![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym by pachniała...?
no to jako Monika się wypowiem ,ze Moniki lubią kadzidlaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyszly mi do glowy Ouarzazate- ktore nie sa doslownie kadzidlane... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Hmhm, ciekawy wątek
![]() Bridget Jones - Cartier Delices Trinity - Dior Addict Agentka Scully - TM Alien ![]() Scarlett O'Hara - Kenzo Le monde est beau Amelie Poulain - Cacharel Noa Królowa Śniegu - Ghost Deep Night Dama Kameliowa - Hermes 24 Faubourg Sonia-prostytutka ("Zbrodnia i Kara") - Loukhoum Keiko Mecheri Mary Poppins - Feerie Van Cleef and Arpels Ania z Zielonego Wzgórza - L'Eau d'issey Summer 2008 Lolita - mieszanką Caramel Sunset z czyms złowieszczym ![]() Kika (od Almodovara) - jakimś wybuchowym unisexem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Aleksander A. Gideon - Kyoto, Gaiac, Frapin 1270, BROSSEAU Atlas Cedar
![]() Azja Tuhaj-bejowicz - Black Tourmaline, Zagorsk (tak wiem, że w powieści był Tatarem, więc i muzułmaninem, ale to kadzidło i tak mi się z nim kojarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Bridget Jones - sezonówki Escady
Scully - typ z Alienem jest świetny, ja dodałabym jeszcze cmentarne lilie Black Cole lub - przekornie- Angel (przez te osławione, prosektoryjne "trupie nutki" ![]() Trinity - też kosmiczny Alien ![]() Lara Croft - DKNY Woman lub Gucci PH Królowa śniegu - Angel Dama kameliowa - Shalimar Lolita - Baby Doll Ewa w Raju - Red Delicious Śpiąca Królewna - Eternity ![]() Anna Karenina - Ambre Russe Lestat po powrocie z bagien - Encre Noire ![]() co do wspomnianych wcześniej wampirzyc - coś goth (jest taki wątek...) dla kusicielek nawet Angel, Ange ou Demon, Poison, a jeśli kadzidlanie i gotycko, to coś z kadzideł CdG Ciekawa jestem waszych typów dla takich typów: Heathcliff z Wichrowych Wzgórz - może Mechant Loup? Wolverine z X-Men (dla mnie najchętniej jakiś czysty zwierzęcy feromon, hihi ![]() Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-09-16 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Bridget Jones - Coco Mademoiselle Chanel
Trinity - Black Cashmere Agentka Scully - Alien TM Scarlett O'Hara - Poison Dior Amelie Poulain - Noa Perle Cacharel Królowa Śniegu - For Her Narciso Rodriguez Dama Kameliowa - Rousse Lutens Sonia-prostytutka ("Zbrodnia i Kara") - Gloria Cacharel Mary Poppins - Eternity Moment CK Ania z Zielonego Wzgórza - Miss Dior Cherie Dior Lolita - Escada Magnetism/Flowerbomb Extreme Kika (od Almodovara) - Sicily D&G |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
No to teraz ja
![]() Bridget Jones - Vera Wang Look Trinity - Dior Hypnotic Poison Agentka Scully - Alexander McQueen Kingdom Scarlett O'Hara - Cacharel Anais Anais Amelie Poulain - Demeter Apple Pie Królowa Śniegu - Paco Rabanne Ultraviolet Dama Kameliowa - Guerlain Meteorites Sonia-prostytutka ("Zbrodnia i Kara") - nie znam tej postaci Mary Poppins - Burberry Baby Touch Ania z Zielonego Wzgórza - Aqua Allegoria Lavande Velours Lolita - Cacharel Promesse Kika (od Almodovara) - Cacharel Lou Lou |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek
![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Favkes;4665534]Taaaak, jeśłi chodzi o Lestata - zgadzam sięz Wami ... Angel + Dzing ( lub Passage D'Enfer w ostateczności )
Moim zdaniem pasuje do niego Mechant Loup.
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Jack Sparrow - Idole de Lubin
![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dama Kameliowa mogłaby pachnieć Fragile JPG, obiema wersjami.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Wybieranie zapachów dla fikcyjnych bohaterów i postaci historycznych.
Zapraszam do rozciągania wyobraźni i aktywizacji prawej półkuli mózgu. Clou zabawy wyłuszczone jest w samym temacie, zastanawiam się czy jakieś konkretne zapachy kojarzą Wam się z postaciami z książek, filmów, bajek, z postaciami historycznymi.
Jaki zapach nosiłby Sokrates gdyby Sokrates używał perfum? Albo czym pachniała Ania z Zielonego Wzgórza? Jak dla mnie Napoleon Bonaparte mógłby używać Creed Adventure. Szopenhauer jak nic używałby Incense Normy Kamali Caryca Katarzyna- Opium EDP Małgorzata Bułakowa- Mitsouko EDP Piękna Remedios Marqueza- Kingdom EDP ciąg dalszy pewnie nastąpi.
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybieranie zapachów dla fikcyjnych bohaterów i postaci historycznych.
czytając o Ani, od razu pomyslałam o Violetta di Parma Borsari. Coś mi sie majaczyło, że motyw fiołka gdzieś sie przewijał i voila!:
"Czytałam kiedys, że dusze są jak kwiaty-przypomniała sobie Priscilla. -W takim razie twoja dusza jest żółtym narcyzem- rzekła Ania. - Diany szkarłatną różą, a Janki, kwiatem jabłoni, słodkim i zdrowym. -Twoja zaś białym fiołkiem alpejskim z purpurowymi żyłkami w sercu - dodała Priscilla." "Ania z Avonlea" po tylu latach, gdzieś to we mnie siedziało ; ) (nie jestem tylko pewna, czy tłumaczka nie popełniła jednego z moich ulubionych błędów purple/purpurowy zamiast fioletowy, ale nie mam pod ręką oryginału, żeby sprawdzić. ) moje typy na szybko: Jane Austen - Gris Clair; Heathcliff z Wichrowych Wzgórz - Armani Prive Royal Oud, Margaret Atwood - wydaje mi się, że pachniała Cristalle. Edytowane przez melagu Czas edycji: 2012-11-22 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Gdzieś już jest taki temat.
Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2012-11-22 o 10:38 Powód: ano jest, właśnie je połączyłam ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() Wątek piękny ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Swietny watek
![]() Przychodza mi tak na szybko do glowy takie postacie i zapachy, ktore by do nich pasowaly: Madame Bovary Chanel 5 Don Juan Musc Ravageur Anna Karenina Midnight Poison Carmen Hypnotic Poison
![]() |
#138 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() Holly Golightly ze "Śniadania..." - tu jest zagwozdka , bo Holly z książki jest zupełnie inna niż ta z filmu , i książka jest z lat 40 a film z 60 , więc książkowa mogłaby pachnieć Fleurs de Rocaille Carona - w książce jest napisane , że biło od niej cytrynowo-mydlana świeżością , a Fleurs są takie mydełkowe , a filmowa mogłaby pachnieć Cabochardem , chociaż widzę ją też w kwiatowcu w rodzaju 5 Alejki . Małgorzata ta od Mistrza - do przemiany w wiedźmę Mitsouko albo Narcisse Noir , od wylotu z willi do przybycia do mieszkania nr 50 - Habanita , na balu - lutensowska róża - Sa Majeste La Rose . Zła Królowa od Śnieżki i Królowa Śniegu - obydwie pachną Cardinalem Heeleya . Czerwony Kapturek - La Danza Delle Libellule Nobile 1942 - najsmakowitszosłodyczowy małodziewczynkowy zapach jaki znam ![]() Anna Karenina - Angel Violet Scarlett O'Hara - Lola Marca Jacobsa Amelia - jakąś delikatnie kwiatową Aqua Allegorią - może Tiare Mimosa . Bridget Jones - Oui Non Kookai . Mary Poppins - Paris Balenciaga ciąg dalszy pewnie nastąpi ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam stary wątek, szkoda żeby się gdzieś marnował bo to fajny pomysł był.
![]() ![]() To zaczynamy: Bridget Jones - Perles Lalique Amelie Poulain - GROSSMITH Amelia, Eau de Guerlain Królowa Śniegu - Snow Demeter, Acqua e Zucchero Ania z Zielonego Wzgórza - New Zealand, Lavande Velours Śpiąca Królewna - DKNY Delicious Candy Apples Ripe Raspberry Zła Macocha - Hypnotic Poison Pinokio - Wonderwood CdG Czerwony Kapturek - Chypre Rouge, Mulled Cider Fiona - Le Baiser du Dragon Cartier Shrek - ?? Lestat - Habanita Louis z Wywiadu z Wampirem - ?? Claudia z Wywiadu z Wampirem - ?? Gnijaca Narzeczona - Patchouly Villoresi, Habanita Holly z Śniadania u Tiffaniego - Joy J. Patou Willy Wonka - Dark Extacy Jane z "Zmierzchu" - Avignon Cullenowie - Angel Bella Swan - Angel Violette Bilbo Baggins - Wild Tabacco Illuminum Gandalf - Messe de Minuit Legolas - Genie des Boise Arwena - Etra, She Wood Gollum - ?? Jaś i Małgosia - Theorema Harry Potter - Słoń Prof. McGonnagal - Słoń, Cinnabar Hermiona -Belle de Minuit Ron Weasley - L de Lolita Lempicka ![]() Hagrid - Ambre Russe i Bonfire Demeter Severus Snape - Fumidus Bellatrix Lestrange - Black Tourmaline Lord Voldemort - Black Tourmaline, Oud Royale Armani Siostry Owens w Totalnej Magii - Black Cashmere Mrs. Lovett z "Sweeney Todd - Habanita Joe Black - Scent Intense Carrie z Sex and the City- Coromandel, Chanel No. 5 Premiere Mr. Big - New Haarlem Vianne Rocher z Czekolady - Dark Extacy, Musc Maori PG Roux z Czekolady - Gypsy Water Hannibal - ?? Alicja w Krainie Czarów - ?? Kapelusznik - Tea for Two Jack Sparrow - Idole de Lubin Sherlock Holmes - ?? Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2013-04-07 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
A jak dla mnie to piękna Zła Królowa z Królewny Śnieżki pachnie Ivoire de Balmain.
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Hannibal - Kenzo Air
Sherlock Holmes - L'Artisan Parfumeur Velour de Roses Królowa Śniegu - Pleasures Shrek i Fiona - Annick Goutal, Ninfeo Mio Claudia z Wywiadu z Wampirem - Lalique Perles Louis z Wywiadu z Wampirem- L`Artisan Parfumeur, Coeur de Vetiver Sacre |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Pytanie dla fanów (czy raczej byłych fanów) "Sailor Moon": czym pachną Czarodziejki z "Czarodziejki z Księżyca"?
![]() ![]()
"Smile. The world is not ending just yet." Daeran, Wrath of the Righteous Edytowane przez MayaMarie Czas edycji: 2013-04-08 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Superancki wątek!
Łatwa postacią jest zdecydowanie wyniosła zimna królowa śniegu- oczywiście że Angel Podam filmowa propozycję z postaciami która też mi się kojarzą jakieś zapachy: Benigma z Sierociniec Mama Looka z szóśtego zmysłu ( grała ja Toni Colette) Postać główna Sean?? chyba tak grana przez piękną Hillary Duff w filmie historia kopciuszka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Cruella de Mon - Angel edp w zabójczej ilości
![]() ciekawa jestem, jakie zapachy obstawiacie w przypadku Christiana Greya i Anastasii Steele? ![]()
![]() Edytowane przez królewna z drewna Czas edycji: 2013-04-09 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Panaroja
|
Cruella de Mon - stara Miss Dior w ilości niewielkiego wiaderka na raz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie Graya i Steele: ciężko by mi było tak napisać bez odrobiny złośliwości (Nie spodobały mi się ani postacie, ani zamysł książki, ani fabuła, ani styl pisania, ani przedstawienie bdsm w opcji erotyka dla laika, ani cokolwiek. Chylę jednak czoło przed autorka za stworzenie dzieła które potrafi wywołać tyle "emocji", nawet jak są negatywne). Anastazja jest tak przesłodzona, infantylna i naiwna ze aż od tego cukru (a raczej "melt carmel") mdli. Gray natomiast taki wyidealizowany, wymuskany, "wypiedałestowany" (ze też aż mdli) i "czysty" jak kryształ. No ale ni o tym jest wątek. Ale starając sie nie być złośliwą: Ana Steele - tu nie było trudno skojarzenia Vanille et Coco Coudray lub FM leau d'hiver Gray - tu niestety skojarzeń miałam sporo i wąchające się od zapachów bardzo lekkich, czystych i przestrzennych (np. Eau de Jatamansi, Issey Myiake PH) aż po zapachy bardzo "seksualne" (Tanoke by Odin, Duro, czy Musc Ravageur, ale szybko to mi przeszło z głowy bo nie wiem czemu ale zaczeło to dyskredytować je) choć autorka sama poprzez nos panny Steel sugeruje proszek Ariel/Persil/Vizir i mydło. Ale wracając do tematu i idac na kompromisy z moimi myślami w ostateczności padło na klasycznego Hugo Boss-a i Vetiver Guerlaina.
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek
![]() ![]() Mam nowych bohaterów: Blair Waldorf - Chanel Coco Mademoiselle, Miss Dior Cherie Elena Gilbert - Nina Ricci Nina Elizabeth Taylor - Organza Królowa Elżbieta - Chanel 5 w dużej ilości Kate Middleton - Burberry Brit? ![]() Kobieta Kot - Kenzo Amour Wonderwoman - Light Blue Batman - Gucci pour Homme Poison Ivy - oczywiście klasyczny Poison Regina George (Wredne dziewczyny) - Jakaś Escada Pani Wesley czyli mama Rona - Słoń lub jednonutowce z YR, np. wanilia Gabi Solis - Lolita Lempicka Effy Stonem (skins) - Angel Bittle Juice ![]() Edytowane przez zivit Czas edycji: 2014-01-13 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Elizabeth Taylor - Robert Piguet Fracas
Królowa Elżbieta - Penhaligon's Bluebell Kate Middleton - Penhaligon's Violetta Kobieta Kot - Gucci Rush Wonderwoman - Demeter Laundromat Batman - Durbano Black Tourmaline Poison Ivy - YR Neonatura Seve
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Mam nowych bohaterów:
Blair Waldorf - Chanel Coco Mademoiselle, Miss Dior Cherie Elena Gilbert - Nina Ricci Nina Elizabeth Taylor - Organza Królowa Elżbieta - Chanel 5 w dużej ilości Kate Middleton - Burberry Brit? ![]() Kobieta Kot - Kenzo Amour Wonderwoman - Light Blue Batman - Gucci pour Homme Poison Ivy - oczywiście klasyczny Poison Regina George (Wredne dziewczyny) - Jakaś Escada Pani Wesley czyli mama Rona - Słoń lub jednonutowce z YY, np. wanilia Gabi Solis - Lolita Lempicka Effy Stonem (skins) - Angel Bittle Juice ![]() niektóre twoje typy są bardzo przekonywujące ![]() blair waldorf - flowerbomb elena gilbert - be delicious elizabeth taylor - coco królowa elżbieta - creed fleurs de gardenia kate middleton - penhaligon's lilly of the valley kobieta kot - rush wonderwoman - funny! batman - code mama rona - też vanilia z yr gabrielle solis - chance eau tendre effie stonem - lolita lempicka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Blair Waldorf - Chanel Coco Mademoiselle, Chanel 5
Elena Gilbert - Amor Amor Elizabeth Taylor - Miss Dior Królowa Elżbieta - Dune Kate Middleton - Burberry London Kobieta Kot - Gucci Rush Wonderwoman - Alien Pani Wesley czyli mama Rona - wanilia YR pasuje jak ulał ![]() Effy Stonem (skins) - Euphoria Ginny Weasley- Gucci Envy me Hermiona- 212 Serena van der Woodsen- DKNY be delicious
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.