|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy,czy nie przesadzacie ?
Cytat:
Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja u siebie nawet 20 stopni nie uświadczyłam ![]() A niemowlę zawsze przykrywałam, i nic nikomu do tego ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Mojej nic się nie działo jak chodziła w sandałach. Jak by ją obcierały to bym kupiła inne.
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ale przeczytałam całą dyskusję i nie mogę się nie odezwać
![]() Rozwaliły mnie na łopatki "radosne" wózki. By dziecku było radośnie ![]() Ja młodego ubieram jak siebie po prostu. Tak to u mnie działa. I kooocham czarne ciuchy dla dziecka. Koszulki, spodnie. W lumpkach kupuje. A ile ma z czachą T-shirtów .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja powiem tylko, że nie rozumiem czepiania się zarówno do czarnego wózka jak i do różowego koloru dla dziewczynek, własnie dwa dni temu widziałam dziewczynę z czarnym wózkiem i zwróciłam uwagę, że fajnie to wygląda, a swoją córkę też czasem ubiorę w jasne różowe- "gaciowe" rzeczy i nie widzę w tym nic złego...
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Aaa i jeszcze co do opaski to dla mnie jest bezużyteczna, albo czapeczka, albo cienki kapelusik, no chyba, że dla ozdoby- jak komuś się podoba, bo mi niezbyt. |
|
|
|
|
#124 |
|
damn good coffee
|
Mój wózek (tzn w którym byłam wożona
) był granatowy, nie mam depresji Nie wiem, jak coś czego nie pamiętam i nie mam prawa pamiętać (kolor wózka) ma wpłynąć na moje życie
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie na lato dużo białych z jakimiś wzorami, ale podobają mi się, różowe też, jak mają fajny fason, czy nadruk.
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rety, ale ludzie maja problemy. mamunia, raczej by cie trafilo jakbys zobaczyla syna mojej kolaznki co ma onsie z kosciotrupem |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
mamy,czy nie przesadzacie ?
Te bodziaki jednak sa 9-12 miesięcy, w ogóle CK robi super wzory, 6 sztuk miałam takich rockowych
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
ale wątek ciekawie się rozwinął
Lubię trochę różu, choć czasem zdarza się, że mała w rózu jest cała A kapelusik w słoneczny dzień to już nei lans, to ochrona głowy i twarzy przed bezpośrednim slońcem. O udar łatwo. Dziś przeszła samą siebie. Piękne, zielone trzewiki, białe skarpetki z falbanka, biała falbianiasta sukienka (taka przewiewna, letnia)... a szła jak jakiś lump
|
|
#131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba, ze Ty tez tak sie nosisz w 32 stopniach ... hmmm..---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
kurka ... jak widze dzieci dwuletnie w upal w czapkach - bo uszka przewieje to mam ochote takiej durnej matce samej zalozyc taka czape i niech sie gotuje ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- gzdie mozna dostac tego pajacyka?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie kumam co jest takiego strasznego w sukienusiach i kapelutkach z kwiatkiem, zeby pisac z taka ironia ![]() w zyciu bym nie zalozyla dziecku czegos takiego |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Katakumba, boski pajac - jaka to firma?
Ja wczoraj polazlam do ciucha, ale tylko granatowe spodenki znalazalam
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
A mi się nie podoba jak się dziecko przebiera i stylizuje. Także w niby mroczne koszulki, czy dziewczynka przebrana za chłopaka. Roczne dziecko w czarnej koszulce ad/dc jest dla mnie tak samo dziwne jak balowa różowa sukienka w piaskownicy. Coraz więcej jest osób, które właśnie od różu uciekają w kolejną skrajność i stylizują dzieci na jakichś małych rockmenów/ metalowców czy innych. Nie wiem dlaczego niektórzy nie dadzą dzieciom być po prostu dziećmi tylko muszą je przebierać w 'dorosłe' ubrania.
Jest u mnie taka dziewczynka, która chodzi niemal tylko w beżach i szarościach i choć moim zdaniem wygląda naprawdę ładnie to wśród kolorowych koleżanek ona sama nie czuje się zbyt dobrze. I wielu rzeczy boi się robić, żeby nie pobrudzić, np nigdy nie siada w piaskownicy tylko ciągle kuca. |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie ubranek z aplikacjami z bajek. Lubie delikatne, male wzory (pomijam paski, kropki). Jak bedzie starsza i upodoba sobie jakas bajke czy postac to ok. Sama chcialam kupic dla malej koszulke z aplikacja auta-syreny 105 i potrzebowalam cos czarnego do ubrania. A wyrazne kolory lubie. Zielen, czerwien, pomarancz, purpura, turkusy.
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz nie raz o tym pisalam
sama lubie czarny, szary i inne depresyjne kolory. ale juz moja niespelna 4-letnia corka fochy straszne odstawia jak ma ubrac cokolwiek w kolorze innym niz roz czy fiolet. a zeby zalozyla cos szarego czy brazowego- hehe predzej gola by na mrozie latala ![]() pracuje usilnie nad jej gustem i mamy pierwsze sukcesyw postaci roznokolorowych ubranek, gladkiej jeansowej sukienki - ale do przekonania jej do stonowanych bezy czy szarosci jeszcze dluga droga. zreszta na sile jej przekonywac nie bede...5-latka w rozu wyglada slodko, a juz 30-latka kiczowato niech nosi wszystkie kolory teczy bo po to jest dzieckiem zeby wygladac radosnie i kolorowochlopcom zakladam granaty czy braz- ale tez im sie bardziej podobaja kwieciste legginsy siostry house- za przestylizowaniem tez nie jestem ani tym bardziej za robieniem "malutkich starych" z dzieciakow. ot tyle dziecko ma wygladac schludnie (wiadomo trwa to 10 min bo potem sie wybrudzi )pempek ja mialam pajace z CK dla blizniakow od wujka z hameryki, ciemnoszare w gitary - swietna sprawa dasz wiare ze wystawilam po zlotowce na all i sie nie sprzedaly?
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoje też dostałam od brata z US and A, wzory świetne, poza tym materiał taki, że rośnie razem z dzieckiem - moja Mila te 9-12 miesięcy nosiła od pół roczku do teraz (14 miesięcy), a mała to ona nie jest
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Akurat te spiochy sa swietne
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- A tobie po co bielizna pod ciuchy? Tez tak sie nosisz w 32 st. ? Sukienka bardzo odkrywalaby to co nie trzeba,a wgl ona by sobie odklejala pieluche ,tak to ma zakryta ,tak trudno to zrozumiec ? ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Tak boje sie o uszy w LESIE by nie wszedl tam zaden robal
|
|
|
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
Kupiłam podobny dla synka
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba ze dziecku pieluchy nie zakladasz dlatego z ta bielizna wyjezdzasz ![]() a nawet jesli jej pieluche odsloni w upale 32 stopnie to co sie stanie? a no i nie zapomniej o czapeczce na glowke .. a pozniej wysmiewaj inne matki, biedna tylko ta Twoja coreczka bo tak sie poci
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i uświadomię Cie, że kwiatki na kapelusiku to nic nadzwyczajnego, kapelusz dobrze chroni od słońca i kwiatki mu w tym nie przeszkadzają ale może z 'kfiotkami' jest inaczej
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Blogerka,umiesz czytac ze zrozumieniem? Wydaje mi sie,ze nie ,jak juz wspomnialam pare postow wydej W LESIE NIE MA UPALU ,NIE SADZE ZE JEJ BYLO GORACO NAD STAWEM ,GDY WIAL CHLODNY WIATR
a pieluche zakladam,body pod sukienke TAKA JAKA MIALA,BO MA TAKI FASON,ZE MOJA CORECZKA LATALABY Z GOLYMI CYCUSZKAMI ,dlatego tez napisalam,po co tamta dziewczyna nosi bielizne w upal ? Za goraco przeciez,lepiej chodzic z golymi cycami a po to mam coreczke,by ja stroic w kwiatki i kolorowe ubranka ,co do opaski to jak sie chodzi to lasu to lepiej uszy chronic aha no lepiej zeby byla posikana,mam jej zdjac body ,bo goraco ? W Lesie ? ona jak bodow nie bedzie miala,zagnie suknie do gory i bedzie odpinac pieluche,chyba nie umiem jechac z wozkiem zapinajac co 5 min. Pieluche,moze Ty sprobujesz .---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Sukienki moga byc wygodne ,wiadomo,ze nie z zapieciem na calej dlugosci plecow i nie jakas sztywna z jeansu Edytowane przez mamunia20 Czas edycji: 2013-06-12 o 12:29 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, nikt mnie nie musi uswiadamiac, mam dosc lat i swojego rozumu ze nie wypytywac sie o zdanie ludzi na internecie
![]() a ironi tez nie czaimy, widze ![]() spiochy kupilysmy na ebay, z chin mozna wszytsko dostac rozbawila mnie natomiast kwestia wlazenia robala do ucha w lesie nosek tez jej czyms zatykasz zatem??
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz,ze w lesie sa zauszniki ? Jak dziecko spi na boku to jednego ucha nie widac,tak ?
juz raz lazil po wozku,moze ty swoje dziecko bedziesz narazac na jakies robale,ja nie, nosek dobrze widac co do czarnego dla dziewczynek zamiast kwiatkow,hmm...skoro tak czarny lubicie a nie rozowy co kojarzy sie z gaciami ,to do chrztu moze tez w kominiarce niech idzie
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, jak ja uwielbiam takie uciekanie w skrajnosci.
Jak ktos chce czarny, to wlozy cos czarnego dziecku, ale to wcale nie oznacza, ze dziecko bedzie ciagle na czarno. To samo z rozowym - to jest kolor, jak kazdy inny, ale tez powinno sie go wywazac, bo dzieci cale w rozowym wygladaja tak samo, jak dzieci cale w czarnym. Ale jesli dziecko bedzie chcialo i mialo faze na jakis kolor, to ubiore je w ten kolor, co mi szkodzi? |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Racja,ja Ubieram moja corke w roz,zolty,zielony itd,wiadomo,najwiecej w roz,ale ciagle na czarno bym nie Ubierala
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym raczej nie wyszła z niemowlakiem przebranym za kościotrupa, jakieś to trochę robienie z dzieciaka idioty moim zdaniem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

.

Faktycznie na lato dużo białych z jakimiś wzorami, ale podobają mi się, różowe też, jak mają fajny fason, czy nadruk.

No chyba, ze Ty tez tak sie nosisz w 32 stopniach ... hmmm..