|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje pierwsze decupotworeczki ;)
Dziękuję Ci Pupilku za opinie i podpowiedzi
Jestem bardzo wdzięczna, bo poszerzyłaś moją decocupagową wiedzę o temat, o którym nie miałam zielonego pojęcia i bardzo się z tego cieszę A spękań takich nie omieszkam wypróbować, bo coś mi się wydaje, że mam ku temu odpowiednie warunki termalne w chałupce ![]() Cieszę się, że moje robione "na szybkości" serducho się spodobało i przypadło Wam do gustu Bukiecik kwiatów, koronka (jak zwykle ) i paseczki
Początki mojego decou Zapraszam w odwiedziny, Ania Serwetki na wymianę ![]() Mój raczkujący blog: http://aniciutciut.blogspot.com/ Zapraszam Edytowane przez prunelka Czas edycji: 2013-09-30 o 22:37 Powód: dodanie zdjęć |
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
prunelka,śliczne te Twoje pudełka..
|
|
|
|
|
#123 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Piękne
takie pastelowe ![]() Podoba mi się to delikatne tło dookoła motywu i kolorystyka paseczków, jest przez to takie delikatne i bardzo kobiece |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Prunelko ale się naoglądałam Twoich prac. Wspanialości widzę ogromne
postepy. bo wciąż trenujesz i coraz wiecej bardzo ładnych prac. |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne te ostatnie pudełko
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Beatrix dziękuję Ci bardzo. Fajnie, że do mnie tutaj zaglądasz
Pupil Dziękuję Pupilku, taki właśnie był zamysł A ta praca podobnie zresztą jak serducho powstawała na dwa razy... Zatem wszystko zdzierałam i to jest jego druga odsłona Cieszę się bardzo, że ty razem mi się udało Lexor Dziękuję Ci Alinko Do wszystkiego ją prawie dodaję ![]() Terenia Dziękuję Ci kochana kobieto za odwiedziny i miłe słowa Po ich przeczytaniu również spąsowiałam ![]() Anita19800 Dziękuję Marto, bardzo miło słyszeć
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
prunelka zaglądam,podziwiam i czerpię inpsiracje .ogolnie na razie ogladam i czytam jak robić by prace były lepsze i piękniejsze Ostatnio 3 raz przemalowałam zegar ,na beż ..chyba ze znow mi sie zmieni koncepcja..
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę Ja też jestem jeszcze właściwie raczkująca i też wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale z forum bardzo dużo można się dowiedzieć i podpatrywać co przekłada się na coraz lepsze prace A dzisiaj taki tam poziomkowy chustecznik Wielu osobom kojarzy się z opakowaniem chusteczek z biedronki podobno W każdym razie oficjalnie mówię, że nie było ono moją inspiracją, jakoś tak wyszło, czysty przypadek Do zielonego pod kokardą, dodałam nieco złotej farby dzięki czemu po światło opalizuje na złoto, czego niestety nie udało mi się uchwycić
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
prunelka,nie widzialam takich pudełek w Biedronce..
wczoraj dokonczylam swoją deske na zapiski teraz tylko lakierowanie...bo na zegar dalej nie mam koncpepcji. robie jeszzcze wazon w maki i swieczniki ktore nie wiem czy nie zmyje, bo takie mdłe babcine..i chyba nakleje cos innego.. we wtr skocze sie po gliceryne i bede cieniować zobacze co z tego bedzie... na razie jestem chora,z synka zeszlo na mnie... |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
piękne są twoje prace i pastelowe pudełko i chustecznik
![]()
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Pastelowe pudełko śliczne, ale chustecznik
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki cudny chustecznik!
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Okrągłe pudełko strasznie mi się podoba.
Szczególnie chwalę za tło wokół : piękny pastelowy błękit, świetnie Ci wyszedł. ![]() A chustecznik nijak się ma do biedronkowego
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Beatrix podobno są podobne
Zdrowia życzę cycol11 Dziękuję Figamaga I Tobie Figuniu dziękuję anita19800 I Tobie Martusiu dziękuję rosier No to teraz padłam Takie słowa z ust Mistrzyni Ja to myślałam, że mnie tu będziecie poprawiać i pokazywać co robię źle, do czego mam się bardziej przyłożyć a Wy tu chwalicie i chwalicie.. No nie wiem czy to tak dobrze
Początki mojego decou Zapraszam w odwiedziny, Ania Serwetki na wymianę ![]() Mój raczkujący blog: http://aniciutciut.blogspot.com/ Zapraszam Edytowane przez prunelka Czas edycji: 2013-10-08 o 11:05 Powód: literówka |
|
|
|
|
#136 | |
|
|
Oooooo jaki cudny chustecznik
Pięknie skomponowany i bardzo bardo ładnie pocieniowany ![]() W całości podpisuje się pod słowami Martusi....i porywam, bo jakoś nikt go jeszcze nie przygarnął ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie komponują się poziomki z motylami.Bardzo apetyczne, a motyle swoim odcieniem dodałuy mu blasku i świeżości.Cieniowanie bardzo ciekawe,takie marmurkowe.
Pudełeczko z paseczkami śliczniaste. bardzo romantico. I serduszko fajne, szczególnie w takim czasie. Tak,tak,zrób bubla to się przekonasz Ale przecież nie zrobisz bo nie umiesz
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki )Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2013-10-08 o 12:52 |
|
|
|
|
#138 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już się chwaliłam w innym wątku, że w końcu spękania jako tako mi się udały i oto efekty Wazoniki kupiłam na pchlim targu (tuż koło mojego domu jest pchli targ organizowany co niedzielę i można na nim kupić mnóstwo fajnych rzeczy ). Kosztowały całe 50 gr za sztukę Były stare, nieciekawe i paskudnie obdrapane, co zresztą widać na zdjęciu, ale postanowiłam się nimi "zaopiekować"i poddać je delikatnej transformacji. Oto co z tego wyszło Oceniajcie proszę czy mi się udało lub krytykujcie do woli
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
Metamorfoza dzbanuszków niesamowita
.Z takich brzydali takie cuda, śliczne te dzbanuszki .A poprzedni chustecznik też piękny, cieniujesz super |
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
prunelka wazony super i ten kształt ,uwielbiam takie wazony a jeszcze z takim motywem jak zrobiłaś
|
|
|
|
|
#141 |
|
|
Są wyjątkowo brzydkie, pociapane, popękane i w ogóle jakieś takie beeee....żeby Ci ulżyć przyjmę je na stan...tylko przed wysyłka dobrze je zapakuj, żeby im się w drodze krzywda żadna nie stała
![]() A tak btw to wyszły ślicznie bardzo ładne spękania, zwłaszcza drugi wazonik ma takie prawie że niewidoczne i bardzo bardzo naturalne
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
eee właśnie zbieram szczękę z podłogi.........cudowne wazoniki zrobiłaś a spękania pierwsza klasa
![]() ![]() klaski:
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, mam taki brązowy, ale wygląda lepiej niż te przed Twoimi zabiegami kosmetycznymi
Za każdym razem jak widzę coś zniszczonego w potem odnowionego to nie mogę wyjść z podziwu jak umiejętnie można dać jakiejś rzeczy nowe życie, blask... To sztuka jedyna w swoim rodzaju i za takie czary należą Ci się wielkie
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także widać różnicę pomiędzy zabezpieczaniem spękań fiksatywą a tym lakierem, który posiadam Kubisia1 Dziękuję Ci Aneczko ![]() beatrix28 Dziękuję Beatko ![]() Pupil Dziękuję Pupilku (ponownie dzisiaj zresztą) cycol11 Dziękuję kochana Ale w końcu się udało i mam nadzieję, że teraz to już będzie tylko lepiej ![]() edit: anita19800 Ojej Marto wybacz, nie zauważyłam Twojego posta, gapa ze mnie. Dziękuję za ta miłe słowa Zwłaszcza, że te targi rupieci mam tuż pod nosem co niedzielę
Początki mojego decou Zapraszam w odwiedziny, Ania Serwetki na wymianę ![]() Mój raczkujący blog: http://aniciutciut.blogspot.com/ Zapraszam Edytowane przez prunelka Czas edycji: 2013-10-08 o 19:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania, Ty tu nie kokietuj w postach, że coś nie tak!
![]() Te dwa wazoniki są CUDNE! ![]() Po pierwsze primo: cieniowania świetne!
![]() po drugie primo: motywy świetne! ![]() po trzecie primo: spękania świetne! ![]() po czwarte primo: całość odnowiona świetnie! ![]()
|
|
#146 |
|
|
A po piąte primo - znów bubel nie wyszedł
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Och Wy... Kochane jesteście naprawdę Dziękuję Babeczki kochane Zwłaszcza jak się tu człowiek cudowności na forum naogląda Ale dzięki Wam aż chce się pracować! Lecę posprzątać a później zabieram się za decou Żebyście miały co oglądać, hihi..
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Chustecznik piękny, a dzbanuszki rewelacyjne Też lubię wstążeczki więc Ci się nie dziwię
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu sama stwierdzasz, że nie ma to jak robić nasze malowanki na starych
rupieciach. te wspaniałe kształty , satysfakcja że uratowało im się życie no i jeszcze ta cena... Też bym chciała mieć taki pchli targ raz w tygodniu. Gdy mieszkaliśmy w stolicy ci sobotę rano byłam na Kole , a teraz tylko las niedaleko. |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
A mojego posta co zostawiłam(tak mi się przynajmniej zdawało
) coś zjadło więc spieszę donieść,że rzeczywiście jakieś takie popękane,pociapane....... .....,co Ci będą zawadzać.Jednego do Ewci drugiego do mnie![]() Uwielbiam takie metamorfozy, ratowanie rupieci,przeistaczanie w cacuszka. Niesamowita przemiana
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Jestem bardzo wdzięczna, bo poszerzyłaś moją decocupagową wiedzę o temat, o którym nie miałam zielonego pojęcia i bardzo się z tego cieszę
A spękań takich nie omieszkam wypróbować, bo coś mi się wydaje, że mam ku temu odpowiednie warunki termalne w chałupce

takie pastelowe 
Zatem wszystko zdzierałam i to jest jego druga odsłona

Takie słowa z ust Mistrzyni
klaski:
Dziękuję Babeczki kochane
Chustecznik piękny, a dzbanuszki rewelacyjne
) coś zjadło więc spieszę donieść,że rzeczywiście jakieś takie popękane,pociapane....... .....,co Ci będą zawadzać.Jednego do Ewci drugiego do mnie