|
|
#121 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
Sama napisałaś, że nie oceniasz faceta po jednym geście (klepnięcie obcej kobiety w tyłek) jako chama i prostaka, a teraz piszesz, że dopóki kobiety nie będą reagować na brak szacunku (czyż klepnięcie w tyłek przez obcego faceta nie wyraża braku szacunku, czyż klepnięcie kobiety w tyłek przez obcego faceta to nie jest jej zaczepianie z podtekstem seksualnym?) to faceci sie nie nauczą, że tak nie wolno. Skoro nie reagujesz jak przystojny obcy facet klepie Cię w tyłek, czyż nie przyzwalasz na okazywanie braku szacunku wobec siebie, czyż nie zachęcasz go aby tak dalej postępował? Cytat:
Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-09-14 o 11:10 |
||
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może tak lubię i Co? Mogę na to pozwolić mojemu chłopakowi? To , że komuś pozwolę się dotknąć a innemu nie to chyba mój wybór. Ok no to wyjaśniam każde słówko przukładem: Tak, nie po geście , bo facet może się np. pomylić cię ze swoja dziewczyną, albo dotknąć niechcący, moze też się okazać, że to nie on tylko inny stojący obok ( nie mam oczu na plecach) . A jak nazwie cię dz*** w twarz to raczej nie przez pomyłkę. I nie będę więcej tłumaczyć się z każdego napisanego słówka . Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-09-14 o 11:18 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Ja już się wycofuję z tej dyskusji, bo już zahacza o granicę absurdu. Dziwne pojęcie szacunku, dziwne wszystko. A jak ktoś ignoruje zaczepki lumpa spod bloku, to się okazuje że jest tchórzem i pozwala sobą pomiatać. I można inaczej zareagować niż sypać epitetami albo rabnąć z liścia - ale widzę że Ty tylko te dwa wyjścia widzisz.
Ja mam takie założenie, że nie wchodzę w dyskusję z takimi oblechami, bo to jak zapasy ze świnią w błocie. Ja się upaprzę, a go to cieszy. |
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy uderzenie chłopaka w twarz jest złe..
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Rousse zapętliłaś się w tym co piszesz i sama już nie wiesz jak się tłumaczyć. Brakuje Ci argumentów, więc próbujesz odwracać sytuację. Możesz się teraz tłumaczyć, że to był żart, bo ikonka, tylko czemu tak zażarcie broniłaś tego żartu przez następne kilka postów i udowadniałaś wszystkim że jak Cię klepnie przystojny to nic nie zrobisz a jak oblech to sie wkurzysz. Napisałaś to co napisałaś jasno i wyraźnie niech każdy to przeczyta i sam z tego wyciągnie wnioski.
A na zakończenie zbyt dużą wagę przykładasz do wyglądu ludzi, oceniasz ich "po okładce", myślisz schematami i stereotypami. Według Ciebie jak dres i żul klepnie obcą kobietę w tyłek to od razu cham i prostak, zbok który tylko szuka ofiary do gwałtu, bez żadnego ale. A jak przystojny zrobi to samo (klepnie w tyłek) to pewnie przez przypadek, bo przecież po jednym geście nie można oceniać człowieka. A nie przyszło Ci do głowy że żul to może być kulturalny, wykształcony człowiek który przez zbieg okoliczności znalazł się w takiej sytuacji i klepnął w tyłek przez pomyłkę? I że przystojny facet to zbok i oblech, który klepnięcie w tyłek traktuje jako początek gwałtu? Pomyśl o tym. Świat nie jest czarnobiały. Jeden i drugi może to zrobić przez pomyłkę, jeden i drugi może zrobić to celowo aby obrazić kobietę i jej brak reakcji odczyta jako przyzwolenie do dalszych działań. Jeśli nie zareagujesz na taki gest ze strony przystojnego możesz się kiedyś mocno zdziwić. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-09-14 o 11:51 |
|
|
|
|
#126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Potem powtórzyłam to jeszcze parę razy, bo nie każdy zajarzył i każdemu musiałam oddzielnie. Już więcej powtarzać nie będę bo wystarczy, że powiem raz, prawda? Jak już pójdę z tego wątku (bo dyskusja zrobiła się absurdalna), to wywleczcie to jeszcze dziesiąty raz, wtedy nie odpowiem bo mnie tu nie będzie i poczujecie satysfakcję, że "mnie macie" |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
tak, w moich postach jest więcej agresji. pewnie dlatego, że nie uważam się za świętą krowulkę, która pomimo sprzedawania liści ludziom, zasługuje na szacunek.
bo nie zasługuje- nikt, kto bije innych ludzi, na szacunek ni zasługuje. jest tylko malutkim człowieczkiem, który nie umie sobie poradzić ze złością w inny sposób. kobieta wcale nie zasługuje na większy szacunek. Ty sobie tak wmawiasz, bo Ci tak łatwiej. bo sama siebie teraz wybielasz. no ale niektórzy ludzie potrzebują dla siebie taryfy ulgowej. słabość charakteru, nic więcej. kończę, bo nie ma z kim dyskutować
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się wycofuję , bo widzę nie ma sensu tu rozmawiać.
Na szacunek trzeba sobie zapracować a dawać z liścia bo mnie ktoś obraził.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Kobieta uderzająca w twarz większego faceta ma mój szacunek.
A czy zdarzyło Ci się , że jakieś dziewczyny Cię zaczepiały i obrażały, takie większe od Ciebie i chciały cię zgwałcić?