Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 10:37   #121
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
czyżby efekt placebo?
no to jako placebo też u mnie nie działabiorę, bo kazali po szpitalu, ale żeby cos mi sie mniej brzuch napinał to myślę, że efekt byłby taki sam jakby mi kazali zjeść korzeń selera

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
szczerze to nie interesowałam się jeszcze tymi szczepionkami, jaki jest koszt tych skojarzonych w porównaniu do zwykłych ? nieskojarzone sa za darmo ?
nieskojarzone za darmoa tamte nie wiem dokładnie ile.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:37   #122
xal
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Widzę temat łóżeczek turystycznych ... myślałam, że nasze będzie w takim spać miesiąc u dziadków na wakacje, ale jak dotknęłam tego pseudo materacyka 2cm gąbka to stwierdziłam, że absolutnie, szkoda mi kręgosłupa dziecka. Dla starszych na chwilę ok, ale taki maluszek to nie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:40   #123
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widzę temat łóżeczek turystycznych ... myślałam, że nasze będzie w takim spać miesiąc u dziadków na wakacje, ale jak dotknęłam tego pseudo materacyka 2cm gąbka to stwierdziłam, że absolutnie, szkoda mi kręgosłupa dziecka. Dla starszych na chwilę ok, ale taki maluszek to nie.
ja kupię do rodziców turystyczne i normalny materac do środka
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:41   #124
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale można dokupić lepsze, chociażby g-p-k - 89zł kosztuje, więc nie majątek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:41   #125
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
czyzby conrada? remonto do końca kwietnia ja juz pzrez zielonki smigam od dzisiaj
tak ja już utknęłam na opolskiej i wlekłam się ślimaczym tempem. myślałam że jakiś wypadek, a tu zrobili remont. także ja od jutra śmigam przez zielonki, i omijam całe rondo

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Co Ty mówisz? Pierwsze słyszę... To może spróbuję wrócić do mycia głowy nad wanną
tak mi powiedziała położna na sr, więc raczej wiedziała co mówi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:44   #126
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ile to kosztuje?
Widzę, że już dziewczyny odpisały.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
to poczytaj, ja byłam na tak dopóki nie poczytałam
Mówisz, że uspokoję sumienie?

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuugiej przerwie

pomyślałam, że nowy wątek jest dobrą okazją do ponownego odezwania sie... ciekawe czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta

nie pisałam z wielu powodów- ślub, przeprowadzka, brak internetu itd przez długi okres byłam na liście "zaginionych mamuś" a dzisiaj zauważyłam, że zostałam przywrócona do Waszej "stałej" listy przy okazji dziękuję też Jenny za wiadomość prywatną, która troche przywołała mnie do porządku

W każdym razie czytałam Was w miarę na bieżąco i dodam od siebie, że oczekujemy wraz z mężem córeczki, imię już wybrane- Kasia chyba teraz jest mało popularne z tego co zdążyłam się zorientować.. Zaczełyśmy wczoraj 30 tc i termin mamy na 20 maja!

Pozdrawiam wszystkie
Witaj za imię

Cytat:
szczerze to nie interesowałam się jeszcze tymi szczepionkami, jaki jest koszt tych skojarzonych w porównaniu do zwykłych ? nieskojarzone sa za darmo ?
Nieskojarzone są za darmo, a skojarzone, z tego co słyszałam to koszt od ok. 120zł-180zł (5w1).

Cytat:
to mnie się jeszcze nie śniłyście ale za to dziś śniła mi się mama koleżanki, szłyśmy i rozmawiałyśmy, nagle ona patrzy na mnie i pyta "Noo to ile przytyłaś?!" mówię, że 5kg. "ZA DUŻO!!" ja nie wiem co wszyscy ode mnie chcą nawet przez sen mnie denerwują

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hmm to ciekawe.. Bo ona to tak mówiła, jakby ono było super tansze.. Ale ja się nawet nie orientowałam bo mam już od brata..
Ja turystyczne kupuję za 200zł z przesyłką (nawet wychodzi chyba niecałe 200zł). Do tego trzeba tylko dokupić materacyk, chociaż znajoma nie miała - pacjent żyje.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:47   #127
czarnaola
Raczkowanie

Justi:

oo widzę, że mamy tylko jeden dzień różnicy

humpback , anoxee

dziękuję

Ashysqua:

To było już jakiś czas temu bo w listopadzie wszystko załatwione bardzo szybko, ale tak jak chcieliśmy- już po stwierdziliśmy, że jednak da sie zorganizować ślub (kościelny) i wesele w krótkim czasie i szczerze powiedziawszy nie chciałoby mi się myśleć o tym przez rok czy dłużej. Bardziej skupiliśmy się na dzieciątku i oczekiwaniu na narodziny, chociaż ślub też był ważnym wydarzeniem. Pozdrawiam ze słonecznego Lublina

Ps. Sorrki ale jakoś mi nie wyszło to wielocytowanie :P

Edytowane przez czarnaola
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:50
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:47   #128
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale można dokupić lepsze, chociażby g-p-k - 89zł kosztuje, więc nie majątek
Wiem, ale samo łóżeczko dla maluszka to za mało.
Macałam ostatnio materace i chcę taki 10cm jakoś mi się wydaje lepszym podparciem dla małego kręgosłupa.

Stary 2013-03-05, 10:49   #129
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja jeszcze lepsza... ANI JEDNEJ FIRANKI nie posiadam
Ja mam tylko takie malutkie przyokienne w kuchni. Nówka kupione, więc póki co prania firanek nie mam w planach

Cytat:

pomyślałam, że nowy wątek jest dobrą okazją do ponownego odezwania sie... ciekawe czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta

nie pisałam z wielu powodów- ślub, przeprowadzka, brak internetu itd przez długi okres byłam na liście "zaginionych mamuś" a dzisiaj zauważyłam, że zostałam przywrócona do Waszej "stałej" listy przy okazji dziękuję też Jenny za wiadomość prywatną, która troche przywołała mnie do porządku

W każdym razie czytałam Was w miarę na bieżąco i dodam od siebie, że oczekujemy wraz z mężem córeczki, imię już wybrane- Kasia chyba teraz jest mało popularne z tego co zdążyłam się zorientować.. Zaczełyśmy wczoraj 30 tc i termin mamy na 20 maja!

Pozdrawiam wszystkie

za 30 tc i za wybór imienia!
Jak minął ślub, jak przebiega ciąża- chwal się wszystkim!

Cytat:
Zostało 11 tygodni

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:50   #130
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mówisz, że uspokoję sumienie?
to ja nie mam sumienia, bo wierzę że wszystko będzie OK i to byłyby tylko dodatkowe koszty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:50   #131
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Macałam ostatnio materace i chcę taki 10cm jakoś mi się wydaje lepszym podparciem dla małego kręgosłupa.
http://allegro.pl/materac-do-lozeczk...045147268.html Ten ma 9 cm.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 10:51   #132
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi:
oo widzę, że mamy tylko jeden dzień różnicy
ano ciekawe kiedy się rozpakujemy :P

Cytat:
Chodziło mi o materac właśnie gryka-pianka-kokos

nawet nie wiem ile cm ma nasz materac ale 10 na bank

Stary 2013-03-05, 10:52   #133
xal
Zakorzenienie

Jakbym miała w takiej cenie blisko na odbiór osobisty to nie wahałabym się.

Stary 2013-03-05, 10:55   #134
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała w takiej cenie blisko na odbiór osobisty to nie wahałabym się.
no to u mnie w mieście kosztuje taki 90zł, zorientuj się może

Stary 2013-03-05, 10:56   #135
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja mam tylko takie malutkie przyokienne w kuchni. Nówka kupione, więc póki co prania firanek nie mam w planach

za 30 tc i za wybór imienia!
Jak minął ślub, jak przebiega ciąża- chwal się wszystkim!

o ślubie troszkę napisałam w odpowiedzi do Ashysqui

jeśli chodzi o przebieg ciąży wszystko jest dobrze na początku malutka nie chciała nam się ujawinić, ale zauważylam na forum, że większość dziewczynek to wstydziochy
jutro wybieramy sie na USG, co prawda 30 tc jeszcze nie skończony ale w piątek mam wizytę u mojej Pani ginekolog i powiedziała, że mogę to USG i badania zrobić przed wizytą u niej- tak się terminy nałożyły.

A z rzeczy wyprawkowych zostało nam jeszcze trochę... Ciuszki kupione, wózek również, brakuje kosmetyków, łóżeczka, kilku rzeczy do szpitala... Nie mogę się juz doczekać porodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 10:57   #136
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A z rzeczy wyprawkowych zostało nam jeszcze trochę... Ciuszki kupione, wózek również, brakuje kosmetyków, łóżeczka, kilku rzeczy do szpitala... Nie mogę się juz doczekać porodu
na jaki wózek się zdecydowaliście?

Stary 2013-03-05, 11:02   #137
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no to u mnie w mieście kosztuje taki 90zł, zorientuj się może
W katowicach 100-130zł, u mnie w S-c nie wiem ile, ale w BB widziałam od 89 zł. Muszę kupić dwa i w sumie obojętne mi gdzie, ale jeszcze czekam, bo może od razu z łóżeczkiem będzie taniej ten co potrzebuję do siebie.

W ogóle z łóżeczkiem mi się namieszało, bo okazało się, że to łóżeczko co miałam mieć to jest trochę zniszczone. Odnowić można, ale jeden szczebelek z podłogi był złamany, przykręcono nowy obok, ale ta deseczka w którą wkręcano zaczęła się tam rozszczepiać. No i chyba to łóżeczko zostanie u rodziców, bo nie wiem czy takie coś wytrzyma codzienność w domu u mnie.

Stary 2013-03-05, 11:05   #138
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
W katowicach 100-130zł, u mnie w S-c nie wiem ile, ale w BB widziałam od 89 zł. Muszę kupić dwa i w sumie obojętne mi gdzie, ale jeszcze czekam, bo może od razu z łóżeczkiem będzie taniej ten co potrzebuję do siebie.
Jak zamówisz na all dwa, to Ci wyślą za jedną przesyłką pewnie, dowiedz się.

Leon
Stary 2013-03-05, 11:07   #139
Aaś
Zakorzenienie

cloche i vil
Jakbym ja mogła wstawać na prysznic to bym była najszczęśliwszy osobą na świecie a tak to miska z wodą, klade się na boku lub na wznak i najpierw się namydlam a potem gąbka splukuje o dziwo jeszcze nigdy nie zachlapalam się za mocno

A krwi pepowinowej raczej nie bedziemy pobierać. Na dwójkę to byśmy musieli chyba kredyt wziąć...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:10   #140
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
na jaki wózek się zdecydowaliście?
Wiesz co.. wózek dostaliśmy w prezencie od moich rodziców (niespodzianka, więc dużo nie mieliśmy do gadania )

W sumie spełnia on moje oczekiwania, więc rodzice się spisali
firma mało znana- MAKED

może pokażę w ten sposób:

http://www.maked.pl/wozek-gleboko-sp...ks-p-1594.html
Stary 2013-03-05, 11:16   #141
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jakbym ja mogła wstawać na prysznic to bym była najszczęśliwszy osobą na świecie a tak to miska z wodą, klade się na boku lub na wznak i najpierw się namydlam a potem gąbka splukuje o dziwo jeszcze nigdy nie zachlapalam się za mocno
o mamo
Cytat:
Wiesz co.. wózek dostaliśmy w prezencie od moich rodziców (niespodzianka, więc dużo nie mieliśmy do gadania )

firma mało znana- MAKED

miło z ich strony ale ja bym się załamała jakby mi ktoś wybrał wózek dobrze, że chociaż trafili w gust i wymagania
fajnie się prezentuje, super ma to okienko, duuże oby się spisywał

Stary 2013-03-05, 11:18   #142
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
vil mi na sr mówili wczoraj że dla dziecka znacznie lepszą pozycją jest jak mama pochyla się do przodu, albo robi coś na czworakach niż jak się odchyla do tyłu czy leży na pleacach. zwłaszcza w 3 trymestrze pomaga to odpowiednio ułożyć się dziecku przed porodem. nawet się położna śmiała, że teraz to takie niesprzyjające czasy dla dzieci w brzuchach bo są pralki (a nie schylamy się nad miednicą z tarką w ręce), są mopy (i nie czyścimy podłogi na kolanach) itd. więc schylanie do przodujest OK
jupi

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja jeszcze lepsza... ANI JEDNEJ FIRANKI nie posiadam
my mamy jedną ... w szafie ogólnie to chcę mieć firanki, ale mamy strasznie słabe ściany, stare budownictwo, piaskowany tynk, i jak się nawierci małą dziurkę to jest ryzyko że pół ściany odpadnie w grudniu mąż powiesił karnisze, firanka miesiąc wisiała, ale raz się kot zaczepił o nią i trzeba było na gwałt ściągać żeby karnisz z kawałkiem ściany nie poleciał mąż ma niby jakiś pomysł jak to zrobić lepiej, na deseczkach, więc czekam grzecznie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie ja też się boję. Mam jakieś głupie myśli, że mi się łożysko odklei bo mam na tylniej ścianie macicy A zawsze tak myłam głowę bo prysznic biorę wieczorem, a głowę wolę umyć rano
ja się bardziej bałam że dziecko zgniotę, zwłaszcza jak tak strasznie nisko leży
i wkurzam się bo też wolę myć głowę w dzień, rano, i muszę cała włazić do wanny, robić sobie kąpiel itp, a wtedy z reguły listonosz przyłazi z paczkami albo coś (tak jak godzinę temu), no i w ogóle bez sensu ... ale hump mnie bardzo pocieszyła

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja kupię do rodziców turystyczne i normalny materac do środka
my też tak robimy turystyczne do mamy i do dziadków męża jakbyśmy jechali na dłużej i do salonu, żeby dziecko było przy nas a nie na drugm końcu mieszkania

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cloche i vil
ojjj bidoczku
ale potem żaden wyjazd pod namiot nie będzie Ci straszny
mam nadzieję, że trochę zniosą Ci te ograniczenia niedługo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:18   #143
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

firma mało znana- MAKED

Mi się podoba. Nie obraziłabym sie jakby mi ktoś taki sprezentował

Ja powoli zaczynam się denerwować brakiem przesyłki. Wogole jakiś taki dziwny dzień mam dzisiaj... nie moge sobie miejsca znaleźć. Mąż wróci z pracy to wyciągnę go na spacer. Wczoraj pytam się go czy zaprasza mnie na spacer, a on przecież i tak Ci się nie chce...Zrezygnowałam, ale dziś tak ładnie słonko świeci, że musimy sie wybrać, tylko ja się ubrać, żeby się nie zaziębić?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:19   #144
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
o mamo

miło z ich strony ale ja bym się załamała jakby mi ktoś wybrał wózek dobrze, że chociaż trafili w gust i wymagania
fajnie się prezentuje, super ma to okienko, duuże oby się spisywał
Rozmawiałam z nimi wcześniej i wiedzieli, co mój wózek MUSI mieć
także tak całkiem w ciemno nie kupowali.. ja jestem bardzo niezdecydowaną osobą i pewnie bym sie zastanawiała do maja, który wybrać a tak, to mam z głowy! :P

Uciekam prasować ciuszki mojej Katarzynki, odezwę się później! Wszystkim życzę dużo słońca!

Edytowane przez czarnaola
Czas edycji: 2013-03-05 o 11:20
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:24   #145
Atena564
Zadomowienie

Witam w ten słoneczny wtorek i melduje się w nowym wątku
Pogoda nastraja tak pozytywnie,że już bym chciała móc z Natalką na spacerek wychodzić

Widze że temat szczepionek poruszony została: ja palnuje napewno szczepić tymi obowiązkowymi wg karty szczepień, a co do innych szczepionek to zobaczymy, ale z tego co kojarze to u nas w Kielcach to np. sczepionka na pneumokoki jest finansowana przez maist wiec pewnie skorzystamy i my

Co do mycia okien: ja akurat lube myć okna i to nawet bradzo i myje je (no nie teraz w ciaży oczywiście) od wiosny do później jesinei tak średnio co 2 tyg, bo niecierpie brudnych, ukurzonych okien

Co do firanek: właśnie w tym tyg bede kupować nowe firanki a mój patent by je niemusieć prasaować: to piore je w miare czesto bo raz w miesiacu zminiam firanki lub poprostu odświeżam te co wisza piorąc je na funkcji "eko bez zagnieceń" i ustawaim najlżejsze wirowanie i odrazu po wypraniu wieszam i one schną sobie na oknie już powieszone i nietrzeba wogóle prasować- no ale też materiał mam fajny, bo niektóre to tragiczne takie ,że prasowanie niepomaga

......................... ......
linki do artykułów które na targach oglądałam lub dostałąm próbki, może kogoś zainteresują:
http://greenty.pl/pl/ - te pieluszki doataliśmy i musze powiedzieć ,ze milutkie, i pachnące, mięciutkie, wg nas delikatniejsze niż zwykły pampers
http://www.alphanova-bebe.pl/ - wąchałam te kosmetyki niektóe i musze przyzanć,że nieachną chemicznie ale też jakoś niepowalają
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:27   #146
xal
Zakorzenienie

Cytat:

firma mało znana- MAKED

Wygląda ciekawie. Dobrze, że w gust trafili

Stary 2013-03-05, 11:28   #147
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Banka, widzę, że ci się syndrom wicia gniazda włączył tak jak i u mnie... chyba że to przedświąteczna gorączka???

a co do szczepień, to ja tak jak ty, uznaję niepotrzebne kłucie dziecka jednak za bardzo mocny argument...jeżeli stać mnie na to, żeby dopłacić i ukłuć dzieciątko raz, to to zrobię. Pierwszą szczepionkę moje niemowlątko dostało normalnie 3 wkłucia: obie rączki i nóżka i dla mnie to był koszmar, dla niej tez oczywiście.... Nawet pierś jej nie mogła uspokoić. Także, anoxee, pożyjemy zobaczymy, czy będziesz taka twarda
i to i to jedno moblizuje do drugiego a to sloneczko za oknem i 10 stopni to juz wogole zacheca
Cytat:
muszę chyba zagonić M. do mycia okien - siedzę w kuchni, akurat mi słońce świeci i podejrzewam, ze nawet połowa tego co by mogła nie wpada mi do mieszkania

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej ooo już nowy wątek , i jaki tu ruch od samego rana

widzę , że był temat szczepionek- ja na pewno mam zamiar szczepić, ale według obowiązkowego kalendarza szczepień
żadnych dodatkowych na pneumokoki, rotawirusy itp ani specjalnie płatnych skojarzonych
ja starszego sczepilam skojarzonymi , nie szczepilam na rotawirusy, bo widzialam dzieciaki ktore byly szczepione i sraly dalej niz widzialy przy jelitowce a moj przeszedl lagodnie , jak szedl do zlobka zaszczepilam go na ospe - balam sie wysiewu krost w oczkach - kolezanki syn trafil do szpitala - masakra lezal ze 2 -3 tyg. biedny i sie wystrachalam hehe i jak mial okolo 4 lat zaszczepilam na pneumokoki ale to musialam juz , bo jak juz pisalam wczesniej ja zanim zgodze sie n antybiotyk czy jakie kolwiek hardkorowe leczenie robie wymaz i mlody mial w nosie pneumo , a wtedy nie daje sie antybiotyku tylko szczepi sie zeby go w stanie oslabienia nie zaatakowaly , wiec dalam mu szczepienie i doraznie bactroban ... z drugim postapie tak samo , zaszczepie skojarzonymi i pozniej ospa :P chyba ze wczesniej zachoruje
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja zawsze tak robię, jak są mokre to same się wyprasują na karniszu

co do szczepienia to na pewno podstawowe co do reszty nie wiem. I jak na dzień dzisiejszy to nie chcę tej jednej skojarzonej. Dla mnie to tylko igła- ukłucie. Przecież krzywdy tym dziecku nie zrobię. Nie rozumie od razu nastawiania dziecka że szczepionki są złe bo bolą. Ja się nigdy igły nie bałam i mnie jakoś nie rusza jak ktoś mi igłę wbija. No ale jak napisałam pożyjemy zobaczymy. Pewnie jak mała będzie płakać to zmienię zdanie. No ale przecież nie każde dziecko płacze przy szczepionce.

Przyszedł mi parowar
dokaldnei zobaczysz po dziecku

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Przeleciałam Was na szybko, bo za ładny dzień, żeby go na nadrabianiu spędzić

Uwielbiam wiosnę!!! Myślę Banka i Metro, że to nie syndrom wicia gniazda Wam się włączył tylko WIOSNA! Aż się chcę człowiekowi wszystko wysprzątać, żeby wygonić resztki zimy i odetchnąć pełną piersią Niech już tylko tak zostanie (przyszły tydzień, jeśli rzeczywiście wrócą minusowe temperatury to chyba cały przespię )
przelecialam was szybko hehe a nom wiosnaaa , sloneczko achhh az chce sie ..wszystkiego
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ooo widzę ciekawy temat na tapecie SZCZEPIENIA
teraz nie mam czasu żeby przyłączyć się do dyskusji, ale piszcie ciekawie to później wszystko wnikliwie przestudiuję

w ciąży nie wolno
mój kochany Mężulek pomył wszystkie w sobotę
bo stwierdził, że jak taka ładna pogoda to ja na tyłku nie usiedzę i niedługo się dobiorę do tych okien, a słyszał że mi nie wolno

A jak Niunia? ile już waży ?
nie wolno nie wolno a same sie nie umyja heheh
Cytat:

Pozdrawiam wszystkie
szczerze to nie pamietam hehe za 30 tc i za cipuche

Cytat:
skojarzone za czasow mojego kolo 200 zl a te obowiazkowe za free
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:28   #148
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
fajnie że się odezwałaś znowu i zę z Katarzynką wszystko ok
Ty niemożesz doczekac się porodu a ja się coraz bardziej boję i schizuje pomału ale do terminu porodu jeszcze koło 80 dni więc mam nadzieje że mi się odmieni na lepsze
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:30   #149
salviae
Zadomowienie

Ja właśnie zamawiam resztę wyprawki w tym materacyk gryka-kokos 9cm taki http://babynet.pl/materacyk-fiki-mik...kos-p-571.html

i teraz glupie pytanie jesli będę dzieciaka myła tym żelem http://babynet.pl/hipp-babysanft-zel...ml-p-1940.html to czy płyn do kąpieli taki do wody też potrzebuję ?

zamówię jeszcze przewijak i zostanie mi tylko wanienka ze stojakiem no i wózek który teściowie chcą kupić dopiero jak będę z Kubusiem w szpitalu żeby nie zapeszać ale dogadałam się z gościem w sklepie, że w połowie marca zapłacimy zaliczkę on zamówi ten wózek i będzie czekał na teściów i potomka w sklepie masakra
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:31   #150
xal
Zakorzenienie

A tak właściwie to dlaczego nie wolno myć okien? To się nie różni od umycia dużego lustra czy sięgania na wysoką półkę przecież

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości