to więc się nie obawiam;d I ten miesiac wytrzymam;d
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:50   #134
fioleciasto
Zakorzenienie

no mi po dwóch tygodniach minęło, zobaczymy jak będzie dalej póki co mam trzeci dzień przerwy.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:55   #135
podpretekstem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość

I tylko z TŻ wszystko bez zarzutu. Znaleźliśmy mega tanie miejsce na nocleg w Krakowie i pojedziemy tam sobie na 6 dni po świętach i tam spędzimy też Sylwestra
Pochwal się, gdzie będziesz balować Jak będziecie, to koniecznie Kitsch trzeba odwiedzić w końcu go reaktywowali po zawalonych schodach i jest na samym Rynku Najbardziej znany klub w Krakowie, zatem obowiązkowy, nocny punkt programu
podpretekstem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:46   #136
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez podpretekstem Pokaż wiadomość
Pochwal się, gdzie będziesz balować Jak będziecie, to koniecznie Kitsch trzeba odwiedzić w końcu go reaktywowali po zawalonych schodach i jest na samym Rynku Najbardziej znany klub w Krakowie, zatem obowiązkowy, nocny punkt programu
Mieszkać będziemy na Oboźnej, a balować raczej nie będziemy, bo żadne z nas imprezować za bardzo nie lubi Głównie jedziemy, żeby spędzić trochę czasu razem, wspólnie pomieszkać przez parę dni i mieć pełną swobodę. A Sylwestra spędzimy pewnie na zakrapionych alkoholem grach i zabawach we dwoje

Jesteś z Krakowa? Może polecisz jakieś miejsca, gdzie można smacznie i w miarę tanio zjeść, albo jakąś przyjemną okolicę na spacer?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:06   #137
Serenely
Zakorzenienie

Wcinam właśnie jajecznicę z kiełbaską i szczypiorkiem. I do tego pomidorki koktajlowe! Mniam!
Stary 2012-11-20, 10:21   #138
pszczolka_maja1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Chciałam pozniej isc na technika dentystycznego albo protetka.. ale wszedzie gdzie czytam sa egzaminy wstepne na te kierunki gdzie trzeba kupic swoje narzedzia dentystyczne i w wosku cos wyrzezbic. kiedys byla glowa konia innym razem lilia.. wiecie dziewczyny cos na ten temat? znacie kierunki posrednie... marze aby grzebac ludziom w zebach nawet jakbym miala zrobic to dluzsza droga
Interesują Cię studia z techniki dentystycznej czy również np. szkoły policealne? Taką mogłabym Ci polecić we Wrocławiu (wysoki poziom nauczania oraz zdawalności egzaminu potw. kwalifikacje zawodowe).
-----------------------------------------------------------------------

Pierwszy post warto by uzupełnić o informacje na temat tabletek branych w systemach: 24+4 oraz 28 (pkt 4, 6 ,7); natomiast w pkt 1 skorygować błąd merytoryczny.

także << i również, też>>
także =/= więc, a zatem, reasumując... i inne twory
pszczolka_maja1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:29   #139
goszzi
Zakorzenienie

my też się do Krakowa wybieramy na Sylwestra

"Jak pokonasz samego siebie,
to już ci nikt nie stanie na drodze."
goszzi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 10:39   #140
kasiarzynaa
Zakorzenienie

tyyyle stron od wczoraj

Cytat:
Napisane przez anulka1321 Pokaż wiadomość
obliczanie macierzy odwrotnej metoda Gaussa Jordana monotonicznośś funkcji granice metoda de hospitala xD
oj znam to dobrze.

Cytat:
Napisane przez giovanna92 Pokaż wiadomość
ja myslalam , ze nasza Frutti to juz kobitka po 20-stce
Ja tak samo myślałam, że mniej więcej mój rocznik.

Ja jestem po licencjacie z Ekonomii spec. Pośrednictwo i zarządzanie nieruchomościami a aktualnie na 1 roku magisterki Ekonomia spec. Wycena nieruchomości. Wszystko na uczelni ZUT ( dawna polibuda szczecińska) ale głownie te studia dla specjalizacji. Nieruchomości
Chociaż ostatnio myśle by nie strzelić jakieś podyplomówki z bankowości albo marketingu.

ale w tym miesiącu mam małe krawienie, aż myślę czy na samej w kładce go nie spędzić. w końcu normalnie na treningach mogę funkcjonować w 'tych dniach'

Butomaniaczka
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:30   #141
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Wcinam właśnie jajecznicę z kiełbaską i szczypiorkiem. I do tego pomidorki koktajlowe! Mniam!
ja wstałam z myślą o jajecznicy, ale sałatka która była w kuchni przełożyła jajecznicę w czasie zjem na kolację.

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
A teraz jestem na administracji...
to witaj w klubie studiowałam też chwilę filologię polską, ale dobrze że przestałam

Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa Pokaż wiadomość
Chociaż ostatnio myśle by nie strzelić jakieś podyplomówki z bankowości albo marketingu.
szkoły podyplomowe warto teraz robić. im więcej masz wpisane w CV tym lepiej... czasem jedna nieistotna właściwie szkoła potrafi wiele zdziałać (znam takie przypadki). no i się rozwijasz
Stary 2012-11-20, 12:27   #142
jasne_jasne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze w LO Profil lingwistyczny
No to witam w klubie, bo ja profil politologiczno-lingwistyczny.

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:56   #143
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
czyli nie chodzisz do liceum w samym Wrocławiu? nic, tak z ciekawości pytałam

to tylko ja spędzam prawdopodobnie sylwestra z tż w domu? no chyba, że kupi do tego czasu samochód to pewnie gdzieś pojedziemy

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:57   #144
Serenely
Zakorzenienie

Nie tylko Ty. My nie mamy na razie żadnych planów.
Stary 2012-11-20, 12:59   #145
Eldo_rado
amor vincit omnia

my też nie mamy planów... prawdopodobnie spędzimy Sylwestra u znajomych.
Stary 2012-11-20, 13:04   #146
jasne_jasne
Zadomowienie

My również nie mamy i nie planujemy w sumie, bo w tamtym roku były wielkie plany, a nic z tego nie wyszło. Prawdopodobnie skończy się jak rok temu- dzień przed zaproszono nas na domówkę.

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:13   #147
rozsznurowana
Zadomowienie

ja pracuję jeszcze w sylwestra, także nie ma szans żeby pojechać gdzieś wcześniej na pare dni...

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 13:22   #148
giovanna92
Wtajemniczenie

GG do giovanna92

Jakas z dziewczyn interesowal temat choroba lokomocyjna a tabletki anty

Dzis bylam u ginekologa i pytalam go o to. I powiedzial, ze sie jeszcze nie spotkal, ale to calkiem mozliwe, ze od tabletek mam te objawy podczas podrozy, czyli nudnosc , pocenie sie, zawroty glowy.
Zlecil mi badania : mocz, TSH, kreatynina i rowniez posiew moczu- ale to ze wzgledu na moje ciagle problemy z pecherzem.
Mam nadzieje, ze pomoglam

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Jakas z dziewczyn interesowal temat choroba lokomocyjna a tabletki anty

Dzis bylam u ginekologa i pytalam go o to. I powiedzial, ze sie jeszcze nie spotkal, ale to calkiem mozliwe, ze od tabletek mam te objawy podczas podrozy, czyli nudnosc , pocenie sie, zawroty glowy.
Zlecil mi badania : mocz, TSH, kreatynina i rowniez posiew moczu- ale to ze wzgledu na moje ciagle problemy z pecherzem.
Mam nadzieje, ze pomoglam

Edytowane przez giovanna92
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:25
giovanna92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:57   #149
timotei
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Kurcze nie mam pojęcia co robić, do mojego ginekologa tak szybko się nie dostane. Ostatnio pojawiły się na moich nogach pajączki, siniaki. Na samym początku myślałam że jak to ja gdzięs się pewnie uderzyłam i stąd. Ale zaczełam się ostatnio niepokoić tymi pajączkami. Z tego co czytałam w waszym watku może to być związane z za silnymi tabletkami. Jak myślicie czekać do stycznia na wizyte (najbliższym termin na nfz) czy zgłosić się jednak prywatnie do mojego lekarza ?
Pozdrawiam
timotei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:28   #150
Eldo_rado
amor vincit omnia

poćwiczyłam i od razu mam dużo energii może spróbuję ją wykorzystać w celach naukowych- na piątek mam mnóstwo materiału do ogarnięcia na ćwiczenia ... ale najpierw koktajl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości