|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Witam w nowym wątku
Cytat:
za brak paciora. Witaj w klubie ![]() A na tego mojego gina to tylko naslac dwupaki z naszego wątku i natrzakac grrrr Sam gratuluje syneczka Kejt dojechaliscie juz do domku? Oliath
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
ooo to konkretny plan juz jest nawet z miejscem poczecia
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
USG dobre. Wszystko ok.
Odebralismy PESEL Antosia. I znowu mielismy szczescie do nadetej p. doktor. Nie chce mi sie teraz pisac jak z nami roz.awiala. W kazdym razie pi.nda jedna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tak się widzi najszybciej za rok zacząć się starać. Muszę odpocząć, wrócić na chwilę do pracy, ogarnąć jednego młodziana trochę.Na szczęście mam zapas. Kuzynka mnie obdarowała właśnie różnego rodzaju, zostały mi lansinohy teraz, ale na szczęście ich mam zapas na jakieś 3 mieś. Cytat:
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki orientacyjny wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
![]() i dla doktorki,niech sie buja!
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Za nami ciężka noc i ciężki dzień mamy Nie wiem czemu to zawsze idzie parami-przecież po nieprzespanej nocy Młody powinien spać ![]() Madi jesteś de best!! Gratuluję ![]() Samantha w końcu !! Cytat:
Ale mi brakuje do wagi sprzed ciąży jeszcze 7 kg pomimo, że ważę teraz 60 kg ![]() Postaram się Was trochę nadrobić, ale ciężko dziś ciężko
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-06 o 14:41 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine ,Marionette jeszcze sie moze spotkamy na wątku w poczekalni?
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica: dobrze ze bioderka ok
a lekarzem nie ma co sie przejmowaćRockky: bardzo konretny masz plan z ciążą. Neni: ładny brzuszek w klubie ) a Ty strasznie chudziutka przed ciążą byłaś.
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Hyhy, ja sobie dla pewnosci chyba podwiaze jajowody
![]() Raz ze wzgledu na podeszly wiek, dwa majac w pamieci koszmar trzeciego trymestru
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko możliwe )
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
surka - przecięli w miejscu tamtego, jeszcze nie wszystkie szwy się rozpuściły ale wygląda to ładnie.
Mamy karmiące, też macie taki apetyt??Bo ja nie wyrabiam ^^ |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Kto wie, kto wie
Tez sobie o tym pomyslalam![]() Mamuski a jak u Was po porodzie ochota na male co nieco ? Bo u nas wieeelka i juz sie nie mozemy z Tz doczekac zielonego swiatla![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
To sie poskarże troszkę, mogę...?
![]() Noc miałam okropna bo moj mózg ciagle mi podpowiadal "nie spij, kontroluj czy mała sie rusza". Moje dziecko zazwyczaj w nocy śpi. I teraz tez cisza. Około 2 na bujaczku obok mnie leżał iPad który sie zaswiecil bo jakiś mail przyszedł. I cały bujaczek wyglądał jak UFO tak walilo po oczach. Wystraszylam sie i w tym momencie Maja sie obudziła i zaczęła dyskotekę w brzuchu. Moj mózg stwierdził ze "to dziwne ze tyle sie rusza, przecież zawsze siedziała cicho w nocy. Moze dusi sie od pępowiny". Chciałam ja uspokoić i przewalalam sie z boku na bok. Cisza. Usnela. Ale moj durny mózg " cos sie musiało stać ze tak nagle ucichla". TZ miał mnie rano zawieść na ktg. Obudził mnie o 11 a do 12 mogłam je zrobić za darmo w przychodni gdzie dzis moj gin pacan przyjmował. Prysznic wzięłam w 2 min, na szybko sie ubralam, TZ zrobił mi kanapkę której zjadłam kęsa i dyla do auta. TZ pędził i na progu zwalniajacym nie zwolnił i cos zaczęło szurac. TZ zanurkowal pod auto, oslona wisiała na jednej srubie. TZ zaczął sie tam silowac, odkrecac. Mnie czas goni i mówi ze idę pieszo. Pozalowalam w połowie drogi. Upał ze pot sie ze mnie lał, brzuch i kapa mnie tak bolały od szybkiego marszu ze oczy miałam pełne łez.Zdążyłam. Oczywiście babka zdziwiona po co przychodze jak do terminu mam jeszcze czas i znowu tłumaczenia Podpiela mnie. Przyszedł moj gin, obejrzał cześć zapisu, zapytał o ruchy i upewnil sie ze jutro idę do szpitala ![]() Zapis był dobry. Skurczy zero. Przyjechał TZ. Ledwo wlazlam po schodach do domu. Jest mi słabo, mam zawroty głowy, mdli mnie i czuje sie jak kupa. Sory za uzalanki
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam w nowym wątku
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Oliath, Ty juz z tyloma rzeczami dalas sobie rade, to i z kp naturalnie poradzisz sobie!
![]() Misiaczka, i to jest wlasnie najgorsze jak sie za duzo wie Nie mysl tak, choc ja na Twoim miejscu tez pewnie bym sie martwila. Z jednej strony dobrze, ze juz jutro bedziesz pod opieka lekarzy, zawsze to jakos spokojniej.
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Oliath Malgos robiła 1 kupę na tydzień. Za jednym karmieniem oprozniala 1 pierś. Przybierala na wadze prawidłowo, spala dobrze, ja byłam wypoczeta. Z Alicja robię tak samo ale nie wiem jak z przybieraniem choć w szpitalu mówili że ok. Pije ok 3 l wody (w tym zupa, herbata, woda mineralna). Staram się jeść jak najwięcej i normalnie choć ostatnio przesadzam z ciastkami. Herbatke laktacyjna tylko zaparzana w granulkach to samo zło. Do tego dużo pozytywnego nastawienia. Kochana kto jak nie ty ma sobie dac rade! Tylko nie załamuj się bo to złe wpływa na laktacje.
Wysłane z aplikacji mobilnej.. Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-06 o 15:30 |
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi dotyczące zakupów z apteki
tweed- mój brzuch też tak wygląda, Mały woli prawą stronę
|
|
|
|
#140 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy to normalne. A nie pisałam wam - byłam w sali jednoosobowej ![]() Cytat:
Ja drugiego dnia po powrocie do domu siedziałam przy wózku, w którym spał Kamil i ryczałam. TŻ się mnie pyta czemu ryczę, a ja na to "bo on jest taki śliczny" ![]() Cytat:
dla Laury i jest klexxa![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#141 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Elaine- dobre pytanie kiedy do szpitala, z moim ginem nie mam kontaktu od połowy lipca bo był na urlopie i oczywiście nie proponował kolejnej wizyty,pewnie jak i moja położna liczył na to że urodze przed terminem
…poczekam kilka dni jeżeli nie zauważę żadnych objawów wtedy podjade do niego i niech mi powie co i jak…w sumie na początku ciąży gdy określał termin to stwierdził że może być 2 tygodnie do przodu lub dwa do tyłu.Lachryma,teso – dziękuje za odpowiedź odnośnie paciora Misiaczka- nie zazdroszczę takiego dnia Oli – kto da radę jak nie Ty zawsze wspierasz wszystkie dziewczyny na wątku więc teraz przyszedł czas zebyś uwierzyła w swoje magiczne piersi zobaczysz że wszystko z czasem się unormuje |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, Kochane moje
![]() Mala spi juz trzecia godzine. Zdazylam oprawic swiezo zlowione rybki od sasiada i usmazyc w mace. Do tego mlode ziemniaczki na parze z maselkiem . Maz bedzie w 7 niebie . Za wynalazek taki jak szybkowar ktos powinien Nobla dostac
|
#144 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kochana... No to doskonale wiesz co robić przystawiac, przystawiac i jeszcze raz przystawiac a sie rozkreci na bank. I nie marwta sie na zapas Ja daje butelkę wieczorem po kąpieli, najpierw karmie jedna piersią, potem druga, a polem dajemy butelkę.. Ze starszakiem tez tak było.. Jakoś mnie to zbytnio nie martwi.. I tak dużej różnicy nie ma, bo po tym wszystkim śpi max 3 godzinki he he Cytat:
|
||
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
witam sie w nowym watku she sliczny Igorek i opis porodu super. Ja wiedzialam od poczatku, ze w lampach wszystko widac co mi robia, temu lezalam z zamknietymi oczami i sluchalam opowiesci pani anestezjolog o tym co sie dzieje - taka bylam zrelaksowana, bo fajna babka. magolina a wiesz, ze skoczylam dzis do sklepu po karmi - wypilam je juz, pozniej powiem jak z nawalem, jest czy brak Moj glodomor wydoil znow dwa cyce i szukal. Smoczek go nie zadowalal, wiec po godzinie musialam dac MM i usnal. Jest taki ukrop, ze ledwo dycham. Ide zaraz zdejme pranie, bo na wior juz od rana pewno wyschlo. Ponadto kupilam elektroniczna nianie i tępa strzała nie doczytalam, ze modul dziecka jest zasilany z produ tylko, a nie z akumulatorka
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale Ci zazdroszczę, też marzy mi się jednoosobowa sala. |
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath- przede wszystkim miej dobre nastawienie, a na pewno uda się Lilo utrzymać na samym cycku
kto jak nie Ty by dał radę? wszystko wróci do normy, spokojnie tylko no stress!Magdalennne, Rockyyy- hmm no ja miałam aventa smoczek normalnie w moim pudełku.. może to zalezy od regionu?? albo moje pudełko był otakie wyjątkowe?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam dwa pudelka, niebieskie i rozowe - dwoch roznych firm. W zadnym nie bylo smoczka. W niebieskim mialam wode i zel do golenia dla ojca. A dla dziecka probki pieluch pampers, probke sudocremy i probke loveli plynu do prania i do zmiekczania tkanin i ulotki, w rozowym mialam pieluszki dady i jakies ulotki.
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Firmy robią pudełka jednakowe na cały kraj. Ja dostałam 2 jedno różowe, jedno niebieskie. W niebieskim był smoczek i inne ☠☠☠☠☠☠☠y, w różowym więcej gazet
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

jakiś pajac totalny, sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu... chyba dla spokoju ducha najlepiej iść do tego szpitala, żebyś sobie później czegoś nie wyrzucała, a i to skierowanie będzie o kant doopy za jakiś czas, bo tak jak pisałaś, na skierowaniu informacja o słabych ruchach a ty przychodzisz np. po tygodniu? 
Będę wiedziała na przyszłość 
za brak paciora. Witaj w klubie 

i tam bierzemy sie do roboty 

:
. Ponadto zaczela codzien teraz kleksika sadzic, a tak to byl jeden na 4-5 dni
niby normy przy KP sa szerokie, ale chyba zadno z naszych dzieci watkowych tak rzadko nie kupka jak moje
ciezko, oj ciezko - z jednej piersi sciagam gora 40-50 ml co 3-4h, a i to wlasciwie po kropelce leci 
dla doktorki,niech sie buja!
Nie wiem czemu to zawsze idzie parami-przecież po nieprzespanej nocy Młody powinien spać 

. Maz bedzie w 7 niebie
12.06.2010