|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciasna i sucha pochwa.
Cytat:
Faktycznie nie jest to do końca rozsądne co robi, ale stosunek przerywany podczas dni niepłodnych to naprawdę minimalne ryzyko..prawie żadne. Łatwo zjechać dziewczynę, ale ciężko się wczuć w jej sytuację. Posiadanie konserwatywnych rodziców naprawdę potrafi być uporczywe. Nie dają pieniędzy, nie zabiorą do lekarza nawet jak jest problem. Kto z nas nie lubi poszaleć, chyba każdemu potrzebna jest odrobina ryzyka w szarej rzeczywistości. A i jeszcze, gdy pojawia sie dziecko jest trochę inaczej. Być może ona nie ma pieniędzy bo jest biedna tylko nie ma żadnego kieszonkowego.. znam takie sytuacje z autopsji. |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym próbowała sama, a jak się nie da to powiedziała mamie, że musisz iść bo masz upławy i tyle. Zdarza się 5 letnim dziewczynkom to dlaczego miałoby się nie zdarzyć 17-latce... |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest też tak ze lekarz nie przyjmie bez rodzica w gabinecie, zeby nie być oskarżonym o molestowanie.. (żal) Ale skoro Tobie sie udało, to faktycznie niech próbuje. Intymne dolegliwości to trudny temat do leczenia i jak sie za długo poczeka to się moze zrobić dramat.. samo nie przejdzie. No ale jak mówię są preparaty bez recepty, moze mniej skuteczne ale w niektórych przypadkach pomagają. a.. ja w wieki 16 lat nie mogłam funkcjonować takie miałam bóle brzucha podczas okresu, mdlałam a i tak mnie matka nie zabrała bo byłam za młoda;/ |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brak podniecenia i suchość pochwy
Cytat:
Mój drugi i obecny,już od ponad dwóch lat sprawia to nawet głupim głaskaniem Jeśli nie podnieca Cię,to co robi Twój chłopak,jeśli nie czujesz się napalona mimo tego wszystkiego co robi to obawiam się,że to nie ten facet :P Z kolei jeśli mimo ogólnego pobudzenia nie masz mokro to idź do lekarza,chociażby zwykłego rodzinnego zapytać o poradę. |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Identyczne objawy jak Ty miałam przy grzybicy pochwy, lekarz przepisał mi clotrimazolum do smarowania i tyle. Po tygodniu wszystko wróciło do normy.
Ale wróćmy do tematu konserwatywnej rodziny ja naprawdę nie rozumiem co w ich oczach ma ginekolog do współżycia Sama byłam pierwszy raz u ginekologa w wieku 13 lat z powodu bolesnych miesiączek i moja mama wręcz sama to zaproponowała bo nie chciała żebym niepotrzebnie męczyła się i traciła co miesiąc 5 dni zajęć w szkole. Co ważne, u lekarza byłam sama (na kasę chorych). Nikt nie robił mi problemów że jestem bez rodzica. |
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Białye, grudkowate upławy plus ból pochwy to grzybica.
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
DUŻY problem z bólem!
hej, kochane!
mam do Was pytanie. otóż niedawno miałam okres i, jak zawsze, trwał trzy dni. niby krótko, ale niestety byłam na urlopie w hotelu no i - wiadomo - na basenie używałam tamponów. Jednak uznalam, ze to wygodna sprawa również w podróży. Mimo to ostatniego dnia trochę się przeliczylam, bo okres minął, a tampon musiałam wyciągnąć prawie suchy. Trochę bolało, ale nieprzesadnie, natomiast teraz wszystko mnie boli jak (wybaczcie) cholera! Odczuwam spory ból podczas zabaw palcami, jednak nie wiem, jak jest podczas stosunku. Czy ktoraś z Was miała coś podobnego? Czy możliwe, zeby ten nieszczęsny tampon sprawił, że teraz wszystko w środku jest takie obolałe? :C |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DUŻY problem z bólem!
Podrażniłaś sobie błony śluzowe, to boli. Nie baw się przez kilka dni palcami, żeby jeszcze bardziej nie podrażnić.
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DUŻY problem z bólem!
Cytat:
Kiedys mialam podobny problem po wyciagnieciu suchego tamponu i zaaplikowalam sobie spora ilosc (mniej wiecej lyzeczke) nieperfumowanej wazeliny do srodka i czulam natychmiastowa ulge. Po kilkunastu godzinach zrobilam to jeszcze raz i problem minal. Z drugiej strony, jesli to infekcja, to lepiej byloby sie przebadac. Ja bym sobie dala 2 dni z wazelina i jesli bol by sie utrzymal, to bym poszla do lekarza. |
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: krwawienie po stosunku
Cytat:
Warto iść do ginekologa ogólnie na wizytę, ale myślę że mogłaś się jeszcze nie zagoić. Ja po straceniu dziewictwa czułam tam ból przy siadaniu jeszcze 3 dni ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Widzisz pozazdrościć, ja musiałam umierać w szkole, jeszcze nauczyciele sie czepiali, straciłam przytomność z bólu raz i nic, nie zabierze mnie do ginekologa i koniec. Jest pełno głupich ludzi i tyle A dziewczyny jak któraś podejrzewa grzybice to naprawdę powazna sprawa. Ale to moga być też inne problemy, nawet poważniejsze. |
||
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ból, dyskomfort, pieczenie, swędzenie, suchość pochwy i inne KOBIECE PROBLEMY
Cześć dziewczyny,
nie za bardzo wiedziałam gdzie mogę zwrócić się z tym problemem więc wybrałam to miejsce Od wczoraj po mastrubacji mam problem z łechtaczką... czuję "tam" tak jakby ktoś mi ją ciągle dotykał, drażnił, zauważyłam też że łechtaczka jest powiększona. To już 3 dzień chyba. Zupełnie mnie nie boli, ale drażni, a wiecie jaka łechtaczka jest unerwiona. To jest okropne, już kiedyś tak miałam, ale po drugim dniu przeszło... teraz to jakaś masakra, takie uczucie jakby łechtaczka była ciągle pobudzona... już nie wiem co mam robić, ile mam jeszcze czekać? Do ginekologa teraz nie pojde bo muszę czekać nie wiadomo ile na termin.... |
|
|
|
|
#132 |
|
Erudycja
|
Dot.: Ból, dyskomfort, pieczenie, swędzenie, suchość pochwy i inne KOBIECE PROBLEMY
:p
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 22:32 |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na rok powinno się skontrolować u ginekologa, więc myślę, że nie zaszkodzi ci wizyta. |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Erudycja
|
;p
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 22:32 |
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A leczenie bylo chirurgiczne, chociaz sa tez inne opcje. Jesli okaze sie, ze masz miesniaka (albo kilka), to skontaktuj sie ze mna na priv, ja na tym etapie wiem o nich i ich leczeniu wszystko. Trzymam za Ciebie kciuki, moze to nic takiego |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#138 |
|
Erudycja
|
a czy ja o jakiejs masturbacji tu pisałam?
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 22:33 |
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo duży problem.......
Witam. Jestem z moim tż 2 lata. Mamy okropny problem ze współżyciem. Próbowaliśmy kilka razy ale kiedy wchodził do środka to nie w całości tylko sama główka, dlatego iż bardzo to mnie bolało i musieliśmy przerywać "stosunek".Moja błona naciągała się tylko a nie przerwała. Wczoraj zdecydowaliśmy jeszcze raz spróbować. Była gra wstępna, dobre nawilżenie oraz byliśmy całkowicie rozluźnieni. Mój tż wsadził całego penisa tyle, że ból był okropny ale nie chciałam by go wyciągał ponieważ skupialiśmy się na tym aby w końcu przerwać błonę i cieszyć się życiem erotycznym. Niestety bardzo się rozczarowaliśmy ;( moja błona została wgl nie naruszona. Zero krwi. Jedynie naciągnięta... ;/ Wiem, że to raczej nie jest normalne. Powinna przerwać się a nie naciągać. Co mamy robić? Doradzcie coś błagam ;( Pozdrawiam wszystkie wizażanki
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bardzo duży problem.......
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Nie każda dziewczyna krwawi podczas utraty dziewictwa. Może się być tak, że udało wam się ją brzebić, Twój problem może być natury biologicznej gdyż istnieje prawdopodobieństwo, że jesteś że tak napisze potocznie bardzo ciasna. Ja również polecam wizytę u ginekologa.
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
a miała któraś z Was tak jak ja mam??
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
Jest trochę takich przypadków, ale żadna z nas Ci tu nie pomoże i nie powie, co może być przyczyną. Od tego jest ginekolog, by Cię zbadać i stwierdzić, w czym problem.
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica
|
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
trochę mnie to przeraża.. no a miała, któras z Was taką samą sytuację?? jeśli tak to opiszcie jak wyglądał zabieg
|
|
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Skoro zdecydowałaś się na rozpoczęcie współżycia do ginekolog automatycznie też się przyda. Zbada Cię, już nawet nie pod kątem tej błony, ale ogólnie - czy wszystko okej z Twoim organizmem.
Nie denerwuj się tym tak, bo to nic strasznego, nikt Cię tam nie będzie od razu kroić na fotelu :P ![]()
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Ginekolog się kłania, żadna z nas to nie lekarz.
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam tak, że za pierwszym razem nie krwawiłam, ale stosunki na początku mnie bolały. z razu na raz było lepiej ale za każdym razem pojawiało się trochę krwi. dużo krwi lało się się dopiero za którymś (4-5?) razem i od tej pory jest najs
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba isc do ginekologa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Sama byłam pierwszy raz u ginekologa w wieku 13 lat z powodu bolesnych miesiączek i moja mama wręcz sama to zaproponowała bo nie chciała żebym niepotrzebnie męczyła się i traciła co miesiąc 5 dni zajęć w szkole. 

.