![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Ponadto chciałam wam powiedzieć że weekend znów nam minął pracowicie. Ale jest juz coraz mniej do zrobienia. W sobote wieczorkiem byliśmy na koncercie noworocznym - orkiestra zabrzańska. Świetnie grali i świetni soliści. Można wypocząć i nieźle się zrelaksować nawet przy operze
![]() A w niedziele mieliśmy pełno relaksu i wypoczynku. No i poszliśmy na spacer z duża ilością śniegu. U mnie dziś non stop pada deszcze. A jest -2 stopnie. Już 3 razy skrobałam auto. To paskudztwo strasznie szybko zamarza i robi się bardzo niebezpiecznie. A ja mam zaraz znów spotkanie i znów musze siadać za kółko. Ech.
#122 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie, nie jesteś dziwna - po prostu planujesz ślub, a to wiele wyjaśnia ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() a w następny weekend znów imprezka u Was czy gdzieś wyruszacie? ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- ehh, jak dobrze wracać do tych cudnych chwil ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- JJJustynAAA ale się poprzeplatałyśmy ![]() dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia ![]() co do carbonary - jeśli nie lubisz boczku, to myślę, że śmiało możesz zastąpić go jakąś wędzoną szynką. przychodzi mi do głowy parmeńska, ale to raczej spory wydatek i myślę, że jakakolwiek wędzona będzie dobra ![]() ![]() super, że oprócz pracy w weekend, udało Wam się też spędzić przyjemnie czas ![]() uważaj tam na siebie za kółkiem!
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
można zastąpić np szynką albo jakąś wędzonką ale z boczkiem najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
zostaniemy tam 4 dni do niedzieli - mm nadzieję, że pogoda dopisze ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a więc nastąpił ten dzień kiedy u mnie troszkę śniegu spadło
![]() ![]() u mnie weekend też zleciał szybko ale jak ostatnio to bywa miałam tylko jeden dzień wolnego, następny dopiero w czwartek... chyba zrobię sobie małą drzemkę bo mnie coś spanie łapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, kraków pod lodem, psy mi na spacerze wywijają orła, jeszcze czegoś takiego nie widziałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Gawa - a gdzie odbędzie się ślub? bo to brzmi jakby miało być w jakiejś egzotycznej scenerii...
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Komoda okazała się jednak w całkiem trafionym kolorze, jak wstawiliśmy ją do pokoju to uznaliśmy, że jest dobrze ![]() Dziewczynki dziękuję za podzielenie się polecanymi tytułami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje takiego zaszczytu ![]() ![]()
![]() |
#129 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej kobiey
![]() U Nas też mroźno i śnieżno. Jest - 10 st, a Ja na L4 do końca tygodnia. Mam zapalenia gardła, bolą mnie uszy i co dziwne dziąsła. Dostałam leki, ale bez antybiotyków no i mam leżeć w łóżku, nadrobię zaległości leniwca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Ślicznie urządzony pokój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Ja też bardzo lubię książki o życiu arabskich kobiet i ich rodzin. Polecam "Spalona żywcem" ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- My z TŻ bardzo często oglądamy i wspominamy Nasze wesele ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Miło, że zaglądasz do Nas ![]() Mam, nadzieję, że u Ciebie co raz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Gdańsk ma swój urok ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj robiłam makaron ze szpinakiem..pycha ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- dziękuję Dziewczyny za miłe słowa otuchy.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() no a jak jest u was taka pogoda to uważaj na siebie, o wypadek nie jest ciężko.....tym bardziej, że nie wiadomo kto jedzie przed nami.... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
"Spaloną żywcem" też czytałam....a polecasz cos jeszcze ?? ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Coś niesamowitego z tą dzisiejszą pogodą! -2 stopnie i deszcz, który marznie na podłożu i robi istne lodowisko. Po pracy pozbywałam się grubej warstwy lodu z powierzchni auta przez dobrych 25 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to kuruj się Kochana ![]() U nas stolica biała i lodem skuta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Niestety musze was rozczarować, ślub w urzędzie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że Twój Tata teraz dopiero "pęka" do tej pory jakoś się trzymał i po prostu już nie daje rady. Każdy ma taki etap po takiej tragedii. Myślę, że Twój Tata powoli godzi się z tym co się stało choć ciężko mu zaakceptować to wszystko. Będzie dobrze tylko na wszystko potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu.... ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
ciekawy pomysł na ślub Waszych świadków i bardzo nietypowy. Ciekawe co ich skłoniło do takiej decyzji
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
magnusiadzięki za przepis na carbonare
![]() niki19ja jestem zadowolona z tych mebli.. a co do kurzu.. zależy, bo jak palę świeczki albo kadzidełka to pewnie są na meblach jakieś paprochy... a co do kurzu... jak siedziałam w domu i nie pracowałam to widziałam każdą najmniejszą drobinę kurzu... a teraz jak wracam z pracy to nawet się ich nie doszukuje ![]() ![]() ehhh zazdroszczę tego imprezowego weekendu.. ja mam wrażenie, że my jesteśmy w trakcie najgorszego dla nas okresu pod względem czasu... oboje mamy zjazdy w weekendy... ta mnocna zmiana TZ jest do kitu... zamiast konczyc zmiana z piatku na sobote i potem dopiero z niedzieli na poniedzialek isc.. to szef TZ robi mu na zlosc i musi chodzic z soboty na niedziele... a z niedzieli na poniedzialek ma wolne... kiedy ja juz koncze swoj weekend i tak sie mijamy... ![]() justiii87 dzięki kochana za miłe słowa... wrzucam dla Ciebie jeszcze pare zdjec, ale robionych dosyc dawno, swiezo po uprzatnieciu remontowego balaganu ![]() Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2013-04-05 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
hmmm coś namieszałam z załącznikami, jeszcze raz dodaję
![]()
#138 |
Zakorzenienie
|
Też mam taki kolor jednej ściany w kuchni
![]() ![]() Tylko, że u Nas jest połączeni bieli- szarego i fuksji ![]() Bardzo ładne mieszkanko ![]() Lubię bardzo oglądać wnętrza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Troszkę mnie nie było, w czwartek dostałam skierowanie na rehabilitację i trochę się podłamałam. zadzwoniłam do centrum rehabilitacji i wszędzie słyszałam, że mnie zapiszą na lipiec/sierpień! traf chciał, że na skierowaniu brakowało mojego peselu, więc kolejna wyprawa do szpitala. tż załatwił wpis na Skierowaniu "cito!". na rehabilitacji powiedzieli za miesiąc, a w końcu miałam jakiegoś farta i w najbliższą środę zaczynam serię 10 dni ćwiczeń i zabiegów z ręką!
![]() wloszka - fajna kolorystyka! ![]() powiem Wam, że ja po 4 miesiącach mam już chyba dość naszych kolorów... a tż ostatnio do mnie rzucił że w lecie wyśle mnie z młodym do dziadka i zrobi 2 warstwę... kurcze aż nie chcę go załamywać że mi się te kolory już przejadły... zwłaszcza pomarańczowo-żółta sypialnia... albo mam przesyt żółci, bo kuchnia i przedpokój też żółte... w temacie sukien - moja wisi w szafie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Wariacja na Carbonarę ![]() gdyby Was naszło na trochę odmienną Carbonarę polecam taki mix: boczek, cebulka, śmietana 18% (piątnicy), 1 Camembert ![]() w tłumaczeniu co jak robić jestem tragiczna, więc w skrócie, wszystko robicie tak jak w przepisie magnusi (ja nie dodaję oregano). po dodaniu śmietany dodać pokrojony w plastry Camembert oraz szczyptę gałki muszkatołowej i chwilę podusić ![]() zamiast cebulki można dodać pora, będzie delikatniejsze ![]() Justynaa - ja czasem robię po prostu z kiełbaską ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Kurcze, czwarty dzień z rzędu boli mnie głowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas wczoraj było tak samo , wszystko skute lodem o połamane nogi i ręce bardzo łatwo, a dzisiaj ten lód przysypał śnieg ![]() W ogóle to chce już wiosnę ![]() Cytat:
![]() ![]() Kuchnie macie śliczną ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ale piękne wnętrza pokazujecie... wtedy budzi się we mnie chęć posiadania swojego mieszkania, ale pewnie wolałabym w IE...
Ja idę do pracy na 11.00 a więc życzę wam miłego dnia, czy wy też ostatnio tak macie że mogłybyście spać całymi dniami? |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
też jestem ciekawa czym sugerowali się przyszli PM do takiego ślubu....na moje to dość odważnie ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- wloszka8 super masz kuchnię i łazienkę!!!!! kurcze jak ja bym chciała sobie wyremontować "od podstaw" kuchnię, łazienkę i przedpokój! gdybym wiedziała, "co dalej bedzie" z "naszym" mieszkaniem to już bym coś zrobiła... No ale ja mam 2 pokoje wyremontowane, a do trzeciego się przymierzamy ![]() Twoja szybka miedzy szafkami w kuchni jest świetna->jakiś czas temu ogladałam je...widziałam nawet Twoje storczyki-koleżance nawet je doradzałam ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() my remont swojego mieszkanka skonczylismy tydzień albo 2 przed ślubem ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
co do kolorów...to może powiedz wprost, że Ci się kolory znudziły, może przemalujecie na inny....a jaki bys chciała?? masz coś na oku? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ja też!!! ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- [QUOTE=Malgos_12;38786457] Ja idę do pracy na 11.00 a więc życzę wam miłego dnia, czy wy też ostatnio tak macie że mogłybyście spać całymi dniami?[/QUOTE] TAK!!!!
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys jadłam u koleżanki z serkiem mascarpone zamiast śmietany tez pycha ![]() dobrze, że udało Ci się z tą rehabilitacją ale swoją drogo to paranoja z tymi terminami ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- oj ja też !!!!!
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Moje dokładnie tak wygląda
![]() Cytat:
![]() już kiedyś mówiłam ale powtórzę - rewelacja ![]() niestety tak...
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
U mnie wojsko jeszcze siedzi w koszarach, a śniegu już i tak chyba nie ma, przynajmniej z pewnością nie w centrum... strasznie wam współczuję takiej pogody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj spędziłam 42 minutyna skrobaniu a raczej kuciu lodu z auta, normalnie szok, a byłam przekonana że to wczorajszy poranek był najgorszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do CBŚ???? coś mi umkło że nie słyszałam o Twoim wezwaniu? ![]() co do ewentualnej odsiadki- spoko pilnik w chlebie przyniesiemy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.