Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 07:44   #121
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
Ja nadal nie wierzę, że jestem w ciąży. Na początku myślałam, że może test się pomylił... ale okresu jak nie było, tak nie ma, ból piersi okropny a przy tym ból sutków, którego nigdy nie miałam więc chyba nie ma mowy o pomyłce Niestety mam brak apetytu i śniadanie sobie wciskam wręcz na siłę, a pomimo pięknej pogody jest mi ciągle zimno

Mi tez jest zimno (chociaz u mnie brak ladnej pogody-no ale w domu mam cieplo)

W ogole jeszcze teraz zaziebiona jestem,wiec nie wiem co moze byc od ciazy,a co od przeziebienia. Mam tez czesto bole glowy.
Stary 2013-05-15, 07:46   #122
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
To ja też się melduje.
Testowałam w tamtą środę. Narazie jeszcze z delikatnym smutkiem ,ale już jest go coraz mniej. Ostatnią miesiączkę miałam 10.04 ,wiec wyliczyłam ,że termin mniej więcej na 14-15.01
Teraz się przedstawię. Jestem Martyna ,w tym roku mam 19 lat Tż 21 ,więc ciąża jak najbardziej nie planowana. Szczególnie ,że w czasie porodu będę w maturalnej klasie. Ale jakoś sobie poradzimy
Nie wiem czy u mnie za wcześnie jeszcze na jakie kolwiek objawy ,ale ja zaobserwowałam ,tylko takie jakie zawsze mam przy zbliżającej się miesiączce. Także lekkie mdłości i zawroty głowy ,oraz potworny ból brzucha.
Pozdrawiam
Mam nadzieje ,że mnie przyjmiecie do swego grona

Witaj Martyna

Rozumiem Twoje obawy, wierzę jednak, że dasz radę, więc nos do góry. Pamiętam, też w klasie maturalnej miałam koleżankę, która rodziła krótko przed maturą i dziś jest piękną młodą mamą z prawie dorosłą córką.
Masz piękne imię, właśnie takie chcę dać mojemu maluszkowi, jeśli to będzie córeczka

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 07:48   #123
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim

Widzę, ze niektóre z Was są meczone przez poranne mdłości - współczuje... U mnie z kolei nie są one poranne, ale od wczoraj sie pojawiają po jedzeniu! Staram sie jeść wolno i na spokojnie, zeby je zminimalizować, ale wystarczy ze zjem jogurt i troche mi sie w żołądku przekreca do tej pory wszystko było ok, a teraz to. Ale mam nadzieje, ze szybko to minie - nie ma to jak pozytywne nastawienie
Zaraz idę na spacer- dotlenie sie troche, a potem troche sie poucze włoskiego
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 07:49   #124
caffeelattee
Przyczajenie

hej mamusie!
No i od razu zrobiło się jakoś milej,cieplej Fajnie,że napisałyście coś o sobie))
Widzę,że są tu mamy nie tylko z polski. Jak wam się tam mieszka? jak opieka lekarska? Będziecie miały porównanie z Polską?
Czytam właśnie,że Gosia ma już starsze dzieci więc będziesz rodzić w Anglii czy Polsce?
Zazdroszczę Ci trochę tej różnicy wieku, Twoje dzieciaczki pewnie będą Ci bardzo pomagać
SheperdessA jak wam się mieszka w Szkocji? Poród tam Oj niestety,też dokuczają mi bóle jak przy okresie. Z pierwszą ciążą miałam jeszcze intensywniej niż teraz. Dlatego profilaktycznie dostałam luteine i zalecali mi więcej odpoczywać. Jednak boli głównie przez to,że macica się rozszerza a to mięsień który powiększa nam się z dnia na dzień

Buka20 Jesteśmy prawie w tym samym wieku Ja mam 23 no prawie 24 :P Również zajmuje się żywieniem ale bardziej dietetyką, która jest moją pasją odkąd pamiętam. Dodałaś fajne informacje Jeszcze raz sobie je urtwale Pamiętam, jak mialam pierwszą ciążę to codziennie zerkałam na test ciążowy. To był szok. Spodziewałam się ale widadomo, szok i niedowierzanie pozostaly Teraz mimo,że to 2, to i tak trudno mi w to uwierzyć na nowo

ShineShineDoll Ja najgorzej znosiłam zatłoczone tramwaje. Niestety w pierwszej ciąży musialam być bardzo aktywna i przemieszczać się najczęsciej zatłoczonymi tramwajami. Bywało tak,ze wysiadałam i szłam godzine na piechote bo się po prostu nie dalo. Teraz na szczęście nie muszę. Oj wiosna to ogromne szczęście! Sama mam porównanie. Z synkiem gdy zaszłam w ciążę była jesien. A ja mialam ochote na truskawki, pomidorki i wszytskie inne swieze owoce i warzywa. Ale bym zjadła truskawki dobrze ze juz nie długo. a co macie za piesia?

Solelil_Rouge Będzie dobrze I jak się mieszka we Francji? Też bym chciała mieć 3

Callilou Ale też nie polecam jeśc na siłę bo mdłości Ci się nasilą jeszcze bardziej. Mniej a częściej - to chyba najlepsze
Oj ja też preferuje cięższe brzmienia, jednak teraz nie mogę sobie na to pozwolić. Na razie przerzuciliśmy się na piosenki dla dzieci Ale idąc do sklepu, zakladam mp3 i nadrabiam O piwie nic nie mów. Aż dziwne ale ciągnie mnie doniego niesamowicie Zwłaszcza za imbiowym :/

To może i ja coś dopiszę. Mam 24 lata,z wykształcenia jestem pedagożką ale fascynuje mnie dietetyka i chce się jeszcze w tym kierunku rozwijać. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Mam synka rocznego Januszka, w którym jestem bezwględnie zakochana Przeprowadziłam się do Tż 1,5 roku temu na wieś z dużego miasta i caly czas mam okres adaptacji, hehe Pierwszą ciążę w dużym stopniu przezywaliśmy oddzielnie więc teraz nie mogę się nacieszyć,że jest przy mnie. Czuje się przez to lepiej,mimo że fizycznie znoszę początki o wiele gorzej.
Kocham zwierzaki, filmy i grać na pianinie I to chyba wszystko

Życzę wam pięknego dnia
caffeelattee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 07:57   #125
gosia261282
Gang Iren

Caffee z tym pomaganiem dzieci to wiesz,corka pomoze,bo jest juz duza panna,no i fakt-jest chetna do pomocy. No a maly jest w wieku twojego synka,tez ma roczek,wiec jak na razie przy nim trzeba miec oczy dookola glowy. No ale to wiesz Z jakiego miesiaca jest twoj synek?

Bede rodzic w Anglii,Eryka tez tutaj rodzilam. Corke rodzilam w Polsce(jednak to bylo 10 lat temu,moze juz cos sie zmienilo),no i na korzysc wychodzi porod w Anglii. Jak dla mnie zupelnie inne podejscie do pacjeta,wszyscy zyczliwi,usmiechnieci,pom ocni. No i ZZO za darmo
Stary 2013-05-15, 08:06   #126
SunShineDoll
Rozeznanie

Caffeelatte mamy buldoga angielskiego z adopcji, jest ju nas ponad 3 lata a ogólnie ma 4,5 roku. Z wykształcenia też jestem pedagogiem pod koniec czerwca bronię magisterki
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:29   #127
Buka20
Raczkowanie

Zapomniałam dodać, że uwielbiam muzykę i grę na gitarze Obiecałam sobie, że nauczę też grać moje dziecię Jeżeli interesuje Was coś jeszcze o diecie to postaram się dorwać książkę w której jest wszystko dokładnie opisane Obecnie studiuję na kierunku technologi żywienia i mam sporo zajęć na laboratorium, co będzie mi przeszkadzać ale dam sobie radę
Opiekuję się bardzo przebiegłym psem i cudowną świnką morską, kocham zwierzęta i czasem nie mam sumienia nawet zabić muchy

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 08:31   #128
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Caffee mnie przez pierwszy tydzien ciąży (znaczy 5ty, ale pierwszy kiedy wiedziałam) 2 razy śniło mi sie, ze kradne alkohol i pije go w sekrecie Masakra jakaś
Stary 2013-05-15, 08:49   #129
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Caffee mnie przez pierwszy tydzien ciąży (znaczy 5ty, ale pierwszy kiedy wiedziałam) 2 razy śniło mi sie, ze kradne alkohol i pije go w sekrecie Masakra jakaś

Hehehehe dobre
Stary 2013-05-15, 09:24   #130
caffeelattee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Caffee z tym pomaganiem dzieci to wiesz,corka pomoze,bo jest juz duza panna,no i fakt-jest chetna do pomocy. No a maly jest w wieku twojego synka,tez ma roczek,wiec jak na razie przy nim trzeba miec oczy dookola glowy. No ale to wiesz Z jakiego miesiaca jest twoj synek?

Bede rodzic w Anglii,Eryka tez tutaj rodzilam. Corke rodzilam w Polsce(jednak to bylo 10 lat temu,moze juz cos sie zmienilo),no i na korzysc wychodzi porod w Anglii. Jak dla mnie zupelnie inne podejscie do pacjeta,wszyscy zyczliwi,usmiechnieci,pom ocni. No i ZZO za darmo
Aj nie doczytałam! Przepraszam. To jesteśmy w podobnej sytuacji. Mój synek jest z 22 maja. Jest bardzo ze mną związany,zazdrosny. Pracujemy nad tym, ale zaczynam mieć obawy jak będzie gdy pojawi się maleństwo. Maly będzie miał półtora roku. A Twoj roczniaczek? jaki jest?
No właśnie słyszałam same pozytywy o Anglii jeżeli chodzi i porodówkę. Moja znajoma specjalnie tam rodziła. Ale to prawda,że bagatelizują pierwszy trymestr kobiety? Byłam w szoku jak to uslyszałam.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Caffeelatte mamy buldoga angielskiego z adopcji, jest ju nas ponad 3 lata a ogólnie ma 4,5 roku. Z wykształcenia też jestem pedagogiem pod koniec czerwca bronię magisterki
Też miałam od razu iść na mgr ale z maluszkiem nie dałam rady Mam nadzieję,że jeszcze kiedyś dorobię. Wlaśnie mi bardzo brakuje czworonoga. W pierwszej ciązy towarzyszyły mi kociaki mojej mamy. To było niesamowite Marzy mi się wziąć psiaka ze schroniska ale tż ma obawy czy podołamy z rocznym malym i następną dzidzią w brzuszku. Jednak bardzo chcialabym żeby dzieciaki dorastały wśród zwierząt.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Zapomniałam dodać, że uwielbiam muzykę i grę na gitarze Obiecałam sobie, że nauczę też grać moje dziecię Jeżeli interesuje Was coś jeszcze o diecie to postaram się dorwać książkę w której jest wszystko dokładnie opisane Obecnie studiuję na kierunku technologi żywienia i mam sporo zajęć na laboratorium, co będzie mi przeszkadzać ale dam sobie radę
Opiekuję się bardzo przebiegłym psem i cudowną świnką morską, kocham zwierzęta i czasem nie mam sumienia nawet zabić muchy
Powiem Ci,że mój maly ma rok i uwielbia wieczory gdy biore go na kolana i siadamy do pianina. Aż cały się trzęsie A mnie to niesamowicie wzrusza jak malutkimi rączkami stuka w klawisze i się cieszy. Dużo graj w ciąży, to podobno dobrze wpływa na dzidzie Też pogrywałam na gitarze ale nie wiem czemu mały strasznie się jej boi

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Haha nooo jeszcze troche a też będzie mi się śnilo piwo imbirowe. A co piłaś? :P
P.S masz piękny avatar, jeju uwielbiam gnijącą panne młodą ;D

Edytowane przez caffeelattee
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:25
caffeelattee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:25   #131
Caillouu
Raczkowanie

A ja mam kota, którego niesamowicie mocno kocham. Nie sądziłam, że można tak się przywiązać. W przeddzień wykonania testu postanowiliśmy wziąć drugiego, ale w tej sytuacji, to chyba nie jest dobry moment

Piwo mi się póki co nie śni, na szczęście, nawet mnie za bardzo nie ciągnie. Za to mam niesamowitą ochotę na zimną, dobrą coca-colę :P

Która z Was, to tak jak ja, pierworódka?

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Edytowane przez Caillouu
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:26
Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 09:38   #132
Buka20
Raczkowanie

Caillouu ja również jestem w pierwszej ciąży

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Stary 2013-05-15, 10:05   #133
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zapomniałam dodać, że uwielbiam muzykę i grę na gitarze Obiecałam sobie, że nauczę też grać moje dziecię
Mi niestety nikt nie podsunal instrumentow muzycznych gdy bylam dzieckiem. Corka ma gitare i poki co troche uczy ja grac sasiadka,w szkole uczyla sie tez gry na skrzypcach i bardzo jej sie podobalo.

Cytat:
Napisane przez caffeelattee Pokaż wiadomość
A Twoj roczniaczek? jaki jest?
No właśnie słyszałam same pozytywy o Anglii jeżeli chodzi i porodówkę. Moja znajoma specjalnie tam rodziła. Ale to prawda,że bagatelizują pierwszy trymestr kobiety? Byłam w szoku jak to uslyszałam.
Zarloczny Kocha jesc. Poza tym fajny jest,usmiechniety,placze malo,ale zloscic tez sie potrafi i buntowac. Zywe srebro,wszedzie go pelno i tylko patrzy co zbroic.

Co do bagatelizowania pierwszego trymestru-osobiscie na szczescie nie mam takich doswiadzen. U mnie przebiegalo wszystko dobrze,nie bylo potrzeby zadnej interwencji. Ogolnie prowadzenie ciazy wyglada inaczej jak w Polsce. Pozno jest pierwsza wizyta i Usg. Mam jednak kolezanki,ktore mialy problemy we wczesnej ciazy,jakoes plamienia np i bardzo dobrze sie nimi zajeto,mialy badania,leki itd. Jest taka opinia,ale nie wiem skad,ze olewaja te pierwsze 3 miesiace,tez to slyszalam,ale wlasnie od kobiet,ktore nie byly nawet tutaj w ciazy.
Stary 2013-05-15, 10:10   #134
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha rozbawilas mnie tym Twoim snem - dziękuje ja jeszcze nie mam takich 'halucynacji' ale za kazdym razem jak Tż pije wino to zabieram mu kieliszek i wącham ile wlezie - od tego sie przecież nie upojenia a zawsze to jakaś namiastka bo ja piwa nie lubie, ale wino.... czerwone, białe, różowe... We Fr mam duży wybór i tu praktycznie wszyscy piją wino (do lunchu i do kolacji + na apéro ). Eh....

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość

Piwo mi się póki co nie śni, na szczęście, nawet mnie za bardzo nie ciągnie. Za to mam niesamowitą ochotę na zimną, dobrą coca-colę :P

Która z Was, to tak jak ja, pierworódka?
Coli tez bym sie napila - z lodem i cytryna! Moze w późniejszym okresie ciazy wypije kilka łyków, ale póki co wole nie truc mojego malenstwa. I to tez moje pierwsze dziecko
Cytat:
No właśnie słyszałam same pozytywy o Anglii jeżeli chodzi i porodówkę. Moja znajoma specjalnie tam rodziła. Ale to prawda,że bagatelizują pierwszy trymestr kobiety? Byłam w szoku jak to uslyszałam. ;D
We Francji jest podobnie. Szpitale i oddziały poloznicze jak najbardziej ok (choć niestety są wyjątki), ale ginekolodzy na początku ciazy są dość sceptyczni. Mówią często wprost: ok, jest pani w ciazy, ale to dopiero początek, więc nie ma sie co podniecac, bo jeszcze wszystko moze sie zdarzyć! Jak mi koleżanka to powiedziała, to byłam troche zdziwiona, ale a niej to było normalne - jest bardzo duzo poronień i trzeba być na to przygotowanym (choć ja osobiście nie wiem jak sie można przygotować na stratę własnego dziecka) ja swojego ginekologa zobaczę dopiero 06 czerwca, więc zobaczymy jaki bedzie (ogólnie do tej pory był super, więc mam nadzieje ze to sie nie zmieni)

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-05-15 o 10:14
Stary 2013-05-15, 10:13   #135
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Haha nooo jeszcze troche a też będzie mi się śnilo piwo imbirowe. A co piłaś? :P
P.S masz piękny avatar, jeju uwielbiam gnijącą panne młodą ;D

Raz whisky, a raz jakieś podłe wino

A wczoraj wahalam TZtowi piwo

Juz tylko 7,5 miesiąca ciąży

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

We Francji jest podobnie. Szpitale i oddziały poloznicze jak najbardziej ok (choć niestety są wyjątki), ale ginekolodzy na początku ciazy są dość sceptyczni. Mówią często wprost: ok, jest pani w ciazy, ale to dopiero początek, więc nie ma sie co podniecac, bo jeszcze wszystko moze sie zdarzyć! Jak mi koleżanka to powiedziała, to byłam troche zdziwiona, ale a niej to było normalne - jest bardzo duzo poronień i trzeba być na to przygotowanym (choć ja osobiście nie wiem jak sie można przygotować na stratę własnego dziecka)
Niestety, ale poronienia w pierwszym trymetrze jak najbardziej są normalne. Naturalna selekcja słabych zarodkiem po prostu.

Ja liczę sie z tym, ze mogę poronic. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru, nie kupuje ani nie wybieram żadnych ubranek czy innych takich, nie ma mowy o wybieraniu imion.

Moooze przejdzie mi po usg genetycznym.

Ale prawda jest taka, ze milion razy wole poronic teraz niz urodzić chore dziecko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 10:20   #136
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:

Raz whisky, a raz jakieś podłe wino

A wczoraj wahalam TZtowi piwo

Juz tylko 7,5 miesiąca ciąży

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Niestety, ale poronienia w pierwszym trymetrze jak najbardziej są normalne. Naturalna selekcja słabych zarodkiem po prostu.

Ja liczę sie z tym, ze mogę poronic. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru, nie kupuje ani nie wybieram żadnych ubranek czy innych takich, nie ma mowy o wybieraniu imion.

Ale prawda jest taka, ze milion razy wole poronic teraz niz urodzić chore dziecko.
Ja bardzo się boję poronienia. Bardzo. Ale staram się odsuwać od siebie takie myśli. I nie potrafię doczekać się wtorku 21.05. Wtedy prawdopodobnie posłucham serducha. <3

_______
Kaja Kamila

Stary 2013-05-15, 10:55   #137
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Ja bardzo się boję poronienia. Bardzo. Ale staram się odsuwać od siebie takie myśli. I nie potrafię doczekać się wtorku 21.05. Wtedy prawdopodobnie posłucham serducha. <3
Ja juz widziałam. Ale nie upewnilo mnie to specjalnie
Stary 2013-05-15, 11:00   #138
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:

Zgadzam sie z Tobą w 100%!! Z wszystkim co napisalas (tez nie wybieram imion, niczego nie kupuje dla maluszka, i wole porobie niz urodzić chore dziecko), jednak sposób w jaki ginekolog informuje Cię o możliwości poronienia powinien być troche delikatniejszy...
I tez myśle często o badaniu grnetycznym (usg i badanie krwi), po tym bede spokojniejsza
Stary 2013-05-15, 11:01   #139
gosia261282
Gang Iren

A ja nie dopuszczam myśli do siebie,że coś może być nie tak. Musi być dobrze. Wierzę w to.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 11:29   #140
SunShineDoll
Rozeznanie

Wiecie ja przeżywałam z koleżankami 4 poronienia ich i powiem wam, że jak jestem teraz w pierwszej ciąży podchodzę do niej jakoś z takim wewnętrznym spokojem dlatego, ze widzę po nich, że nawet po poronieniu się pozbierały i zaszły kolejny raz. Więc wiem, że jeśli mi się to zdarzy - czego bym nie chciała to nie jest to koniec świata i starań - dziewczyny takie podejście pomaga nie popaść w nerwicę i nie bać się każdego sygnału z dołu brzucha
Stary 2013-05-15, 12:11   #141
Caillouu
Raczkowanie

Imiona mam wybrane od dawna, co do ciuszków - chcę coś kupić, jedną jedyną rzecz, symboliczną, która będzie dla mnie czymś w rodzaju talizmanu.

Nie wiem jak poradziłabym sobie z poronieniem, w końcu długo się staraliśmy o to, przeszliśmy wiele badań, ja wiele łez wylałam, więc dla mnie byłaby to wielka tragedia..

No ale dość tych smutów

_______
Kaja Kamila

Stary 2013-05-15, 12:20   #142
kefii
Wtajemniczenie

To i ja chciala bym do was dołączyć.
Wczoraj na teście zobaczyłam upragnione II kreseczki. Straalismy sie z mężem o dzidziusia prawie dwa lata. Zaszłam w ciaze biorac leki na obniżenie prolaktyny i zastrzyku na owulacje bo czasami coś szwanokowała. Kalkulatory pokazuja termin na 16-17 stycznia.
Do lekarza ide szybko bo jutro ale ze wzgledu na moze żelazo ktore jest mega niskie, ale hemoglobina jest oki.
Teraz o mnie mam na imie Kasia i mam w tym roku skończe 26 lat. Z mezem jestesmy małżeństwem prawie 2 lata a znamy sie 8. Mieszkamy pod Krakowem. Mąz pracuje jest kierowaca zawodowym a ja pracuje w firmie rodziców.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2013-05-15 o 12:22
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:28   #143
iza243
Zakorzenienie

Witam

Czy moge nieśmiało dołączyć?
2 kreski zobaczyłam 22.04 po 8 cyklach starań po poronieniu.W 1 ciąże zaszłam w 1 cyklu,ale niestety maleństwu się nie udałoTeraz widziałam już serduszko i staram się wierzyć że będzie dobrze,choć bardzo się boje.Termin mam na 26.12 ale pewnie się przesunie na nowy rok
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
To i ja chciala bym do was dołączyć.
Wczoraj na teście zobaczyłam upragnione II kreseczki. Straalismy sie z mężem o dzidziusia prawie dwa lata. Zaszłam w ciaze biorac leki na obniżenie prolaktyny i zastrzyku na owulacje bo czasami coś szwanokowała. Kalkulatory pokazuja termin na 16-17 stycznia.
Do lekarza ide szybko bo jutro ale ze wzgledu na moze żelazo ktore jest mega niskie, ale hemoglobina jest oki.
Teraz o mnie mam na imie Kasia i mam w tym roku skończe 26 lat. Z mezem jestesmy małżeństwem prawie 2 lata a znamy sie 8. Mieszkamy pod Krakowem. Mąz pracuje jest kierowaca zawodowym a ja pracuje w firmie rodziców.
Kefi!!!Tak się ciesze że w końcu się udałoKochana wielkie gratulacje

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:30   #144
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Witam serdecznie!
Z chęcią się zapisuje Mam szalony termin bo na 1 styczeń... Być może sylwester na porodówce. Fajnie, że jest już nasz wątek

P.S Bardzo to miłe,że dziewczyny z 2013 się wpisują

Pozdrawiam was wszystkie.

Jak tam samopoczucia?
Miałam ten sam "wybuchowy" termin synuś urodził się 08.01.'13

Dziewczyny ale mnie wzruszyły zdjęcia testów! Życzę Wam szczęśliwego przebiegu ciąży i macierzyńskiego spełnienia

Mama styczniowa 2013

http://timidhope.blogspot.com/2013/0...ganizowac.html gdybyście potrzebowały pomocy w wyprawce

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:52   #145
Buka20
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny Izę i Kefii
Dziewczyny! Trzeba myśleć pozytywnie i nie martwić się na zapas... We mnie odkąd zobaczyłam dwie krechy wstąpił spokój, ciężko jest mnie zestresować. Zdenerwować nieco łatwiej

Stary 2013-05-15, 12:59   #146
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Witam nowe przyszłe mamusie! i gratuluje
Stary 2013-05-15, 13:21   #147
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe dziewczyny Izę i Kefii
Dziewczyny! Trzeba myśleć pozytywnie i nie martwić się na zapas... We mnie odkąd zobaczyłam dwie krechy wstąpił spokój, ciężko jest mnie zestresować. Zdenerwować nieco łatwiej
Ja nie martwię sie na zapas. Ale wole byc przytowana na wszystkie możliwości.

Umowilam sie na USG genetyczne - 18 czerwca. Jeszcze mnóstwo czasu
Stary 2013-05-15, 13:37   #148
Buka20
Raczkowanie

perfuzja, każdy przygotowuje się do ciąży inaczej Znam siebie, i wiem, że jak bym myślała o tym to bym "osiwiała", tzn. bardzo bym się przejmowała i na pewno by mi to nie pomogło. Teraz wolę myśleć, że wszystko jest na razie w porządku i nic się nie dzieje, oby tak do końca

Edytowane przez Buka20
Czas edycji: 2013-05-15 o 13:38
Stary 2013-05-15, 14:12   #149
kefii
Wtajemniczenie

Dzieki za przywitanie
Ja nie mysle o najgorszym ale wiem ze tak moze byc. stad nie mówimy narazie nikomu.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:39   #150
Marti944
Raczkowanie

Witam w taki piękny wręcz letni dzień
O rodziców już nie muszę się martwić ,sami się dowiedzieli . Znaczy dowiedzieli się od mojej starszej siostry ,której się zwierzyłam ,ale obiecała że nie powie (kłamczucha jedna ) Wiec mama sama do mnie zadzwoniła , spytała się co chce z tym fantem zrobić. Oczywiście ja cała zdenerwowana ,to na nią nakrzyczałam ,że zamierzam urodzić i razem z Tż wychować czy jej się podoba to czy nie. Stwierdziła ,że bardzo się tym cieszy ,bo już się bała ,że jakiś mi głupi pomysł wpadł do głowy. Potem sobie trochę razem popłakałyśmy. Ale jest dobrze. Szczerze mówiąc jest zaskakująco dobrze ,takiej reakcji się nie spodziewałam.
Rano dzwoniłam do ginka ,mam jeszcze raz zadzwonić po 17 ,to mi powie czy ma jakiś wolny termin na czerwca .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości