|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak zintegrować się z klasą?
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
W kwestiach gospodarczych tak, ale o tych społecznych i mentalnościowych ciężko mówić w kategoriach prawdomówności. To są rzeczy, którymi ludzie powinni zająć się sami, nie potrzeba do tego polityków, zaś ten pan dla mnie trochę za dużo i nie na czasie tu krzyczy. Stąd ma poparcie jakie ma.
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
Tak się składa, że znam sporo 13latków i nieznacznie starszych, mam rodzeństwo w tym wieku. Sama doskonale pamiętam siebie z tamtego okresu i, kurde, jaka ja byłam alternatiw, łohohohoh
![]() Olenkasz ma rację, w nastolęctwie wszyscy chcą być inni, a teraz widze, że w gruncie rzeczy wszyscy ludzie są do siebie podobni/totalnie true oridżinal pod jakimiś tam względami, nie ma absolutnych oryginałów. |
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Tak samo jak nie powinnaś się odzywać nie pytana
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
wypraszam sobie babo-chłopa, chłopcze. ogłady się ucz, a nie na forum pyskujesz.
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Mama mogłaby ci też powiedzieć, że zamiast lecieć pomagać wszystkim dziewczynkom wpierw spytać danej osobniczki czy potrzebuje w ogóle pomocy
Zapewniam, ze niekażda odpowie "tak".W ogóle jak się ma pomaganie komukolwiek do seksizmu? Ja pomagam tym, którzy poproszą lub odwpowiedzą na powyższe pytanie "tak", a nie tym, którzy mają pochwy.
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-09-02 o 18:53 |
|
|
|
|
#127 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
A skąd ja mam wiedzieć, ostatnio słyszę coraz więcej głupot więc czemu nie ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzie, nie znasz innych określeń bo jesteś seksistowskim małolatkiem, który chce wierzyć, że jest taki silny i męski i wszystkie kobiety cię desperacko potrzebują. teraz się okazało, że nie, więc piszczysz jak pięćolatek, żeby wybronić swoją męskość. przykra wiadomość: znowu nie jesteś w niczym oryginalny, a typowy do bólu. mam wrażenie, że rozmawiamy z kucem
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2013-09-02 o 18:57 |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
sissy that walk
|
Ło mój Boże, jak nie potrzebuję w czymś pomocy to wyglądam z tyłu jak babochłop
Ja co prawda jestem damską pipką i często proszę o pomoc np. z ciężkimi rzeczami, ale moja TŻ może nieść mnie i jeszcze siaty z zakupami mimo, że jest niewiele większa ode mnie. Nie wiedziałam, że to tak o niej świadczy
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-02 o 19:02 |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
nie, bo jestem niezależna i bez tego
i co najlepsze- sama pomoc oferuję. ale nie uważam, że kobiety jej potrzebują z samego faktu bycia kobietą.
|
|
#132 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja nim nie jestem Nie bronię swojej męskości, ona nie potrzebuje ochrony, zresztą siedzę na damskim forum więc z pewnością nie jestem super męski. A ty do kłócenia się z kimś. Nie będę tu pisał na ciebie jakiś pseudo-psychologicznych wywodów. I jak coś masz napisać/powiedzieć to prosto do tej osoby a nie do kogoś z boku jak tchórz ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
Olenkasz, weź. Przyznaj, że mieszkasz na własnym (no niech będzie, że na wynajmowanym), utrzymujesz się, studiujesz, pracujesz, sama wszystko sobie załatwiasz, a i tak nie jesteś niezależna, bo nie masz penisa w kroku/sypialni. Wszyscy to wiedzą.
Jestem drobna kobietką, a niedawno pomagalam sąsiadowi znosić kanapę, what is wrong with me??? D: |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahhaha, kolego, ja seksistów jem na śniadanie. myślisz, że obce mi są dyskusje z takim elementem? proszę cię, zjadłam na takich zęby, znam na pamięć te żałosne argumenciki, te próby dowartościowania się, te kwiki, że oni tacy menscy, a ja taka słaba. w internecie każdy szczeka i piszczy, że kobity do garów. jak przychodzi co do czego, to nie ma co zbierać. pisać mogę do kogo chcę i o czym chcę. napisałam to na forum, więc miałeś możliwość przeczytać. nie wiem, gdzie tu tchórzostwo?
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Ale krzepa w łapach nie jest zależna od masy mięśniowej. Serio. Ciężko się z tym pogodzić, ale tak jest.
Moja sąsiadka jest drobniutka i sama znosi wózek z dzieckiem z 5 piętra. A we dwie znosimy bliźniaki
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet wibratora w domu nie mamy. niebawem pewnie i tak będzie ![]() nie pytaj co jest z Tobą nie tak, bo przecież obie wiemy co
|
|
|
#137 | ||
|
sissy that walk
|
Oh no, błagam.
Cytat:
W sumie dużo w tym prawdy, że słabość kobiet głoszą wszem i wobec głównie szczurkowate małolaty z dziewiczym wąsem. Dojrzali mężczyźni mają trochę rozpoznania w świecie i widzą również silne kobiety, które i żołnierzem mogą być, i nieść ciężary - i nie ujmuje to w ich oczach kobiecości tych okazów.
|
|
|
|
#138 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Ja zauważyłem, że słabość kobiet głoszą najczęściej ludzie starej daty, konserwatywni, bo chudych szczurków z dziewiczym wąsem bardziej interesuje żeby dostać się pomiędzy nogi jakiejś dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
My nie twierdzimy, że napisałeś, że to zle. My twierdzimy, że to co napisałeś jest bez sensu, to różnica.
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Skasuję jak wyjaśnisz mi jakim cudem tyle normalnych kobiet ma krzepę w dłoniach bez góry mięśni
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
wejdź sobie na jakąkolwiek stronę, chociażby fejsową, gdzie wypowiadają się zwolennicy np. Krula. średnia wieku 16 lat, wąsik, frajerowaty wyraz twarzy i wielkie poglądy. przeca ich na pęczki jest
poczytaj sobie, co też młodzi chłopcy czasami uważają. owszem, do majtek przede wszystkim. ale jak się nie uda (nie oszukujmy się, nieczęsto się pewnie udaje), to się rodzi frustracja i baby do garów. no takie są realia. ja też nie mam nie wiadomo jakich mułów, ale siłę mam. konkretną.
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2013-09-02 o 19:22 |
|
|
|
|
#141 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Temat jakoś niebezpiecznie zboczył z głównego toru. Chciałam się wypowiedzieć, ale nie wiem o co chodzi
![]() Odnosząc się jednak do ostatniej strony: co jest w zasadzie złego w tym, że facet widząc drobną kobietkę próbującą podnieść przedmiot o masie równej jej samej, zapyta, czy może pomóc? Człowiek nie mrówka, ciężko mu dźwignąć 100 czy 200% swojej masy. A z postów, które widzę, mam wrażenie, że wypływa wniosek, że to coś złego- proszę mnie wyprowadzić z błędu, jak coś. |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic złego. złe jest to, że ktoś z marszu wnosi, że Ty musisz potrzebować pomocy, bo jesteś kobietą. on nie przyjmuje nawet na chwilę, że Ty dasz sobie radę, że możesz mieć siłę. nie masz, bo jesteś kobietą. poza tym, hmm z mojej perspektywy wynika, że rzadko kiedy faceci kobietom pomagają. najczęściej pomagam ja. ja wyciągam innym kobietom wózki z pociągów, ja im otwieram te głupie drzwi w TLKach, ja im ustępuje miejsca w tramwaju. najczęściej faceci stoją i się gapią. i mówię, nie chodzi o mnie (zaraz ktoś wyleci, że mnie nikt nie pomaga, bo jak chłop wyglądam ). także dla mnie ta mistyczna męskość jest bzdurą. zbyt często pomagam kobietom, podczas kiedy gromada samców stoi nieopodal i do pomocy się nie garnie
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam jakieś 1.60 wzrostu i ważyłam czterdzieści ileś kilo. To dopiero byłam babochłopem.
|
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z moich obserwacji i doświadczenia jest wręcz przeciwnie. To właśnie w większości przypadków kobiety stoją i się gapią albo udają że nie widzą albo głupio komentują A jak potrzebująca pomocy młodsza i ładniejsza to już w ogóle.jako 14latka topiłam się i do ratunku rzuciło się 2 zupełnie obcych mężczyzn, dwóch znajomych i ani jedna kobieta. Tak sobie przypominam, że zawsze jak czytałam o takich wypadkach to właśnie mężczyźni w pierwszej kolejności "rzucają się" na pomoc. co do tematu to nawet nie wiedziałam, że harcerstwo to taka ekstrawagancja he pamiętam jak chodziłam do liceum to harcerze byli raczej wyśmiewani, że tacy świętoszkowaci, nudni i grzeczni chociaż ja podziwiałam ich za zaradność i samodzielność.miałam też dziewczynę w klasie, która w pierwszy dzień szkoły na lekcji zapoznawczej, na której każdy miał powiedzieć coś o sobie, jakieś bzdurki typu jak się nazywasz itp a ona wypaliła coś w stylu: "jestem jak kot, niezależna, dzika (?), ZAWSZE mam swoje zdanie i chodzę własnymi ścieżkami, nie daję się ugłaskać i nie łatwo zdobyć moje zaufanie " i tym podobne hasła mówiła to do całej klasy z taką manierą i poczuciem wyższości jakby miała nas wszystkich za plebs i koniecznie chciała pokazać jaka ona jest od nas INNA.czytając autorkę tematu od razu mi się z tamtą skojarzyła
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na cały Twój post mogę odpowiedzieć Ci w taki sam (bardzo wiele wnoszący) sposób: no właśnie dla Ciebie.
|
|
|
#147 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Z takim podejściem nie wróżę sukcesu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zwykle jeszcze faceci wpychają się przede mną do autobusu, niemal tratując, żeby klapnąć sobie na ostatnim wolnym miejscu tuż przed moim nosem. Nie żebym nie mogła postać pół godzinki, ale śmieszą mnie te batalie o prawo do wnoszenia kobietom zakupów i ustępowania miejsca, kiedy w rzeczywistości samiec alfa widząc staruszkę w tramwaju wykonuje sekwencję łeb w szybę-słuchawki na uszy ![]() No, ale to wszystko wina feministek, chciały równouprawnienia to majo
|
|
|
|
|
|
#149 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Robisz z siebie ograniczoną czy z innych, czy może to miało być śmieszne ? 16-latek myśli żeby się dostać do majtek a nie o roli kobiety w społeczeństwie, przynajmniej większość tych których znałem. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Haha, mój ojciec by jeszcze dostał o☠☠☠☠☠☠☠ od matki, że przecież mógł sam utonąć
|
|||
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafisz kulturalnie dyskutować, to przykre. Twoje personalne wycieczki są żałosne i prostackie. jeśli nie zdajesz sobie sprawy z pewnych mechanizmów, to nie trzep bez potrzeby dziobem, bo to nikomu nic dobrego nie przyniesie. kończę dyskusję z Tobą, bo jest ona niestety na bardzo niskim poziomie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

borze, jaram się, że masz włosy na klacie 

A jak potrzebująca pomocy młodsza i ładniejsza to już w ogóle.