![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Narzeczony wyrzucił mnie z domu
Moim zdaniem popełnisz duży błąd, jeśli do niego wrócisz. Ok, zdradziłaś go (choć skoro szybko to przerwalas bo sie w pore opamietalas to tez nie do konca nazwalabym to zdradą, zdradą bardziej bylo to ze swojemu facetowi o tej sytuacji od razu nie powiedzialas), ale po tym jak on sie zachował i po tym co mozna wywnioskować z jego chorych oskarżeń (ze oskarza Cie o cos, co sam prawdopodobnie wyczynia) to jak dla mnie powinnas sie cieszyc, bo ta sytuacja po raz kolejny Ci pokazala z jakim durniem bylas. Bedziesz miala nauczke, zeby wiecej nie zdradzac, a przy okazji poznalas sie na tym palancie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
[QUOTE=mrofka89;40723304]Może coś w tym jest, bo wesela nie odwołał tzn sali, fotografa itd.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ja bym go nie wzięła "z powrotem" po takim numerze, obśmiałabym jeszcze - ma, co chciał. Poczucie upokorzenia takim zachowaniem by mi nie pozwoliło i tyle. "Odesłana narzeczona" - no ludzie gdzie i kiedy my żyjemy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Na zimno przemyślał, jak cię upokorzyć, ukartował wszystko - nie zaufałabym już takiemu, to mi psychopatią zalatuje, już bardziej bym zrozumiała, jakby w emocjach uderzył (nie, żebym popierała, tylko widać emocje przynajmniej, a nie zimne wyrachowanie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez mrofka89 Czas edycji: 2013-05-12 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o wstyd przed przyjaciółkami... Ja na szczęście mam przyjaciół, którzy zawsze stoją po mojej stronie, niezależnie od tego jak postąpię i nie muszę się przed nimi wstydzić, bo wiem, że mi nie dokopią.
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez mrofka89 Czas edycji: 2013-05-12 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Ale historia. Współczuję.
"Prawdziwy facet"? No nie mogę! Koło prawdziwego faceta to coś nawet nie stało. Swoją narzeczoną odesłał do rodziców bez słowa... szok. W sądzie nawet najgorsi zbrodniarze dostają szansę obrony. A on nie chciał porozmawiać z kimś, kogo podobno kochał. I to egoistyczne wmieszanie w sprawę rodziców Autorki... Ten facet to po prostu tchórz. Tchórzliwy kurczak, który nie miał odwagi powiedzieć narzeczonej wprost, że z nią zrywa. Jemu nawet o pocałunek nieszczęsny nie chodziło, tylko bezpodstawnie sobie wymyślił, że Autorka miała romans i dlatego ją wyrzucił z domu. I to zimne planowanie, jak tu się narzeczonej ukradkiem pozbyć, szok. Tym bardziej to smutne, że prawdopodobnie on Ciebie zdradził te 2 lata temu, Ty wtedy, jak pisałaś, męczyłaś się z tym, żeby ponownie mu zaufać, przebaczyć. A on nie potrafił Ci się teraz odwdzięczyć, gdy Twoja zdrada jest chyba dużo mniejsza. Facet to dla mnie tchórz, egoista, który niezbyt Cię kochał jak widać. Pewnie raz dwa się pocieszy. Trzymaj się Autorko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym nie uwierzyła,że po alkoholu tylko na pocałunku się skończyło ![]() Zdradził,nie zdradził - nie wiemy,to są przypuszczenia... przypominam ze do tanga trzeba dwojga a nie wiadomo czy na cokolwiek sobie tamta panna pozwoliła [osobiscie prypuszczam ze nie skoro wrócił z skulonym ogonem do autorki ![]() To,że ona wybaczyła domniemaną zdrade nie oznacza wcale,ze on ma wybaczyć jej zdrade... jest jednak pewna różnica,tym bardziej dla niego jesli jest czysty ![]() A co do nic nie mówienia to ja na miejscu tego pana pewnie podobnie bym zrobiła - zwyczajnie nie mam szacunku do takich osób i tak bym faceta potraktowała. Autorko osobiscie nie dalabym mu szansy gdyby nagle sie nawrocil i chcial sprobowac - bo to zawsze bedzie juz w nim siedziec i juz Ci nie zaufa,bedzie kontrolowal i wypominał. Nie da sie na takim czymś stworzyć normalnego związku. Nawet panowie czasem mają czasem "przeczucie" by w pewnym momencie sprawdzic komorke,nawet jesli do tej pory tego nie robili. Autorka pisze o strasznych wyrzutach sumienia,wiec podejrzewam ze tez troche inaczej sie zachowywala,bardziej nerwowo wiec faceta coś tknęło i przejrzał.
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-05-09 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na drugi raz jeśli OGÓLNIE będziesz pisac ze swoją przyjaciółką o Twoim facecie i np. narzekac lub sie radzić to to również kasuj tak na wszelki wypadek ![]() Przezorny zawsze zabezpieczony ![]() Mleko się rozlało,jeśli bardzo żałujesz to napisz mu email wyjaśniający wszystko razem z wypisaniem co Cie skłoniło do pozwolenia sobie na pocałunek.Czego Ci brakowało w związku itd. To będzie też dobre dla niego by wiedział jakich błędów nie popełniać w przyszłości przy innej kobiecie. Oczyści Cie i bedziesz wiedzieć,że nie poddałaś się bez walki.
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2013-05-09 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja nadal obstaję przy tym, że chłop chciał z nią zerwać i szukał pretekstu. Na pewno o czymś pomyślał, kiedy łapał za jej telefon. Nie wierzę, że przekopał dziesiątki wiadomości bez celu. Chciał coś znaleźć i pech chciał, że znalazł. Dla mnie to jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może jak zamieszkaliście razem, to stwierdził, że jednak nie chce? Więc poszukał haka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem jeszcze jakby on jej zajrzał do telefonu i rzucił okiem na ostatnie wiadomości, ale żeby przewertować tyle wiadomości, by trafić akurat na te przedawnione? Dla mnie mega podejrzane. Wiem, że się łatwo pisze, ale ja bym nie wróciła do takiego faceta. On poszedł w bok, potem ty zdradziłaś (akurat dla mnie pocałunek to zdrada), 0 zaufania skoro grzebie ci w telefonie, a na koniec zamiast rozmowy, wyjaśnień to wyrzutka z domu i robienie przedstawienia przed rodzicami partnerki. To ewidentnie nie był zdrowy, udany związek, bo zaprezentował nam się słabo.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
No cóż... ja może pewnych rzeczy nie rozumiem ale gdy facet zranil mnie podobnie to nagle ulotniły się ze mnie uczucia.Czekałam 3 dni by ochłonąc i zakończyć to racjonalnie.Nie zamierzałam się upokarzać płacząc przed takim dupkiem a wiedziałam,że tak by sie stało,gdybym zakonczyla od razu. Ostatecznie przekazałam mu tylko że reklamówka z jego rzeczami na niego czeka i ma je odebrać jak mnie nie będzie [mialam wyjazd na praktyki na drugi dzień na tydzien]. I wcale nie uważam bym źle zakończyła związek. Miał taki koniec na jaki zasłużył.
Hmm... jak ja grzebałam byłemu w telefonie to sprawdzałam każdą wiadomość [ w nowych komorkach masz przeciez calą historie wiadomosci raz wchodząc w wiadomości z daną osobą więc przejrzenie o czymś kiedyś pisała nie jest niczym dziwnym ani nadzzwyczajnym ] ![]()
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2013-05-09 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ale grzebałaś tak sobie z nudów czy miałaś podejrzenia, że Cię zdradza? Ja nie bronię Autorki, zrobiła świństwo i to nie ulega wątpliwości, mnie samej trudno byłoby wybaczyć nawet pocałunek. Jednak cała sprawa nie wydaje się taka prosta i oczywista.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hej,
Z 1 str nie dziwię się Twojemu byłemu już narzeczonemu, że wywiózł wszystkie Twoje rzeczy z domu, ale z 2 str postąpił zbyt impulsywnie, albo raczej wykalkulowanie, skoro decyzję taką wprowadzil w czyn po 2 dniach od odkrycia sms-ów. Do tego, jeżeli sam wywinął Ci gorszy numer, bo napisałaś że jezdził do jakiejś laski, a więc chyba nie było to jak u Ciebie jednorazowe, powinien wykazać się większym zrozumieniem-,w sensie dać Ci szansę na rozmowę, pozwolić dojść do głosu... Ty mu wtedy wybaczyłaś, a on na podobną sytuację ale z Twoim udziałem reaguje wyrzuceniem Cię na bruk, za Twoimi plecami! Co innego, jakby powiedział Ci wprost, co odkrył, i że w związku z tym masz pakować manatki...Dlatego w pewnym sensie zgadzam sie z Kalincią. Ponosisz oczywiście odpowiedzialność za własne czyny i za to , co zaszło między Tobą a kolegą na delegacji, ale to jeszcze nie oznacza, ze chłopak może robić, co chce i że musisz potulnie to znosić! Jego zachowanie było niedojrzałe... Moim zdaniem, napisałabym mu maila z wyjaśnieniem, bez żadnych błagań o powrót i kajania się, choć oczywiście przeprosiny za to wszystko mu się należą....Co dalej z tym zrobi i czy coś zrobi, zalezy tylko od niego....W sumie, na Twoim miejscu ni ejestem pewna, czy bym tego powrotu chciała, w końcu chłopak ponizyl Cię i zrobił z całej sprawy istną szopkę-przy czym jego sumienei kryształowo czyste nie było... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Nie żebym jakoś szczególnie brała stronę tego faceta, ale emocji ot tak odmawiać mu nie potrzeba. Mogła to być reakcja typu "nie dotykaj, nie ruszajmy tego". Ludzie różnie okazują emocje i w różny sposób radzą sobie z nimi.
Choć fakt, do niej należy decyzja gdzie walizki mają zostać wysłane ![]() Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-05-09 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A możliwe jest, żeby ktoś mu o tej sytuacji "naskarżył"? Ten kolega od pocałunku albo ktoś kto Was widział?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez mrofka89 Czas edycji: 2013-05-12 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I ciekawe ile on razy się całował z panną, do której jeździł za plecami dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdradziłaś - dla niego to nie ma znaczenia jakie były tego powodu bo zdrada po prostu przekreśla związek. Niektórzy wybaczają,a nie którzy nie chcą z takimi osobami po prostu rozmawiać,bo nie widzą w tym sensu. Nie musi to oznaczać,że cos kręci. Skoro wiesz co mówił przyjacielowi to czemu nie pogadasz z tym przyjecielem co teraz on robi i jak sie czuje? Może wtedy dowiesz sie czy krecił czy też to był pretekst. Co to pytania które padło wczesniej - dlaczego przejrzałam komórke? Nie wiem w sumie ![]() ![]() ![]() Nie zakładajcie czegos czego nie możemy być pewni...nie wiadomo czy cos było z ta dziewczyną wiecej... z resztą autorka mu wybaczyła wiec ten temat powinien byc zamkniety.
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2013-05-09 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() definicja normalności jest czysto subiektywna , to że coś się uznaje za punkt odniesienia jedyny trafny nie oznacza to że jest tak w istocie , zazwyczaj nie jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
uuu ale pojazd. Definicja "prawdziwego faceta" też jest czysto subiektywna, więc zanim kogoś skrytykujesz, przyjrzyj się bliżej własnej argumentacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez mrofka89 Czas edycji: 2013-05-12 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.