![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: długość kosztem jakości...
ja bez kitu sama sie wezmę za strzyżenie, bo się pokłóciłam z siostrą fryzjerką ktora umiala podcinac koncowki- w naszym kraju to za trudne... kazda głupia fryzjerka tnie po swojemu bo ona wie w czym mi lepiej....
raz bylam w jakims salonie to mi babka tak zrobila grzywke- jedna strona 1cm druga- nachodza na oczy i mowie- przeciez zaraz mi w oczy bedzie wchodzic a mnie to wkurza i z tym m.in. przychodze do pani. odpowiedz:"ale przy pani ksztalcie twarzy musi miec pani taki ostry skos".... żal....oczywiscie nigdy tam nie poszlam a siostra sie usmiala i oczyw. nie potwierdzila. pani chyba myslala ze na glupią trafiła i będę co tydzień do niej z tą grzywą latać... nawet jak mialam grzywke to i z glupim scieciem na skos byl problem... mam wlosy do ramion z przodu....;( bez kitu wole moje poszarpane końce....;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Sheisnot - ja cIe rozumiem. tez mam 3 letnia katorge. Dluga historia - z wlosow do pasa do podcietego boba na 1 cm od skory od spodu. I probuje z tego wyjsc 3 lata, ale zamiast mi podciac koncowki strzepiac mi tylko ostatnie 2 cm po wierzchu, wciaz dostawalam podstrzyzenie na karku, ze wierzchnia partia byla dluzsza. tego nawet w kucyk nie mozna wciac, bo sie wyglada jak subkultura....
Wygugluj sobie Creaclip, koszt z przesylka 40 dolcow, ale dlugie wlosy mozna sobie ladnie podcinac i stopniowac na koncach. Na poczatku ostroznie - 1-2 cm, potem jak sie wprawisz to i akrobacje bedziesz mogla tym robic. To oszczedza mase kasy mojej siostrze, bo ma 2 nastoletnie corki i meza z dlugimi wlosami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki wielkie!! dzięki! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
no cóż dziecinne są jak jestem wkurzona... a wulgarna niestety też jestem, nie spieram się i nie jestem z tego dumna i nie umiem wyplenić- taki ze mnie nerwus....;/
niemniej uspokoiłam się trochę... przed chwilą babka w sklepie mi poprawiła humor- zapytala o farbe do wlosow ktorej uzywam (bo jej sie podobała) ^^ ha!! chociaz kolor mam fajny...tydzien temu farbowalam i mysle czy by tego w bardzo bliskim czasie nie powtorzyc... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A powiedziałaś fryzjerce, że jesteś niezadowolona? Widziałaś przecież, jak tnie to czemu nie zareagowałaś?
To po pierwsze ![]() ![]() Przyjdę do fryzjera i powiem "proszę mi pocieniować" to mogę wyjść z fajną fryzurą- bo zrobi to delikatnie - nada im lekkości (i chyba tak trzeba powiedzieć fryzjerce, że chce się tylko lekkiego podniesienia i lepszego układania), a inna "proszę mi pocieniować" zrozumie to tak, że wystrzępi i sieknie tak, jak ma modelka na zdjęciu wstawianym wcześniej ![]() Najprościej iść ze zdjęciem fryzury, którą chcemy- bo, jak nie potrafimy wytłumaczyć o co nam chodzi, to fryzjerka zobaczy i będzie wiedzieć. Po trzecie: pisanie wulgaryzmów na forum, nawet w takiej formie, że wstawiamy jakieś inne znaczki czy "kropkujemy" jest dziecinne ![]() ![]() Ciekawe czy miałaś odwagę powiedzieć jej to w oczy?
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie słyszałam ze z karteczką niebardzo- każdy ma inne włosy a my spodziewamy się efektu takiego jak na zdjęciu i lipa... A i często wiesz jak to jest- wyglada jak "potargane wiatrem" a tu pół godziny stylizacji...
![]() "Dogadywalismy tył szczerze mówiąc i nie spodziewalam się ze mój przód będzie tak krótki. Uwierz bądź nie, ale tak miło mi się konwersowalo i tak byłam miło zaskoczona włosami ukladajacymi się z tyłu że naprawdę nie wiedziałam ze przód cały mam znacznie krótszy (dodam, że oczywiście nie pierwsze to moje cieniowanie w życiu i pierwszy raz ktoś mi tak ciachnął przód- nie wiedziałam że fryzjerce trzeba powiedzieć żeby zostawiła mi tak samo długie z przodu....). Uspokajam się, choć nadal jest mi przykro. Rzeczywiście fryzjerka była megamiła i pytała "co robimy" to byłam pozytywnie zaskoczona. I salon śliczny...nawet wyszlam zadowolona! ;/ W domu patrzę na siebie i coś krótkie...kur... Dobrze, ze włosy odrastają i tym że są zdrowsze się pocieszam... Jak umyję mam nadzieję, że same się bedą układać, bo się zastrzelę ;( no i myśle o położeniu farby "na pocieszenie" i poprawę nastroju..." No to cytat kopiuje się szybko. ![]() Rzeczywiście prosto w oczy nie powiedziałam, Zbyt wkurzona jestem. Mam dosc już fryzjerów, będę sama próbować, żeby nikogo nie musieć "obsmarowywać".... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu nie wyglądają źle
![]() ![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Kochana, ja nie mam czasu ani chęci układać włosy- jak są długie i tak proste jak moje to jest ok
![]() Jesteś fryzjerka nie?? ![]() Aaa i dzięki za komentarz ze nie wyglądają źle - chociaż to ja mam się "czuć" miło.... ![]() Aaa i fajna stopka czy jak to "umysł w stanie blond" się nazywa... ![]() Edytowane przez sheisnot Czas edycji: 2013-05-17 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jestem fryzjerką
![]()
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
To może i dobrze...
![]() Nie no nie chce być aż tak wredna- znam 2 dobre fryzjerki! ![]() I dobrze ze tu (niech będzie dziecinnie) się "wykazywalam" - wiem ze mam problem z przeklinaniem i już naprawdę NAjWYZSZy czas pozbyć się tego, co jak co brzydkiego nawyku. Nie jem słodyczy to nie dam rady nie przeklinać?! MUSZĘ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei to przerzedzanie końcówek nazwała zabieraniem z objętości, żeby fryzura nie nabierała kształtu pudełka. Zawsze mówiłam, że chcę być obcięta prosto i miałam na myśli właśnie takie pełne, okrągłe wykończenie. Pomysł ze zdjęciem też jest niezły, sama chętnie korzystam. Czasem i to nie wypali, bo np nie do końca rozróżniam kiedy fryzura jest zasługą głównie cięcia a kiedy raczej stylizacji, a fryzjer nie zawsze mi to objaśni. To czego nie znoszę najbardziej u fryzjera to stylizowanie fryzury tak, że nie wiem właściwie jak te moje włosy są obcięte i jak będą wyglądać po umyciu i bez układania. A tu też nie zawsze idzie się dogadać, bo dla mnie stylizacją jest już zwykłe wysuszenie na szczotce a u fryzjera to standard. Zazwyczaj moje upieranie się przy zwykłym wysuszeniu suszarką jest odbierane jako fanaberia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak jak Ty zawsze proszę o tylko wysuszenie. bo wtedy najlepiej widać efekt pracy fryzjera. zepsuł fryzurę - włosy nie będą wyglądały dobrze i zauważę to od razu. gdyby miał stylizować, to po pierwsze ja sama nie potrafię sobie ułożyć tak fryzury jak zrobi to fryzjer w salonie, a po drugie, podczas stylizacji ułoży tak włosy, że wszelkie niedoskonałości znikną, a dopiero następnego dnia podczas mycia i suszenia zobaczę tragedię na głowie.
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Do mojej poprzedniej fryzjerki, u której podcinałam włosy przed wyprowadzką z rodzinnego miasta, zawsze przychodziłam ze zdjęciem, a ona tłumaczyła mi, co zrobi, by pasowało do kształtu twarzy. Za to ją lubiłam, ale też rzadko miałam u niej włosy dobrze podcięte- zawsze były wybrane bardzo mocno, a gdy się naturalnie zakręciły, miałam smętne strąki. Choć teraz zastanawiam się, czy mogę mieć do niej pretensje- bo włosy w tamtym czasie prostowałam i pod prostownicę były obcinane. I chyba zwrócę jej honor.
Obecna fryzjerka zepsuła mi grzywkę raz, ale to ja się na owo cięcie uparłam- grzywka ścinana na prosto, ale dłuższa, zaczesywana na bok, a ja chciałam lekko postopniowaną. Natomiast teraz ścina mi włosy pod kręcenie- mam dwa poziomy, górna warstwa i dolna falują się/kręcą i dzięki temu stopniowaniu włosy są bardziej odbite od nasady i jest ich wizualnie więcej. Mojej siostrze też bardzo ładnie podcięła włosy- tak, że z natury proste, ale podatne, teraz prostują się same niemal idealnie. Wiem też, że mnie wysłucha i zetnie tyle, ile chcę- albo powie, że trzeba więcej, bo są zniszczone itp. Ponad to lubi słuchać o wcierkach na porost, sama testuje i poleca ostatnio klientkom Jantar i Radical ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
no nie wiem, ja tylko z dwiema fryzjerkami się "dogaduję" w sprawie ścięcia a było ich w moim życiu... a jedna zamknęła zakład(mogłam zadzwonić, bo moze przeniosła...nie gadałąm z nią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
O tym jantarze tu już często "słyszę" muszę poczytać bo zaciekawiło mnie to...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
U wielu dziewczyn efekty są różne- niektórym przyspiesza porost włosów, ale u większości stymuluje wzrost nowych (jak w moim przypadku). Skład ma w większości naturalny, więc potrzebna jest cierpliwość, by zobaczyć efekty (u mnie widoczne stały się po 4 miesiącach). Nie jest drogi, cena waha się od 8 do 12 zł (poszukaj w małych drogeriach, gdyż nie jest dostępny w Rossmannie, ewentualnie jeśli masz niedaleko apetkę Dbam o Zdrowie, możesz zamówić Jantar i odebrać go w wybranej przez siebie na doz. pl). Buteleczka wystarcza średnio na całą kurację (czyli 3 tygodnie codziennego używania).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40869045]U wielu dziewczyn efekty są różne- niektórym przyspiesza porost włosów, ale u większości stymuluje wzrost nowych (jak w moim przypadku). Skład ma w większości naturalny, więc potrzebna jest cierpliwość, by zobaczyć efekty (u mnie widoczne stały się po 4 miesiącach). Nie jest drogi, cena waha się od 8 do 12 zł (poszukaj w małych drogeriach, gdyż nie jest dostępny w Rossmannie, ewentualnie jeśli masz niedaleko apetkę Dbam o Zdrowie, możesz zamówić Jantar i odebrać go w wybranej przez siebie na doz. pl). Buteleczka wystarcza średnio na całą kurację (czyli 3 tygodnie codziennego używania).[/QUOTE]
mi buteleczka wystarczyła na ok 2 tygodnie, więc musiałam zużyć kilka. a u mnie Jantar nie zrobił nic, poza tym, że ładnie pachniał na włosach. ![]() chciałabym, żeby taki magiczny specyfik istniał. moja fryzjerka zmieniła zakład pracy, a w salonie nie chcą podać mi gdzie ją znajdę, ani jej nr tel. ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a powiedzcie ten jantar to o to chodzi? www . doz . pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml
![]() Edytowane przez itomaszek Czas edycji: 2013-05-18 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dz, bo się zastanawialam gdzie go kupię... ![]() Tomaszek- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html Ten jantar ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() No wiesz- salon nie chce stracić klientki a jeszcze jak tamta sama odeszła...współczuje wiem co to strata dobrej fryzjerki- mi tez zamknięto zakład i teraz mam co mam....;/ poszłam do innej no... A dziś mama mnie widziała i efekt: "Ojej......" (Nie mylić z OJEJ! Czy WOOW!) Edytowane przez sheisnot Czas edycji: 2013-05-18 o 18:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dlatego od wielu lat obcinam się sama. Fryzjerzy robią po swojemu i nie słuchają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.