| 
|||||||
| Notka | 
 | 

| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia | 
| 

| 
		#121 | ||
| 

Raczkowanie 

| 

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

świetny ten tort 

Cytat: 

Cytat: 

| 
||

| 

| 
| 

| 
		#122 | |||||
| 

Raczkowanie 

| 

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat: 

![]() Kaj jest uroczy i tak mądrze patrzy Cytat: 

![]() u nas z gryzieniem ok, mały świetnie sobie radzi i na drugie śniadanie dostaje kanapkę, ale zupełnie nie wiem co mu dawać na pierwsze, które je około 5 - 5.30 i nie bardzo chce mi się z nim siedzieć pół godz. zanim zje chlebek tym bardziej, że udaje nam się jeszcze iść spać Cytat: 

Cytat: 

![]() fajny, taki wesoły, ale zawsze możesz zrobić mniejszy są także w Bomi ![]() Cytat: 

| 
|||||

| 

| 
| 

| 
		#123 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Adam dzisiaj dał nam popalić, co zbiliśmy mu temperature do 38 - to za chwilę znowu 39.9 - już prawie byłam gotowa do szpitala na ponowną wizytę, ale spadła mu na noc więc siedzimy w domu i go obserwujemy, 

co do alergii - wykluczyliśmy wszystko, płyny, szampony, proszki - ewidentnie to jakieś jedzenie, ale nie mamy pojęcia co bo to co je było podawane oddzielnie i żaden produkt go nie uczulił, ręce załamać można co do imprez urodzinowych - my mamy chrzciny z urodzinami i też 17 osób, próbowaliśmy okroić ale się nie dało, teraz przestawiamy meble, pożyczamy krzesła, a także materace bo dużo osób zostaje na noc, jak to przeżyjemy to już nic nam nie straszne   Tutaj robi się imprezy w knajpach ale na innych zasadach niż w Polsce - idzie sie na lunch - 3h koniec, do tego alkohol i finger foods musi być z knajpy, bez sensu, nie można sobie sali wynająć tak jak w Polsce, albo w knajpie zrobić i posiedzieć - zjesz i koniec wymiataj. Dziewczyny mam pytanie - mój syn ma zatkany nos, ale frida nie pomaga - czy ktoś zna jakiś sposób żeby mu pomóc, bo biedak się tak męczy, budzi co chwilę i do tego chrapie jak stary chłop po wódce  | 

| 

| 
| 

| 
		#124 | ||||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Hej! 

Kaj dziękuje za komplementy Cytat: 

Tyle, że u nas na szczęście jest to w o wiele mniejszym stopniu, więc nasza pediatra kazała tylko smarować buźkę Cutibazą czy Lipobazą i dalej podawać nowe produkty. Próbowałam przez miesiąc wykluczyć różne rzeczy, ale się nie udało, wysypka dalej jest, a czas leci, więc cieszę się, że to jest takie małe i możemy dalej dietę rozszerzać. Też już nie wiedziałam, co robić, więc choćbym chciała, to nic nie doradzę. Jedynie "pocieszę" Cię, że z tego, co kojarzę, to u nas też rzadko robi się takim maluszkom do 2 lat testy, bo bardzo często nic nie wykazują. Nawet tak do 5 lat bywa z tym problem. Jeśli się mylę, to niech mnie mamy alergików poprawią.Porażka z tym podejściem do temperatury... Ale to jak? Uznali, że niepotrzebnie przyjechaliście?   Przecież Adam miał drgawki... A wiesz co to za leki mu dali w szpitalu? Ja szczerze, to nie wiem, czy coś się robi specjalnego wtedy, więc też na pewno bez zastanowienia bym śmigała z dzieckiem do szpitala! Ja mam nerwa już, jak Maks ma powyżej 39,5, (na szczęście dawno tego nie było, o Kaju i takiej temp nawet nie chcę myśleć), cieszę się, że nigdy 40 nie przekroczył...Trzymajcie się! Zdrowia dla Adama!!! ![]() Cytat: 

Super, że tak nieźle poszło. Oby było już tylko lepiej ![]() Ja myślę podobnie o zlikwidowaniu nocnego karmienia czy też karmienia w ogóle, że lepiej wszystko na raz, ale też zgadzam się z Gabi, że po prostu trzeba dostosować wszystko do własnego dziecka, znając jego charakter i to jak reaguje na zmiany. Cytat: 

Duża różnica wieku między dziećmi ma swoje plusy ![]() Nie chciałam namącić   I powtórzę to, co wyżej. Jestem pewna, że wybierzesz najlepsze rozwiązanie dla swojego dziecka Ech, coś mało tą wiosnę widać   Ale Matylka śliczna!Cytat: 

![]() Ciężko z takim śniadankiem o 5ej, żeby było szybkie i wygodne, cokolwiek poza mlekiem by to miało być   To co mu teraz dajesz, skoro nie chce mleka?Tak piszecie o tych problemach z organizacją urodzin dzieci... A to nie obchodzicie swoich własnych lub tż urodzin/imienin? Nie zapraszacie rodziny? U mnie bywa na takich imprezach mniej więcej 10-15 osób w zależności, kto da radę przyjechać (nie wszyscy mieszkają na stałe w Tarnowie) i nie jest to problem. Ale też ja nie lubię takich imprez z wielką wyżerką, zapraszam zawsze na torcik i kawę   Zwykle oprócz tortu jednego placka robię i spotykamy się, żeby się spotkać i miło porozmawiać i nikt nie ma problemu z tym, że jest ciasno przy stole, tzn. przy ławie   Teraz póki co mamy w głowie Maksia urodziny, bo za 5 dni kończy 7 lat Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-03-23 o 23:05  | 
||||

| 

| 
| 

| 
		#125 | |
| 

Raczkowanie 

| 

Cytat: 

![]() Ja nie wyprawiam urodzin, znaczy zawsze ktoś przyjdzie i mam jakieś ciasto, ale nie zapraszam gości, a imienin nie oodbchodzę. A właśnie dziś kończę 25 lat, tzn. już skończyłam bo zaraz będzie jutro  

Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2013-03-23 o 23:19  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#126 | 
| 

Zadomowienie 

| 

| 

| 

| 
| 

| 
		#127 | |
| 

Zadomowienie 

| 

o tak! zimo posłuchaj Matyldy! 

jejku wy już o tortach na roczek! mnie to w ogóle do głowy nie przyszło jeszcze. zresztą ja zawsze wszystko robię na ostatnią chwilę więc gdzie tam w marcu będę myśleć o tortach na czerwiec. ale wy widzę bardziej zorganizowane ![]() kapukat - dałaś radę, ja bym była przerazona taką gorączką a jeszcze jakby mi powiedzieli że dopiero z dzieckiem które ma 42 st. się przyjezdza do szpitala to chyba bym rozniosła ten szpital z wściekłości! oby już tylko było lepiej... a na katar to są jakieś maści czy krople do inhalacji, nie wiem teraz nazwy ale w aptece doradzą ci napewno będą wiedziec o co chodzi. pola ja bym też jeszcze smoczka nie odstawiała, i tak dla niego to już duże zmiany. u nas właśnie smoczek zastąpił pierś jak przestałam karmic. tylko do zasypiania i w nocy, chociaż Olaf już często zasypia bez smoczka, a w nocy się nie przebudza i go nie szuka. myslę ze sam go niedługo odrzuci ![]() Cytat: 

| 

| 
| 

| 
		#128 | 
| 

Zadomowienie 

| 

natusia wszystkiego dobrego! ćwiartka to nie byle rocznica!  

kapukat a masz jakiś sprej na rozrzedzenie wydzieliny? nam dr przepisała Mucofuid (na receptę), psikało się czekało chwilę i dopiero trzeba było ściągąć, może wtedy frida by zadziałała... no i my używaliśmy aspiratora do odkurzarza, baaaardzo dobra rzecz, ale nie wiem czy u was dostępne.. bo to firma "Katarek" kism z tymi kanapkami mnie zażyłaś.. Matylda dostaje wprawdzie "spyrkę" do żucia ale w ramach przekąski, a nie posiłku... a twarożek jaki dajesz? muszę spróbować koniecznie.. Aha chłop nam się wczoraj rozchorował, jakiś wirus go kładzie... ale wiecie jak to z chorym chłopem... gorzej niż z dzieckiem.. oby tylko na nas nie przeszło  

Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-03-24 o 07:29  | 

| 

| 
| 

| 
		#129 | 
| 

Zadomowienie 

| 

Natusia sto lat !!!  

Stokrotko do Ciebie pytanie. Możesz mi podesłać jakieś sensowne strony na temat niedosłuchu u dzieci  

| 

| 

| 
| 

| 
		#130 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

![]() Szymon ma 6 zębów  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#131 | 
| 

Zadomowienie 

| 

Pola, czy ja dobrze przeczytałam? Twoje dziecko siusia do nocnika???!!! 

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...100710507.html Za którymi szelkami jesteście ? Muszę już kupic bo mnie plecy już bolą od schylania sie, a Mała chętnie chce chodzić.http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...101946555.html  | 

| 

| 
| 

| 
		#132 | |
| 

Zadomowienie 

| 

Cytat: 

a z nocnikiem.. też jestem w szoku.. zamierzam się do kupna, ale zawsze mi jakoś nie podrodze...  

| 
|

| 

| 
| 

| 
		#133 | 
| 

Rozeznanie 

| 

Cześć Dziewczyny  

Pewnie niektóre to już mnie nawet nie pamiętają. Wpadłam na chwilę podpiąć się pod kolejny wątek, a jak już jestem to trochę wam opowiem o moich dzieciakach. Wogóle to jestem wykończona. Od dobrych 3 miesięcy mamy sezon chorobowy, na zmianę najpierw Gabi, poźniej Rafał, następnie znowu wymiana. W marcu syncio był w przedszkolu może z 5 dni   Natomiast młodsze dziewczę to mały szaleniec. Nie usiedzi spokojnie. Raczkuje, wstaje, wszędzie jej pełno. Podejrzewam, że jeszcze kilka tygodni i zacznie chodzić. Tylko niejadek z niej straszny, jak czytam co wasze dzieciaki jedzą (bo czytam w miarę na bieżąco   )to normalnie padm, bo Gabi to jak mała ptaszynka, 50 mi kaszy, 100 ml zupki, jabłuszko, ewentualnie banan. No i ze wszystkim trzeba za nią biegać i wmuszać. Poza tym tylko cycuś. No a w nocy masakra ![]() Marzę o wiośnie, o tym żeby się choróbska skończyły, żebym od września dostała pracę (narazie jestem na wychowawczym, do starej pracy wrócić nie mogę) no i w telegraficznym skrócie to chyba tyle ![]() Pozdrawiam was wszystkie bardzo cieplutko, czytam codziennie, ale ciężko mi się wbić w rozmowę. Miłej niedzieli  | 

| 

| 
| 

| 
		#134 | |
| 

Zadomowienie 

| 

Cytat: 

NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#135 | |||
| 

Raczkowanie 

| 

Witam 

Ale tu cisza ![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

Ze 4 razy widziałam jak raczkuje, ale przestała. Teraz na brzuchu już tylko ponownie się wścieka i momentalnie przewraca na plecy. Jedynie w łóżeczku jakieś hocki klocki odwala, że nie mam pojęcia co chce osiągnąć Cytat: 

Moje dziecię też raczej mało je.No i a propos jedzenia - kilka dni temu przyszedł katar. Znowu   Mam nadzieję, że to przejściowe   Zresztą okazuje się, że ona niektórych obiadków nie chciała jeść, bo nie miały w składzie ziemniaków ![]() Przedwczoraj moje nienawidzące leżenia na brzuchu dziecko, zasnęło właśnie w tej pozycji. Uwierzyć nie mogłam   Wyżej właśnie pisałam, że w łóżeczku odstawia takie pozycje i tak się kręci, że głowa mała. Tak, jakby chciała stamtąd uciec, ale nie wiedziała jak. Może się wkrótce dowiem ![]() Czy Wasze dzieci boją się obcych? Celinka nie pójdzie do nikogo oprócz nas i dziadków, którzy z nami mieszkają. Sporadycznie do drugiej babci i szwagierki. Wszyscy chcą ją zabawiać i dać odpocząć rodzicom, a tu lipa ![]() A, jeszcze inna sprawa - 3 dni temu ostatni raz karmiłam i ta od zawsze problematyczna pierś zaczęła mnie boleć, ale nie czuję żadnych guzków, ani nic. Czy miała tak któraś? Nie wiem co mam z tym zrobić, czy odciągnąć trochę tego mleka, czy co, bo podejrzewam, że to jakiś zastój.  | 
|||

| 

| 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
| 

| 
		#136 | |
| 

Zadomowienie 

| 

Cytat: 

Moja w kólko przebywa w towarzystwie bab więc jak ostatnio przyszedł PAN lekarz to był taki wrzask, że dla uspokojenia dałam jej komputer, iphona, wszystkie piloty i co jeszcze miałam pod reką z rzeczy zakazanych  

Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-03-24 o 23:33  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#137 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

Drze się jakby go ktos ze skóry obdzierał,musi minać dobre pół godziny za nim Szymon się oswoi.A chrzestnego tylko zobaczy i płacze  nawet nic do niego nie mówi a ten płacze,tylko że chrzestny nosi okulary i to o nie chyba chodzi no ale innych tez się strasznie boi.Zawsze jak gdzies idziemy to Szymcio wisi na mnie bądz na tacie i po jakimś czasie się oswaja.Co do piersi nie zawsze musi być guzek,zastój u mnie nie zawsze rozpoczynał sie od guzka,najpierw bolała pierś dopiero po np dwóch dniach był guzek,więc musisz obserwować piersi. Dzień Doberek  

| 
|

| 

| 
| 

| 
		#138 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Maciuś.... hmm... na obcych reaguje niechęcią, ale wystarczy kilkanaście minut i jest ok. Póki mnie nie ma w zasięgu wzroku.  

Bo jak tylko mnie zobaczy to "mmmmmmmmm eeeeeee mmmmmm mmmmammmmmmmaaaaa...":coj  est:Właśnie wczoraj małą imprezę mieliśmy. 12 osób plus dzieciaki. Na początku jak zobaczył taki tłum to nieco zmieszany był, na rączkach u mami. Ale dostał trochę jedzenia, później cyca. ![]() A później jeszcze posprzątał okruchy z podłogi ![]()  :c  ojest:Dziecko odkurzacz. ![]() 

Deklinacja 

o  | 

| 

| 
| 

| 
		#139 | |||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Dzień dobry 

![]() Bez kawy, bo wyspana jestem ![]() ![]() Jeszcze nie była przespana cała nocka, ale obudził się dziś dwa razy, zapłakał i wystarczyło dac mu smoka i trochę pogłaskać i szybko się uspokoił i spał dalej! Czyli że jest progres ![]() ale się cieszę ![]() Cytat: 

![]() Od paru miesięcy używamy nocnika (tzn Antek używa   ) Wysadzamy go po spaniu, często wstaje po drzemce z suchą pieluchą - i wtedy jest siku do nocnika, no i przy zmianie pieluchy co dwie gdzoiny mniej więcej (rano częściej). No i oczywiście gdy zaczyna stękać![]() Z tym, że to nie jest jakies ambicjonalne, że ma presję, że tylko na nocnik ma się załatwiać. Pomału się uczy po prostu, no i jak można złapać, to łapię   No i mniej prania jest (używamy wielorazowych)Cytat: 

Fajnie że się odezwałaś   Faktycznie, nieźle masz w domu...   A przypomnij, synek jest w jakim wieku?Zdrówka życzę! Cytat: 

podeszła do niego i trzymali się za ręce, "rozmawiali" i dotykali...no rewelka![]()   ) Natomiast z braniem na ręce teraz mamy lipę, bo za wielu tu znajomych nie mamy...  W zasadzie prawie wcale. w Polsce jednak co chwilę u kogoś byliśmy, albo ktoś u nas...I ostatnio koleżanka go brała na ręce, i na początku jednak się przestraszył, trochę się odzwyczaił... Potem już było ok, nowa ciocia się spodobała.  | 
|||

| 

| 
| 

| 
		#140 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Jeszcze jedno.  

![]() Natchnięta "sukcesem" poli   postanowiłam Maciowi nie dawać cyca jak się przebudzi w nocy. Oczywiście się obudził.Da się! ![]() I chociaż Maciuś ładnie sam usypia to jednak czasami cyc w nocy był. Teraz kategorycznie nie! Aż mnie chłop w nocy po tyłku poklepał w ramach pochwały. 

Deklinacja 

o  | 

| 

| 
| 

| 
		#141 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

![]() I do jakich pochwał do prowadzi ![]() A. Nasze dziecko tez odkurzacz. (chociaż staram się żeby było czysto) Ostatnio mu wyjęłam ogonek rzodkiewki, innym razem kawałek obierka z cukinii, wczoraj fragment mojego zeszytu od ruskiego   Na szczęście łątwo się zorientować, że coś przeżuwa, bo nie dość, że mlaska to jeszcze mówi mniammniam 

| 
|

| 

| 
| 

| 
		#142 | |||
| 

Wtajemniczenie 

| 

[/QUOTE][QUOTE=kapukat;39933786]Debesciara – mam nadzieję, że z brzuszkiem wszystko ok. i że to był jednorazowy wybryk – czy noc minęła ok.? 

no właśnie ja też nie jestem i zdecydowałam się po rozmowie z mamą i z innymi dziewczynami, które mają dzieci alergiczne na odstawienie sterydów na półkę i spróbowanie innych maści. Poproszę mamę to mi przywiezie z Polski maść apteczną. Co do zmian, mój syn ma na zgięciach łokci i pod kolankami czerwone wielkie plamy na których jest wysypka, do tego na ramionach i przedramionach wysypkę i takie suche placki, a na buzi wysypkę i schodzącą skórę Cytat: 

A próbowałas maści cholesterolowej na te zmiany alergiczne? to jest maść na receptę, robiona. Może mama Ci załatwi? 

Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"  | 
|||

| 

| 
| 

| 
		#143 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Ja nie miałam jak pilnować żeby było czysto.  

![]() A to jakiemuś malcowi kawałek chrupka upadł, a to komuś coś z widelca   a moje dziecię tylko czekało pod stołem.Później jeszcze rundkę zrobił i wciągnął resztę. Aż się koleżanka pytała czy ja już odkurzałam. Jedyne co mu wyjęłam z buzi to małą gumeczkę do włosów. Coś mi się nie podobało, że coś różowego z buzi mu wystaje... 

Deklinacja 

o  | 

| 

| 
| 

| 
		#144 | ||||||||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

Cytat: 

Cytat: 

Fajniutki, ale chyba ciężko taki pokroić. U nas będzie z 25osób to i tort musiałby być spory   ale jeszcze nie myślę o roczku. Cytat: 

Cytat: 

Cytat: 

Cytat: 

w życiu bym o czymś takim nie pomyślała   pomysłoweCytat: 

![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dzień dobry   bo się nie przywitałam   Może będę miała pracę, ale na razie milczę jak grób ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- KISM chyba Ci nie odpisałam. Napisałam, że aparaty są już naszą własnością, bo już za nie zapłaciliśmy, żeby mieć fakturę potrzebną w mopsie do dofinansowania. Mamy je już w domu, ale jeszcze potrzebne są takie silikonowe wkładki do uszu i dopasowanie przez panią protetyk. Trafiliśmy na tak wspaniałą babeczkę, że ze święcą takich szukać. Miła. grzeczna, uprzejma, cały czas mówi do Pauli, 100%zainteresowania klientem. Co jakieś dwa miesiące trzeba robić nową wkładkę i nie musimy się zapisywać na wizyte, tylko dzwonimy dzień wcześniej że jutro będziemy i już. No i najważniejsze że Paulina polubiła tę panią, w końcu dość często na początku u niej będziemy. 

Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"  | 
||||||||

| 

| 
| 

| 
		#145 | 
| 

Zadomowienie 

| 

stokroteczka Matylda je takie mixy na sniadanie juz jakis czas, z tym że kaszki płatki różnie, jak sie sypnie. No i ja gotuję pół na pół woda i mleko od krowy  

moje dziecko też odkurzacz, najgorsze że "strzechę" mieliśmy uszczelniana sypkim styropianem, i jak wieje wiatra często te kuleczki lecą, no i ona je bezbłędnie wynajduje.. trzeba mieć oczy dookoła głowy  | 

| 

| 
| 

| 
		#146 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Jajca faszerowane, jeśli któraś chce zrobić na święta  

![]() Potrzebujemy: 6-8 jajec ugotowanych na twardo pęczek szczypiorku 2-3 łyżki majonezu ogóreczek z octu kawałek cebulki drobno posiekanej sól, pieprz Jajca obieramy ze skorupek, kroimy na połówki wzdłuż, wyciągamy żółtka. Ogórka, szczypiorek i cebulkę dorbniutko siekamy. Trochę szczypiorku odkładamy do posypania. Żółtka plus jedno białko rozcieramy widelcem z majonezem z całą resztą składników. Układamy na półmisku, posyWkładamy taką masę do woreczka, odcinamy róg i wyciskamy masę do miejsc po żółtkach, posypujemy szczypiorkiem. 

Deklinacja 

o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-03-25 o 13:08  | 

| 

| 
| 

| 
		#147 | 
| 

Wtajemniczenie 

| 

Czy któraś robi jakieś fajne babeczki czy zające czy inne na prezenty dla rodziny? Chciałabym coś skromnego porobić.

| 

| 
| 

| 
		#148 | ||||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Hej. 

Byliśmy dzisiaj z Hanią na wizycie kontrolenej u pediatry. Hania rozwija się wzorowo Dostałyśmy wskazówki, jak odstawiać Hanię od cycusia i bierzemy się za to od jutra. Na razie przejdziemy na karmienie mieszane, bo na całkowite odstawienie jeszcze nie jestem gotowa ![]() Cytat: 

Super! Cieszę się razem z Wami ![]() Ja zakupiłam nocnik i też planuję Hanię uczyć powoli wysadzać, ale nie wiem od czego zacząć ![]() Cytat: 

Hania już od jakiegoś czasu nie dostaje cycusia w nocy. Jak przespała sama całą noc, to doszłam do wniosku, że jedzenie nocne już Jej nie jest potrzebne. Teraz, jak Jej się zdarzy wstać w nocy, to wystarczy utulić, pogłaskać i zasypia. Dzisiaj trwało to 10 min ![]() Lekarka nam dzisiaj powiedziała, że dziecko w wieku naszej Hani już nie powinno dojadać w nocy i najlepiej, jakby te noce całe przesypiało. Dla zdrowotności ![]() Cytat: 

Zdjęła sobie z głowy i memlała, aż w końcu chciała połknąć i ją zatkało ![]() Cytat: 

![]() A mój przepis na jajka faszerowane, jeszcze z domu rodzinnego to: Gotujemy jajka, kroimy wzdłuż na pół, wydłubujemy żółtko. Żółtka rozgniatamy widelcem, ścieramy do tego na drobnej tarce kiełbasę, dodajemy drobniutko posiekaną pietruszkę. Mieszamy wszystko razem z odrobiną śmietany (żeby się skleiło). Farsz wkładamy do dziur po żółtkach, maczamy w bułce tartej i smażymy lekko na patelni (tylko z tej strony, co jest farsz)  

| 
||||

| 

| 
| 

| 
		#149 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

![]() to z kiełbasą te jajka czy z łososiem? W sumie to chyba obojętnie, ale jak z łososiem to pokroić go tylko tak? 

|

| 

| 
| 

| 
		#150 | |||||
| 

Raczkowanie 

| 

witam kochane 

![]() Cytat: 

Cytat: 

Cytat: 

![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

![]() joss mój to cygan jest, nie boi się ludzi, do wszystkich się uśmiecha i chętnie chodzi dziękuje wszystkim za życzenia Antoś jeszcze troche kaszle i nie będzie chodził do żłobka w tym tyg, mąż z nim zostaje  | 
|||||

| 

| 
![]()  | 

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
 | 
| 
 | 
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Siedzi po nocach i poprawia np. nos puchatkowi, bo jej nie wychodzi 

Spakowałam zakurzone już nieco torby i ze świadomością że jutro muszę stawić się w szpitalu (gin kazał się tam zameldować tydzień po terminie) z rana pomyłam okna, po południu zrobiłam rundkę po mieście, pozałatwiałam kilka spraw, m.in. na uczelni gdzie weszłam na 7 piętro a potem zeszłam... Intensywnie masowałam sobie piersi gdy tylko miałam sposobność, wieczorem porobiłam przysiady. Nocowaliśmy u teściów (od nich do szpitala rzut beretem, od nas niecałe 30km), gadaliśmy z teściową do 1:00 poszliśmy spać, jak się okazało na niebyt długo 
 O 2:30 obudziła mnie wilgoć w miejscu wiadomym 
 [haaalo ja tu rodzę], przychodzi gin bada mnie, rozwarcie 2cm, z racji że wody się sączą nie ma rady jedziemy na porodówkę. Dostajemy "miejscówkę" po środku (stanowiska porodowe trzy), na pierwszym stanowisku rozgościła się już jedna pani, jak się później okazało była tam godzinę przede mną. Pełna zachwytu odnajduję piłkę "z rogami" i od razu ją dosiadam, śmiejemy się z tżtem, jest wesoło, fantastycznie. Pani pielęgniarka pyta czy są bolesne skurcze, jednak po spojrzeniu na nasze uradowane miny nie czeka na odpowiedź, stwierdza że nie 
 nadjeżdża nierozpakowana mama nr 3. Jest godzina 6:00. Koło 9:00 skurcze są już bolesne.. zaczynam ujawniać swoje zdolności wokalne, 10:00 obchód stwierdza 4cm rozwarcia, oczom moim ukazuje się mój gin, nie ukrywam radości i ze łzami w oczach proszę o ulżenie w cierpieniu, dostaję głupiego jasia, puszczam przepisowego pawia i odlatuję na ok 1-1,5godz. Budzę się.. skurcze masakryczne, siadam na piłkę stary masuje dół pleców (jak wcześniej zresztą) dookoła zamieszanie.. ale nie wokół mojej osoby.. Koleżanki po prawo i lewo rodzą jak się okazuje swoje drugie dzieci, dlatego szybciej niż ja... Ja przekonana że umieram, jestem wysoce zniesmaczona żeby nie napisać wkur..na tym faktem, wysyłam starego żeby kogoś mi natychmiast wołał. Stary dostaje zakaz od kogoś z personelu opuszczania naszego stanowiska bo po obu stronach dzieją się dantejskie sceny.. Zatem ja umieram dalej i słyszę pierwsze krzyki... nie mojego dziecka... Położna stwierdza że rozwarcie 4cm się utrzymuje zbyt długo, zaczyna myśleć o cesarce 

Tyle, że u nas na szczęście jest to w o wiele mniejszym stopniu, więc nasza pediatra kazała tylko smarować buźkę Cutibazą czy Lipobazą i dalej podawać nowe produkty. Próbowałam przez miesiąc wykluczyć różne rzeczy, ale się nie udało, wysypka dalej jest, a czas leci, więc cieszę się, że to jest takie małe i możemy dalej dietę rozszerzać. Też już nie wiedziałam, co robić, więc choćbym chciała, to nic nie doradzę. Jedynie "pocieszę" Cię, że z tego, co kojarzę, to u nas też rzadko robi się takim maluszkom do 2 lat testy, bo bardzo często nic nie wykazują. Nawet tak do 5 lat bywa z tym problem. Jeśli się mylę, to niech mnie mamy alergików poprawią.

a moje dziecię tylko czekało pod stołem.