![]() |
#121 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Mi tez jest zimno (chociaz u mnie brak ladnej pogody-no ale w domu mam cieplo) W ogole jeszcze teraz zaziebiona jestem,wiec nie wiem co moze byc od ciazy,a co od przeziebienia. Mam tez czesto bole glowy.
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Martyna ![]() Rozumiem Twoje obawy, wierzę jednak, że dasz radę, więc nos do góry. Pamiętam, też w klasie maturalnej miałam koleżankę, która rodziła krótko przed maturą i dziś jest piękną młodą mamą z prawie dorosłą córką. Masz piękne imię, właśnie takie chcę dać mojemu maluszkowi, jeśli to będzie córeczka ![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() ![]() Widzę, ze niektóre z Was są meczone przez poranne mdłości - współczuje... U mnie z kolei nie są one poranne, ale od wczoraj sie pojawiają po jedzeniu! Staram sie jeść wolno i na spokojnie, zeby je zminimalizować, ale wystarczy ze zjem jogurt i troche mi sie w żołądku przekreca ![]() ![]() Zaraz idę na spacer- dotlenie sie troche, a potem troche sie poucze włoskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
hej mamusie!
No i od razu zrobiło się jakoś milej,cieplej ![]() ![]() Widzę,że są tu mamy nie tylko z polski. Jak wam się tam mieszka? jak opieka lekarska? Będziecie miały porównanie z Polską? Czytam właśnie,że Gosia ma już starsze dzieci więc będziesz rodzić w Anglii czy Polsce? Zazdroszczę Ci trochę tej różnicy wieku, Twoje dzieciaczki pewnie będą Ci bardzo pomagać ![]() SheperdessA jak wam się mieszka w Szkocji? Poród tam ![]() ![]() Buka20 Jesteśmy prawie w tym samym wieku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ShineShineDoll Ja najgorzej znosiłam zatłoczone tramwaje. Niestety w pierwszej ciąży musialam być bardzo aktywna i przemieszczać się najczęsciej zatłoczonymi tramwajami. Bywało tak,ze wysiadałam i szłam godzine na piechote bo się po prostu nie dalo. Teraz na szczęście nie muszę. Oj wiosna to ogromne szczęście! Sama mam porównanie. Z synkiem gdy zaszłam w ciążę była jesien. A ja mialam ochote na truskawki, pomidorki i wszytskie inne swieze owoce i warzywa. Ale bym zjadła truskawki ![]() ![]() Solelil_Rouge Będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Callilou Ale też nie polecam jeśc na siłę bo mdłości Ci się nasilą jeszcze bardziej. Mniej a częściej - to chyba najlepsze ![]() Oj ja też preferuje cięższe brzmienia, jednak teraz nie mogę sobie na to pozwolić. Na razie przerzuciliśmy się na piosenki dla dzieci ![]() ![]() ![]() To może i ja coś dopiszę. Mam 24 lata,z wykształcenia jestem pedagożką ale fascynuje mnie dietetyka i chce się jeszcze w tym kierunku rozwijać. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Mam synka rocznego Januszka, w którym jestem bezwględnie zakochana ![]() ![]() Kocham zwierzaki, filmy i grać na pianinie ![]() ![]() Życzę wam pięknego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Gang Iren
|
Caffee z tym pomaganiem dzieci to wiesz,corka pomoze,bo jest juz duza panna,no i fakt-jest chetna do pomocy. No a maly jest w wieku twojego synka,tez ma roczek,wiec jak na razie przy nim trzeba miec oczy dookola glowy. No ale to wiesz
![]() Bede rodzic w Anglii,Eryka tez tutaj rodzilam. Corke rodzilam w Polsce(jednak to bylo 10 lat temu,moze juz cos sie zmienilo),no i na korzysc wychodzi porod w Anglii. Jak dla mnie zupelnie inne podejscie do pacjeta,wszyscy zyczliwi,usmiechnieci,pom ocni. No i ZZO za darmo ![]()
#126 |
Rozeznanie
|
Caffeelatte mamy buldoga angielskiego z adopcji, jest ju nas ponad 3 lata a ogólnie ma 4,5 roku. Z wykształcenia też jestem pedagogiem pod koniec czerwca bronię magisterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać, że uwielbiam muzykę i grę na gitarze
![]() ![]() ![]() ![]() Opiekuję się bardzo przebiegłym psem i cudowną świnką morską, kocham zwierzęta i czasem nie mam sumienia nawet zabić muchy ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Caffee mnie przez pierwszy tydzien ciąży (znaczy 5ty, ale pierwszy kiedy wiedziałam) 2 razy śniło mi sie, ze kradne alkohol i pije go w sekrecie
![]() ![]()
#129 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie słyszałam same pozytywy o Anglii jeżeli chodzi i porodówkę. Moja znajoma specjalnie tam rodziła. Ale to prawda,że bagatelizują pierwszy trymestr kobiety? Byłam w szoku jak to uslyszałam. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() P.S masz piękny avatar, jeju uwielbiam gnijącą panne młodą ;D Edytowane przez caffeelattee Czas edycji: 2013-05-15 o 09:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
A ja mam kota, którego niesamowicie mocno kocham. Nie sądziłam, że można tak się przywiązać. W przeddzień wykonania testu postanowiliśmy wziąć drugiego, ale w tej sytuacji, to chyba nie jest dobry moment
![]() Piwo mi się póki co nie śni, na szczęście, nawet mnie za bardzo nie ciągnie. Za to mam niesamowitą ochotę na zimną, dobrą coca-colę :P Która z Was, to tak jak ja, pierworódka? ![]()
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2013-05-15 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Caillouu ja również jestem w pierwszej ciąży
![]() ![]()
![]() |
#133 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do bagatelizowania pierwszego trymestru-osobiscie na szczescie nie mam takich doswiadzen. U mnie przebiegalo wszystko dobrze,nie bylo potrzeby zadnej interwencji. Ogolnie prowadzenie ciazy wyglada inaczej jak w Polsce. Pozno jest pierwsza wizyta i Usg. Mam jednak kolezanki,ktore mialy problemy we wczesnej ciazy,jakoes plamienia np i bardzo dobrze sie nimi zajeto,mialy badania,leki itd. Jest taka opinia,ale nie wiem skad,ze olewaja te pierwsze 3 miesiace,tez to slyszalam,ale wlasnie od kobiet,ktore nie byly nawet tutaj w ciazy.
![]() |
#134 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-05-15 o 10:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz whisky, a raz jakieś podłe wino ![]() A wczoraj wahalam TZtowi piwo ![]() Juz tylko 7,5 miesiąca ciąży ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Ja liczę sie z tym, ze mogę poronic. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru, nie kupuje ani nie wybieram żadnych ubranek czy innych takich, nie ma mowy o wybieraniu imion. Moooze przejdzie mi po usg genetycznym. Ale prawda jest taka, ze milion razy wole poronic teraz niz urodzić chore dziecko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez myśle często o badaniu grnetycznym (usg i badanie krwi), po tym bede spokojniejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Gang Iren
|
A ja nie dopuszczam myśli do siebie,że coś może być nie tak. Musi być dobrze. Wierzę w to.
#140 |
Rozeznanie
|
Wiecie ja przeżywałam z koleżankami 4 poronienia ich i powiem wam, że jak jestem teraz w pierwszej ciąży podchodzę do niej jakoś z takim wewnętrznym spokojem dlatego, ze widzę po nich, że nawet po poronieniu się pozbierały i zaszły kolejny raz. Więc wiem, że jeśli mi się to zdarzy - czego bym nie chciała to nie jest to koniec świata i starań - dziewczyny takie podejście pomaga nie popaść w nerwicę i nie bać się każdego sygnału z dołu brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Imiona mam wybrane od dawna, co do ciuszków - chcę coś kupić, jedną jedyną rzecz, symboliczną, która będzie dla mnie czymś w rodzaju talizmanu.
Nie wiem jak poradziłabym sobie z poronieniem, w końcu długo się staraliśmy o to, przeszliśmy wiele badań, ja wiele łez wylałam, więc dla mnie byłaby to wielka tragedia.. No ale dość tych smutów ![]()
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
To i ja chciala bym do was dołączyć.
Wczoraj na teście zobaczyłam upragnione II kreseczki. Straalismy sie z mężem o dzidziusia prawie dwa lata. Zaszłam w ciaze biorac leki na obniżenie prolaktyny i zastrzyku na owulacje bo czasami coś szwanokowała. Kalkulatory pokazuja termin na 16-17 stycznia. Do lekarza ide szybko bo jutro ale ze wzgledu na moze żelazo ktore jest mega niskie, ale hemoglobina jest oki. Teraz o mnie mam na imie Kasia i mam w tym roku skończe 26 lat. Z mezem jestesmy małżeństwem prawie 2 lata a znamy sie 8. Mieszkamy pod Krakowem. Mąz pracuje jest kierowaca zawodowym a ja pracuje w firmie rodziców.
czekamy na ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kefii Czas edycji: 2013-05-15 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Czy moge nieśmiało dołączyć? 2 kreski zobaczyłam 22.04 po 8 cyklach starań po poronieniu.W 1 ciąże zaszłam w 1 cyklu,ale niestety maleństwu się nie udało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mnie wzruszyły zdjęcia testów! Życzę Wam szczęśliwego przebiegu ciąży i macierzyńskiego spełnienia ![]() Mama styczniowa 2013 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny Izę i Kefii
![]() Dziewczyny! Trzeba myśleć pozytywnie i nie martwić się na zapas... We mnie odkąd zobaczyłam dwie krechy wstąpił spokój, ciężko jest mnie zestresować. Zdenerwować nieco łatwiej ![]()
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Witam nowe przyszłe mamusie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umowilam sie na USG genetyczne - 18 czerwca. Jeszcze mnóstwo czasu ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
perfuzja, każdy przygotowuje się do ciąży inaczej
![]() ![]()
![]() „Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2013-05-15 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za przywitanie
Ja nie mysle o najgorszym ale wiem ze tak moze byc. stad nie mówimy narazie nikomu. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Witam w taki piękny wręcz letni dzień
![]() O rodziców już nie muszę się martwić ,sami się dowiedzieli . Znaczy dowiedzieli się od mojej starszej siostry ,której się zwierzyłam ,ale obiecała że nie powie (kłamczucha jedna ![]() ![]() Rano dzwoniłam do ginka ,mam jeszcze raz zadzwonić po 17 ,to mi powie czy ma jakiś wolny termin na czerwca . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.