Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 19:43   #121
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ogolnie, ile za prace kasujesz? xD ja ze swojego ustnego polaka miałam 100% xDD
Za jedną 40-50 zł, jeszcze nie wiem czy ich wkurzyć ceną czy nie W każdym razie poszła fama, że tanio piszę, bo inni chcą od 80 zeta wzwyż. A to już lekka przesada jak na moje.
Mi z ustnej punkt zabrakł do 100%, ale na chooy oni robią ustną maturę z polskiego to ja nie wiem Potrzebne to jak koszula w dupie.

A to owsianki nie robicie na mleku? Z wodą nie jest taka...mdła? Jak do kaczek?

A powiem Wam coś. Takiej woli życia, walki i przetrwania nie widziałam chyba jeszcze nigdy Moja mama przyniosła dziś do domu na kurtce biedronkę. Wrzuciła ją do sedesu i nie spłukała. Ja poszłam na grubsze posiedzenie, patrzę, a tam coś łazi, normalnie się wystraszyłam, że jakiegoś robala wysrałam No ale dobra, spłukałam, wyszłam. Godzinę później przyszłam siku, biedronka nadal dryfowała w sedesie To było popołudniu, do teraz byłam jeszcze z 4 razy siku i biedronke widziałam tylko raz, myslalam więc, że została wreszcie spłukana. Ale nie. Poszłam się teraz kąpać, przedtem znowu siku, patrzę a tam kurfa biedronka No kurde żebyście wiedziały, że takiej woli walki i chęci do życia nie widziałam Wzięłam więc zrobiłam rulonik z kawałka kartonu i wyjęłam biedronkę i posadziłam na ścianie przy drzwiach wejściowych. No kurfa chciałam dobrze, a że wieje niemiłosiernie to biedronka koniec miała marny...

Po drugie, wyprałam swoją ulubioną torebkę, bo zrobiły się nieładne ślady przy zamku i chyba tego nie dopiorę. Jak myślicie, myjka ciśnieniowa będzie dobra?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:10   #122
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

halooooooooooł co tu taka cisza ???????????
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:57   #123
Joanna XL
Zakorzenienie

ja cierpie w ciszy bosze jak ja nienawidze swoich zebó ... wyrwać bydlaki i wstawic plastik to będzie spokój

Przeciwbólowy lek który kupiłam zadziałał na 1-1,5 godz (a wziełam maksymalna dawke0 wiec teraz próbuje sposobu medycyny ludowej i zapijam ... I alko działą lepiej jem kolacje normalnie i jest prawie miło

Pochwale sie że mimo drugiego kieliszka wina jem na kolacje sałatke (tak tak ) Czyżby alkohol przestał na mnie działać i juz nie zmienia mnie w potwora gastronomicznego?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Zreszta ten kieliszek jest drugi i ostatni Czyżbym dorosła ?
A nie poprostu picie w samotnosci mi nie leży ;( Od jutra mam gościa na weekend - i dobrze bo dziwaczeje sama na 100 m - iiw sumie kupiłam butelke wina na dzień kobiet

Zastanawiam sie czy M. bedzie pamietał .. niby w zeszłym tygodniu coś wspomniałam - no zobaczymy ...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:13   #124
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Asia ty sie nie zastanawiaj czy będzie pamiętal na pewno nie zapomni....
moja kumpela ze dwa dni temu zapytała męża czy wie co bedzie w piatek.... a on na to:"nowa promocja w tesco"

szczęka jej opadła......

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:25   #125
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
Asia ty sie nie zastanawiaj czy będzie pamiętal na pewno nie zapomni....
moja kumpela ze dwa dni temu zapytała męża czy wie co bedzie w piatek.... a on na to:"nowa promocja w tesco"

szczęka jej opadła......

Dobre Ja nie oczekuje cudów - i zasadniczo przypominam .. bo po co sie potem denerwowac - a tak delikatnie przypomne i potem mam i prezenti kwiatki i w ogole W zeszłym tygodniu wygladało to tak:
- Btw szkoda że 8 mnie nie bedzie
-Dlaczego?
- No bo byśmy gdzies poszli , coś odświetnego zrobili .. Bo przecież wiesz co wtedy jest ?
- Oczywiście.. Czekaj .. nie rocznica bo to w maju , urodziny masz we wrześniu ... A Twoje Imieniny? (które mam w lipcu)
Tu robie groźną mina i po trzech pudłach w końcu M wpada o co chodzi ... ale wyraz ulgi na twarzy bezcenny
Stary 2013-03-07, 21:27   #126
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

hehe
a moj właśnie wrócił z pracy z wiąchą tulipanów..... i mi mówi ze z okazji dnia kobiet

Stary 2013-03-07, 21:39   #127
Joanna XL
Zakorzenienie

czytałam właśnie inne wątki chwile .. i już wiem że moim celem na ta wiosne powinno być "zostanie aniołkiem victoriasecret" cokolwiek to znaczy
Po wadze tych lasek sadząc ja mam szanse na zostanie nawet dwoma aniołkami

Ja rozumiem że np ogolniemoże patrzeć na mój problem zprzymrużeniem oka , sama jeszcze niedawno myślałam o tym ze przy wadze i wzroście anuszkiwygladałabym całkiem nieżle (sorry

No ale gdzieś są granice - według niektórych dziewczyn moim celem powinno być 48 kg ... w ogóle sobie tego nie wyobrażam
Ale zaczynam rozumieć ze nawet jak osiagne swój cel - czyli generalni wagę poniżej 70 kg to i tak bedę przez częśc ludzi oceniana jako "gruba" ... Mimo normalnego BMI... I w sumie fakt - majac ta wage czułam sie gruba .. to właściwie już nie wiem dokąd dązę (mniej niż 68 kg nie pamieam żebym ważyła) ale wiem ze cel jest baaaardzo daleko

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
hehe
a moj właśnie wrócił z pracy z wiąchą tulipanów..... i mi mówi ze z okazji dnia kobiet
No i prawidłowo Mężczyzne trzeba wychować - ma wiedzieć kiedy kwiaty przynosić ... Mój to nawet bez okazji czasem przynosi ... Myśle że poniekąd działą tu odruch pawłowa

W ogóle - żeby nie był0 - to ja lubie mężczyzn - tylko z biegiem lat coraz bardziej sie przekonuje że to bardzo proste wręcz prymitywne konstrukcje

Poza tym - poczułam sie staro - ja mam zaliczoną starą mature... co prawda na 5 ale to nie byłą żadna nowomodna "prezentacja"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 21:53   #128
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Asia jakie staro..... ? oszalałaś?
to ja tez się tak czuję..... moich koleżanek dzieci maja po 18lat... no dobra, dwie mają takie dzieci.... reszta młodsze, mniej lub wiecej....
niemniej jednak mature tez mam starą
a faceci.... oni sa mało skomplikowani

a co do wagi...... ja wiem ze nigdy już nie wróce do 55kg (chyba nigdy) ale takie 60-62 to czemu nie..... a i tak bmi będe miała wtedy 24 z groszami.....
i wcale mi na tym nie zależy tym bardziej ze teraz mam 30 z haczykiem....

Stary 2013-03-07, 22:18   #129
Myszex01
Przyczajenie

bla bla bla dodaj się poście ...

Ja nie wiem o co tu chodzi ale cięzko mi dodać posta wszytkie lecą do modernizacji normalnie aaaaaaaaa !!
Stary 2013-03-08, 05:49   #130
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
czytałam właśnie inne wątki chwile .. i już wiem że moim celem na ta wiosne powinno być "zostanie aniołkiem victoriasecret" cokolwiek to znaczy

Ja rozumiem że np ogolniemoże patrzeć na mój problem zprzymrużeniem oka , sama jeszcze niedawno myślałam o tym ze przy wadze i wzroście anuszkiwygladałabym całkiem nieżle (sorry

No ale gdzieś są granice - według niektórych dziewczyn moim celem powinno być 48 kg ... w ogóle sobie tego nie wyobrażam
Ale zaczynam rozumieć ze nawet jak osiagne swój cel - czyli generalni wagę poniżej 70 kg to i tak bedę przez częśc ludzi oceniana jako "gruba" ... Mimo normalnego BMI... I w sumie fakt - majac ta wage czułam sie gruba .. to właściwie już nie wiem dokąd dązę (mniej niż 68 kg nie pamieam żebym ważyła) ale wiem ze cel jest baaaardzo daleko

masakra..........laski które ważą 50 kg przy wzroście 170 piszą że mają tłuszcz nad kolanem
czuję ze jest to wątek dla mnie. aśka zapisujemy się?

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

a tak w ogóle to dzien dobry.
u mnie jakoś mało optymistycznie deszcz, mróz i szklanka na dworze
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:23   #131
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie ja od wczoraj umieram z powodu zeba...dzis ide go gdziekolwiek usunac nawet prywatnie bo juz 2 noc nie spie a twarz mam dzis jak ksiezyc w pelni....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 06:53   #132
anuszka21
Zakorzenienie

hahaah Joanna, dobre z tymi aniołkami xDD wazysz prawie tyle co ja, a nie sadze bys byla zadowolona xDD u mnie znowu spadek, shock oO 71,7 a ja dziewczyny naprawde duzo jem oO slodycze takze. Wczoraj pol czekolady weszlo xD ale wieczorami nic nie jem, no i duze sniadania. W pray jakis kefir czy bułka i wsio. Jak wracam to jakis mały obiad. Ciesze sie, ze zaczyna waga leciec, ale zastanawiam sie czy ona sie moze nie rozwalila xDD ale wynik powtarzalny za kazdym wazeniem... wiec chyba true! jejjj, jeszcze 2kg to 1go celu!! mam nadzieje ze do konca marca da rade
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:10   #133
Joanna XL
Zakorzenienie

kwiatuszke chole.ra nie moge sie ztobą zapisać bo patrze na moje kolano i tłuszczu akurat tam nie mam ale moze poprosze brzuchowy co by sie przesunał

anuszka ta... jak byłam blisko 80 to 72 wydawało sie super ... Teraz mysle że 69to bedzie to ... ale pewnie też stwierdze że nie .. No coż opowiesz mi jak to jest bo na pewno do 69 dotrzesz dużo szybciej niż ja

anulciak wiem co czujesz z zebem ... Ja wczoraj cały dzień jednej pożytyecznej rzeczy nie zrobiłam - bo bolało calutki dzień... a potem chlapnełam winko z kupione na dzień kobiet i przeszło ... i dziś tez nie boli (czyżbym była jeszcze pijana ?) ... a dziś mam dentyste
Stary 2013-03-08, 07:14   #134
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
kwiatuszke chole.ra nie moge sie ztobą zapisać bo patrze na moje kolano i tłuszczu akurat tam nie mam ale moze poprosze brzuchowy co by sie przesunał

anuszka ta... jak byłam blisko 80 to 72 wydawało sie super ... Teraz mysle że 69to bedzie to ... ale pewnie też stwierdze że nie .. No coż opowiesz mi jak to jest bo na pewno do 69 dotrzesz dużo szybciej niż ja

anulciak wiem co czujesz z zebem ... Ja wczoraj cały dzień jednej pożytyecznej rzeczy nie zrobiłam - bo bolało calutki dzień... a potem chlapnełam winko z kupione na dzień kobiet i przeszło ... i dziś tez nie boli (czyżbym była jeszcze pijana ?) ... a dziś mam dentyste
ja raczej na 69 nie poprzestane xDD 63 mi sie marzy ;p

kwiatuszek a Ty sie w ogole wazylas w tym tyg.?
Stary 2013-03-08, 07:23   #135
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie dziś śnieg pruszy za oknem
Już prawie miesiąc jestem na diecie i przez ten czas zgubiłam 5kg

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
ja raczej na 69 nie poprzestane xDD 63 mi sie marzy ;p

kwiatuszek a Ty sie w ogole wazylas w tym tyg.?
O i będziesz tak jak te laski z nowego wątku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 07:24   #136
Joanna XL
Zakorzenienie

Jadłyście okre ? http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/heal...esc-okre-.html Normalnie nowe kulinarne światy odkrywam Ciekawe czy da sie to gdzieś kupić ...

Słońce u mnie świeci (gdzie do zapowiadane ochłodzenie ? ) na wadze nawet lekkie drgniecie w lewa strone aż chce sie żyć - tylko ten dentysta
Stary 2013-03-08, 07:31   #137
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja cały czas mam takie dziwne myśli...myślimy o dziecku...i jak w każdej ciąży wiąze sie to z dodatkowymi kg....i tak własnie sobie myśle ze męcze się teraz a jak w końcu zajde w ciąże to i tak przytyje...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Jadłyście okre ? http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/heal...esc-okre-.html Normalnie nowe kulinarne światy odkrywam Ciekawe czy da sie to gdzieś kupić ...

Słońce u mnie świeci (gdzie do zapowiadane ochłodzenie ? ) na wadze nawet lekkie drgniecie w lewa strone aż chce sie żyć - tylko ten dentysta
Hmm może u jakiegoś turka albo hindusa na straganie
Mieszkałam 3 lata w Londynie i oni zawsze mieli takie cuda na straganie
Stary 2013-03-08, 07:48   #138
miiilenka
Zadomowienie

ogolnie zapomniałam dopisac, ze pozniej mleko daje Przepraszam
Cytat:

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

No i prawidłowo Mężczyzne trzeba wychować - ma wiedzieć kiedy kwiaty przynosić ... Mój to nawet bez okazji czasem przynosi ... Myśle że poniekąd działą tu odruch pawłowa

W ogóle - żeby nie był0 - to ja lubie mężczyzn - tylko z biegiem lat coraz bardziej sie przekonuje że to bardzo proste wręcz prymitywne konstrukcje
Aniolki hahahha Nie mam słow normalnie. Co do kwiatów ja też dostaje bez okazji to miły gest. No a faceci... ja juz od dawna wiem, ze oni jak qnie - maja klapki na oczach, jak czegos nie powiesz to nie zrobi, ale zdarzaja sie przebluski geniuszu
Cytat:
Widziałam na kuchnia tv, w programie "nuta egzotyki na co dzien" podobno jest pyszna. Tez chcialabym sprobowac

anuszka gratuluje!

Lolitko my tez sie przymierzamy i ja pojmuje to inaczej... jesli zajde w ciaze szczuplejsza i bardziej wysportowana to bedzie mi latwiej przez nia przejsc. Jakby zaszla wazac 92 to chyba pod koniec przy tempie jedzenie bylo by ze 120 na wadze dlatego tez sie odchudzam I nie martwie sie kg, ktore wroca, bo jesli sie jest w ciazy wcale nie trzeba jesc za dwoje! Siostra K. byla w ciazy i miala zalecenie, zeby do 4/5 m-c nie przytyc w ogole, albo za bardzo... jadla 5 posilkow, owoce, warzywa poila duzo wody i przytyla tylko 10kg tez sie odchudza teraz i minelo 8 mcy od urodzenia sie Kuby i wyglada juz naprawde swietnie! Dlatego nie martw sie!

Dzis waga pokazala 78, przez chwile bylo 79,9... no ale nie udalo sie... moze jutro? Z wc znow ciezko... chyba dzis bedzie otrebowy dzien

Za oknem szarowka, trzeba sie wziac za sprzatanie " na niedziele" Dzis 2 dzien A6W jestem zmotywowania tym slonkiem co bylo za oknem Milego ,dietetycznego dnia Kruszynki

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:54   #139
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
ogolnie zapomniałam dopisac, ze pozniej mleko daje Przepraszam

Aniolki hahahha Nie mam słow normalnie. Co do kwiatów ja też dostaje bez okazji to miły gest. No a faceci... ja juz od dawna wiem, ze oni jak qnie - maja klapki na oczach, jak czegos nie powiesz to nie zrobi, ale zdarzaja sie przebluski geniuszu

Widziałam na kuchnia tv, w programie "nuta egzotyki na co dzien" podobno jest pyszna. Tez chcialabym sprobowac

anuszka gratuluje!

Lolitko my tez sie przymierzamy i ja pojmuje to inaczej... jesli zajde w ciaze szczuplejsza i bardziej wysportowana to bedzie mi latwiej przez nia przejsc. Jakby zaszla wazac 92 to chyba pod koniec przy tempie jedzenie bylo by ze 120 na wadze dlatego tez sie odchudzam I nie martwie sie kg, ktore wroca, bo jesli sie jest w ciazy wcale nie trzeba jesc za dwoje! Siostra K. byla w ciazy i miala zalecenie, zeby do 4/5 m-c nie przytyc w ogole, albo za bardzo... jadla 5 posilkow, owoce, warzywa poila duzo wody i przytyla tylko 10kg tez sie odchudza teraz i minelo 8 mcy od urodzenia sie Kuby i wyglada juz naprawde swietnie! Dlatego nie martw sie!

Dzis waga pokazala 78, przez chwile bylo 79,9... no ale nie udalo sie... moze jutro? Z wc znow ciezko... chyba dzis bedzie otrebowy dzien

Za oknem szarowka, trzeba sie wziac za sprzatanie " na niedziele" Dzis 2 dzien A6W jestem zmotywowania tym slonkiem co bylo za oknem Milego ,dietetycznego dnia Kruszynki
Ja ciągle o tym myśle,ale masz racje,można przeciez być w ciąży i zdrowo się odżywiać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 08:00   #140
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja ciągle o tym myśle,ale masz racje,można przeciez być w ciąży i zdrowo się odżywiać...
"lolita" milenka ma racje, przed ciaza własnie trzeba schudnąć, bedzie łatwiej w tej ciazy Ja zaszłam w ciaze mając 74kg, a przytyłam 21kg w ciazy wiec sobie wyobraz xDD Ja tez byłam wtedy na etapie- albo sie odhudzam i odkladam dziecko, albo wlasnie teraz z taka waga ciąża i odchudzanko po ciazy wybrałam oczywisie to drugie im szybciej tym lepiej ;p przynajmniej bede miala 30tke, dziecko "odchowane" i mozna zając sie pracą, a nie pieluchami zreszta im człowiek młodszy tym lepiej radzi sobie ze wszystkim. Ja bym nie czekała. Ale to ja xDD jak bedziesz pilnowala jedzenia w ciazy- a nie jak ja- dziennie 2 czekolady i pizza xD to bedzie ok, uwierz a po ciazy wcale nie tak ciezko shudnac, uwierz. Baby tylko na ciaze wine zwalają, a nie ze wpiertalają xD

ale to sie tez latwo mowi- zdrowe odzywianie w ciazy, a brzuszek swojego sie domaga xDD ale ja sobie nie załowałam. To jedyny okres w którym mozna sobie pozwalac bez wyrzutów xD

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2013-03-08 o 08:01
Stary 2013-03-08, 08:09   #141
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
masakra..........laski które ważą 50 kg przy wzroście 170 piszą że mają tłuszcz nad kolanem
czuję ze jest to wątek dla mnie. aśka zapisujemy się?
ja się mogę zapisać.....

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Witajcie ja od wczoraj umieram z powodu zeba...dzis ide go gdziekolwiek usunac nawet prywatnie bo juz 2 noc nie spie a twarz mam dzis jak ksiezyc w pelni....
biedulku.... współczuję ci bardzo...
ja się męczyłam 3dni zanim poszłam...a jak już mi chciał usunąć to się okazało ze mam @ więc lipa.... musiałam jeszcze tydzień czekać....

Cytat:
oj tam....dentysta też człowiek no, chyba ze facet.....

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
no pewnie, że można... ba, nawet powinno się zdrowo odżywiać

u mnie ciutkę drgnęło w dół więc nie ma powodów do zmartwień.... bardziej mnie martwi ze pogoda jest obrzydliwa i w ogóle nie zachęcająca do radości.....

a ja mam jeszcze takie pytanie.... rozumiem ze część z was jest na dietach.... ale to jakieś diety konkretne czy po prostu mż..... ?

Stary 2013-03-08, 08:12   #142
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
"lolita" milenka ma racje, przed ciaza własnie trzeba schudnąć, bedzie łatwiej w tej ciazy Ja zaszłam w ciaze mając 74kg, a przytyłam 21kg w ciazy wiec sobie wyobraz xDD Ja tez byłam wtedy na etapie- albo sie odhudzam i odkladam dziecko, albo wlasnie teraz z taka waga ciąża i odchudzanko po ciazy wybrałam oczywisie to drugie im szybciej tym lepiej ;p przynajmniej bede miala 30tke, dziecko "odchowane" i mozna zając sie pracą, a nie pieluchami zreszta im człowiek młodszy tym lepiej radzi sobie ze wszystkim. Ja bym nie czekała. Ale to ja xDD jak bedziesz pilnowala jedzenia w ciazy- a nie jak ja- dziennie 2 czekolady i pizza xD to bedzie ok, uwierz a po ciazy wcale nie tak ciezko shudnac, uwierz. Baby tylko na ciaze wine zwalają, a nie ze wpiertalają xD

ale to sie tez latwo mowi- zdrowe odzywianie w ciazy, a brzuszek swojego sie domaga xDD ale ja sobie nie załowałam. To jedyny okres w którym mozna sobie pozwalac bez wyrzutów xD
Trzeba wytrwałości w tym wszystkim...ja znam mase kobiet które po ciąży już nie wróciły do swojej wagi,i jest im teraz cięzko...ale znam tez takie które są jeszcze szczuplejsze niż były przed ciążą...na nas już czas ja mam 28 lat a mąż 31
Stary 2013-03-08, 08:12   #143
Beatagr3
Zadomowienie

Dobry!

U mnie pada i wieje, świetna pogoda nie ma co.
Co do ciąży i grubnięcia to naprawdę zależy od człowieka. Moja mama po żadnej ciąży (a były 3) nie przytyła jakoś. Przytyła dopiero jak ją z pracy zwolnili i została w domu już . A wiem, że niektóre po ciąży naprawdę dużo tyją. Wszystko zależy od tego jak się odżywiamy i jaki mamy organizm.

A ja nie mam chłopa co by do mnie z kwiatkami przyszedł . No nic mówi się trudno.

Idę jeść śniadanie.
Stary 2013-03-08, 08:23   #144
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość

A ja nie mam chłopa co by do mnie z kwiatkami przyszedł . No nic mówi się trudno.
Ja też

Napchałam się już śniadaniem waga mi nie spada poki co... licze ze cos ruszy

Coś słabo się dziś czuje - pare dni ładnej pogody, ja zrzuciłam grubsze ciuchy i proszę - rozkłada mnie coś. Mam nadzieje, że szybko przejdzie bo jestem tak zdechła, ze na bank w weekend nie pocwicze

Zabieram się za naukę Eh co za ponury dzień... choć przynajmniej łatiej mi sie w taka pogode zmotywowac do nauki
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:33   #145
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

co do ciąży to zgodzę sie z wami....
w pierwszej przytyłam 12,5kg i wszystko spadło... w drugiej tylko 9 i też wszystko spadło.... tyle że różnica pomiędzy okresu sprzed pierwszej i drugiej ciązy to.... 12kg na plusie..... efekt rzucenia palenia
faktem jest ze trzeba w ciąży jeść dla dwóch ale nie za dwoje.... i jak widze dziewczyny które pozerają litr lodów,przegryzają kurczakiem z rożna i na koniec jeszcze czekoladę bo "one dla dziecka jedzą" to mnie trzęsie bo przy takim jedzeniu to to dziecko nie ma nic... a mamusia może sobie zafundować cukrzycę ciążową.....
sama radość....
takze uważam ze trzeba mądrze jesc a nie śmieciowo

Stary 2013-03-08, 08:45   #146
Joanna XL
Zakorzenienie

Co diety na której jesteśmy - to są tu obecneróżne koncpecje które łączy przymiotnik 'zdrowa'...

Dziewczyny trzymaja sie liczenia kcal (ale nie jakieś 1000 kcal tylko przynajmniej BMR ) , jadłospisów od dietetyczek, wyrzucamy fastfoody, słodycze, raczej preferujemy białko na kolacje .. Także co kto lubi - ale na ditech konkretnych nikt nie jest ...

Ja osobiście - staram sie jeść zdrowo, 4-5 posiłków, herbatki i woda, oczywiście zmniejszyłam liczbe węgli (ale dalej jem i chleb i ostatnio coś do obiadu , wywalam niezdrowe tłuszcze i cukry... Ćwicze

Jakoś idzie - dziś po raz pierwszy pomyślałam że tym razem naprawde sie uda bo chyba wcześniej nie dowierzałam w sukces ... psychika grubaski jest śmieszna ...
Stary 2013-03-08, 08:47   #147
nadalka
Zakorzenienie

Lolita ja w ciąży przytyłam 23kg, no i zasadzie zeszło mi tylko 4. No ale cóż się dziwić jak się żarło co popadnie, frytki, pizza, chipsy, cola...
Stary 2013-03-08, 08:58   #148
Joanna XL
Zakorzenienie

Milenka witaj w świecie Weidera Ja zbliżam sie do połowy ... a potem juz z górki na razie podejrzanie lekko idzie

Co do ciazy - ja postanowiłam najpierw schudnąć ...mam 27 lat - i myśle że najpierw trzeba mamusie doprowadzić do porządku (nie chodzi tylko o odchudzanie) a potem pracować nad dzieckiem ..
Wiem ze w ciazy utyje - ale potrzebuje takiego skutecznego odchudzania żeby potem mieć wiarę ze potrafie Bo to tej pory nigdy skutecznie nie schudłam ...No ale teraz mam już bliżej do 70 niż 80 ...Uda się

i oczywiście nawet 30 kg od 65 startowego to co innego niż 30 od 85 to jest różnica 85 a 115 ... wiec niebardzo jest o czym mówić

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

No dobra ide weiderować, potem sie ogarne i dentysta a potem na pkp - odbieram gościa Ale spokojnie ja gotuje - na obiad kupiłam juz dorsza i góre sałaty ...
w ten weekend bede musiała ograniczyć forumowanie Ale dietować obiecuje
Stary 2013-03-08, 09:25   #149
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Heelow

Ja dietowo wczoraj i puki co dziś ok

Monia co do pisania tych prac - nigdy nie mogłam zrozumieć ludzi którzy nie potrafią napisać na temat, który sami wybrali... Ale jak z nich takie hmm geniusze to dobrze, że można na nich zarobić ale to, że uczą się później tych prac na pamięć słowo w słowo to już cynizm a jak zapomną jednego zdania to cała praca leży
Prawda, że ja jestem humanistą a swojej pracy wcale nie pisałam, bo po co zrobiłam tylko konspekt - przecież wiem co mam mówić a pracy i tak bym nie wkuwała, bo to bez sensu... Zdałam najlepiej w szkole... A komisja nie należała do tych lajtowych i ulała sporo ludzi. Mimo,że nie mam umysłu ścisłego musiałam dać sama sobie radę z matmą (której jak Bozie kocham nienawidzę) i też ją zdałam nie najgorzej. Więc nie pojmuję tych ludzi jedno dobre na własnej głupocie dają zarobić

Hehe też zajrzałam na ten wątek z mega dziewczynami i nie skomentuje

Monia ja owsiankę robię zazwyczaj na ciepło i na spontanie więc po prostu gotuję 3 łyżki płatków z szczyptą soli z połową kubka mleka aż będą miękkie i później daje suszone owoce i orzechy.

Mam świetny humor właśnie wygrałam w radiu 100 zł na kosmetyki z okazji dnia kobiet teraz poluję żeby mamie wygrać z K. się nie widziałam, bo spałam jak wychodził czułam tylko, że dostałam buziaka w czółko a u Was jak tam kobitki?

Wszystkim Wam kochane życzę wszystkiego naj, najlepszego z okazji naszego święta kobitki

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Edytowane przez Niuuniiaaa
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:29
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:45   #150
Kinia_Sw
Zadomowienie

Dzien dobry : )
Przeparsza dziewczyny ze wczoraj nic nie odpisalam ale mąż mial wolne i rozmawialismy odnosnie naszego wyjazdu do pl....wszystkie macie racje bo ja tez sobie nie wyobrazalm tak dlugiego rozstania... po pewnym czasie bylibysmy razem a jaednak osobno jesli wiecie o czym mowie... wiec doszlismy do wniosku ze Wiki pojdzie jeszcze tutaj do zerówki bo w zerówce w pl tez się chyba dzieci za wiele nie ucza... ja bede nadrabiać z nia material polski w domu tak zeby byla na bierzaco.... do pl bede wracac tak zeby mogla isc do pierwszej klasy.... wtedy moj maz bedzie musial tylko zostac w uk max do roku.... wiec moze damy rade....

sicio wracaj do zdrowia

kurcze nic nie zjadalm zlego trzymam sie diety jak moge a waga wczoraj wskazywala 104 a dzis 105 oszaleje .... może to przez te nerwy, moze to ze powinnam dostac @ za kilka dni... sama juz nie wiem

ja juz po sniadanku kromeczka pumpernikla ze szpinakiem szynka i pomidorem + zielona herbata
a na obiad robie rosol bo Wiki chora to mozę choc rosolek zje

ja dostalam życzenia na dzien kobiet bo prezent już dostalam 2 tyg temu orbitrek

ogolnie -- co do owsianki to mozna kupic juz przygotowana owsianke na sniadanie ktore zalewasz 180 ml mleka

Wszystkiego Najlepszego Kobietki
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości