Odchudzanie do wakacji, na wakacjach i po wakacjach - dla nastolatek~ - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 13:33   #121
Ilyanna
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie do wakacji, na wakacjach i po wakacjach - dla nastolatek~

Jak tam dziewczęta, po zakończeniu roku? Miałam nadzieję na małokaloryczne jego uwiecznienie, skończyło się na jednym kawałku pizzy, czyli nie jest źle.
Przez dwa dni brzuch miałam normalny, wczoraj i dzisiaj znowu jak balon... Ja już nie wiem cóż to może być, naprawdę. Obawiam się wciąż, jak to będzie tego 13 lipca, kiedy mam wyjeżdżać... mam nadzieję, że lepiej...

Swoją drogą, dzisiaj tak się naczytałam o najlepszych ćwiczeniach na brzuch i stalowych zasadach by go uzyskać, iż czuję się doprawdy 'skołowana'. Każdy sądzi inaczej, a ja z tej godziny spędzonej przed laptopem, niemal niczego nowego nie wyniosłam... Jak sądzicie, co działa najlepiej na typowe spalanie tłuszczu? Według mnie bieganie, pływanie; pierwszego nie lubię, drugiego nie mam gdzie wykonywać...

Edytowane przez Ilyanna
Czas edycji: 2013-06-28 o 15:00
Ilyanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 14:47   #122
AgggJ
Rozeznanie

Moja wychowawczyni przyniosła nam tort ;P ale poza tym trzymam się całkiem dobrze z moim kolanem już lepiej, więc myślę, że poćwiczę trochę. Znacie jakieś fajne ćwiczenia na boczki??
Stary 2013-06-28, 14:48   #123
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

Hej u mnie wpadł pączek babci roboty więc nie jest źle, alko ma więcej kalorii sprawdzałam Kurde któraś wcześniej pisała że ma brzuch taki zaokrąglony? ja teraz też to u siebie zauważyłam od kilku dni, wcześniej przy diecie miałam płaski a teraz jaka piłka mi się z przodu robi nie wiem czemu?
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:24   #124
Ilyanna
Raczkowanie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;41544379]Hej u mnie wpadł pączek babci roboty więc nie jest źle, alko ma więcej kalorii sprawdzałam Kurde któraś wcześniej pisała że ma brzuch taki zaokrąglony? ja teraz też to u siebie zauważyłam od kilku dni, wcześniej przy diecie miałam płaski a teraz jaka piłka mi się z przodu robi nie wiem czemu?[/QUOTE]

Oj tak, ja pierwsza poruszyłam owy temat... Teraz to w ogóle mam brzuch okropny, ale nie mogę rzec "nie wiem cóż się stało", gdyż aktualnie ubolewam i nie jestem zdatna do jakichkolwiek ćwiczeń; pokonało mnie Rafaello, a trochę tego było. Trochę dużo, bo siedziałam sama...
Mam nadzieję, że jakoś się z tego wygrzebię... Jutro poćwiczę więcej niż normalnie, do tego chyba na sobotę albo niedzielę przewiduję dietę oczyszczającą. Przyda się po takim czymś... Okropnie się czuję i wierzę, że nauczę się na błędach...

Edytowane przez Ilyanna
Czas edycji: 2013-06-28 o 20:29
Ilyanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 20:23   #125
AgggJ
Rozeznanie

Ja właśnie jem budyń <3 aż boję się myśleć ile to może mieć kcal ;P mam ogromną ochotę na bieganie, ale zadowolę się jakimiś domowymi ćwiczeniami a tak w ogóle jakie macie plany na wakacje?
Stary 2013-06-28, 22:29   #126
citruss
Raczkowanie

U mnie dobrze, zjadłam lody, ale ich nie liczę, bo nie było ich dużo i były to zwykłe waniliowe, które planuję zjeść także jutro lub jogurt z Yogolandu, jadłyście może? Bo był by to mój pierwszy raz i w sumie nie wiem czy opłaca się płacić ponad 10zł za jogurt

Ilyanna na spalanie może rower lub skakanka?
Stary 2013-06-28, 23:42   #127
Dusio
Przyczajenie

jestem za leniwa żeby nadrobić więc wybaczcie
U mnie była załamka po tej przeklętej nocy filmowej w środe rano wróciłam do domu na 7 spałam chyba do 14... i oczywiście myśl "po co mam się odchudzać i tak wpieprzałam w nocy" no więc tak upłynęła środa... czwartek załamka że jestem gruba nic mi nie wychodzi i tradycyjnie jedzenie
Dzisiaj zakończenie roku szkolnego... no to wiadomo jak było
boszeeeeee
co najgorsze to ZERO ĆWICZEŃ!!!!!!
Jutro jem meeeega mało i poćwiczę hh i te na uda ( ewe już sobie odpuszczę chyba że mnie znowu do lodówki będzie nosić to zrobię )
jestem taka zuaaaaa na siebie.... wydaje mi się że zaprzepaściłam wszystko na co zapracowałam. Byłam taka leniwa że nawet nie używałam mojego balsamu i olejku ( 2 razy dziennie powinnam czytaj rozstępy). OLAŁAM TO.
A teraz żałuje, wyrzuty sumienia i wgl wszystko
Wiem że słabo to wygląda... co chwilę się tu żale i dupe robię... ale to wszystko przez te durne imprezy Jutro idę już tylko do dziadka ale tam nigdy nie jem zawsze uciekam od stołu z kuzynami ... KONIEC Z TYM.
Mam ochotę już nic nie jeść przez ten weekend żeby jakoś to wszystko naprawić.
Jeśli zrobię w najbliższym czasie taki wyskok to przestane wam tu pisać. Dołuję was tylko moim beznadziejnym brakiem motywacji

Cel I - 50 kg
Cel II -
Cel III -

Ćwiczenia (6 razy w tygodniu)
  • step 1h
  • ćwiczenia na w. s. ud z Tammy
  • 30 minut hula hopu
  • 50 pompek damskich

DO ROBOTY
Dusio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 07:53   #128
Nissiaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
U mnie też nie było wczoraj najlepiej. Wyniki z matury więc nie jadłam nic cały dzień oprócz jajecznicy i jogurtu a najgorsze to, że wypiłam wieczorem piwo(nie mogłam patrzeć jak inni piją i poczułam, że muszę) Na szczęście ograniczyłam się tylko do jednego. Ćwiczenia też tragedia ale w sumie jeden dzień w tygodniu chyba nawet trzeba zrobić przerwę. Dziś i tak to nadrobię.
Miałam nadzieję, że wejdę tu i przeczytam o tym jak pięknie spada wam waga ale jestem z wami na dobre i na złe i trzymam kciuki

Nissiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 14:10   #129
AgggJ
Rozeznanie

Dusio trzymaj się to nic, że przez parę dni Ci nie szło tak jak trzeba. Ważne, żebyś znowu się zmotywowała do diety i ćwiczeń chyba każdy ma czasem gorszy dzień ;D

ja się dzielnie trzymam zaraz będę robić obiad jakieś warzywa na patelnie czy zupę brokułową a później może 8 minutówki
Stary 2013-06-29, 15:13   #130
Ilyanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez citruss
Ilyanna na spalanie może rower lub skakanka?
Skakanki nie umiem używać, długo by zeszło na samej nauce. W ogóle nie przepadam za aerobami, nie licząc pływania. Już niedługo wyjazd na południe; nie wiem, czy mam radować się czy rozpaczać - wypada do niego choćby i polepszyć samopoczucie i formę, a z drugiej strony zamierzam się tam pilnować i wiele czasu spędzać na pływaniu (w zeszłym roku było to około 4-5h dziennie w wodzie).
Cytat:
Napisane przez Dusio
Mam ochotę już nic nie jeść przez ten weekend żeby jakoś to wszystko naprawić.
O, tak nie wolno! Nawet myśleć.
Jutro zrobię sobie oczyszczającą dietę cytrusową, a przynajmniej takie są plany. Zostaję na cały dzień sama w domu, więc i tak sama muszę przygotowywać wszystkie posiłki. Podniosłam się po wczorajszym załamaniu, ćwiczyłam MelB i na płaski brzuch, ale... Właśnie, z tym brzuchem mam problem. Resztę nawet jeżeli do wyjazdu nic się nie zmieni, mogę jakoś przyjąć, ale ten brzuch... Nie wiem jak wykorzystać te dwa tygodnie, by był bardziej płaski... Na domiar złego, mikser do koktajli mi się zepsuł...
Stary 2013-06-29, 15:27   #131
Konto usunięte

ja też chciałam zakupić skakankę, jak tylko gdzieś zobaczę kupuje, dzisiaj zaliczyłam ewkę i jakoś idzie.
Ilyanna powiedz coś więcej o tej diecie oczyszczającej? może i ja spróbuje
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 16:31   #132
Ilyanna
Raczkowanie

Cóż... jeżeli chodzi o dietę oczyszczającą, ma trwać jeden dzień; pobudzi metabolizm, dostarczy witaminy C. Jadłospis składa się niemal lub całkowicie z samych owoców. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "jednodniowa dieta cytrusowa", a można znaleźć kilka ciekawych planów na dzień. Minus jest taki, że prócz porannych ćwiczeń (wykorzystujemy zapasy z dnia poprzedniego) nie powinno się wykonywać żadnej większej aktywności fizycznej. Akurat będę siedziała w domu, więc czemu by nie... Nie poleca się diety osobom mającym problemy z wątrobą, etc. Spożywa się głównie soki ze świeżo wyciskanych owoców oraz sałatki owocowe (cytryna, grejpfrut, pomarańcze w szczególności, do tego mandarynki, banany, ananas, kiwi), ewentualnie koktajle.
Stary 2013-06-29, 18:26   #133
citruss
Raczkowanie

Dobra dziewczyny, stało się... Nie ma co się załamywać, nie robić przede wszystkim po tym głodówek itp, tylko normalnie już jeść-dietetycznie
Będzie dobrze

Nissiaa jak wyniki?
Stary 2013-06-29, 19:37   #134
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nissiaa Pokaż wiadomość
Czas na hula hop. Kupiłam sobie taki pofalowany i wsypałam z kilogram ryżu o tak już czuje jak boczki się spalają
kilogram ryżu! podziwiam, ja byłabym cała fioletowa od siniaków

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;41515791]wiem o tym wszystkim, w tamtym roku jak zaczęłam ćwiczenia od razu zmalał a teraz? Pije dużo wody, tylko wodę, solić nie sole, ćwiczę, nawet smaruje się balsamami na cellulit chociaż wiem że one nic nie dają
Też chciałam sobie kupić hh z wypustkami ale jest jeden problem, nie umiem kręcić nigdy nie umiałam i chyba się nie nauczę[/QUOTE]

ja też nigdy nie umiałam, a jak kupiłam hh to się szybko nauczyłam, gorszy problem z siniakami mam

Cytat:
Napisane przez Ilyanna Pokaż wiadomość
Swoją drogą, dzisiaj tak się naczytałam o najlepszych ćwiczeniach na brzuch i stalowych zasadach by go uzyskać, iż czuję się doprawdy 'skołowana'. Każdy sądzi inaczej, a ja z tej godziny spędzonej przed laptopem, niemal niczego nowego nie wyniosłam... Jak sądzicie, co działa najlepiej na typowe spalanie tłuszczu? Według mnie bieganie, pływanie; pierwszego nie lubię, drugiego nie mam gdzie wykonywać...
bieganie, pływanie i rower
pierwszego sportu nienawidziłam od zawsze, ale naprawdę da się bieganie polubić- mówię z doświadczenia, rower wręcz kocham, ale po moim wypadku trochę się boję wyjechać w teren, co do basenu kiedyś kupiłam sobie karnet i chodziłam 3-4 razy w tygodniu na 1,5h i jakoś przez miesiąc nic nie schudłam, mimo że dietę trzymałam- teraz nawet nie pójdę, bo mam taką samoocenę, że się w kostiumie nawet jednoczęściowym nie pokaże

na spalanie tłuszczu dobrze robią treningi interwałowe- np. po 30s maksymalnego wysiłku (najszybszego biegu, pływania, jazdy na rowerze) i potem 30s takiego umiarkowanego, o niskim natężeniu (ale ja się do tego w ogóle nie stosuje )

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Moja najgorsza zmora - chleb. Jem razowy, ale i tak sporo go zjadam. Na śniadanie 3 kromki, a na kolację 2. Postaram się ograniczyć kolację do 1 kromki.
mi za to chleb jest zupełnie obojętny, jak już jem to chleb nisko węglowodanowy- taki jak dla diabetyków i to tylko czasem i tylko w tostach (z jakimś niepełnotłustym serem oczywiście)

tak w ogóle witam wszystkie nowe duszyczki
ja dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca poszłam biegac i ku swemu własnemu zdziwieniu dałam radę
przebiegłam dziś 10km, poza tym zrobiłam cwiczenia na brzuch i na ramiona
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 10:54   #135
Nissiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez citruss Pokaż wiadomość
Nissiaa jak wyniki?
Jestem zadowolona polski rozszerzony 75% ang rozszerzony 94% i mata 86% niemiecki 93% Na ten polski jestem najbardziej zła ale temat był naprawdę dziwny. Czuje że i tak się nie dostanę
Rubella zastanawiam się czemu masz te siniaki. Przyznaję, że ten nowy hula naprawdę okrutnie boli ale i tak to lubię.
Kupiłam licznik na rower. Musze tylko założyć.

Stary 2013-06-30, 11:01   #136
Konto usunięte

świetne wyniki ja mam mature za rok (technikum)

Jak tam się trzymacie? ja dzisiaj skalpel zaliczyłam + tiffany na boczki
jutro będą mnie rwać
Stary 2013-06-30, 12:20   #137
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Jestem zadowolona polski rozszerzony 75% ang rozszerzony 94% i mata 86% niemiecki 93% Na ten polski jestem najbardziej zła ale temat był naprawdę dziwny. Czuje że i tak się nie dostanę
Rubella zastanawiam się czemu masz te siniaki. Przyznaję, że ten nowy hula naprawdę okrutnie boli ale i tak to lubię.
Kupiłam licznik na rower. Musze tylko założyć.
no ja ogólnie łatwo się siniaczę, do tego często się wywracam i ogólnie wszelkie wypadki chodzą za mną, więc całe ciało mam w bliznach i siniakach- jak dziecko

ja dzisiaj jeszcze nic nie pocwiczyłam, ale mam zamiar na ramiona z MelB, na tyłek z 8 minutówek no i rower stacjonarny
Stary 2013-06-30, 14:08   #138
citruss
Raczkowanie

Nissiaa gratuluję, świetne wyniki! Na pewno się dostaniesz, rozszerzony polski i to na 75% to dużo

karcia może nie będzie aż tak źle. Ja jak robiłam to były zakwasy, ale czy jakieś duże jak dziewczyny pisały na forum to nie

Ja chyba dzisiaj zrobić trening HIT z Fitness Blender i coś na nogi i brzuch dołożę.

Edytowane przez citruss
Czas edycji: 2013-06-30 o 14:12
citruss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 22:53   #139
Ilyanna
Raczkowanie

U mnie dzisiaj z dietą fatalnie, czuję, że zaprzepaszczę tydzień pracy ;-; Nie udało mi się zrealizować planu na dietę oczyszczającą, gdyż wypadł mi niespodziewany wyjazd i niestety, cytrusów ze sobą zabrać nie mogłam. Z ćwiczeń tylko jedna MelB i jedno na płaski brzuch, nic więcej.
Jutro idę kupić mikser, więc mam nadzieję na wykorzystanie już pojutrze planu lekkiej diety z koktajlami w roli głównej. Tymczasem na jutro zaplanowałam wycisk z ćwiczeniami oraz zdrowy jadłospis, chcę znów wrócić do obranego wcześniej rytmu. I pomyśleć, że zakończenie roku tak mnie z niego wytrąciło...
Przydałby się porządny i motywujący kopniak w tyłek, żebym się wreszcie za coś zabrała... Wyjazd już 13ego...
Stary 2013-06-30, 23:01   #140
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilyanna Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj z dietą fatalnie, czuję, że zaprzepaszczę tydzień pracy ;-; Nie udało mi się zrealizować planu na dietę oczyszczającą, gdyż wypadł mi niespodziewany wyjazd i niestety, cytrusów ze sobą zabrać nie mogłam. Z ćwiczeń tylko jedna MelB i jedno na płaski brzuch, nic więcej.
Jutro idę kupić mikser, więc mam nadzieję na wykorzystanie już pojutrze planu lekkiej diety z koktajlami w roli głównej. Tymczasem na jutro zaplanowałam wycisk z ćwiczeniami oraz zdrowy jadłospis, chcę znów wrócić do obranego wcześniej rytmu. I pomyśleć, że zakończenie roku tak mnie z niego wytrąciło...
Przydałby się porządny i motywujący kopniak w tyłek, żebym się wreszcie za coś zabrała... Wyjazd już 13ego...

u mnie też przez parę dni było kiepsko! ale sobie wydrukowałam tabelkę, w której zapisuje cwiczenia i ile jem, powiesiłam ją nad łóżkiem i mnie motywuje (bo jak coś zgrzeszę, to będę to miała na oku przez cały miesiąc, póki następnej kartki nie zrobię)
nie martw się na pewno się uda

ja dzisiaj zrobiłam cwiczenia z MelB na ramiona dwa razy i raz na tyłek i do tego 104km na rowerze stacjonarnym, pedałowałam oglądając telewizję z 3 godziny
Stary 2013-07-01, 08:05   #141
citruss
Raczkowanie

Co wy piszecie... Ja to dopiero przegięłam. Zjadłam płatki z mlekiem, 2 michałki i pączka i nada jestem głodna, a dzień się nawet dobrze nie zaczął Mogę zwalić to na @ jedynie i na własną głupotę
Stary 2013-07-01, 09:03   #142
Nissiaa
Raczkowanie

citruss też tak mam przed @ a waga wtedy stoi przez cały tydzień i nie mam siły na ćwiczenia.
Moim jedynym grzeszkiem jest lampka wina. No nie mogłam się opanować.
Ale dziś to będzie tragedia bo idę na osiemnaste urodziny. Pewnie będzie pięć tłustych dań tort i mnóstwo alkoholu. Martwię się już od tygodnia co ja tam zjem. Może dorwę jakąś sałatkę.
Wczorajszy killer z chodakowską zaliczony ale dziś chyba zrobię coś z Mel B i coś na mój muffin top. Grr
Ale jeszcze dobra wiadomość talia i biodra zmalały o 2 cm każde

Stary 2013-07-01, 11:07   #143
Rubella
Rozeznanie

mi już się kończy @, ale wczoraj i 2 dni temu myślałam, że z bólu umrę- no nic tabletka i poszłam biegać

no i jestem po śniadanku- owsianka z kostką gorzkiej czekolady, truskawkami i wiśniami *.*
Stary 2013-07-01, 12:24   #144
Konto usunięte

Cytat:
citruss też tak mam przed @ a waga wtedy stoi przez cały tydzień i nie mam siły na ćwiczenia.
Moim jedynym grzeszkiem jest lampka wina. No nie mogłam się opanować.
Ale dziś to będzie tragedia bo idę na osiemnaste urodziny. Pewnie będzie pięć tłustych dań tort i mnóstwo alkoholu. Martwię się już od tygodnia co ja tam zjem. Może dorwę jakąś sałatkę.
Wczorajszy killer z chodakowską zaliczony ale dziś chyba zrobię coś z Mel B i coś na mój muffin top. Grr
Ale jeszcze dobra wiadomość talia i biodra zmalały o 2 cm każde
Gratulacje! ile ja bym dała żeby biodra i uda mi zmalały choć troszeczkę zawsze jak się odchudzam i ćwiczę nigdy mi nie maleją, brzuszek tak ale uda
Dzisiaj zaliczylam już skalpel i tiffany na boczki, postanowiłam zobaczyć dietę 5:2 dzisiaj mój "postny" dzień
Stary 2013-07-01, 13:02   #145
Rubella
Rozeznanie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;41581711]Gratulacje! ile ja bym dała żeby biodra i uda mi zmalały choć troszeczkę zawsze jak się odchudzam i ćwiczę nigdy mi nie maleją, brzuszek tak ale uda
Dzisiaj zaliczylam już skalpel i tiffany na boczki, postanowiłam zobaczyć dietę 5:2 dzisiaj mój "postny" dzień[/QUOTE]

czyli jesz cały dzień 500kcal? tyle co ja na śniadanie
Stary 2013-07-01, 13:03   #146
Konto usunięte

tak postaram się, ale zobaczymy, zjadłam na śniadanie serek wiejski po ćwiczeniach żeby białko dostarczyć, spróbuje dzisiaj dużo białka, bo jest mało kaloryczne a można się nim najeść
Stary 2013-07-01, 14:30   #147
citruss
Raczkowanie

karcia też się nad nią zastanawiałam. daj później znać jak ci poszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 18:25   #148
Konto usunięte

jak na razie zjadłam chyba 600kcal i zamierzam na tym zakończyć, zobaczymy jak będzie, jutro zamierzam jeść normalnie w granicach 1200kcal, max 1500kcal.
Najgorsze są wieczory :/
Stary 2013-07-01, 18:59   #149
AgggJ
Rozeznanie

U mnie od samego rana źle :/ na śniadnie ciasto, na drugie to samo, obiad był zdrowy (warzywa z brązowym ryżem), później banan, a przed chwilą wszamałam paczkę ciastek owsianych ;/ zastrzelcie mnie
Stary 2013-07-01, 19:16   #150
Rubella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgggJ Pokaż wiadomość
U mnie od samego rana źle :/ na śniadnie ciasto, na drugie to samo, obiad był zdrowy (warzywa z brązowym ryżem), później banan, a przed chwilą wszamałam paczkę ciastek owsianych ;/ zastrzelcie mnie
oj owsiane nie taki grzech, płatki owsiane są zdrowe, byle nie za często

ja dzisiaj już 50km na rowerze stacjonarnym i teraz siedzę ubrana w strój sportowy i lecę biegac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości