mamy,czy nie przesadzacie ? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 16:16   #121
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: mamy,czy nie przesadzacie ?

Cytat:
Napisane przez mamunia20 Pokaż wiadomość
32 stopnie w słońcu ,a niemowlęta od 3m wzwyż ubrane w grube spiochy,dodatkowo przykryte często grubym wełnianym lub polarowym kocem i bez wentylacji w wózku,smutne ale prawdziwe... Przeciez każdemu jest gorąco.

Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja u siebie nawet 20 stopni nie uświadczyłam

A niemowlę zawsze przykrywałam, i nic nikomu do tego

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Waszym dzieciom nic nie jest jak chodzą bez??

Mojej nic się nie działo jak chodziła w sandałach.
Jak by ją obcierały to bym kupiła inne.
Stary 2013-06-11, 17:26   #122
Marina1
Zakorzenienie

Przepraszam ale przeczytałam całą dyskusję i nie mogę się nie odezwać
Rozwaliły mnie na łopatki "radosne" wózki. By dziecku było radośnie

Ja młodego ubieram jak siebie po prostu. Tak to u mnie działa.
I kooocham czarne ciuchy dla dziecka. Koszulki, spodnie. W lumpkach kupuje. A ile ma z czachą T-shirtów .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:37   #123
lilka00
Wtajemniczenie

A ja powiem tylko, że nie rozumiem czepiania się zarówno do czarnego wózka jak i do różowego koloru dla dziewczynek, własnie dwa dni temu widziałam dziewczynę z czarnym wózkiem i zwróciłam uwagę, że fajnie to wygląda, a swoją córkę też czasem ubiorę w jasne różowe- "gaciowe" rzeczy i nie widzę w tym nic złego...

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Aaa i jeszcze co do opaski to dla mnie jest bezużyteczna, albo czapeczka, albo cienki kapelusik, no chyba, że dla ozdoby- jak komuś się podoba, bo mi niezbyt.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:38   #124
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Mój wózek (tzn w którym byłam wożona ) był granatowy, nie mam depresji Nie wiem, jak coś czego nie pamiętam i nie mam prawa pamiętać (kolor wózka) ma wpłynąć na moje życie
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:50   #125
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz, bo ja u siebie nawet 20 stopni nie uświadczyłam

A niemowlę zawsze przykrywałam, i nic nikomu do tego
.
Ja również pieluszką tetrową przykrywam nóżki, bo jak czasem nie wrócimy odpowiednio przed największym słońcem to nie chcę by tak jak leży plackiem go grzało

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja powiem tylko, że nie rozumiem czepiania się zarówno do czarnego wózka jak i do różowego koloru dla dziewczynek, własnie dwa dni temu widziałam dziewczynę z czarnym wózkiem i zwróciłam uwagę, że fajnie to wygląda, a swoją córkę też czasem ubiorę w jasne różowe- "gaciowe" rzeczy i nie widzę w tym nic złego...
Gdyby jeszcze można było znaleźć ubranka dla niemowlaka- dziewczynki w innym niż różowy (lub biały) kolorze
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:58   #126
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Gdyby jeszcze można było znaleźć ubranka dla niemowlaka- dziewczynki w innym niż różowy (lub biały) kolorze
Można znaleźć, ja mam dla małej trochę żółtych, turkusowe z falbankami, więc dziewczęce, czerwone, szare, fioletowe, kurteczkę granatową w różowe kropki... Faktycznie na lato dużo białych z jakimiś wzorami, ale podobają mi się, różowe też, jak mają fajny fason, czy nadruk.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:18   #127
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ja również pieluszką tetrową przykrywam nóżki, bo jak czasem nie wrócimy odpowiednio przed największym słońcem to nie chcę by tak jak leży plackiem go grzało

a nie mozna kupowac na dziale chlopiecym? tylko SUKIENUSIE i kapelusiki z kfiotkiem?

rety, ale ludzie maja problemy. mamunia, raczej by cie trafilo jakbys zobaczyla syna mojej kolaznki co ma onsie z kosciotrupem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kinsley Delana 471.jpg (145,0 KB, 79 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 21:37   #128
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
a nie mozna kupowac na dziale chlopiecym? tylko SUKIENUSIE i kapelusiki z kfiotkiem?

rety, ale ludzie maja problemy. mamunia, raczej by cie trafilo jakbys zobaczyla syna mojej kolaznki co ma onsie z kosciotrupem
Stary 2013-06-11, 21:44   #129
pempek
Zakorzenienie

mamy,czy nie przesadzacie ?

Te bodziaki jednak sa 9-12 miesięcy, w ogóle CK robi super wzory, 6 sztuk miałam takich rockowych

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:47   #130
karolca
Zakorzenienie

ale wątek ciekawie się rozwinął
Lubię trochę różu, choć czasem zdarza się, że mała w rózu jest cała Lubię zarówno ciemne, intensywne kolory jak i te gaciowe, twarzowy jest dla niej. Ostatnio kupuję wszystko w seledynie. Wchodzę na dział chłopiecy, jest większa różnorodność w kolorach. Szczególnie jak chcę zwykłe dżinsy bez nadruków.

A kapelusik w słoneczny dzień to już nei lans, to ochrona głowy i twarzy przed bezpośrednim slońcem. O udar łatwo.

Dziś przeszła samą siebie. Piękne, zielone trzewiki, białe skarpetki z falbanka, biała falbianiasta sukienka (taka przewiewna, letnia)... a szła jak jakiś lump Lepiej prezentuje się w t-shircie i spodenkach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:05   #131
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
haha,ci ludzi na serio tak mysla i to jest najgorsze,Boze... Biedne dzieci,potem beda ciagle chorowac ,moja corcia dzis w samej sukienusi jezdzila,ma 5 miesiecy i 2 tyg. Oczywiście body pod spodem ,a widze ciagle,niemowleta te co leza i siedza juz ,ubrane w czapki z nausznikami,jak sie boja o uszka zawsze mozna opaske ubrac,ja Ubieram zamiast czapki,grube spiochy,swetry ,koce...jak wyszlam dzis z nia,odrazu ja odkrylam i zdjelam tyl budy,by wentylacja byla,serio myslicie,ze to dobrze dla dzieci ?
a po co jej body pod sukienke w taki upal? No chyba, ze Ty tez tak sie nosisz w 32 stopniach ... hmmm..

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Czemu ? Corcia ma cienka,bawełniana ,jest dziewczynka wiec jeszcze to bardziej podkresla ,a wgl ma ja bo czesto wyjmuje ja z wozka,boje sie o uszka
boisz sie o uszka prawie pol rocznego dziecka przy 32 stopniach?
kurka ... jak widze dzieci dwuletnie w upal w czapkach - bo uszka przewieje to mam ochote takiej durnej matce samej zalozyc taka czape i niech sie gotuje

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:

gzdie mozna dostac tego pajacyka?
Stary 2013-06-12, 00:29   #132
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
mozna na dziale chlopiecym kupowac, czesto wzory i kolory koszulek sa duzo fajniejsze
ale nie kumam co jest takiego strasznego w sukienusiach i kapelutkach z kwiatkiem, zeby pisac z taka ironia
Cytat:
mamunia, raczej by cie trafilo jakbys zobaczyla syna mojej kolaznki co ma onsie z kosciotrupem
w zyciu bym nie zalozyla dziecku czegos takiego
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:00   #133
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Katakumba, boski pajac - jaka to firma?
Ja wczoraj polazlam do ciucha, ale tylko granatowe spodenki znalazalam
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:33   #134
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

A mi się nie podoba jak się dziecko przebiera i stylizuje. Także w niby mroczne koszulki, czy dziewczynka przebrana za chłopaka. Roczne dziecko w czarnej koszulce ad/dc jest dla mnie tak samo dziwne jak balowa różowa sukienka w piaskownicy. Coraz więcej jest osób, które właśnie od różu uciekają w kolejną skrajność i stylizują dzieci na jakichś małych rockmenów/ metalowców czy innych. Nie wiem dlaczego niektórzy nie dadzą dzieciom być po prostu dziećmi tylko muszą je przebierać w 'dorosłe' ubrania.
Jest u mnie taka dziewczynka, która chodzi niemal tylko w beżach i szarościach i choć moim zdaniem wygląda naprawdę ładnie to wśród kolorowych koleżanek ona sama nie czuje się zbyt dobrze. I wielu rzeczy boi się robić, żeby nie pobrudzić, np nigdy nie siada w piaskownicy tylko ciągle kuca.
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:53   #135
karolca
Zakorzenienie

Ja nie lubie ubranek z aplikacjami z bajek. Lubie delikatne, male wzory (pomijam paski, kropki). Jak bedzie starsza i upodoba sobie jakas bajke czy postac to ok. Sama chcialam kupic dla malej koszulke z aplikacja auta-syreny 105 i potrzebowalam cos czarnego do ubrania. A wyrazne kolory lubie. Zielen, czerwien, pomarancz, purpura, turkusy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:16   #136
glamourous
Zakorzenienie

ja juz nie raz o tym pisalam
sama lubie czarny, szary i inne depresyjne kolory. ale juz moja niespelna 4-letnia corka fochy straszne odstawia jak ma ubrac cokolwiek w kolorze innym niz roz czy fiolet. a zeby zalozyla cos szarego czy brazowego- hehe predzej gola by na mrozie latala

pracuje usilnie nad jej gustem i mamy pierwsze sukcesyw postaci roznokolorowych ubranek, gladkiej jeansowej sukienki - ale do przekonania jej do stonowanych bezy czy szarosci jeszcze dluga droga. zreszta na sile jej przekonywac nie bede...5-latka w rozu wyglada slodko, a juz 30-latka kiczowato niech nosi wszystkie kolory teczy bo po to jest dzieckiem zeby wygladac radosnie i kolorowo

chlopcom zakladam granaty czy braz- ale tez im sie bardziej podobaja kwieciste legginsy siostry

house- za przestylizowaniem tez nie jestem ani tym bardziej za robieniem "malutkich starych" z dzieciakow. ot tyle dziecko ma wygladac schludnie (wiadomo trwa to 10 min bo potem sie wybrudzi)

pempek ja mialam pajace z CK dla blizniakow od wujka z hameryki, ciemnoszare w gitary - swietna sprawa dasz wiare ze wystawilam po zlotowce na all i sie nie sprzedaly?
Stary 2013-06-12, 08:28   #137
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

pempek ja mialam pajace z CK dla blizniakow od wujka z hameryki, ciemnoszare w gitary - swietna sprawa dasz wiare ze wystawilam po zlotowce na all i sie nie sprzedaly?
Szok!!! Ludzie nie wiedzą co dobre

Ja swoje też dostałam od brata z US and A, wzory świetne, poza tym materiał taki, że rośnie razem z dzieckiem - moja Mila te 9-12 miesięcy nosiła od pół roczku do teraz (14 miesięcy), a mała to ona nie jest
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:39   #138
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
A mi się nie podoba jak się dziecko przebiera i stylizuje. Także w niby mroczne koszulki, czy dziewczynka przebrana za chłopaka. Roczne dziecko w czarnej koszulce ad/dc jest dla mnie tak samo dziwne jak balowa różowa sukienka w piaskownicy. Coraz więcej jest osób, które właśnie od różu uciekają w kolejną skrajność i stylizują dzieci na jakichś małych rockmenów/ metalowców czy innych. Nie wiem dlaczego niektórzy nie dadzą dzieciom być po prostu dziećmi tylko muszą je przebierać w 'dorosłe' ubrania.
Jest u mnie taka dziewczynka, która chodzi niemal tylko w beżach i szarościach i choć moim zdaniem wygląda naprawdę ładnie to wśród kolorowych koleżanek ona sama nie czuje się zbyt dobrze. I wielu rzeczy boi się robić, żeby nie pobrudzić, np nigdy nie siada w piaskownicy tylko ciągle kuca.
zgadzam się! Nie rozumiem przesady w żadną stronę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:26   #139
mamunia20
Raczkowanie

Akurat te spiochy sa swietne

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A tobie po co bielizna pod ciuchy? Tez tak sie nosisz w 32 st. ? Sukienka bardzo odkrywalaby to co nie trzeba,a wgl ona by sobie odklejala pieluche ,tak to ma zakryta ,tak trudno to zrozumiec ?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Tak boje sie o uszy w LESIE by nie wszedl tam zaden robal
mamunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 11:07   #140
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Kupiłam podobny dla synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3306937525.jpg (74,0 KB, 18 załadowań)
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 11:32   #141
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat te spiochy sa swietne

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A tobie po co bielizna pod ciuchy? Tez tak sie nosisz w 32 st. ? Sukienka bardzo odkrywalaby to co nie trzeba,a wgl ona by sobie odklejala pieluche ,tak to ma zakryta ,tak trudno to zrozumiec ?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Tak boje sie o uszy w LESIE by nie wszedl tam zaden robal
a co ma piernk do wiatraka ...
no chyba ze dziecku pieluchy nie zakladasz dlatego z ta bielizna wyjezdzasz
a nawet jesli jej pieluche odsloni w upale 32 stopnie to co sie stanie?
a no i nie zapomniej o czapeczce na glowke .. a pozniej wysmiewaj inne matki, biedna tylko ta Twoja coreczka bo tak sie poci
Stary 2013-06-12, 11:38   #142
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem jak Ty, ale ja niemowlaka w sukienusie nie ubierałam bo to mało wygodne
No i uświadomię Cie, że kwiatki na kapelusiku to nic nadzwyczajnego, kapelusz dobrze chroni od słońca i kwiatki mu w tym nie przeszkadzają ale może z 'kfiotkami' jest inaczej
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:38   #143
mamunia20
Raczkowanie

Blogerka,umiesz czytac ze zrozumieniem? Wydaje mi sie,ze nie ,jak juz wspomnialam pare postow wydej W LESIE NIE MA UPALU ,NIE SADZE ZE JEJ BYLO GORACO NAD STAWEM ,GDY WIAL CHLODNY WIATR a pieluche zakladam,body pod sukienke TAKA JAKA MIALA,BO MA TAKI FASON,ZE MOJA CORECZKA LATALABY Z GOLYMI CYCUSZKAMI ,dlatego tez napisalam,po co tamta dziewczyna nosi bielizne w upal ? Za goraco przeciez,lepiej chodzic z golymi cycami a po to mam coreczke,by ja stroic w kwiatki i kolorowe ubranka ,co do opaski to jak sie chodzi to lasu to lepiej uszy chronic aha no lepiej zeby byla posikana,mam jej zdjac body ,bo goraco ? W Lesie ? ona jak bodow nie bedzie miala,zagnie suknie do gory i bedzie odpinac pieluche,chyba nie umiem jechac z wozkiem zapinajac co 5 min. Pieluche,moze Ty sprobujesz .

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Sukienki moga byc wygodne ,wiadomo,ze nie z zapieciem na calej dlugosci plecow i nie jakas sztywna z jeansu

Edytowane przez mamunia20
Czas edycji: 2013-06-12 o 12:29
Stary 2013-06-12, 13:43   #144
katakumba
Zakorzenienie

dziekuje, nikt mnie nie musi uswiadamiac, mam dosc lat i swojego rozumu ze nie wypytywac sie o zdanie ludzi na internecie

a ironi tez nie czaimy, widze

spiochy kupilysmy na ebay, z chin mozna wszytsko dostac

rozbawila mnie natomiast kwestia wlazenia robala do ucha w lesie nosek tez jej czyms zatykasz zatem??

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 13:54   #145
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
No nie czaimy bo ja kompletnie nie wiem co ironizujesz tym 'kfiotkiem'. To z twojej perspektywy różowe złe, białe złe, kfiotki złe i w ogóle dziewczęce złe a czarne kościotrupy na niemowlaku są cudowne?
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 14:05   #146
ollastar
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje, nikt mnie nie musi uswiadamiac, mam dosc lat i swojego rozumu ze nie wypytywac sie o zdanie ludzi na internecie

spiochy kupilysmy na ebay, z chin mozna wszytsko dostac

rozbawila mnie natomiast kwestia wlazenia robala do ucha w lesie nosek tez jej czyms zatykasz zatem??
ollastar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 14:12   #147
mamunia20
Raczkowanie

Wiesz,ze w lesie sa zauszniki ? Jak dziecko spi na boku to jednego ucha nie widac,tak ? juz raz lazil po wozku,moze ty swoje dziecko bedziesz narazac na jakies robale,ja nie, nosek dobrze widac co do czarnego dla dziewczynek zamiast kwiatkow,hmm...skoro tak czarny lubicie a nie rozowy co kojarzy sie z gaciami ,to do chrztu moze tez w kominiarce niech idzie
Stary 2013-06-12, 14:25   #148
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Oj, jak ja uwielbiam takie uciekanie w skrajnosci.
Jak ktos chce czarny, to wlozy cos czarnego dziecku, ale to wcale nie oznacza, ze dziecko bedzie ciagle na czarno. To samo z rozowym - to jest kolor, jak kazdy inny, ale tez powinno sie go wywazac, bo dzieci cale w rozowym wygladaja tak samo, jak dzieci cale w czarnym. Ale jesli dziecko bedzie chcialo i mialo faze na jakis kolor, to ubiore je w ten kolor, co mi szkodzi?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 14:36   #149
mamunia20
Raczkowanie

Racja,ja Ubieram moja corke w roz,zolty,zielony itd,wiadomo,najwiecej w roz,ale ciagle na czarno bym nie Ubierala
Stary 2013-06-12, 14:42   #150
_vixen_
Zakorzenienie

Ja też bym raczej nie wyszła z niemowlakiem przebranym za kościotrupa, jakieś to trochę robienie z dzieciaka idioty moim zdaniem.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości