![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() mamy,czy nie przesadzacie ?
32 stopnie w słońcu ,a niemowlęta od 3m wzwyż ubrane w grube spiochy,dodatkowo przykryte często grubym wełnianym lub polarowym kocem i bez wentylacji w wózku,smutne ale prawdziwe... Przeciez każdemu jest gorąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: mamy,czy nie przesadzacie ?
No co Ty, a jak dzieciątko przewieje? -.-
ironia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak jest zimno to zamiast czapki zakładasz grube śpiochy? Na głowę? ...a to o opaske zamiast czapki chodzi (ach, ta interpunkcja).
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pod bluzke nie zakladam koszulki,ale pod koszule tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przy 30 stopniach martwisz się o gołe plecy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, ja mam chore nerki od urodzenia,boje sie,ze to dziedziczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A mnie śmieszą te opaski na uszy na upały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czemu ? Corcia ma cienka,bawełniana ,jest dziewczynka wiec jeszcze to bardziej podkresla ,a wgl ma ja bo czesto wyjmuje ja z wozka,boje sie o uszka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
damn good coffee
|
Z Twoich wypowiedzi wynika, że też troszkę przesadzasz z tym ubieraniem
![]() Błagam, popraw interpunkcję, będzie nam się łatwiej czytało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapalenie ucha nie bierze sie z wiatru fajnie,ze nie przegrzewasz malucha
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
sory,pisze szybko z telefonu. Przesadzam,bo Ubieram jej bawelniana ,cienka opaske na uszka albo dbam,by jednak na powietrzu miala zakryte plecki ? To normalne ubieranie,nie optulam jej kocem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
z przykroscia musze potwierdzic,ze niektore mamy gruuubo przesadzaja...
u nas dzis w sloncu bylo +38st!!! nasza Alicja byla w samym pajacu z krotkim rekawkiem, krotka nogawka i to taki material al'a mgielka... oczywiscie na wozek dalam otulinke/mgielke zeby jej nie sparzylo plus mini filtr na cialko i otwarta pelna wentylacja budki... a i tak jak pistalysmy w sloncu (oczywiscie odwrocone tylem do tej lampy) to byla lekko spocona... ja sama bylam w mgielce thircie oraz krotkich spodniach i co? normalnie ze mnie kapalo... dlatego caly czas staralam sie aby Mala byla jednak w cieniu... no ale chyba inne mamy, nie mowiac o tzw. 'moher'ach' palily mbie wzrokiem... a jedna Pani jadac z wnuczkiem doszla do wniosku ze jestem wyrodna matka i dziecko mi ZAMARZNIE... moze nadmienie, ze owy wnuk mial na sobie grube jeansy, koszule, tshirt, bluze i uwaga czapke taka jak ja uzywalam w kwietniu przy ok 15st... Mlody spocony jak mysza no ale jej nie zamarznie - najwyzej sie roztopi?! a i jeszcze drugi hit, mija mnie znajoma a ta ma SPIWOREK na gondoli - oczywiscie tez dostalam wiele ostrzezen ze dziecko zmarznie itd. no ale w koncu nie wytrzymalam i pytam po co jej ten spiworek jak tak cieplo a ona na to: UWAGA zeby mi dziecka nie zawialo... no to padlam... moja ma 10tyg odpukac kataru nie miala, ubieram na cebulke jak jedziemy dalej zeby bylo co doubierac i zawsze rozebrac, ale kazda z nas powinna pamietac ze niemowleta to dzieci to tez LUDZIE a nie chlodziarki albo piecyki kaflowe (bo widzialam tez w kwietniu zubierane mamy w szaliki a brzdace w skarpetkach i cienkiej bluzie)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zap. uszu bierze się z kataru a nie z wiatru moja starsza przy każdym niemal katarze narzekała na uszy, ale to już ma naprawione nawet laryngolog, który usuwał jej 3 migdała mówił, że czasami patrzeć nie może na biedne dzieci z non stop pozakrywanymi uszami zamiast robić nagonkę na inne mamy spójrz najpierw na siebie. body pod sukienkę w upał? współczuję Twojemu dziecku moje latały dzisiaj w koszulkach i spódniczkach młodsza ma prawie 2 lata - biega, skacze a pielucha bez body gwarantuję Ci, że trzyma się doskonale gołe plecy w upał? no bez przesady ... pewnie jeszcze skarpety do sandałów ? ![]() w taką pogodę to akurat zamiast opaski na uszy lepiej założyć cieniutki kapelusz na głowę żeby chronić przed słońcem (ale głowę, nie letni kapelusz z nausznikami i troczkami ciasno zawiązanymi pod brodą) na te śpiwory na wózkach patrzeć nie mogę...biedne dzieci ![]() ostatnio na spacerze delikatnie zaczął kropić deszcz - taka mżawka dosłownie a jednak z mam wyciągnęła spod spacerówki taki otulacz na nogi, którego ja używałam w zimie przy mrozie większym niż -5 ![]() a tu temp. +20 lekki deszcz i śpiwór na nogach...
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-06-09 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Wątek o podobnej tematyce już jest :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529519&page=2
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." ![]() ![]() Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2013-06-09 o 19:50 Powód: poprawa |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak były w zeszłym roku konkretne upały, to małą ubierałam w samo body, nie świrowałam z sukienkami tylko po to, żeby ludzie widzieli, że to dziewczynka. Chyba z raz założyłam jej opaskę na uszy (genialna podpowiedź mamy TZta), zaraz potem zmądrzałam. W sumie nadal uchodzi za chłopca, bo jej nie stroję w typowy polski strój dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Ale co do skarpet i sandałów - no cóz, wygląda to wieśniacko ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Zimą w domu jest o wiele chłodniej niż w takie upały. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-06-09 o 20:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Typowy polski strój dziewczynki jest z pewnością w jedynym słusznym kolorze - różowym
![]() Edytowane przez ollastar Czas edycji: 2013-06-09 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ha! A to juz zalezy od dziecka czasem, moj starszy syn ma fiola na punkcie piasku czy kamykow w sandalach, do szalu doprowadzalo mnie zatrzymywanie sie co minute i wytrzepywanie niewidzialnych pylkow z butow, nawet skarpety do sandalow nie pomagaly to chodzi teraz cale lato w normalnych butach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dżinsy, marynarkę szarą z H&Mu (nie mogę znaleźć na stronie), pod to koszulka http://www.hm.com/pl/product/11201?article=11201-D i tego dnia 3 osoby wzięły ją za chłopca. Też mi kurde innowacja modowa
![]() No ale to było małe miasto, prawie każda dziewczynka w wieku przybliżonym do mojej z kolczykami w uszach, obowiązujący strój typu białe rajstopki i różowa sukienka, więc może dlatego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
róż od stóp po czubek glowy
![]() Ja dziś miałam wyrzuty bo krem z filtrem został u dziadków a mała na spacer koniecznie chciała iść. Upał okropny. Na szczęście pora drzemki więc mogłam spokojnie wsadzic ją do wózka. I póki starczała budka to na gołe nogi przez pałąk przewiesiłam tetrę. Młodzi rodzice popełniają sporo grzechów, większość "aby babcie nic nie gadały". Za opaskę na uszy uwagę zwróciła mi pani doktor na usg bioderek gdy mała miała 3 miesiące. Stwierdziła, że jest za ciepło (ale miała tylko body na sobie), opaski nie ubierałam na uszka, tylko tak, do ozdoby ![]() ![]()
![]() |
#23 |
kobieta za ladą
|
przesadzają i to zdrowo--dzisiejszy obrazek dziś u mnie 25 stopni W CIENIU godzina 17 ,dziecko drze sie niemiłosiernie w wózku matka energicznie potrząsa wózkiem nagle wychyla sie dziecko koło roczku w czapce na uszy i bluzce z długim rękawem pod owiewką tą wiecie pikowaną
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4123846 3]Ha! A to juz zalezy od dziecka czasem, moj starszy syn ma fiola na punkcie piasku czy kamykow w sandalach, do szalu doprowadzalo mnie zatrzymywanie sie co minute i wytrzepywanie niewidzialnych pylkow z butow, nawet skarpety do sandalow nie pomagaly to chodzi teraz cale lato w normalnych butach
![]() Cytat:
tutaj się zgodzę moja starsza jak nie miała 3 lat to taką fazę miała, że bez skarpetek sandałów nie chciała zakładać ![]() ale też podejrzewałam, że może paski ją gdzieś jednak troszkę uwierają. no i to od dziecka jednak też zależy bo młodsza teraz nie wie co to skarpeta w sandale ![]() nie mniej jednak nie mogłam na to patrzeć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
kobieta za ladą
|
ale są takie skarpetki pończoszane takie można zakladać
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dziś byłam z córcią w piaskownicy i moja ubrana w krótką tuniczkę bez rękawów, krótkie spodenki i sandały + kapelusz - ma 15 miesięcy, a inna dziewczynka 1,5 roczku była z dziadkiem i ubrana w body z długim rękawem, ogrodniczki z długimi nogawkami pełne buty ze skarpetkami, ale zamiast kapelusza od słońca miała opaskę na uszach. słońce tak grzało że tylko chwilę byłyśmy. aż mi się żal tego dziecka zrobiło :/
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj gorąco a dorosłe panny popylały po mieście w skórzanych kurtkach, naliczyłam takich sporo. Sandały, skórzana kurtała do pasa i okulary bo słońce non stop prażyło. Lansik nie?
Nic dziwnego, że potem dzieci ubierają mało ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
damn good coffee
|
Chociaż z drugiej strony... Pamiętam, jak kilka lat temu byłam nad jeziorem (środek lata, upał straszny), obok nas rozłożyli się ludzie z małym (malutkim, taki noworodek) dzieckiem, które a) było nagusieńkie (nie sądzę, żeby matka posmarowała je kremem z filtrem; b) bez żadnego nakrycia głowy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuzyn męża ma 3 tyg synka i dziś był w gondolce ubrany w spodenki bawełniane, body z krótkim i cienki kaftanik, był w cieniu, nie w słońcu i spał smacznie. uważam że był ok ubrany. zawsze trzeba oczywiście sprawdzać kark czy nie jest spocony.
![]() |
![]() |
#30 |
Gang Iren
|
Ja nie wiem czy ja dziwna jakaś,ale nigdy w tak wielki upał nie widziałam tak poubieranych dzieci
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.